Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το ραντάρ ταχύτητας;

Εχετε εμπειρία στην οδήγηση στο εξωτερικό μιλήστε μας...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το ραντάρ ταχύτητας;

Δημοσίευση από pipinos1976 » 02 Φεβ 2020, 00:33

Μπορεί να κατηγορούμε τους Ρώσσους για τον τρόπου που οδηγούν, αλλά η αστυνομία τους έκανε κάτι πρωτοποριακό:

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το ραντάρ ταχύτητας;
Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το ραντάρ ταχύτητας;

Με τα αυτοκίνητα να γίνονται ολοένα και γρηγορότερα, η μέτρηση της ταχύτητας στους δημόσιους δρόμους είναι αναγκαία. Όμως τέτοιου είδους ανασταλτικά μέτρα δεν τα βλέπει με καλό μάτι η πλειοψηφία των οδηγών.

Θυμάστε τι χαμός είχε γίνει με τα «Κίτρινα Γιλέκα» στην Γαλλία, με τους ακτιβιστές να έχουν καταστρέψει πάνω από τις μισές κάμερες-ραντάρ για τον έλεγχο της ταχύτητας.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ήθελαν να αποφύγουν οι αρχές της Ρωσίας, οι οποίες εφάρμοσαν μια ας το πούμε πρωτότυπη λύση. Τοποθέτησαν την κάμερα-ραντάρ πάνω σε ένα Lada Granta! Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Project, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά είναι ευέλικτο και μπορεί να ελέγξει κάθε αυτοκινητόδρομο, αφού η τοποθέτηση πάνω στο Lada του επιτρέπει να πάει παντού. Επιπρόσθετα λειτουργεί κι αποτρεπτικά, μιας και είναι πιο εύκολα ορατό από τους οδηγούς. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και το γεγονός πως ο χειριστής του, βρίσκεται δίπλα στο όχημα με ειδική στολή, κίτρινου χρώματος.

Οι Ρώσοι λένε ότι σκοπεύουν να αντικαταστήσουν όλα τα υπάρχοντα ραντάρ στα οποία οι οδηγοί αντιδρούν άκρως επιθετικά. Το νέο αυτό σύστημα καταφέρνει να μετρήσει ταχύτητες έως και 350 χλμ./ώρα, σε απόσταση έως και 100 μέτρα. Η κατασκευάστρια εταιρεία των κινούμενων ραντάρ, ο Όμιλος MVS συνεργάζεται με την κυβέρνηση από το 2016. Το ποσοστό της εταιρείας για κάθε πρόστιμο που επιβάλεται από τα συγκεκριμένα ραντάρ, αγγίζει τα 233 ρούβλια, περίπου 4 ευρώ. Μπορεί να μην σας φαίνονται πολλά, αλλά την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία κέρδισε 3,1 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 435.297 ευρώ! Δεν το λέτε και μικρό το νούμερο!
Όπως βλέπετε δεν θα προσπαθούν να σε γράψουν για να επιτύχουν τους στόχους που τους λένε οι από πάνω*, αλλά θα προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους οδηγούς και μόνον τότε, αν οι οδηγοί δεν τους έχουν δει (πράγμα πολύ δύσκολο), θα καταγράφονται οι παραβάσεις. Καμία σχέση με τα νέα χαμηλότερα όρια στην Ολλανδία.

Ευχαριστώ.

* Π.χ. "Σήμερα θέλω 15 κράνη και 10 ζώνες". Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι κάτι ξέρω και το γράφω.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Οδήγηση στο εξωτερικό...”