Σελίδα 1 από 2

Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 09:55
από UltiMo_
Καφεδάκι made by Ultimo_ , Gaggia Classic και ascaso i2


Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 11:35
από MacPap
:applause :biritses ΩΡΑΙΟΣ

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 12:22
από UltiMo_
Κοιτάξτε υψηλά στάνταρ καφέ σε παραγαγωγη - δειγματοληψία το 1954! και σήμερα ο κόσμος πίνει φραπέ!


Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 13:13
από MacPap
Λοιπόν παραδόξως αυτό το video με έκανε και αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Χωρίς λόγο

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 13:19
από UltiMo_
Γιατι?
Γιατι εκμεταλλευόμαστε τους πολίτες των τρίτων χωρών για να απολαύσουμε εμείς ένα φλυτζάνι?
Ή γιατι δεν ήσουν ποτέ τόσο απαιτητικός στον καφέ που πίνεις?

Εγώ πάντως παρατήρησα οτι αν ο καφές είναι φρεσκοκαβουρδισμένος και φρεσκοκομμένος (δευτερόλεπτα πριν φτιάξεις τον καφέ σε αντίθεση με τον προαλεσμένο απο το μάρκετ που είναι ΟΛΟΙ τους μπαγιάτικοι) το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα!

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 14:26
από MacPap
Μαλλον γιαυτο το απροκαλυπτο της διαφήμισης οπως ήταν το 50. Δηλαδή που την έδωσε οταν θεώρησε φοβερό επιτευγμα πως τα παιδιά εχουν σχολέιο.

Φυσικά και είναι.

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 20:11
από erling
UltiMo_ έγραψε:Κοιτάξτε υψηλά στάνταρ καφέ σε παραγαγωγη - δειγματοληψία το 1954! και σήμερα ο κόσμος πίνει φραπέ!
Ο φραπέ που κολλάει?????

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 21:33
από UltiMo_
εννοώ οτι ο φραπές είναι μια προχειρότητα με τόσο πολύ επεξεργασία που το τελικό αποτέλεσμα, ελάχιστα θυμίζει αληθινό καφέ. Είναι μια ευκολία που την απαιτούν οι σύγχρονοι βιαστικοί ρυθμοί ζωής που βάζουν τον χρόνο πάνω απο την ποιότητα. Καμμία σχέση με την επιμονή στην τελειότητα όπως βλέπεις στο βίντεο, και τον φρεσκοκαβουρδισμένο και φρεσκοκομμένο καφέ που βλέπεις στο πρώτο βίντεο.

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 22:32
από erling
δεν διαφωνω αλλα θεωρω πως τα παραππανω ισχυουν για ολους τους συσκευασμενους....

Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2014, 22:53
από UltiMo_
Σίγουρα ο αλεσμένος προ μηνών και χοντροκομμένος espresso που δίνουν στο μάρκετ με ημερομηνία λήξης ενός έτους :astrakia είναι πολύ χειρότερος γευστικά.

Αλλα στον φραπέ που τον βράζουν, τον στεγνώνουν, τον καταψύχουν, τον ξαναματαστεγνώνουν υπο πίεση και δεν ξέρω και γω τι άλλο του κάνουν πριν τον συσκευάσουν, είναι πολλές κλάσεις χειρότερος.

Και είναι και απο ποικιλίες robusta, τους οποίους οι παραγωγοί espresso τους έχουν για πέταμα και είναι και πάμφθηνος. Στη χειρότερη να βρεις χαρμάνι espresso me 20% robusta (για έξτρα κρέμα και έξτρα πικράδα) αλλα συνήθως είναι το γνωστό 100% arabica το οποίο αν το φτιάξεις σωστά, πίνεται άνετα και σκέτο (χωρίς ζάχαρη) και έχει άρωμα που σε στέλνει αδιάβαστο.

Σε σύγκριση με την ευκολία στην παρασκευή του βέβαια, μια χαρά αποτέλεσμα έχει και το φραπεδάκι, γευστικότατο. Αλλα με αληθινό καφέ δεν συγκρίνεται.