Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τακάκια.

Αν έχετε απορείες για τεχνικά θέματα εδώ είναι ο χώρος για να ρωτήσετε...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 1901
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τακάκια.

Δημοσίευση από Johnny » 03 Δεκ 2011, 23:55

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τακάκια.Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τα τακάκια των φρένων σου όταν πρέπει. Βέβαια για να φτάσει σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί πολύς καιρός και πολλά χιλιόμετρα, αλλά πάρε μια γεύση πως θα καταντήσουν τα δισκόφρενα σου. Αρχικά θα αρχίσουν να βγάζουν καπνό, μετά θα γίνουν κόκκινα και μετά μπουμ!
Πηγή:AutoBlog.grΗ ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6324
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τακάκια.

Δημοσίευση από MacPap » 04 Δεκ 2011, 13:31

Καλά εντάξει μέχρι να φτάσεις εκεί θα πρέπει να έχεις βάλει ωτοασπίδες για να μην ακούς τον θόρυβο που θα κάνουν. Εξάλλου και έτσι όπως είναι το παράδειγμα στο βίντεο (δηλαδή να γκαζώνω με πατημένο το φρένο) και τακάκια να είχε θα είχε πάρει φωτιά... Όχι πως αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ πρέπει να τους δίνουμε σημασία. Δεν είναι χαζές οι αντιπροσωπείες που τα ελέγχουν κάθε 15-20.000 χλμ.

Πάντως θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια όταν ο πατέρας μου είχε ένα Ford Consul Caravan στην Γερμανία και από το κρύο είχαν κολλήσει οι σιαγόνες των πίσω ταμπούρων από το χειρόφρενο... Ο πατέρας μου ήταν σε πολλά καλός αλλά η οδήγηση δεν ήταν ένα από αυτά, όντας γενικά απρόσεκτος με τα τεχνικά θέματα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει φωτιά το αμάξι σε μία διαδρομή 4-5 χιλιομέτρων. Ευτυχώς δεν επεκτάθηκε η πυρκαγιά διότι στο φανάρι τον πήραν χαμπάρι οι άλλοι και με πυροσβεστήρες την έσβησαν αμέσως! Μη φανταστείτε τεράστιες φλόγες κλπ καπνός έβγαινε αλλά πάρα πολύς.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.

enias
Δημοσιεύσεις: 2050
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010, 16:46

Re: Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τακάκια.

Δημοσίευση από enias » 05 Δεκ 2011, 00:42

Πράγματι, τέτοια διαστολή ο δίσκος δεν μπορεί να την πάθει εύκολα στο δρόμο γιατί το αφήνεις και λίγο το φρένο, ψύχεται και απο τον αέρα ίσως...
Αινείας

Απάντηση

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα...”