Χρυσή Αυγή

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4641
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

[Διάσπαση] Σπόροι και φυτική παραγωγή

Δημοσίευση από UltiMo_ » 07 Μάιος 2012, 16:45

Νέα κοινοβουλευτικά ήθη φέρνει η Χρυσή Αυγή καθώς ο επικεφαλής της, Νίκος Μιχαλολιάκος, θέλει να «επιλέξει» ο ιδιος ποιοι θα είναι οι βουλευτές του, ανεξάρτητα των σταυρών που πήραν. Επιπλέον, έχει αποφασίσει να παίρνουν, αντί για την βουλευτική αποζημίωση, τον μισθό που αντιστοιχεί σε έναν...αντισυνταγματάρχη!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παρακάμψει» το δημοκρατικό αποτέλεσμα της σταυροδοσίας των βουλευτών του κόμματος και να επιλέξει ο ίδιος ποιοι από αυτούς θα καταλάβουν τα 21 βουλευτικά έδρανα που αντιστοιχούν στη Χρυσή Αυγή. Για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του κ. Μιχαλολιάκου, μπορεί να ζητήσει να παραιτηθούν όσοι έχουν εκλεγεί. Το κριτήριο της επιλογής για όσους κάτσουν τελικά στο βουλευτικό έδρανο; Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής θα επιλέξει στελέχη «με προσφορά και ιστορία στο κόμμα».

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή, αν τελικά είναι σωστή η πληροφορία, έρχεται σε συνέχεια μιας άλλης απόφασης που είχε πάρει ο Νίκος Μιχαλολιάκος πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν της βουλευτικής αποζημίωσης που δικαιούνται. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στη Χρυσή Αυγή και οι ίδιοι θα λαμβάνουν ως αντιπαροχή τον μισθό που αντιστοιχεί στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4641
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από UltiMo_ » 07 Μάιος 2012, 16:47Εγέρθωτω! (το σεβασμό τον κερδίζεις δεν τον απαιτείς)
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
erling
Δημοσιεύσεις: 1880
Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από erling » 07 Μάιος 2012, 19:32

....................deleted........................

υ.γ. Προφανώς εγέρθητω ήθελες να γράψεις....
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4641
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από UltiMo_ » 07 Μάιος 2012, 21:23

"Εγέρθωτω" φωνάζει ο κατα τα άλλα λάτρης της Ελλάδας, ξυρισμένος νέος
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
athanatos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1264
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 17:36

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από athanatos » 08 Μάιος 2012, 00:11

ΕΓΕΡΘΟΥΤΩ!

Εικόνα

:lol: :lol: :lol:
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4456
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από Haridimos » 08 Μάιος 2012, 00:54

Ἀπὸ τὴν ἐθνικοφροσύνη μέχρι τὸν ναζισμὸ καὶ τὰ σκ*τ* (μὲ τὸ συμπάθειο) στὸ κεφάλι ὐπάρχει πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολὺ μεγάλη ἀπόσταση.

Ἡ ΧΑ εἶναι ἔνα κόμμα χωρὶς agenda, τὸ μόνο τὸ ὁποῖο ξέρει νὰ μουρμουράει εἶναι ἔξω οἱ ξένοι, ἡ Ἑλλάδα στοὺς ἕλληνες. Τὸ μόνο στὸ ὀποῖο θὰ συμφωνήσω μὲ αὐτοὺς εἶναι ὄτι ὅντως στὸ μεταναστευτικὸ τὸ χάλι εἶναι ἀπερίγραπτο καὶ ἠ κατάσταση πρέπει νὰ ἀλλάξει.

Ἔχουν συστήσει ὀμάδα παλληκαράδων ἠ ὁποία δέρνει κόσμο ἀλλοδαπῆς προελεύσεως. Σὲ πρόσφατο ῥεπορτὰζ στὴν τηλεόραση ἀναφέρθηκε ὄτι ἦταν ἡ ΧΑ ἡ ὁποία "καθάρισε" τὴν πλατεία Ἀττικῆς. Οἱ ἀπελπισμένοι οἰ ὁποῖοι δὲν τολμοῦν νὰ βγοῦν ἀπὸ τὸ σπίτι τους τοὺς βλέπουν ὠς σωτῆρες.

Τὸ γεγονὸς ὅμως ὅτι ἡ τάξις ἐξασφαλίζεται ἀπὸ ὁμάδα παλληκαράδων (ἀσχέτως φρονημάτων) κι ὄχι ἀπὸ τὸ κράτος εἶναι δείγμα παρακμάζουσας κοινωνίας.

Πάμε τώρα στὸν Μιχαλολιάκο. Ὑποθέτω ὄτι στὰ νιάτα του ἐπιχείρησε νὰ εἰσαχθεῖ στὴν Εὐελπίδων, ἀπέτυχε καὶ τοῦ ἔχει μείνει ἀπωθημένο ποὺ δὲν ἔγινε συνταγματάρχης. ἀλλὰ δὲν φταίει αὑτός, φταῖνε οἰ δημοσιογράφοι. Ἔπρεπε νὰ πάρουν δρόμο ὁμαδικῶς καὶ νὰ δώσει συνέντευξη τύπου μόνος του.

Ἀν αὐτὸ τὸ καραγκιοζιλίκι εἶναι μόνο ἠ ἀρχὴ τότε ἠ ΧΑ θὰ κλείσει τὸν κύκλο της στὴν Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων ταχύτερα ἀπ'ὄτι ἐκτιμοῦν/'ελπίζουν κάποιοι.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6252
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από MacPap » 08 Μάιος 2012, 02:02

Το ορθό πάντως νομίζω πως είναι "εγέρθητε" με Ε στο τέλος. Προστακτική ενεστώτος δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού.

Οι μεν βλέπουν τον εχθρό στον καπιταλισμό οι δε στους μελαψούς. Σίγουρο είναι πως όταν φτάνεις στα άκρα από όποια μεριά και να νομίζεις πως είσαι. Πλησιάζεις επικίνδυνα τις ίδιες πρακτικές απολυταρχισμού προκειμένου να επιβάλεις τη γνώμη σου.

Στην πολιτική η λύση ποτέ δεν είναι στα άκρα είτε είναι δεξιά είτε είναι αριστερά...

Κατά τα άλλα εμένα δεν με απασχολεί τι λέει ο κάθε κύριος εφ' οσον αυτά που κάνει είναι νόμιμα.

Δεν με φοβίζει τίποτε στην σημερινή Ελλάδα όμως περισσότερο από τους δήθεν υπέρμαχους της δημοκρατίας. Αυτοί της ΧΑ τουλάχιστον ξέρουμε τι είναι και μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε. Αυτά τα δήθεν λαμόγια όμως που κρύβονται πίσω από το προσωπείο του δήθεν δημοκράτη και που οι δημοκρατικές τους αξίες σταματάνε εκεί που αρχίζει το συμφέρον τους με φοβίζουν πολύ περισσότερο.

Αυτά τα λαμόγια έφτασαν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι και όχι μερικοί θερμοκέφαλοι που ονειρεύονται περασμένα μεγαλεία.

Γιαυτό μη χάνουμε τον προσανατολισμό μας για το ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός... Ποσώς με ενδιαφέρει αν ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους (τις αθώες περιστερές) να σηκωθούν και αυτοί έφυγαν! Καλώς έπραξαν και οι μεν και οι δε. Στο φινάλε δημοκρατία έχουμε ο καθένας στο σπίτι του κάνει ότι θέλει...

Απο την άλλη είναι εξοργιστικό όταν κάποιοι ακόμα και πολιτικοί ομιλούν με απαξιωτικά λόγια για αυτό το κόμμα. Ας μη ξεχνάμε πως το ψήφισε περισσότερος κόσμος απ'ότι ψήφισε κάποιους "πατέρες της δημοκρατίας". Αν μη τι άλλο αυτοί οι πατέρες ευθύνονται που μη κάνοντας τίποτε για να προστατέψουν τους πολίτες, ανδρώθηκε ένα τέτοιο κίνημα αλλά αυτοί κοίταζαν να ληστέψουν την χώρα όχι την υπηρετήσουν.

Αυτά όλα βέβαια δεν σημαίνουν πως επειδή κάποιοι τους έβαλαν στην βουλή θα μπορούν να δρουν ανενόχλητα και ατιμώρητα λειτουργώντας με κανόνες τραμπούκων.

Είδωμεν...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.

Άβαταρ μέλους
erling
Δημοσιεύσεις: 1880
Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από erling » 08 Μάιος 2012, 08:34

Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον στην Βουλή (αν και όταν ορκιστούν οι βουλευτές) θα υπάρχει όλο το φάσμα.
Όπως είπε και ο Τζήμερος, "Ήταν οι σταλινιστές, ήρθαν και οι ναζί"
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4641
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από UltiMo_ » 08 Μάιος 2012, 09:22

MacPap έγραψε:Το ορθό πάντως νομίζω πως είναι "εγέρθητε" με Ε στο τέλος. Προστακτική ενεστώτος δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού.
"Εγέρθητε" είναι σωστό λόγω πλυθηντικού. Αν η κραυγή προορίζεται σε ένα άτομο, τότε είναι "εγέρθητι". Ενώ σωστό είναι και το εγερθήτω (όπως αγιασθήτω το όνομά σου) αλλα όχι εγέρθητω

Αυτός είναι ο άνθρωπος που χθες προκάλεσε πανικό με την κραυγή που έβγαλε...στους δημοσιογράφους προκειμένου να σηκωθούν πάνω για να τιμήσουν το Μιχαλολιάκο.
Πρόκειται για τον μπασίστα ενός hardcore black metal ελληνονορβηγικού συγκροτήματος με το όνομα "Naer Mataron".
Αυτή η φιγούρα εκλέγεται τρίτος στην Β' Αθηνών μετά από το Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια με τη "Χρυσή Αυγή".
Για όσους δεν γνωρίζουν, το black metal ένα είδος "μέταλ" μουσικής με ρίζες από τις σκανδιναβικές χώρες το οποίο έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με το σατανισμό.
Ο Γιώργος Γερμενής διορίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής με προσωπική απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο πρόσφατο 7ο συνέδριο.
Από εκεί ήταν περίπου αναμενόμενη η υποψηφιότητά του για βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα κατάφερε να εκλεγεί τρίτος.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών ο Γιώργος Γερμενής (aka Kaiadas) εκλέγεται με 4461 ψήφους.


Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6252
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση από MacPap » 08 Μάιος 2012, 12:43

Το τι μουσική ακούει ή παίζει με αφήνει παγερά αδιάφορο. Και ο ultimo_ αυτό που του αρέσει σαν μουσική είναι κάτι που στα αυτιά μου είναι θόρυβος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν τον εκτιμώ για άλλα πράγματα. Ούτε θα βάλω παρωπίδες επειδή έχει το βίτσιο να την βρίσκει με το να βάφει το πρόσωπό του στις ιδιωτικές του στιγμές. Το τι κάνει κανείς με τον προσωπικό του χρόνο είναι δική του υπόθεση και δεν με αφορά. Οι ομοφυλόφιλοι πολιτικοί δηλαδή είναι καλλίτεροι?

Αυτό όμως που με ενδιαφέρει (και γιαυτό ψηφίστηκε) είναι τι θα κάνει στην βουλή και όταν εκπροσωπεί επίσημα τον ελληνικό λαό και πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του (του λαού)!

Σχετικά τώρα με το εγέρθητι και το εγέρθητε και το εγερθήτω και το ότι δεν καταλαβαίνουμε τι είναι σωστό. Είναι ακόμα ένα παράδειγμα ίσως της βλακείας που κάναμε (φυγόπονοι όντες ως Ελληνες γιατί τα αρχαία σαν γλώσσα είναι δύσκολη) να παρατήσουμε μια γλώσσα τόσο πλούσια που μέσα απο ορίμανση χιλιάδων ετών με μία λέξη περιέγραφε πράγματα για τα οποία σήμερα θέλεις έκθεση ιδεών... :cry:

Και ένα ανέκδοτο

Καραβανάς δίνει εντολή σε φαντάρο: “Εγέρθητος!”
Ο φαντάρος δάσκαλος στο επάγγελμα τον διορθώνει: "το σωστό είναι, Εγέρθητι Κύριε λοχαγέ”
Και ο καραβανάς “Και ποιος είσαι εσύ ρε που απαιτείς να σου μιλάμε στον πληθυντικό;”
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πολιτικό καφενείο...”