Δωμάτιο ξενοδοχείου: τι να προσέξω

Περιγραφές, εμπειρίες και οδηγίες για ταξίδια στην Ελλάδα...
Απάντηση
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4844
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Δωμάτιο ξενοδοχείου: τι να προσέξω

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Οι διακοπές μπορεί να σας βγάλουν εκτός προγράμματος, ενίοτε αυτός είναι και ο σκοπός τους, καθώς τρώτε σε ακατάστατες ώρες, κοιμάστε πιο αργά και βγαίνετε έξω για βόλτες σχεδόν κάθε βράδυ.
Όλα μπορεί να αλλάξουν και να είναι ευχάριστη η αλλαγή, όμως το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένετε δεν θα πρέπει να διαφέρει πολύ από το χώρο που έχετε συνηθίσει να κινείστε.
Για να αποφύγετε ενδεχόμενα προβλήματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν και θα κάνουν την παραμονή σας πιο ασφαλή και υγιή.

Δωμάτιο που απαγορεύεται το κάπνισμα
Όταν κάνετε την κράτηση του δωματίου σας, ζητήστε από τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου το δωμάτιο να είναι σε όροφο μη καπνιζόντων κι αν αυτό δεν γίνεται, ζητήστε τουλάχιστον το δωμάτιο που θα μείνετε να είναι μη καπνιζόντων (αν και πλέον τα περισσότερα είναι έτσι).

Αποφύγετε το μίνι μπαρ
Πείτε ένα μεγάλο «όχι» στο μίνι μπαρ του δωματίου, καθώς έτσι θα γλιτώσετε όχι μόνο χρήματα, μιας και τα ποτά στο μίνι μπαρ χρεώνονται με υψηλές τιμές, αλλά θα σωθείτε κι από επιπλέον θερμίδες με τις οποίες θα φορτωθείτε χωρίς λόγο.

Ξεφορτωθείτε το κάλυμμα του κρεβατιού
Το κάλυμμα του κρεβατιού είναι τρομακτικό καταφύγιο για τσιμπούρια κι άλλα παρόμοια ζωύφια, γι’ αυτό καλό είναι να το διπλώσετε και να το αφήσετε σε μια γωνία του δωματίου καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας.

Απολύμανση
Περάστε με ένα αντισηπτικό πανί το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και το τηλέφωνο προτού τα χρησιμοποιήσετε πρώτη φορά, γιατί είναι δυο συσκευές που τις έχουν πιάσει όλοι οι ένοικοι του δωματίου.

Μπουκάλια μιας χρήσης
Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα ποτήρια που διαθέτουν τα δωμάτια για να πιείτε νερό, ακόμα κι αν έχουν χάρτινο κάλυμμα. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε πλαστικά μπουκάλια που μπορείτε να πετάξετε μετά τη χρήση.

Φέρτε τα δικά σας σνακ
Αν έχετε μαζί σας στο δωμάτιο ορισμένα φρούτα, εμφιαλωμένο νερό, ξηρούς καρπούς και άλλα υγιεινά σνακ, θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα το παρακάνετε όταν βγαίνετε έξω για φαγητό και δεν θα μπείτε στον πειρασμό του μίνι μπαρ.

Δημιουργήστε «λευκό» θόρυβο
Επενδύστε ορισμένα χρήματα σε μια φορητή συσκευή λευκού θορύβου, για να απολαύσετε ήρεμο ύπνο, ειδικά αν κοιμάστε πολύ ελαφριά και θέλετε ξεκούραση.

Ελέγξτε μήπως γίνεται ανακαίνιση
Σιγουρευτείτε ότι όταν θα επισκεφτείτε το ξενοδοχείο, δεν θα γίνονται εργασίες ανακαίνισης. Συνήθως, αυτές οι εργασίες παράγουν πολύ θόρυβο και δημιουργούν πολύ σκόνη στον περιβάλλοντα χώρο. Αν τύχει να γίνονται έκτακτα έργα όταν θα πάτε εσείς, ζητήστε να σας αλλάξουν δωμάτιο για να είστε όσο πιο μακριά γίνεται από το θόρυβ

Εντοπίστε τις εξόδους κινδύνου
Μιας και θα βρεθείτε σε έναν άγνωστο χώρο, αφιερώστε λίγα λεπτά και βρείτε πού βρίσκονται οι έξοδοι κινδύνου που είναι πιο κοντά στο δωμάτιο σας, περισσότερο ως μέτρο προφύλαξης.

20/08/2013
Πηγή: http://medicalnews.gr/2013/08/ti-prepei ... nodocheiou


οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Δημοσίευση από MacPap »

Με εξαίρεση το τελευταίο τα άλλα τα θεωρώ υπερβολές!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4673
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Δημοσίευση από UltiMo_ »

σε γυναικείο περιοδικό το βρήκες?
αποφύγετε το μίνι μπαρ γιατι έχει περιττές θερμίδες και φέρτε το δικό σας σνακ απο φρούτα?
:astrakia
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
sissy
Δημοσιεύσεις: 176
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2010, 15:47
Τοποθεσία: Αθήνα - Χανιά

Re: Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Δημοσίευση από sissy »

Δουλεύοντας τα τελευταία χρόνια σε ξενοδοχεία, επιτρέψτε μου να συμφωνήσω απόλυτα μόνο σε αυτά:
Haridimos έγραψε:
Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα ποτήρια που διαθέτουν τα δωμάτια.

Εντοπίστε τις εξόδους κινδύνου.
"Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται...."
thanos
Δημοσιεύσεις: 670
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2010, 21:28

Re: Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Δημοσίευση από thanos »

Τι είναι λευκός θόρυβος?
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4844
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Θόρυβος ὁ ὁποῖος περιέχει μεγάλο εὖρος συχνοτήτων.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
erling
Δημοσιεύσεις: 1880
Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54

Re: Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Δημοσίευση από erling »

Ούτε ο μρ. Μπιν!!!!!
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4844
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Δωμάτιο ξενοδοχείου: τι να προσέξω

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Απάτες ξενοδοχείων και πώς να τις αποφύγετε...
Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε ταξιδιώτης θεωρεί το δωμάτιο του ξενοδοχείου του τον πιο ασφαλή χώρο στον προορισμό που επισκέπτεται. Και πολύ καλά κάνει. Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τυχοδιώκτες που έχουν ως σκοπό τους την εξαπάτησή σας, ακόμη και όταν βρίσκεστε μέσα στο δωμάτιό σας. Όσο προσεκτικός ταξιδιώτης κι αν είστε, ωστόσο, οι «συνήθεις ύποπτοι» έχουν ανακαλύψει έξυπνους τρόπους για να σας εξαπατήσουν. Μάθετε, λοιπόν, ποιοί είναι αυτοί και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε.


Εικόνα

Ψεύτικες χρεώσεις ρεσεψιόν
Πολλά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών είθισται να τηλεφωνούν στο δωμάτιό σας λίγη ώρα μετά το check- in για να επιβεβαιώσουν ότι όλα είναι και εντάξει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη διαμονή σας. Οι συνήθεις απατεώνες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι και σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν να σας εξαπατήσουν, και μάλιστα σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου. Η απάτη, λοιπόν, ξεκινάει μόλις λάβετε μια κλήση από την «υποτιθέμενη» ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Πολύ συχνά ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ισχυρίζεται ότι προέκυψε ένα πρόβλημα με την κράτησή σας και θα χρειαστεί να επαληθεύσετε για ακόμη μία φορά τον αριθμό της κάρτας σας από το τηλέφωνο, έτσι ώστε να διευθετηθεί το «πρόβλημα».

Προσοχή: Το πραγματικό μέλος του προσωπικού ενός ξενοδοχείου ποτέ δεν θα ζητήσει τα στοιχεία της κάρτας σας από το τηλέφωνο. Ακόμη και πρόβλημα να υπάρχει με την πιστωτική σας, θα σας ζητηθεί να περάσετε από τη ρεσεψιόν για το διευθετήσετε.

Ψεύτικη δωρεάν σύνδεση Wi-Fi
Κανένας δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, όταν για να συνδεθεί στο internet του ξενοδοχείου θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον. Κάτι που καθιστά το «δωρεάν wi-fi» σε αναδυόμενο μήνυμα στις ρυθμίσεις της συσκευής σας (κινητό, tablet, laptop) ακόμη πιο δελεαστικό. Οι υποκλοπές μέσω διαδικτύου εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο, μέσα από τη δημιουργία «δωρεάν» hotspot Wi-Fi, που παρουσιάζονται με την ονομασία «δωρεάν Wi-Fi» ή κάτι τέτοιο. Αν και η πρόσβαση στο internet θα είναι δωρεάν οι πληροφορίες που επεξεργάζεστε μπορεί να περνούν μέσα από το δίκτυο και τους υπολογιστές των απατεώνων που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν, συλλέγοντας έτσι όλα τα στοιχεία σας, τους κωδικούς πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές κ.λπ.

Προσοχή: Πριν συνδεθείτε σε ένα δίκτυο βεβαιωθείτε ότι είναι καθόλα νόμιμο. Τα περισσότερα ασφαλή δίκτυα, συνήθως, ζητούν έναν κωδικό πρόσβασης, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που φέρουν την ονομασία του ξενοδοχείου. Για μεγαλύτερη σιγουριά ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ποιό είναι το προτεινόμενο δίκτυο με το οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με ασφάλεια.

Ψεύτικη υπηρεσία διανομής φαγητού
Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας να βρείτε μια σειρά από μενού με προτάσεις από τοπικά εστιατόρια. Ακόμη κι αν τα μενού μοιάζουν αληθινά, θα μπορούσατε να παραγγείλετε από κάποιο εστιατόριο που ούτε καν υπάρχει. Πώς λειτουργεί, όμως, η συγκεκριμένη απάτη; Αυτός που θέλει να σας εξαπατήσει δημιουργεί ένα μενού που φαίνεται 100% ρεαλιστικό, το ρίχνει κάτω από τις πόρτες των δωματίων και προσκαλεί τους επισκέπτες τους να δώσουν την παραγγελία τους. Μετά την παραγγελία καλείστε, τις περισσότερες φορές, να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα χωρίς να φτάσει η παραγγελία ποτέ στο δωμάτιό σας και με τους απατεώνες να έχουν υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας σας.

Προσοχή: Πριν αποφασίσετε, λοιπόν, να παραγγείλετε από κάποιο τέτοιο μενού καλό θα ήταν να κάνετε μία έρευνα στο διαδίκτυο για το ότι τα συγκεκριμένα εστιατόρια υφίστανται στην πραγματικότητα. Βεβαίως, η καλύτερη και πιο σίγουρη επιλογή είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του προσωπικού της ρεσεψιόν, οι οποίοι σίγουρα θα σας προτείνουν κάτι καλό και... υπαρκτό!

03/04/2016
Πηγή: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2016/0 ... z490UETzVk
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταξίδια στην Ελλάδα...”