Μoto GP 2011

Εδώ θα βρείτε θέματα σχετικά με τo MotoGP...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Laguna MotoGP RAC

Ίσως τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του πραγματοποίησε ο Casey Stoner στη Laguna Seca και έκαμψε το δύσκολο εμπόδιο που άκουγε στο όνομα Jorge Lorenzo. Ο Αυστραλός της Repsol Honda ήταν απίθανος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και με τέλεια στρατηγική και αποφασιστικότητα πήρε τη νίκη στο Grand Prix των ΗΠΑ. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο Stoner ήταν υπομονετικός, άφησε τους Pedrosa και Lorenzo να οδηγήσουν τον αγώνα και κρατήθηκε με εξυπνάδα πίσω τους.

Στη συνέχεια ο Stoner ανέβασε το ρυθμό του και πίεσε λίγο περισσότερο, φτάνοντας πίσω από τον Pedrosa, ο οποίος έδειξε να υποχωρεί. Στην Corkscrew ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε την κίνησή του και πέρασε τον teammate του ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Stoner άλλαξε τακτική και άρχισε να οδηγεί όπως μόνο εκείνος ξέρει. Πίεζε σε κάθε στροφή, οδηγούσε στο όριο και το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να φτάσει στην ουρά του Lorenzo. Ο Stoner μελέτησε καλά τον Ισπανό της Yamaha και με ένα απίθανο προσπέρασμα από την εξωτερική στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού πέρασε μπροστά και εξαφανίστηκε. Στους τελευταίους γύρους απλά πήρε τη διαφορά ασφαλείας που χρειαζόταν και με μια μεγαλοπρεπή σούζα πανηγύρισε αυτήν τη σπουδαία νίκη, την 5η φετινή του. Ο Stoner πλέον πηγαίνει στο καλοκαιρινό διάλειμμα με διαφορά 20 βαθμούς από το μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Jorge Lorenzo παρότι ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στη Laguna Seca τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Ισπανός έκανε καλό αγώνα και κράτησε πίσω του για αρκετή ώρα τους αναβάτες της Repsol Honda. Η πτώση όμως του Σαββάτου φαίνεται ότι του κόστισε περισσότερο από ότι αρχικά φανταζόταν καθώς στο τέλος δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ρυθμό του και παραδόθηκε στις ορέξεις του Stoner. Σε κάποια φάση προσπάθησε να ανεβάσει το ρυθμό του και να αντισταθεί, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και έμεινε τελικά δεύτερος. Ο Lorenzo έχασε μια καλή ευκαιρία να κερδίσει έδαφος από τον Stoner, αλλά ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να τα καταφέρει.

Ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών στη Laguna Seca. Ο Ισπανός ήταν πολύ γρήγορος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και ακολούθησε από κοντά τον Lorenzo με δυνατούς χρόνους. Και εκείνος όμως από το μέσο του αγώνα και έπειτα άρχισε να φθίνει χάνοντας δύναμη στον ώμο του με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Stoner. Από εκεί και έπειτα προσπάθησε απλά να τερματίσει τον αγώνα στην 3η θέση και να συνεχίσει με ένα καλό αποτέλεσμα το πρωτάθλημα.

Ο Τεξανός και τα Ducati

Ο Ben Spies τερμάτισε τον αγώνα της πατρίδας του στην 4η θέση έπειτα από μάχη στους τελευταίους γύρους με τον Andrea Dovizioso. Ο Τεξανός της Yamaha ήταν πολύ κακός στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και έχασε την επαφή του με τους πρώτους. Η συνέχεια όμως ήταν καλύτερη και ο ρυθμός βελτιώθηκε με αποτέλεσμα να φτάσει πίσω από τον Dovizioso στους τελευταίους γύρους. Στον προτελευταίο γύρο έκανε μια κίνηση ματ, πέρασε τον Ιταλό και κρατήθηκε στην 4η θέση μέχρι το τέλος. Ο Dovizioso από τη μεριά του έκανε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο μισό, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα έχασε πολύ το ρυθμό του και επέτρεψε στον Spies να του πάρει την 4η θέση.

Στην εξάδα ξαναβρέθηκε έπειτα από αρκετό καιρό ο Valentino Rossi με την Ducati. Ο Ιταλός έκανε πολύ καλή εκκίνηση και πλασαρίστηκε ανάμεσα στους πρώτους, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε ότι δεν είχε το ρυθμό να τους ακολουθήσει. Ο Rossi προσπάθησε από εκεί και έπειτα να βρει έναν καλό ρυθμό και πήγε μέχρι το τέλος του αγώνα αγκαλιά με τον teammate του Nicky Hayden. Η διαφορά των δύο αναβατών από τους πρώτους ήταν τεράστια για μια ακόμα φορά καθώς ο Rossi έμεινε 30 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή Stoner. Ο Ιταλός παρέα με τον Αμερικανό ομόσταβλό του και τους μηχανικούς της Ducati μάλλον δεν θα κάνουν πολλές διακοπές καθώς η δουλειά που τους περιμένει μέχρι το Brno είναι πελώρια.

Στη δεκάδα τερμάτισαν οι Colin Edwards, Hector Barbera και Hiroshi Aoyama, ενώ την καρό σημαία είδαν επίσης οι Abraham, Capirossi και Elias. Πτώσεις σημείωσαν οι Marco Simoncelli, Alvaro Bautista, Cal Crutchlow, ενώ ο Ben Bostrom εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από έξοδο. Αρνητικό ήταν πάλι το αποτέλεσμα για τον Simoncelli ο οποίος επέστρεψε στις εγκαταλείψεις έπειτα από δύο σταθερούς τερματισμούς.
Πηγή:msfree.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Indy MotoGP RAC

Ένας αποφασισμένος Casey Stoner δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του στο Indy και πήρε την 7η φετινή του νίκη. Ο Αυστραλός της Repsol Honda ξεκίνησε καλά τον αγώνα και με υπομονή έμεινε κοντά στους Pedrosa και Lorenzo που οδήγησαν τον αγώνα. Αφού ζέστανε καλά τα ελαστικά του και μέτρησε τις δυνάμεις των αντιπάλων του έκανε την κίνησή του και πέρασε στην πρώτη θέση. Από εκεί και έπειτα τρεις πολύ γρήγοροι γύροι ήταν αρκετοί να του εξασφαλίσουν μια καλή διαφορά από τον Pedrosa και να τον οδηγήσουν μέχρι τον τερματισμό με χαρακτηριστική άνεση. Ο Stoner απλά δεν είχε αντίπαλο όλο το τριήμερο στην Αμερική και με άνεση πήρε τη νίκη και παράλληλα το πρώτο του βάθρο στο Indy. Η διαφορά του πλέον από τον Lorenzo ανέβηκε στους 44 Βαθμούς και έρχεται όλο και πιο κοντά στον τίτλο.

Στη δεύτερη θέση έπειτα από έναν ήρεμο αγώνα τερμάτισε ο Dani Pedrosa. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Στη συνέχεια όμως είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ φορμαρισμένο Stoner τον οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του. Το γυρολόγιό του ωστόσο τον κράτησε με άνεση στη 2η θέση και του χάρισε ακόμα ένα βάθρο τη φετινή χρονιά.

Μπορεί ο Ben Spies να τερμάτισε στο βάθρο του Indy, ωστόσο δεν θα είναι ικανοποιημένος από τον αγώνα του. Ο Τεξανός έκανε τη χειρότερη δυνατή εκκίνηση και έμεινε μόλις στην 8η θέση αφού τον περάσανε σχεδόν όλοι στην 4η στροφή της πίστας. Από εκεί και έπειτα το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να βάλει το κεφάλι κάτω και να σώσει την παρτίδα. Ο ρυθμός του άρχισε να βελτιώνεται όσο πέρναγε η ώρα και με μερικές επιθετικές κινήσεις κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την 4η θέση. Εκεί βρήκε τον Lorenzo και αποφάσισε να μειώσει λίγο το ρυθμό του, αλλά όταν είδε ότι ήταν πολύ πιο γρήγορος πέρασε τον teammate του και εξαφανίστηκε στην 3η θέση. Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο λοιπόν για τον Spies στο Indy, αλλά θα μπορούσε να έχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν είχε κάνει λίγο καλύτερη εκκίνηση.

Απογοητευτικός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο Jorge Lorenzo. Ο πρωταθλητής με τις αλλαγές που έκανε στη Yamaha του βρήκε καλό ρυθμό για τον αγώνα, ωστόσο δεν ήταν αρκετός να τον φέρει κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο Casey Stoner. Στο ξεκίνημα έκανε τα πάντα για να μείνει μπροστά, αλλά το γυρολόγιό του τον ανάγκασε να υποχωρήσει και τελικά να μείνει πολύ μακριά από τα Honda. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ο Ben Spies να του χαλάσει το βάθρο αφήνοντάς τον στην 4η θέση και εκτός βάθρου. Η διαφορά πλέον φτάνει τους 44 βαθμούς στο πρωτάθλημα και τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για τον πρωταθλητή.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση για τον Alvaro Bautista ο οποίος έφερε την Rizla Suzuki στην 6η θέση. Ο Ισπανός είχε πολύ καλό ρυθμό και έδωσε σκληρές μάχες τις οποίες κέρδισε. Μπροστά του ήταν ο Andrea Dovizioso ο οποίος είχε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά του, όπως και πολλοί άλλοι αναβάτες. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Edwards, De Puniet, Aoyama και Rossi. Ο Ιταλός της Ducati είχε μια μεγάλη έξοδο από την πίστα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και έμεινε τελευταίος, αλλά δεν τα παράτησε και τερμάτισε τουλάχιστο στη δεκάδα. Όπως και να έχει όμως το απόγευμα στο Indy ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό για τον ίδιο και την Ducati.

Πολλά προβλήματα με τα ελαστικά τους είχαν οι Marco Simoncelli, Nicky Hayden, Loris Capirossi και Karel Abraham. Ιδιαίτερα για τον Hayden ήταν σκληρό το αποτέλεσμα αφού έκανε πολύ καλό αγώνα και βρέθηκε στην 5η θέση στην αρχή, αλλά ο ρυθμός του μειώθηκε δραματικά στο τέλος και αναγκάστηκε να μπει στα pit για αλλαγή ελαστικών και να τερματίσει τελικά στην 14η θέση. Μαύρη ημέρα για τον Αμερικανό μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Misano MotoGP RAC

Τίποτα δεν ήταν ικανό να σταματήσει την Κυριακή το απόγευμα τον Jorge Lorenzo από το να πάρει την 3η φετινή του νίκη. Τι κι αν άρχισε να ψιχαλίζει στους πρώτους γύρους, τι κι αν η υγρασία είχε ανέβει στα ύψη -το ίδιο και η ζέστη- ο Ισπανός έκανε τέλειο αγώνα και δίκαια μάζεψε τους 25 βαθμούς του GP San Marino. Σημαντικό σημείο του αγώνα ήταν το ξεκίνημα καθώς ο Jorge Lorenzo έκανε απίθανη εκκίνηση και έστριψε πρώτος μπροστά από τον Dani Pedrosa και κυρίως από τον Casey Stoner. Η συννεφιά είχε ρίξει τη θερμοκρασία στην άσφαλτο και αυτό κράτησε το ρυθμό ψηλά, κάτι που τον ευνόησε και του επέτρεψε να αρχίσει να ανοίγει τη διαφορά από τον Stoner και στο τέλος να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση. Η 3η νίκη του Lorenzo σημαίνει ταυτόχρονα και τη μείωση της διαφοράς στο πρωτάθλημα από τον Stoner στους 35 βαθμούς.

Στη Honda έχουν αποδείξει φέτος ότι δεν υπάρχουν οδηγίες για το ποιος θα στηρίξει ποιον και αυτό συνέβη και στο Misano. Ο Casey Stoner παρότι ξεκίνησε καλά και πίεσε στο ξεκίνημα τον Lorenzo δεν κατάφερε να μείνει στη μάχη μέχρι το τέλος και υποχώρησε σταδιακά. Ο Dani Pedrosa ο οποίος ήταν πίσω του είχε πιο σταθερό ρυθμό και κατάφερε στους τελευταίους γύρους να τον φτάσει και μάλιστα να τον περάσει. Η κίνηση του Pedrosa ήταν εξαιρετική, αλλά σίγουρα δεν άρεσε πολύ στον Stoner για το πρωτάθλημα. Ο Casey Stoner παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά μειώθηκε η διαφορά του από τον Lorenzo.

Μεγάλη μάχη είχαμε για την 4η θέση μεταξύ Marco Simoncelli, Andrea Dovizioso και Ben Spies στους τελευταίους γύρους. Ο Simoncelli ήταν μπροστά, αλλά ο συμπατριώτης του και ο Τεξανός είχαν τη διάθεση να περάσουν. Ο Ιταλός της San Carlo Honda Gresini όμως απάντησε με τη γνωστή επιθετικότητά του σε κάθε επίθεση και τελικά πήρε την 4η θέση κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά φέτος τον Andrea Dovizioso. Ο Ben Spies έμεινε στην 6η θέση με την εργοστασιακή Yamaha, έχοντας για μια ακόμα φορά πολύ μέτρια εκκίνηση στον αγώνα.

Θετικό το αποτέλεσμα του Valentino Rossi μέσα στο Misano καθώς τερμάτισε στην 7η θέση, παρόλα αυτά η διαφορά του από τον πρώτο παρέμεινε πολύ μεγάλη. Ο Ιταλός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και έφτασε πίσω από τις Repsol Honda στην 5η θέση. Στη συνέχεια έμεινε κοντά στους Dovizioso και Simoncelli και το γυρολόγιό του δεν ήταν κακό, αλλά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα υποχώρησε αρκετά και έχασε την επαφή του με το group της 4ης θέσης. Υπάρχουν θετικά που μπορεί να πάρει ο Rossi από το Misano και σίγουρα οι χιλιάδες συμπατριώτες του δεν θα απογοητεύτηκαν εντελώς.

Ο Alvaro Bautista δεν ευνοήθηκε από το πολύ όμορφο βάψιμο της Rizla Suzuki και έμεινε στην 8η θέση. Ο ρυθμός του Ισπανού δεν ήταν αυτός που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας, ενώ και κάποια μικρά λάθη τον άφησαν πίσω στην κατάταξη. Πίσω από τον Bautista έμεινε ο Barbera, ενώ ο Cal Crutchlow επέστρεψε στη δεκάδα έπειτα από αρκετό καιρό. Εκτός αγώνα έμειναν οι Loris Capirossi και Nicky Hayden, με τον Ιταλό να έχει πρόβλημα στο πίσω ελαστικό και τον Αμερικανό να σημειώνει πτώση.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Aragon MotoGP RAC

Με μια εμφατική νίκη στο Aragon ο Casey Stoner συνέχισε την ξέφρενη πορεία του προς τον φετινό τίτλο. Ο Αυστραλός από τον πρώτο γύρο, παρότι δεν έστριψε πρώτος, έδειξε τα δόντια του περνώντας γρήγορα στην κορυφή. Ο ρυθμός του άμεσα ήταν εκπληκτικός και ήταν αδύνατο κάποιος να τον ακολουθήσει. Με γύρους στο 1:49.0 κατάφερε να φτιάξει γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας και απλά σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα έκανε συντήρηση φτάνοντας με ασφάλεια στον τερματισμό. Αυτή είναι η 8η φετινή νίκη για τον Αυστραλό ο οποίος εκτοξεύει ξανά τη διαφορά στους 44 βαθμούς από τον Lorenzo και φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με 4 αγώνες να απομένουν. Αυτή είναι και η 100ή νίκη της Repsol Honda στα Grand Prix γι’ αυτό άλλωστε είχε και το ιδιαίτερο βάψιμο.

Μοναχικό αγώνα στη δεύτερη θέση πραγματοποίησε ο Dani Pedrosa με τη δεύτερη εργοστασιακή Repsol Honda. Ο Ισπανός έκανε καλή εκκίνηση, ωστόσο μόλις τον πέρασε ο Stoner δεν είχε κάτι περισσότερο να δείξει και απλά προσπάθησε να βρει το δικό του ρυθμό. Τερμάτισε 2ος και αυτό είναι το 3ο συνεχόμενο βάθρο για τον Pedrosa, ο οποίος πλέον πλησιάζει πολύ τον Dovizioso στη βαθμολογία.

Την τελευταία θέση στο βάθρο εξασφάλισε ο Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή Yamaha. Το πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλό για τον πρωταθλητή, ωστόσο από τη μέση και μετά βρήκε έναν εξαιρετικό ρυθμό, κατάφερε να περάσει τον Ben Spies και τελικά να πάρει το πολύτιμο βάθρο. Σε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο με πολλά προβλήματα στο στήσιμο της μοτοσικλέτας του ο Lorenzo τελικά καταφέρνει να σώσει την παρτίδα. Το πρωτάθλημα πάντως δεν είναι εύκολη υπόθεση πλέον.

Πολύ δυνατό αγώνα πραγματοποίησε ο Marco Simoncelli στο Aragon, αλλά ένα λάθος του χάλασε την ημέρα. Ο Ιταλός της San Carlo Honda Gresini ήταν γρήγορος στους πρώτους 10 γύρους και κατάφερε να φτάσει μέχρι την 3η θέση, ένα λάθος όμως επέτρεψε στους αναβάτες της Yamaha να τον περάσουν και στο τέλος το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην 4η θέση. Πίσω από τον Simoncelli τερμάτισε ο Ben Spies με τη δεύτερη Yamaha, ο οποίος παρά την καλή του εκκίνηση δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Εξαιρετικό ήταν το αποτέλεσμα για τον Alvaro Bautista ο οποίος έφερε την Rizla Suzuki στην εξάδα. Ο Ισπανός ήταν επιθετικός και με μια ανταγωνιστική GSV-R κατάφερε να ισοφαρίσει την καλύτερη φετινή του επίδοση. Πιο πίσω έμειναν οι Hayden, Barbera, Crutchlow και Rossi οι οποίοι συμπλήρωσαν τη δεκάδα. Ο Valentino Rossi ξεκίνησε τον αγώνα από το pit lane, καθώς έσπασε τον κανονισμό των 6 κινητήρων. Γρήγορα έπιασε το group της 9ης θέσης, αλλά μόλις τους πέρασε δεν έκανε πρόοδο. Το γυρολόγιό του δεν ήταν ικανοποιητικό όπως θα περίμενε κανείς και από ότι φαίνεται το αλουμινένιο πλαίσιο χρειάζεται ακόμα δουλειά. Εκτός αγώνα έμειναν ο Karel Abraham, ο Toni Elias και ο Loris Capirossi, ενώ ο Randy De Puniet αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας στο ατύχημα του Abraham και έχασε αρκετό χρόνο στο ξεκίνημα του αγώνα.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Motegi MotoGP RAC

Σχεδόν όλα έγιναν στον αγώνα του Motegi την Κυριακή. Ποινές, πτώσεις, λάθη και μια καθαρή νίκη του Dani Pedrosa στο τέλος. Ο Ισπανός της Repsol Honda εκμεταλλεύτηκε όλες τις ατυχίες και τα λάθη των αντιπάλων του, δεν χρειάστηκε να περάσει κανένας και έφτασε σε μια εύκολη νίκη. Ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός, ίσως να μην μπορούσε υπό κανονικές συνθήκες να κερδίσει τον Stoner, αλλά σίγουρα είχε το γυρολόγιο για το βάθρο. Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν πρώτος στην κατάταξη, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Lorenzo και πήρε την 3η φετινή του νίκη.

Τον ίδιο σχεδόν αγώνα με τον συμπατριώτη του είχε ο Jorge Lorenzo με τη Yamaha. Ο Ισπανός επίσης δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στον αγώνα καθώς εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα των αντιπάλων του. Προσπάθησε να ακολουθήσει και να παλέψει με τον Pedrosa για τη νίκη, ωστόσο δεν είχε το ρυθμό να πάρει κάτι περισσότερο από τη 2η θέση. Ο Lorenzo, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον αγώνα, ίσως να έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο καθώς με μια νίκη θα έκοβε ακόμα περισσότερους βαθμούς από τον Casey Stoner.

Από τον πρώτο κιόλας γύρο ο Casey Stoner έδειξε πως δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει ακόμα μια νίκη. Έφτιαξε από τους πρώτους γύρους μια διαφορά και με το ρυθμό που είχε ήταν δύσκολο να το κοντράρει κάποιος. Στον 5ο γύρο όμως, στην πίσω ευθεία της πίστας είχε ένα τεράστιο tank slapping, έχασε την επαφή του με τη μανέτα του φρένου, έχασε το σημείο φρεναρίσματός του με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας. Ο Stoner είπε αργότερα ότι από το τράνταγμα το εμπρός φρένο δεν δούλευε και έπρεπε να τρομπάρει μερικές φορές για να επανέλθει! Αυτή η δύσκολη στιγμή τον έριξε στην 7η θέση και έπειτα έπρεπε να πιέσει για να σώσει την παρτίδα. Ο Αυστραλός δεν το έβαλε κάτω, πέρασε διαδοχικά όλους όσους είχε μπροστά του και τελικά βρέθηκε στην 3η θέση. Η διαφορά από τους δύο πρώτους ήταν τεράστια έτσι ο Stoner αποφάσισε να μείνει με ασφάλεια στη θέση του και να πάρει τους βαθμούς του βάθρου. Η διαφορά του στη βαθμολογία μειώθηκε στους 40 βαθμούς από τον Lorenzo, αλλά ακόμα κρατάει καλά την πρωτοπορία.

Μεγάλη μάχη είχαμε για την 4η θέση της κατάταξης μεταξύ Marco Simoncelli και Andrea Dovizioso. Το παράδοξο ήταν πως και οι δύο αναβάτες έκαναν άκυρη εκκίνηση και δέχτηκαν ποινή διέλευσης τη στιγμή που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις. Επέστρεψαν στον αγώνα στις πίσω θέσεις της κατάταξης, αλλά είχαν το ρυθμό να ανέβουν θέσεις και να φτάσουν να παλεύουν για την 4η. Στον τελευταίο γύρο ο Sic εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ μικρό λάθος του Dovi και τον πέρασε κερδίζοντάς τον για δεύτερη φορά φέτος. Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Ben Spies, ο οποίος είχε με τη σειρά του μια έξοδο από την πίστα, όταν συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο με τον Valentino Rossi.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hayden, Edwards, Aoyama και De Puniet. Ποινή διέλευσης για άκυρη εκκίνηση πήρε επίσης ο Cal Crutchlow ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση τελικά. Πτώση σημείωσαν οι Rossi, Cudlin, Elias, Bautista και Barbera. Ο Valentino Rossi μόλις στη δεύτερη στροφή του αγώνα στριμώχτηκε ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές Yamaha, έχασε τον έλεγχο της Ducati με αποτέλεσμα να πέσει και να παρασύρει σε έξοδο μαζί του τον Ben Spies. Ο Ιταλός είχε ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα στο Motegi αφού η μοτοσικλέτα του δούλευε καλύτερα στο Motegi, αλλά δεν κατάφερε να συμπληρώσει τον πρώτο γύρο.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Australia MotoGP RAC

Ο τραυματισμός του Jorge Lorenzo στο ζέσταμα της Κυριακής έκανε τη δουλειά του Casey Stoner πολύ εύκολη. Ο Αυστραλός έπρεπε απλά να τερματίσει στην εξάδα για να εξασφαλίσει τον τίτλο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελε να κερδίσει μέσα στην πατρίδα του και το πέτυχε κατακτώντας τελικά τον τίτλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αναβάτης της Repsol Honda από τον πρώτο γύρο δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν και έφτιαξε μια διαφορά ασφαλείας γυρίζοντας ταχύτερα από όλους. Είχε τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος έφτασε σε μια άνετη νίκη. Με την 9η φετινή του νίκη λοιπόν ο Casey Stoner σφραγίζει τον φετινό τίτλο, τον δεύτερο στην καριέρα του. Ο Stoner κέρδισε τον πρώτο και τον τελευταίο τίτλο της εποχής των 800cc, μια εποχή η οποία του ανήκει ολοκληρωτικά.

Τρεις αναβάτες της Honda έδωσαν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, με τον Marco Simoncelli να επικρατεί. Ο Ιταλός της San Carlo Honda Gresini έκανε καλή εκκίνηση και αμέσως βρέθηκε στη 2η θέση να ακολουθεί τον Stoner. Στην επίθεση των Dovizioso και Pedrosa είχε απάντηση και έφτασε στο δεύτερο βάθρο της καριέρας του στο MotoGP. Την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ο Andrea Dovizioso ο οποίος επικράτησε του Dani Pedrosa, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Simoncelli. Στους τελευταίους γύρους μια μικρή ψιχάλα έφερε τα πάνω κάτω και ο Dovi πέρασε τον Sic, ωστόσο ο «ψηλός» αντεπιτέθηκε και τερμάτισε τελικά δεύτερος.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Dani Pedrosa ο οποίος προσπάθησε στα μέσα του αγώνα να ανέβει στο βάθρο, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τη μάχη. Πιο πίσω ήταν ο Colin Edwards με την πρώτη Yamaha στο grid – αφού απουσίαζαν οι εργοστασιακές μοτοσικλέτες της Yamaha – ενώ την εξάδα έκλεισε ο Randy De Puniet, με την πρώτη Ducati στο grid. Οι Hayden, Elias, Capirossi και Abraham έκλεισαν τη δεκάδα και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που ολοκλήρωσαν την κατάταξη. Πτώση σημείωσαν οι Rossi, Aoyama, Crutchlow και Bautista. Ο Rossi έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει τον Bautista, ενώ οι υπόλοιποι έπεσαν θύμα της βροχής που έκανε την εμφάνισή της στους τελευταίους 2 γύρους. Τον αγώνα δεν ξεκίνησε ο Ben Spies και ο Damien Cudlin.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Νεκρός ο Marco Simoncelli

Ο κόσμος των motosports θρηνεί την απώλεια του Ιταλού αναβάτη.

Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περιμέναμε στο GP της Μαλαισίας. Ο αγώνας της Sepang διακόπηκε με κόκκινη σημαία έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα. Ο Marco Simoncelli βρισκόταν στην 4η θέση και είχε πίσω του τον Alvaro Bautista, τον Colin Edwards και τον Valentino Rossi. Σημείωσε πτώση στο δεύτερο γύρο και παρότι ο Bautista τον απέφυγε, οι Edwards και Rossi δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο, έπεσαν πάνω του και αμέσως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες.

Το ανησυχητικό ήταν πως στη διάρκεια της σύγκρουσης ο Ιταλός έχασε το κράνος του. Ο άτυχος Simoncelli μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο και όλο το ιατρικό επιτελείο έπεσε πάνω του για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη και οι διοργανωτές ματαίωσαν οριστικά τον αγώνα καθώς όλο το ιατρικό προσωπικό βρισκόταν στο πλευρό του Ιταλού.

Περίπου μία ώρα αργότερα η Dorna ανακοίνωσε πως ο Marco Simoncelli υπέκυψε στα τραύματά του στις 16:56. Τραγωδία για το MotoGP και όλα τα motorsports. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του νεαρού αναβάτη.




Marco Simoncelli: Το παιδί με την αφάνα

Εικόνα

Πάντα χαμογελαστός

Το νήμα της ζωής του Marco Simoncelli κόπηκε στο δεύτερο γύρο του αγώνα της Μαλαισίας. Ο συμπαθής Ιταλός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, προσπάθησε να σώσει την πτώση, αλλά οι Colin Edwards και Valentino Rossi που ακολουθούσαν δεν μπόρεσαν να τον αποφύγουν. Έπεσαν και οι δύο πάνω του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Η σύγκρουση ήταν τόσο έντονη που έφυγε το κράνος από το κεφάλι του Sic.

Μεταφέρθηκε άμεσα το ιατρικό κέντρο της πίστας και ο αγώνας ματαιώθηκε καθώς όλο το ιατρικό επιτελείο προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή τον Ιταλό. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν αργότερα πως ο Marco Simoncelli υπέκυψε στα τραύματά του στις 16:56 τοπική ώρα. Τρομερή απώλεια για τα motorsports και το MotoGP.

Ο Marco Simoncelli έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2010 με την ομάδα της San Carlo Gresini Honda. Ο νεαρός Ιταλός από τα χρόνια του στα 125cc είχε δείξει πως έχει σημαντική ταχύτητα και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το 2002 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Aprilia και μέχρι το 2008 δεν είχε κάνει σπουδαία πράγματα. Ο ατίθασος χαρακτήρας του τον επηρέαζε τόσο ώστε ο Ιταλός να μην μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που άξιζε.

Το 2008 ήρθε η κατάλληλη στιγμή να βάλει το κεφάλι κάτω και να κερδίσει. Στα 250cc πλέον με την Gilera, κατάφερε να κερδίσει 6 αγώνες και να κατακτήσει τον τίτλο, βάζοντας το διάσημο φουντωτό μαλλί του στα πρωτοσέλιδα όλης της Ιταλίας. Το 2009, ο Simoncelli πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο για τον τίτλο, όμως δεν κατάφερε να γίνει ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής 250cc, έχοντας πάλι σημάδια αστάθειας.

Ο Marco Simoncelli ήταν εξαιρετικός το 2010 στην πρώτη του χρονιά στο MotoGP. Το ξεκίνημά του ήταν προβληματικό, αλλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έδειξε το ταλέντο του και πάλεψε με τους πρώτους σε αρκετές περιπτώσεις. Τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας και ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Honda.

Το 2011 ξεκίνησε για τον Sic με πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από τη Honda και από τις δοκιμές του χειμώνα έδειξε καλά σημάδια. Η ταχύτητά του ήταν καλή, αλλά η απροσεξία του τον έφερε πολλές φορές στην αμμοπαγίδα με αποκορύφωμα τη σύγκρουση με τον Dani Pedrosa στο Le Mans που έστειλε τον Ισπανό στο νοσοκομείο. Το πρώτο βάθρο του Marco ήρθε στο Brno και στο Philip Island ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Στη Μαλαισία όμως το ρολόι σταμάτησε για τον νεαρό Ιταλό ο οποίος έχασε τη ζωή του.


Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Συνέντευξη Τύπου FIM


Οι επικεφαλής του MotoGP ανακοίνωσαν επίσημα το θάνατο του Marco Simoncelli


Οι Claude Danis (FIM), Paul Butler (IRTA), Javier Alonso (Dorna), Franco Uncini (Υπεύθυνος Ασφάλειας) και Michele Macchiagoneda (Επικεφαλής Ιατρός) βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση μετά τον αγώνα να δώσουν συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσαν το θάνατο του Marco Simoncelli. Ο Ιταλός υπέστη τραύματα στον θώρακα, το κεφάλι και τον αυχένα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο Paul Butler πάντως σχολίασε πως θα γίνει έρευνα για την πτώση και την απώλεια του κράνους του Sic.

Ο Paul Butler είπε: «Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης Τύπου είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Marco Simoncelli. Γνωρίζετε ποιοι είμαστε, ο Αλυτάρχης Claude Danis που εκπροσωπεί τη FIM, ο Javier Alonso της Dorna, ο Franco Uncini εκπρόσωπος των αναβατών και ο Paul Butler της IRTA. Ο Michele Macchiagoneda είναι ο Επικεφαλής Ιατρός και θα εξηγήσει τις αιτίες του θανάτου».

Ο γιατρός Michele Macchiagoneda πήρε μετά το λόγο. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος που βρίσκομαι εδώ για να ανακοινώσω το θάνατο του Marco Simoncelli, ενός φίλου. Λόγω του ατυχήματος που είχε στη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο χτυπήθηκε από άλλους αναβάτες, υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στον αυχένα και το θώρακα. Όταν φτάσαμε εκεί ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο υπήρχε εξοπλισμός ανάνηψης και άρχισε η διαδικασία. Αμέσως στην Clinica Mobile, με τη βοήθεια του προσωπικού, διασωληνώθηκε και βγάλαμε λίγο αίμα από τον θώρακα. Η διαδικασία ανάνηψης συνεχίστηκε για 45 λεπτά διότι πιστεύαμε ότι αν βοηθήσουμε κάτι μπορούσε να γίνει. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να τον βοηθήσουμε και στις 16:56 τοπική ώρα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του».

Στην ερώτηση που έγινε στον Paul Butler για το κράνος, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι, αν μου επιτρέπεται, αυτό είναι διαφορετικό ζήτημα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνέπειες και οι συνθήκες του ατυχήματος θα εξεταστούν εξονυχιστικά. Τα συλλυπητήρια μας πάνε στην οικογένεια και θα σεβαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον Marco».
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Συνέντευξη Τύπου FIM

Οι επικεφαλής του MotoGP ανακοίνωσαν επίσημα το θάνατο του Marco Simoncelli


Οι Claude Danis (FIM), Paul Butler (IRTA), Javier Alonso (Dorna), Franco Uncini (Υπεύθυνος Ασφάλειας) και Michele Macchiagoneda (Επικεφαλής Ιατρός) βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση μετά τον αγώνα να δώσουν συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσαν το θάνατο του Marco Simoncelli. Ο Ιταλός υπέστη τραύματα στον θώρακα, το κεφάλι και τον αυχένα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο Paul Butler πάντως σχολίασε πως θα γίνει έρευνα για την πτώση και την απώλεια του κράνους του Sic.

Ο Paul Butler είπε: «Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης Τύπου είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Marco Simoncelli. Γνωρίζετε ποιοι είμαστε, ο Αλυτάρχης Claude Danis που εκπροσωπεί τη FIM, ο Javier Alonso της Dorna, ο Franco Uncini εκπρόσωπος των αναβατών και ο Paul Butler της IRTA. Ο Michele Macchiagoneda είναι ο Επικεφαλής Ιατρός και θα εξηγήσει τις αιτίες του θανάτου».

Ο γιατρός Michele Macchiagoneda πήρε μετά το λόγο. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος που βρίσκομαι εδώ για να ανακοινώσω το θάνατο του Marco Simoncelli, ενός φίλου. Λόγω του ατυχήματος που είχε στη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο χτυπήθηκε από άλλους αναβάτες, υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στον αυχένα και το θώρακα. Όταν φτάσαμε εκεί ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο υπήρχε εξοπλισμός ανάνηψης και άρχισε η διαδικασία. Αμέσως στην Clinica Mobile, με τη βοήθεια του προσωπικού, διασωληνώθηκε και βγάλαμε λίγο αίμα από τον θώρακα. Η διαδικασία ανάνηψης συνεχίστηκε για 45 λεπτά διότι πιστεύαμε ότι αν βοηθήσουμε κάτι μπορούσε να γίνει. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να τον βοηθήσουμε και στις 16:56 τοπική ώρα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του».

Στην ερώτηση που έγινε στον Paul Butler για το κράνος, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι, αν μου επιτρέπεται, αυτό είναι διαφορετικό ζήτημα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνέπειες και οι συνθήκες του ατυχήματος θα εξεταστούν εξονυχιστικά. Τα συλλυπητήρια μας πάνε στην οικογένεια και θα σεβαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον Marco».
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Μoto GP 2011

Δημοσίευση από Johnny »

Πένθος στο HRC

Μαύρη ημέρα για το MotoGP και τη Honda η Κυριακή στη Sepang


Οι συναθλητές του Marco Simoncelli στη Honda και ο επικεφαλής της ομάδας Shuhei Nakamoto βρήκαν τη δύναμη να πουν μερικές λέξεις για τον Marco Simoncelli και τον άδικο τρόπο που έχασε τη ζωή του. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη σε μια μόνο στιγμή και σε κατάσταση σοκ αποχαιρέτησαν τον Ιταλό αναβάτη. Εκτός από τη Honda, όλες οι ομάδες έβγαλαν δελτία Τύπου για τον Marco Simoncelli, χωρίς δηλώσεις αναβατών.

Ο Shuhei Nakamoto, αντιπρόεδρος του HRC, είπε: «Απλά δεν ξέρω τι να πω, δεν υπάρχουν λόγια. Ο Marco ήταν υπέροχος άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος αναβάτης. Μερικές φορές ήμουν σκληρός μαζί του, για παράδειγμα στο βάθρο του Brno του είναι ότι ήταν τυχερός και εκείνος θύμωσε. Αλλά ήθελα να του δώσω κίνητρο καθώς γνώριζα ότι ήταν ικανός για περισσότερα. Σκεφτόμουν πως όταν κέρδισε τον πρώτο του αγώνα θα πανηγυρίζαμε μαζί. Τώρα απλά θέλω να πω ευχαριστώ Marco για αυτά που μου έδωσες και να δώσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο πρωταθλητής Casey Stoner δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. «Είμαι τόσο σοκαρισμένος και στεναχωρημένος με την απώλεια του Marco. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σου θυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η ζωή, με κάνει να αρρωσταίνω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πόσο λυπάμαι στην οικογένειά του και δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτές τις ώρες. Όλες οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Ελπίζω να μείνουν κοντά και να ξεπεράσουν αυτήν την τραγωδία».

Ο Dani Pedrosa πρόσθεσε: «Σε μια τέτοια τραγωδία δεν υπάρχουν πολλά να πει κάποιος. Θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και στους ανθρώπους που τον αγαπούσαν. Ήμουν με τον πατέρα του και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να τον αγκαλιάσω, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ήταν δυστύχημα και όλοι στα paddock είμαστε σε κατάσταση σοκ. Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο είναι το άθλημα και όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο ανθρώπους τίποτα δεν έχει σημασία. Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουμε αυτό που μας αρέσει, που αγαπάμε, αλλά ημέρες σαν και αυτή τίποτα δεν έχει σημασία».

Ο Andrea Dovizioso γνώριζε πολύ καλά τον συμπατριώτη του. «Αυτή την ώρα τα λόγια δεν είναι σημαντικά. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια του Marco και ιδιαίτερα στον πατέρα και την μητέρα του. Επίσης έχω παιδί και αυτό που συνέβη είναι πολύ σκληρό. Είδα τις εικόνες και σοκαρίστηκα. Στον αγώνα παλεύεις και πιέζεις και η καταστροφή είναι συχνά πολύ κοντά σου. Ο Marco ήταν δυνατός αναβάτης και πάντα πίεζε δυνατά. Αγωνιστήκαμε μαζί από παιδιά, τον έχω δει να πιέζει στο όριο, είχε πολλά ατυχήματα, αλλά χωρίς μεγάλους τραυματισμούς, έδειχνα να είναι άφθαρτος. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι αδιανόητο».

Οι υπόλοιπες ομάδες προτίμησαν να μην πάρουν δηλώσεις από τους αναβάτες τους και αρκέστηκαν στο να αποχαιρετήσουν τον Sic με λιτό τρόπο. Η ομάδα της Honda αποφάσισε να ακυρώσει το προγραμματισμένο τεστ τη Δευτέρα στη Sepang που θα έκανε με τους Casey Stoner και Dani Pedrosa.
Πηγή:msfree.gr

Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “MotoGP...”