Σελίδα 1 από 1

Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπ 2016, 02:51
από Haridimos
Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα
To νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αποκάλυψε ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός.


Ο κ. Μελαχρινός μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για ηλεκτρονικό έλεγχο των εκκρεμοτήτων των οδηγών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα τοποθετείται μία ηλεκτρονική συσκευή σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο "θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος”.

Θα πρόκειται για ένα τσιπάκι στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του Ι.Χ. ώστε αυτό να είναι διασυνδεδεμένο με τις υπηρεσίες του υπουργείο και να γνωρίζουν οι αρχές τι χρωστάει ο ιδιοκτήτης.
Οταν πληρώνει κανείς τα τέλη στην τράπεζα, θα ενημερώνεται απ' ευθείας η κάρτα και κατ' επέκταση το ελληνικό κράτος.
Ο κ. Μελαχρινός ανέφερε ακόμη πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις.
"Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής", συμπλήρωσε ακόμη ο Παν. Μελαχρινός για να σνεχίσει: "Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα".
Σημείωσε, ωστόσο, πως όλο αυτό το σχέδιο είναι ακόμη υπό σκέψη στο ΥΠΟΙΚ. Στην ερώτηση για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, απάντησε πως "στο πρώτο στάδιο θα έρθουν κάποια ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους".
Αρκέστηκε να σημειώσει πως αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στο 2016, χωρίς να το τοποθετεί χρονικά με σαφήνεια, ενώ ακόμη υπογράμμισε πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πόσα ειδοποιητήρια για τα ασφάλιστρα θα στείλουν.

13/03/2016
Πηγή: http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/m ... -64345821/

Re: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπ 2016, 02:52
από Haridimos
Ἔχω μιὰν ἀπορία: ἠ ἠλιθιότητά τους εἶναι ἐκ γενετῆς ἢ ἐπίκτητη;

Re: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπ 2016, 09:25
από UltiMo_
τα δεδομενα αυτα δεν μπορουνε να τα αποθηκευσουν σε καποιο σερβερ στο υπουργείο; και να τα αναζητει οποιος θέλει στον έλεγχο; οπως γινεται ήδη; πρεπει να ειναι σε τσιπάκια;

Re: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπ 2016, 13:47
από MacPap
Η γνώμη μου είναι πως 2 τινά συμβαίνουν.

1) Πρέπει να συνηθίζουμε στην έννοια τσιπλάκη ηλεκτρονικός έλεγχος κλπ και να μας έρχονται πιο ευκολοπεπτα οι διάφοροι ηλεκτρονικοί έλεγχοι (που μόνο περισσότεροι θα είναι στο μελλον) δηλαδή αν όλα ελέγχονται ηλεκτρονικά τι πρόβλημα να έχει κανείς με την ηλεκτρονική κάρτα την ηλεκτρονική πληρωμή ακόμα και το εμφύτευμα τσιπακίου?

2) Ο προμηθευτής του κράτους σε τέτοια πράγματα. Βλέπε Singular (οχι πως εινα αυτή) ας πούμε θέλει να κάνει απόσβεση στο software που διαθέτει και το οποίο συνεργάζεται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που του παρέχουν μόνο τα τσιπάκια και οχι μια βαση δεδομένων με πινακίδες.

Εξ ου και τσιπάκια παντού!

Re: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: 16 Σεπ 2016, 08:50
από leftergr
Πάντως σε συζήτηση που είχα με την Ευρωπαϊκή Πίστη , στην οποία έχω ασφαλισμένα να αυτοκίνητα της οικογένειας , μου είπαν ότι η τροχαία πλέον μπορεί να ελέγξει αν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την διάρκεια κάποιου ελέγχου στο δρόμο . Άρα φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποια βάση δεδομένων σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες .

Re: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2016, 19:46
από MacPap
Και βέβαια υπάρχει. Μου την είχαν δείξει πριν πολλά χρόνια, την εποχή του προηγούμενου forum, στην ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.