Επισκέυασε ηχείο που σταματά να παίζει και ξαναξεκινάει

Ο χώρος για εκείνους που θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους...
Απάντηση
enias
Δημοσιεύσεις: 2050
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010, 16:46

Επισκέυασε ηχείο που σταματά να παίζει και ξαναξεκινάει

Δημοσίευση από enias » 28 Μάιος 2015, 15:30

Πολλοί μπορεί να γελάσατε μόνο με τον τίτλο, άλλα θέλησα να μοιραστώ την εμπειρία μαζί σας για να γλιτώσω κάποιους απο εσάς, απο δαπανηρές επισκευές σε ..."φερόμενους ως μαστόρια" που πειραματίζονται επάνω σας και κονομάνε απο την ατυχία σας.

Το ίντερνετ παιδιά, προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε τέτοια θέματα και έτσι κι εγώ έκανα μια προσεκτική έρευνα για το πρόβλημα που αντιμετώπισα, προκειμένου να γλίτωσω απο έξοδα και τον γολγοθά του "ψάξε τι φταίει".

Το πρόβλημα ήταν το εξής: Το ηχείο του αυτοκινήτου, σταματούσε να λειτουργεί (το ένα απο τα 4) και ξεκινούσε μόνο του. Οι περισσότεροι ήδη θα σκέφτεστε οτι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιάκι απο τους κραδασμούς. Πράγματι αυτό σκέφτηκα κι εγώ αρχικά, άλλα μετά παρατήρησα οτι η στιγμή που το ηχείο έμπαινε σε λειτουργία, δεν είχε να κάνει με κραδασμούς (πχ στο φανάρι). Παρατήρησα οτι το ηχείο λειτουργούσε ανάλογα με το ύψος της έντασης που του έδινα απο το χειριστήριο (το γνωστό Volume). Απο ένα σημείο και πάνω (πχ >18) το ηχείο λειτουργούσε. Κάτω απο 15 σταματούσε τελείως και στο 16-17 ήταν μια έτσι μια αλλιώς ανάλογα τα μπάσα του τραγούδιου.


Μετά απο ερεύνα στο ιντερνετ και αφου διάβασα πρώτα άπειρες χαζομάρες, τελικά διάβασα την ακόλουθη λογική εξήγηση (με δικά μου λόγια) για την οποία ο Haridimos και ο pipinos1976 καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα απο εμένα:

Το καλώδιο του ηχείου έχει μια σταθερή τιμή αντίστασης και διαπερνάται απο μια τιμή μεταβαλλόμενης έντασης ανάλογα την θέση του Volume. Σε μικρές εντάσεις, το ηχείο σταματά ενω σε μεγάλες εντάσεις παίζει. Αυτό μας λέει οτι η τιμή της αντίστασης στο συγκεκριμένο ηχείο είναι μεγαλύτερη απο οτι θα έπρεπε και μπλοκάρει τον ήχο. Απο ένα επίπεδο έντασης και πάνω, έχει την δύναμη να ξεπεράσει την αυξημένη αντίσταση. Για ποιούς λόγους γίνεται αυτό; Κακή επαφή. Η σκόνη και η υγρασία στις επαφές μπορούν να αυξήσουν την τιμή της αντίστασης.

Λύση; Σπρέυ επαφών.

Όντως... δούλεψε!
Αινείας

Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6265
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Επισκέυασε ηχείο που σταματά να παίζει και ξαναξεκινάει

Δημοσίευση από MacPap » 29 Μάιος 2015, 12:56

Ωραίος ο Bob

(... ο Μάστορας)

:applause :applause :biritses :biritses
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.

Άβαταρ μέλους
Haridimos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4463
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Επισκέυασε ηχείο που σταματά να παίζει και ξαναξεκινάει

Δημοσίευση από Haridimos » 31 Μάιος 2015, 20:13

enias έγραψε:Λύση; Σπρέυ επαφών.

Όντως... δούλεψε!
Τέτοια λύσις ἔχει δουλέψει οὐκ ὀλίγες φορές. Ἀν οἰ ἐπαφὲς ἔχουν μαυρίσει μπορεῖς νὰ τὶς ξύσεις μὲ κάποιος αἰχμηρὸ ἀντικείμενο ὤστε νὰ φύγει ἠ μαύρη βρωμιὰ καὶ νὰ ἐπανέλθει ἠ μεταλλικὴ γυαλάδα.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πως μπορώ να...”