Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στους επαγγελματίες οδηγούς...
erling
Δημοσιεύσεις: 1880
Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από erling »

UltiMo_, υπεύθυνο για την συντήρηση είναι ακόμα το ΥΠΕΚΑ (Πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) ?
Στην Λάρισα είναι ο ιδιώτης που έχει αναλάβει την συντήρηση ή κάποιο τμήμα της περιφέρειας?


Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4673
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από UltiMo_ »

XAXAXXAXAXAXAXAXAXAXXA
erling θα καταλάβεις με την παρακάτω ΑΠΙΘΑΝΗ Είδηση!!!! Έφερα τα πάνω κάτω??






Τοπικά
Κλείνει ο κόμβος Φυτόκου στον περιφερειακό

Εικόνα

Απαγορεύεται η εγκάρσια κυκλοφορία και οι αριστερές είσοδοι στον περιφερειακό, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στους σηματοδότες.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Βόλου και με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων δημιουργούνται νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στη διασταύρωση της Περιφερειακής οδού Βόλου με την οδό Φυτόκου, έπειτα και από την ολοσχερή βλάβη του κόμβου φωτεινής σηματοδότησης στο συγκεκριμένο σημείο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Οι ρυθμίσεις θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, θα ισχύσουν δηλαδή μέχρι να αποκατασταθεί από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.) η εύρυθμη λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης και διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή Βόλου με έγγραφό της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας υπέβαλε αίτημα, το οποίο και έγινε αποδεκτό, να ενεργοποιηθεί διάταξη του ΚΟΚ η οποία αφορά σε έκτακτες ανάγκες και περιπτώσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, αποκλείεται προσωρινά η εγκάρσια κυκλοφορία επί της οδού Φυτόκου στο ύψος του Περιφερειακού. Στη συγκεκριμένη διασταύρωση επίσης απαγορεύονται οι αριστερές είσοδοι σε αυτόν και από τις δύο κατευθύνσεις της οδό Φυτόκου καθώς και οι αριστερές έξοδοι από τον Περιφερειακό προς την οδό Φυτόκου και από τις δύο κατευθύνσεις.

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο σημείο αφορά κυρίως τη διέλευση πεζών και εποχουμένων, ιδιαίτερα δε φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μαθητών της Β/θμιας Εκπαίδευσης με κατεύθυνση τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής Καλλιθέας. Η διέλευση των πεζών και των δυκυκλιστών οι οποίοι επιθυμούν να διασχίσουν τη συγκεκριμένη διάβαση θα γίνεται στο εξής από την παρακείμενη πεζογέφυρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Επίσης, θα υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων σχολικών λεωφορείων, τα οποία θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν τον ανισόπεδο κόμβο στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, καθώς και τον αντίστοιχο ισόπεδο κόμβο στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Από τον υπεύθυνο φορέα του έργου ολοκλήρωσης της Περιφερειακής Οδού Βόλου δηλαδή το Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και από την αρμόδια διεύθυνση έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε πίστωση ώστε να υλοποιηθεί εργολαβία ανακατασκευής των κόμβων Φυτόκου και Μελισσατίκων. «Έως ότου όμως γίνει το έργο αυτό», όπως τονίζει ο Αντιδήαμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, «η κυκλοφοριακή ρύθμιση που αποφασίστηκε εξασφαλίζει στοιχειωδώς την ασφάλεια του δρόμου. Ο ίδιος δήλωσε ότι «πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτό το «γαϊτανάκι» ανευθυνοϋπευθυνότητας και από την πλευρά του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., χωρίς άλλη χρονοτριβή και κωλυσιεργία, να προχωρήσει επιτέλους όχι μόνο η συγκεκριμένη παρέμβαση αλλά στο σύνολό της η εργολαβία «σκούπα» που αφορά τις εκκρεμότητες της Περιφερειακής Οδού».

Εξάλλου, από την πλευρά του Δήμου Βόλου αναμένεται η απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πρόταση - αίτημα που έχει διατυπωθεί από τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη από τον περασμένο Νοέμβριο και αφορά τις αρμοδιότητες συντηρήσεων για το σύνολο της Περιφερειακής οδού στο τμήμα από Λαρίσης έως Γορίτσα. Σύμφωνα με την πρόταση, το συγκεκριμένο τμήμα ως κλάδος του εθνικού δικτύου πρέπει να περιέλθει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας όσον αφορά το σκέλος των συντηρήσεων, ενώ στην αρμοδιότητα το Δήμου Βόλου πρέπει να περιέλθουν οι κεντρικοί οδικοί άξονες του Βόλου που σήμερα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από MacPap »

UltiMo_ έγραψε:...Έφερα τα πάνω κάτω??..
Είδες που η επιμονή αποδίδει αν ακολουθείται με συνέπεια? :applause
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
erling
Δημοσιεύσεις: 1880
Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από erling »

Ακριβώς.


υ.γ. Ναι δεν είναι το ΥΠΕΚΑ υπεύθυνο αλλά το ΥΥΠΟΜΕΔΙ (!!!!!) (Βορίδης δηλαδή)
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από MacPap »

Μου φαίνεται πως όσα λιγότερα κάνει ένα υπουργείο τόσο πολυπλοκότερο και μακρύτερο όνομα έχει.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
grigoris
Δημοσιεύσεις: 546
Εγγραφή: 23 Αύγ 2011, 19:47

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από grigoris »

Ωραίος Γιάννο και ελπίζω η πράξη σου να φέρει αποτελέσματα.! :applause
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4673
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Φωτογραφίες απο το σημείο και απο το χιονισμένο Πήλιο

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

και μια είδηση..



Κατέλαβαν τον περιφερειακό οι μαθητές
2012-02-10 - 19:33:39

Εικόνα

Αντιδρούν για την έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών και την επικινδυνότητα του δρόμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εξαντλήθηκαν τα όρια των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που εδρεύει στο Φυτόκο και κατέλαβαν σήμερα το πρωί τον κόμβο του Φυτόκου στον Περιφερειακό θέλοντας να δείξουν έμπρακτα την αγανάκτησή τους για την έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών που θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και όλους όσοι διαμένουν στην περιοχή. Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή των μαθητών στάθηκε η προ ημερών άρνηση λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ Βόλου να διασχίσει τον Περιφερειακό, καθώς δεν λειτουργούσαν οι σηματοδότες. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν μούσκεμα οι μαθητές καθώς επικρατούσε καταρρακτώδης βροχή και να περπατήσουν 2 χιλιόμετρα μέχρι να περάσουν την είσοδο του ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν από τους υπευθύνους άμεσα έργα και όχι μόνο λόγια. Να σημειωθεί πως την περιοχή του Φυτόκου εδρεύουν τα 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ν. Ιωνίας, η ΕΠΑ.Σ Ν. Ιωνίας και το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (εσπερινό), οι μαθητές του οποίοι εδώ και χρόνια ζητούν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια στον Περιφερειακό.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Φώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος εξήγησε στους μαθητές τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η δημοτική αρχή έτσι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Προ στιγμή οι μαθητές αντέδρασαν και η συζήτηση με τον κ. Λαμπρινίδη κυμάνθηκε σε έντονους τόνους ενώ ο αντιδήμαρχος ήρθε σε ρήξη με τα μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που πρότειναν το κλείσιμο του κόμβου μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, παρουσίασε όμως τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθούν τα αστικά λεωφορεία για να μεταφέρουν τους μαθητές στο σχολείο. «Τα λεωφορεία μπορούν να μετακινηθούν είτε από τον ισόπεδο κόμβο της Αγίας Βαρβάρας ή από τον ανισόπεδο κόμβο του Πανθεσσαλικού και να μεταφέρουν τους μαθητές στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος. (σσ UltiMo_ Χαλώντας δηλαδή τη γραμμή και αφήνοντας έξω τους υπόλοιπους επιβάτες με προορισμό άλλον απο τα σχολεία)

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται έντονα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σχετικά με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στον κόμβο του περιφερειακού.

«Μετά την ανεμοθύελλα της περασμένης εβδομάδας κατεδαφίστηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο περιφερειακού - Φυτόκου. Λογικό θα ήταν να αποκατασταθεί η ζημιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μην υπάρξει πρόβλημα. Αντί λοιπόν να αποκατασταθεί η ζημιά, στο Δημοτικό Συμβούλιο ελήφθησαν οι πλέον παράλογες αποφάσεις. Έκλεισαν την οδό Φυτόκου και απέκλεισαν ολόκληρη την περιοχή. Δεν περνούν τα αστικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, όσοι έρχονται στο σχολείο με δικά τους μέσα, πρέπει να περάσουν από διάφορα στενά, χωματόδρομους ή μάνδρες ή να κάνουν γύρους χιλιομέτρων μέσα από τον περιφερειακό. Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις ξέρουν, αλήθεια, που βρίσκεται η περιοχή;

Παρακαλούμε να επιληφθεί του θέματος επειγόντως ο Δήμαρχος, να επισκεφτεί το σχολείο, να συζητήσει με τη σχολική κοινότητα και να λύσει το πρόβλημα, μια και οι μαθητές ήδη ξεκίνησαν καταλήψεις και αποκλεισμούς του δρόμου. Είναι λυπηρό, αντί να βοηθούμε να λειτουργούν ομαλά τα σχολεία, λες και το κάνουμε επίτηδες, δίνουμε αφορμές για αναστάτωση», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι καθηγητές του ΕΠΑΛ.

Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Στο μεταξύ, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας Δημήτρη Κατσίκα, που εκδόθηκε σήμερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου της οδού Φυτόκου, στο τμήμα της συμβολή της με τον περιφερειακή οδό και στο ρεύμα καθόδου της Φυτόκου προς Πανθεσσαλικό Στάδιο μέχρι και το επόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, για την εκτέλεση έκτακτων εργασιών στη φωτεινή σήμανση του ισόπεδου κόμβου της περιφερειακής οδού με την οδό Φυτόκου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Λ. Καζανάκη - περιφερειακός - Φυτόκου ή περιφεριακός - αερογέφυρα Πανθεσσαλικού - οδός Σταδίου.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από MacPap »

Οταν έχει μπαρούτι αυτό που χρειάζεται είναι ο σπινθήρας... Για σου "σπινθηροβόλε" Ultimo_... :applause

Και άμα σου πάρουν συνέντευξη (lol) θυμίσου και το odigein :D

Είδες η ΔΕΗ? (Για όσους θυμούνται το σλόγκαν...)
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4844
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Ἀν εἶχε γίνει κάποια ζημιὰ στὸ γραφεῖο τοῦ δημάρχου ὴ τοῦ νομάρχη θὰ εἴχαν ξεκινήσει οἱ μαστόροι ἐντὸς τῆς ἡμέρας. Αντιθέτως τὸ φανάρι τὸ γράψανε ἐκεῖ ποῦ δὲν πιάνει μελάνι.

Καλύτερα νὰ γἰνεται ἡ διέλευση μέσα ἀπὸ χωματόδρομους καὶ μάντρες παρὰ νὰ γίνει κανένα δυστήχημα.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Άρνηση διάσχισης επικίνδυνου δρόμου

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Με δύο λόγια. Αν δεν κινηθούμε και αν δεν πιέσουμε σαν άτομα τις ηγεσίες, αλλά και τους συνανθρώπους μας, δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτε στη χώρα αυτή. Ο αυτόματος πιλότος δεν υπάρχει για τα κράτη, αλλά για τα αεροπλάνα, τα καράβια και τελευταία για τα αυτοκίνητα.

Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οδηγώ και είμαι επαγγελματίας...”