MacPap έγραψε:
enias έγραψε:
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Άλλωστε, η εκτίμηση δυνατοτήτων και ικανοτήτων δεν έχει άμεση σχέση και με τις εμπειρίες;
Ωραίο αυτό μου άρεσε αλλά δεν κατάλαβα τίποτε από αυτά που ήθελε να πει ο ποιητής...

Εξηγώ:
Οσο πιο νέος είναι ο οδηγός και όσο πιο λίγη είναι η εμπειρία του σε επικίνδυνες φάσεις τοσο λιγότερο "πονηρέμενος" είναι με αποτέλεσμα να μην είναι πολύ προσεκτικός.
πχ έχω δεί πολλούς νέους οδηγούς να περνάνε σταυροδρόμια και πρασινα φανάρια με τόσο μεγάλες ταχύτητες που αν τους πεταχτεί κάποιος δεν θα προλάβουν να σώσουν την κατάσταση ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουν της ζημιές. Η συνήθεια μου να κοιτάω στα σταυροδρόμια μόλις ανάψει το πράσινο με έχει σώσει πολλές φορές απο το ατύχημα γιατί γνωρίζω εκ πείρας οτι κάποιοι άλλοι περνάνε με κόκκινο, κι ας μου έλεγε ο δάσκαλος στα θεωρητικά οτι με το πράσινο περνάμε και με το κοκκινο οι άλλοι σταματάνε.
Επίσης η γιαγιά μου που είχε ζήσει όλα τα χρόνια της σε χωριό δεν ήξερε να περνάει το δρόμο όπως εμείς. Μάλιστα πρίν 20 χρόνια έκανε μια απίστευτη χαζομάρα: πέρασε απέναντι και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών (είχαμε σταματήσει για κατούρημα) γιατι απο την πλευρά μας δεν είχε αρκετά ψηλούς θάμνους. Τα παίξανε κάτι οδηγοί που κορνάρανε, ενω η υπόλοιπη οικογένεια πάθαμε δυο τρία εμφράγματα. Η γιαγιά έζησε μια χαρά και τελικά πέθανε εκείνη απο έμφραγμα πριν 3 χρόνια.