Formula 1 2012

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP M. Βρετανίας


Τo Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας ήταν όπως αναμενόταν ένας συναρπαστικός αγώνας, παρότι αυτό δεν προέκυψε από τις καιρικές συνθήκες. Ο Mark Webber ήταν εκείνος που εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική της Red Bull και την αλάνθαστη οδήγησή του κατάφερε να πάρει τη νίκη, σε έναν αγώνα που και ο ίδιος θεωρεί περίπου εντός έδρας. Ο Fernando Alonso προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή και αρκέστηκε στη 2η θέση, η οποία ωστόσο τον διατηρεί πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Στο 3ο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Sebastian Vettel με την άλλη Red Bull. Ο Felipe Massa έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τη Ferrari και ήταν 4ος και ακολούθησαν οι

Εκκίνηση

Ο βρετανικός καιρός «κρατήθηκε» στο ξεκίνημα του αγώνα και τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση σε στεγνή πίστα και φορώντας τα slick ελαστικά της Pirelli. Από την πρώτη 10άδα πάντως μόνο οι Alonso και Hamilton ξεκίνησαν με τη σκληρή γόμα ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν τη μαλακή. Από το grid έλειπε ο Vitaly Petrov, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα της Caterham και δεν κατάφερε να ξεκινήσει. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Fernando Alonso ξεκίνησε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση, μπροστά από τον Mark Webber που δεν απειλήθηκε για τη δεύτερη. Ο Michael Schumacher επίσης διατήρησε την 3η θέση ενώ ο Sebastian Vettel έχασε την 4η θέση από τον Felipe Massa.

Ο Kimi Raikkonen προσωρινά πέρασε επίσης τον Vettel αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, ενώ έχασε και την 6η θέση από τον Pastor Maldonado με τη Williams. Λίγο πιο πίσω υπήρξε επαφή ανάμεσα στον Paul di Resta και τον Romain Grosjean, που έστειλε τον Γάλλο της Lotus στα pit για αλλαγή ρύγχους και τον Σκοτσέζο εκτός αγώνα λόγω σπασμένης ανάρτησης. Ο Lewis Hamilton διατήρησε απλώς την 8η θέση ενώ ο Jenson Button είχε ανέβει μόνο μέχρι τη 13η. Κερδισμένος από την εκκίνηση ο Sergio Perez ο οποίος είχε ανέβει στην 9η θέση.

Pit stop

O Sebastian Vettel και η Red Bull αποφάσισαν να κάνουν μιαν αποφασιστική κίνηση στρατηγικής και ο Γερμανός μπήκε στα pit στον 11ο γύρο για να αλλάξει τη μαλακή γόμα με τη σκληρή. Στον ίδιο γύρο ο Felipe Massa κατάφερε να περάσει τον Michael Schumacher για να πάρει την 3η θέση, ενώ ο Fernando Alonso σημείωνε ταχύτερο γύρο. Στο επόμενο πέρασμα οι Perez και Maldonado είχανε επαφή, με ευθύνη μάλλον του δεύτερου, που έστειλε εκτός αγώνα τον Μεξικανό και στα pit τον οδηγό της Williams.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα pit οι Schumacher, Massa και Webber, όλοι τους επιλέγοντας τη σκληρή γόμα της Pirelli για το 2ο stint τους. Στον 15ο γύρο ήρθε η σειρά του Fernando Alonso, ο οποίος έβαλε ξανά τη σκληρή γόμα και επέστρεψε στην πίστα στη 2η θέση, πίσω από τον Lewis Hamilton που δεν είχε κάνει ακόμα το pit stop του. Χαμένος από τη διαδικασία των pit stop ήταν ο Massa, ο οποίος βρέθηκε πίσω από τον Vettel. Οι Alonso και Hamilton έδωσαν μια πολύ ωραία μονομαχία, στην οποία επικράτησε φυσιολογικά ο Ισπανός που είχε πολύ πιο φρέσκα ελαστικά.

Η στρατηγική της McLaren για τον Lewis Hamilton τον έφερε στα pit για αλλαγή ελαστικών στον 22ο γύρο, με τον Βρετανό να βάζει τη μαλακή γόμα στο μονοθέσιό του και να επιστρέφει στην πίστα στην 8η θέση, ακριβώς πίσω από τον Kimi Raikkonen, ο οποίος έδινε μάχη με τον Michael Schumacher και κατάφερε τελικά να περάσει και να πάρει την 5η θέση. Αμέσως και ο Hamilton πέρασε τον Γερμανό της Mercedes και έβαλε στο στόχαστρο τον Φινλανδό της Lotus, ο οποίος όμως έβαλε το κεφάλι κάτω και απομακρυνόταν.

Στρατηγική

Η στρατηγική της McLaren και του Lewis Hamilton αποκαλύφθηκε στον 29ο γύρο, όταν ο Βρετανός μπήκε για το 2ο και τελευταίο του pit stop, αλλάζοντας από τη μαλακή στη σκληρή γόμα της Pirelli. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ταχύτερος ήταν ο Kimi Raikkonen με τη Lotus ενώ ο Jenson Button είχε καταφέρει να μπει στη 10άδα και άφησε να τον περάσουν οι Hamilton και Grosjean που ήταν πίσω του αλλά είχαν φρέσκα ελαστικά. Οι δύο τους έδωσαν μια πολύ ωραία μάχη, με νικητή τον ορμητικό Γάλλο της Lotus.

Μεγάλο ενδιαφέρον εξακολουθούσε να υπάρχει στις πρώτες θέσεις, όπου ο Fernando Alonso εξακολουθούσε να διατηρεί με άνεση το προβάδισμα από τον Webber αλλά δεν είχε βάλει ακόμα τη μαλακή γόμα, με την οποία ξεκίνησε ο Αυστραλός. Ο Webber μπήκε στα pit για το τελευταίο του pit stop στον 33ο γύρο, βάζοντας τη σκληρή γόμα, αυτό ακριβώς που έκανε και ο Kimi Raikkonen στον επόμενο γύρο.

Με δεδομένο ότι η σκληρή γόμα ήταν η ιδανική για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα και ο Alonso ήταν υποχρεωμένος να βάλει τη μαλακή, ενώ οι διώκτες του (οι Red Bull των Webber και Vettel) φορούσαν τη σκληρή, το τελευταίο pit stop του Ισπανού είχε ξεχωριστή σημασία. Η Ferrari κάλεσε τον οδηγό της στον 37ο γύρο, άλλαξαν τα ελαστικά και ο Ισπανός επέστρεψε στον αγώνα στην πρώτη θέση, 4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Webber. Σε εκείνο το σημείο έγινε και ένα δυσάρεστο συμβάν στο pit lane, όταν ο Kamui Kobayashi δεν κατάφερε να σταματήσει στο σωστό σημείο για το pit stop του και παρέσυρε μερικούς από τους μηχανικούς της Sauber. Άσχημο pit stop είχε και ο Nico Rosberg, καθώς οι μηχανικοί της Mercedes δεν κατάφερναν να βιδώσουν τον εμπρός αριστερά τροχό και έχασε αρκετό χρόνο.

Με τη μαλακή γόμα ο Alonso διατηρούσε σταθερή τη διαφορά του από τον Webber, προσπαθώντας προφανώς να τα προστατεύσει και να τα έχει στη διάθεσή του στο τέλος του αγώνα. Ακολουθούσαν οι Webber και Vettel, με τον Felipe Massa να πηγαίνει για τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην 4η θέση. Πιο πίσω ήταν οι Raikkonen και Grosjean με τους Hamilton, Schumacher, Hulkenberg και Senna να ακολουθούν.

Τα ελαστικά του Alonso δεν είχαν άλλες δυνατότητες και ο Mark Webber με ταχύ ρυθμό κατάφερε να τον φτάσει στον 46ο γύρο και να τον περάσει στον 48ο. Μετά την προσπέραση του Webber το πρόβλημα του Alonso μετατοπίστηκε στον Vettel, ο οποίος επίσης πλησίαζε με γρήγορο ρυθμό. Τελικά όμως κατάφερε να κρατηθεί στη 2η θέση και να διατηρήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Η καρό σημαία έπεσε μπροστά από τον Mark Weber, ο οποίος πήρε στο Silverstone τη 2η φετινή του νίκη. Οι Alonso και Vettel συμπλήρωσαν το βάθρο και ακολούθησαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Romain Grosjean, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Bruno Senna και Jenson Button.

Μετά τον αγώνα του Silverstone ο Alonso παραμένει πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγός με 129 βαθμούς ενώ ακολουθούν οι δύο οδηγοί της Red Bull. Ο Webber έχει 116 βαθμούς ενώ ο Vettel έφτασε στους 100.
Πηγή:msfree.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Γερμανίας




Εικόνα







Το Γερμανικό Grand Prix στην πίστα του Hockenheim ήταν το ιδανικό θέατρο για να δώσει ο Fernando Alonso άλλη μια παράσταση και να δείξει σε όλο τον κόσμο γιατί -δίκαια- θεωρείται κορυφαίος. Ο Ισπανός της Ferrari έκανε ιδανικό αγώνα στη Γερμανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η υπεροχή του και πήρε μια τεράστια νίκη, την 30ή της καριέρας του και η 3η για φέτος, που τον φέρνει πολύ μπροστά στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Sebastian Vettel πήρε για τη Red Bull το καλύτερο δυνατό στον αγώνα της πατρίδας του, που ήταν η 2η θέση. ο Jenson Button επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις, τερματίζοντας στην 3η θέση, έχοντας εκκινήσει από την 7η. Ακολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Kamui Kobayashi, Sergio Perez, Michael Schumacher, Mark Webber, Nico Hulkenberg και Nico Rosberg.

Εκκίνηση

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid σε στεγνή πίστα και κάτω από ένα λίγο συννεφιασμένο ουρανό, που δεν έδειχνε να απειλεί για βροχή. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Fernando Alonso έκανε ιδανική εκκίνηση και έφτασε ανενόχλητος στην πρώτη στροφή. Πίσω του οι Vettel και Schumacher έδωσαν μάχη για τη 2η θέση με τον οδηγό της Red Bull να επικρατεί. Ο Nico Hulkenberg κρατήθηκε στην 4η θέση ενώ ο Lewis Hamilton έκανε σχετικά καλή εκκίνηση και πέρασε στην 5η θέση. Πιο πίσω οι Massa, Senna και Grosjean είχαν επαφές και αναγκάστηκαν να μπουν στα pit για αλλαγές πτερύγων και ελαστικών.

Οι επαφές άφησαν πολλά θραύσματα στην πρώτη στροφή της πίστα και το μεγάλο θύμα ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος στο 2ο γύρο είδε το πίσω αριστερά ελαστικό να κλατάρει και αναγκάστηκε να μπει στα pit για αλλαγή, χάνοντας πάρα πολύ χρόνο και θέσεις. Αντίθετα, στους πρώτους γύρους πολύ γρήγορος ήταν ο Jenson Button, ο οποίος περνώντας διαδοχικά τους Maldonado και Hulkenberg έφτασε στην 4η θέση και έβαλε στο στόχαστρό του τον Michael Schumacher. Πολλές κερδισμένες θέσεις και για τον Nico Rosberg, ο οποίος από την 21η θέση ανέβηκε στην 12η.

Pit stop

Ο Jenson Button πέρασε με άνεση τον Michael Schumacher, ενώ στο 12ο γύρο άρχισαν τα pit stop με τον Kimi Raikkonen να κάνει την αρχή και να βάζει άλλο ένα σετ της μαλακής γόμας. Στον επόμενο γύρο μπήκε ο Webber, ο οποίος όμως ακολούθησε άλλη στρατηγική, αλλάζοντας το σετ της μαλακής γόμας με ένα της μεσαίας.

Ο Fernando Alonso μπήκε στα pit στον 19ο γύρο, επιλέγοντας τη μεσαία γόμα για το 2ο stint του. Στον επόμενο γύρο ακολούθησε ο Jenson Button, για να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική με τον Alonso. Ένα γύρο αργότερα ήρθε η σειρά του Vettel, ο οποίος έβαλε επίσης τη μεσαία γόμα. Μετά τα πρώτα pit stop η σειρά των πρώτων δεν άλλαξε, με τον Alonso να προηγείται του Vettel και τον Button να ακολουθεί, αν και πίσω από τον Kobayashi, που δεν είχε κάνει ακόμα το pit stop του. Στην 5η θέση ακολουθούσε ο πολύ καλός Kimi Raikkonen, που προσπέρασε τον τοπικό ήρωα Michael Schumacher.

Ο αρχικός ρυθμός με τη μεσαία γόμα έδειχνε να είναι υπέρ του Sebastian Vettel, ο οποίος σιγά-σιγά μείωνε τη διαφορά του από τον Fernando Alonso. Οι Button και Raikkonen ακολουθούσαν σε σταθερή απόσταση ενώ πολύ γρήγορα σε εκείνο το σημείο του αγώνα ήταν τα μονοθέσια της Sauber, με τον Perez στην 7η θέση και τον Kobayashi στην 9η.

Ενώ οι Alonso και Vettel έδιναν τη μάχη τους για την πρώτη θέση, ο Jenson Button ανέβασε ακόμα περισσότερο το ρυθμό του και ολοένα πλησίαζε τους δύο πρώτους, μπαίνοντας και ο ίδιος στο παιχνίδι της πρωτιάς. Ωστόσο, στη μάχη των δύο πρώτων εμφανίστηκε και ένας ασυνήθιστος παράγοντας. Οι Alonso και Vettel έριξαν γύρο στον Hamilton, ο οποίος όμως αμέσως μετά επιτέθηκε και πέρασε ξανά τον Vettel, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στον Ισπανό της Ferrari, προκαλώντας ταυτόχρονα και την οργή του Γερμανού της Red Bull.

Ταχύτητα και στρατηγική

Ο χορός των 2ων pit stop ξεκίνησε στον 41ο γύρο με τον Jenson Button, ο οποίος έβαλε άλλο ένα σετ της μεσαίας γόμας. Στον 42ο γύρο μπήκαν μαζί στα pit οι Alonso και Vettel για να επιστρέψουν στην πίστα την ώρα που έφτανε στην έξοδο του pit lane ο Jenson Button. Ο Alonso βγήκε εύκολα μπροστά από τον Βρετανό της McLaren, ο Vettel όμως βγήκε πλάι-πλάι με τον Button και τον είδε να τον προσπερνάει, για να του πάρει την 2η θέση και να τον ρίξει στην 3η.

Ο Button ήταν ο πιο γρήγορος στην πίστα μετά τα pit stop και άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί τον Alonso, με τον Vettel να μην είναι πολύ μακριά πίσω τους. Ο Kimi Raikkonen ήταν άνετα 4ος, χωρίς να απειλεί και χωρίς να απειλείται, με τον Schumacher πίσω του στην 5η θέση. Οι δύο Sauber των Kobayashi και Perez ακολουθούσαν, μπροστά από τους Webber, Hulkenberg και Di Resta.

Η Mercedes ακολουθούσε στρατηγική 3 pit stop και στον 53ο ο Michael Schumacher μπήκε για την τελευταία αλλαγή ελαστικών, κάτι που τον έριξε στην 7η θέση, πίσω από τις δύο Sauber, όταν επέστρεψε στην πίστα. Ο Γερμανός όμως είχε βάλει ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας και κινούνταν πάρα πολύ γρήγορα, πλησιάζοντας γοργά τον Perez. Στον 58ο γύρο ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Lewis Hamilton, ο οποίος πάρκαρε το μονοθέσιό του στο γκαράζ της McLaren και εγκατάλειψε. Μεγάλο κρίμα για τον Βρετανό, που δεν μπόρεσε να χαρεί τον 100ό του αγώνα στη Formula 1.

Στους τελευταίους γύρους η αγωνία για τις τρεις πρώτες θέσεις κορυφώθηκε, με τον Fernando Alonso όμως να δίνει μιαν ακόμα παράσταση της εκπληκτικής τους ικανότητας διαχείρισης των καταστάσεων, πηγαίνοντας ταυτόχρονα διαβολεμένα γρήγορα. Ο Ισπανός τελικά δεν κινδύνευσε μέχρι το τέλος και με τους μηχανικούς της Ferrari να πανηγυρίζουν πήρε την 3η καρό σημαία της σεζόν και μια μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Οι Sebastian Vettel και Jesnon Button στους τελευταίους γύρους έδωσαν τη μάχη τους, όταν ο Γερμανός της Red Bull έφτασε πίσω από τον Βρετανό της McLaren. Ο Vettel με μια αποφασιστική κίνηση δύο γύρους πριν από το τέλος πήρε την 2η θέση, αφήνοντας τον Button στο 3ο σκαλί του βάθρου. O Vettel πάντως χρησιμοποίησε και το ασφαλτοστρωμένο κομμάτι εκτός πίστας για να ολοκληρώσει την προσπέραση και οι αγωνοδικες είχαν δουλειά μετά τον αγώνα. Ακολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Kamui Kobayashi, Sergio Perez, Michael Schumacher, Mark Webber, Nico Hulkenberg και Nico Rosberg.

Μετά τη νίκη του στο GP Γερμανίας ο Alonso έφτασε στους 154 βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Webber στους 34 βαθμούς καθώς ο Αυστραλός με την 8η θέση έφτασε στους 120β. Ο Vettel έχει 118 βαθμούς και ο Raikkonen στην 4η θέση έφτασε στους 95β.

Update:
Μετά το τέλος του GP Γερμανίας οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Sebastian Vettel για το προσπέρασμα στον Jenson Button με πρόσθεση 20 δευτερολέπτων στο συνολικό χρόνο του.
Το τελικό αποτέλεσμα του Grand Prix Γερμανίας έμενε σε εκκρεμότητα μέχρι οι αγωνοδίκες να εξετάσουν την προσπέραση του Sebastian Vettel στον Jenson Button στον προτελευταίο γύρο του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο Vettel κατάφερε να περάσει τον Βρετανό βγάζοντας ολόκληρο το μονοθέσιό του στην ασφαλτοστρωμένη περιοχή διαφυγής στο εξωτερικό της πίστας. Μετά το τέλος του GP οι αγωνοδίκες στο Hockenheim εξέτασαν το συμβάν και έκριναν ότι η κίνηση του Γερμανού ήταν παράτυπη, τιμωρώντας τον με ποινή διέλευσης, που -καθώς δόθηκε μετά το τέλος του αγώνα- μετατράπηκε στην πρόσθεση 20 δευτερολέπτων στο συνολικό χρόνο του.

Η τιμωρία αυτή ρίχνει τον Vettel στη 5η θέση του αγώνα, ανάμεσα στις δύο Sauber των Kobayashi και Perez. Ταυτόχρονα, ρίχνει τον Vettel στους 110 βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, 44 πίσω από τον πρωτοπόρο Fernando Alonso. Μεγάλος ευνοημένος από αυτήν την απόφαση είναι ο Kimi Raikkonen, ο οποίος παίρνει άλλο ένα βάθρο φέτος και ανεβαίνει στους 98 βαθμούς, απειλώντας πλέον άμεσα και τον ίδιο τον Vettel, και φυσικά ο Button που ανεβαίνει στη 2η θέση.
Πηγή:msfree.gr

Εικόνα

Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
thanos
Δημοσιεύσεις: 670
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2010, 21:28

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από thanos »

και μία δήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Μετά από τη νίκη του, ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε:

«Δεν γνωρίζω πολλά από πολιτική, αλλά είναι η αλήθεια πως η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι καλή, ωστόσο ως Ισπανός οδηγός σε ένα ιταλικό αυτοκίνητο το οποίο έχει σχεδιαστεί από έναν Έλληνα (σ.σ. Νικόλας Τομπάζης), είναι πολύ καλό που νικήσαμε εδώ (Γερμανία)
:applause
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ουγγαρίας



Εικόνα



Από την Παρασκευή του GP Ουγγαρίας όλα έδειχναν ότι ο Lewis Hamilton ήταν το φαβορί για τη νίκη στο Hungaroring. Το απόγευμα της Κυριακής αυτό επιβεβαιώθηκε, με τον Βρετανό οδηγό της McLaren να παίρνει τελικά τη νίκη, όχι όμως όσο εύκολα αναμενόταν. Ο Hamilton χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλο το ταλέντο και την ικανότητά του για να μπορέσει να διατηρηθεί μπροστά από έναν εκπληκτικό Kimi Raikkonen, ο οποίος διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Η σπουδαία εμφάνιση της Lotus επιβεβαιώθηκε από την 3η θέση του Romain Grosjean. Ακολούθησαν οι Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jenson Button, Bruno Senna, Mark Webber, Felipe Massa και Nico Rosberg.

Εκκίνηση

Μπορεί το πρωί να έβρεχε καταρρακτωδώς στη Βουδαπέστη, ωστόσο το απόγευμα στο Hungaroring τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid κάτω από ένα λαμπρό ήλιο. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν με την πρώτη καθώς η Mercedes του Michael Schumacher έσβησε και οι υπόλοιποι οδηγοί έκαναν και δεύτερο γύρο σχηματισμού για να γίνει κανονική εκκίνηση και ο Γερμανός εκκίνησε από το pit lane. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton ξεκίνησε πολύ καλά και έστριψε πρώτος χωρίς πρόβλημα στην πρώτη στροφή.

Πιο πίσω ο Sebastian Vettel επιτέθηκε στον Romain Grosjean αλλά ο Γάλλος της Lotus κατάφερε να διατηρήσει τη 2η θέση, αφήνοντας τον Γερμανό στην 3η θέση. Ο Vettel αμέσως μετά είδε και τον Jenson Button να τον προσπερνά και να τον ρίχνει στην 4η θέση. Ο Fernando Alonso έκανε άλλη μία από τις καλές του εκκινήσεις και πέρασε τον Kimi Raikkonen για να ανέβει στην 5η θέση. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Mark Webber, ο οποίος από την 11η θέση πετάχτηκε στην 7η, μπροστά από τους Senna και Massa - μια εκκίνηση πολύ σημαντική για τον Αυστραλό καθώς ήταν ο μοναδικός από τους οδηγούς της πρώτης 15άδας που είχε εκκινήσει με τα μεσαία ελαστικά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είχαν τα μαλακά.

Ο Lewis Hamilton προσπάθησε να φτιάξει μια διαφορά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά ο Romain Grosjean δεν τον άφηνε να απομακρυνθεί περισσότερο από 2,5-3 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που ο Vettel άρχισε να πλησιάζει τον Button και να τον απειλεί για την 3η θέση. Λίγο πιο πίσω ο Alonso προσπαθούσε να διαχειριστεί την απόστασή του από τον Raikkonen, ο οποίος έδειχνε λίγο ταχύτερος, ενώ και οι δύο είχαν το νου τους στον Mark Webber.

Pit stop

Ο Jenson Button ήταν ο πρώτος από τους πρωτοπόρους που μπήκε στα pit, στο 17ο γύρο, για να αλλάξει τα μαλακά ελαστικά του με ένα σετ μεσαία. Στον επόμενο γύρο μπήκαν οι Vettel και Alonso, με τη Red Bull να ακολουθεί διαφορετική στρατηγική και να βάζει ξανά τα μαλακά ελαστικά στον Γερμανό, ενώ η Ferrari προτίμησε να βάλει τα μεσαία στον Ισπανό. Ο Hamilton μπήκε στον 19ο γύρο και έβαλε τα μεσαία ενώ στον επόμενο μπήκε και ο Grosjean, ο οποίος έβαλε τα μαλακά. Στον 21ο γύρο μπήκαν οι Raikkonen και Webber, με την επιλογή να είναι μαλακή γόμα για τον Φινλανδό και μεσαία για τον Αυστραλό.

Κερδισμένος από τα πρώτα pit stop ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος βρέθηκε καθαρά μπροστά από τον Alonso ενώ οι άλλες θέσεις δεν άλλαξαν, με τον Hamilton να διατηρεί την πρωτοπορία και τους Grosjean, Button, Vettel να ακολουθούν. Ο Webber ήταν πίσω από τον Alonso ενώ στη 10άδα βρίσκονταν οι Senna, Massa και Rosberg.

Έχοντας τη μαλακή γόμα στο μονοθέσιο της Lotus, σε εκείνο το σημείο ο Romain Grosjean επέλεξε να κάνει την επίθεσή του στον Hamilton και με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους εξαφάνισε τη διαφορά και βρέθηκε πίσω από τον Βρετανό να τον πιέζει για την πρωτοπορία στον αγώνα. Αμέσως όμως ο Hamilton είχε απάντηση και μπορούσε να διατηρηθεί έξω από το βεληνεκές (βλ. DRS) του Γάλλου.

Μάχη όμως υπήρχε και λίγο πιο πίσω, με τον Sebastian Vettel να έχει κολλήσει πίσω από τον Button και να ζητάει απεγνωσμένα μέσω ασυρμάτου από την ομάδα του να του βρουν μια λύση για να περάσει καθώς σε εκείνο το σημείο του αγώνα μπορούσε να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα από τον Βρετανό αλλά δεν έβρισκε τρόπο να προσπεράσει.



Εικόνα




Η στρατηγική και ο ρόλος της


Ο Jenson Button εκείνος που ξεκίνησε τον κύκλο και των δεύτερων pit stop, μπαίνοντας στον 35ο γύρο για να αλλάξει τη μεσαία γόμα με τη μαλακή. Τρεις γύρους αργότερα μπήκε ο Sebastian Vettel, ο οποίος επέλεξε ξανά τη μεσαία γόμα και βγήκε στην πίστα άνετα μπροστά από τον Button. Στον επόμενο γύρο μπήκε ο Grosjean και στον μεθεπόμενο ο Lewis Hamilton. Και οι δύο έβαλαν τη μεσαία γόμα και βγήκαν με την ίδια σειρά που μπήκαν, έχοντας όμως ανάμεσά τους τον Alonso που δεν είχε κάνει ακόμα το δικό του pit stop.

Την κίνηση του αγώνα όμως έκανε ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός έκανε ένα πολύ γρήγορο 2ο stint με τη μαλακή γόμα της Pirelli και όταν μπήκε στα pit στον 45ο γύρο ήταν προφανές ότι είχε κερδίσει θέσεις. Το πόσες θέσεις φάνηκε όταν επέστρεψε στην πίστα, όπου βρέθηκε δίπλα στον Romain Grosjean και με μεγάλη αποφασιστικότητα κρατήθηκε μπροστά του για να πάρει τη 2η θέση και να αρχίσει να κυνηγάει πλέον τον Lewis Hamilton και τη νίκη.

Ο Raikkonen ήταν πολύ πιο γρήγορος από τον Hamilton, καθώς είχε πολύ πιο φρέσκα ελαστικά, και μέσα σε ελάχιστους γύρους βρέθηκε κολλημένος πίσω από τον Hamilton. Με δεδομένο όμως πόσο δύσκολα είναι τα προσπεράσματα στην Ουγγαρία, ο Φινλανδός έκανε αγώνα αναμονής, περιμένοντας προφανώς να «τελειώσουν» τα ελαστικά στο μονοθέσιο της McLaren.

Πιο πίσω, ο Grosjean κρατούσε άνετα πίσω του τον Vettel ενώ ο Alonso εκμεταλλεύτηκε το 3ο pit stop του Webber για να βρεθεί στην 5η θέση, έχοντας πάντα στο νου του τη διαρκή απειλή του Jenson Button. Ο Vettel μάλιστα, για να σιγουρέψει την 4η θέση έκανε άλλο ένα pit stop για να βάλει τη μαλακή γόμα. Ο Senna με τη Williams κρατούσε μια πολύ σημαντική 7η θέση, μπροστά από τον Webber. Τη 10άδα συμπλήρωναν οι Massa και Rosberg.

Στους τελευταίους γύρους ο Raikkonen δεν κατάφερε να επιτεθεί και να προσπεράσει τον Lewis Hamilton και ο Βρετανός πήρε μια σπουδαία νίκη στη Βουδαπέστη, την 2η της φετινής σεζόν. Ο Kimi Raikkonen έμεινε στη 2η θέση, πιθανώς με τη μικρή απογοήτευση της χαμένης ευκαιρίας για την πρώτη του νίκη. Ο Romain Grosjean συμπλήρωσε το βάθρο, σε έναν καταπληκτικό αγώνα για τη Lotus. Ακολούθησαν οι Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jenson Button, Bruno Senna, Mark Webber, Felipe Massa και Nico Rosberg.

Μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας η πρωτοπορία του Alonso μεγάλωσε, παρά την 5η θέση του στον αγώνα. Ο Ισπανός της Ferrari έφτασε στους 164 βαθμούς, με τον Webber να διατηρείται στη 2η θέση με 124 β. και τον Vettel να έχει πλησιάσει πολύ στην 3η θέση, έχοντας 122 βαθμούς. Ο νικητής του αγώνα, Lewis Hamilton, πήρε ξανά την 4η θέση, έχοντας φτάσει στους 117 βαθμούς.
Πηγή:msfree.gr


Εικόνα

Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Βελγίου

Η κυριαρχική εμφάνιση του Jenson Button στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου συνεχίστηκε στον αγώνα και ο Βρετανός -σίγουρα με γεμάτες μπαταρίες μετά τις διακοπές- έδωσε στο Spa-Francorchamps μία ακόμα αλάνθαστη παράσταση για να πανηγυρίσει με τη 2η φετινή του νίκη την επιστροφή του σε κορυφαία φόρμα. Ο Βρετανός της McLaren όχι απλώς δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα -ακόμα και στο χάος στην εκκίνηση- αλλά η νίκη του φάνηκε να είναι από τις πιο εύκολες στην καριέρα του. Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Sebastian Vettel με τη Red Bull, ο οποίος ήταν ο μοναδικός οδηγός εκτός από τον Button που ακολούθησε στρατηγική ενός pit stop και οδηγώντας πολύ γρήγορα επιβραβεύτηκε με τη 2η θέση. Ο Kimi Raikkonen πήρε την 3η θέση και άλλο ένα βάθρο φέτος, επιβεβαιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της Lotus. Ακολούθησαν οι Nico Hulkenberg, Felipe Massa, Mark Webber, Michael Schumacher, Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo και Paul di Resta.

Εκκίνηση και SC

Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid του Spa, με τους σφυγμούς να ανεβαίνουν πριν από την κρίσιμη εκκίνηση. Ο Pastor Maldonado ξεκίνησε πολλή ώρα προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα, ωστόσο αυτό ήταν το πιο ασήμαντο από τα συμβάντα της εκκίνησης. Ο Romain Grosjean στρίμωξε τον Lewis Hamilton στον τοίχο και φτάνοντας στη La Source η Lotus του Γάλλου και η McLaren του Βρετανού ήταν ιπτάμενες και έπεσαν πάνω στη Ferrari του Fernando Alonso και στις Sauber του Sergio Perez και του Kamui Kobayashi. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερα διαλυμμένα μονοθέσια, άλλο ένα με μικρότερες ζημιές (του Kobayashi). Όπως είναι φυσικό, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα για να καθαριστεί από τα συντρίμμια. Εκτός αγώνα οι Alonso, Hamilton, Grosjean και Perez.

Όταν το SC έφυγε από την πίστα και ο αγώνας ξαναξεκίνησε, ο Jenson Button, που δεν είχε χάσει την πρωτοπορία στην εκκίνηση, άρχισε να απομακρύνεται από τον Kimi Raikkonen, ο οποίος με έκπληξη πρέπει να είδε τον Nico Hulkenberg, ο οποίος είχε ξεκινήσει με τη σκληρή γόμα της Pirelli, να τον προσπερνά και να του παίρνει τη 2η θέση. Μεγάλος κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Michael Schumacher, ο οποίος βρέθηκε στην 5η θέση και αμέσως μετά την επανεκκίνηση πέρασε τον Paul di Resta για να πάρει την 4η θέση. Επίσης κερδισμένοι ο Daniel Ricciardo και ο Jean Eric Vergne της Toro Rosso, που ανέβηκαν στις θέσεις 6 και 7 και είχαν πίσω τους ένα πολύ πιο δυνατό γκρουπ, που το αποτελούσαν ο Bruno Senna, οι Red Bull των Webber και Vettel και ο Felipe Massa. Ο αγώνας του Maldonado τελείωσε προτού προλάβουν οι αγωνοδίκες να τον τιμωρήσουν για την άκυρη εκκίνηση καθώς εγκατάλειψε αμέσως μετά την επανεκκίνηση.

1ο pit stop

Ο Michael Schumacher συνέχισε να εντυπωσιάζει και κατάφερε στο 10ο γύρο να περάσει τον Kimi Raikkonen, ο οποίος φαινόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του, και να πάρει την 3η θέση. Αμέσως μετά ο Raikkonen μπήκε στα pit για να αλλάξει τη μεσαία γόμα με τη σκληρή, όπως έκανε στον ίδιο γύρο και ο Mark Webber. Στους επόμενους γύρους ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, για να κάνουν την ίδια επιλογή. Ο Raikkonen φαινόταν να δικαιώνεται για την επιλογή του να μπει νωρίτερα καθώς βρέθηκε μπροστά από τον Hulkenberg.

Ο Sebastian Vettel με το μονοθέσιο της Red Bull κέρδιζε συνεχώς θέσεις πριν από το δικό του pit stop, προσπερνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του, ενώ ο Nico Rosberg είχε κερδίσει επίσης πάρα πολλές θέσεις, έχοντας φτάσει στην 7η, χωρίς όμως να έχει κάνει pit stop, ενώ είχε ξεκινήσει από την 23η. Ο Vettel πάντως έφτανε γοργά τον Schumacher για να διεκδικήσει τη 2η θέση, κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει καθώς ο Γερμανός της Mercedes μπήκε στα pit αμέσως μόλις ο συμπατριώτης του της Red Bull τον έφτασε.

Ο Jenson Button μπήκε στον 21ο γύρο, για να αλλάξει τη μεσαία γόμα του με τη σκληρή και να φτάσει προφανώς με αυτήν μέχρι το τέλος του αγώνα. Δύο γύρους αργότερα μπήκε και ο Vettel, για να κλείσει ο κύκλος των pit stop. Ο Button παρέμεινε στην πρώτη θέση, ο Raikkonen ήταν 2ος και ακολουθούσαν οι Hulkenberg, Webber, Massa, Vettel, Ricciardo, Schumacher, Vergne και di Resta. Το ερωτηματικό όμως ήταν ποιοι από αυτούς ήταν σε στρατηγική δύο pit stop και ποιοι σε στρατηγική ενός.

2ο pit stop

Τα παραπάνω ερωτήματα άρχισαν να βρίσκουν απάντηση στον 28ο γύρο, όταν οι Webber, Hulkenberg και Massa μπήκαν για τη 2η και τελευταία αλλαγή ελαστικών τους, επιλέγοντας και για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Pirelli. Στον επόμενο γύρο μπήκε και ο Kimi Raikkonen, αφήνοντας τους Button, Vettel και Schumacher στην κορυφή, με την 3άδα αυτήν να πηγαίνει για στρατηγική μίας μόνο στάσης. Ο Φινλανδός βγήκε από το pit stop αμέσως πίσω από τον Schumacher και τον πέρασε στο Bus Stop για να πάρει την 3η θέση, αλλά είδε τον Γερμανό πολυπρωταθλητή να ξαναπαίνρει πίσω τη θέση του στη ζώνη του DRS μετά την Eau Rouge. Τελικά, ο Kimi με μια αποφασιστική κίνηση κατάφερε να περάσει και άφησε τον Schumacher να μάχεται με τους Hulkenberg, Webber και Massa.

Όλα αυτά ελάχιστα απασχολούσαν τον Jenson Button, ο οποίος απολάμβανε την άνεση της πρωτοπορίας με διαφορά σχεδόν 15 δευτερολέπτων από τον Sebastian Vettel και μπορούσε να ελέγξει απόλυτα τον αγώνα. Στη Mercedes είδαν ότι ο Schumacher δεν είχε τύχη και τον κάλεσαν στα pit για αλλαγή ελαστικών, για να πέσει στην 7η θέση, ενώ με μια ωραία κίνηση ο Felipe Massa πέρασε τον Mark Webber για να πάρει την 5η θέση. πίσω από τον Schumacher, στην 8η θέση, βρισκόταν ο Senna και πιο πίσω μέσα στη 10άδα βρίσκονταν και οι δύο Toro Rosso. Ο Senna όμως είχε μείνει από ελαστικά και αναγκάστηκε να μπει στα pit για άλλη μία φορά, κάτι που έφερε στη 10η θέση τη δεύτερη Force India του Paul di Resta.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η μοναδική μάχη ήταν εκείνη ανάμεσα στους Massa και Webber για την 5η θυέση, με τον Βραζιλιάνο της Ferrari να καταφέρνει να κρατηθεί μπροστά από τον Αυστραλό. Ο Button δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε με άνεση τη νίκη στο Spa, που ήταν η 2η για φέτος και η πρώτη του σε αυτήν την πίστα. Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen συμπλήρωσαν το βάθρο και ακολούθησαν οι Nico Hulkenberg, Felipe Massa, Mark Webber, Michael Schumacher, Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo και Paul di Resta.

Μετά τον αγώνα του Spa, ο Alonso παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 164 βαθμούς με τον Vettel να έχει μειώσει τη διαφορά στους 24 βαθμούς (έχει 140) και τους Webber και Raikkonen να ακολουθούν έχοντας 132 και 131 βαθμούς αντίστοιχα.
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ιταλίας

Ο Lewis Hamilton επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε άνετα τη νίκη στο Ιταλικό Grand Prix, κυριαρχώντας απόλυτα μέσα στη Monza. Ο οδηγός της McLaren δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρωτοπορία και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην ιταλική πίστα. Το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Sergio Perez με το μονοθέσιο της Sauber, ο οποίος με εξαιρετική οδήγηση και αλάνθαστη στρατηγική κατάφερε παρότι ξεκίνησε από τη 12η θέση να τερματίσει στη 2η. ο Fernando Alonso έκανε έναν ακόμα από τους αγώνες που τον έχουν τοποθετήσει ψηλά στη λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών και παίρνοντας την 3η θέση κατάφερε και τη διαφορά του στο πρωτάθλημα να αυξήσει και να ευχαριστήσει τους χιλιάδες tifosi που βρέθηκαν στη Monza. Ακολούθησαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Michael Schuamcher, Nico Rosberg, Paul di Resta, Kamui Kobayashi και Bruno Senna. Εγκατάλειψαν και οι δύο Red Bull από μηχανικά προβλήματα.

Εκκίνηση

Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid κάτω από τον καθαρό ουρανό της Βόρειας Ιταλίας και μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton έφυγε μπροστά, όχι εύκολα καθώς στα φρένα για το σικέιν είδε δίπλα του τον Felipe Massa, ο οποίος πέρασε εύκολα τον Jenson Button. Ο Hamilton όμως κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση και να αφήσει τον Βραζιλιάνο δεύτερο, ενώ ο Jenson Button μετά την άσχημη εκκίνησή του έμεινε 3ος. Πιο πίσω ακολούθησαν οι Michael Schumacher, Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen ενώ ο Fernando Alonso έκανε πολύ καλή εκκίνηση και προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε αφήσει πίσω του τους Kobayashi και Di Resta.

Ο Alonso συνέχισε να επιτίθεται και πέρασε εύκολα τον Kimi Raikkonen για να φτάσει στην 6η θέση, ωστόσο αμέσως μετά συνάντησε μπροστά του τον Michael Schumacher, ο οποίος είχε ήδη δει τον Vettel να τον προσπερνά. Ο Ισπανός της Ferrari πάντως κατάφερε με μια ωραία κίνηση να περάσει στο πρώτο σικέιν και να αρχίσει το κυνήγι στον Vettel. Πάρα πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ο Nico Hulkenberg, ο οποίος παρότι ξεκίνησε από την τελευταία θέση μέσα στους πρώτους γύρους ανέβηκε μέχρι τη 16η.

Ο Lewis Hamilton με καθαρή πίστα μπροστά του κατάφερνε να ανοίγει λίγο-λίγο τη διαφορά από τον Felipe Massa ενώ ο Jenson Button έβλεπε τον Sebastian Vettel σιγά-σιγά να τον πλησιάζει και τον Alonso λίγο πιο πίσω να διατηρεί σταθερή απόσταση από τον Γερμανό. Σχετικά κοντά τους βρίσκονταν ακόμα και οι Schumacher, Raikkonen, Perez, Kobayashi και Webber. Με την κατάσταση στο πρώτο κομμάτι του αγώνα να ηρεμεί, το ερωτηματικό ήταν η στρατηγική των ομάδων και ο αριθμός των pit stop που θα επέλεγαν να κάνουν.

Pit stop

Η Mercedes έκανε την αρχή, όπως αναμενόταν, με τον Nico Rosberg να μπαίνει στον 15ο γύρο και τον Michael Schumacher στον 16ο. Και οι δύο ακολούθησαν την ίδια στρατηγική, αλλάζοντας τη μεσαία γόμα με τη σκληρή, πηγαίνοντας προφανώς για 2 pit stop. Το παράδειγμα των Mercedes ακολούθησε δύο γύρους αργότερα ο Kimi Raikkonen, που επισκέφθηκε το box της Lotus για να βάλει επίσης τα σκληρά ελαστικά.

Στο 19ο γύρο φάνηκε ο Massa να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να πέσει πολύ ο ρυθμός του και να μπει στα pit για να τα αλλάξει, αφού πρώτα ο Jenson Button τον είχε φτάσει και τον είχε προσπεράσει. Στον επόμενο γύρο μπήκαν στα pit ταυτόχρονα οι Vetel και Alonso, που διατήρησαν τις θέσεις τους και βγήκαν σε παράταξη στην πίστα, ακριβώς πίσω από τον Felipe Massa, ο οποίος ήταν κολλημένος πίσω από την Toro Rosso του Daniel Ricciardo.

Ο χρόνος που έχασαν οι Massa, Vettel, Alonso μέχρι να «ξεφορτωθούν» τους Ricciardo και Senna έδωσε την ευκαιρία στις δύο McLaren να μπουν για το δικό τους pit stop και να επιστρέψουν στην πίστα με τη διαφορά τους από τους διώκτες τους να έχει μεγαλώσει. Ο Button έχασε λίγο χρόνο στο pit stop, με τον εμπρός δεξιά τροχό να μπαίνει λίγο δύσκολα. Εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Sergio Perez, ο οποίος έχοντας ξεκινήσει με τη σκληρή γόμα έμενε στην πίστα και βρισκόταν στην 1η θέση.

Μια πολύ μεγάλη μάχη διαδραματίστηκε στους επόμενους γύρους, ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον Sebastian Vettel, με έπαθλο την 4η θέση και με τους δύο πρωταθλητές να επιστρατεύουν σε αυτήν όλες τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. Στο πλαίσιο αυτής της μάχης οι δύο τους «στριμώχτηκαν» στην 3η στροφή, με τον Alonso να αναγκάζεται να βγει στην αμμοπαγίδα και τον Vettel να λαμβάνει από τους αγωνοδίκες ποινή διέλευσης από το pit lane. Ο Ισπανός τελικά κατάφερε να περάσει τον Vettel και πλέον είχε μπροστά του τον Felipe Massa και άμεση επαφή με μία θέση στο βάθρο.

Καταστροφή για Button

Στον 34ο γύρο τα δεδομένα στην κορυφή άλλαξαν δραματικά, όταν η McLaren του Jenson Button σταμάτησε να λειτουργεί ύστερα από πρόβλημα στην τροφοδοσία καυσίμου και ο Βρετανός αναγκάστηκε να σταματήσει στην ευθεία πριν από την Parabolica. Η εξέλιξη αυτή έφερε τις δύο Ferrari στις θέσεις 2 και 3, με τον Massa μπροστά από τον Alonso, και τον Michael Schumacher στην 4η θέση, μετά την έκτιση της ποινής του Vettel.

Στον 40ό γύρο ο Alonso πέρασε εύκολα τον Massa για να πάρει τη 2η θέση ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Sergio Perez, ο οποίος με τη βοήθεια της στρατηγικής της Sauber βρισκόταν στην πίστα με μεσαία ελαστικά σε καλή κατάσταση και πλησίαζε με καταιγιστικό ρυθμό τις δύο Ferrari. Ο Hamilton εξακολουθούσε να διατηρεί την πρωτοπορία, με άνετη διαφορά από τον Alonso. Πιο πίσω ο Kimi Raikkonen βρισκόταν στην 5η θέση, μπροστά από τις δύο Red Bull των Vettel και Webber ενώ ακολουθούσαν οι Di Resta, Kobayashi και Schumacher.

Ο Sergio Perez στον 42ο γύρο πέρασε, σαν να μην υπήρχε, τον Massa και άρχισε να πλησιάζει ταχύτατα τον Alonso για να διεκδικήσει τη 2η θέση. Ο νεαρός Μεξικανός σε εκείνο το σημείο του αγώνα κινούταν με ρυθμό 1 δευτερόλεπτο ανά γύρο ταχύτερο από τον Ισπανό και απειλούσε πολύ σοβαρά τον Ισπανό. Ο Perez πέρασε εύκολα στον 46ο γύρο και ανέβηκε στη 2η θέση, αφήνοντας τον Alonso στην 3η. Εκπληκτικός αγώνας από τον οδηγό της Sauber, που ξεκίνησε από τη 12η θέση.

Διπλή εγκατάλειψη για Red Bull και τέλος

Ο αγώνας του Sebastian Vettel ολοκληρώθηκε 5 γύρους πριν από το τέλος όταν λόγω μηχανικής βλάβης στο μονοθέσιο της Red Bull αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας και να εγκαταλείψει. Πολύ χαμένο έδαφος για τον Γερμανό, την ώρα που ο Webber έχανε άλλη μία θέση, όταν τον πέρασε και ο Michael Schumacher. Ο Αυστραλός λίγο αργότερα δεν απέφυγε ένα οδηγικό λάθος, που τον έριξε στη 10η θέση και λίγο αργότερα εγκατάλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Στους ελάχιστους γύρους μέχρι το τέλος η κατάσταση στην κορυφή δεν διαφοροποιήθηκε και ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 3η φετινή του νίκη, μπροστά από τον εξαιρετικό Sergio Perez και με τον Fernando Alonso να παίρνει μια πολύτιμη 3η θέση. Ακολούθησαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Michael Schuamcher, Nico Rosberg, Paul di Resta, Kamui Kobayashi και Bruno Senna.

Μετά την Ιταλία ο Alonso έχει φτάσει στους 179 βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά από τη 2η θέση στους 37 βαθμούς. Στη 2η θέση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον ο Hamilton με 142 βαθμούς και ακολουθούν ο Raikkonen με 141 και ο Vettel με 140 βαθμούς.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Σιγκαπούρης


Το νυχτερινό GP της Σιγκαπούρης δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικός αγώνας αλλά πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις και ανατροπές. Ο Sebastian Vettel πήρε με τη Red Bull μια σπουδαία νίκη στο σιρκουί δρόμου της ασιατικής πόλης και πλησίασε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Jenson Button πήρε τη 2η θέση με τη McLaren και ο Fernando Alonso με τη Ferrari ανέβηκε στο βάθρο, προσθέτοντας αρκετούς πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή του και διατηρώντας το καλό προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Ακολούθησαν οι Paul di Resta, Nico Rosberg, Kimi Raikkonen, Romain Grosjean, Felipe Massa, Daniel Ricciardo και Mark Webber. Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος χαμένος καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω βλάβης στο μονοθέσιο της McLaren.

Εκκίνηση

Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid στη στεγνή πίστα της Σιγκαπούρης. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton ξεκίνησε καλά και δεν ανησύχησε καθόλου στην πρώτη στροφή, ενώ ο Pastor Maldonado είχε πολύ κακή πρόσφυση και είδε τους Sebastian Vettel και Jenson Button να τον προσπερνούν. Ο Fernando Alonso έκανε κακή εκκίνηση και έχασε μία θέση από τον Paul di Resta στην εκκίνηση, την οποία όμως πήρε πίσω στην 3η στροφή με μια αποφασιστική κίνηση.

Πιο πίσω οι Grosjean, Webber, Schumacher και Rosberg «στριμώχτηκαν» στην πρώτη στροφή, με τους Webber και Rosberg να αναγκάζονται να «κόψουν» το σικέιν. Ακόμα πιο πίσω είχαμε το μοναδικό συμβάν της εκκίνησης, με τον Vitaly Petrov να πέφτει πάνω στον Felipe Massa και οι δυο τους να αναγκάζονται να μπουν στα pit, ο Ρώσος για να αλλάξει πτέρυγα και ο Βραζιλιάνος με κλαταρισμένο το πίσω αριστερά ελαστικό.

Η στρατηγική είναι σημαντική στη Σιγκαπούρη και το ενδιαφέρον τράβηξαν πάνω τους εκείνοι που διαφοροποιήθηκαν. Ενώ η πλειονότητα των οδηγών ξεκίνησε με τα πολύ μαλακά ελαστικά, οι Nico Hulkenberg και Sergio Perez (όπως και οι Vergne, Glock, Kobayashi και Pic) προτίμησαν να ξεκινήσουν με τα μαλακά.

Pit stop

Οι πρώτες ενδείξεις για τη στρατηγική εμφανίστηκαν στον 9ο γύρο, όταν ο Mark Webber έγινε ο πρώτος που επισκέφθηκε τα pit για να αλλάξει το σετ των πολύ μαλακών ελαστικών με το οποίο ξεκίνησε με ένα σετ μαλακής γόμας. Ο Sebastian Vettel έκανε τη δική του επίσκεψη στον 11ο γύρο, και επέστρεψε στην πίστα σε όχι καλή θέση, έχοντας μπροστά του τους Perez και Hulkenberg. Ο Fernando Alonso ακολούθησε στον επόμενο γύρο και βγήκε στην πίστα πίσω από τον Γερμανό της Red Bull.

Ο Lewis Hamilton έκανε τη δική του αλλαγή στον 13ο γύρο, με τον Maldonado να ακολουθεί στον επόμενο και τον Button στο μεθεπόμενο γύρο. Όταν ο κύκλος των πρώτων pit stop ολοκληρώθηκε, οι θέσεις των πρώτων δεν άλλαξε, με τον Hamilton επικεφαλής, τον Vettel στη 2η θέση και τον Button στην 3η. Πιο πίσω ακολουθούσε ο Hulkenberg, που δεν είχε κάνει pit stop, ο Maldonado, o Perez (ίδια περίπτωση με τον Hulkenberg) και ο Fernando Alonso. Οι Maldonado και Alonso ωστόσο είχαν ταχύτερο ρυθμό και γρήγορα πέρασαν, για να πάρουν τις «φυσιολογικές» τους 4η και 5η θέση.

Στο 19ο γύρο μπήκαν ταυτόχρονα στα pit οι Hulkenberg και Perez, που είχαν ξεκινήσει με τα μαλακά ελαστικά, για να βάλουν άλλο ένα σετ της μαλακής γόμας, ωστόσο σε μια στρατηγική που δεν ήταν διαφορετική από των υπολοίπων, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των pit stop. Στον 20ό γύρο μπήκε και ο Felipe Massa, που είχε βάλει τη δική του μαλακή γόμα στο τέλος του πρώτου γύρου μετά την επαφή με τον Petrov. Πολλές ήταν οι κερδισμένες θέσεις του Bruno Senna, ο οποίος ξεκινώντας από την 22η θέση είχε ανέβει στη 12η.

Hamilton, ο μεγάλος άτυχος

Στον 23ο γύρο του αγώνα ολοκληρώθηκε πρόωρα ο αγώνας του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας, όταν στο κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιο της McLaren αρνήθηκε να αλλάξει ταχύτητες. Η εγκατάλειψη αυτή έφερε τον Sebastian Vettel στην 1η θέση, με τον Button στη 2η και τον Alonso να ανεβαίνει στην 4η θέση και να πλησιάζει τον Pastor Maldonado.

Ο Mark Weber μπήκε στον 29ο γύρο για 2η φορά και έβαλε την πολύ μαλακή γόμα και στον επόμενο γύρο ακολούθησαν οι Maldonado και Alonso, οι οποίοι έκαναν διαφορετική επιλογή. Ο οδηγός της Williams έβαλε την πολύ μαλακή γόμα ενώ ο Ισπανός της Ferrari προτίμησε να μείνει με τη μαλακή. Οι δυο τους βγήκαν πίσω από τη μάχη των Schumacher - Raikkonen, κάτι που «ακύρωσε» το πλεονέκτημα του Maldonado καθώς με την πολύ μαλακή γόμα δεν μπορούσε να απομακρυνθεί.

Στον 33ο γύρο ο Narain Karthikeyan χτύπησε στην μπαριέρα και έσπασε την εμπρός ανάρτηση της HRT. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας (SC) για να απομακρυνθεί το κατεστραμμένο μονοθέσιο. Οι διαφορές μηδενίστηκαν και οι περισσότεροι έτρεξαν στα pit για να αλλάξουν ελαστικά, κάτι που δεν έκανε ο Alonso αλλά έκανε ο Maldonado, ο οποίος άλλαξε την πολύ μαλακή γόμα με τη μαλακή. Αυτά όμως είχαν πολύ λίγη σημασία για τον οδηγό από τη Βενεζουέλα, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθεσίου του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Διαδοχικά SC

Στον 38ο γύρο το SC έφυγε από την πίστα αλλά αμέσως μετά ξαναμπήκε, όταν προτού καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Michael Schumacher δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως και έπεσε πάνω στην Toro Rosso του Jean-Eric Vergne που βρισκόταν μπροστά του. Και τα δύο μονοθέσια καταστράφηκαν και τα μονοθέσια ξανά συντάχθηκαν πίσω από το SC.

Στη δεύτερη επανεκκίνηση οι Vettel και Button έφυγαν μπροστά από τον Alonso, ο οποίος σε εκείνους τους γύρους δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό τους και ανησυχούσε περισσότερο για την πίεση του Di Resta πίσω του. Το highlight του αγώνα όμως ήταν η προσπέραση του Felipe Massa στον Bruno Senna, με τον Βραζιλιάνο της Ferrari να ντριφτάρει εντυπωσιακά προσπερνώντας τον συμπατριώτη του για να πάρει την 9η θέση.

Ο Raikkonen πέρασε εύκολα τον Grosjean, με εντολή της Lotus στον Γάλλο να αφήσει τον πολύ ταχύτερο σε εκείνο το σημείο ομόσταβλό του, και έτσι ο Φινλανδός βρέθηκε στην 6η θέση, πίσω από τον Nico Rosberg. Πίσω από τις δύο Lotus, στην 8η θέση, είχε ανέβει ο Felipe Massa, με τη 10άδα να κλείνουν οι Daniel Ricciardo και Bruno Senna.

Μάχη είχαμε και στην κορυφή, με τους Vettel και Button να ανταλλάσσουν ταχύτερους γύρους και τη διαφορά τους να αυξομειώνεται ανάμεσα στο 1,5 και 2 δευτερόλεπτα. Ο Vettel ωστόσο έδειχνε να ελέγχει τη διαφορά από τον Βρετανό και να οδηγεί με ασφάλεια τη Red Bull προς τη νίκη. Οι δυο τους απομακρύνονταν σταθερά από τον Fernando Alonso, ο οποίος ήταν προφανώς ευχαριστημένος με την 3η θέση.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση των 2 ωρών και όχι των 61 γύρων καθώς οι δύο φορές που μπήκε το SC στην πίστα πίεσαν το χρόνο στο όριο που ορίζουν οι κανονισμοί. Ο Sebastian Vettel πήρε μια πολύτιμη νίκη, που τον βάζει πιο γερά στη μάχη του πρωταθλήματος, μπροστά από τον Jenson Button. Ο Fernando Alonso πήρε μιαν εξίσου πολύτιμη 3η θέση και είδε τις απώλειες να ελαχιστοποιούνται. Ακολούθησαν οι Paul di Resta, Nico Rosberg, Kimi Raikkonen, Romain Grosjean, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, και Mark Webber.

Μετά τη Σιγκαπούρη ο Alonso εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 194 βαθμούς, με τον Vettel να έχει πλησιάσει στους 165. Ο Raikkonen παρέμεινε στην 3η θέση με 149 βαθμούς ενώ ο Hamilton έμεινε στους 142.

Update: Μετά το τέλος του GP οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Mark Webber με ποινή διέλευσης, δηλαδή με πρόσθεση 20 δευτερολέπτων στο συνολικό του χρόνο. Οι αγωνοδίκες πήραν αυτήν την απόφαση επειδή ο Webber βγήκε εκτός πίστας στην προσπάθεια προσπέρασης πάνω στον Kamui Kobayashi. Ο Αυστραλός επομένως έχασε τη 10 θέση και έπεσε στην 11η, με τον Sergio Perez να ανεβαίνει 10ος και να παίρνει τον 1 βαθμό.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ιαπωνίας

Το Ιαπωνικό Grand Prix του 2012 στη Suzuka μπορεί να μην ήταν ο πιο συναρπαστικός αγώνας στην ιστορία της πίστας, ωστόσο άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Ο Sebastian Vettel έκανε αυτό που περίμεναν όλοι και πήρε μια εύκολη νίκη, οδηγώντας με το μονοθέσιο της Red Bull τον από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία. Η σημασία αυτής νίκης όμως πολλαπλασιάζεται όταν συνδυαστεί με την εγκατάλειψη του Fernando Alonso. Ο Vettel έχει πλησιάσει στους 4 βαθμούς τον Ισπανό στο πρωτάθλημα και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Felipe Massa, επιστρέφοντας στο βάθρο ύστερα από πάρα πολύ καιρό και στην 3η τερμάτισε Kamui Kobayashi με τη Sauber, μια θέση στο βάθρο που είναι η πρώτη για τον Ιάπωνα και πανηγυρίστηκε έντονα από τους συμπατριώτες του στις εξέδρες. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Pastor Maldonado, Mark Webber και Daniel Ricciardo.

Εκκίνηση, δράματα και SC

Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση με την αγωνία σε οδηγούς και θεατές να φτάνει στο κατακόρυφο. Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο χαμός ξεκίνησε. Ο Sebastian Vettel ξεκίνησε καλά και έφυγε μπροστά, όχι όμως και ο Webber, που είδε τον Kamui Kobayashi να τον περνά και να παίρνει τη 2η θέση. Τα δράματα όμως έγιναν πιο πίσω.

Ο Fernando Alonso βρέθηκε εκτός πίστας ύστερα από μια επαφή, όταν η εμπρός πτέρυγα του Kimi Raikkonen ακούμπησε στον πίσω τροχό της Ferrari του Ισπανού. Στην πρώτη στροφή εγκατέλειψε και ο Nico Rosberg με τη Mercedes ύστερα από σύγκρουση με τον Bruno Senna. Πιο πίσω ο -αδιόρθωτος- Romain Grosjean έπεσε ξεκάθαρα πάνω στο πίσω μέρος της Red Bull του Mark Webber, με αποτέλεσμα αμφότεροι να χρειαστεί να μπουν στα pit για επισκευές. Ο Grosjean πήρε και μια ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στο pit lane καθώς ήταν υπαίτιος της σύγκρουσης.

Όπως ήταν φυσιολογικό, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας (SC) βγήκε στην πίστα για να καθαριστεί η πρώτη στροφή. Οι κερδισμένοι της εκκίνησης ήταν οι Jenson Button και Felipe Massa, που κέρδισαν πολλές θέσεις και βρέθηκαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Ακολουθούσαν οι Raikkonen, Perez, Hamilton, Hulkenberg, Maldonado και Ricciardo. Πολλές θέσεις κέρδισε και ο Michael Schumacher, o οποίος ξεκινώντας από την 23η θέση βρέθηκε στη 15η.

Το SC έμεινε στην πίστα λίγους γύρους και όταν ο αγώνας ξαναξεκίνησε ο Sebastian Vettel με άνεση «ξεκόλλησε» από τον Kobayashi και άρχισε να απομακρύνεται. Ο Perez επιτέθηκε στον Raikkonen αλλά δεν κατάφερε να περάσει και ύστερα από μια μικρή βόλτα εκτός πίστας έπεσε πίσω από τον Hamilton, τον οποίο πέρασε με ωραίο τρόπο λίγο αργότερα. Ο Heikki Kovalainen με την Caterham είχε ανέβει στην 11η θέση, σε μια ελπιδοφόρα επίδοση για την ομάδα του.

Pit stop

Ο χορός των pit stop ξεκίνησε στο 14ο γύρο με τον Jenson Button να επισκέπτεται το box της McLaren για να αλλάξει τη μαλακή γόμα με τη σκληρή. Στον ίδιο γύρο μπήκε και ο Raikkonen ενώ στον επόμενο ακολούθησε ο Kobayashi. Ο Sergio Perez μπήκε στον 16ο γύρο και στον 18ο ακολούθησαν οι Vettel και Massa. Ο Βραζιλιάνος της Ferrari ήταν ο κερδισμένος της διαδικασίας, καθώς κατάφερε και βγήκε μπροστά από τους Kobayashi και Button, παίρνοντας τη 2η θέση πίσω από τον Vettel.

Μετά το πρώτο pt stop η πρώτη 10άδα ήταν Vettel, Massa, Kobayashi, Button, Raikkonen, Hamilton, Perez, Hulkenberg, Maldonado και Webber, ο οποίος έκανε τρομερό αγώνα για να επιστρέψει από την τελευταία θέση που είχε πέσει στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Sergio Perez όμως δεν έμεινε για πολύ στην 7η θέση καθώς στην προσπάθειά του να περάσει τον Hamilton έκανε λάθος, βγήκε εκτός πίστας και εγκατέλειψε.

Στην κορυφή ο Sebastian Vettel είχε φτιάξει μιαν άνετη, της τάξης των 10 δευτερολέπτων, διαφορά από τον Felipe Massa, ο οποίος όμως είχε ανεβάσει την ταχύτητά του και μείωνε τη διαφορά, έστω και με πολύ αργό ρυθμό. Ο Vettel όμως απλώς πρόσεχε τα ελαστικά του και δεν φάνηκε να κινδυνεύει ουσιαστικά από τον Massa. Ο Kamui Kobayashi ακολουθούσε στην 3η θέση και σιγά-σιγά απομακρυνόταν από τον Button, ο οποίος αντιμετώπιζε και κάποιο πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της McLaren.

Pit stop No2

Ο Kimi Raikkonen ήταν ο πρώτος που μπήκε για τη 2η αλλαγή ελαστικών στον 31ο γύρο με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί στον επόμενο. Ο Hamilton βγαίνοντας στην πίστα βρέθηκε δίπλα-δίπλα με τον Φινλανδό της Lotus και κατάφερε να κρατηθεί στην εσωτερική και να κερδίσει μία θέση. Αμφότεροι άλλαξαν τη σκληρή γόμα με άλλο ένα σετ σκληρής για να φτάσουν με αυτό μέχρι το τέλος του αγώνα. Στον επόμενο γύρο μπήκε ο Kobayashi ενώ οι Button, Massa και Vettel έμειναν μερικούς γύρους ακόμα μέχρι τη δική τους αλλαγή, μπαίνοντας στον 36ο και 37ο γύρο. Οι θέσεις των τεσσάρων πρώτων δεν άλλαξαν, με τους Hamilton, Raikkonen, Hulkenberg, Maldonado, Webber και Ricciardo να ακολουθούν.

Στο κομμάτι του αγώνα που ακολούθησε, ο Vettel έλεγχε με άνεση τη διαφορά του από τον Massa αλλά πιο πίσω ο Jenson Button άρχισε να πλησιάζει με ταχύ ρυθμό τον Kobayashi για να διεκδικήσει την 3η θέση από τον Ιάπωνα της Sauber. Ο Kobayashi όμως απάντησε με μερικούς γρήγορους γύρους και φάνηκε να ξεκαθαρίζει την κατάσταση, αν και στους τελευταίους γύρους ο Button πλησίασε επικίνδυνα.

Ο Sebastian Vettel λίγο ασχολήθηκε με όλα αυτά και στο τέλος του 53ου γύρου του GP Ιαπωνίας πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, που μάλιστα συνοδεύτηκε από Grand Chelem (pole, νίκη, ταχύτερος γύρος και πρωτοπορίας σε όλους τους γύρους του αγώνα). Τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Felipe Massa και Kamui Kobayashi, που βρέθηκαν εκεί για πρώτη φορά φέτος. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Pastor Maldonado, Mark Webber και Daniel Ricciardo.

Μετά το GP Ιαπωνίας ο Alonso παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος αλλά πλέον μόνο με 4 βαθμούς διαφορά από τον Vettel.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Κορέας

Ο Sebastian Vettel κυριάρχησε απόλυτα στο GP Κορέας, παίρνοντας στη Yeongam την 3η συνεχόμενη νίκη του και ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών. Η ημέρα ανήκει ολοκληρωτικά στη Red Bull, με τον Mark Webber να συμπληρώνει το 1-2 των «ταύρων». Ο Fernando Alonso πήρε την 3η θέση με αρκετή βοήθεια από τη Ferrari, που υποχρέωσε τον Felipe Massa να μην τον πιέσει, όταν ο Βραζιλιάνος έφτασε στην 4η θέση και φαινόταν να είναι πιο γρήγορος. Ακολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo και Lewis Hamilton. Εγκατέλειψαν οι Button και Rosberg στην εκκίνηση.

Εκκίνηση

Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid κάτω από καθαρό ουρανό και κανονικές θερμοκρασίες. Έτσι, με τους οδηγούς να μην ασχολούνται καθόλου με τον καιρό, τα κόκκινα φώτα έσβησαν και δόθηκε η εκκίνηση. Τα δύο μονοθέσια της Red Bull ξεκίνησαν αρκετά καλά αλλά ο Sebastian Vettel κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Mark Webber στην πρωτοπορία του αγώνα. Πιο πίσω ο Fernando Alonso έκανε μία από τις επιθετικές του εκκινήσεις και κατάφερε να περάσει τον Lewis Hamilton, ο οποίος έδωσε μάχη με τον Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός προσπάθησε να περάσει τον Hamilton αλλά δεν τα κατάφερε και ως συνέπεια είδε να τον περνάει και ο Felipe Massa και να πέφτει 6ος.

Πιο πίσω ο Kamui Kobayashi στριμώχτηκε ανάμεσα στους Rosberg και Button στο φρενάρισμα της μεγάλης ευθείας και έχοντας επαφή και με τους δύο τους οδήγησε σε εγκατάλειψη ενώ ο ίδιος χρειάστηκε να επισκεφτεί τα pit της Sauber για αλλαγή ελαστικών και επισκευές. Ο Sergio Perez ήταν από τους κερδισμένους της εκκίνησης καθώς βρέθηκε στην 9η θέση, μπροστά από τον Michael Schumacher που έμεινε 10ος.

Ο πρώτοι γύροι του αγώνα έγιναν υπό ένα περίεργο καθεστώς. Η Mercedes του Rosberg είχε σταματήσει στην άκρη της πίστας ακριβώς μέσα στη ζώνη του DRS, με τις κίτρινες σημαίες να έχουν βγει και να μην επιτρέπουν στους οδηγούς το προσπέρασμα. Συνεπώς, ο αλυτάρχης του αγώνα απαγόρεψε τη χρήση του DRS, μέχρι να απομακρυνθούν οι κίτρινες σημαίες, κάτι που έγινε στο 10ο γύρο. Εντυπωσιακό αγώνα έκαναν στο πρώτο κομμάτι της κούρσας οι δύο Toro Rosso, με τον Vergne στη 12η και τον Ricciardo (o οποίος ξεκίνησε από 5 θέσεις πιο πίσω από τη 16η λόγω αλλαγής κιβωτίου) στη 13η.

1ο pit stop

Στο 14ο γύρο ξεκίνησε ο χορός των pit stop, με τον Lewis Hamilton να κάνει την αρχή. Στον επόμενο γύρο ακολούθησαν οι Webber, Massa και Raikkonen και αμέσως μετά μπήκαν οι Vettel και Alonso. Όλοι άλλαξαν τα ελαστικά της πολύ μαλακής γόμας με ένα σετ της μαλακής για το 2ο stint τους. Οι θέσεις των πρώτων δεν άλλαξαν μετά τα pit stop, με τον Perez, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα το δικό του να βρίσκεται στην 5η θέση, πίσω από Vettel, Webber, Alonso, Hamilton και μπροστά από Massa, Raikkonen. Ο Perez ωστόσο ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους καθώς ξεκίνησε τον αγώνα με τη μαλακή γόμα και την άλλαξε στο 19ο γύρο με την πολύ μαλακή.

O Pastor Maldonado, παρότι είχε ξεκινήσει με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, την κράτησε τους περισσότερους γύρους από όλους και μπήκε τελευταίος στα pit για αλλαγή στον 22ο γύρο, με την προοπτική να κάνει μόνο ένα pit stop. Λίγο προτού γίνει αυτό ο Felipe Massa κατάφερε να περάσει τον Lewis Hamilton και να πάρει την 4η θέση. Η McLaren του Hamilton αντιμετώπιζε και ένα μικρό πρόβλημα, κάτι που δεν βοήθησε τον Βρετανό να κρατήσει πίσω του και τον Kimi Raikkonen, ο οποίος επίσης τον πέρασε και τον έριξε στην 6η θέση. Ο Hamilton όμως έδειξε το τεράστιο μαχητικό του πνεύμα και αμέσως μετά κατάφερε να ξαναπεράσει τον Φινλανδό της Lotus. Τα ελαστικά του Hamilton όμως δεν άντεξαν και αναγκάστηκε να μπει στα pit στον 26ο γύρο για να τα αλλάξει.

Πλησιάζοντας στο μέσον του αγώνα ο Fernando Alonso έκανε μια προσπάθεια να πλησιάσει τον Webber και μείωσε τη διαφορά τους αλλά ο Αυστραλός αντέδρασε και σημειώνοντας μερικούς ταχύτερους γύρους κατάφερε να απομακρυνθεί ξανά από τον Ισπανό της Ferrari. Έτσι, περνώντας στο 2ο μισό του αγώνα η 10άδα ήταν Vettel, Webber, Alonso, Massa, Raikkonen, Hulkenberg, Grosjean, Hamilton, Ricciardo και Vergne.

2o pit stop

Στον 31ο γύρο ο Romain Grosjean μπήκε στα pit για δεύτερη φορά, ανοίγοντας το χορό των pit stop. Ο Mark Webber ακολούθησε στον 32ο γύρο για τη δική του αλλαγή. Στον επόμενο γύρο μπήκε και ο Fernando Alonso ενώ δύο γύρους αργότερα ακολούθησαν οι Vettel, Massa και Raikkonen. Όλοι άλλαξαν τη μαλακή γόμα με άλλο ένα σετ μαλακής γόμας και διατήρησαν τις θέσεις που είχαν στην πίστα και πριν από το pit stop. Κερδισμένος ο Webber, που αύξησε τη διαφορά του από τον Alonso και πλησίασε λίγο τον Vettel.

Ο Vettel φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα και με μερικούς γρήγορους γύρους αύξησε πάλι τη διαφορά ενώ αντίστοιχα γρήγορος ήταν ο Felipe Massa, ο οποίος όμως πήρε ευθεία εντολή από τη Ferrari να κόψει ρυθμό και να μείνει πίσω από τον Alonso. Πιο πίσω ο Lewis Hamilton εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του και αναγκάστηκε να μπει στα pit για 3η φορά και να πέσει στη 10η θέση, πίσω από τον Vergne και ακόμα πιο πίσω από τον Ricciardo, με τις δύο Toro Rosso να συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να βρίσκονται αμφότερες εντός βαθμών.

Στους τελευταίους γύρους ο Vettel έκανε βόλτα, προσέχοντας τα ελαστικά του για να φτάσει μέχρι τον τερματισμό. Ο Webber στη 2η θέση έλεγχε άνετα τη διαφορά του από τον Alonso, ο οποίος έκανε μια προσπάθεια να πλησιάσει. Ο Felipe Massa ήταν επίσης άνετα στην 4η θέση, που θα μπορούσε να είναι 3η αλλά στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς βρισκόταν η ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ferrari. Ο Kimi Raikkonen έκανε μοναχικό αγώνα στην 5η θέση και τερμάτισε σε αυτήν, όπως και οι Hulkenberg και Grosjean στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα. Ο Vergne πέρασε τον Ricciardo και πήρε την 8η θέση, αφήνοντας τον Αυστραλό στην 9η ενώ ο ταλαιπωρημένος Lewis Hamilton συμπλήρωσε τη 10άδα.

Μετά το GP Κορέας ο Vettel πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών με 215 βαθμούς, με τον Alonso να φτάνει στους 209 βαθμούς και να πέφτει στη 2η θέση. Ο Raikkonen διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 167 βαθμούς με 4 αγώνες να απομένουν.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2012

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ινδίας


Η Ινδία «ανήκει» στον Sebastian Vettel. Το τρομερό παιδί της Formula 1 πήρε με τη Red Bull άλλη μία κυριαρχική νίκη στο Buddh International Circuit, που είναι η 4η συνεχόμενη και 5η φετινή, για να αυξήσει τη διαφορά του στην κορυφή του πρωταθλήματος και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στον 3ο διαδοχικό τίτλο του. Ο Fernado Alonso έκανε ό,τι μπορούσε με τη Ferrari και πήρε τη 2η θέση, για να παραμείνει μέσα στη μάχη του πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Mark Webber με την άλλη Red Bull. Ακολούθησαν οι Lewis Hamilton, Jenson Button, Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean και Bruno Senna.

Εκκίνηση

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι δύο Red Bull ξεκίνησαν καλά, με τον Webber να φτάνει δίπλα στον Vettel, ωστόσο στο φρενάρισμα για την πρώτη στροφή ο Αυστραλός δεν πίεσε και άφησε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να στρίψει μπροστά. Πίσω τους όμως είχαμε μια από τις πιο ωραίες μάχες της χρονιάς. Οι Hamilton, Button και Alonso για τις δύο στροφές μετά την εκκίνηση διεκδίκησαν την 3η θέση τροχό με τροχό. Ο Button κατάφερε να μείνει μπροστά, με τον Alonso να ακολουθεί και τον Hamilton να μένει πιο πίσω, μπροστά από τους Massa και Raikkonen.

Πιο πίσω δεν υπήρχαν μεγάλα δράματα, εκτός από επαφή που είχε αποτέλεσμα ένα κλατάρισμα στον πίσω τροχό του Michael Schumacher και μια σπασμένη εμπρός πτέρυγα για τον Jean-Eric Vergne. Αμφότεροι χρειάστηκε να περάσουν από τα pit, μένοντας πολύ πίσω, ειδικά ο Γερμανός της Mercedes που χρειάστηκε να ολοκληρώσει έναν ολόκληρο γύρο σε πού αργό ρυθμό.

Ο Fernando Alonso ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει τις Red Bull να απομακρυνθούν και πολύ νωρίς, στον 4ο γύρο, επιτέθηκε στον Button και με τη βοήθεια του DRS κατάφερε να τον περάσει στη δεύτερη ευθεία για να πάρει την 3η θέση. Ο Button στους πρώτους γύρους δεν είχε καλό ρυθμό και είδε λίγο αργότερα και τον Lewis Hamilton να τον προσπερνά. Πίσω από τον Button είχε σχηματιστεί ένα μικρό τρενάκι από τους Massa και Raikkonen.

Στους επόμενους γύρους το σκηνικό ήταν λίγο-πολύ το αναμενόμενο: ο Sebastian Vettel να απομακρύνεται στην πρώτη θέση, τον Mark Webber να ακολουθεί και τον Fernando Alonso στην 3η θέση να περιμένει κάποιο «στραβοπάτημα». Στο μεταξύ, ο Sergio Perez εγκατέλειψε όταν μετά από επαφή με τον Ricciardo και κλατάρισμα επιστρέφοντας στο στα pit έκανε ζημιά στο μονοθέσιό του.

Pit stop

Η στρατηγική της πλειονότητας των οδηγών ήταν αυτή της μίας στάσης για αλλαγή ελαστικών, με τον Jenson Button να είναι ο πρώτος που μπήκε για να την πραγματοποιήσει στον 26ο γύρο. Ο Βρετανός άλλαξε τη μαλακή γόμα με ένα σετ από τη σκληρή, με την προοπτική να φτάσει μέχρι το τέλος. Ο επόμενος που έκανε την ίδια αλλαγή ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος μπήκε στα pit όταν βρισκόταν στην 7η θέση. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, με τον Alonso να μπαίνει ένα γύρο πριν από τον Webber και με αυτόν τον τρόπο να ψαλιδίζει ένα μέρος της διαφοράς του από τον Αυστραλό.

Τελευταίος από τους πρωτοπόρους μπήκε στα pit ο Sebastian Vettel, για να επιστρέψει στον αγώνα στην πρώτη θέση. Μετά την ολοκλήρωση των pit stop οι θέσεις των πρώτων δεν άλλαξαν, με την κατάταξη να παραμένει Vettel, Webber, Alonso, Hamilton, Button, Massa, Raikkonen, Hulkenberg, Grosjean και Rosberg. Εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο να κερδίσει θέση ήταν ο Alonso, που πλησίασε σε διαφορά κάτω του 1 δευτερόλεπτο από τον Webber, αλλά δεν κατάφερε να περάσει.

Ο Mark Webber όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με το KERS στο μονοθέσιο της Red Bull και ο Alonso δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Με τη βοήθεια και του DRS κατάφερε να περάσει στον 48ο γύρο και να πάρει τη 2η θέση, που σίγουρα είναι πολύτιμη στην προσπάθεια του Ισπανού για το πρωτάθλημα. Ο Vettel όμως βρισκόταν ήδη σχεδόν 12 δευτερόλεπτα μπροστά και με 12 γύρους να απομένουν ήταν αδύνατο για τον Ισπανό να τον φτάσει.

Στους τελευταίους γύρους ο Vettel απλώς έλεγχε τη διαφορά από τον Alonso και χωρίς πρόβλημα κατάφερε για 4ο αγώνα στη σειρά να δει πρώτος την καρό σημαία. Πίσω του τερμάτισε ο Alonso, με τον Webber να αντέχει στην επίθεση του Lewis Hamilton και να κρατά την 3η θέση, αφήνοντας τον Βρετανό στην 4η. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean και Bruno Senna.

Μετά το τέλος του GP Ινδίας o Vettel έφτασε στους 240 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά του από τον Alonso στους 13 βαθμούς. Ο Raikkonen διατήρησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα με 173 βαθμούς.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”