59ο Ράλι Ακρόπολις 2013

Εδώ θα βρείτε θέματα γύρω από το ιστορικό και πασίγνωστο Rally Acropolis...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

59ο Ράλι Ακρόπολις 2013

Δημοσίευση από Johnny »

Οριστικά Ράλι Ακρόπολις και το 2013

Το ΠΣΜΑ της FIA αποφάσισε το καλεντάρι του 2013 για το WRC




Ένα από τα θέματα τα οποία απασχόλησαν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, που συνεδρίασε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Παρίσι ήταν εκείνο της διαμόρφωσης του αγωνιστικού προγράμματος για το WRC του 2013. Η απόφαση που πήρε το ΠΣΜΑ είναι του χρόνου να διεξαχθούν οι ίδιοι 13 αγώνες με φέτος, κάτι που σημαίνει ότι το Ράλι Ακρόπολις εξασφάλισε τη θέση του και για την επόμενη σεζόν. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν καθορίστηκαν, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι μεταφορικές ανάγκες και οι ημερομηνίες των άλλων πρωταθλημάτων της FIA.

Επομένως, οι 13 γύροι του WRC για το 2013 είναι (αλφαβητικά): Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγ. Βρετανία, Μεξικό, Πορτογαλία, Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Φινλανδία. Επίσης, τα υποψήφια ράλι για να ενταχθούν στο καλεντάρι το 2014 θα πρέπει να έχουν διεξαχθεί (για να αξιολογηθούν) μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 και η υποψηφιότητά τους πρέπει να παρουσιαστεί στο ΠΣΜΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013. Η απόφαση αναφέρεται σαφώς στη Βραζιλία και Νότιο Αφρική, που στόχευαν σε θέση στο πρωτάθλημα του 2013.

Επιπλέον, το ΠΣΜΑ αποφάσισε τη μεγαλύτερη εμπλοκή της FIA στα τοπικά και διεθνή ράλι και δήλωσε ότι θα εργαστεί πάνω σε μεγαλύτερη ευελιξία στος κανονισμούς, ώστε να προσελκύσει περισσότερες συμμετοχές.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι οι οδηγοί Προτεραιότητας 1,2 και 3 θα μπορούν στους ασφάλτινους αγώνες να ξαναχρησιμοποιούν τα ελαστικά, εφόσον το βάθος των αυλακιών του πέλματος ξεπερνά τα 1,6 χιλιοστά. Από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, ως μέτρο για τη μείωση του κόστους, σε κάθε Service κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 4 ελαστικά.


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Rally Acropolis...”