Ίσως σας ενδιαφέρει (μαθήματα για ταχύπλοο)

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
manos
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010, 20:12

Ίσως σας ενδιαφέρει (μαθήματα για ταχύπλοο)

Δημοσίευση από manos »

groupon.gr/deals/athens/trainingboat-sidedeal/107535?nlp=&CID=GR_CRM_149_0_0_0&utm_source=Deal_general_newsletter&utm_medium=All_Cities&utm_content=Initial_Version&utm_campaign=Varies


Δε μετανιώνω στη ζωή
όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα
όλα όσα 'χω μάθει.....(Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος)
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4885
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Ἀναφέρει ὄτι ὑπάρχει προσφορὰ γιὰ 5 πρακτικὰ καὶ 2 θεωρητικὰ μαθήματα γιὰ ταχύπλοο. Συνολικὰ πόσα χρειάζονται;
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
manos
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010, 20:12

Re: ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Δημοσίευση από manos »

Οι καπετάνιοι στις... εξετάσεις φαίνονται
Τη διαδικασία για την απόκτηση του διπλώματος περιγράφουν αξιωματικοί του Λιμενικού. «Υπάρχει μια αυστηρότητα στη διαδικασία, καθώς εμείς οι ίδιοι είμαστε και εξεταστές και διασώστες», λένε
09:57 8/7Text Size







Οι «καπετάνιοι του Σαββατοκύριακου» κάθονται στα... θρανία. Οσοι «ξεδιπλώσουν» με επιτυχία τις γνώσεις τους στα «μυστικά της θάλασσας» θα είναι έτοιμοι, με το δίπλωμα στο χέρι να, «σαλπάρουν» με σκάφος για καλοκαιρινές «αποδράσεις».


Οι βασικές γνώσεις κρίνονται από επιτροπή αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, στη διάρκεια εξετάσεων παρόμοιων με αυτές για την άδεια οδήγησης ΙΧ, αλλά και με αρκετές διαφορές.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια αυστηρότητα στις εξετάσεις διότι εμείς οι ίδιοι είμαστε και εξεταστές αλλά και διασώστες. Σήμερα εξετάζουμε και αύριο αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί και θα χρειαστεί να βοηθήσουμε», μας είπε ο αντιπλοίαρχος ΛΣ Θωμάς Λεκκάκος εξηγώντας μας πώς γίνεται η όλη διαδικασία για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους.

Οι εξετάσεις για όσους υποψηφίους καταθέτουν δικαιολογητικά στο Λιμεναρχείο Πειραιά διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα, από τριμελή επιτροπή στο Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας.

Την ημέρα που το «Εθνος» παρακολούθησε τη διεξαγωγή τους, πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο κ. Λεκκάκος και μέλη της οι ανθυποπλοίαρχοι ΛΣ Παναγιώτης Καραλής και Φώτης Μάνος και οι υποψήφιοι ανέρχονταν σε 55.


Στους υποψήφιους δίνονται 20 ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οποιος απαντήσει σωστά σε 18 ερωτήσεις θεωρείται ότι πέτυχε στις γραπτές εξετάσεις
Καθημερινά άλλωστε, προσέρχονται γύρω στα 50 άτομα και με αυτόν τον ρυθμό συνεχίζονται οι εξετάσεις όλο το καλοκαίρι, αν και όπως λέγεται ένα μικρό ποσοστό είναι μόνο που θα χρησιμοποιήσει άμεσα το «δίπλωμα», με το οποίο μπορεί κάποιος να είναι κυβερνήτης ακόμη και επαγγελματικού σκάφους μήκους μέχρι 20 μέτρων.

Οι περισσότεροι παίρνουν την άδεια χειριστή «για να βρίσκεται». Είναι αναγκαία άλλωστε και για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα, τζετ σκι και άλλα, που συνήθως ενοικιάζονται στις παραλίες.

Οι εξετάσεις διενεργούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί της ίδιας ημέρας μαθαίνουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού τον ορισμό τους ως μέλη της επιτροπής εξετάσεων.

Η «πρώτη δουλειά» είναι να γίνει έλεγχος των στοιχείων ταυτότητας των υποψηφίων και στη συνέχεια περνάνε οι πρώτοι 25 στην αίθουσα διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων.

Στους υποψήφιους δίνονται 20 ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής από την ύλη, που υπάρχει σε εγχειρίδιο, το οποίο αγοράζει ο υποψήφιος σε οποιοδήποτε λιμεναρχείο.

Οποιος απαντήσει σωστά σε 18 ερωτήσεις θεωρείται ότι πέτυχε στις γραπτές εξετάσεις. Ωστόσο και εάν κάποιος «κοπεί» στα γραπτά έχει δικαίωμα να συνεχίσει τη διαδικασία και να εξεταστεί στην πρακτική, η οποία περιλαμβάνει τα εξής 4 τμήματα:

1. Εκτέλεση χειρισμών - ελιγμών, κατά τους οποίους γίνεται αντιληπτή από τους εξεταστές η εμπειρία του υποψήφιου.

2. Περιγραφή - επίδειξη και χρήση σωστικών και πυροσβεστικών μέσων.

3. Διάσωση κινδυνεύοντος ατόμου στη θάλασσα, όπου εξετάζεται η ικανότητα έγκαιρης αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου.

4. Τήρηση κανονισμών προς αποφυγή συγκρούσεων.

Να σημειωθεί ότι όποιος «κοπεί» έχει δικαίωμα επανεξέτασης μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες.




Γύρω στα 40 ευρώ την ώρα κυμαίνονται τα μαθήματα
Στα 350 ευρώ φτάνει κατά μέσο όρο το κόστος



Το κόστος για την απόκτηση της άδειας χειριστή ταχύπλοου φτάνει κατά μέσο όρο στα 350 ευρώ.

Τη συνολική δαπάνη ανεβάζει το κόστος του μαθήματος, του οποίου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, ενώ δεν υπάρχει από τον νόμο δέσμευση για τον αριθμό των μαθημάτων που θα γίνουν.

Πάντως, μια συνήθης τιμή εκμάθησης κυμαίνεται περί τα 40 ευρώ την ώρα και ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται συνήθως 4-5 ώρες μαθήματος. Δηλαδή, πρέπει να υπολογιστεί ένα κόστος της τάξης των 200 ευρώ.

Επίσης, εάν ο υποψήφιος δώσει εξετάσεις με το σκάφος του εκπαιδευτή θα χρειαστεί να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 75 ευρώ ως παράσταση ενώ άλλα 44 ευρώ θα χρειαστεί να πληρώσει μετά την επιτυχή κατάληξη των εξετάσεων για την παραλαβή του διπλώματος.

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να δώσει εξετάσεις με δικό του σκάφος αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να καταβάλει ένα ποσό για να έχει επιπλέον ασφάλιση επιβαινόντων.

Τέλος, σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί μια δαπάνη 23 ευρώ για τα δύο παράβολα, που πρέπει να κατατεθούν στο Λιμεναρχείο με τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Δικαιολογητικά
Τα «χαρτιά» που απαιτούνται

Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου είναι:

1. Αίτηση, που συμπληρώνεται στο Λιμεναρχείο.

2. 3 φωτογραφίες διαβατηρίου

3. Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι γνωρίζει και ότι δεν έχει καταθέσει δικαιολογητικά σε δεύτερο λιμεναρχείο.

4. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και

5. Επικυρωμένη φωτοτυπία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει άδεια οδήγησης αυτοκινήτου τότε χρειάζεται ιατρικές βεβαιώσεις από παθολόγο και οφθαλμίατρο.

Επίσης, πρέπει να κατατεθούν δύο παράβολα από τη Λιμενική Αρχή, ένα των 20 ευρώ και ένα των 3 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στο Λιμεναρχείο, στο οποίο υπάγεται ο τόπος διαμονής του ενδιαφερόμενου ενώ η παραλαβή του πτυχίου γίνεται μετά 15 εργάσιμες ημέρες και αφού προσκομιστεί απόδειξη πληρωμής 44 ευρώ σε Δ.Ο.Υ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά - τμήμα ταχυπλόων (τηλ. 210- 4593110) ή στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.
Δε μετανιώνω στη ζωή
όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα
όλα όσα 'χω μάθει.....(Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”