Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες στο Βόλο

Χώρος ανοικτών συζητήσεων περί οδήγησης...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4646
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες στο Βόλο

Δημοσίευση από UltiMo_ » 20 Μαρ 2014, 22:19

«Πράσινο» για κορύνες στη Δημητριάδος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Με τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης και του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στον διαχωρισμό ρευμάτων κυκλοφορίας στην οδό Δημητριάδος με πλαστικούς επαναφερόμενους οριοδείκτες, από Φιλελλήνων έως Ελ. Βενιζέλου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο νότιο τμήμα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και δόθηκε το «πράσινο φως» και από τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς τα στοιχεία απέδειξαν ότι το πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς, με την παράνομη στάθμευση αυξάνεται, αντί να μειώνεται.

«Ένα μόνιμο αντεπιχείρημα για να μην τοποθετηθούν κορύνες ήταν να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση. Ότι έπρεπε να γίνει, έγινε και κάθε προσπάθεια εξαντλήθηκε», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Μόσχος.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην οδό Δημητριάδος και συγκεκριμένα στο τμήμα της από Φιλελλήνων έως Ελ. Βενιζέλου, απαγορεύεται η στάθμευση (πινακίδα Ρ39) παρά το βορινό κράσπεδο, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση (πινακίδα Ρ40) παρά το νότιο κράσπεδο. Στην πράξη, η παράνομη στάθμευση στο συγκεκριμένο τμήμα ξεπερνά το 80% παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από τον Ιανουάριο του 2013, μέχρι το τέλος Μαΐου «κόπηκαν» 1365 κλήσεις και αφαιρέθηκαν 830 πινακίδες, ενώ ο αντιδήμαρχος επέρριψε ευθύνες για το χάος που δημιουργείται καθημερινά στο δρόμο και στον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος δεν τηρεί το ωράριο φορτοεκφορτώσεων.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με άλλες δικαιολογίες», είπε και έδειξε φορτοεκφορτώσεις σε καταστήματα, που πραγματοποιούνται στις 11 το πρωί και 12 το μεσημέρι, προκαλώντας κομφούζιο.

«Έχετε γράψει τις αποφάσεις στα παλιότερα των υποδημάτων σας. Καθορίσαμε τα ωράρια σε συνεννόηση και τίποτα δεν τηρείται», είπε για να απαντήσει…αφοπλιστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσέλιος.

«Δεν γράφουμε κανέναν, δεν φταίμε εμείς, αλλά οι μεταφορικές εταιρείες που έρχονται στα μαγαζιά μας αυτές τις ώρες…».

«Τι άλλο να πω μετά από αυτή την απάντηση, είναι αρκετή», ήταν η ανταπάντηση του αντιδημάρχου.

Ο κ. Μόσχος παρουσίασε τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ο κ. Τσέλιος τόνισε ότι οι άλλες πόλεις έχουν υπόγεια πάρκιν.

«Εάν είχαμε δηλαδή υπόγειο πάρκιν , εκεί θα στάθμευε το φορτηγό για να ξεφορτώσει εμπορεύματα», αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Δερβένης.

Την αντίθεσή τους στις κορύνες εξέφρασε ο κ. Αθανασός που υποστήριξε ότι θα «πεθάνουν» τα καφέ που έχουν δημιουργηθεί στη Δημητριάδος.

θεσσαλία online
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4646
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες στο Βόλο

Δημοσίευση από UltiMo_ » 20 Μαρ 2014, 22:23

Από βδομάδα κορύνες στη Δημητριάδος και … κάγκελα αποτροπής στάθμευσης
Προχωράει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθούν κορύνες στο τμήμα της οδού Δημητριάδος, από Φιλελλήνων μέχρι Ιωλκού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και τις απογευματινές ώρες που δεν θα κυκλοφορεί ο γερανός της τροχαίας, ενώ ίσως ξεκινήσει και η τοποθέτηση αποτρεπτικών κιγκλιδωμάτων παράνομης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, μετά την καταγραφή σημείων που ήδη ξεκίνησε.

Όπως ανέφερε σήμερα, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, ο γερανός και η Τροχαία θα κάνουν τη δουλειά τους, και από χθες απομακρύνουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο.

«Ο Δήμος είναι πολύ κοντά στο να τοποθετήσει κορύνες. Ο γερανός είναι ευνόητο, ότι και για λόγους ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, οπότε πρέπει να δούμε τι θα γίνει τις απογευματινές ώρες, για να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή στην οδό Δημητριάδος. Είναι πολύ πιθανόν και την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε εξελίξεις.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση κορυνών και απομένει απλά να υλοποιηθεί», επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα με τις κορύνες αναμένεται να μπουν και κάγκελα αποτρεπτικά στην παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων στην οδό Δημητριάδος και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, καθώς μετά από ενέργειες που έγιναν εδώ και μισό περίπου χρόνο, ωρίμασαν οι δύο αυτές παρεμβάσεις, επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Ο Νίκος Μόσχος ανέφερε ότι όταν ο Δήμος Βόλου, ξεκίνησε να κάνει την προμήθεια των κιγκλιδωμάτων, είχαν επιλεγεί ιδιαίτερα καλαίσθητα, όπως αυτά που διαθέτει η Θεσσαλονίκη στους κεντρικούς δρόμους, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι βγήκε μια τελευταία υπουργική απόφαση, που απαγορεύει στους Δήμους να βάζουν, όποια κάγκελα επιλέγουν και όπως θέλουν και βάζει ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο. Συνεπώς, τόνισε ο αντιδήμαρχος, η όλη διαδικασία πήγε ξανά πίσω και ξεκίνησε πάλι από την αρχή.

Επέκταση του γερανού σε άλλους δρόμους;
Με τις κορύνες που θα τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως ξεκινήσει και η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, καθώς ήδη γίνεται καταγραφή των σημείων που θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πόλης, ανέφερε.

Ερωτηθείς για την αφαίρεση των κορυνών, ο Νίκος Μόσχος ανέφερε ότι θα αποφασίσει η επόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ για το μέτρο της απομάκρυνσης των αυτοκινήτων με γερανό, επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και ανέφερε ότι, αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου στη Δημητριάδος, θα εξεταστεί αν θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους.

http://magnesianews.gr
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4646
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες στο Βόλο

Δημοσίευση από UltiMo_ » 20 Μαρ 2014, 22:28

Όλοι γκρινιάζουν και μιλάνε για προεκλογικά κόλπα. Επιτέλους όμως ξεθάψανε το γερανό που είχε πιάσει σκουριά.

Ένα μόνο τη μέρα αν μαζεύει, για παραδειγματισμό, θα δείτε πως θα καθαρίσει η πόλη. Άντε γιατι πολύ μπάτε σκύλοι αλέστε είμασταν και τιμωρία μηδέν.
ο,τι δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται λέει ο λαός.
Και στα παλιά μου τα παπούτσια τα γράφω το "καταστήματα καφέ" που ξεφυτρώσαν ξαφνικά σαν τα μανιτάρια. είχαμε το "σταματάω για τσιγάρα", το "σταματάω για σουβλάκια", τώρα έχουμε και το "σταματάω για εσπρέσο". είχες και στο χωριό σου εσπρέσο βλάχο.

Όσο για τα μαγαζιά που θα ερημώσουν και καλά.. Σιγά μη περιμένανε τα μαγαζιά να δουλέψουν απο τα 5 διπλοπαρκαρισμένα. Απλά κόβανε ολη τη πόλη στα δυο. Ενώ τώρα που δε θα το παρατάει ο καθένας οπου βρει, τα μαγαζιά θα πεινάσουν. Έχουμε φτάσει να έχουμε χειρότερο μποτιλιάρισμα απο την Αθήνα. άντε να καθαρίσει λίγο ο δρόμος να φεύγουν τα αυτοκίνητα αέρα.
Όσο για τα μαγαζιά, ας φροντίσουν οι μαγαζάτορες να μην παρκάρουν μπροστά απο το μαγαζί τους, γιατι έτσι αφαιρούν μια θέση απο τον ενδεχόμενο πελάτη τους. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6275
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες στο Βόλο

Δημοσίευση από MacPap » 21 Μαρ 2014, 01:47

:applause
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4646
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες στο Βόλο

Δημοσίευση από UltiMo_ » 12 Μάιος 2014, 23:21

Να το αποτέλεσμα..

1. απαγορεύεται στάση και στάθμευση
2. αν παρκάρεις θα το πάρει γερανός
3. Πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες
4. Τα σήματα επαναλαμβάνονται συνεχώς
5. Η τροχαία άφαντη
6. Ο γερανός άφαντος
7. Τα προεκλογικά κέντρα γεμάτα κόσμο

Εικόνα
When life throws you curves, aim for the apex
ὓβρις -> ἂτη -> νέμεσις -> τίσις

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά περί οδήγησης...”