Σελίδα 1 από 2

Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2012, 22:21
από athanatos
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία.
Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε ταχαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ).
Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν.
Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς
στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle ΚΟΜΜΕΝΑ!
Από 'δω και πέρα όπου γράφει NESTLE εγώ το αποφεύγω!!!
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές
καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier).............................................
Αποφεύγω το Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους,
.....αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό αλλά, γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΟΚ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα των οποίων εμπορεύονται το κρέας.


ΠΗΓΗ : ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2012, 22:46
από MacPap
Ποιος είναι ο συντάκτης αυτού του άρθρου? Γιατί λέει ανακρίβειες! Μήπως τον απέλυσαν πρόσφατα?

Επίσης η λέξη "φραπέ" ή "Frapé" και ο καφές φραπέ, δεν είναι ελληνική επινόηση και σίγουρα δεν ανήκει στην Nestlé.

Αλλά αυτά μία άλλη φορά!!!

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2012, 23:42
από UltiMo_
athanatos έγραψε:Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
και τότε γιατι στον espresso αν τον χτυπήσεις στο σέικερ, βγάζει επίσης αφρό? πρόσθεσαν και εκεί χημικά?

Στο εξωτερικό δεν πίνουν φραπέ ούτως ή άλλως, αλλα όχι γιατι έχει χημικά

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2012, 10:38
από MacPap
Ειναι θέμα φυσικής και επιφανειακής τάσης των υγρών μειγμάτων. ;)

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2012, 03:05
από MacPap

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2013, 20:08
από erling
Αντιγράφω από εδώ
H ιστορία του πιο αγαπημένου καφέ στον κόσμο είναι τόσο πλούσια όσο και η γεύση του. Ήταν το 1930 όταν η κυβέρνηση της Bραζιλίας πλησίασε τη NESTLÉ®, ζητώντας έναν ποιοτικό καφέ που θα παρασκευαζόταν μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού, κρατώντας όλη τη γεύση και το άρωμά του. H μεγάλη επιτυχία χρειάστηκε το χρόνο της. Όμως, οκτώ χρόνια μετά, οι ειδικοί της NESTLÉ® παρουσιάζουν στην Eλβετία τον πρώτο στιγμιαίο καφέ.
O NESCAFÉ® κάνει το ντεμπούτο του την… Πρωταπριλιά του 1938. Σήμερα ο NESCAFÉ® αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, συντροφεύοντας κάθε στιγμή της μέρας μας με το υπέροχο άρωμα και τη μεστή του γεύση.

H επιλογή ξεκινά από τη φυτεία. O αειθαλής θάμνος της καφέας χρειάζεται έως και πέντε χρόνια για να φτάσει στο στάδιο της ώριμης παραγωγής.
Οι σωστές δόσεις ηλιακού φωτός, το τακτικό πότισμα, το λίπασμα και ο έλεγχος παρασίτων είναι παράμετροι στις οποίες η NESTLÉ® δίνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς για τον NESCAFÉ® επιλέγονται καλλιέργειες υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής καφέ του κόσμου.

Oι κόκκοι του καφέ συλλέγονται ένας- ένας,με το χέρι. Η επιλογή γίνεται σχολαστικά και μόνο από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες Arabica και Robusta, διασφαλίζοντας, έτσι, την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Η μίξη των κόκκων για την κάθε διαφορετική, μοναδική γεύση NESCAFÉ® απαιτεί πείρα, τεχνική και... φαντασία, αφού κάθε συνδυασμός προσφέρει διαφορετικό γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα. Oι ειδικοί του NESCAFÉ® συνδυάζουν αριστοτεχνικά τις εκλεκτότερες ποικιλίες, με στόχο έναν καφέ με ποιοτική σταθερότητα, απόλυτα προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις μας.

Λίγοι κατέχουν αυτή την τέχνη όπως η NESTLÉ®. Οι εκλεκτοί κόκκοι καφέ καβουρδίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αναδεικνύοντας πλήρως τις αρωματικές και γευστικές τους ιδιότητες.

O καβουρδισμένος και αλεσμένος, πλέον, καφές περνά από ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα, που κρατούν το κατακάθι. Το ένα φιλτράρισμα διαδέχεται το άλλο μέχρι να πεταχτεί και το τελευταίο ίχνος από το κατακάθι και να φτάσει στο φλιτζάνι μας μόνο η υπέροχη, καθαρή γεύση και το γνωστό άρωμα NESCAFÉ®, που τόσο αγαπάμε.

O καφές διαχωρίζεται από το νερό με δύο τρόπους.
Eν θερμώ ( Spray Drying): ο υγρός καφές «στεγνώνει» σε ένα ρεύμα ζεστού αέρα, μέσα σε έναν κυλινδρικό κάδο. Η μέθοδος αποτελεί εφεύρεση της NESTLÉ® και χρησιμοποιείται για τον NESCAFÉ® Classic αλλά και για τις περισσότερες γεύσεις NESCAFÉ®.
Eν ψυχρώ (Freeze Drying): ο υγρός καφές καταψύχεται στους -40°C για να αφυδατωθεί αργότερα με εξάχνωση. H μέθοδος αυτή αποτελεί τελειοποίηση της πρώτης που εφηύρε η NESTLÉ®, το 1964. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή του NESCAFÉ® Gold Blend και για άλλες, αγαπημένες γεύσεις NESCAFÉ®

Tο μυστικό για μια απολαυστική κούπα NESCAFÉ® κρύβεται στη θερμοκρασία του νερού, που πρέπει να βρίσκεται στους 70°C. Mε το βρασμό (100°C), τα ανόργανα άλατα που περιέχει, κατακάθονται. Έτσι προκαλεί οξείδωση του καφέ, αλλοιώνοντας τη γεύση του. Θυμηθείτε πως μια κοφτή κουταλιά NESCAFÉ® (περίπου 2g) είναι η ιδανική ποσότητα για ένα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ.
Τώρα για τα περί Αιγύπτου (χωρίς να τα υποτιμώ), ίσως θα έπρεπε να μάθουμε τι εννοούσαν λέγοντας frappe. :)

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2013, 11:19
από MacPap
Αυτά όμως τα λέει η Nestlé που έχει κάθε λόγο να λέει ανακρίβειες! Οστόσο frappé σημαίνει χτυπητός άρα ότι και να εννοούσαςν ήταν frappé!!!

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2013, 11:50
από erling
Και οι αντίπαλοί της δεν ασχολούνται μαζί της;
Είναι τόσο αγγελικά πλασμένος ο κόσμος της διαφήμισης;

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2013, 21:02
από MacPap
Αν με αντίπαλο εννοείς ένα καφενείο στο Κάιρο Πριν ιδρυθεί η εταιρεία.... Οχι ;-)

Re: Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;

Δημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2013, 21:42
από erling
Όχι βρε συ, τις άλλες εταιρείας εννοώ....