Εσωτερική Πολιτική

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Εσωτερική Πολιτική

Δημοσίευση από pipinos1976 » 26 Αύγ 2019, 12:49

Ανοίγω ένα θέμα σχετικό με την πολιτική εντός της χώρας για να τα έχουμε όλα μαζεμένα.

pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εσωτερική Πολιτική

Δημοσίευση από pipinos1976 » 26 Αύγ 2019, 13:08

Θα ξεκινήσω με ένα θέμα που μας καίει εδώ και χρόνια. Προσωπικά αναφέρω για την κατάσταση της χώρας από το 1990, όταν ήμουν ακόμη στο Γυμνάσιο. Πολλοί φίλοι μου, συμφοιτητές κυρίως, μου λένε ότι είχα προβλέψει (παρέα με έναν άλλο φίλο) ότι η κρίση θα έρθει μετά το 2005 (έπεσα έξω 2-3 χρόνια). Το γεγονός αυτό τους ξενίζει, αλλά δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς. Θα ανεβάσω, λοιπόν, μερικά χαρακτηριστικά βίντεο στα οποία φαίνεται ότι υπήρχαν φωνές από παλιά, που έδιναν στοιχεία, αλλά η κατάσταση ευδαιμονίας της κοινωνίας και οι κομματικές παρωπίδες, που πολλοί φορούσαν για διαφόρους λόγους, εμπόδιζαν την κοινωνία να δει τη πραγματική κατάσταση. Ακόμη και σήμερα, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η διεθνής κατάσταση και κολλάει σε νούμερα, ποσοστά, ενώ απαιτείται κάποιος να βλέπει την γενικότερη διεθνή συγκυρία. Τέλος, στα βίντεο που θα παραθέσω, γίνεται εμφανές ότι υπάρχει μια διεθνής σπείρα απατεώνων που εκμεταλλεύονται τα έθνη (ή κράτη για τους αριστερούς), ειδικά αυτά που, όπως η Ελλάδα, έχουν ηγεσίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου (για την επιλογή φταίει καθαρά ο λαός, που παρασύρεται και χαλιναγωγείται από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο).

Ξεκινάμε με τον μεγάλο Σωτήρη Σοφιανόπουλο, από το 1995 κιόλας, να αναφέρει όλα όσα έχω γράψει στο bloka, 4Τροχούς, petrolheads, odigein και αλλού. Προφανές είναι πως αυτά που γράφει προκαλούν το μίσος και διεγείρουν επιθετικές συμπεριφορές από αυτούς που ήταν οι μεσάζοντες στην χώρα και εκμεταλλεύονταν την κατάσταση (θα μπορούσα να αναφέρω και ονόματα χρηστών, αλλά πραγματικά βαριέμαι να ασχολούμαι με απατεώνες).


Ακολουθεί μια εκπομπή του 2013, δηλαδή σχεδόν 20 χρόνια μετά, η οποία επιβεβαιώνει 100% αυτά που προέβλεπε ο Σ. Σοφιανόπουλος το 1995. Πράγματι, η Ε.Ε., ακολουθώντας τα γερμανικά σχέδια του Β΄ Π.Π., θέλησε να κάνει την Ελλάδα χώρα υπηρεσιών και από παράδεισο παραγωγής (ειδικά σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα) την μετατρέπει σταθερά σε απέραντο χώρο διασκέδασης και τουρισμού.
Ενδιαφέρον έχουν δύο σημεία: α) το πόσα έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα και β) οι υπέροχες περιγραφές των δανεισμών και του πού πήγαν αυτά τα χρήματα (για τους υποψιασμένους είναι γνωστά αυτά τα πράγματα).


Και πάλι μια εκπομπή από τις "αρχές" της κρίσεως, πάλι με τον Γ. Αδαλή να περιγράφει το σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και να λέει ονόματα με στοιχεία που διατίθενται σε όλους τους ενδιαφερόμενους (π.χ. μετοχικές συνθέσεις εταιρειών κτλ). Περιττό να πούμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο εδώ και χρόνια, όπως παρουσιάζεται στα πρώτα δύο βίντεο.


Ελπίζω να ανεβάσουν κι άλλοι μερικά βίντεο. Θα εξακολουθήσω να ανεβάζω διάφορα, όταν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον ή όταν θυμάμαι κάποιο βίντεο που θεωρώ σωστό να παρακολουθήσετε.

Ευχαριστώ.

pienaf
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 18 Αύγ 2018, 17:52

Re: Εσωτερική Πολιτική

Δημοσίευση από pienaf » 27 Αύγ 2019, 08:17

Εικόνα

pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εσωτερική Πολιτική

Δημοσίευση από pipinos1976 » 28 Αύγ 2019, 20:36

Ακριβώς...

Κι αυτός πήγε χαμένος. Μιλούσε, τα έλεγε, τον άφηναν, αφού ήταν αγαθός και δεν θα τους έκανε κακό, κουράστηκε, έπαθε εγκεφαλικό... τέλος... μαζί έφυγαν και οι ενοχλήσεις. Τουλάχιστον έμειναν αυτά που έλεγε και ήταν προφητικά, όπως και τα γραπτά του Καββαθά. Οι νέοι, που δεν γνωρίζουν την ιστορία, απορούν για την κατάσταση. Οι πιο παλιοί, που έφαγαν μεν, αλλά τώρα ζουν την απότομη κάθοδο, δεν γνωρίζουν τι να κάνουν. Έλα, όμως, που κάποιοι τα έλεγαν και ενημέρωναν από τότε;

Τέλος πάντων, θα συνεχίσουμε με διάφορα άλλα γιατί αυτά είναι ανεξάντλητα.

Ευχαριστώ.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πολιτικό καφενείο...”