Η τηλεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2!

Ενημερώστε μας για τα τελευταία νέα που ακούσατε...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Η τηλεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2!

Δημοσίευση από pipinos1976 » 29 Σεπ 2020, 00:42

Καλά τα λέει μεν, αλλά δεν είναι και φυσιολογικό να μην υπάρχει ανθρώπινη επαφή. Άσε που με την τηλε-εργασία τελικά δουλεύεις περισσότερες ώρες και ξοδεύεις εσύ τα χρήματα και όχι η επιχείρηση που σε απασχολεί. Νομίζω κάπου είχα βρει μια μελέτη που έγραφε ότι βολεύει σε περιπτώσεις όπου η απόσταση σπίτι - δουλειά είναι μεγαλύτερη των 15km περίπου, ενώ σε περιπτώσεις όπου η απόσταση είναι μικρότερη συμφέρει να πηγαίνεις στην δουλειά. Όπως και αν έχει, είναι το μέλλον μεν, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με φειδώ μιας και ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά για μεγάλα διαστήματα χωρίς επαφή. Ίσως μερικές ημέρες το μήνα, ίσως αύξηση των "κενών ημερών" υπό την μορφή εργασίας στο σπίτι για λίγες ώρες ή κάτι παρόμοιο, να ήταν μια χρυσή τομή, ώστε να έχουμε μείωση της ρύπανσης και της κίνησης.

Η τηλεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2!
Η τηλεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2!

Εκτός της μείωσης των καυσαερίων θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πολίτες ενώ επίσης θα παράγεται και πολύ λιγότερος θόρυβος.

Η τηλεργασία μειώνει σημαντικά το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα. Εάν το 40% των εργαζομένων δούλευε από το σπίτι μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, θα εκλύονταν 5,4 εκατομμύρια τόνοι CO2 λιγότεροι ετησίως μόνο λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας των τροχοφόρων. Η τηλεργασία θα ανακούφιζε τις πόλεις, θα εκπέμπονταν λιγότερα καυσαέρια, θα υπήρχε λιγότερος θόρυβος και περισσότερος χώρος για τους πολίτες, σύμφωνα με μελέτη.

Στο απόγειο της κρίσης του κορωνοϊού – όταν οι δρόμοι ήταν σημαντικά άδειοι λόγω του lockdown – πολλοί είχαν την αίσθηση ότι ο αέρας ήταν καλύτερος. Πράγματι, σύμφωνα με σχετική μελέτη, η τηλεργασία θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις ποσότητες των αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε ο Μπένγιαμιν Στέφαν, εμπειρογνώμονας μεταφορών της Greenpeace στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk /Dlf).

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με πριν εργάζονται από το σπίτι και δεν χρειάζεται να μετακινούνται στη δουλειά. Αυτό προφανώς βοηθά στη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και αυτό ακριβώς προκύπτει από μια μελέτη του Ινστιτούτου Μελετών για το Μέλλον και Αξιολόγησης Τεχνολογίας, την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό του η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Η μελέτη επισημαίνει ότι αν το 40% των εργαζομένων δούλευε από το σπίτι μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, θα εκλύονταν 5,4 εκατομμύρια τόνοι CO2 λιγότεροι ετησίως μόνο λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας των τροχοφόρων. «Και αυτό θα ήταν μόνο ένα μικρό αλλά σημαντικό στοιχείο για τη μείωση των εκπομπών», τόνισε ο Μπένγιαμιν Στέφαν στο Dlf.

Αυτό θα ανακούφιζε επίσης τις πόλεις, θα υπήρχαν λιγότερα καυσαέρια, λιγότερος θόρυβος και περισσότερος χώρος για τους πολίτες στις πόλεις. «Και αν οι πολίτες μπορούν να το κάνουν και εθελοντικά, εάν μπορούν να το ενσωματώσουν στην καθημερινή τους ζωή και στη δουλειά τους, τότε αυτό είναι επίσης μια ελάφρυνση, διότι θα τους χαρίζει ελεύθερο χρόνο και ευελιξία».
Ευχαριστώ.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Breaking News...”