Νέα απο τον χώρο της F1

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Ο Montezemolo προειδοποιεί τον Massa για το 2012

Το 2011 ήταν ακόμα μια κακή χρονιά για τον Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει επανέλθει ποτέ έπειτα από το ατύχημά του στις κατατακτήριες του Ουγγρικού Grand Prix, το 2009, όμως θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή του την επόμενη σεζόν, αν θέλει να μην είναι και η τελευταία του στη Scuderia. Ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, προειδοποιεί τον 30χρονο, τον οποίο καλεί να αποδείξει την αξία του.

Ελπίζουμε να πάει καλά. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους οδηγούς μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Όσον αφορά τους οδηγούς, έχουμε συμβόλαιο με τον Fernando μέχρι το 2016, και αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός στον στον κόσμο.

Το συμβόλαιο του Massa ισχύει για όλη την επόμενη χρονιά. Είναι μαζί μας εδώ και αρκετά χρόνια, και παρόλο που δεν είχε μια τόσο καλή σεζόν ή πολλή τύχη, δεν μπορούμε ν’ αμφισβητήσουμε την ικανότητά ενός οδηγού που (παραλίγο να) είχε κερδίσει τον τίτλο πριν από 3 χρόνια και ήταν πάντα γρήγορος και ανταγωνιστικός. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να τελειώσει τη σεζόν μ’ ένα καλό αποτέλεσμα στη Βραζιλία. Περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν το 2012 και μετά θ’ αποφασίσουμε πώς να προχωρήσουμε. Θα πρέπει ν’ αποδείξει την αξία του την επόμενη σεζόν.


Εκτός του Massa, ούτε και η Ferrari τα πήγε καλά φέτος. Η 150° Italia δεν ήταν ανταγωνιστική και γρήγορη στην αρχή της σεζόν, και οι τεχνικοί στο Maranello δυσκολευόταν να τη βελτιώσουν, καθώς τα δεδομένα που έπαιρναν από την πίστα δεν ταυτίζονταν με αυτά που τους έδινε η αεροδυναμική σήραγγα. Ο Ιταλός βαθμολογεί την ομάδα του με 6 για όλο το 2011.

Θα έδινα ένα 5, το οποίο κάνω 6 για την προσπάθεια και τη νίκη στο Silverstone, 60 χρόνια μετά από την πρώτη νίκη της Ferrari στη Formula 1. Αλλά η σεζόν ξεκίνησε άσχημα. Δεν μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε καλά τους κανονισμούς και δε ρισκάραμε στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου.
Πηγή:autoblog.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

O Ράικονεν στη Renault!

O Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε την επιστροφή του στη F1 με τα χρώματα της Renault.
Ο Ράικονεν έφυγε από τη F1 στα τέλη του 2009 για να «αδειάσει» μια θέση στη Ferrari για τον Αλόνσο. Μάλιστα η Ιταλική ομάδα εξαγόρασε το συμβόλαιό του πληρώνοντάς τον αδρά για να κάθεται. Βέβαια αυτό δεν περιόριζε τις επιλογές του εκτός πίστας.

Ο 32χρονος Φινλανδός που μέχρι τότε σε 155 εκκινήσεις είχε πάρει 18 νίκες, εκκινώντας 16 φορές από την pole προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο WRC. Αγωνίστηκε δυο χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και τώρα επιστρέφει στη F1 με τα χρώματα της Lotus όπως θα ονομάζεται του χρόνου η ομάδα της Renault.

Στο μεσοδιάστημα ο Ράικονεν δοκίμασε την τύχη του και σε άλλες μορφές αγώνων όπως τα Nascar ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που απασχόλησε τα Μέσα με ατασθαλίες στην προσωπική του ζωή.
Σήμερα πιο ώριμος ίσως από ποτέ επιστρέφει στη F1 με στόχο να βοηθήσει τη Lotus να βρει ξανά το δρόμο για την κορυφή. Η συγκεκριμένη ομάδα δυο φορές στο παρελθόν με το Σουμάχερ και τον Αλόνσο έχει καταφέρει να σπάσει το μονοπώλιο των τριών μεγάλων (Ferrari, McLaren, Williams) και να πάρει και τους δυο τίτλους.

O ίδιος έλεγε ότι απαραίτητα προϋπόθεση για να επιστρέψει στη F1 είναι να έχει στα χέρια του ανταγωνιστικό μονοθέσιο, μένει να αποδειχτεί αν η βρετανική ομάδα έχει τη δυνατότητα να του το προσφέρει.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ράικονεν είναι διετές: «Είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω στη F1 μετά από 2 χρόνια απουσίας και ευχαριστώ τη Lotus Renault που μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Έμαθα πολλά στο WRC αλλά δεν το κρύβω ότι εσχάτως το ενδιαφέρον μου για τη F1 αναθερμάνθηκε. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να παίξω σημαντικό ρόλο στο να φέρω την ομάδα πιο μπροστά».

Από την πλευρά της ομάδας ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης Γκέραρντ Λόπεζ συμπλήρωσε: «Είμαστε σε μια φάση που ενισχύουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Η απόφαση του Κίμι να επιστρέψει στη F1 με εμάς αποτελεί μια πρώτη ενέργεια. Θα ακολουθήσουν πολλές ανακοινώσεις που θα μας αναδείξουν την δυναμική μας. Καλωσορίζω τον Κίμι στο Έστον».

Πέρα από τους φανατικούς οπαδούς του Ράικονεν που είναι πολλοί και στην Ελλάδα αυτά είναι καλά νέα και για το Μπαρικέλο καθότι η Williams βρίσκονταν σε συζητήσεις με το Ράικονεν. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις πιθανότητες του Βραζιλιάνου να παραμείνει στην ενεργό δράση με τα χρώματα της Βρετανικής ομάδας.
Πηγή:protothema.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Λίστα συμμετοχών με -μικρές- εκπλήξεις



Λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, η FIA έδωσε στη δημοσιότητα την προσωρινή λίστα συμμετοχών για το 2012. Η λίστα αυτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας περιλαμβάνει πολλά από τα πράγματα που ξέραμε αλλά και μερικές εκπλήξεις, που μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε για το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό αργότερα.

Πρώτα απ’ όλα, περιλαμβάνει τις αλλαγές ονόματος που ζήτησαν οι 3 ομάδες και δέχτηκε η Επιτροπή F1, έτσι έχουμε τη Lotus F1 Team αντί για Renaut, τηv Caterham F1 Team αντί για Lotus και τη Marussia F1 Team αντί για Virgin. Διαβάζοντας τη λίστα από την κορυφή προς τη βάση γίνονται ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

» Στη McLaren ο Jenson Button πήρε το Νο 3 καθώς τερμάτισε στη βαθμολογία πάνω από τον Lewis Hamilton, ο οποίος πήρε το Νο 4.

» Στη Mercedes, ωστόσο, ο Michael Schumacher διατήρησε το Νο 7 παρότι στην τελική βαθμολογία έμεινε πίσω από τον Nico Rosberg που κράτησε το Νο 8.

» Ο Kimi Raikkonen του χρόνου στη Lotus (πρώην Renault) θα έχει το Νο 9, αλλά το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι η ομάδα δεν δήλωσε δεύτερο οδηγό και η θέση που όλοι θεωρούσαμε ότι έχει καπαρωμένη ο Vitaly Petrov προς το παρόν είναι ακόμα ανοιχτή.

» Η Sahara Force India δεν έχει δηλώσει ακόμα οδηγούς, κάτι αναμενόμενο αφού παρότι η επιλογή των Paul di Resta και Nico Hulkenberg θεωρείται βέβαιη, η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα δημόσιες ανακοινώσεις.

» Κανέναν οδηγό δεν έχουν δηλώσει οι Toro Rosso και Williams. Για τη μικρή ιταλική ομάδα αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί ο Helmut Marko ακόμα δεν έχει επιλέξει πους δύο από τους τέσσερις υποψήφιους θα βάλει στο μονοθέσιο του χρόνου. Για τη Williams όμως αυτό είναι μια μικρή έκπληξη καθώς το όνομα του ακλόνητου» Pastor Maldonado απουσιάζει από τη λίστα.

» Για την Caterham (πρώην Lotus) η φημολογία που αφορά απομάκρυνση του Trulli είναι καταιγιστική αλλά το όνομα του Ιταλού είναι αυτό που δόθηκε από την ομάδα στη FIA, μαζί με του Heikki Kovalainen.

» Τέλος, ούτε η HRT έχει δώσει ονόματα οδηγών, παρά την πανηγυρική ανακοίνωση του Pedro de la Rosa πριν από μερικές ημέρες. Εδώ υπάρχει το ακόμα πιο αξιοπερίεργο ότι η ομάδα δεν έχει δηλώσει ούτε τον κατασκευαστή κινητήρα, που όπως ξέρουμε θα είναι η Cosworth.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η FIA
Πηγή:msfree.gr

Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
athanatos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1264
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 17:36

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από athanatos »

Johnny έγραψε:» Ο Kimi Raikkonen του χρόνου στη Lotus (πρώην Renault) θα έχει το Νο 9, αλλά το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι η ομάδα δεν δήλωσε δεύτερο οδηγό και η θέση που όλοι θεωρούσαμε ότι έχει καπαρωμένη ο Vitaly Petrov προς το παρόν είναι ακόμα ανοιχτή.
Με έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα, αλλά δεν πάω. Δεν μου αρέσουν τα τιμόνια τους. :lol:
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Νέοι κανονισμοί για το 2012


Το ΠΣΜΑ της FIA ανακοίνωσε μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές


Στην τελευταία συνεδρίασή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA εκτός από την επικύρωση του αγωνιστικού προγράμματος για το 2012 (σχετικό θέμα) αποφάσισε και ορισμένες ενδιαφέρουσες αλλαγές στους κανονισμούς. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι ριζικές, ωστόσο αναμένεται να βελτιώσουν κάποιες παραμέτρους των αγώνων, όπως για παράδειγμα ότι θα επιτρέπεται πλέον στα μονοθέσια που έχουν «φάει» γύρο να περνούν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και να επιστρέφουν στην ουρά της κατάταξης, έτσι ώστε να μην επηρεάζουν τον αγώνα των πρώτων. Ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι επίσης ότι οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους την Παρασκευή όλα τα σετ ελαστικών του 3ημέρου και όχι μόνο τρία από αυτά όπως ίσχυε μέχρι φέτος. Επίσης, ορίζεται ότι αν ένας οδηγός βγει από την αγωνιστική γραμμή για να υπερασπιστεί τη θέση του σε απόπειρα προσπέρασης δεν θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέψει σε αυτήν. Ας δούμε όμως όλες τις αλλαγές όπως ανακοινώθηκαν από τη FIA…

Αλλαγές στους Τεχνικούς Κανονισμούς

» Όλες οι ρυθμίσεις και οι παράμετροι της στάνταρ ECU, που μέχρι τώρα ελέγχονταν μόνο από Τεχνικές Οδηγίες, πλέον θα ενσωματωθούν στο σχετικό τμήμα των Τεχνικών Κανονισμών.

» Οι απολήξεις των εξατμίσεων θα ορίζονται αυστηρά από τους κανονισμούς για να διασφαλιστεί ότι το αεροδυναμικό αποτέλεσμα των καυσαερίων της εξάτμισης θα διατηρηθούν στο απολύτως ελάχιστο.

» Προβλέπεται καλύτερη κατασκευή των διακοπτών ανάγκης μέσα στο κόκπιτ που χρησιμοποιούν οι κριτές στην πίστα.

» Οι δομές πλευρικής σύγκρουσης θα πρέπει τώρα να υποβάλλονται σε περαιτέρω (ανοδική) δοκιμή αντοχής.

Αλλαγές στους Αγωνιστικούς Κανονισμούς

» Τα μονοθέσια δεν θα μπορούν πλέον να παίρνουν μέρος στις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν αν δεν έχουν περάσει όλα τα crash test.

» Θα υπάρχει μέγιστο όριο δύο ωρών διάρκειας του αγώνα για να διασφαλιστεί ότι μια μεγάλης διάρκειας διακοπή του αγώνα δεν θα έχει αποτέλεσμα αυτός να διαρκεί μέχρι οκτώ ώρες χωρίς αν αφεθεί ανεξέλεγκτο.

» Προτού το Αυτοκίνητο Ασφαλείας επιστρέψει στα pit όλα τα μονοθέσια που έχουν «φάει» γύρο θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στο τέλος της κατάταξης, για να υπάρχει καθαρή επανεκκίνηση χωρίς τα πιο αργά μονοθέσια να εμποδίζουν εκείνα που μάχονται για τις κορυφαίες θέσεις.

» Τα μονοθέσια που είναι στο pit lane όταν ο αγώνας διακοπεί πλέον θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στο grid στις θέσεις που είχαν όταν διακόπηκε ο αγώνας.

» Οι οδηγοί δεν θα μπορούν πλέον να βγουν από την πίστα χωρίς επαρκή λόγο, δηλαδή «κόβοντας» ένα σικέιν στο γύρο αναγνώρισης ή στο γύρο εισόδου για να γλιτώσουν χρόνο και καύσιμα.

» Οι οδηγοί δεν μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην αγωνιστική γραμμή αν έχουν μετακινηθεί από αυτήν για να υπερασπιστούν τη θέση τους.

» Μία περίοδος δοκιμών τριών ημερών θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς στο παρελθόν δεν υπήρχε.

» Όλες οι αποφάσεις των αγωνοδικών που δεν είναι πλέον εφέσιμες βρίσκονται σε ένα σημείο των κανονισμών αντί για διάφορα.

» Όλα τα ελαστικά που έχει στη διάθεσή του ένας οδηγός μπορούν να χρησιμοποιηθούν την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών - στο παρελθόν επιτρέπονταν μόνο τρία σετ.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Η Formula 1 τιμά τον Simoncelli

Οδηγοί και ομάδες τίμησαν τον αδικοχαμένο Ιταλό αναβάτη



Εικόνα



Σε λίγες ώρες στην πίστα της Sepang θα ξεκινήσει η δράση του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1. Οι προετοιμασίες για να φτάσουμε έως εδώ ήταν έντονες, ωστόσο οι ομάδες και οι οδηγοί της F1 δεν ξέχασαν μέσα στο σφικτό τους πρόγραμμα να τιμήσουν τον Marco Simoncelli. Ο Ιταλός αναβάτης έχασε τη ζωή του στο περίφημο ατύχημα της στροφής 11 πέρυσι τον Οκτώβριο και βύθισε σε πένθος όλο τον κόσμο των motorsports.

Ο Mark Webber ήταν εκείνος που πρώτος τίμησε τον Simoncelli πηγαίνοντας στο σημείο του ατυχήματος, ενώ η ομάδα της Ferrari ήταν εκείνη που αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο για να τιμήσει τον αναβάτη. Οι Fernando Alonso και Felipe Massa, μαζί με ανθρώπους της ομάδας, έκαναν μια mini φωτογράφηση στη στροφή 11 παρέα με μια αγωνιστική πινακίδα η οποία έγραφε «Για πάντα μαζί μας».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Alonso σχολίασε: «Κάναμε μια φωτογράφηση το απόγευμα, ο Felipe και εγώ και η ομάδα στη στροφή 11, όπου έγινε το ατύχημα. Νομίζω ότι έχει χαραχτεί στη μνήμη μας και στην οικογένεια της Ferrari και τους Ιταλούς θα μείνει αξέχαστος, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Παρόλα αυτά, μετά το περσινό ατύχημα ο αγώνας εδώ θα είναι πάντα στενάχωρος, γνωρίζοντας ότι ένας συναθλητής έχασε τη ζωή του. Θα είναι πάντα δύσκολος ο αγώνας».

Ο Felipe Massa θα αφιερώσει το συγκεκριμένο αγώνα στον SuperSic. «Αυτό που συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο ήταν τραγικό και σε όλο τον κόσμο και στην Ιταλία αισθανθήκαμε την απώλεια. Παρόλα αυτά, είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να κάνουμε τη δουλειά μας, αυτή άλλωστε δεν είναι η μοναδική πίστα που έχει συμβεί κάτι κακό. Αν είναι δυνατό θα ήθελα να είχα έναν καλό αγώνα την Κυριακή στη μνήμη του Marco».
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Προς ΕΡΤ οδεύει η Formula 1



Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Formula 1 στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, η συνδρομητική OTE TV έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι το 2015 αλλά υπήρχε μέχρι τώρα ασάφεια σχετικά με τη μετάδοση από ελεύθερο κανάλι καθώς το συμβόλαιο του Alpha TV έληξε το 2012. Όπως όμως αποκαλύπτει το -κατά κανόνα έγκυρο- media-industry του Βασίλη Κουφόπουλου, η ΕΡΤ κάνει δυνατή είσοδο στο παιχνίδι.

Η ΕΡΤ φαίνεται να προσφέρει ποσό 2.850.000 ευρώ για ν αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για 2 χρόνια, σε συνεργασία με μεγάλη διαφημιστική εταιρεία και φαίνεται ότι ο Aplha δεν μπορεί να διαθέσει ανάλογο ποσό. Η πρόταση αυτή της ΕΡΤ συζητιέται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής 22/2 και αν εγκριθεί θεωρείται σίγουρο ότι θα έχουμε τη Formula 1 σε κρατικό κανάλι για τα επόμενα 2 χρόνια.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Στον «πάγο» η F1 στην Ελλάδα

Η ΕΡΤ κάνει πίσω για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1

Το μόνιμο πρόβλημα της τηλεοπτικής μετάδοσης της Formula 1 σε ελεύθερο κανάλι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας φάνηκε πριν από λίγες ημέρες να βρίσκει μια εύκολη λύση για τα επόμενα δύο χρόνια με την εμφάνιση της ΕΡΤ στο προσκήνιο.

Η δημόσια τηλεόραση έχει προσφέρει το ποσό των 2.850.000 ευρώ για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για 2 χρόνια και τη Δευτέρα 27/2 ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την έγκριση. Όμως το Δ.Σ. δεν έγινε και ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, αποφάσισε να κάνει αρνητική εισήγηση λόγω του υψηλού κόστους.

Με λίγα λόγια η ΕΡΤ προσπαθεί να πάρει χαμηλότερη τιμή καθώς κανένα άλλο ελεύθερο κανάλι δεν ενδιαφέρεται. Εκεί που έδειχναν όλα να ξεκαθαρίζουν σχετικά εύκολα, είναι και πάλι ρευστά.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Θα μας βγάλουν την ψυχή πάλι.......... :evil: :evil:
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Νέα απο τον χώρο της F1

Δημοσίευση από Johnny »

Η Formula 1 στην ΕΡΤ

Το ελεύθερο κανάλι που θα μεταδίδει φέτος τους αγώνες της F1 θα είναι κρατικό


Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13/3 η εισήγηση για τη μετάδοση της Fomrula 1 από την ΕΡΤ σε ένα ΔΣ που αποφάσισε μόνο για αυτό το θέμα εξαιτίας της απουσίας Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα για την παραγωγή αλλά η εισήγηση περιέγραφε την ανάγκη να έχουν ειδικές γνώσεις οι παρουσιαστές / σχολιαστές και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό να δούμε και πάλι τον Τάκη Πουρναράκη ως βασικό σχολιαστή.

Η εισήγηση στην ΕΡΤ περιλάμβανε μετρητά 250.000€ και διαφημιστικό χώρο αξίας 2.600.000 ευρώ μέσω της διαφημιστικής εταιρείας Oglilvy για τον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στο πακέτο υπάρχει η ζωντανή μετάδοση μόνο των αγώνων (εκ των οποίων 4 θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση). Όλες οι ελεύθερες δοκιμές και οι κατατακτήριες θα μεταδίδονται ζωντανά από την ΟΤΕ TV.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”