Το δικαστήριο προστάτευσε την αποζημίωση θύματος τροχαίου

Χώρος συζητήσεων που αφορούν Νομικά & Διαδικαστικά θέματα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4472
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Το δικαστήριο προστάτευσε την αποζημίωση θύματος τροχαίου

Δημοσίευση από Haridimos » 24 Ιούλ 2013, 14:23

Το δικαστήριο προστάτευσε την αποζημίωση θύματος τροχαίου

Ακόμη μία δίκαιη απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων μετά από προσφυγή καταναλωτή και διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Τοπικό Παράρτημα της...
Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα Χανιά, με τη συμβολή της συνεργαζόμενης με το Παράρτημα δικηγόρου.

Ο εν λόγω καταναλωτής μετά από τροχαίο ατύχημα το 2007, έμεινε τετραπληγικός και στη συνέχεια προσέφυγε στο Δικαστήριο κατά του υπαίτιου του ατυχήματος και της ασφαλιστικής του εταιρείας.

Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου του επιδίκασε το ποσό των 104.083,68 ευρώ και δημοσιεύτηκε το έτος 2013. Ωστόσο, ο καταναλωτής είχε μεγάλες οφειλές σε Τράπεζα. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης που του επιδίκαζε το χρηματικό ποσό και πριν την καθαρογραφή της, δηλαδή πριν προλάβει ο καταναλωτής να εισπράξει το επιδικασθέν ποσό των 104.083,68 ευρώ, η Τράπεζα προέβη σε κατάσχεση του εν λόγω ποσού εις χείρας τρίτου, δηλαδή εις χείρας της ασφαλιστικής.

Εικόνα

Ο καταναλωτής δεν είχε προλάβει να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και δεν είχε ουδεμία προστασία.

Απευθυνόμενος στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και με μόνη τη δυνατότητα υπαγωγής του στο νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, κατάφερε μέσω της δικαστικής οδού, να αναστείλει την κατάσχεση των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, η δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγόρευε στην ασφαλιστική εταιρεία να καταβάλλει στην Τράπεζα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, δεχόμενη τους ισχυρισμούς του καταναλωτή, ότι πληροί τις προϋποθέσεις και αναμένεται να εισαχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

cretalive.gr

24/07/2013
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/07 ... _6467.html
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Απάντηση

Επιστροφή σε “Συζητήσεις περί Νομικών & Διαδικαστικών Θεμάτων...”