Τα σχέδια της Renault για την ηλεκτροκίνηση...

Εδώ θα βρείτε ότι έχει σχέση με την ηλεκτροκίνηση...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6283
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Τα σχέδια της Renault για την ηλεκτροκίνηση...

Δημοσίευση από MacPap » 09 Μαρ 2011, 14:36

Η Renault θα λανσάρει μία ηλεκτρική έκδοση του Twingo minicar στο δεύτερο μισό του 2014. Το Twingo Z.E. (Z.E. = Zero Emission ± μηδενική εκπομπή ρύπων) θα είναι το πέμπτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της εταιρείας.

Ο Jacques Bousquet Πρόεδρος της Renault Italy δήλωσε πως η συμμαχία κατασκευαστών με την Daimler AG βοήθησε την Renault να επισπεύσει το λανσάρισμα του Twingo Z.E.

Ένας βιομηχανικός συνεταιρισμός μεταξύ της Renault και της Daimler πέρυσι περιλαμβάνει την από κοινού χρήση μια νέας πλατφόρμας για το Twingo και ένα νέο τετραθέσιο της σειράς Smart της Daimler.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Bousquet πρόσθεσε πως η Renault σκοπεύει να διευρύνει την γκάμα των ηλεκτροκίνητων μικρών φορτηγών της πέραν του ηλεκτροκίνητου Kangoo που πρόκειται να λανσαριστεί αργότερα φέτος.

Το Kangoo Z.E. είναι το πρώτο μίας ευρύτερης σειράς ηλεκτροκίνητων ελαφρών εμπορικών οχημάτων τα οποία αναπτύσσουμε αυτή την στιγμή." δήλωσε ο κ. Bousquet αναπτύσσοντας περιληπτικά τα σχέδια της Renault για το λανσάρισμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων και της τιμολογιακής πολιτικής της.

-Το Fluence compact sedan θα αρχίσει να πωλείται στα μέσα του έτους στην τιμή των 26.000 € (με τους φόρους). Επιπροσθέτως θα υπάρχει και ένα 36μηνο leasing για την μπαταρία και την εγγύηση της το οποίο θα προσθέσει στην τιμή το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 79 € μηνιαίως.

-Το φορτηγάκι Kangoo EV θα λανσαριστεί επίσης στα μέσα του χρόνου στην τιμή των 20.000 € (προ φόρων) σύν 72 € το μήνα για την μπαταρία. "Με κίνητρο 5.000 € σε χώρες όπως η Γαλλία, η τιμή του Kangoo Z.E.θα ξεκινά από τα 15.000 €, δηλαδή ίδια με αυτή της έκδοσης Diesel" δήλωσε ο Bousquet.

-Η Renault θα λανσάρει, στην Γαλλία το Δεκέμβριο και στην Ιταλία το 2012, το διθέσιο Twizy quadricycle στην τιμή των 6.990 € (με τους φόρους), ενώ θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των 45 € το μήνα για το leasing της μπαταρία.

Εικόνα Εικόνα

-Στα μέσα του 2012 η Renault σκοπεύει να λανσάρει το κυρίως Z.E. όχημα της. Το Zoe είναι σε όγκο σαν το Clio, και η εταιρεία έχει στόχο δε να πουλήσει 150.000 κομμάτια τον χρόνο, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του.

(Οι τιμές και οι ημερομηνίες είναι για την Γαλλία)

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Η Renault ελπίζει ότι η αυξημένος όγκος πωλήσεων θα επιτρέψει να πουλά τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της σε μια τιμή ίδια με αυτή των εκδόσεων diesel, εξαιρουμένης της τιμής της μπαταρίας όταν πάψει να υπάρχει η κρατική επιδότηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει σε ετήσιες πωλήσεις που θα ανέρχονται σε 30-50.000 οχήματα ετησίως για τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Kangoo και Fluence.

Η εταιρεία προβλέπει πως η πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων θα ανέλθει στο 10% της ζήτησης στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Η Renault σε την σύμμαχό της Nissan, αναμένουν να έχουν πουλήσει συνολικά 1,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά παγκοσμίως μέχρι το 2016, ενώ από το 2015 και μετά θα έχουν δυνατότητα παραγωγής 500.000 οχημάτων ετησίως.

Φιλικά Κώστας
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ηλεκτρικά αυτοκίνητα...”