Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους Εβραίους

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4463
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους Εβραίους

Δημοσίευση από Haridimos » 28 Ιαν 2017, 01:03

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους Εβραίους
Τι απαντά ο πρόεδρος του Ισραηλινο-ελληνικού Επιμελητηρίου Σάμπι Μιώνης


Εικόνα

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα, γιατί στο παρελθόν είχε συνυπάρξει και ανεχτεί απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.

Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».

Σάμπι Μιώνης: H συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία
«Πιστεύω ότι η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον εβραϊκό λαό, είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για την εβραϊκή κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραηλινο-ελληνικού Επιμελητηρίου, συν-επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency και μέλος του ισραηλινού συμβουλίου του Anti Defamation League, Σάμπι Μιώνης.

Ο ίδιος συνεχίζει στη δήλωσή του: «Ο ρατσισμός, είναι μια ιδεοληψία ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κοινωνία και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξαρτήτως του θρησκεύματός τους, της φυλής τους, του χρώματός τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Η σημερινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η πρώτη τέτοια δήλωση από Έλληνα πολιτικό και γι' αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα, στην οποία μέχρι σήμερα το ξεκάθαρο "συγγνώμη" ήταν μια άγνωστη λέξη. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό, που αυτή η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που δυστυχώς βλέπουμε μια αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ξεκάθαρη στάση του κ. Γεωργιάδη ανεβάζει τον πήχη και για άλλους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, τις ρατσιστικές τους απόψεις και τις νεοναζιστικές τους σχέσεις, μέσα από την συμμετοχή τους σε παραδοσιακά κόμματα, χωρίς όμως να έχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους και την άρρωστη ιδεολογία τους, εκθέτοντας με την στάση τους το κόμμα τους και την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

27/01/2017
Πηγή: http://www.lifo.gr/icache/500/360/2/113 ... 448055.jpg
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4463
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους Εβραίους

Δημοσίευση από Haridimos » 28 Ιαν 2017, 01:04

Προσωπικά, θεωρῶ ὅτι ὁ Ἄδωνις ἔκανε κωλοτοῦμπα προκειμένου νὰ πάρει μὲ τὸ μέρος του τοὺς ἐβραίους. Φαίνεται ὅτι δὲν ἔχει σκοπὸ νὰ ἀποσυρθεῖ ἀπὸ τὴν πολιτικὴ καὶ χρειάζεται συμμάχους μὲ ἰσχύ.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πολιτικό καφενείο...”