Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4496
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από Haridimos » 13 Οκτ 2014, 14:23

Οικογένεια Κεφαλογιάννη: Σόι πάει το βασίλειο

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το παρελθόν της οικογένειας Κεφαλογιάννη ύστερα από τη χυδαία επίθεση που πραγματοποίησε ο Μ.Κεφαλογιάννης εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγου, Γ.Κατρούγκαλου ο οποίος τον κατηγόρησε για διαπλοκή.Μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Κρήτης, προσδεδεμένη εδώ και χρόνια με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με δεσμούς αίματος, οι Κεφαλογιάννηδες εισέρχονται και εξέρχονται σε σειρά κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα:
α) Μανώλης Κεφαλογιάννης: αντιστασιακός,πολιτεύτηκε στο Ηράκλειο για πρώτη φορά το 1946 χωρίς να εκλεγεί,πράγμα όμως το οποίο κατάφερε το 1950.Έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 1989 ενώ διετέλεσε και υπουργός. Πέθανε το 2003,σε ηλικία 89 ετών.
β) Γιάννης Κεφαλογιάννης: ξάδελφος του Μανώλη,εκλέγεται για πρώτη φορά στις εκλογές του 1958 με την ΕΡΕ στο Ρέθυμνο,όντας 25 ετών.Από τότε(και από το 1974 με την Ν.Δ.) εκλέγεται συνεχώς μέχρι και το 2004.Στην μακρά πολιτική του σταδιοδρομία χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976-77),υφυπουργός Εσωτερικών (1980-81),υπουργός Δημοσίας Τάξης (1989),αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1989-90), υπουργός Τουρισμού (1990-91),υπουργός Επικρατείας (1990-91) και υπουργός Εσωτερικών (1992-93).Επίσης είναι παντρεμένος με την κόρη του θανόντα πολιτικού Παύλου Βαρδινογιάννη, Ελένη.
Καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το Σεπτέμβριο του 2008, σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για τις κατηγορίες της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας, επειδή ζήτησε από αστυνομικό υπάλληλο να αλλάξει την κατάθεσή του, ώστε να βοηθήσει κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε, για εμπόριο ναρκωτικών. Μετά την έκδοση της πρωτόδικης αποφάσεως παύθηκε από τα καθήκοντα του ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο, όμως και το Εφετείο το Δεκέμβριο του 2008, τον καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλακίσεως πέντε μηνών με τριετή αναστολή. Η αίτηση αναιρέσεως που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, απορρίφθηκε ύστερα από απόφαση του Ποινικού Τμήματος που Ανωτάτου Δικαστηρίου και η ποινή που του επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό, έγινε αμετάκλητη.
γ) Μανώλης Κεφαλογιάννης: ανηψιός των Μανώλη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, διαδέχτηκε τον συνονόματο θείο του στον νομό Ηρακλείου καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 1990 .Διετέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από το Μάρτιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.
Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC στο τεύχος 30, «ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ένας εκ των υπουργών που εμφανίζονται να παρανομούν αλλά να μη δικάζονται ποτέ, αφού οι δικογραφίες παραμένουν στα αζήτητα της Βουλής έως ότου τα αδικήματα παραγραφούν. Συγκεκριμένα, για τον κ. Κεφαλογιάννη έχουν φτάσει 9 δικογραφίες στη Βουλή από το 2004, χωρίς καμία να συζητηθεί περαιτέρω. Οι περισσότερες το διάστημα που υπηρετούσε ως υπουργός Ναυτιλίας. Σε δύο από αυτές, οι οποίες προέρχονται από τον πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Σκάλκο, αναφέρεται ο άνθρωπος που ο Κεφαλογιάννης προστατεύει όσο κανέναν, ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος.
Σύμφωνα πάντα με το Hot Doc «Ο κ. Κεφαλογιάννης μιλάει για σεμνότητα, τη στιγμή που ο απολύτου εμπιστοσύνης άνθρωπός του, ο φιλοχουντικός Ηλίας Φιλιππακόπουλος, αμειβόταν με 3 μισθούς επί σειρά ετών, με τη βοήθεια του πρώην υπουργού. Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος κατείχε, από το 2002 έως και το 2012, τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Κεφαλογιάννη, χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη πρόσληψη με αυτή την ιδιότητα. Εάν είχε προσληφθεί επισήμως, θα έχανε τη σύνταξη που λάμβανε ως τοπογράφος μηχανικός του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ακόμη, το 2004, επί υπουργίας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο Φιλιππακόπουλος προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος στον ΟΛΠ με μισθό 35.400 ευρώ το χρόνο».
δ) Όλγα Κεφαλογιάννη: κόρη του Γιάννη, ανηψιά του πρεσβύτερου Μανώλη, εγγονή του Παύλου Βαρδινογιάννη και μακρινή ξαδέλφη του νυν βουλευτή του Ηρακλείου, Μανώλη. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2007 στη θέση του πατέρα της.
Με Πληροφορίες από: Ιστορικά και Εθνικά Θέματα, HOT DOC, Το Βήμα, Βικιπαίδεια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο χουντικός Στυλιανός Παττακός φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν δηλώσεις στην εφημερίδα Στόχος για την οικογένεια Κεφαλογγιάνη ( η εγκυρότητα των οποίων βρίσκεται υπό διερεύνηση καθώς ούτε ο Παττακός ούτε η εφημερίδα που τις μετέφεραν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες πηγές). Αφορμή της “δήλωσης” είχε αποτελέσει το παρακάτω σχόλιο του Μ.Κεφαλογιάννη: «Και τα μωρά παιδιά στην Κρήτη γνωρίζουν ότι οι μόνοι που είχαν το ανάστημα να σηκώσουν κεφάλι εναντίον της Δικτατορίας, ήταν η δική μου οικογένεια. Κυκλοφορούσαμε με το “ΟΧΙ” στο πέτο και ο πατέρας μου και οι άλλοι συγγενείς τραγουδούσαν στον Παττακό το “Πότε θα κάνει Ξαστεριά” στην Πλατεία Ελευθερίας”

Ο Παττακός φέρεται να απάντησε ως εξής:
“Δε θυμούμαι το περιστατικό στο οποίον αναφέρεται ο κύριος υπουργός. Είμαι βέβαιος ότι δεν είχα καμία σύγκρουση με τους Κεφαλογιάννηδες επί 21ης Απριλίου. Αντιθέτως, είχα πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση και φιλία γι’ αυτούς. Ο θείος του κυρίου υπουργού, πρώην βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, είχε αγαθάς σχέσεις μαζί μου. Είχε βαφτίσει έναν γιο του αδερφού μου. Τον Βαγγέλη Κεφαλογιάννη είχα οδηγό μου στον Στρατό, ο οποίος παρέμεινε πάντοτε φίλος μου και όταν πήγαινα στο Ηράκλειο με υπεδέχετο. Δεν ενθυμούμαι να τραγούδησαν ποτέ οι Κεφαλογιάννηδες ενώπιόν μου το “Πότε θα κάνει Ξαστεριά”. Το τραγούδι αυτό είναι παλιό ριζίτικο της Κρήτης και ουδέποτε το είχε απαγορεύσει η 21η Απριλίου, κατόπιν προσωπικής μου παρεμβάσεως εις τον Γεώργιον Παπαδόπουλον. Λυπούμαι πάρα πολύ διότι παριστάνουν τους παλληκαράδες, παιδιά ανάξια του ονόματός των. Δεν νομίζω ο κύριος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να είναι τόσο παλληκαράς που να τα βάζει με πεθαμένους”…

27/06/2014
Πηγή: http://info-war.gr/2014/06/%CE%BF%CE%B9 ... BF-%CE%B2/
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4496
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από Haridimos » 13 Οκτ 2014, 14:35

Νὰ ἐπισημάνω κάποια "τρανταχτὰ" σημεία τὰ ὁποία χάνονται μέσα στὸ μέγεθος τοῦ κειμένου.
β) Γιάννης Κεφαλογιάννης: ξάδελφος του Μανώλη,εκλέγεται για πρώτη φορά στις εκλογές του 1958 με την ΕΡΕ στο Ρέθυμνο,όντας 25 ετών.Από τότε(και από το 1974 με την Ν.Δ.) εκλέγεται συνεχώς μέχρι και το 2004.Στην μακρά πολιτική του σταδιοδρομία χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976-77),υφυπουργός Εσωτερικών (1980-81),υπουργός Δημοσίας Τάξης (1989),αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1989-90), υπουργός Τουρισμού (1990-91),υπουργός Επικρατείας (1990-91) και υπουργός Εσωτερικών (1992-93).
Τὸν θυμάμαι τότε νὰ ὀμιλεῖ περὶ τῆς ἀφαιρέσεως τοῦ θρησκεύματος ἀπὸ τὶς ταυτότητες.
Καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το Σεπτέμβριο του 2008, σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για τις κατηγορίες της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας, επειδή ζήτησε από αστυνομικό υπάλληλο να αλλάξει την κατάθεσή του, ώστε να βοηθήσει κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε, για εμπόριο ναρκωτικών.
Ὅταν ἔγινε τὸ περιστατικὸ στὰ Ζωνιανὰ τὸν Νοέμβριο τοῦ 2007 τὸν θυμάμαι νὰ ἀπειλεῖ ὅποιον τολμήσει νὰ τὸν πιάσει στὸ στόμα του. Προφανῶς ἤξερε ὄτι πολλοὶ εἴχαν νὰ ποῦν πολλὰ γι'αὐτόν. Πῶς τὸ λένε, πῶς τὸ λένε ... ... κάτι μὲ ἕναν κλέφτη κι ἕναν νοικοκύρη ... ποὺ κάποιος φωνάζει ... ῥὲ γμτ πῶς τὸ λένε;
Βρέθηκαν ὅμως κάποιοι καὶ τὸν κατήγγειλαν, τοὺς ὁποίους χαρακτήρισε ἄτιμους.
όμως και το Εφετείο το Δεκέμβριο του 2008, τον καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλακίσεως πέντε μηνών με τριετή αναστολή. Η αίτηση αναιρέσεως που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, απορρίφθηκε ύστερα από απόφαση του Ποινικού Τμήματος που Ανωτάτου Δικαστηρίου και η ποινή που του επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό, έγινε αμετάκλητη.
Ἡ καταδίκη τελικῶς ἦταν ὁριστικὴ καὶ ἀμετάκλητη. Ἄρα τουλάχιστον μία φορὰ στὴν ζωή του ἐγκλημάτισε. Ἀν βρεθεῖτε στὸν Νομὸ Ῥεθύμνης ῥωτῆστε νὰ σᾶς ποῦν γιὰ τὸν ποιόν του.
δ) Όλγα Κεφαλογιάννη: κόρη του Γιάννη, ανηψιά του πρεσβύτερου Μανώλη, εγγονή του Παύλου Βαρδινογιάννη και μακρινή ξαδέλφη του νυν βουλευτή του Ηρακλείου, Μανώλη. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2007 στη θέση του πατέρα της.
Ἐδῶ φαίνεται ἡ ἀξιοκρατία σὲ ὅλο της τὸ μεγαλεῖο. Ἀλλὰ δὲν φταίει ἡ Κεφαλογιάννη. Οἱ μπαστουνόβλαχοι τοῦ Ῥεθύμνου φταῖνε ποὺ ψήφιζαν, ψηφίζουν καὶ δυστυχῶς θὰ ψηφίζουν Κεφαλογιάννη.

Πάντως τὸν τουρκαλὰ τὸν ἔστειλε ἀδιάβαστο.
Εικόνα
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4496
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από Haridimos » 24 Απρ 2015, 12:28

Ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς μαστοὺς μοστράρει καὶ τοὺς μηρούς της.


ΠΑΛΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΕΞΩ Η ΟΛΓΑ... ΑΣΤΡΑΨΑΝ ΤΑ ΦΛΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...!!!

Εικόνα

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο ΥΠΕΘΑ, μαζί με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Τασούλα που φυσικά σαλιάριζαν σαν σχολιαρόπιαδα...

Εικόνα

23/04/2015
Πηγή: http://www.stoxos.gr/2015/04/blog-post_2979.html
Γιατὶ δὲν ξεβρακώνεται τελείως νὰ ξεμπερδεύουμε;
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

enias
Δημοσιεύσεις: 2050
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010, 16:46

Re: Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από enias » 26 Απρ 2015, 12:06

Haridimos έγραψε:Γιατὶ δὲν ξεβρακώνεται τελείως νὰ ξεμπερδεύουμε;
Γιατί στο σιγά-σιγά είναι το γούστο... :D
Αινείας

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4496
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από Haridimos » 10 Ιούλ 2019, 23:40

Καταγγελία – ΒΟΜΒΑ για τον Κεφαλογιάννη: «Άρπαζε» (μετρητά και αφορολόγητα)... ...το 60% από το μισθό της συνεργάτιδάς του!


ΕικόναΓια πολιτικούς που παίρνουν «µαύρες» προµήθειες από πολυεθνικές για να τους δίνουν δηµόσια έργα, έχουµε ακούσει. Για πολιτικούς, πάλι, που παίρνουν «µαύρες» προµήθειες από τους µισθούς των συνεργατών τους, ως «αντισταθµιστικά οφέλη» επειδή τους διόρισαν… ακούµε για πρώτη φορά.

Το ενδεχόµενο να ισχύουν τα καταγγελλόµενα… προκαλεί ΣΟΚ!Το Σεπτέµβριο του 2016, η Διεθνής Ενωση Ανεξάρτητων Δηµοσιογράφων (International Consortium of Independent Journalists), που να σηµειώσουµε είναι διαφορετική από τη γνωστή Διεθνή Ενωση Ερευνητικών Δηµοσιογράφων, που αποκάλυψε το σκάνδαλο των Panama Papers (International Consortium of Investigative Journalists) απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριµένα στην αρµόδια Υπηρεσία κατά της διαφθοράς (OLAF) µια καταγγελία – ΣΟΚ.

Oτι υπάρχει ένας Ελληνας ευρωβουλευτής, που εδώ και τρία χρόνια παίρνει «µαύρα» και αφορολόγητα χρήµατα… από το µισθό µιας συνεργάτιδάς του. Σαν προµήθεια εργασίας… του αφεντικού! Και τι προµήθεια; Το 60% του µισθού του εργαζοµένου! (Ασχετα αν ο εργαζόµενος φορολογείται για όλο το ποσό, που φαίνεται να εισπράττει!).

Oµως, πέρα από το φορολογικό κοµµάτι, το κυρίως ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της υπόθεσης είναι η µέθοδος που υιοθετήθηκε. Διότι αν ισχύουν τα καταγγελλόµενα, τότε µπροστά µας έχουµε ένα σκάνδαλο µέγιστης ηθικής απαξίας, τέτοιο που είναι ικανό να συµπαρασύρει προς τη διεθνή κοινωνική απαξίωση… όλο το θεσµό. Αλήθεια, µπορεί το Eυρωκοινοβούλιο να αντέξει στις αγκάλες του ανθρώπους που τα «αρπάζουν» αφορολόγητα από τους συνεργάτες και τους βοηθούς τους;

Μπορούν οι ευρωπαϊκοί θεσµοί να βρουν επιχειρήµατα για να δικαιολογήσουν µια πρακτική, στην ουσία της εκβιαστική, και συνάµα τόσο απαξιωτική και προσβλητική για την προσωπικότητα του εργαζοµένου; Συνάδουν τέτοιες πρακτικές µε την Ευρώπη του 2017; Να ένα ερώτηµα, στο οποίο µεταξύ άλλων θα κληθούν να απαντήσουν οι αρµόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, που ήδη ελέγχουν τη βασιµότητα της καταγγελίας.

Και υπάρχει και µια τρίτη πτυχή, που τονίζει τη σηµασία της υπόθεσης. Οτι αν ισχύουν τα καταγγελλόµενα, τότε έχουµε να κάνουµε µε µια σκαστή περίπτωση εξαπάτησης των ευρωπαϊκών θεσµών από ένα εξέχον µέλος του Ευρωκοινοβουλίου. Γιατί, υποτίθεται ότι το ευρωκοινοβούλιο δικαιολογεί πολλά χρήµατα στους ευρωβουλευτές, προκειµένου να στελεχώσουν το γραφείο τους µε τους καλύτερους. Οχι µε τους πιο «βολικούς», που θα δεχθούν να δίνουν στα κρυφά το µισθό τους στο αφεντικό, ως… αντισταθµιστικά οφέλη!Εικόνα


Ο πρωταγωνιστής
Ο Ελληνας πολιτικός που εµπλέκεται στο καταγγελλόµενο σκάνδαλο είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο γνωστός Κρητικός πρώην βουλευτής, πρώην υπουργός και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, που µάλιστα ορίστηκε από τον Αντώνη Σαµαρά το 2014 και ως επικεφαλής της οµάδας ευρωβουλευτών του κόµµατος. Από τότε διατελεί και µέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος (ΕΛΚ).

Αυτός είναι που εµφανίζεται –βάσει των διαδικτυακών συνοµιλιών και διαλόγων που εντόπισε η έρευνα- να «αρπάζει» κάθε µήνα σε ρευστό –«µαύρο» και αφορολόγητο- ωσάν προµήθεια του εργοδότη… το 60% του µισθού µιας συνεργάτιδάς του. Μιας κοπέλας, δηλαδή, που εκείνος διόρισε στο γραφείο του στην Ευρωβουλή, τοποθετώντας την µάλιστα στο υψηλό µισθολογικό κλιµάκιο, που δικαιολογεί µισθό 6.912 ευρώ το µήνα.

Πριν συνεχίσουµε, να σηµειώσουµε ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο άνθρωπος, που συνηθίζει στις τηλεοπτικές του εµφανίσεις να «φοράει» τη µάσκα του «νταή». Μιλώντας συνήθως µε τρόπο απόλυτο και αυστηρό προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Κρητικός πολιτικός δίκαια θεωρείται από τους συναδέλφους του στη ΝΔ ως ένα καλό επικοινωνιακό εργαλείο του κοµµατικού µηχανισµού.

Καλό είναι, λοιπόν, τώρα που βγαίνει στη δηµοσιότητα αυτό το θέµα, να ενεργοποιηθεί αυτός ο γαλάζιος κοµµατικός µηχανισµός, γιατί έτσι και αλλιώς –εκ της θέσεώς του- ο Κεφαλογιάννης τον εκπροσωπεί. Είναι ο επικεφαλής της ευρω-οµάδας της ΝΔ και εκπροσωπεί το κόµµα στο ΕΛΚ. Αρα, στην ουσία δεν έχουµε να κάνουµε µε έναν απλό γαλάζιο ευρωβουλευτή αλλά µε τον εκπρόσωπο της ΝΔ στην Ευρώπη!
Το αποδεικτικό υλικό
Σύµφωνα µε διασταυρωµένες πληροφορίες της εφηµερίδας µας, το αποδεικτικό υλικό που συνοδεύει την καταγγελία αποτελείται από µηνύµατα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας µεταξύ δύο στενών συνεργατών του Μανώλη Κεφαλογιάννη σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από τα οποία προκύπτει αβίαστα το συµπέρασµα ότι, κάθε φορά που κατατίθετο ο µισθός της συνεργάτιδας του ευρωβουλευτή στον τραπεζικό της λογαριασµό, εκείνη είχε την υποχρέωση να πηγαίνει να κάνει ανάληψη των χρηµάτων και να δίνει τα περισσότερα από αυτά –µετρητά και στα κρυφά- στον ευρωβουλευτή! Κάθε µήνα! Σταθερά και ανελλιπώς, σαν συµφωνηµένη υποχρέωση.

Συγκεκριµένα, στην καταγγελία που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαφθοράς αναφέρεται: «Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ελλάς) εισπράττει κάθε µήνα από τον Ιούλιο του 2014, 4.240 ευρώ µετρητά από το µισθό της βοηθού του (…) που αναλαµβάνονται από αυτήν µετρητά κάθε µήνα και καταβάλλονται σε αυτόν µετρητά. Αυτά τα χρήµατα κάτω από το τραπέζι 4.240 ευρώ µηνιαία από τον Ιούλιο 2014 δεν δηλώνονται στη δήλωση εισοδήµατος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ελληνική Υπηρεσία Φορολογίας Εισοδήµατος».
Οι επίµαχοι διάλογοι
Στο αποδεικτικό υλικό που συνοδεύει την καταγγελία, όπως προαναφέραµε, υπάρχουν µηνύµατα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που ανταλλάσσουν δύο στενοί συνεργάτες του ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ένας άνδρας και µια γυναίκα.

✓ Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, ο άνδρας είναι µεσήλικας, που συνδέεται µε πολυετή συνεργασία µε τον Νεοδηµοκράτη πολιτικό της Κρήτης. Σήµερα δεν υπηρετεί πια στο γραφείο του Κεφαλογιάννη, αλλά το επίµαχο διάστηµα (που έγιναν οι διάλογοι) ήταν συνεργάτης του.

✓ Η γυναίκα, από την άλλη, είναι νεαρής ηλικίας, µε καλές σπουδές, κοµµατική προϋπηρεσία και µιλάει δύο γλώσσες. Προσελήφθη στο γραφείο του Ελληνα ευρωβουλευτή το 2014 και από τότε –σύµφωνα µε την καταγγελία- «επιστρέφει» το µεγαλύτερο µέρος του µισθού της στον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που τη διόρισε.

Να σηµειώσουµε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις συνοµιλίες µεταξύ των δύο προαναφεροµένων προσώπων, που περιγράφουν µε ακρίβεια την καταγγελλόµενη πρακτική του ευρωβουλευτή.

Στις 16 Οκτωβρίου 2014, ο άνδρας συνεργάτης φέρεται να ρωτά (µέσω διαδικτύου) τη συνάδελφό του, αν έχει µπει ο µισθός της για το προηγούµενο τρίµηνο, και πόσα είναι τα λεφτά που πρέπει να δώσει στον ευρωβουλευτή. Εκείνη του απαντά ότι χρωστάει στον Κεφαλογιάννη 4.237 ευρώ για καθέναν από τους τρεις περασµένους µήνες (Αύγουστος – Σεπτέµβριος – Οκτώβριος), και άρα θα πρέπει να του δώσει συνολικά περίπου 13.000 ευρώ. Μάλιστα, η ίδια τονίζει ότι θα του τα δώσει µετρητά και ότι είναι έτοιµη να του κάνει (του Κεφαλογιάννη) και οικονοµική ανάλυση, αν εκείνος το επιθυµεί.

Προφανώς, πρόκειται για µια αρχική συνεννόηση µεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων, µε αφορµή την πρώτη καταβολή µισθού της γυναίκας (συνεργάτιδας του Μανώλη Κεφαλογιάννη) από το Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί λοιπόν γίνεται µια επανάληψη των ήδη συµφωνηθέντων. Ο άνδρας συνεργάτης ρωτά για να επιβεβαιώσει τα νούµερα και να κάνει τον υπολογισµό για λογαριασµό του ευρωβουλευτή και η γυναίκα (νέα συνεργάτης) του επιβεβαιώνει την υποχρέωση που έχει αναλάβει έναντι του Μανώλη Κεφαλογιάννη να του δίνει το µεγαλύτερο µέρος του µισθού της. Σ’ αυτή τη συνοµιλία δεσµεύεται λοιπόν πως, όταν τον δει από κοντά, θα του δώσει τα λεφτά µετρητά. (Του τα έδωσε άραγε;)

Λίγες µέρες µετά, συγκεκριµένα στις 25 Οκτωβρίου 2014, οι δύο προαναφερόµενοι συνεργάτες συνοµιλούν και πάλι διαδικτυακά. Και αυτό που προκύπτει από τη συγκεκριµένη αλληλογραφία τους είναι ότι τα συµφωνηθέντα… όντως τηρήθηκαν! Δηλαδή, όντως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πήγε και συναντήθηκε µε τη συνεργάτιδά του στις Βρυξέλλες εκείνες τις µέρες και όντως πήρε µετρητά από αυτήν! Απλά, δεν πήρε όλο το προ-συµφωνηθέν ποσό. Γιατί όπως προκύπτει από τη συνοµιλία, υπήρχε όριο ανάληψης στην τράπεζα (από την οποία οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών λαµβάνουν το µισθό τους) στα 5.000 ευρώ την εβδοµάδα, και έτσι η κοπέλα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει όλο το ποσό που της ζητούσε ο Κεφαλογιάννης σε µετρητά.

Θυµίζουµε ότι, από τη στιγµή που καταβλήθηκε ο µισθός της, είχαν περάσει µόλις 9 µέρες, και άρα εκ των πραγµάτων η κοπέλα προλάβαινε να σηκώσει χρήµατα από την τράπεζα (5.000 ευρώ) µέχρι δύο φορές. Αρα, λογικά δεν µπόρεσε να συγκεντρώσει τις 13.000 που έπρεπε. Είπε, όµως, στον ευρωβουλευτή ότι θα του δώσει τα υπόλοιπα την επόµενη βδοµάδα, που θα τον ξανάβλεπε (και που εκείνη θα είχε καταφέρει να σηκώσει ένα πεντοχίλιαρο ακόµα).

Αξίζει µάλιστα να τονιστεί ότι εκείνη την ηµέρα, αφορµή για την επανάληψη όλης αυτής της κουβέντας επί των µισθολογικών «υποχρεώσεων» της κοπέλας, στάθηκε η ερώτηση του άνδρα συναδέλφου της, ο οποίος την ενηµέρωνε ότι εκείνη την περίοδο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης µιλούσε συνέχεια για λεφτά. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο γενικότερης ανησυχίας, λοιπόν, ο άνδρας συνεργάτης ρωτά τη συνάδελφό του, αν εκείνη ήταν εντάξει µε τις υποχρεώσεις της έναντι του ευρωβουλευτή. Τότε η κοπέλα του εξηγεί ότι δεν του έδωσε ακόµη όλο το ποσό που έπρεπε. Ωστόσο, του έδωσε! Και άρα εκείνη φαίνεται να είναι η πρώτη φορά, που έγινε καταβολή σε µετρητά προς τον ευρωβουλευτή, βάσει των όσων λέει η συνεργάτιδά του αβίαστα, τρία χρόνια πριν. Το µεσοδιάστηµα µεταξύ 16 και 25 Οκτωβρίου 2014. Οµως, ήταν κάτι µεµονωµένο ή σταθερό, σαν πρακτική;

Στις 4 Απριλίου 2015, ο άνδρας συνεργάτης –πάλι µέσω ίντερνετ- φέρεται να ρωτά τη συνάδελφό του, αν γνωρίζει για ποιο λόγο (πάλι!!!) ο Μανώλης Κεφαλογιάννης «κλαίγεται» για λεφτά! Μάλιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας µας, ο άνδρας (που ήταν ήδη συνεργάτης του Μανώλη Κεφαλογιάννη για πάρα πολλά χρόνια) σ’ εκείνη τη συζήτηση προσπαθεί να κάνει και ένα πρόχειρο υπολογισµό των εισοδηµάτων του ευρωβουλευτή, βάσει του οποίου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης –συµπεριλαµβανοµένης και της «αρπαγής» του µεγαλύτερου µέρους του µισθού της συγκεκριµένης συνεργάτιδάς του- έφτανε τότε να παίρνει κοντά στα 18.000 ευρώ το µήνα!!! Κάποια φανερά και κάποια κρυφά. «Τι άλλο θέλει;», φέρεται να διερωτάται ο άνθρωπος στο γραπτό του µήνυµα.

Εικόνα


Ο συγκεκριµένος διαδικτυακός διάλογος µεταξύ των δύο συνεργατών του Μανώλη Κεφαλογιάννη, στις 4 Απριλίου 2015, αποτελεί για τη διεθνή ερευνητική οµάδα τη µεγαλύτερη επιβεβαίωση του µεγέθους της καταγγελλόµενης φοροδιαφυγής, µιας και προκύπτει το συµπέρασµα ότι ήταν σταθερή και τακτική η µέθοδος αποκόµισης µαύρων εσόδων από πλευράς του ευρωβουλευτή. Γιατί αυτό που καταγράφεται για πρώτη φορά στο διάλογο του 2014 επαναλαµβάνεται και στο διάλογο του 2015. Αρα, καταγγέλλεται… πρακτική!

Συγκεκριµένα, ο άνδρας -συνεργάτης φέρεται να ρωτά τη γυναίκα συνάδελφό του, αν συνεχίζει να δίνει κάθε µήνα 4.240 ευρώ από το µισθό της στον Μανώλη Κεφαλογιάννη, και εκείνη του απαντά καταφατικά! Δεν άλλαξε τίποτα. Ούτε στο ποσό ούτε στην καταβολή. Αλλωστε, σύµφωνα µε τους προσκοµιζόµενους διαλόγους, η ίδια τακτική εξακολούθησε και τους επόµενους µήνες.

Μήνες µετά, υπάρχει και τέταρτη (διαδικτυακή) συνοµιλία µεταξύ των δύο συνεργατών του Μανώλη Κεφαλογιάννη, που έρχεται να επιβεβαιώσει (για άλλη µια φορά) τα καταγγελλόµενα. Συγκεκριµένα, το Δεκέµβριο του 2015 ο άνδρας φέρεται να ρωτά τη γυναίκα συνάδελφό του, αν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης «έκοψε» και σ' εκείνη λεφτά, όπως έκανε µε όλους τους άλλους συνεργάτες του ή αν τυχόν της έδωσε καµία αύξηση, επειδή βγάζει όλη τη δουλειά του γραφείου. Εκείνη του απαντά αρνητικά και στα δύο ερωτήµατα, ωστόσο του επιβεβαιώνει ότι συνεχίζει να του δίνει τα 4.240 ευρώ από το µισθό της. Συγκεκριµένα, ο άνδρας φέρεται να ρωτά: «Συνεχίζεις όµως να του δίνεις τα 4.240 ευρώ από το µισθό σου;» Και εκείνη φέρεται να του απαντά: «Ναι».

Εικόνα

Τα έπαιρνε «κάτω από το τραπέζι»
Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσαν, οι καταγγέλλοντες κατέληξαν στο εξής συµπέρασµα: «Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης εισπράττει από τη βοηθό του στο ευρωκοινοβούλιο, από το µισθό της 4.240 ευρώ το µήνα «κάτω από το τραπέζι» από τον Ιούλιο του 2014, που τη διόρισε στο γραφείο του…. Πλην, όµως, το ανωτέρω ποσό των 4.240 ευρώ µηνιαίως φορολογηµένο στο µισθό της (συνεργάτιδάς του) αποτελεί έξτρα εισόδηµα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, πέραν των νοµίµων αποδοχών του στο ευρωκοινοβούλιο και θα έπρεπε να δηλώνεται από αυτόν και να φορολογείται στην Ελλάδα, όπου επίσης αποκτά εισόδηµα και δεν εµπίπτει στην κατηγορία Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού.

Οµοίως θα έπρεπε να δηλώνεται και στη δήλωση πόθεν έσχες, που ο εν λόγω ευρωβουλευτής υποβάλλει στη Βουλή. Αυτό δεν προκύπτει από τη δηµοσιευθείσα δήλωση πόθεν έσχες 2015 του εν λόγω βουλευτή (εισοδήµατα 2014) όπου για το δεύτερο εξάµηνο έπρεπε να δηλωθεί πρόσθετο εισόδηµα 4.240 Χ 6 µήνες = 25.440 ευρώ και 50.880 ευρώ για καθένα από τα έτη 2015 και 2016».

Δηλαδή, σύµφωνα µε τη Διεθνή Ενωση Ανεξάρτητων Δηµοσιογράφων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης θα πρέπει να ελεγχθεί για φοροδιαφυγή 127.200 ευρώ, που πήρε «µαύρα και άραχνα» (και κυρίως αφορολόγητα)… από το µισθό της συνεργάτιδάς του! Γιατί µπορεί οι επίµαχοι διάλογοι να αφορούν χρονικά στην περίοδο µέχρι το Δεκέµβριο του 2015, ωστόσο η σταθερή και πάγια –όπως αποδεικνύεται από τις συνοµιλίες- τακτική του ευρωβουλευτή αποτελεί για τους καταγγέλλοντες ένδειξη και για τη συνέχισή της, για όσο η συγκεκριµένη γυναίκα παραµένει συνεργάτης του γραφείου του. Και φυσικά η συγκεκριµένη γυναίκα παρέµεινε στη θέση της (και έπαιρνε το µισθό της) και όλο το 2016.Εικόνα


Μανώλης Κεφαλογιάννης Στο ΧΩΝΙ: Είναι όλα ψέµατα
«Υπόψιν κ. Μάνου Κακλαµάνου,
Αθήνα, 10/02/2017

Αγαπητέ κύριε Κακλαµάνο, σε συνέχεια της έγγραφης επικοινωνίας σας, καταρχήν, σας ευχαριστώ ειλικρινά για την τήρηση της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, µε την οποία µου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω σε ανυπόστατες και ψευδεπίγραφες κατηγορίες, πριν τη δηµοσίευσή τους.

Οι πληροφορίες σας, όπως και σε άλλες ανάλογες, το τελευταίο διάστηµα, περιπτώσεις καταγγελιών σε βάρος µου, βασίζονται σε πλαστά έγγραφα, υπογραφές και σφραγίδες και έχουν καταφανώς ψευδές περιεχόµενο.

Εκείνοι που σας εφοδιάζουν µε τα πλαστά αυτά στοιχεία σε βάρος µου, -περί δήθεν καταγγελιών της Διεθνούς Ενωσης Ανεξάρτητων Δηµοσιογράφων Washington DC στην Ε.Ε., βάσει κατασκευασµένων ηλεκτρονικών µηνυµάτων- είναι οι ίδιοι που ερευνώνται για σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης, αφού δεν διστάζουν να πλαστογραφήσουν υπογραφές, σφραγίδες και έγγραφα του ελληνικού δηµοσίου, ακόµα και δικηγόρων, στελεχών της Τ.Α. και δηµάρχων, για να µε πλήξουν πολιτικά. Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, µετά από δικές µου καταγγελίες από τις αρχές του 2016.

Για τα θέµατα αυτά έχει ήδη ενηµερωθεί, µε δίκη µου πρωτοβουλία, επισήµως, πέραν από τις αρµόδιες δικαστικές αρχές, η Βουλή των Ελλήνων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα θεσµικά όργανα ελέγχου της Ε.Ε.
Ως προς το περιεχόµενο των πληροφοριών σας, αυτό είναι παντελώς ψευδές -όπως και σε άλλες δήθεν καταγγελίες που ήδη ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη µε δική µου πρωτοβουλία- ανυπόστατο και µη δεκτικό περαιτέρω σχολιασµού.

Ασφαλώς και αυτή η περίπτωση, όπως και οι προηγούµενες, θα πάρει το δρόµο της Δικαιοσύνης.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που υιοθετήσετε άκριτα τις ανώνυµες ψευδεπίγραφες καταγγελίες, πριν τη διασταύρωσή τους, θα έχετε παραπλανηθεί και συµµετάσχει, έστω και χωρίς τη θέλησή σας, σε ένα οργανωµένο σχέδιο εκβιασµού που επιχειρείται το τελευταίο διάστηµα από εκείνους που σύντοµα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παραµένω στη διάθεσή σας.

Με ιδιαίτερη τιµή
Εµµανουήλ Κ. Κεφαλογιάννης»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ 12.2.2017

Εικόνα


12/02/2017
Πηγή: http://www.toxwni.gr/xoni-politiki/anal ... atidas-tou
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4496
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από Haridimos » 10 Ιούλ 2019, 23:44

«Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου»: Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία

«Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου». Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία μετά την κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή της ΝΔ.Εικόνα

Στην πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα οδηγεί ο άνθρωπος που τον υπηρέτησε επί 25 χρόνια, τον ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, εμφανίζοντας τον να αποσπά τμήμα των μισθών συνεργατών του στο Ευρωκοινοβούλιο εν είδει μίζας, καταγγέλλοντας ότι η υπόθεση μιας offshore της γιαγιάς της συζύγου του ερευνήθηκε πλημμελώς αλλά και υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο της έρευνας για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ επιτεύχθηκε με στοιχεία που δεν ήταν αληθινά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία μετά την κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή της ΝΔ.


"Τσέπωνε" το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του
Η εφημερίδα, που επικαλείται μέρος της δικογραφίας που έχει στη διάθεση της, γράφει σήμερα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από τα 13.000 ευρώ που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:

Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο μιας συνεργάτιδας του και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της. Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η Documento, να παίρνει εν είδει μίζας από τη συνεργάτιδα του το ποσό των 4.240 ευρώ, που εκτίναξε τις δικές του μηνιαίες απολαβές περίπου στα 18.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το επιπλέον αυτό ποσό που εισέπραττε δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.

Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα email και sms του καταγγέλλονται συνεργάτη αλλά και της υπαλλήλου που έδινε τον μισθό της, που αποδεικνύουν το παραπάνω. Από όσα προκύπτουν ο γαλάζιος ευρωβουλευτής πρέπει να ελεγχθεί για ένα ποσό της τάξης των 127 χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας έχει αναλάβει την υπόθεση και περιμένει την κατάθεση της υπαλλήλου, προκειμένου να αποφανθεί αν οι συγκεκριμένες ενδείξεις που προκύπτουν από ηλεκτρονική αλληλογραφία, δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.Η συνωνυμία του παππού και η Λίστα Λαγκάρντ
Όπως αναφέρουν οι Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριάντης στο ρεπορτάζ τους για την εφημερίδα, ο επι 25 χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει υποδείξει στοιχεία στον εισαγγελέα για το πως εκείνος απεμπλάκη από τη λίστα Λαγκάρντ. Η σύζυγος του Κρητικού πολιτικού Γκρατσιέλα Γκρόλο ήταν στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα του μαύρου χρήματος, και ο πρώην συνεργάτης κάνει λόγο για πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσει η έρευνα του πόθεν έσχες αλλά και της offshore, που άνοιξε η γιαγιά της συζύγου του.

Ο μάρτυρας, που επικαλείται η εφημερίδα, κάνει λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης από συγκεκριμένη υπηρεσία της ΔΟΥ Γλυφάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Documento γράφει ότι η οικογένεια Κεφαλογιάννη άφηνε να αιωρείται ότι τα χρήματα που υπήρχαν στον λογαριασμό της HSBC είναι δικαιολογημένα, αφού ο παππούς Σάφρα ήταν Ελβετός τραπεζίτης, πράγμα που δεν ίσχυε. Απλώς χρησιμοποιήθηκε έντεχνα η συνωνυμία με τον τραπεζίτη της γνωστής American Bank of New York για να γίνουν πιστευτοί, γράφει η εφημερίδα.Η γιαγιά που άνοιξε offshore στα 83 της
Από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, προκύπτει ότι η σύζυγος Κεφαλογιάννη συνδέεται τραπεζικά με τη γιαγιά της Ελένη Σάφρα - Κουμανιώτου αλλά και μέσω της offshore Barbitos Investment SA. H εν λόγω παναμέζικη εταιρεία ιδρύεται στις 30/05/2005 όταν η γεννημένη το 1922 γιαγιά, είναι ήδη 83 ετών! Την εποχή εκείνη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι υπουργός και η εταιρεία φαίνεται να δέχεται καταθέσεις οι οποίες στη συνέχεια καταλήγουν στην Ελλάδα.

Η επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής που έθεσε στο μικροσκόπιο της το πόθεν έσχες Κεφαλογιάννη μετά της αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ απήλλαξε από ευθύνες την οικογένεια, με ένα μέλος όμως της επιτροπής να απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Η αποκάλυψη των Panama Papers έφερε ξανά όμως στο προσκήνιο την Bαrbitos, την οποία όπως αναφέρει η Documento την έχει συστήσει ο Ελληνοελβετός Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος είναι υπόδικος στην Ελλάδα για υποθέσεις μίζας από εξοπλιστικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Το εξώδικο
Η εφημερίδα επικοινώνησε πριν την έκδοση της, με τον γαλάζιο ευρωβουλευτή για να απαντήσει στο δημοσίευμα της, με εκείνον να της αποστέλλει εξώδικη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι "σε περίπτωση που υιοθετήσετε άκριτα τις ανώνυμες ψευδεπίγραφες καταγγελίες πριν τη διασταύρωση τους, θα έχετε παραπλανηθεί και συμμετάσχει, έστω και χωρίς πρόθεση, σε έναν οργανωμένο εκβιασμό".28/05/2017
Πηγή: https://left.gr/news/documento-o-eyrovo ... fshore-tis
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4496
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Οικογένεια Κεφαλογιάννη

Δημοσίευση από Haridimos » 10 Ιούλ 2019, 23:47

Νέα καταγγελία κOLAFος για απάτη από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

Εικόνα


Φορτικές πιέσεις και εκβιασμό μέχρι τρομοκράτησης σε βάρος της, υπαλλήλους που πληρώνονταν από τις Βρυξέλλες για να τον επικουρούν στην Ελλάδα, κέρδη ακόμη και από τις δαπάνες που του δικαιολογούσε το Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει ενώπιον Ελληνα εισαγγελέα και της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, πρώην συνεργάτιδα του Μανώλη Κεφαλογιάννη.


Πρόκειται για την ίδια υπάλληλο με την οποία συνεργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο, η παλαιότερη –πρώτη– κατάθεση της οποίας ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ παρακρατούσε το 60% του μισθού της είχε σταθεί η αφορμή για να υποβληθεί από τη Δικαιοσύνη αίτημα για άρση της ασυλίας του Μαν. Κεφαλογιάννη. Μπορεί η ασυλία να μην ήρθη, η πρώην συνεργάτιδα όμως σε δεύτερη πολυσέλιδη κατάθεση, την οποία έδωσε καθώς ο Μαν. Κεφαλογιάννης υπέβαλε μήνυση εναντίον της, προχωράει σε νέες, ακόμη πιο σοκαριστικές καταγγελίες.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αρνείται τα πάντα, όπως έκανε και όταν κλήθηκε σε εξηγήσεις από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί, αντί να τοποθετηθεί με επιχειρήματα απέναντι στις καταγγελίες που εξετάζονταν, αυτός αντιπαρατέθηκε… με την κυβέρνηση, με ανώτατους εισαγγελείς, με το Documento (εννοείται!) που αποκάλυψε την υπόθεση, αλλά και συλλήβδην με τους συντάκτες της εφημερίδας στους οποίους επιφύλασσε το καλύτερο: τους… μοίρασε και από μια θεσούλα καθώς, όπως είπε, δουλεύουν όλοι στα υπουργεία της κυβέρνησης!

Η έρευνα που διενεργούνταν σε βάρος του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την υπόθεση παρακράτησης μισθού πρώην συνεργάτιδάς του δεν προχώρησε μετά την απόφαση της Ευρωβουλής να απορρίψει το αίτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του, το θέμα όμως δεν έχει κλείσει ακόμη. Η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που διερευνά περιπτώσεις απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη σχετική έρευνα, ενώ στη χώρα μας εισαγγελέας Πρωτοδικών αξιολογεί το περιεχόμενο της δεύτερης πολυσέλιδης κατάθεσης της πρώην συνεργάτιδας του ευρωβουλευτή.

Αυτήν τη φορά η Ι.Ζ. δεν εξετάστηκε ως μάρτυρας αλλά ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο ευρωβουλευτής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι όσα του καταμαρτυρεί είναι ψευδή και συνδέει τη συμπεριφορά της με την πρόθεσή του να την απολύσει. Την κατηγορεί για συμπαιγνία με άλλον πρώην συνεργάτη του και επίσης μηνυθέντα από τον ίδιο.

Πρόκειται για τον Ηλία Φιλιππακόπουλο, με τον οποίο η Ι.Ζ. είχε ανταλλάξει σειρά emails (τα είχε αποκαλύψει το Documento) που έκαναν λόγο για παρακρατηθέντα χρήματα από τον ευρωβουλευτή, τα οποία έχουν προσκομιστεί στον εισαγγελέα. Η Ι.Ζ. κλήθηκε σε ανωμοτί εξηγήσεις για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση (ο Μαν. Κεφαλογιάννης την κατηγορεί και για εκβίαση) και στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε όσα είχε πει ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα ενώ προχώρησε και πολλά βήματα παραπέρα.

Έδωσε και ντοκουμέντο στην κατάθεσή της
Τα ίδια έχει υποστηρίξει και στην κατάθεσή της στην OLAF, στην οποία –κατά πληροφορίες– έχει παραδοθεί και ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της για τα χρήματα αλλά και την πίεση που της ασκήθηκε –όπως λέει– για να μην τις επιβεβαιώσει στον εισαγγελέα όταν την κάλεσε να καταθέσει μετά τις αποκαλύψεις του Documento. «Φοβόμουν να τον καταγγείλω και χρειαζόμουν τη δουλειά μου» δικαιολογεί τη στάση της να μη μιλήσει νωρίτερα.

Οι έγγραφες εξηγήσεις προς τον εισαγγελέα δόθηκαν διά της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύει τη «μεθόδευση» –όπως υποστηρίζει– από πλευράς Κεφαλογιάννη προκειμένου άλλο ποσό να φαίνεται ότι παίρνει ως μισθό και άλλο –πολύ μικρότερο– να εισπράττει.

«Για τον λόγο αυτό αναβάθμισε το συμβόλαιό μου από τη βαθμίδα 6 (€2.675) στη βαθμίδα 19 (€6.912), διαφορά €4.237, μέσα σε τρεις εβδομάδες. Τον Οκτώβριο του 2014 παρακράτησε €13.900 από τον μισθό μου, καθώς τότε εμβάσθηκε στον λογαριασμό μου η αναδρομική πληρωμή για την περίοδο από τότε που ξεκίνησε η αναβάθμιση του συμβολαίου μου.

Σε συνομιλία μας τον Απρίλιο του 2015, ο κ. Φιλιππακόπουλος με ρώτησε γιατί ο βουλευτής “κλαίγεται συνέχεια για τα λεφτά” και αν ακόμη παίρνει μέρος του μισθού μου. Επιβεβαίωσα ότι ακόμη έπαιρνε σημαντικό μέρος του μισθού μου. Περαιτέρω, δεν έχω επικοινωνία με τον κ. Φιλιππακόπουλο, καθώς απολύθηκε».

«Πώς ακριβώς μου παρακρατούσε χρήματα ένας άνθρωπος τον οποίο δεν έβλεπα, δεν είχα καμία επαγγελματική ή άλλη επαφή και δεν μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να με επηρεάσει;» απαντά στους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή ότι τα χρήματα τα παρακρατούσε ο πάλαι ποτέ επιστήθιος συνεργάτης του Ηλ. Φιλιππακόπουλος (τον έχει και αυτός καταγγείλει) και όχι ο ίδιος.

«Ο μόνος λόγος –συνεχίζει– που δεν με απέλυσε μετά τα δημοσιεύματα ήταν για να μπορεί να με χειραγωγεί, να με εκφοβίζει και να με καθοδηγεί ώστε να καταθέσω ψευδώς στον εισαγγελέα, γιατί ήθελε να παρακρατεί τον μισθό μου και γιατί ξέρει ότι είναι δύσκολο να απολυθεί υπάλληλος ο οποίος κάνει τη δουλειά του δεδομένων των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Σταμάτησα να του δίνω τα χρήματα όταν η τακτική του αποκαλύφθηκε στον Τύπο» λέει και σημειώνει ότι «πριν από την κατάθεσή μου στην OLAF και στην συμβουλευτική επιτροπή για την εξέταση καταγγελιών για παρενόχληση, στενός φίλος του μου τηλεφώνησε δυο φορές στις 16 Οκτωβρίου 2017. Δεν απάντησα και στη συνέχεια μου έστειλε μήνυμα ζητώντας μου να επικοινωνήσω μαζί του».«Αν τον κάλυπτα θα μου έβρισκε γαμπρό»
Ανήκουστα –εάν βέβαια αποδειχθούν αληθή– είναι και όσα ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα για τον ψυχολογικό πόλεμο που υποστηρίζει ότι υπέστη από τον ευρωβουλευτή για να πει ψέματα στον εισαγγελέα ο οποίος διενεργούσε την έρευνα. Υποστηρίζει ότι ήταν επιθετικός και υβριστικός σε βάρος της, σε σημείο που την τρομοκράτησε τόσο ώστε να αναγκαστεί να ζητήσει ιατρική βοήθεια και να λάβει αναρρωτική άδεια.

Οταν μάλιστα –λέει– ο Μαν. Κεφαλογιάννης κατάλαβε από δημοσίευμα του Documento ότι δεν του έκανε τη χάρη να καταθέσει όσα επιθυμούσε, αναφέρθηκε σε αυτή με προσβλητικούς όρους και «την αποκάλεσε “μαλακισμένη” σε συνάδελφό της». Στον οποίο, όπως υποστηρίξει στις έγγραφες εξηγήσεις της: «Του είπε ότι αν τον είχα καλύψει, θα μου έβρισκε γαμπρό (πρίγκιπα συγκεκριμένα), θα μου αγόραζε σπίτι στο Λονδίνο και αυτοκίνητο. Του είπε επίσης πως θα με κατηγορούσε ότι εγώ τα είχα σχεδιάσει όλα και ότι είμαι μέλος συμμορίας. Επιπλέον, σε άλλη περίσταση υπογράμμισε σε συναδέλφους ότι θέλει να είμαι απομονωμένη και να μην έχω κανένα αποκούμπι. Σας επισυνάπτω συνομιλίες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω…».

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της έχει μεταξύ άλλων προσκομίσει και στοιχεία από ανταλλαγή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Ισχυρίζεται ότι ο ευρωβουλευτής τής είχε ζητήσει να αγοράσει και δεύτερο κινητό προκειμένου να μιλάνε για το συγκεκριμένο θέμα. Οπως –κατά πληροφορίες– έχει καταθέσει (και ενώπιον της OLAF): «Με συνόδευσε για να υπογράψω δήλωση την οποία μου είχε υπαγορεύσει. Είχε απαιτήσει να αντιγράψω την δήλωση σε επίσημο έγγραφο με το λογότυπο του προξενείου […] όταν βγήκα από το προξενείο μου πήρε από το χέρι την υπογεγραμμένη δήλωση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ωστόσο την υπέγραψα λόγω της ψυχολογικής πίεσης που μου άσκησε».

Όταν επικοινώνησε μαζί της ο οικονομικός εισαγγελέας που διενεργούσε τότε έρευνα:

* «Φοβήθηκα, άρχισα να κλαίω. Ηταν δίπλα μου και άρχισε να με διατάζει να χαμογελάω και να μην είμαι λυπημένη γιατί θα καταλάβαιναν οι συνάδελφοι ότι κάτι συμβαίνει. Αρχισε αμέσως να με κατευθύνει αναφορικά με την κατάθεσή μου».

Και ακόμη:

* «Με ανάγκαζε να τον ακολουθώ σε ένα μικρό σαλονάκι (κι άλλη φορά ακόμη και στο σπίτι του) κοντά στο γραφείο μας για να μου υπαγορεύει τι θα έλεγα στην κατάθεσή μου. Μου δήλωσε πως αν έλεγα στον εισαγγελέα αυτά που θα μου έλεγε, θα έκλεινε την υπόθεση και θα έβγαινα πιο δυνατή».

* «Κάθε φορά που προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι μου έλεγε ουσιαστικά να ψευδομαρτυρήσω, γινόταν επιθετικός. Μου είχε τονίσει επανειλημμένως ότι αν δεν έλεγα αυτά που ήθελε θα μου έκανε μήνυση για ψευδομαρτυρία. Μου υπογράμμιζε ότι δεν είχε στοιχεία ο εισαγγελέας παρά μόνο ενδείξεις και ότι ήταν ο λόγος του ενάντια στον δικό μου και καθώς εκείνος είναι πολιτικός δε θα με πίστευε κανείς. Η αφόρητη πίεση που μου ασκούσε ήταν ο λόγος για τις αναρρωτικές μου άδειες».

* «Καθόταν δίπλα μου για να δει αν θα με έπαιρναν τηλέφωνο από την Εισαγγελία… Πριν την συνάντησή μου με τον εισαγγελέα με διέταξε να πάω νωρίτερα στην Αθήνα για να με προετοιμάσουν οι δικηγόροι του για την κατάθεση».

* «Είχε απαιτήσει να εκτυπώσω τις συζητήσεις μου με τον κ. Φιλιππακόπουλο (τον συνεργάτη με τον οποίο μιλούσαν για τα θέματα των μισθών και ο οποίος έχει επίσης απολυθεί και μηνυθεί από τον κ. Κεφαλογιάννη) για να τις μελετήσουν και να σκεφτούν πως θα τις δικαιολογούσα στον εισαγγελέα…».

* «Μάλιστα, ο κ. Κεφαλογιάννης μου υπενθύμισε ότι εκείνο τον μήνα δεν του είχα δώσει το απαιτηθέν ποσό και μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσει τον δικηγόρο του της Κρήτης…».

Μια άλλα φορά, λέει η μάρτυρας, προτού καταθέσει στον εισαγγελέα ήταν έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν «μου πήρε την τσάντα μου, φοβούμενος ότι πιθανόν να κατέγραφα την συνομιλία μας, και μου είπε να ανοίξω μια θυρίδα για να μου δώσει χρήματα και να με απολύσει ώστε μετά να έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτα για τις συνομιλίες μου με τον κ. Φιλιππακόπουλο και ότι μόλις το έμαθε με απέλυσε».

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 η εφημερίδα Documento δημοσίευσε άρθρο σχετικά με την υπόθεση. «Την επομένη ήρθε σπίτι μου και άρχισε να χτυπάει το θυροτηλέφωνό μου συνεχώς. Ηταν μια τρομακτική εμπειρία καθώς ένιωσα παραβίαση του ιδιωτικού μου χώρου. Μου προκάλεσε φόβο για τη σωματική μου ασφάλεια. Κάλεσα μία φίλη μου, της είπα τι είχε συμβεί και με φιλοξένησε καθώς φοβόμουν να επιστρέψω στο σπίτι μου. Μου τηλεφώνησε τρεις φορές και σε ένα δεύτερο κινητό που μου είχε δώσει οδηγίες να αγοράσω, για να μπορούσε να καλέσει τη δεύτερη γραμμή όταν ήθελε να συζητήσει την υπόθεση.

Μου έστειλε μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μου έγραψε: “έχουμε διάφορα σοβαρά θέματα για το γραφείο (θα τα έχεις δει από τον Τύπο)”.

Απάντησα ευγενικά, γιατί φοβόμουν, για να του δώσω κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα θέματα εργασίας που ανέφερε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση».
«Καταχρηστικό εργασιακό περιβάλλον»
Ιδιαίτερο και μείζον κεφάλαιο είναι το σκέλος των εξηγήσεων που αναφέρεται στο εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται «καταχρηστικό». Σύμφωνα με την πρώην υπάλληλο ο ευρωβουλευτής προσλάμβανε κοντινά του πρόσωπα τα οποία, ενώ θα έπρεπε να εργάζονται στις Βρυξέλλες, τον επικουρούσαν στην Ελλάδα.

«Ο κ. Κεφαλογιάννης υπέγραφε συμβάσεις για κοντινά του πρόσωπα τα οποία, ενώ θα έπρεπε να είναι στις Βρυξέλλες και να τον επικουρούν, ήταν στην Αθήνα και ουδέποτε δούλεψαν για να επικουρήσουν τον βουλευτή στα καθήκοντά του ως βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ίδιο έκανε και με συμβάσεις τοπικών βοηθών, οι οποίοι θα έπρεπε να τον επικουρούν στη χώρα εκλογής του, στην Ελλάδα» αναφέρεται.

Βάσει όσων έχουν καταγγελθεί και στην OLAF, «ο ευρωβουλευτής διέθετε δεκαέξι υπαλλήλους που εργάζονταν ως διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί, ασκούμενοι, τοπικοί υπάλληλοι και υπό καθεστώς “entourage”». Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικαλέστηκε η πρώην συνεργάτης του Μαν. Κεφαλογιάννη, οι ευρωβουλευτές «δεν μπορούν να προσλαμβάνουν στενούς συγγενείς ως βοηθούς», ενώ οι βοηθοί τους «οφείλουν να απέχουν από εξωτερικές δραστηριότητες που ενδέχεται να συνεπάγονται σύγκρουση συμφερόντων».

Στο πλαίσιο αυτό η πρώην συνεργάτιδα αναφέρθηκε στην κ. «Σ», η οποία «προσελήφθη από τον βουλευτή ως διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στις Βρυξέλλες, ωστόσο «ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο Βρυξελλών». H «Σ» μάλιστα εμφανίζεται να ζήτησε «με email της προς την αρμόδια υπηρεσία να αφαιρεθεί το όνομά της από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ η ίδια κοινοβουλευτική βοηθός στο βιογραφικό της –σύμφωνα με την κατάθεση– δήλωνε υπάλληλος του Κεφαλογιάννη στην Ελλάδα «από το 2007 και παράλληλα διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός του». Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 ο κ. «Φ» «μου ζήτησε να πάω να παραλάβω το συμβόλαιό της για να αποφύγει η ίδια το ταξίδι στις Βρυξέλλες».«Κατέθεταν τα χαρτιά τους και έφευγαν»
Μια άλλη υπάλληλος, η «Φ», προσελήφθη επίσης ως διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στις Βρυξέλλες με μισθό 4.208,48 ευρώ, όμως κατά την καταγγέλλουσα «ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο των Βρυξελλών». Στις 28 Νοεμβρίου 2015 η «Φ» έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην πρώην υπάλληλο, «στο οποίο αναρωτιόταν εάν μπορούσε να είναι “στην Ελλάδα ως βοηθός του Μανόλη και όχι 100% μόνιμη κατοικία στις Βρυξέλλες; Δεν θα με ψάχνουν κλπ”». Σε άλλο mail, στις 4 Ιανουαρίου 2016, η «Φ» ενημερώνει ότι θα «πρέπει να έρθω μια φορά ακόμη στις Βρυξέλλες», όπου θα έπρεπε να βρίσκεται μόνιμα αφού, σύμφωνα με την κατάθεση, είναι διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός. Η πρώην συνεργάτιδα αναφέρθηκε και στους ασκούμενους που είχε προσλάβει ο Μαν. Κεφαλογιάννης. Μολονότι οι ασκούμενοι δύνανται να εργάζονται στη χώρα εκλογής του ευρωβουλευτού, η πρώην υπάλληλος αναφέρθηκε σε ασκούμενους που θα έπρεπε να βρίσκονται στις Βρυξέλλες, αφού «είχαν δηλώσει τις Βρυξέλλες ως τόπο εργασίας». Τόνισε ακόμη ότι «οι ασκούμενοι στις Βρυξέλλες πρέπει, βάσει του εσωτερικού κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου, να έχουν βέλγικο λογαριασμό τράπεζας. Συνήθως τους έλεγε να έρθουν για να ανοίξουν λογαριασμό ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για την άσκηση και μετά έφευγαν».

Η πρώην συνεργάτιδα του Μαν. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε επίσης σε εφτά ασκούμενους. Ενας εξ αυτών είχε «δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας το σπίτι του ευρωβουλευτή», ενώ μια άλλη δήλωσε «τη διεύθυνση του δικού μου σπιτιού». Σχετικά με μια άλλη ασκούμενη, την «Α», ο κ. «Φ», που «διαχειριζόταν τις προσλήψεις σε συνεργασία πάντα με τον κ. Κεφαλογιάννη», φέρεται να ρώτησε την πρώην υπάλληλο «εάν μπορεί η κα. Α. να προσληφθεί ως ασκούμενη αλλά να καταθέσω εγώ τα χαρτιά για να μην έρθει η ίδια στις Βρυξέλλες».

Ενας άλλος ασκούμενος, ο κ. Μ., αφού άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στις Βρυξέλλες, «επέστρεψε στην Αθήνα και εξουσιοδότησε με σχετικό έγγραφο της 10ης Φεβρουαρίου 2017 την κ. Μ. να πάρει την κάρτα του από την τράπεζα». Ακόμη ένας ασκούμενος, γεννημένος το 1960, είχε «ηλικία που δεν δικαιολογεί την ιδιότητα του ασκούμενου», ενώ «ουδέποτε ήταν στις Βρυξέλλες».

«Ο ίδιος είπε ότι είναι στενοί μου φίλοι»
Αναφορικά με τέσσερις τοπικούς βοηθούς του Μαν. Κεφαλογιάννη, στην κατάθεση αναφέρεται ότι «ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί τους για θέματα που άπτονται στα καθήκοντα του κ. Κεφαλογιάννη ως ευρωβουλευτού. Ο ίδιος μου είχε αναφέρει ότι είναι στενοί του φίλοι οι οποίοι διατηρούν τις δικές τους επιχειρήσεις». Ως εκ τούτου, «οι προαναφερόμενοι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί, ασκούμενοι και τοπικοί βοηθοί δεν επικουρούσαν στα καθήκοντά του τον βουλευτή, τουλάχιστον μέχρι και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν μετέπειτα ξεκίνησαν να δουλεύουν εν αναμονή ελέγχων».

Στην κατάθεση γίνεται αναφορά και σε τρεις γυναίκες που προσελήφθησαν με καθεστώς entourage, δηλαδή «για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο χρησιμοποιούσαν κάρτα εισόδου, η οποία συνήθως δίνεται σε μέλη της οικογένειας των βουλευτών». Μια εξ αυτών «είναι αποσπασμένη από τον ΟΑΕΔ στη Νέα Δημοκρατία και διαμένει στις Βρυξέλλες για οικογενειακούς λόγους. Η κ. Κ. επίσης ήταν αποσπασμένη στη Νέα Δημοκρατία μέχρι πρότινος. Η κ. Μ. είναι αποσπασμένη στο γραφείο του βουλευτή στην Αθήνα και διαμένει στις Βρυξέλλες για οικογενειακούς λόγους…»

Στην κατάθεση γίνεται ακόμη αναφορά στην απόλυση της κ. Σ. από τον Κεφαλογιάννη: «Ξαφνικά ο βουλευτής την ενημέρωσε μέσω email ότι από τον μήνα Μάρτιο 2016 είναι απούσα (ενώ ήταν απούσα από τον Ιούλιο του 2014, οπότε και την προσέλαβε)». Επειτα ο ευρωβουλευτής φέρεται, σύμφωνα με την κατάθεση, να καταχωρούσε αδικαιολόγητες απουσίες για την κ. Σ. Αίφνης όμως «ο βουλευτής ανέφερε σε email του ότι μετά από τόσους μήνες “κοίταξε τα αρχεία του και είδε ότι τελικά δεν είχε αδικαιολόγητες απουσίες” η κ. Σ., αλλά θέλει να την απολύσει γιατί έχουν “διαφορετικές πολιτικές απόψεις”».


Χρήματα από τα γκρουπ επισκεπτών και το εστιατόριο της συζύγου
Η πρώην συνεργάτιδα του Μαν. Κεφαλογιάννη καταγγέλλει επίσης τον ευρωβουλευτή και για μια σειρά άλλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των χρημάτων που λάμβανε από το Ευρωκοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, για κάθε ευρωβουλευτή το Ευρωκοινοβούλιο προβλέπει επιδότηση κατ’ άτομο για έξοδα μετακίνησης και διαμονής –χωρίς την καταβολή μέχρι πρόσφατα σχετικών αποδείξεων– για μέχρι και 110 άτομα ετησίως. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, «ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωνε εικονικά πως συγκεκριμένα άτομα θα ταξίδευαν από την Αθήνα για να επισκεφθούν το Κοινοβούλιο και για την σχετική καταμέτρηση που πραγματοποιούσε η αρμόδια υπηρεσία», καθώς και ότι «χρησιμοποιούσε άτομα που διέμεναν στις Βρυξέλλες προκειμένου να καρπωθεί ο ίδιος τις επιδοτήσεις. Επίσης, καλούσε άτομα που θα φιλοξενούνταν και άρα δεν θα διέμεναν σε ξενοδοχείο». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της πρώην υπαλλήλου, η οποία επικαλείται άλλη συνεργάτιδα του Μαν. Κεφαλογιάννη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ από κάθε γκρουπ επισκεπτών «έβγαζε περίπου 5.000 ευρώ».

Επίσης, η ίδια υπάλληλος υποστηρίζει ότι ο Μαν. Κεφαλογιάννης κατέθετε αποδείξεις για αποζημιώσεις εξόδων για φαγητό οι οποίες ήταν στο εστιατόριο που διατηρούσε η σύζυγός του. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλύπτει τα έξοδα εστίασης για επαγγελματικά γεύματα των βουλευτών βάσει των αποδείξεων που προσκομίζουν. Οι περισσότερες αποδείξεις που κατέθετε ο κ. Κεφαλογιάννης για αποζημίωση αφορούσαν έξοδα για φαγητά στο εστιατόριο το οποίο διατηρούσε η σύζυγός του με την ονομασία DECOUNTI IKE» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.Απάντηση με εξώδικο από τον Μαν. Κεφαλογιάννη
ο Documento επικοινώνησε με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη προκειμένου να φιλοξενήσει τη θέση του για τα καταγγελλόμενα. Κατά την πάγια τακτική του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε με εξώδικο το οποίο και δημοσιεύουμε:

«Κύριε Βαξεβάνη,

Ευχαριστώ για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την ευκαιρία να απαντήσω για ακόμη μία φορά στις ίδιες ανυπόστατες και πλαστές καταγγελίες που δημοσιεύετε σε δόσεις στην εφημερίδα σας και να σας ενημερώσω για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Όπως ήδη γνωρίζετε (έχετε ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση) οι καταγγελίες αυτές σε βάρος μου, βασίζονται σε πλαστά έγγραφα, υπογραφές και σφραγίδες και έχουν καταφανώς ψευδές περιεχόμενο.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα που αναφέρεται σε ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες πρώην συνεργάτη μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνω τα εξής:

• Με την υπ’ αριθ. 307004 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απολύθηκε δυσμενώς λόγω των ψευδών σε βάρος μου καταγγελιών.

• Οι εν λόγω καταγγελίες κατόπιν ενδελεχούς έρευνας απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. D200732/18.04.2018 επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani.

• Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο στις 23.10.2018 και αποφάσισε (2107/2133/23.10.2018 IMM) τα εξής: “αφού πραγματοποίησε ανταλλαγή απόψεων με τον Εισαγγελέα της Ελληνικής Δημοκρατίας”, “αποφασίζει να μην άρει την βουλευτική ασυλία του Μανώλη Κεφαλογιάννη” και συνεχίζει “η ασυλία θα πρέπει να αίρεται, εκτός αν προκύπτει ότι η δίωξη ασκείται με πρόθεση να βλαφθεί η πολιτική δραστηριότητα ή η φήμη του Βουλευτή και, ως εκ τούτου, η ανεξαρτησία του Ευρωκοινοβουλίου (Fumus persecutionis)”.

Δηλαδή με απλά λόγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρινε ότι πρόκειται για κατασκευασμένες καταγγελίες που διοχετεύονται στη Δικαιοσύνη προκειμένου να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι.

Επίσης, σάς ενημερώνω ότι η ομάδα των συκοφαντών υφίσταται ήδη τις συνέπειες των πράξεών τους, ενώ η συνέχεια θα είναι πιο επώδυνη, αφού η Δικαιοσύνη ερευνά αυτή τη στιγμή σωρεία εγκληματικών πράξεων, όπως πλαστογραφία, εκβίαση, παραβίαση απορρήτων πληροφοριών, συκοφαντική δυσφήμηση, παράνομη οπλοφορία κ.ά. Μάλιστα, οι ανωτέρω ερευνώμενοι δεν διστάζουν να πλαστογραφήσουν υπογραφές, σφραγίδες και έγγραφα του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και δικηγόρων, στελεχών της Τ.Α. και Δημάρχων, για να με πλήξουν πολιτικά.

Για τα θέματα αυτά έχει ήδη ενημερωθεί, με δική μου πρωτοβουλία, επισήμως πέραν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, η Βουλή των Ελλήνων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα θεσμικά όργανα ελέγχου της ΕΕ.

Ως προς το περιεχόμενο των αναφορών του δημοσιεύματος πρώην συνεργάτη μου, αυτές είναι παντελώς ψευδείς, συκοφαντικές και ανεπίδεκτες περαιτέρω σχολιασμού. Και αυτή η περίπτωση, όπως και οι προηγούμενες, θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ως εκ τούτου, οφείλετε να προσεγγίσετε την υπόθεση με τη δέουσα δημοσιογραφική αντικειμενικότητα χωρίς να υιοθετήσετε άκριτα, τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες ενισχύοντας έτσι το σχέδιο εκβιασμού σε βάρος μου».17/12/2018
Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/ne ... falogiannh
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πολιτικό καφενείο...”