Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Ας γράψουμε άλλο ένα κομματάκι για να μαθαίνει ο κόσμος (στο περίπου) τι παίζει.

Έπιασαν, λένε, κάποιους για συμβόλαια θανάτου. Άρχισαν οι συλλήψεις.Τα ίδια θα ακούσετε και από τον Χίο στην ραδιοφωνική του εκπομπή:Μάλιστα, τα ίδια περίπου είπε και στο Εκρητικό Δελτίο του ΑΡΤ σήμερα, 9/6/2021:Αν κάτσετε και παρακολουθήσετε αναλυτικά τα βίντεο θα δείτε ότι είχαν καταγράψει τις συνομιλίες αμέσως μετά την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία στην Ζάκυνθο (όταν απέτυχαν να εξοντώσουν τον ίδιο). Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε, δηλαδή, τα πάντα σχετικά με την υπόθεση. Την άφησαν να εξελιχθεί έως της εξοντώσεως του επιχειρηματία γιατί αυτό που θέλουν να περάσουν, το μήνυμα δηλαδή, είναι το εξής: γνωρίζουμε και μπορούμε να πιάσουμε τους δράστες, αλλά ΘΑ πιάσουμε τους δολοφόνους (που είχε επωνυμως καταγγείλει ο επιχειρηματίας), ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ εμείς και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΕΤΑ τον δικό σου θάνατο. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι διαστροφή: θα καταστρέψουμε εσένα που κάρφωσες, την οικογένειά σου (τα παιδιά θα μείνουν ορφανά), τους πάντες που είναι κοντά σου, αφού θα αφήσουμε τους "αντιπάλους" σου να σου επιτεθούν και μετά θα τους μαζέψουμε, ώστε να μάθουν στο μέλλον οι υπόλοιποι να μην ανακατεύονται στις δουλειές του κράτους κεντρικά και τοπικά.

Αν δεν ξέρετε την υπόθεση και βαριέστε να δείτε τα βίντεο η υπόθεση είναι η εξής: Ένας σεΐχης θέλει να πάρει οικόπεδα στην Ζάκυνθο (γι' αυτό και οι φωτιές), ώστε να αξιοποιήσει με την βοήθεια Ελλήνων επιχειρηματιών (βλ οικογένεια Λ...ού, αν είναι Έλληνες) το ναυάγιο. Τον υποστηρίζει ο εφοπλιστής και το ίδιο το κράτος, ενώ αφήνουν να παίρνει ποσοστά και ο Δκτης του ΑΤ (και διάφοροι άλλοι τοπικοί άρχοντες) τον οποίο κάρφωσε ο επιχειρηματίας (και για την ληστεία στον Δήμαρχο Ζακύνθου) και γι' αυτό τον εκτέλεσαν με εντολή του αποταγμένου αστυνομικού μέσα από τις φυλακές. Τους έπιασαν μεν, κανείς από τους ηθικούς αυτουργούς δεν πρόκειται να πάθει τίποτα δε. Άλλωστε, ο σεΐχης έχει την προστασία της ΜΙΤ και του Τουρκικού κράτους (τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ στο παρελθόν), ενώ ο εφοπλιστής είναι δεδομένο ότι έχει πολιτική κάλυψη. Στο petrolheads ήξεραν τόσα χρόνια κι εγώ ήμουν άσχετος. Είναι 100% βέβαιο ότι παίρνουν κι αυτοί το κομματάκι τους από την πίτα και γι' αυτό με σταματούσαν τόσα χρόνια. Και ο ιδιοκτήτης (ο HiFi) έχει παντρευτεί την δικηγόρο που τον ξεμπλέκει από τις υποθέσεις που είναι μπλεγμένος (οι επαφές με τους δικαστικούς... λέμε τώρα και μερικές φαντασίες).

Δεν περιγράφω άλλο...

Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Τι να περιγράψουμε τώρα; Οι ίδιοι φέρνουν στο εσωτερικό τους μετανάστες...

Αποκάλυψη: Πολυετείς καθείρξεις για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ για σχέσεις με δουλεμπόρους
Αποκάλυψη: Πολυετείς καθείρξεις για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ για σχέσεις με δουλεμπόρους

Δικαστική διαδικασία μετά από δημοσιεύματα του «Βήματος» και μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Καταθέσεις από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της ηγεσίας της ΕΥΠ, αλλά και της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ αλλά και ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπόρων και νομιμοποίησης λαθρομεταναστών!

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει με διαδοχικά δημοσιεύματα το 2015 «Το Βήμα», με βάση και έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος αλλά και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην διάρκεια της δίκης προχώρησαν σε σημαντικές καταθέσεις πρώην και νυν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΥΠ αλλά και του Λιμενικού χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε. Σε ορισμένες από αυτές τις καταθέσεις μνημονεύθηκε ότι ορισμένοι από τους αλλοδαπούς που φέρεται να εμπλέκονται σε δουλεμπόριο, ήταν πληροφοριοδότες των αρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών. Προκαλώντας σχετικές απορίες για το παρασκήνιο των ερευνών, των κρατικών υπηρεσιών, όταν μάλιστα η χώρα μας είναι υπόλογη για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Εκτός των δύο αξιωματούχων που καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης οκτώ και έξι ετών, καταδικαστικές αποφάσεις υπήρξαν και για δύο ιδιώτες που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στα κυκλώματα Στους δύο ιδιώτες επιβλήθηκαν ποινές οκτώ και εννιά ετών κάθειρξης. Με την πλευρά των κατηγορουμένων να μιλά για άδικη καταδίκη και για αστήρικτο κατηγορητήριο. Στην ίδια δικογραφία κατηγορούμενοι ήταν τρείς ακόμη αλλοδαποί (κυρίως ιρακινής καταγωγής) που θεωρείται ότι σχετίζονταν με ομάδες διακινητών λαθρομεταναστών. Τα άτομα αυτά ωστόσο δεν εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο και δεν υπήρξε εκπροσώπησή τους από δικηγόρους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει προ πενταετίας μετά την αποστολή πολυσέλιδων αναφορών που είχε χειριστεί αρχικά η ΕΥΠ, για σχέσεις τουλάχιστον 20 Τούρκων και άλλων διακινητών μεταναστών με έλληνες αξιωματούχους που τους προσέφεραν –με το αζημίωτο – κάλυψη και αρωγή στις ενέργειές τους.

Σημαντικά στοιχεία αντλήθηκαν από υπόθεση απελευθέρωσης, με την αναφερόμενη διαμεσολάβηση του πράκτορα της ΕΥΠ, ελλήνων ενόπλων δουλεμπόρων που είχαν εντοπίσει αστυνομικοί και λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα και στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Επίσης είχαν καταγραφεί δεκάδες συνομιλίες και ανταλλαγές SMS μεταξύ αξιωματούχων (χρησιμοποιούσαν τα επονομαζόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα) και διακινητών λαθρομεταναστών. Με τους τελευταίους να ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά για «εξυπηρετήσεις», με έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών, αδειών παραμονής κ.λπ Επιπλέον είχε διερευνηθεί ταξίδι ενός από τους υπόπτους αξιωματικούς στο Ιράκ το 2014. Από την πλευρά του ωστόσο προέβαλε την δικαιολογία – με βάση και άλλες καταθέσεις- ότι το ταξίδι αυτό αφορούσε σχέδια «επενδύσεων στη Μέση Ανατολή. Ακολούθως τον δικαστικό φάκελο είχαν εξετάσει η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου και ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς κ. Κωνσταντίνος Σαργιώτης.

Στη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε κατεθεσαν πρώην ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, την Διευθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ , την Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και δραστήριοι αξιωματικοί του Λιμενικού που αναφέρθηκαν στο παρασκήνιο της υπόθεσης. Ορισμένοι από αυτούς στις αρχικές καταθέσεις τους είχαν επισημάνει ότι είχαν ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές ενέργειες». Χωρίς ωστόσο να εισακουστούν. Οι δύο κατηγορούμενοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή, αναφέρθηκαν σε σκοπιμότητες σε βάρος τους και συμπλήρωσαν ότι είχαν επαφές με τους υπόπτους για την άντληση πληροφοριών. Στον ίδιο ισχυρισμό προχώρησε και ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ που κλήθηκε να καταθέσει. Από την πλευρά τους οι νομικοί κ.κ Γιώργος Παπαδάκης και Νικόλαος Γραμμένος που εκπροσωπούσαν ορισμένους από τους κατηγορουμένους εξέφρασαν την έκπληξή τους για την απόφαση του δικαστηρίου. Προσθέτοντας ότι «στην διάρκεια της διαδικασίας δεν παρουσιάσθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία».
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Περιληπτικά ό,τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και πώς και έχουμε όλα αυτά τα περιστατικά με δολοφονίες. Ανοίξαμε από το lockdown και άρχισε η μοιρασιά της πίτας από την αρχή.

Τα τέσσερα μέτωπα του οργανωμένου εγκλήματος – Η μάχη για την αρχηγία, η επιστροφή της «αλβανικής μαφίας»
Τα τέσσερα μέτωπα του οργανωμένου εγκλήματος – Η μάχη για την αρχηγία, η επιστροφή της «αλβανικής μαφίας»

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες στα Σεπόλια, στη Βάρη, στα Βριλήσια, στον Αλιμο. Η κεντρική «οργάνωση», τα «συμβόλαια θανάτου», η επανενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας» και οι περιφερειακές διαμάχες

Η σύγκρουση «επιγόνων» μετά τη διάλυση – το 2018 – του δικτύου προστασίας 1.000 νυχτερινών κέντρων, λεσχών, οίκων ανοχής αλλά και διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Οι νέες μεθοδεύσεις της «αλβανικής μαφίας», η οποία μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017 επανέρχεται δριμύτερη. Οι διαμάχες ελλήνων ποινικών στον «άξονα» Αθήνα – Πάτρα – Ζάκυνθος για τους ελέγχους νυχτερινών κέντρων, αλλά και πολλών μορφών λαθρεμπορίου, όπου υπάρχει και εμπλοκή επίορκων αστυνομικών, και τέλος η αναδιανομή του «φέουδου» της Βορειοανατολικής Αττικής (κυρίως στις περιοχές Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο κ.ά.) είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» τα τέσσερα «μέτωπα» στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που προκαλούν τα αλλεπάλληλα «συμβόλαια θανάτου».

Με σαφείς ενδείξεις ότι οι δολοφονίες, καταμεσής του δρόμου, από τουλάχιστον 20-25 έλληνες και αλλοδαπούς πληρωμένους εκτελεστές μπορεί να συνεχιστούν, αφού οι διαμάχες μεταξύ των εγκληματικών φατριών, αντί να λύνονται, διευρύνονται. Με ενδείξεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ότι επιχειρείται δυναμική παρέμβαση στον «κόσμο της νύχτας» και νεαρών αλλοδαπών ποινικών που μέχρι τώρα ήταν σε περιφερειακούς ρόλους. Με το τέλος της καραντίνας να λειτουργεί… εκτονωτικά για τις εκκρεμότητες των συμμοριών που αφορούν όχι μόνο τις εκβιάσεις αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων, ναρκωτικών και σειρά ύποπτων επενδύσεων σε εστιατόρια, αρτοποιεία κ.ά.


Η μάχη των φατριών για την αρχηγία

Το μέτωπο αυτό φέρεται να προκαλεί και τη μεγαλύτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. και είναι αυτό που έχει οδηγήσει στη δολοφονία των ιδιωτών (ορισμένοι με ποινικό παρελθόν) Μανώλη Καραγιάννη, Παναγιώτη Σιτοκωνσταντίνου, Δημήτρη Μάλαμα, Κώστα Ασημακόπουλου, Δημήτρη Καπέ, όπως και σε απόπειρες δολοφονίας άλλων ατόμων από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι πρόσφατα. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο και η αποτρόπαια εν ψυχρώ δολοφονία – στις αρχές Απριλίου στον Αλιμο – του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ να σχετίζεται με το ίδιο ποινικό «σύστημα».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «οι εν λόγω εγκληματικές ενέργειες (σ.σ.: πλην Καραϊβάζ) συνδέονται μεταξύ τους και σχετίζονται με διαμάχες που ανέκυψαν μετά τη δολοφονία του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου τον Μάιο του 2018. Ο τελευταίος είχε σειρά «επαφών» με σημαντικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πολιτικούς παράγοντες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ορισμένους ποινικούς. Αρχικά επιχειρήθηκε να υπάρξει εκδικητική επίθεση για τη δολοφονία του, ενώ στη συνέχεια προέκυψαν συγκρούσεις μεταξύ ιδιωτών – κυρίως στα δυτικά προάστια -, οι οποίοι ήθελαν να έχουν τον κύριο πλέον ρόλο στο δίκτυο εισπράξεων ποσού της τάξης του 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως από 1.000 «μαγαζιά» της Αττικής, αλλά και στη Μύκονο και σε άλλα θέρετρα, σε συνεργασία με ορισμένους επίορκους αστυνομικούς. Πρόκειται για τα δεδομένα μυστικής έρευνας της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017 που οδήγησε προσφάτως σε δίωξη σε βάρος 19 ατόμων (πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., δικηγόρων κ.ά.) με την κατηγορία χρηματισμού κρατικών υπαλλήλων. Κάτι που αμφισβητείται από τους κατηγορουμένους».

Ετσι, σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., άρχισαν δολοφονίες γιατί κάποιοι ιδιώτες ήθελαν αυτοί να αναλάβουν τα ηνία του παράνομου «δικτύου» και υπήρξαν πληροφορίες σε αντιπάλους τους ότι σχεδίαζαν την εξόντωσή τους και ότι είχαν στρατολογήσει συνεργάτες τους κ.λπ. Με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις επιδεικτικές εγκληματικές ενέργειες (ένας εξ αυτών πυροβολήθηκε στο Χαϊδάρι ενώ τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας) προκειμένου να έχουν τον πρώτο λόγο στη διάδοχη κατάσταση αλλά και για να προλάβουν «συμβόλαια θανάτου» σε βάρος τους. Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι ο «εμφύλιος» στον χώρο της νύχτας και οι διαδικασίες εγκληματικής αυτορρύθμισης θα συνεχιστούν όσον αφορά αυτό το μέτωπο.


Η ενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας»

Το δεύτερο σημείο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η επανενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας», η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 32χρονου αλβανού ποινικού πριν από μία εβδομάδα σε κατάστημα στα Σεπόλια. Το θύμα της εγκληματικής επίθεσης είχε κατηγορηθεί ως ανήλικος για δολοφονία, είχε ενταχθεί από την περίοδο 2005-2006 στην αλβανική μαφία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε από έλληνες ποινικούς σε ένα-δύο συμβόλαια θανάτου που είχαν καταγραφεί προ δεκαετίας. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχε γίνει «στόχος» δύο διαφορετικών συμμοριών Αλβανών οι οποίες την περίοδο 2006-2008 είχαν σκοτώσει 11 ανθρώπους, είχαν τραυματίσει άλλους 13, ενώ μέλη τους είχαν προβεί παλαιότερα σε απαγωγές, ληστρικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Εναντίον του 32χρονου είχαν γίνει τέσσερις ένοπλες επιθέσεις και είχε τραυματιστεί την περίοδο 2007-2021. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ, πλέον, εξετάζει ως βασικό σενάριο η αιματηρή επίθεση στα Σεπόλια να σηματοδοτεί την επανενεργοποίηση τμήματος της αλβανικής μαφίας που συνδέθηκε με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου το φθινόπωρο του 2017 στην οδό Ασκληπιού, όπως και με άλλες αιματηρές επιθέσεις και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας καθώς και με τρεις δολοφονίες ομοεθνών τους εντός φυλακών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί ποινικοί – ορισμένοι είναι φυλακισμένοι – έχουν πάλι την άνεση κινήσεων να προχωρήσουν σε νέο κύκλο επιθέσεων που θα αυξήσουν τον αριθμό των συμβολαίων θανάτου εντός και εκτός Αττικής.


Το κύκλωμα Πάτρα – Ζάκυνθος

Το τρίτο μέτωπο που έχει «βάση» στην Πάτρα και στη Ζάκυνθο φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου από την Πάτρα Τάσου Μπερδέση (φωτογραφία) αλλά και με εκείνη πριν από έναν μήνα του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Καθότι και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχει «γέφυρα» ποινικών με την Αθήνα, ενώ στα κυκλώματα στην Πάτρα και στο «Φιόρο του Λεβάντε» φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή πολλών επίορκων αστυνομικών που έρχονται σε επαφές με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Ο 39χρονος πυγμάχος είχε συλληφθεί το 2006 μαζί με άλλα 25 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για κυκλώματα της νύχτας που δρούσαν στην Πάτρα, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το 2013 φέρεται να είχε υποβοηθήσει στην υπόθαλψη στην Αθήνα κακοποιών από την Πάτρα που είχαν προχωρήσει σε εκδικητικές δολοφονικές επιθέσεις. Επίσης το 2015 κατηγορήθηκε για μέλος συμμορίας κακοποιών (με εννέα συνολικά μέλη) από τα δυτικά προάστια που πουλούσε προστασία στην Αθήνα και στην Κορινθία. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σαφείς ενδείξεις ότι η δολοφονία του συνδέεται με επεισόδια και διενέξεις που είχε τα τελευταία χρόνια σε νυχτερινά κέντρα στην Πάτρα με ποινικούς της περιοχής που ασχολούνταν με εκβιάσεις, ληστείες κ.λπ.


Οι διάδοχοι του… «Κεφάλα»

Το τέταρτο μέτωπο αφορά τη δολοφονία – στα μέσα Μαΐου έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση – 58χρονου ιδιώτη με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που θεωρείται ότι πουλούσε «προστασία» σε νυχτερινά κέντρα στη Βορειοανατολική Αττική, και κυρίως σε περιοχές ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Σε αυτή την περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. έχει περισσότερες ενδείξεις για τους οργανωτές της επίθεσης, οι οποίοι φαίνεται να στόχευαν στη δολοφονική «απόσυρση» του 58χρονου προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τον έλεγχο της περιοχής. Κάτι που ήδη φαίνεται να έχουν επιχειρήσει…
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Αυτά που γράφουμε και επιβεβαιώνονται εδώ και χρόνια. Η μαφία συνεργάζεται με επίορκους αστυνομικούς, προφανώς με δικαστές για να έχουνε τις ελάχιστες ποινές και χάρες κατά την φυλάκιση, αλλά και με πολιτικούς κάποιες φορές.

Η ΕΥΠ καταγράφει τα τηλεφωνήματα στις φυλακές: «Επίορκοι αστυνομικοί και μεγάλα ονόματα»
Η ΕΥΠ καταγράφει τα τηλεφωνήματα στις φυλακές: «Επίορκοι αστυνομικοί και μεγάλα ονόματα»

Μαρτυρία κρατούμενου για το πως λειτουργεί η Greek Mafia, η οποία έχει στο ενεργητικό της και μεγάλα ονόματα.

Το τελευταίο διάστημα ο πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας έχει κλιμακωθεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση να δείχνει ανεξέλεγκτη. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να μεταβεί στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει φάκελο με 500 ονόματα και την δράση που έχουν...

Το Star έκανε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το τι ισχύει, αναφέροντας πως το τελευταίο διάστημα η ΕΥΠ παρακολουθεί στενά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν οι κρατούμενοι των φυλακών, καθώς θεωρούν οτι κάποια μεγάλα... κεφάλια συντονίζουν από εκεί τις ενέργειες που γίνονται.

Ωστόσο η υπόθεση δεν είναι και τόσο εύκολη, όπως μπορείτε να δείτε. Και αυτό γιατί οι κρατούμενοι παίρνουν τα μέτρα τους και αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια ή μιλούν με συνθηματικά, τα οποία δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί ακόμα.


Η μαρτυρία

Μάλιστα, στο δελτίο έπαιξε και μία μαρτυρία ενός κρατούμενου μέσα από τις φυλακές, ο οποιος ενέπλεξε στην ομάδες αυτές και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Επίσης να ξέρετε οτι το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο με ανθρώπους της νύχτας, αλλά και με επίορκους αστυνομικούς που έχουν εξαιρετικές σχέσεις με ορισμένα μεγάλα ονόματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, δίνοντας το στίγμα του για την υπόθεση, ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε: «Ανάμεσα στα 500 ονόματα υπάρχουν νομιμοφανείς επιχειρηματίες και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στις φυλακές και συντονίζουν τις επιχειρήσεις της Greek Mafia».
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Τα καταγράφω εδώ γιατί θα μείνουν κτήμα και στο μέλλον. Στις αρχικές σελίδες μπορεί να κατέβουν, αλλά εδώ τα έχει το archive για πάντα. Πάμε να δούμε ποιοι είναι τα λαμόγια της μαφίας και αν έχουν επαφές με πολιτικά πρόσωπα (λες και δεν ξέρουμε) ή με επιχειρηματίες κτλ.

Αρχιμαφιόζος ήταν ο Παπαχρήστος, απόστρατος αστυνομικός, κουμπάρος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου. Συνομιλίες μεταξύ τους, αιτήματα να συλλάβουν άτομα που τον ενοχλούσαν, δουλείες δημοσίου που ήθελαν πολιτική παρέμβαση, τα δεδομένα εις γνώση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Ο φυσιολογικός άνθρωπος γνωρίζει ότι με τα στοιχεία αυτά στα χέρια, κάνεις τον Υπουργό να ψηφίσει Πρέσπες με χέρια και με πόδια μαζί. Αλλά, είπαμε, εγώ βλέπω οράματα, δεν ήξερα. Τα πράγματα τα ξέρει ο Bill33 που κουβαλάει μπάλες σανό και ο JBT, που βλέπει ταινίες πορνό με παιδάκια.

Τον εκτελούν και αναλαμβάνει ο Μάλαμας. Γίνονται απόπειρες εναντίον του, έχει προστασία από εν ενεργεία αστυνομικούς, οι δουλείες συνεχίζονται, μέχρι που τον εκτελούν και αυτόν.

Και το φινάλε, το λέει ωραία ο νυν Υπουργός ΠΡΟΠΟ, γνωστός άσχετος (αρκεί να δει κανείς την συνεντεύξη για την 17Ν, που δεν μπορούσε να πει ούτε τα γεγονότα που ξέρουμε όλοι μας) που λέει το εξής:
Χρυσοχοΐδης wrote:Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε.
Μια έρευνα της ΕΥΠ, δύο δολοφονίες και πολλές κασέτες
Μια έρευνα της ΕΥΠ, δύο δολοφονίες και πολλές κασέτες

Ξημερώματα Πρωτομαγιάς του 2018 μια δολοφονία ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Παλλήνη ανοίγει έναν κύκλο συζητήσεων σχετικά με τα αίτια της εκτέλεσης ενός πληρωμένου συμβολαίου. Περίπου 18 μήνες μετά ένας επιχειρηματίας, γνωστός στις αρχές για τις σχέσεις του με τη νύχτα, εκτελείται μέσα στο αυτοκίνητό του στο ΧαΪδάρι παρά τη συνοδεία δύο τουλάχιστον εν ενεργεία αστυνομικών που φέρεται να είχε.

Δύο δολοφονίες που συνδέθηκαν εξ αιτίας της μεταξύ τους σχέσης από την αρχή. Ο απόστρατος αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου και ο αποκαλούμενος και «τραπεζίτης» του κυκλώματος Δημήτρης Μάλαμας» εκτελέστηκαν μέσα σε ενάμιση χρόνο και ενώ είχε όπως όλα δείχνουν ολοκληρωθεί η έρευνα της ΕΥΠ για το κύκλωμα το οποίο φέρονται να διοικούσαν.

Ένα κύκλωμα αστυνομικών, απόστρατων και εν ενεργεία στο οποίο συμμετείχαν με βάση τα στοιχεία από τις καταγραφές της ΕΥΠ δικηγόροι και άλλα πρόσωπα και το οποίο πωλούσε προστασία σε παράνομα καζίνο οίκους ανοχής και καταστήματα καταφέρνοντας να έχει τζίρο της τάξης του 1000000 ευρώ μηνιαίως.

Ο Σπύρος Παπαχρήστος, απόστρατος αστυνομικός και κουμπάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, εκτελέστηκε ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 2018 στην Παλλήνη, βγαίνοντας από μια ταβέρνα.

Γνωστός για τη δράση του, αν και αρχικά επιχειρήθηκε να συνδυαστεί η δολοφονία με παλαιότερες υποθέσεις που χειρίστηκε ως αστυνομικός, γρήγορα το κουβάρι ξετυλίχτηκε. Και οι αναφορές στη δράση του άρχισαν να λαμβάνουν δημοσιότητα. Άλλωστε η έρευνα της ΕΥΠ είχε ολοκληρωθεί. Η εμπλοκή του στη δράση του κυκλώματος είχε καταγραφεί. Ήταν άλλωστε ένα από τα υπό παρακολούθηση πρόσωπα της περιόδου 2015-2017 σε μια έρευνα για την οποία ο τότε διοικητής της ΕΥΠ είχε ενημερώσει και τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Η ΕΛΑΣ έκανε λόγο για πληρωμένο συμβόλαιο. Για ένα πρώην στέλεχός της που όπως προκύπτει και από τις συνομιλίες διαχειριζόταν από την προστασία των οίκων ανοχής και των παράνομων καζίνων μέχρι τα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Άλλα παράλληλα μετείχε σε εταιρεία παροχής ασφαλείας, κυνηγούσε δουλειές του δημοσίου και έκλεινε δουλειές για τις οποίες απαιτούνταν και πολιτική παρέμβαση, όπως για παράδειγμα οι περιπτώσεις σίτισης των μεταναστών

Η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ οδήγησε και σε καταγραφές συνομιλιών που είχε με τον κουμπάρο του Πάνο Καμμένο. Τα στελέχη της ΕΥΠ περιγράφουν τις επαφές. Τα συνεχή τηλεφωνήματα στο γραφείο της συζύγου του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου των ΑΝΕΛ, τις συναντήσεις που έκλειναν, τα ρουσφέτια που ζητούσε.

Ενδεικτικός είναι και ο διάλογος που καταγράφεται με τον πρώην υπουργό:

- «Έλα, Ελενάκι μου».
- Ο Πάνος είμαι, ρε.
- «Έλα, Πάνο μου».
- Είσαι σπίτι;
- «Τι γίνεται;»
- Έχεις δουλειά; Θέλω να έρθεις λίγο από εδώ.
- «Σπίτι είσαι;»
- Ναι. Έχεις κανέναν Μπερτάνο; Τον ξέρεις, έναν αστυνομικό διευθυντή;
- «Όχι, δεν τον ξέρω καθόλου».
- Έρχεσαι λίγο να πάμε σε μια δουλειά οι δυο μας;
- «Όπου θέλεις έρχομαι».

Ήταν η περίοδος που ο Πάνος Καμμένος διατηρούσε την κόντρα με τον εκδότη των Παραπολιτικών και οι μηνύσεις του με τη διαδικασία του αυτοφώρου ήταν συνεχείς. Όπως και οι πιέσεις για να συλληφθούν τα στελέχη της εφημερίδας.

Αυτό φαίνεται και στη συνομιλία που καταγράφει η ΕΥΠ μεταξύ αστυνομικών που επίσης είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Συνομιλία που αφορούσε τη διαδικασία για τη σύλληψη των Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η δικηγόρος Ελένη Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου:

Γ : Παρακαλώ.

Χ.: Γ…., ο διοικητής είμαι. Μίλα με τον Π…για κάτι που του είπα Ιάσονος στον 7ο όροφο είναι αυτός. Σας το είπε εκεί η δικηγόρος.

Γ: 7ο...

Χ: Στείλε παιδιά ο Π….. πρέπει να έχει ήδη. Του έχουν πει από το πρωί να βάλει...

Γ: Ωραία.

Χ: Για συζήτα μαζί τώρα γιατί πρέπει να τα στείλει πριν τελειώσει η άλλη για να τον εντοπίσουν και όταν τελειώσει τον βουτάνε. Κοίτα μη δε τον βουτήξουν τη γ…με

Γ: Ωραία διοικητά.

Χ: Κράτησέ το όμως στα στεγανά.

Γ: Ναι ακριβώς.

Χ: Γιατί άμα δε τον πιάσουμε τη γ…ς κι εσύ κι εγώ. Άκουσες τι σου είπα.

Γ: Ωραία οπότε θα συνεννοηθούμε με τον …

Χ: Κοίτα να δεις τι λέει η μήνυση και να μου πεις τι λέει η μήνυση μετά. Τι λέει περίπου. Καταθέτει τίποτα υπόμνημα; Τι έχει καταθέσει;

Γ: Υπόμνημα είναι.

Χ: Για εκβιασμό...

Γ: Πιο πολύ βγαίνει συκοφαντική δυσφήμηση από ό,τι πρόλαβα να ρίξω μια ματιά.

Χ: Γιατί το έφερε στο Εκβιαστών;

Γ: Ήταν επιθυμία να έρθει εδώ πέρα γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική.

Χ: Α, εντάξει.

Γ: Και μου λέει εδώ πέρα ότι πρέπει να μείνει πάρα πολύ κλειστό καταλαβαίνεις γιατί μας πήρε και μας σήκωσε.

Χ: Καλά πάρε τον Π…. Του είπα να το πει στα τρία άτομα να βάλει εκεί τρία άτομα μόνο κλειστά. Αυτό του είπα κι εγώ.

Γ: Ωραία έχει βάλει δηλαδή έτσι...

Χ: Γιατί νόμιζα θα έρθει στην Κρατική η μ….ω να πούμε αλλά εντάξει πες του να μην το ξέρει κανένας πες μου σε ποια άτομα το είπες γιατί άμα γίνει κάτι αυτούς θα γ@μήσω μετά.

Γ: OK διοικητά Τώρα εγώ θα στείλω δικά μου άτομα εννοείται.

Χ: Ναι δικά σου Πάρε όμως τον Π…. συζήτα να ξέρουμε σε ποιον το είπε Γιατί του είπα να Βρει τρία άτομα Εχουν τίποτα αυτοί Και πες του stop μην ασχολείσαι γιατί αν μάθει τίποτα θα την πληρώσει ο Π…. πες του μετά.

Γ: Βέβαια OK διοικητά Ακόμα δεν έχει φύγει η κυρία είμαι ακόμα σε αυτή τη φάση Μόλις φύγει.

Χ: Να διώξετε άτομα όμως από τώρα να πάνε εκεί να τον έχουν stand by...

Γ: OK τον παίρνουμε και μιλάω τώρα επιτόπου".

Ο ίδιος ο Σπύρος Παπαχρήστος αναφέρει σε κάποια από τις συνομιλίες του ότι «εγώ έδωσα μεγάλο αγώνα για να εκλεγεί ο Πάνος», ενώ στο συνοδευτικό έγγραφο της ΕΥΠ φέρεται να έχει τονίσει κατά την επαφή του με δήμαρχο δήμου στον οποίο ενδιαφερόταν για επένδυση σε παραλιακό parking ότι βρίσκεται μαζί με τον Πάνο Καμμένο.

Στο ρεπορτάζ της ημέρας που ακολούθησε την δολοφονία του απόστρατου αξιωματικού σημειωνόταν ότι εκτελέστηκε με 5 σφαίρες από κοντινή απόσταση. Καθώς και ότι πάνω του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά , γεγονός που απέκλεισε από την πρώτη στιγμή τη ληστεία

Στην ΕΛΑΣ αλλά και σε άλλες υπηρεσίες στελέχη τόνιζαν πως ο Σπύρος Παπαχρήστος ήταν ένα πρόσωπο που είχε τη δυνατότητα να κινείται στα,… Σαλόνια αλλά και μέσα στη νύχτα. Ρύθμιζε υποθέσεις και καθόριζε εξελίξεις δείχνοντας πως διέθετε ισχυρές πλάτες και προσβάσεις. Άλλωστε η δυνατότητα που είχε να… αναβαθμίζει αστυνομικούς σε πόστα… κρίσιμα ήταν χαρακτηριστική. Όπως και αυτή να κλείνει δουλειές.


Ο Δημήτρης Μάλαμας

Στενός συνεργάτης, δεξί χέρι του Σπύρου Παπαχρήστου, ο Δημήτρης Μάλαμας εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι μέσα στο αυτοκίνητό του όταν σταμάτησε σε ένα φανάρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛΑΣ είχε αναλάβει τον ρόλο του πρώην συνεργάτη του, ως επικεφαλής του κυκλώματος που δρούσε πουλώντας προστασία σε οίκους ανοχής, παράνομα καζίνο και διάφορα μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Μετά τη δολοφονία ο Σπύρου Παπαχρήστου ελάμβανε αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Τον συνόδευαν συνήθως 4 άνδρες και μάλιστα μεταξύ αυτών ήταν και εν ενεργεία αστυνομικοί.

Άλλωστε τη στιγμή της δολοφονίας του πίσω ακριβώς βρισκόταν αυτοκίνητο με δύο εν ενεργεία άνδρες της ΕΛΑΣ, εκτός υπηρεσίας που έφεραν όμως τα υπηρεσιακά τους όπλα. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών πυροβόλησε και κατά των δραστών που διέφυγαν μετά την εκτέλεση του συμβολαίου.

Ο Δημήτρης Μάλαμας διατήρησε το κύκλωμα ενεργό. Και όπως λένε στελέχη της ΕΛΑΣ, διέθετε την ατζέντα με τις επαφές του νεκρού συνεργάτη του ειδικά σε ότι αφορά πρόσωπα που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν παρεμβάσεις. Πρόσωπα με πρόσβαση σε κέντρα αποφάσεων.

Ο ίδιος είχε δεχθεί επιθέσεις και στο παρελθόν. Κατάστημα που διατηρούσε στο Χαϊδάρι είχε δεχθεί το 2016 βομβιστική επίθεση που χαρακτηρίστηκε ως μήνυμα αφού η ισχύς της βόμβας ήταν περιορισμένη και μάλιστα στελέχη της αντιτρομοκρατικής έκαναν λόγο για «ελεγχόμενη έκρηξη»


Οι πολιτικές προεκτάσεις

Η υπόθεση του Σπύρου Παπαχρήστου, του Δημήτρη Μάλαμα και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων απόστρατων και εν ενεργεία στελεχών της ΕΛΑΣ θα μπορούσε να αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των δραστηριοτήτων των ανθρώπων της νύχτας. Της αποκαλούμενης greek mafia που μοιράζει την Αττική και καρπώνεται τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών την σωματεμπορία τον παράνομο τζόγο και κάθε είδους παράνομη πράξη.

Η παρακολούθηση όμως της ΕΥΠ που είχε στόχο να αποκαλύψει διεφθαρμένους αστυνομικούς έτυχε να πέσει σε καταγραφές επικοινωνιών με πολιτικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό ο Γιάννη Ρουμπάτης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Και χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να προχωρήσει η δικογραφία που σχηματίστηκε και η οποία κινήθηκε ως διαδικασία μέσα από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Η οποία μέσα στην εβδομάδα που πέρασε τη ζήτησε πίσω υποστηρίζοντας πως είναι μια σοβαρή υπόθεση που δεν εκτιμήθηκε σωστά, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενεπλάκη η ΕΥΠ. Και όχι η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Ούτε χρησιμοποιήθηκαν οι… κοριοί που διαθέτει και οι οποίοι πλέον λειτουργούν σε ένα σύγχρονο κτήριο στο Περιστέρι.


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» είναι χαρακτηριστική: «είναι σαφέστατα πολιτικό, επιχειρηματικό κύκλωμα, όπου συμμετέχουν και αστυνομικοί».

Ενώ ο ίδιος αναφορικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από συνομιλίες αλλά και για την σκευωρία στην υπόθεση Novartis τονίζει ότι «Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις, είτε από την έκθεση της ΕΥΠ, είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis»

Και καταλήγει πως «Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε».
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Άλλη μία ιστορία καθημερινής τρέλλας. Η δικαστής δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση πριν την είσοδό της στην σχολή δικαστών. Οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν. Τελικά, έφτασε να βγει για γεύμα με τον άνθρωπο που την παρενοχλούσε, η παρενόχληση συνεχίστηκε, μετά πήγε σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής (βλ. ερωτική πράξη) για να συζητήσει, εκεί, αφού έγινε η ερωτική πράξη, μετά κατάλαβε ότι βιάστηκε, αλλά δεν έκανε καταγγελία και περίμενε να περάσει καιρός για να είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να βρεθεί τίποτα ως απόδειξη. Αυτό το περιστατικό σε κάνει να βγαίνεις από τα ρούχα σου:
  • Δικαστής δέχθηκε παρενόχληση πολλαπλές φορές, δεν έκανε καταγγελία, ερωτοτροπούσε, δεν έκανε καταγγελία, βιάστηκε, δεν έκανε καταγγελία. Τι δείχνει αυτό στους πολίτες; Ότι όλοι φοβούνται και δεν πρέπει να κάνουν καταγγελίες; Ότι πρέπει να περιμένουμε 10 χρόνια, ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις; Τα ίδια δεν έπαθε η κοπέλα στην Ρόδο; Πήγε να κάνει καταγγελία και λόγω της "ανωνυμίας" της η ΕΛ.ΑΣ. έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σε όλες αυτές τις υποθέσεις: υπάρχουν σημάδια βιασμού μετά από 1 εβδομάδα που ήρθες; Όχι... Άρα πας σπίτι σου και τέλος. Τα υπόλοιπα (π.χ. μου την έπεσε ο Φιλιππίδης μέσα στο SUV πριν 10 χρόνια, το καταγγέλω τώρα και γίνομαι πιστευτή) είναι εκ του πονηρού και πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ σε επώνυμους γιατί θέλουν να περάσουν κάποια κατάσταση οι ελεγκτές τους.
  • Αν η καταγγελία γίνει αποδεκτή από τις Αρχές τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι μπορεί ο καθένας (όπως και στα άλλα περιστατικά με το θέατρο κ.α.) να δηλώνει πως πριν 10 χρόνια με βίασε ο Χ άνθρωπος και αυτός να μπλέκει σε νομικές περιπέτειες;
  • Έστω ότι δέχομαι τους ισχυρισμούς της δικαστικού. Τι συμπέρασμα βγαίνει για το μυαλό και την επάρκεια του δικαστικού σώματος; Πήγε σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής και δεν ήξερε τι συμβαίνει εκεί; Πώς δικάζει ανθρώπους; Δεν γνωρίζει ότι μπορεί να την έχουν σε βίντεο ήδη; Έχει επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα;
  • Ένας πιο υποψιασμένος, όπως ο γράφων, δεν θα σκεφτεί ότι η πραγματικότητα είναι πως δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά (χρήμα, θέσεις κτλ) και του έκανε καταγγελία για να τον καταστρέψει μιας και αυτός αθέτησε το δικό του μέρος της συμφωνίας; Είναι δυνατόν να θυμηθείς καταγγελία πριν 100 χρόνια, να θες να γίνει πιστευτός και να αναφέρεις συνεχώς θέσεις, παρενοχλήσεις κ.α. στα οποία (για να πάρεις τις θέσεις) έκανες την πάπια τόσο καιρό; Πόσο πιο αφελείς πρέπει να γίνουμε για να δεχθούμε αυτά τα πράγματα;
Το γράφω χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να το γράφω: το πρόβλημα της Ελλάδας προέρχεται από τους Δικαστές. Όσο δίνουν την ελάχιστη ποινή στους εμπόρους ναρκωτικών και στους δολοφόνους, κλέφτες κλπ, ειδικά όταν είναι αλλοδαποί, και βάζουν το μέγιστο στους απλούς πολίτες για χρέη 5-10.000€ προς την εφορία (για τους πολιτικούς δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε, είναι παρεάκι και δεν τιμωρούνται πρακτικά), τόσο θα απαξιώνονται στα μάτια του κόσμου και οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας ολοένα και πέφτουν περισσότερο στις πλάτες τους.

Δικαστίνα εν ενεργεία καταγγέλλει βιασμό από πρώην πρόεδρο Εφετών
Δικαστίνα εν ενεργεία καταγγέλλει βιασμό από πρώην πρόεδρο Εφετών

Πώς περιγράφει η εν ενεργεία Πρωτοδίκης τον βιασμό της από τον πρώην συνάδελφό της, ενώ καταγγέλλει και προσπάθειες παρέμβασης στο δικαστικό της έργο

Κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αρμοδίων προσώπων της Πολιτείας συνεχίζονται σε βάρος πρώην πρόεδρου Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων και βασικού στελέχους σήμερα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), οι καταγγελίες γυναικών, οι οποίες ξεπέρασαν πλέον το στάδιο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων κ.λπ. και προχώρησαν σε πράξη βιασμού δικαστίνας των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Εν ενεργεία Πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων, με μακροσκελή επιστολή της, καταγγέλλει ότι από το επίμαχο βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ βιάστηκε και μάλιστα κατά την προσπάθεια του βιασμού, νεύριασε για την αντίσταση που προέβαλε η δικαστής, καθώς είχε «λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης» και έληγε ο χρόνος ισχύος του.

Η Πρωτοδίκης υπογραμμίζει ότι από το βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ απειλείται η ζωή της, ενώ η περιγραφή της μεθόδου που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος Εφετών και οι τραγικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του βιασμού της, ξεπερνούν κάθε όριο σεξουαλικής διαστροφής, αλλά και ανοχής των αρμοδίων πολιτικών προσώπων τα οποία εξακολουθούν να τον διατηρούν στη θέση που τοποθετήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρωτοδίκης επικαλείται αποδεικνυόμενες, όπως αναφέρει, συνομιλίες μαζί του, που κάνει λόγο για την πολιτική προστασία την οποία έχει από πρόσωπα δύο κομμάτων και για το λόγο αυτό παραμένει ανενόχλητα στη θέση του στην ΑΕΠΠ.

Παράλληλα, η καταγγέλλουσα αποδίδει στον επίμαχο πρώην πρόεδρο Εφετών απόπειρες δωροδοκίας, εκβιάσεις, παρεμβάσεις στο δικαστικό έργο της, ενώ επισημαίνει την μεγάλη περιουσία που απέκτησε και τις καταθέσεις που έχει σε Τράπεζες του εξωτερικού.

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ξεκίνησαν όταν ακόμα η Πρωτοδίκης Δ.Δ. ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκη) και εκείνος ήταν αρχικά μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού και στη συνέχεια είχε εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενώ μετά την τοποθέτησή του στην ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ξεκίνησε έκνομη δραστηριότητα με εργοληπτικές επιχειρήσεις, δικηγορικές εταιρείες, κ.λπ., χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του με πολιτικά πρόσωπα και δικαστές.

Δεν παρέλειψε φυσικά ο πρώην πρόεδρος Εφετών να ζητάει από την Πρωτοδίκη να του στείλει φωτογραφίες με εσώρουχα σε άσεμνες στάσεις, ενώ είχε εκμυστηρευτεί ότι διατηρεί αρχείο με πορνογραφικό υλικό, «προφανώς υπονοώντας ότι ενδέχεται να το χρησιμοποιήσει αν η εκάστοτε γυναίκα δεν είναι βολική μαζί του».

Ακόμη, αμέσως μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική το βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ ζήτησε τηλεφωνικά από την Πρωτοδίκη να του στείλει πορνογραφικό υλικό και φωτογραφίες, κάτι το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για να προβεί στις σε βάρος του καταγγελίες.

Στο τηλεφώνημα αυτό διαπληκτίστηκαν και η Πρωτοδίκης του έθεσε το ερώτημα πώς μπορεί να συνεχίζει να την παρενοχλεί, ενώ υπάρχουν πρόσφατες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Στο ερώτημα αυτό, έλαβε την εξής απάντηση, στην οποία εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα, όπως υπογραμμίζει η καταγγέλλουσα:

«Μου απάντησε θρασύτατα, ότι δεν φοβάται τίποτα και δεν τον πειράζει κανείς. Συγκεκριμένα έχει λάβει εγγυήσεις ισχυρής πολιτικής κάλυψης και συνιστά η παραμονή στη θέση του, αντικείμενο συμφωνίας συγκεκριμένων υψηλόβαθμών κυβερνητικών στελεχών με το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στην συνέχεια αναφέρει η εν ενεργεία δικαστική λειτουργός, ότι εκείνος είπε «με υπερηφάνεια» ότι οι πρόσφατες σε βάρος του καταγγελίες όχι μόνο δεν του δημιούργησαν πρόβλημα, αλλά αντίθετα «δεν του χαλάνε χατίρι πλέον» και μάλιστα έγιναν δεκτές επιθυμίες του για «προνομιακές μεταθέσεις δικαστικών του κύκλου του» και παράλληλα πέτυχε το διορισμό ορισμένων γυναικών στην ΑΕΠΠ, με τις οποίες «φημολογείται και καταγγέλθηκε ότι διατηρούν ερωτικές σχέσεις…..».

Ακόμα, αναφέρει η Πρωτοδίκης, ότι υπάρχει αποδεικτικό υλικό για τις πράξεις του βασικού στελέχους της ΑΕΠΠ, στα οποία εμπλέκονται ονόματα δικαστών, καθηγητή Πανεπιστημίου και δικηγορικών γραφείων (τα οποία «συμμετείχαν μαζί του σε κύκλωμα χρηματισμού»). Μάλιστα, η εν ενεργεία Πρωτοδίκης κάνει λόγο «για συγκρότηση και άσκηση διευθυντικών ενεργειών σε εγκληματική οργάνωση» από την πλευρά του στελέχους της ΑΕΠΠ.


Η ημέρα του βιασμού

Τουλάχιστον ανατριχιαστική είναι η περιγραφή που κάνει η καταγγέλλουσα την ημέρα που δέχθηκε τον βιασμό από το βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ, όταν ήταν ακόμη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, όπως διευκρινίζει), αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Συναντήθηκα μαζί του για γεύμα μια φορά μεσημέρι και αναγκάστηκα μια ακόμη φορά να δεχθώ πρόσκλησή του σε δείπνο, στην Εκάλη και συγκεκριμένα κοντά στα σπίτια και των δυο μας. Σε όλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν πολύ αποθρασυμένος, επέμενε να μου βάζει να πίνω συνέχεια, με κοιτούσε σαν σεξουαλικό αρπακτικό, κάνοντάς με να νιώθω άσχημα και στο τέλος ήρθε μόνος του και έκατσε κολλητά δίπλα μου.

Μετά από λίγο παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Τον ρώτησα γιατί μένει σε ξενοδοχείο αφού το σπίτι του είναι πολύ κοντά και μου απάντησε, ψευδώς, ότι πηγαίνει που και που να ηρεμεί γιατί έχει εντάσεις σπίτι του με την κόρη του και τη γυναίκα του.

Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, που ήταν τελικά ξενοδοχείο ημιδιαμονής, προσπάθησα να φύγω, αλλά με ψυχραιμία επέμενε ότι επέλεξε το ξενοδοχείο γιατί ήταν κοντά, ότι δεν πρέπει να φοβάμαι, ότι θέλει μόνο για λίγα λεπτά παρέα και θέλει μόνο να κουβεντιάσει για τα οικογενειακά του προβλήματα, γιατί ένιωθε άσχημα να τα πει αλλού και αν αισθανόμουν άβολα θα φεύγαμε αμέσως.

Μπήκα με δισταγμό στο δωμάτιό του και χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο, αντίθετα σε ό,τι μου είχε υποσχεθεί, μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Τον παρακαλούσα συνεχώς να σταματήσει και του κατέβαζα τα χέρια, ενώ με έγδυνε και έφραζε με το σώμα του τον δρόμο για την πόρτα. Ζήτησα να πάω στο μπάνιο, για να γλιτώσω προσωρινά και δεν με άφηνε. Άρχισα να τον απωθώ και να κλαίω και του είπα ότι δεν θέλω.

Αυτός όμως με κάθισε στο κρεβάτι με το ζόρι πιάνοντάς με από τους ώμους και λέγοντάς μου να ηρεμήσω και ότι θα είναι ωραία, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και με πίεζε με τα χέρια του σε ασελγή πράξη. Του είπα ότι είναι παράλογο και ότι είναι παντρεμένος με κόρη στην ηλικία μου και μου είπε γελώντας ότι είναι δικός του λογαριασμός και ότι η σύζυγος και η κόρη του δεν έχουν πρόβλημα και είναι οικονομικά εξαρτημένες από αυτόν.

Θύμωσε μάλιστα κάποια στιγμή, γιατί τον καθυστερούσα και τον νευρίαζε η «γκρίνια» μου, όπως χαρακτήρισε τις αρνήσεις και τα παρακάλια μου, ενώ είχε λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης, όπως μου είπε. Σιχαινόμουν πια και τον ίδιο και τον εαυτό μου, αλλά δεν σταμάτησε εκεί όπως ήλπιζα.

Με ξανασταμάτησε από το να σηκωθώ, με ώθησε ανάσκελα και με πίεσε με το βάρος του ξαπλώνοντας πάνω μου. Όταν προσπάθησε να διεισδύσει, τον παρακάλεσα ξανά να συνέλθει και να μην το κάνει αυτό. Επανέλαβα ότι δεν θέλω και αυτός σαν τρελαμένος μου κράτησε τα χέρια λέγοντας μόνο να μην κάνω τη δύσκολη και επαναλαμβάνοντας με αλλοιωμένη φωνή «λίγο, άσε με λίγο». Δεν είχε καμία επαφή ούτε πρόθεση να σταματήσει και είχα πνιγεί από φόβο και ντροπή χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Δεν θυμάμαι καν πόσο κράτησε. Αλλά όταν ολοκλήρωσε και έφυγε από πάνω μου, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί. Είχα μείνει άφωνη και μάζεψα αμέσως τα ρούχα μου να φύγω σπαράζοντας. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Το κτήνος με πλήρη αδιαφορία μου είπε ότι και οι δύο το θέλαμε, ότι ήταν κοινό μυστικό μας και θα φρόντιζε να μην το πει σε κανέναν, δημιουργώντας μου χειριστικά ενοχές και αίσθημα δικής μου ευθύνης για το περιστατικό. Ούτε θυμάμαι πως βρέθηκαν σπίτι μου».

Και μετά το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η Πρωτοδίκης, εκείνος συνέχισε τις πιέσεις και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Άλλο ένα περιστατικό, παρόμοιο με αυτό που μου συνέβη εμένα και του μικρού κατά την καραντίνα. Τους σταμάτησαν για έλεγχο, είχαν χαρτιά για άσκηση, αλλά τους έγραψαν και, όταν διαμαρτυρήθηκαν, τους πήγαν στο Α.Τ. και τους πίεσαν να υπογράψουν ό,τι τους ερχόταν. Αποτέλεσμα; Γίναμε ρεζίλι διεθνώς. Σε εμένα έκαναν το ίδιο. Μας σταμάτησαν για έλεγχο γιατί δεν φορούσαμε μάσκα κατά την άσκηση, ενώ είχαμε το κατάλληλο έγγραφο, μας έκοψαν πρόστιμο 600€, μας απείλησαν και μας άφησαν - ευτυχώς - επειδή λυπήθηκαν το παιδί. Εμένα θα με είχαν πάει στο Α.Τ. για πλάκα για τα περαιτέρω. Και όλο αυτό το σκηνικό ακριβώς έξω από το σπίτι μου, οπότε θα μπορούσα άνετα να είχα κατεβεί να πετάξω τα σκουπίδια χωρίς μάσκα, αφού ο κάδος είναι στην γωνία, ούτε 10m από το σπίτι*. Αυτή η ΑΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξαιρετική παρακμή πλέον και πρέπει να γίνει κάτι γιατί έχουμε φτάσει στα όρια της δικτατορίας, αν δεν τα έχουμε ξεπεράσει ήδη.

Κύμη: Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία
Κύμη: Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία

Περιστατικό σαφέστατης κατάχρησης εξουσίας και διοικητικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα πριν από αρκετούς μήνες στην Κύμη Ευβοίας με αρνητικούς πρωταγωνιστές αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος και "θύματα" έναν Ελληνα καθηγητή σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Το ζευγάρι (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του NEWS 24/7) βρέθηκε στις Κονίστρες Εύβοιας τον προηγούμενο Ιανουάριο για ιδιαίτερα σοβαρό οικογενειακό λόγο (ασθένεια συγγενικού προσώπου). Με την χώρα, άρα και την Εύβοια, να βρίσκεται υπό καθεστώς λοκ-ντάουν για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, τόσο ο Ελληνας καθηγητής όσο και η σύζυγός του τηρούσαν πιστά τα μέτρα προφύλαξης.

Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να τους απαλλάξει από τον εφιάλτη που έζησαν λόγω του "υπερβάλλοντος ζήλου" δύο αστυνομικών. Οι εν λόγω προχώρησαν σε τυπικό, όπως όλα έδειχναν, έλεγχο ρουτίνας στο ζευγάρι ενώ αυτό έκανε τζόκινγκ. Παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους τις μάσκες, αλλά και έγγραφα μετακίνησης και ότι ασκούντο (δραστηριότητα για την οποία υπήρχε η δυνατότητα να διεξάγεται χωρίς μάσκα), κλήθηκαν να πληρώσουν ένα εξοντωτικό πρόστιμο 900 ευρώ (!) έκαστος χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο.

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όπως ήταν λογικό. Ο Έλληνας καθηγητής έδειξε την ακαδημαϊκή του ταυτότητα, την αμερικανική άδεια οδήγησης αλλά οι δύο αστυνομικοί ήταν αμετάπειστοι.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κύμης. Το ζευγάρι θέλησε να παραπονηθεί επισήμως και εγγράφως, αλλά τέτοια δυνατότητα δεν του δόθηκε. Δεν τους επέτρεψαν, επίσης, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι καταγγέλλουν, να συνομιλήσουν με δικηγόρο ενώ στη γυναίκα, που όπως είναι λογικό δεν μιλά Ελληνικά, της δόθηκε κείμενο στην ελληνική γλώσσα να υπογράψει.

Ο πρόδηλα αυθαίρετος τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το περιστατικό τα όργανα της τάξης (περιστατικό έτσι και αλλιώς που οι ίδιοι δημιούργησαν) οδήγησε το ζευγάρι στην απόφαση να καταγγείλει τα γεγονότα...παντού.

Έτσι λοιπόν αναλυτική (και γραπτή) ενημέρωση έλαβαν το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα!

Τουτέστιν το περιστατικό ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, γεγονός όχι ιδιαίτερα τιμητικό για την ελληνική πολιτεία γενικότερα και την ελληνική αστυνομία ειδικότερα.
Ευχαριστώ.

* Η πλάκα είναι πως το περιστατικό, αφού έγινε έξω από το σπίτι μου, το είχα καταγεγραμμένο στην κάμερα. Φαινόταν ο αριθμός του περιπολικού (Άμεση Δράση), ο αριθμός στην οροφή, τα άτομα που ήταν και τα δύο χωρίς μάσκα και ακούγεται με λίγη δυσκολία και ο διάλογος. Για να μην κάνω κακό στους ανθρώπους (χαζοί ήταν, νόμιζαν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία) έσβησα ασφαλώς το βίντεο, οπότε δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο. Φαντάζομαι η ΔΗΕ γνωρίζει ότι γνωρίζω κι εγώ πώς να τα σβήσω σωστά, ώστε να μην βρουν τίποτα, οπότε άδικος ο κόπος να ψάξουν τους δίσκους. Άλλωστε το περιστατικό έχει λάβει χώρα αρκετό καιρό πριν, οπότε και μόνο οι εγγραφές από πάνω (1 κάθε μήνα) θα είχαν κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς να εφαρμόσω άλλες τακτικές.
Last edited by pipinos1976 on 29 Sep 2021, 00:01, edited 1 time in total.
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Έννομη τάξη (εδώ γελάνε)

Post by pipinos1976 »

Και πάλι τα ίδια: αστυνομικός δούλευε προστασία σε εταιρεία πετρελαιοειδών. Πώς λέτε να βγαίνουν τα χρήματα για τα αμάξια; Από τα 1.200€ που βγάζουν το μήνα;

Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που τραυματίστηκε στην επίθεση στη Βάρη
Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που τραυματίστηκε στην επίθεση στη Βάρη

Mόνο τυχαία όπως τελικά αποδείχτηκε δεν ήταν η παρουσία του αστυνομικού που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην εταιρεία πετρελαιοειδών στη Βάρη καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία γιατί εργαζόταν ως φύλακας στα συγκεκριμένα γραφεία και είχε βάρδια το βράδυ της επίθεσης.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ φρουρούσε τα γραφεία εκτός του ωραρίου του στην υπηρεσία όπου βρίσκεται κάτι το οποίο απαγορεύεται για τους αστυνομικούς.
Η εισαγγελέας που ενημερώθηκε για τα δεδομένα ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του και ο αστυνομικός θα δώσει τις εξηγήσεις του στη δικαστική λειτουργό όταν θα βγει από το νοσοκομείο καθως είχε τραυματιστεί,ευτυχώς ελαφρά, στο μάτι από θραύσματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών έχουν εντοπίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή με την μηχανή του δραστη ο οποίος λίγο νωρίτερα τοποθέτησε τα μασούρια με τον δυναμίτη στο κτήριο της εταιρείας. Επίσης θα ξεκινήσουν να πάρουν νέες καταθέσεις από υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη ψάχνοντας να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό πίσω από την εντολή για την τοποθέτηση του μηχανισμού.
Ευχαριστώ.
Post Reply

Return to “Ότι περισσεύει...”