Ράμπες αναπήρων στο Ρέθυμνο

Χώρος συζητήσεων που έχουν σχέση με τα Α.Μ.Ε.Α & ΑμεΑ ...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4472
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Ράμπες αναπήρων στο Ρέθυμνο

Δημοσίευση από Haridimos » 20 Ιούλ 2011, 13:09

Απειλεί με προσφυγή το Σωματείο ΑμεΑ: "Απαράδεκτες οι ράμπες στις επεκτάσεις των αναπλάσεων"

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις ράμπες που δημιουργούνται στο πλαίσιο των αναπλάσεων δυτικά και ανατολικά της πόλης ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ.

Εικόνα

Ο κ. Τσαχάκης τονίζει πως δεν γίνονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του σωματείου στη διαχειριστική αρχή.

«Γίνονται ράμπες που δεν ανεβαίνει ούτε μηχανάκι όχι αναπηρικό καροτσάκι. Οι ράμπες αυτές είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες, καμία σχέση δεν έχουν με τις ράμπες των αναπήρων.

Οι ράμπες επίσης γίνονται στις διαβάσεις πεζών και όχι όπου μας βολεύει και επιπλέον υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές. Εάν επίσης είναι στενό το πεζοδρόμιο να μην τις κάνουν καθόλου. Είναι επικίνδυνες. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τους αρμόδιους και με την τεχνική υπηρεσία αλλά τίποτα δεν γίνεται. Παίρνει το έργο ένας εργολάβος και το κάνει όπως θέλει χωρίς να επιβλέπει κανείς;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τόνισε, δε, πως «στο άρθρο 16 των διαρθρωτικών ταμείων του ΕΣΠΑ αναφέρεται ότι εάν δεν έχουν γίνει όσα προβλέπονται, δεν πληρώνονται τα έργα. Θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη διαχειριστική αρχή για να αναγκαστούν να τα ανακατασκευάσουν».

Την ίδια στιγμή μάλιστα σημειώνει πως θέσεις πάρκινγκ έχουν εξαλειφθεί. «Στην πλατεία της Μητρόπολης λόγω έργων δεν υπάρχει και περιμένουμε να ξαναγίνει, στο ΙΚΑ στον Μασταμπά κάποιοι έχουν πετάξει την πινακίδα και από το δήμο μας λένε ότι δεν έχουν πινακίδες, οι διαγραμμίσεις έχουν σβήσει. Έρχεται για παράδειγμα ένας παραπληγικός με το αναπηρικό του αμάξι στην πόλη και γυρνά πίσω απελπισμένος είτε γιατί δεν βρίσκει να παρκάρει είτε γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στα πεζοδρόμια».


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ
14/07/11
goodnet.gr
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4472
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ράμπες αναπήρων στο Ρέθυμνο

Δημοσίευση από Haridimos » 01 Αύγ 2011, 17:08

Ἡ Δημοτικὴ Ἀρχὴ στὸ Ῥέθυμνο εἶναι γιὰ τὰ πανηγύρια. Θέλοντας νὰ παραστήσουν τοὺς σύγχρονους καὶ μοντέρνους ἔφτιαξαν ποδηλατοδρόμους στὰ πεζοδρόμια. Δὲν θὰ διαφωνήσω στὸ ὄτι εἶναι καλὸ νὰ χρησιμοποιοῦνται ποδήλατα κ.ο.κ.. Ἀρκεῖ νὰ τὸ ἐπιτρέπει ὁ πολεοδομικὸς σχεδιασμὸς τῆς πόλεως.

Κάνανε τὶς ἐξυπνάδες μὲ τὴν ἀνάπλαση τῆς πλατείας στὸν Ἄγνωστο, βάλανε τὴν λαϊκὴ ἀγορὰ στὸ δημοτικὸ πάρκινγκ, τώρα ἔχουμε θέμα καὶ μὲ τὶς ῥάμπες ἀναπήρων. :astrakia :astrakia :astrakia :astrakia
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Απάντηση

Επιστροφή σε “Α.Μ.Ε.Α & ΑμεΑ...”