Καθαρισμός ανεμοθώρακα (παρμπρίζ)

Αν δεν υπάρχει κατηγορία για την ερώτηση σας κάνετε την εδώ...
Απάντηση
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Καθαρισμός ανεμοθώρακα (παρμπρίζ)

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Μερικά κολπάκια για τον καθαρισμό του παρμπριζ

Εν όψη χειμώνα και μάλιστα ήδη βροχερού επιβάλετέ τα τζάμια του αυτοκινήτου να είναι πεντακάθαρα για να μπορούμε να βλέπουμε καθαρά ακόμη και τη μύγα! Δείτε παρακάτω μερικούς ανέξοδους τρόπους για να κάνετε τα τζάμια σας να λάμπουν σαν να ήταν αόρατα!
  1. Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής (rubbing alcohol), προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε έναμιση λίτρο. Άριστο για καθαρισμό και οποιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας.
  2. Πλύνετε το αυτοκίνητό σας με ένα μαλακτικό μαλλιών, που περιέχει λανολίνη. Θα εκπλαγείτε, όταν δείτε τη γεμάτη φρεσκάδα «κερωμένη» εμφάνισή του. Η λανολίνη θα κάνει τη βροχή να γλιστρά χωρίς να αφήσει σημάδια στο αυτοκίνητό σας.

    Εικόνα
  3. Απαλλαγείτε από τις ραβδώσεις και τις κηλίδες χύνοντας αναψυκτικό τύπου «κόλα» στο παρμπρίζ σας. Τεντώστε μια πετσέτα (κατά μήκος του κάτω μέρος του παρμπρίζ) για να προστατεύσετε το χρώμα, και περιχύστε το παρμπρίζ.
    Οι φυσαλίδες του αναψυκτικού, θα αφαιρέσουν τη βρωμιά. Απλά φροντίστε να ξεπλύνετε πολύ καλά το αναψυκτικό μετά, γιατί η κολλώδης υφή του θα προσελκύσει τη σκόνη και τη βρωμιά.
  4. Σε μία κανάτα ή μπουκάλι καθαρό με καπάκι, ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια βότκα (τη φθηνότερη εννοείται) με 4 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βιδώστε, ανακινήστε και είστε έτοιμοι να ψεκάσετε.
  5. Ο ιδανικότερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, είναι τα μωρομάντηλα, που έχετε συνήθως για ώρα ανάγκης. Τα υγρά αυτά μαντηλάκια μπορεί να φαίνεται, ότι θολώνουν τα παράθυρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.
Ομάδα neadiatrofis.gr


06/10/2013
http://www.neadiatrofis.gr/2013/10/meri ... rbriz.html


οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Καθαρισμός ανεμοθώρακα (παρμπρίζ)

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Πως να καθαρίσετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Αν θέλετε να έχετε καθαρό και διάφανο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο σας , μπορείτε πολύ απλά να φτιάξετε μόνοι σας ένα καθαριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια.

Εικόνα

Οδηγίες:
Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής (rubbing alcohol), προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε ένα γαλόνι. Στη συνέχεια αδειάζεται το υγρό καθαρισμού σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάζετε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε.

Ομάδα neadiatrofis.gr

06/06/2013
http://www.neadiatrofis.gr/2013/06/pos- ... spiti.html
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4673
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Καθαρισμός ανεμοθώρακα (παρμπρίζ)

Δημοσίευση από UltiMo_ »

μωρομάντηλο στο παρμπρίζ? προφανώς αστειεύεται ο συγγραφεύς

αλλα και τα άλλα, κόκα κόλα, βότκα και μαλακτικό, δεν μπορώ να τα καταλάβω. Τι έχει το πατροπαράδοτο άζαξ? δε μας κάνει φέτος?
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Καθαρισμός ανεμοθώρακα (παρμπρίζ)

Δημοσίευση από MacPap »

Μα αν ανακατέψεις σαπούνι οινόπνευμα και νερό Ajax παίρνεις!!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μακάρι να ήξερα...”