Σελίδα 1 από 1

Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2018, 01:27
από pipinos1976
Αντιγράφω από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.news247.gr/autokinito/stin-e ... 17930.html
Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Ο οδηγός κινούνταν με το νέο μοντέλο της Tesla στην εθνική οδό Ε65, κοντά στη Φλώρινα έχοντας ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Τι συνέβη

Το πρώτο ατύχημα με αυτοκίνητο Tesla Model 3 στη χώρα μας, αποτελεί γεγονός. Σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Ε65 κοντά στη Φλώρινα και ενώ το όχημα κινούνταν με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Ο οδηγός του You You Xue, ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του νέου μοντέλου της Tesla παγκοσμίως, ξετύλιξε το χρονικό της περιπέτειάς του μέσω των social media, συνοδεύοντας τις αναρτήσεις του με τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, κινούμενος στον αυτοκινητόδρομο E65 με κατεύθυνση τα νοτιοδυτικά προς την Κοζάνη, λίγο έξω από τη Φλώρινα και με το σύστημα Autopilot σε λειτουργία, το Model 3 ξαφνικά πήρε απότομη πορεία προς τα δεξιά και, παρά τις προσπάθειές του να το επαναφέρει στην πορεία του, προσέκρουσε με το αριστερό του τμήμα στις μπαριέρες μιας από τις εξόδου του αυτοκινητοδρόμου.

Ο You You Xue τονίζει ότι η ταχύτητα κατά την απότομη αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου ήταν 120 χλμ./ώρα, ενώ τη στιγμή που βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα γύρω του, ο καιρός ήταν πολύ καλός, όπως και η κατάσταση του οδοστρώματος, οι διαγραμμίσεις κ.ο.κ. Όταν συνέβη το ατύχημα ο ίδιος ακουμπούσε με το αριστερό του χέρι το τιμόνι και παράλληλα, κοίταζε στο κινητό του το σύστημα πλοήγησης. Το ατύχημα, σύμφωνα πάντα κατά τον Xue, οφείλεται σε δυσλειτουργία του autopilot, αφού το αυτοκίνητο βρισκόταν στην ευθεία και υπήρχε πολύ καλής κατάστασης διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

O οδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω social media ακόμα και με τον ίδιο τον Έλον Μασκ σχετικά με το τροχαίο, ωστόσο απάντηση δεν έλαβε.

Σε νεότερη ανάρτησή του, αναφέρει ότι επικοινώνησαν μαζί του από την Tesla και του πρότειναν να μεταφέρει το αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. για να εξακριβωθεί τι έγινε ακριβώς. Ο Xue αντιπρότεινε την μεταφορά του Model 3 σε κάποιο ευρωπαϊκό κέντρο επισκευής της Tesla. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ευρώπη του πρότεινε να το μεταφέρει στην Αυστρία, ωστόσο ο οδηγός φάνηκε αρνητικός, τονίζοντας ότι πιθανόν είναι πιο δαπανηρό να το πάει στην Αυστρία από το να επιστρέψει το όχημα στις ΗΠΑ με πλοίο.

Re: Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2018, 20:03
από MacPap
Το έχω πει εγω! α αυτοκίνητα πρέπει να τεστάρονται στην Ελλάδα!!!

Re: Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιουν 2018, 18:50
από Johnny
Το να αγοράσεις Tesla Model 3 για να κινήσαι στους Ελληνικούς δρόμους απο μόνο του ειναι ρίσκο, αντε και τα εδωσες τα 30,000€, το να κινήσαι και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ειναι απλα τρέλα.

Re: Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 09 Ιουν 2018, 18:53
από MacPap
@ Johny!!! Ε! Μα!

:biritses :biritses :biritses

Re: Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 13 Ιουν 2018, 17:57
από pipinos1976
Και στο εξωτερικό έχουν γίνει αντίστοιχα ατυχήματα. Τα συστήματα αυτά είναι χρήσιμα και στο μέλλον θα παίξουν το κύριο ρόλο στην οδήγηση. Κάπου στο 2050 η πλειοψηφία των οχημάτων θα είναι αυτόνομη, σύμφωνα με κάποια μελέτη. Προς το παρόν, όμως, και ειδικά στις ελληνικές συνθήκες, είναι ακόμη ανώριμα και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα. Χωρίς λωρίδες ή με διαγραμμίσεις να πηγαίνουν χιαστί, χωρίς πινακίδες ορίων ταχύτητας ή πινακίδες εντελώς ανεδαφικές, ζώα να πετάγονται, οδηγοί που είναι προβλέψιμοι για τον Μήτσο, αλλά όχι για τον υπολογιστή του αυτοκινήτου, κτλ κτλ η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή για ένα τέτοιο σύστημα.

Ευχαριστώ.