Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Μοιραστείτε μαζί μας αυτό που είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 975
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Δημοσίευση από pipinos1976 » 19 Ιαν 2020, 01:23

Μια είδηση της τελευταίας στιγμής. Αντιγράφω από το παρακάτω:

Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται ... Τροχαίας!
Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Αλλάζει ριζικά ο τρόπος πληρωμής αλλά και βεβαίωσης των βαθμών ποινής για τους παραβάτες οδηγούς.

Με tablet, POS αλλά και άλλα «όπλα» της ψηφιακής τεχνολογίας θα εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας με στόχο όχι μόνο την πρόληψη των ατυχημάτων αλλά και την άμεση καταγραφή των παραβάσεων για τους ατίθασους οδηγούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν είναι η αύξηση των εσόδων αλλά ο συνετισμός των οδηγών που δεν λένε να ακολουθήσουν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μάλιστα μέρος των εσόδων που προέρχονται από τις παραβάσεις τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θέλουν να τα διαθέσουν σε καμπάνιες για την οδική ασφάλεια αλλά και παιδεία ώστε τα νέα παιδιά να αποκτήσουν οδηγική παιδεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζουν τα συναρμόδια Υπουργεία όλοι οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα φέρουν μαζί τους αρχικά κάποιο tablet στο οποίο θα καταγράφονται αμέσως οι παραβάσεις των οδηγών χωρίς ωστόσο να τους αφαιρείται το δικαίωμα ένστασης. Μάλιστα με αυτό τον τρόπο οι τροχονόμοι θα μπορούν να καταγράφουν πέραν των παραβάσεων και τα υπόλοιπα περιστατικά που λαμβάνουν υπόψιν τους όπως τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές ή άλλα χειρότερα τροχαία και δεν θα χρειάζεται επιστρέφοντας στο γραφείο να σπαταλούν επιπλέον ώρες εργασίας για να συμπληρώσουν τα έγγραφα που ορίζει η υπηρεσία τους.

Όσον αφορά στις παραβάσεις το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει οι τροχονόμοι μέσω του tablet που θα φέρουν να ενημερώνουν άμεσα το σύστημα για την παράβαση που διαπιστώθηκε σε κάποιον οδηγό και κατόπιν να περνούν αυτόματα και οι πόντοι ποινής στο λεγόμενο Point System. Για την συνέχεια έχουν εξεταστεί δύο σενάρια και σύμφωνα με το πρώτο ο παραβάτης θα μπορεί να εξοφλήσει μέσω e-banking το κόστος της παράβασης ή να το πληρώσει επί τόπου με την χρήση POS στους τροχονόμους με την παροχή κάποιας έκπτωσης.

Σε διαφορετική περίπτωση οι οφειλές από τις παραβάσεις θα πιστώνονται στο Taxisnet κάτι το οποίο ισχύει και σήμερα αλλά δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα από τα πρόστιμα ύψους 150 εκατ. ευρώ που βεβαιώνουν οι τροχονόμοι να εισπράττονται μόλις τα 45 εκατ. ευρώ! Δηλαδή μόλις μία στις τρεις κλήσεις πληρώνεται…

Πάντως αυτή τη στιγμή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει την δυνατότητα στους παραβάτες οδηγούς στους οποίου έχουν πιστωθεί τα πρόστιμα στο Taxisnet να τα εξοφλούν μέχρι και σε 24 δόσεις αλλά με επιτόκιο 5%. Η χρήση του e-banking ή των πιστωτικών καρτών μπορεί να ευνοήσει τους παραβάτες οδηγούς καθώς είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εξοφλούν τις κλήσεις σε 12 ή περισσότερες άτοκες δόσεις.

Ωστόσο τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θεωρούν ότι η άμεση ενημέρωση των παραβατών με τη χρήση των ψηφιακών μέσων (e-mails, Taxisnet) κυρίως για τους πόντους ποινής που έχουν στο λεγόμενο Point System θα συνετίσει αρκετούς οδηγούς καθώς θα είναι απολύτως ενήμεροι και θα πρέπει να οδηγούν σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να χάσουν το δίπλωμά τους. Δηλαδή αυτό το χάος που επικρατεί σήμερα και εκμεταλλεύονται κάποιοι οδηγοί θα σταματήσει να υπάρχει και οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των πράξεών τους άμεσα.

Πότε χάνει κάποιος το δίπλωμά του

Το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών ή Point System καθιερώθηκε το 2007 ώστε να ελέγχεται η οδική συμπεριφορά τους. Σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιας παράβασης τότε η Τροχαία καταχωρεί στο μητρώο του παραβάτη οδηγού τους βαθμούς ποινής που αντιστοιχούν. Εάν ο οδηγός συμπληρώσει 15 βαθμούς ποινής, στέλνεται ειδοποίηση. Εάν ο οδηγός συμπληρώσει 25 βαθμούς ποινής, του αφαιρείται η άδεια οδήγησης.

Οι βαθμοί ποινής διαγράφονται 4 χρόνια μετά την ημερομηνία που διαπράχθηκε η κάθε παράβαση και 2 χρόνια μετά αν η παράβαση είχε διαπραχθεί από οδηγό που οδηγούσε όχημα δημόσιας χρήσης. Ωστόσο όσοι έχουν δίπλωμα λιγότερο από 3 χρόνια, έχουν προσαύξηση 3 πόντους στους βαθμούς ποινής της κάθε παράβασης!

Αν κάποιος οδηγός χάσει το δίπλωμά του λόγω του point system για να αποκτήσει ξανά την ικανότητα οδήγησης θα πρέπει να παρακολουθήσει το 50% των υποχρεωτικών μαθημάτων και να ξαναπεράσει από θεωρητική (σήματα), αλλά και πρακτική εξέταση (πορεία στο δρόμο). Δικαίωμα επανεξέτασης έχει κάποιος μετά την παρέλευση 6 μηνών από την ημερομηνία αφαίρεσης της άδειας οδήγησης.
Η είδηση αυτή μόνον γέλια μπορεί να προκαλέσει. Ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια, αλλά, αν πληρώσεις επιτόπου στο POS, θα έχεις έκπτωση... Το όλο νόημα είναι ακριβώς αυτό. Να σε πιέσουν να πληρώσεις με έκπτωση εκεί, ώστε να εισπράξουν το χρήμα, που είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.

Και το πάω ιστορικά, όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί αυτά δεν θα τα ακούσετε ΠΟΥΘΕΝΑ στο ελληνικό διαδίκτυο.

Στην αρχή τους έφταιγαν τα πιστόλια που ήταν radar και δεν μπορούσα να στοχοποιήσουν ξεχωριστά οχήματα. Πήραν, λοιπόν, πιστόλια laser.
Μετά, αφού δυσκολεύονταν στο να βγάζουν χρήμα από τις κλήσεις, αφού κάποιοι τις έσβηναν ή πήγαιναν στα δικαστήρια, είπαν να κάνουμε ενστάσεις στον Δκτη της Τροχαίας από την οποία προήλθε η κλήση*. Έτσι, αποσυμφορήθηκαν τα δικαστήρια, έβαλαν και ένα 5% σβησίματος στους Δκτες, ώστε να βολεύονται οι δικοί τους και κανείς άλλος** και τελείωσε και αυτό το πανηγύρι.
Στην συνέχεια, αφού ήθελαν άμεσα ρευστό, έβαλαν την έκπτωση, ώστε να πληρώσεις στις 10 ημέρες. Αν είχες πληρώσει, σου έδιναν πίσω το δίπλωμα** οι Δκτες, χωρίς να τους ενδιαφέρει η παράβαση (άντε καμιά φορά το έπαιζαν δύσκολοι στο αλκοόλ).
Ταυτόχρονα, τους ενοχλούσε που ξέραμε τα σημεία με τα μπλόκα, οπότε θέλησαν πιστόλια που μετράνε από μακριά, ώστε να μας μετράνε πριν τους δούμε ή πριν κόψουμε. Πήραν και τέτοια.
Μετά, τους ενοχλούσε, λέει, ότι σβήνονταν οι κλήσεις (που δεν σβήνονταν) και ζήτησαν τα ίδια τα πιστόλια, αλλά με κάμερα, ώστε να φαίνεται η παράβαση. Τρίχες, μίζα πήγε να πέσει. Τους έκραξα, οπότε το σταματήσαμε αυτό και δίναμε μόνον 3.500€ για κάθε πιστόλι αντί για 5.000€ που πήγαιναν να δώσουν.
Μετά, τους πείραξε που υπήρχε έκπτωση, οπότε με τον νέο ΚΟΚ μείωσαν μερικές ποινές στην τιμή με έκπτωση, ενώ άλλες τις άφησαν στην τιμή προ έκπτωσης, για να πείσουν τον κόσμο ότι κάνουν κάτι για την οδική ασφάλεια***. Τα πέρασαν βασικά στην εφορία, αφού ο κόσμος δεν είχε χρήμα ή, αν είχε, δεν το έδινε για τα πρόστιμα με την έκπτωση.
Έλα, όμως, που τα πρόστιμα είναι τόσο υψηλά που, ούτε την εφορία πλήρωναν πολλοί; Αν χρωστάς τι σε νοιάζει πόσα χρωστάς; Το πρόστιμο θα κοιτάξεις ή να επιβιώσεις; Τώρα, λοιπόν, με το νέο κόλπο προσπαθούν να κερδίσουν άμεσα χρήμα, αφού θέλουν να σε κάνουν να πληρώνεις επιτόπου με δέλεαρ την μειωμένη τιμή.
Αυτή είναι η ιστορική αναδρομή του ελληνικού ΚΟΚ, που - υποτίθεται - ενδιαφέρεται για την οδική ασφάλεια.

Δείτε και την ίδια είδηση από αλλού:

Η Τροχαία μιλάει για POS όταν «αραχνιάζουν» εκατοντάδες tablet που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσαν το… μπλοκάκι!

Εδώ δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν 2-3 νοσοκομεία, μάς έχουν στο σχολείο σε εργαστήρια που από τον Μάιο έχουν θερμοκρασία 45 βαθμούς, αφού χρήμα για AC δεν υπάρχει (και όσα έχουμε στο σχολείο τα συντηρώ εγώ με δικά μου υλικά, μήπως και αποφύγουμε καμιά αρρώστια), και θέλουν να δώσουν και πάλι μίζα για tablet και POS που δεν θα δουλέψουν ποτέ όπως πρέπει. Και στο παρελθόν τα ίδια έκαναν και στο μέλλον πάλι τα ίδια θα γίνουν.

Ευχαριστώ.

* Σαν να λέμε δηλαδή ότι κόβω έναν μαθητή βάζοντας 0 στο γραπτό και ο μαθητής κάνει αίτηση για αναβαθμολόγηση σε εμένα τον ίδιο...!!!

** Δεν ξέρω αν έχω γράψει για τότε που με έγραψαν για ζώνη βγαίνοντας από ένα μαγαζί πριν 9 χρόνια περίπου. Θα την είχα κάνει, αλλά ήμουν τίμιος. Τους λέω, γιατί τότε πραγματικά πεινούσα (ήταν όταν με είχαν απολύσει από παντού - βλ. Διαμαντοπούλου - και πριν διοριστώ), γράψε ό,τι θες για δίπλωμα, δεν το χρησιμοποιώ το αμάξι, απλά χρήματα δεν έχω να πληρώσω το πρόστιμο. Καλύτερα να με γράψεις, του λέω, για 2 μήνες το δίπλωμα, παρά για 100€, άσε που κακώς με σταμάτησες γιατί μου έκανες σήμα όταν ήμουν ακόμη εντός ιδιωτικού χώρου, άρα ο ΚΟΚ δεν ισχύει εκεί. Με τίποτε, με έγραψε κανονικά. Τέλος πάντων, δανείζομαι χρήματα από γονείς και πληρώνω το πρόστιμο στέλνοντας τον πατέρα μου να πληρώσει στα ΕΛΤΑ. Πάει, όμως, μετά στην Τροχαία, χωρίς να του το έχω πει, να ζητήσει το δίπλωμα. Τον στέλνουν στο Δκτη και μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια, αν και γνωρίζονταν προσωπικά, αφού ο πατέρας μου ήταν Δκτης του σε κάποια φάση. Του λέει να πάρει το δίπλωμα και ο άλλος λέει να του το δώσει, μετά αλλάζει γνώμη, και του αποκάλυψε τότε για τα ποσοστά σβησίματος, για το σε ποιους σβήνουν κτλ κτλ. Ωραία πράγματα...

*** "Θα βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια" == "Θα αυξήσουμε τα πρόστιμα στον ΚΟΚ" για τις ελληνικές συνθήκες. Για τον δρόμο Κόρινθο - Πάτρα που έχει στροφές όπως παλιά σε κάποια κομμάτια με όριο 130 κουβέντα, για τον δρόμο Αθήνα - Κόρινθος που έχει όριο 110 σε κάποια σημεία λόγω προβληματικού οδοστρώματος, πάλι κουβέντα, για την Ιονία οδό, που έχει παντού όριο 110 εκτός από το Αγρίνιο που είναι 120-130, πάλι κουβέντα (σύγχρονοι δρόμοι), για σοβαρούς ελέγχους ΚΑΙ σε επαγγελματίες δεν το συζητάμε και πάλι, για ελέγχους στα ΚΤΕΟ, χωρίς να κάνουμε στραβά μάτια ή να γράφουμε βλακείες (φοράω μπροστά αμορτισέρ 4 ετών και πίσω 1 έτους και τα πίσω τα βγάζει για αλλαγή, έλεος δηλαδή) δεν το συζητάμε, για έλεγχο στις εταιρείες που διαχειρίζονται δρόμους και κάθε 3-4 χρόνια που χιονίζει για 2 ώρες κλείνει ο δρόμος γιατί δεν μπορούν να στείλουν αλατιέρες ή να ανοίξουν τα διόδια, πάλι κάνουμε την πάπια κτλ κτλ που βαριέμαι να γράφω χρόνια τώρα.

pienaf
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 18 Αύγ 2018, 17:52

Re: Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Δημοσίευση από pienaf » 19 Ιαν 2020, 08:36

pipinos1976 έγραψε:
19 Ιαν 2020, 01:23
Μετά, τους ενοχλούσε, λέει, ότι σβήνονταν οι κλήσεις (που δεν σβήνονταν) και ζήτησαν τα ίδια τα πιστόλια, αλλά με κάμερα, ώστε να φαίνεται η παράβαση. Τρίχες, μίζα πήγε να πέσει. Τους έκραξα, οπότε το σταματήσαμε αυτό και δίναμε μόνον 3.500€ για κάθε πιστόλι αντί για 5.000€ που πήγαιναν να δώσουν.
Δηλαδή τους χάλασες την δουλειά.
Είσαι αδιόρθωτος!
Πες μου ότι αυτός που έχασε τα φράγκα έχει σχέση με «άλλα» fora...

pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 975
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Δημοσίευση από pipinos1976 » 19 Ιαν 2020, 14:35

Γι' αυτό με συμπαθούν τόσο πολύ...

Θυμάσαι που τους έκραζα λέγοντας ότι ήταν καθαρά προσπάθεια νέας προμήθειας ακριβών πιστολιών προς όφελος του αντιπροσώπου; Πού ήταν; Στους 4Τροχούς νομίζω, αλλά τώρα αυτό το υλικό έχει εξαφανιστεί με την αναβάθμιση του forum. Τους ζήτησα και να σβήσουν τα πάντα για εμένα, αλλά σιγά μην το κάνουν, χαζοί είναι; Περιμένουν να κάνω καταγγελία στην ΑΑΔΕ, ώστε να τα διαγράψουν τότε, αφού εμφανιστεί και δημόσια το όνομά μου. Ξέρεις τι απατεώνες είναι; Μέσα σε αυτούς είναι και χρήστες του petrolheads, όπως ο REALZEUS, που είναι διαχειριστής στους 4Τροχούς. Μάλιστα, αν κάνεις αναζήτηση με το όνομά μου θα έχει πολύ πλάκα γιατί φαίνεται ένα μέρος της ροής της συζήτησης μεταξύ των διαχειριστών, όπου μιλάνε για την περίφημη αίτηση nass να του δώσω προσωπικά μου δεδομένα (επάγγελμα, σπουδές κτλ), ώστε να με αφήσει να γράφω για αντίμετρα στο forum. Το είπαμε, είναι ΒΛΑΚΕΣ και το σχολιάζω εδώ και χρόνια. Δείτε και μόνοι σας ότι εμφανίζεται μία μυστική συζήτηση μεταξύ διαχειριστών:

https://app.unsee.cc/#d667504a

Ευχαριστώ.

* Η συνέχεια εδώ: https://forum.odigein.com/viewtopic.php?p=28043#p28043

Απάντηση

Επιστροφή σε “Μας έκανε εντύπωση...”