Ελληνικά δικαστήρια 2019

Χώρος συζητήσεων που αφορούν Νομικά & Διαδικαστικά θέματα...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 900
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Ελληνικά δικαστήρια 2019

Δημοσίευση από pipinos1976 » 16 Φεβ 2019, 12:41

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρα είναι η δικαιοσύνη. Απόφαση δικαστηρίου στο οποίο ήμουν μάρτυρας. Δείτε και γελάστε:

Το δικαστήριο δέχεται την κατάθεσή μου ότι το ατύχημα έλαβε χώρα στις 12:15. Δέχεται ότι έφυγα για λόγους ανωτέρας βίας και επέστρεψα σε 30 λεπτά, οπότε ειδοποίησα θύτη και θύμα στις 12:45. Ταυτόχρονα δέχεται ότι ο οδηγός - θύτης δεν αντιλήφθηκε ατύχημα, αλλά ταυτόχρονα ειδοποίησε την ασφαλιστική του για το ατύχημα στις 12:30, δηλαδή 15 λεπτά πριν ενημερωθεί από εμένα και ακριβώς την ώρα που είχε φύγει από τον τόπο του ατυχήματος. Δηλαδή χτύπησε ένα αμάξι στις 12:15 με το φορτηγό, ξεφόρτωσε, έφυγε, πήρε τηλέφωνο φεύγοντας, αφού γνώριζε ότι θα τον καλούσα εγώ, έκανε βόλτα για 45 λεπτά και επέτρεψε με την ασφαλιστική στις 13:15.

Και αυτό ονομάζεται δικαιοσύνη. Επιστροφή στην Α Λυκείου ή Νόμπελ Φυσικής, αφού ανακάλυψαν ότι δεν ισχύει η αιτιοκρατία στην Φυσική.

Ευχαριστώ.

pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 900
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Ελληνικά δικαστήρια 2019

Δημοσίευση από pipinos1976 » 16 Φεβ 2019, 15:47

Για να το ολοκληρώσω θα σημειώσω 2-3 πράγματα:

1. Είπα να κάνω το μικρό βήμα και να βοηθήσω έναν γείτονα. Τον άνθρωπο δεν τον ήξερα καν, γιατί ήταν καινούργιος στην περιοχή, δηλαδή είχε έρθει τα τελευταία 10 χρόνια (εγώ είμαι στην ίδια γειτονιά από τότε που γεννήθηκα). Πάντα πίστευα - και πιστεύω ακόμη - ότι χρειάζονται μικρά βήματα, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά ως κράτος. Βλέπω, όμως, πως δεν αρκεί να κάνουμε όλοι μικρά βήματα. Εδώ χρειάζεται επανάσταση και καθεστώς πιο στυγνό από του Πολ Ποτ και πάλι με δυσκολία θα ανακάμψουμε, αφού το οποιοδήποτε καθεστώς θα στηριχτεί ακριβώς σε αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα.

2. Πάντα μου έλεγαν να λέω την αλήθεια, να είμαι ευθύς με τον κόσμο και να μην εκμεταλλεύομαι τους ανθρώπους. Βλέπω, όμως, πως η αλήθεια δεν μετράει στην εποχή μας και πως όσο πιο μεγάλο ψέμα πεις, τότε πιο πιστευτός γίνεσαι. Την πλήρωσε, λοιπόν, ο γείτονας επειδή ήθελα να πω την αλήθεια και να μην φουσκώσω τα πράγματα.

3. Θα προτιμούσα να έγραφαν στην απόφαση της δίκης ότι είπα ψέματα. Θα νευρίαζα, αλλά θα υπήρχε μια λογική (δεν σε πιστέψαμε = ψέματα = χάνει ο γείτονας την δίκη). Αυτό που διάβασα, όμως, στο κείμενο δείχνει πως επικρατεί πλήρης ανοησία στον κόσμο. Παραλογισμός και απουσία ρεαλιστικής σκέψης. Αν έδινα αυτό το γραπτό σε καθηγητή στην Σχολή θα με είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές, αν έγραφα τόσο παράλογα πράγματα ως προς την χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Αυτά τα λίγα και πείτε μου τώρα γιατί να εμπιστευθώ ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη, όταν ή λαδώνονται ή - και αυτό είναι το πιθανότερο και πιο δυστυχές - δεν μπορούν να κατανοήσουν βασικές καθημερινές έννοιες, όπως την χρονική αλληλουχία γεγονότων (τα οποία καταγράφουν κιόλας).

Ευχαριστώ.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Συζητήσεις περί Νομικών & Διαδικαστικών Θεμάτων...”