Πώς να αλλάξεις λάστιχο

Ο χώρος για εκείνους που θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 1901
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Πώς να αλλάξεις λάστιχο

Δημοσίευση από Johnny » 03 Δεκ 2011, 22:27

Πώς να αλλάξεις λάστιχο


Πλήρης οδηγός για να μην καλέσεις την οδική


Έμεινες από λάστιχο και δεν ξέρεις να το αλλάζεις;

Μην πανικοβάλλεσαι έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή έπρεπε να μάθεις πως να το κάνεις. Σε όλους μας θα τύχει κάποια στιγμή να μείνουμε και το να περιμένουμε την οδική βοήθεια δεν είναι και τόσο... αντρικό!

1. Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και βρες τη ρεζέρβα (κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο). Μέσα στη ρεζέρβα θα βρίσκονται λογικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείς. Τα εργαλεία είναι ο σταυρός (για το ξεβίδωμα των μπουλονιών) και ο γρύλλος για να ανυψώσεις το όχημα. Τα εργαλεία μπορεί να βρίσκονται και στις πλαϊνές θήκες του πορτ μπαγκάζ.

2. Βγάζεις τη ρεζέρβα και την τοποθετείς κάτω από το αμάξι στο πλαϊνό μέρος κοντά στον τροχό που έχει βλάβη. (Σε περίπτωση που φύγει ο γρύλλος η ρεζέρβα μπορεί να κρατήσει το αμάξι).

3. Βγάλε τα καπάκια του τροχού (εάν έχει το αμάξι) για να δεις τα μπουλόνια. Με τον σταυρό (χωρίς να βάλεις ακόμα το γρύλλο) ξεβίδωσε τα μπουλόνια χωρίς να τα βγάλεις τελείως (μην χρησιμοποιήσεις το γρύλλο καθώς είναι πιο εύκολο να χτυπάς το σταυρό με το πόδι σε κάθε μπουλόνι αφού υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση όταν το όχημα είναι στο έδαφος).

4. Στη συνέχεια χρησιμοποιείς το γρύλλο. Τοποθέτησέ τον 20 εκατοστά μακριά από το λάστιχο που θα αντικατασταθεί και πρόσεχε να το τοποθετήσεις στο νεύρο εσωτερικά του αυτοκινήτου (χοντρός σκελετός). Μην το βάλεις στο πλαϊνό εξωτερικό μέρος του οχήματος γιατί μπορεί να καταστρέψεις το αυτοκίνητό σου. Περιστρέφοντας τη μανιβέλα του γρύλλου το όχημα θα αρχίσει να ανυψώνεται, σκοπός είναι να ανυψωθεί αρκετά ώστε ο τροχός να μην ακουμπάει στο έδαφος.

5. Αφού ανυψωθεί ξεβίδωσε με το χέρι τα μπουλόνια και βγάλε τον τροχό. Πρόσεχε μην χάσεις τα μπουλόνια.

6. Βγάλε τον τροχό και αντικατέστησέ τον με τη ρεζέρβα. Μπορείς να βάλεις τον τροχό που είχε τη βλάβη στη θέση που ήταν η ρεζέρβα κάτω από το αμάξι στο πλάι για να κρατήσει και πάλι το όχημα σε περίπτωση που φύγει ο γρύλλος.

7. Βίδωσε με το χέρι όσο μπορείς τα μπουλόνια της ρεζέρβας και στη συνέχεια κατεβάζοντας το αμάξι από το γρύλλο ξανασφίξε πατώντας το κάθε μπουλόνι ξεχωριστά, όσες φορές χρειαστεί.

8. Βγάλε εντελώς το γρύλλο και βάλτον στη θέση του. Στη θέση στο πορτ μπαγκαζ που ήταν η ρεζέρβα βάλε το λάστιχο που είχε βλάβη και το αυτοκίνητo σου είναι έτοιμο για να συνεχίσεις την οδήγηση.
Πηγή:delamagen.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 1901
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Πώς να αλλάξεις λάστιχο

Δημοσίευση από Johnny » 03 Δεκ 2011, 22:43

Μου αρέσει που μπήκε κατευθείαν στο ψητό.

Πρώτα θεωρώ χρειάζεται να σταθμεύσεις το οχημα με ασφάλεια.

Να μήν ρισκάρεις οπου σταθείς να σε χτυπήσει διερχόμενο οχημα η δημιουργήσεις ατύχημα.

Να βάλεις, αμεσα, σε αρκετή απόσταση το τρίγωνο για να ειδοποιήσεις τα ερχόμενα οχήματα.

Και ενα βασικό ειναι να εχεις ελέγξει, εαν η ρεζέρβα εχει σωστή πίεση, εαν ειναι με αέρα και οχι συμπαγής.

Ενα λάθος που μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα ειναι να μην επιλέξεις επιπεδο σημείο και δεν χωράει ο γρύλος η μπεί ο γρύλος και χάσει την ισοροπία του το οχημα.
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πως μπορώ να...”