Formula 1 2015

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

Formula 1 2015:

O πλήρης οδηγός για τους νέους κανονισμούς, τους οδηγούς, τις ομάδες και τους χορηγούς

Η νέα σεζόν της Formula 1, μετά από αναμονή κάποιων μηνών ξεκινά και το S&B σας παρουσιάζει όσα χρειάζεται να ξέρετε για το νέο πρωτάθλημα, τους κανονισμούς, τους οδηγούς, τις ομάδες, τους χορηγούς τους και τις πίστες του πρωταθλήματος.

Μετά τις ριζικές αλλαγές που έγιναν πέρυσι στο σπορ φέτος έχουμε πολύ πιο συγκρατημένες τροποποιήσεις στους κανονισμούς. Η πιο σημαντική αλλαγή, η οποία μπορεί να κρίνει πολλά στις μάχες για τον τίτλο των οδηγών και των κατασκευαστών έχει να κάνει με τις μονάδες ισχύος. Μετά την περσινή πρώτη τους χρονιά οι V6 έχουν δοκιμαστεί αρκετά από τις κατασκευάστριες εταιρείες, οι οποίες έχουν βελτιώσει πολλές αδυναμίες που, όπως είναι λογικό, είχαν. Ωστόσο ο “μπαμπούλας” FIA δεν αφήνει για άλλη μια χρονιά το κοινό να απολαύσει ότι έχουν να προσφέρουν οι ομάδες, αφού τις αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν μόλις 4 κινητήρες για όλη τη σεζόν. Με άλλα λόγια κάθε μονάδα ισχύος θα πρέπει να αντέξει για 5 αγώνες, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποια ποινή για τις ομάδες. Προφανώς αυτό από μόνο του θα οριοθετήσει σε πολλούς αγώνες τις προσπάθειες των οδηγών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναγκαστεί να σκέφτονται την οικονομία περισσότερο από την απόδοση. Και πώς να κάνουν αλλιώς όταν η FIA προβλέπει αυστηρότατες ποινές για όσους δε συμμορφωθούν. Φέτος λοιπόν η χρήση παραπάνω μονάδων ισχύος δεν επιφέρει μια αυτόματη ποινή. Αυτό σημαίνει ότι μια αλλαγή θα μπορεί να ακολουθήσει ένα πιλότο και στον επόμενο αγώνα, επιφέροντας ποινές στο χρόνο του.

Επίσης από φέτος αναμένεται να μειωθούν οι “κοκορομαχίες” ανάμεσα στους πιλότους μέσα στην πίστα, αφού οι περσινές ποινές 5 δευτερολέπτων φέτος γίνονται ποινές 10 δευτερολέπτων, κάτι που θα κάνει και τους πιο τολμηρούς να σκέφτονται πριν κάνουν το οτιδήποτε.

Στον αισθητικό τομέα η πιο μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με τις μπροστινές πτέρυγες, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τις περσινές, όντας πιο χαμηλές και με πιο μεγάλους περιορισμούς στον τομέα του σχεδιασμού.

Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό όταν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και σε αυτό τον τομέα η FIA έκανε ότι μπορούσε για να κάνει ακόμα πιο αυστηρά τα τεστ πρόσκρουσης των μονοθεσίων. Όπως αποδείχθηκε και από το περσινό περιστατικό με το Ζουλ Μπιανκί ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα άθλημα, όπως η Formula 1 είναι ασφαλές.

Σε οικονομικό επίπεδο η Formula 1 βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο ισχυρός άνδρας του σπορ, Μπέρνι Έκλεστοουν μπορεί να βρίσκεται στις επάλξεις, όμως ο χρόνος κυλά και θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ικανός αντικαταστάτης του, αφού ο Βρετανός βρίσκεται στην ένατη δεκαετία της ζωής του. Ένα τέτοιο τεράστιο οικονομικό οικοδόμημα, όπως η Formula 1 σίγουρα θα έχει κάποιο σχέδιο για τη μετά Έκλεστοουν εποχή. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού από τους τελευταίους αγώνες της περασμένης σεζόν φάνηκε για πρώτη φορά να κλωνίζεται τόσο πολύ το άθλημα. Οι αποχωρήσεις των Caterham και Marussia στους τελευταίους αγώνες προκάλεσε τις εντονότατες αντιδράσεις των μεσσαίων και μικρών ομάδων, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για τον άδικο τρόπο, με τον οποίο μοιράζονται τα τεράστια έσοδα της Formula 1 στις ομάδες. Οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν περιορίσει τις τεράστιες χορηγικές συμφωνίες του παρελθόντος με αποτέλεσμα οι μικρομεσσαίες ομάδες να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Οι νέες τεχνολογίες που απαιτούνται για να υπάρξει αυτή η περίφημη “οικονομία” έχει στραγγαλίσει τις ιδιωτικές ομάδες, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά.

Όπως και να έχει οι κινητήρες θα πάρουν και πάλι μπροστά και αν και πολύ πιο ήσυχοι σε σχέση με αυτούς του παρελθόντος θα καλύψουν τις φωνές όσων φωνάζουν για αδικίες και άλλα τέτοια που δεν απασχολούν τους πλούσιους του αθλήματος και φυσικά τους απλούς φιλάθλους.

Ακολουθεί η παρουσίαση των ομάδων και των χορηγών που τις στηρίζουν, μαζί με λίγα λόγια, για το τι περιμένουμε από την κάθε μία, αυτή την σεζόν.


Mercedes AMG Petronas F1 Team (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Mercedes F1 W06 Hybrid Mercedes PU106B Hybrid
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
6 Νίκο Ρόσμπεργκ Γερμανία
44 Λιούις Χάμιλτον Μ.Βρετανία
Χορηγοί
PETRONAS PUMA SPIES HECKER
BLACKBERRY STARWOOD TATA COMMUNICATIONS
UBS ADVANTI USI ITALIA
QUALCOMM ENDLESS IWC SCHFFHAUSEN
ALLIANZ EPSON HUGO BOSS
MONSTER EBMPAST BOSE
PIRELLI TUMI DB SCHENKER
ASSOS SCHUBERTH

Η γερμανική εταιρεία έκανε την περσινή σεζόν πλάκα σε όλους, παίρνοντας δια περιπάτου και τους δύο τίτλους και όπως είναι λογικό φαντάζει το απόλυτο φαβορί και τη φετινή σεζόν, αφού ξεκινά από θέση ισχύος. Όπλα της οι πανίσχυροι κινητήρες της και οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, οι οποίοι διψάνε για τίτλους και διακρίσεις. Οι μάχες τους αναμένεται και πάλι να τραβήξουν όλα τα βλέμματα.

Τα έσοδα της ομάδας είναι σημαντικά αυξημένα, αφού πήρε τη μερίδα του λέοντος από τα έσοδα των ομάδων, λόγω των επιτυχιών της. Οι επιτυχίες όμως φέρνουν και χορηγούς, που θέλουν να προβληθούν στα μονοθέσια των πρωταθλητών, ενώ η διατήρηση των υπαρχόντων είναι εύκολη υπόθεση. Οι δύο σημαντικότερες συμφωνίες επιτεύχθηκαν με τις Epson και Qualcomm. Η Hugo Boss άφησε τη McLaren για χάρη της, ενώ οι Tumi και DB Schenker προστέθηκαν στη λίστα.


Red Bull Infiniti Racing (ΑΥΣΤΡΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Red Bull–Renault RB 11 Renault Energy F1-2015
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
26 Ντανίλ Κβιάτ Ρωσία
3 Ντανιέλ Ρικιάρντο Αυστραλία
Χορηγοί
RED BULL INFINITY GEOX
TOTAL AT&T ALPINESTARS
RENAULT SIEMENS RED BULL MOBILE
CASIO SINGHA SONAX
RAUCH PEPE JEANS IBM
EXNESS PIRELLI FLIR
ANSYS OZSABELT SONAX
DMG MORI PWR HEXAGON
SCOTT ULTIMATE EARS MATRIX

Η Red Bull είδε την παντοκρατορία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων να φτάνει στο τέλος της την περσινή σεζόν, αφού η προμηθεύτρια κινητήρων Renault φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών. Επίσης η ομάδα του Ντίτριχ Μάτεσιτζ δέχτηκε ένα άλλο μεγάλο πλήγμα, με το Σεμπάστιαν Φέτελ να την αφήνει για χάρη της Ferrari. Οι Ντάνιλε Ρικιάρντο και Δανιήλ Κβιάτ, προερχόμενοι αμφότεροι από την ακδημία οδηγών της Red Bull θα έχουν το δύσκολο έργο της επιστροφής στις επιτυχίες. Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της ομάδας, ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της εποχής μας, Άντριαν Νιούι έχει μεν ενεργό ρόλο στην ομάδα από άλλο πόστο δε, αφού πλέον θα ασχολείται και με άλλα θέματα της Red Bull. Προτεραιότητα της αυστριακής ομάδας είναι φέτος η πιο στενή συνεργασία με τη Renault, με στόχο να μην υπάρξουν τα περσινά προβλήματα αξιοπιστίας, που πλήγωσαν τόσο πολύ την ομάδα.

Η Red Bull έχει εξελιχθεί σε ένα από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Ο ιδιοκτήτης της Ντίτριχ Μάτεσιτζ έχει στην κατοχή του και τη Scuderia Toro Rosso, την ομάδα που εξελίσσει οδηγούς-ταλέντα και το Α1 Ring, πλέον Red Bull Ring, την πίστα, όπου διοργανώνεται το Γκραν Πρι της Αυστρίας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ομάδα έχει λόγο στο παρασκήνιο και δεν μπορεί να περιφρονείται από κανένα.

Φέτος θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη της Nissan, μέσω της εταιρείας πολυτελών οχημάτων της, Infiniti, ενώ η ρωσική εταιρεία οικονομικών συναλλαγών Exness προστίθεται στους χορηγούς της ομάδας.


Williams Martini Racing (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Williams–Mercedes FW37 Mercedes PU106Β Hybrid
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
19 Φελίπε Μάσα Βραζιλία
77 Βαλτέρι Μπότας Φινλανδία
Χορηγοί
MARTINI AVANADE PPG
REXONA RANDSTAND BT
PETROBRAS WIHURI KEMPPI
ORIS GENWORTH HACKETT
PIRELLI GKN HYBRID POWER ALPINESTARS

Η ιστορικότερη ιδιωτική ομάδα του αθλήματος έκανε πέρυσι ένα εκπληκτικό comeback, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Η αλλαγή στους κινητήρες της Mercedes αποδείχθηκε σωτήρια, αφού τα μονοθέσια της ομάδας στα χέρια των Βάλτερι Μπότας και Φελίπε Μάσα, που θα οδηγούν και φέτος ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικά.

Η Martini συνεχίζει να είναι χορηγός της ομάδας, της οποίας η εντυπωσιακή παρουσία προσέλκυσε κι άλλες μεγάλες εταιρείες. Οι Randstad και Oris ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, ενώ η Unilever ήρθε από τη Lotus, φέρνοντας 15 εκατ. δολάρια. Το εμπρορικό τμήμα είχε πολλή δουλειά, αφού υπογράφηκαν και νέες συμφωνίες με τις Alpinestars, Hackett και Avanade.


Scuderia Ferrari (ΙΤΑΛΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Ferrari SF 15-T Ferrari
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
5 Σεμπάστιαν Φέτελ Γερμανία
7 Κίμι Ραϊκόνεν Φινλανδία
Χορηγοί
SANTANDER HUBLOT WEICHAI
ALFA ROMEO TNT OAKLEY
PHILIP MORRIS PUMA MAGNETI MARELLI
SHELL MAHLE NGK
KASPERSKY CLARO BREMBO
UPS OMR GROUP IVECO
OZ TECHNO GYM HAAS
SKF BELL HONEYWELL

Στη Ferrari το μόνο που θυμίζει το παρελθόν είναι το σήμα και το κόκκινο χρώμα. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει. Κι όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Το καταστροφικό 2014 μπήκε στο χρονοντούλαπο και οι πάντες ξηλώθηκαν. Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την ευθύνη της ανοικοδόμησης της ιστορικότερης ομάδας του σπορ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήρθε στην εταιρεία, για να κάνει ότι είχε κάνει το ίνδαλμά του, ο Μίκαελ Σουμάχερ πριν από περίπου 20 χρόνια. Η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος, έστω κι αν οι δύο νίκες που είναι ο στόχος της ομάδας φαντάζουν πενιχρός αριθμός. Ο μόνος που παρέμεινε, μετά το περσινό ναυάγιο είναι ο Κίμι Ράικονεν, αφού ο Φερνάντο Αλόνσο επέλεξε να συνεχίσει στη McLaren.

Σε οικονομικό επίπεδο, η Ferrari είναι η πιο εύρωστη ομάδα, απολαμβάνοντας ειδική διαχείριση από όλους. Όσο κι αν έχει πέσει η απόδοσή της τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να είναι η Ferrari, ένα όνομα που όλοι σέβονται κι εκτιμούν σε αυτό το χώρο. Η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη σε εμπορικό επίπεδο είναι η Claro Telecoms του Μεξικάνου μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, ο οποίος στηρίζει έτσι τον Εστέμπαν Γκουτιέρεζ, που θα είναι αναπληρωματικός πιλότος της ιταλικής ομάδας.


McLaren Honda (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
McLaren–Honda MP4-30 Honda RA615H Hybrid
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
20 Κέβιν Μάγκνουσεν Δανία
14 Φερνάντο Αλόνσο Ισπανία
22 Τζένσον Μπάτον Μ. Βρετανία
Χορηγοί
MOBIL1 HILTON HHONORS KENWOOD
SAP NORTON ROSE FULBRIGHT MAZAK
SANTANDER CNN PIRELLI
JOHNNIE WALKER SEGAFREDO ZANETTI SPARCO
TAG HEURE AKEBONO INTRALINKS
EXXON ENKEI DETICA
AZKONOBEL REPUCOM KPMG

Από το 2009 που η Mercedes αποφάσισε να φτιάξει δική της ομάδα και να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη McLaren, η βρετανική ομάδα κινείται στη μετριότητα. Μετά το φιάσκο του 2014 έρχεται μια νέα εποχή με την αναβίωση της θρυλικής συνεργασίας με τη Honda. Ο ιάπωνας κατασκευαστής επιστρέφει μετά το 2008 στη Formula 1 και στη McLaren ευελπιστούν να θυμηθούν εποχές Σέννα, Πρόστ. Προς το παρών η προσαρμογή στα καινούρια δεδομένα είναι ο πρώτος στόχος. Την προσπάθεια αυτή ήρθε, μετά από απαίτηση της Honda να ενισχύσει ο ίσως πιο ολοκληρωμένος πιλότος της εποχής μας, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος θα έχει στο πλάι του τον πολύπειρο Τζένσον Μπάτον.

Η McLaren μπορεί να έχει πολύ μεγάλες χορηγικές συμφωνίες με τις Mobil και Sap, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να βρει μια εταιρεία που θα δώσει το όνομά της στην ομάδα. Ο Ρον Ντένις μπορεί να λέει ότι αυτό έχει μικρή σημασία, όμως δε πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος από τα άδεια από χορηγούς μονοθέσια της ομάδας του.


Sahara Force India F1 Team (ΙΝΔΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Force India–Mercedes VJM08 Mercedes PU106B Hybrid
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
11 Σέρχιο Πέρεζ Μεξικό
27 Νίκο Χούλκενμπεργκ Γερμανία
Χορηγοί
SAHARA INDIA PARINAR NEC PIRELLI
KINGFISHER ALPINESTARS 3D SYSTEMS
TELMEX VARLION UPS DIRECT
CLARO INTERPROTECCION STILL
ROYAL CHALLENGE HYPE STL COMMUNICATIONS
SMIRNOFF SPEEDY SCHROTH
TELCEL CHANNEL-IT KONI
BRANDON CONDECO SKULLCANDY
MILLER GTECHNIQ WORXBIKES
CRS APSLEY ADAPTAVIST

Η ομάδα του Βιτζάι Μαλία έκανε το 2014 την καλύτερη της σεζόν στη Formula 1, ωστόσο στη διακοπή του χειμώνα υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Η καλή πορεία μπορεί να έφερε πολλές και καλές χορηγίες, όμως τα προβλήματα με τους προμηθευτές και τις πιστώσεις, που δεν έδιναν πήγαν πολύ πίσω την εξέλιξη του μονοθεσίου. Οι Σέρτζιο Πέρεζ και Νίκο Χούλκενμπεργκ θα έχουν σίγουρα αρκετά δύσκολο έργο στους πρώτους αγώνες του 2015.

Από οικονομικής άποψης τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Ο Βιτζάι Μαλία μπορεί να παραπονιέται για τα χρήματα από τα έπαθλα της Formula 1, όμως οι χορηγοί της ομάδας του παρέχουν ένα αρκετά υγιές μπάτζετ. Οι Telcel, Claro και Telmex ακολουθούν πιστά το συμπατριώτη τους Σέρτζιο Πέρεζ, κάτι που έκανε και η Jose Cuervo. Οι NEC, Apsley and Accelerate και η Smirnoff με τα 15 εκατ. δολάριά της ολοκληρώνουν τη λίστα των σημαντικότερων χορηγών.


Scuderia Toro Rosso (ΙΤΑΛΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Toro Rosso–Renault STR10 Renault Energy F1-2015
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
33 Μαξ Φερστάπεν Ολλανδία
55 Κάρλος Σάινθ Τζ. Ισπανία
Χορηγοί
RED BULL SAPINDA SIEMENS
CEPSA DELONICA HANGAR 7
NOVA CHEMICALS APPTECH USAG
RENAULT ESTRELLA GALICIA CD-ADAPCO
RIEDEL RED BULL MOBILE

Η θυγατρική ομάδα της Red Bull έχει βάλει για φέτος δύο πολύ μεγάλα στοιχήματα και έχουν τα ονόματα Μαξ Φερστάπεν και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Στόχος της δεν είναι άλλος από το να εξελίξει αυτούς τους δύο νεαρούς. Ο γιος του άλλοτε πιλότου της Formula 1, Γιος Φερστάπεν είναι μόλις 17 ετών και θα είναι ο νεότερος πιλότος στην ιστορία του αθλήματος. Ο ομόσταβλός του, γιος του οδηγού ράλι, Κάρλος Σάινθ στα 20 του μοιάζει βετεράνος μπροστά του. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Φραντς Τοστ δε διστάζει να δηλώνει δημοσίως ότι στόχος της ομάδας είναι η 5η θέση στους κατασκευαστές, στόχος αν μη τι άλλο φιλόδοξος, αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο ανταγωνισμό που θα υπάρχει.

Η Red Bull εξακολουθεί να είναι ο κύριος χρηματοδότης της ομάδας, όμως εκτός από τις Cepsa, Nova Chemicals και Falcon Private Bank που συνεχίζουν και φέτος τις χορηγίες τους προστέθηκε και η Estrella Galicia 0.0, την οποία έφερε ο Γιος Φερστάπεν.


Lotus F1 Team (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Lotus–Mercedes E23 Hybrid Mercedes PU106B Hybrid
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
8 Ρομαίν Γκροζάν Γαλλία
13 Παστόρ Μαλντονάντο Βενεζουέλα
Χορηγοί
GROUP LOTUS EMC ELYSIUM
PDVSA GENII CAPITAL DIGIPEN
SAXO BANK ALTRAN OZ RACING
YOTA DEVICES RICHARD MILLE GF MACHINING SOLUTIONS
PIRELLI ALPINESTARS MAGNETI MARELLI
PEACE ONE DAY BOEING PERKINELMER
MICROSOFT DYNAMICS CD-ADAPCO PROCESSIA SOLUTIONS
SIEMENS PLM 3D SYSTEMS HENRI LLOYD

Μετά το επιεικώς απογοητευτικό 2014, η Lotus ευελπιστεί με την αλλαγή της στους κινητήρες της Mercedes να ανακάμψει και να μην επαναλάβει τα περσινά αποτελέσματα. Οι Ρομαίν Γκροζάν και Παστόρ Μαλντονάντο θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα κόκπιτ.

Ο τελευταίος είναι που φέρνει και τη σημαντικότερη οικονομική ενίσχυση στην ομάδα του Ένστον. Η πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA από τη Βενεζουέλα είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της ομάδας, η οποία είδε τη Unilever και την Avenade να πηγαίνουν στη Williams. Η δανέζικη τράπεζα Saxo Bank ανανέωσε για άλλο ένα χρόνο, ενώ η Capriza ήταν η τελευταία που υπέγραψε συμβόλαιο.


Sauber F1 Team (ΕΛΒΕΤΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Sauber–Ferrari C34 Ferrari
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
9 Μάρκους Ερικσον Σουηδία
12 Φελίπε Νασρ Βραζιλία
Χορηγοί
BANCO DO BRASIL CERTINA WIKLAND
SILANNA UNIFIN THOMANN
PIRELLI EMIL FREY GABRIEL ANGEL FOUNDATION
OERLIKON OMP SWISS FIBERTEC
MITSUBISHI ELECTRIC NETAPP CHELSEA FC.

Τερματίζοντας χωρίς βαθμό το 2014 η Sauber απογοήτευσε και φέτος στοχεύει στην ανάκαμψη με ένα νέο οδηγικό δίδυμο. Η πρακτική της πρόσληψης πιλότων μόνο και μόνο για τους σπόνσορες που φέρνουν είναι ο λόγος που άλλαξαν και οι δύο πιλότοι. Ο Φελίπε Νασρ έφερε την Banco do Brasil με 24 εκατ. δολάρια και ο Μάρκους Έρικσον έφερε άλλα 18 εκατ. δολάρια με διάφορες χορηγίες. Η Silanna είναι άλλος ένας νέος χορηγός, ενώ και φέτος θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.


Manor Marussia F1 Team (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Κατασκευαστής Μονοθέσιο Κινητήρας
Marussia–Ferrari MR03 Ferrari 059/3
Οδηγοί
Αριθμός Όνομα Χώρα
28 Γουίλ Στίβενς Μ. Βρετανία
98 Ρομπέρτο Μέρχι Ισπανία
Χορηγοί
PIRELLI

Η Manor εξασφάλισε τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν είχε συμμετάσχει στα τελευταία γκραν πρι της περασμένης σεζόν, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσό η παρέμβαση του Στέφεν Φιτζπάτρικ, ιδιοκτήτη της OVO έφερε κεφάλαια στην ομάδα, συμφωνία με τους πιστωτές της και τελικά τη σωτηρία. Η FIA έβαλε κι αυτή το χεράκι της, επιτρέποντας στην ομάδα να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα με μια τροποποιημένη εκδοχή του περσινού της μονοθεσίου. Έτσι αν οι μηχανικοί καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα με την ηλεκτρονική διαχείριση των περσινών κινητήρων της Ferrari, ίσως να δούμε τους Γουίλ Στίβενς και Ρομπέρτο Μέρχι να ξεκινούν το πρωτάθλημα κανονικά.



Το καλεντάρι της φετινής σεζόν

01 Αυστραλία Πίστα της Μελβούρνης,Μελβούρνη 15 Μαρτίου
02 Μαλαισία Διεθνής Πίστα Μαλαισίας,Κουάλα Λουμπούρ 29 Μαρτίου
03 Κίνα Διεθνής Πίστα Σαγκάης, Σαγκάη 12 Απριλίου
04 Μπαχρέιν Διεθνής Πίστα Μπαχρέιν, Σακίρ 19 Απριλίου
05 Ισπανία Πίστα Καταλωνίας, Βαρκελώνη 10 Μαΐου
06 Μονακό Πίστα του Μονακό,Μόντε Κάρλο 24 Μαΐου
07 Καναδάς Πίστα Ζιλ Βιλνέβ,Μόντρεαλ 7 Ιουνίου
08 Αυστρία Red Bull Ring ,Σπίλμπεργκ 21 Ιουνίου
09 Αγγλία Πίστα του Σίλβερστοουν,Σίλβερστοουν 5 Ιουλίου
10 Γερμανία TBA 19 Ιουλίου
11 Ουγγαρία Hungaroring,Βουδαπέστη 26 Ιουλίου
12 Βέλγιο Πίστα Σπα,Στάβλοτ 23 Αυγούστου
13 Ιταλία Αυτοκινητοδρόμιο Μόντσα,Μόντσα 6 Σεπτεμβρίου
14 Σιγκαπούρη Πίστα Μαρίνα Μπέι,Σιγκαπούρη 20 Σεπτεμβρίου
15 Ιαπωνία Πίστα Σουζούκα,Σουζούκα 27 Σεπτεμβρίου
16 Ρωσία Αυτοκινητοδρόμιο Σότσι,Σότσι 11 Οκτωβρίου
17 ΗΠΑ Αμερικάνικη Πίστα, Όστιν,Τέξας 25 Οκτωβρίου
18 Μεξικό Αυτοκινητοδρόμιο Χερμάνος Ροντρίγκες, Πόλη του Μεξικού 1 Νοεμβρίου
19 Βραζιλία Αυτοκινητοδρόμιο Χοσέ Κάρλος Πασέ, Σάο Πάολο 15 Νοεμβρίου
20 Άμπου Ντάμπι Πίστα Γιας Μαρίνα,Άμπου Ντάμπι 29 Νοεμβρίου
Πηγή:sportandbusiness.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Αυστραλίας



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς. Είναι η 7η συνεχόμενη pole position που μετατρέπει σε νίκη

Μόλις 15 μονοθέσια παρατάχθηκαν στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού του Albert Park. Στον αγώνα δεν έτρεξαν οι Valtteri Bottas, που είχε κάποιον μικροτραυματισμό στην πλάτη στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, Daniil Kvyat μετά από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull και Kevin Magnussen του οποίου ο κινητήρας παρέδωσε πνεύμα 25 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια του installation lap.

Τα φανάρια έσβησαν και ο αγώνας ξεκίνησε. Στην πρώτη στροφή ο Sebastian Vettel πάτησε άτσαλα το κερμπ, με αποτέλεσμα να σπρώξει τον Kimi Raikkonen εκτός. Ο Φινλανδός ακούμπησε τη Sauber του Felipe Nasr επιστρέφοντας στην πίστα, ο οποίος ακούμπησε τον Pastor Maldonado. Ο Βενεζουελάνος δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά και βρέθηκε στα λάστιχα. Ο αγώνας του τελείωσε εκεί και το safety car, μπήκε στην πίστα έως ότου αποσυρθεί το μονοθέσιό του.

Λίγα λεπτά μετά ο Romain Grosjean μπήκε στο garage της ομάδας και εγκατέλειψε. Η ενημέρωση από την ομάδα, ήταν ότι υπήρχε απώλεια στη δύναμη της μονάδας ισχύος.

Πιο ωφελημένος 3 γύρους μετά, όταν ο αγώνας εκκίνησε και πάλι, ήταν o Felipe Nasr ο οποίος βρισκόταν πια στην 5η θέση. Ο Kimi Raikkonen και ο Daniel Ricciardo βρισκόντουσαν πίσω του, προσπαθώντας γύρο με το γύρο να τον πλησιάσουν.

Το χορό των pit stop άνοιξε ο Kimi Raikkonen, στον 17 γύρο. Οι μηχανικοί της Ferrari καθυστέρησαν ιδιαίτερα τον πρωταθλητή του 2007, ο οποίος αποδεσμεύτηκε μετά από 8,7 δευτερόλεπτα!

Στον 22ο γύρο, έκαναν την αλλαγή τους οι Felipe Massa και Nico Hulkenberg.

Δύο γύρους μετά άλλαξε ελαστικά ο Daniel Ricciardo, ενώ οι Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Sergio Perez και Carlos Sainz μπήκαν στον 25ο. Άτυχος ο νεαρός οδηγός της Toro Rosso καθώς κάποιο θέμα με τον πίσω αριστερό τροχό του, καθυστέρησε χαρακτηριστικά το πλήρωμα της ομάδας.

Στους γύρους 26 και 27, ήταν η σειρά των Nico Rosberg και Marcus Ericsson αντίστοιχα. Ο οδηγός της Sauber, έκανε το 2ο pit stop του καθώς είχε ήδη πραγματοποιήσει μία αλλαγή ελαστικών, όταν τον αγώνα οδηγούσε το safety car.

Ο Jenson Button άλλαξε ελαστικά στον 29ο γύρο, οδηγώντας ξεκάθαρα σε στρατηγική ενός pit stop όπως ο Rosberg.

Ο Max Verstappen, ενώ κατάφερε να οδηγήσει 34 γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών βγαίνοντας από το box της ομάδας, εγκατέλειψε αφού ενημερώθηκε από την ομάδα ότι υπήρχε καπνός στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

Στον 42 γύρο του αγώνα εγκατέλειψε τον αγώνα ο Kimi Raikkonen μετά από το δεύτερο pit stop του, το οποίο ήταν υποχρεωτικό καθώς ο Φινλανδός δεν είχε χρησιμοποιήσει τη μεσαία γόμα της Pirelli. Το πρόβλημα ήταν στον πίσω αριστερό τροχό, όπως και στο πρώτο pit stop. Το συμβάν θα ερευνηθεί μετά το τέλος του αγώνα καθώς θεωρήθηκε από το race control ότι ο οδηγός της Ferrari, αποδεσμεύτηκε χωρίς ο τροχός να έχει «κουμπώσει» σωστά, κάτι που προκύπτει και από τις κινήσεις του μηχανικού την ώρα που φεύγει το μονοθέσιο.

Σε κανένα σημείο του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Lewis Hamilton δεν απειλήθηκε και οδηγούσε τον αγώνα, με εξαίρεση την φάση των pit stops. Κατά τους τελευταίους γύρους ο Nico Rosberg προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει μόλις στα 1,3 δευτερόλεπτα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς. Είναι η 7η συνεχόμενη pole position που μετατρέπει σε νίκη. Ακολούθησαν οι Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Felipe Massa, Felipe Nasr, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Marcus Ericsson, Carlos Sainz και Sergio Perez.

Μία φοβερή εμφάνιση από την πρωταθλήτρια Mercedes, η οποία δείχνει πως έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Μία Ferrari, η οποία με τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel στο τιμόνι της δείχνει πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την αναγέννηση της. Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε, στον πολύ καλό Felipe Nasr ο οποίος κατάφερε να πάρει 10 βαθμούς στον πρώτο του κιόλας αγώνα.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος το grand prix της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ, που θα πραγματοποιηθεί 26-28 Μαρτίου.
Πηγή:msfree.gr


Εικόνα


Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Μαλαισίας: Vettel is back





Εικόνα





Ο Sebastian Vettel πήρε την πρώτη του νίκη με τη Ferrari, έχοντας κρατήσει πίσω του έναν Lewis Hamilton ο οποίος τον κυνηγούσε με δαιμονισμένο ρυθμό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ακολούθησαν οι Rosberg, Raikkonen, Bottas, Massa, Verstappen, Sainz, Kvyat και Ricciardo.

Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στην εκκίνηση με το κλίμα σε αντίθεση με εχθές να είναι στεγνό και ζεστό. Πολλά σύννεφα υπήρχαν στον ουρανό και τα μετεωρολογικά δελτία έδιναν υπαρκτές πιθανότητες για μπόρες στη συνέχεια της ημέρας. Τον αγώνα δεν εκκίνησε ο Will Stevens, καθότι η Marussia δεν κατάφερε να φτιάξει το θέμα με το σύστημα καυσίμου που δε του επέτρεψε να τρέξει στις κατατακτήριες.

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν ο Lewis Hamilton έκανε καλή εκκίνηση με τον Sebastian Vettel να τον ακολουθεί. Πίσω τους ακολούθησαν οι Rosberg, Ricciardo, Massa και Kvyat. Ο Max Verstappen έχασε πολλές θέσεις, ενώ ο Pastor Maldonado ανέφερε κλατάρισμα ελαστικού, μάλλον μετά από επαφή με τον Valtteri Bottas. Χωρίς καθόλου λάστιχο στον τροχό του, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να επιστρέψει στα pits. Στο δεύτερο γύρο είχαμε άλλο ένα κλατάρισμα στη Ferrari του Kimi Raikkonen, μετά από επαφή του με τον Marcus Ericsson. Εκπληκτική εκκίνηση από τον Nico Hulkenberg ο οποίος από 13ος, βρέθηκε στην έβδομη θέση.

Στον τέταρτο γύρο ο Marcus Ericsson είχε ένα τετακέ στην πρώτη στροφή και το αυτοκίνητο ασφαλείας, βγήκε στην πίστα. Ο νεαρός καθυστέρησε πολύ το φρενάρισμα του προσπαθώντας να κάνει την κίνησή του απέναντι στον Hulkenberg.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στα pits και έβαλε στη Mercedes του τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli. Ακολούθησε ο teammate του και αρκετοί ακόμα οδηγοί. Στην πίστα παρέμεινε ο Sebastian Vettel, ο οποίος οδηγούσε τον αγώνα. Σκληρά ελαστικά, έβαλε επίσης ο Verstappen. Οι Ricciardo, Massa και Kvyat, παρέμειναν με τη μεσαία γόμα.

Όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας αποσύρθηκε, ο Vettel οδηγούσε τον αγώνα με τους Hulkenberg, Grosjean και Sainz να ακολουθούν. Κανένας τους δεν είχε σταματήσει για ελαστικά.

Ο Hamilton έδειξε προς στιγμήν να δυσκολεύεται να προσπεράσει τον Sainz, όπως και ο Rosberg τον Massa. Δε χρειάστηκε ούτε1 γύρος στον παγκόσμιο πρωταθλητή για να βρεθεί στη δεύτερη θέση προσπερνώντας και τον Hulkenberg. Ο Βρετανός βρισκόταν σε αυτό το σημείο σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Vettel που παρέμενε στην πρώτη θέση.

Στον 16ο γύρο ο Hulkenberg, μπήκε στα pits και έβαλε ένα καινούργιο σετ μεσαίων ελαστικών, την ίδια ώρα που ο Hamilton έκλεινε τη διαφορά του από τον Vettel που στον 18ο γύρο μπήκε στα pits και έβαλε φρέσκα μεσαία ελαστικά. Επέστρεψε στην πίστα τρίτος, μπροστά από τις Williams. Οι άνθρωποι της Mercedes ενημέρωσαν τον Rosberg ότι ο Vettel ήταν σε στρατηγική ενός pit stop λιγότερου και θα του ήταν πιο εύκολο να τους κυνηγήσει με τα φρέσκα ελαστικά.

Στο γύρο 22, οι άνθρωποι της McLaren ενημέρωσαν τον Alonso πως το μονοθέσιό του είχε πρόβλημα. Ο teammate του μπήκε στα pits για καινούργιο σετ μεσαίας γόμας ελαστικών ενώ αμέσως μετά ο Ισπανός εγκατέλειψε.

Στην μάχη των πρώτων ο Hamilton συνέχισε να χάνει έδαφος. Ο Vettel τον προσπέρασε πριν ξαναμπεί στα pits. Στον 27ο γύρο και οι δύο οδηγοί της Mercedes είχαν κάνει το δεύτερο pit stop τους. Ο Hamilton έβαλε νέο σετ μεσαίας γόμας, ενώ ο Rosberg έμεινε με σκληρά και βγήκε στην πίστα 4ος, πίσω από τον ομόσταβλό του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε τον ταχύτερο γύρο, μειώνοντας τη διαφορά του από τον Vettel κατά 1 δευτερόλεπτο!

Στον 29ο γύρο ο Rosberg πέρασε τον Raikkonen για την τρίτη θέση την ίδια ώρα που ο Hamilton πλησίασε τον Vettel κατά ακόμα 1,4 δευτερόλεπτα.

Στον 37ο γύρο ο Vettel μπήκε στα pits για ακόμα μία φορά, ενώ στον 39ο μπήκε και ο Hamilton, ο οποίος με το που βγήκε παραπονέθηκε ότι η επιλογή της ομάδας του για τη σκληρή γόμα, ήταν λάθος. Παρόλα αυτά στον πρώτο κιόλας γύρο «έκλεψε» ακόμα 0,9 δευτερόλεπτα από τον Γερμανό της Ferrari. Ο Vettel, απάντησε άμεσα με νέο ταχύτερο γύρο.

Στον 43ο γύρο, ο Jenson Button έκλεισε ένα απογοητευτικό για τη McLaren Σαββατοκύριακο, μπαίνοντας στο γκαράζ για να εγκαταλείψει. Ο Hamilton συνέχιζε να κλείνει τη διαφορά του από τον Vettel με ρυθμό που δεν έδειχνε αρκετός, παρά του ότι από την ομάδα του έλεγαν πως θα μπορέσει να έχει την ευκαιρία του. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έδειχνε πως μπορεί να σταματήσει τον Sebastian Vettel από την 40η νίκη του στη Formula 1.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την καρό σημαία έχοντας κρατήσει πίσω του έναν Lewis Hamilton ο οποίος τον κυνηγούσε με δαιμονισμένο ρυθμό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ακολούθησαν οι Nico Rosberg, Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas, Felipe Massa, Max Verstappen, Carlos Sainz, Daniil Kvyat και Daniel Ricciardo.

Κραυγές χαράς στο team radio της Scuderia, που έχει να κερδίσει από ισπανικό grand prix του 2013. Ο Vettel ανέβηκε τελευταία φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου την ίδια χρονιά στη Βραζιλία. Ο Max Verstappen έγινε σήμερα ο νεότερος οδηγός που βαθμολογήθηκε στην ιστορία του σπορ.
Πηγή:msfree.gr



Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Πηγή:wikipedia
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

Εικόνα


Αντε να δουμε ασπρη μέρα!!!!!! :applause
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Κίνας


Εικόνα



Εικόνα




Για άλλον έναν αγώνα ο Lewis Hamilton ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο δρόμο για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του. Ακολούθησαν οι Rosberg, Vettel, Raikkonen, Massa, Bottas, Grosjean, Nasr, Ricciardo, Ericsson.

Τα μονοθέσια έκαναν το γύρο σχηματισμού, με την πρόβλεψη του καιρού να μιλάει για πιθανότητα βροχής προς το τέλος του αγώνα, πράγμα ασυνήθιστο για την Κίνα. Ο Lewis Hamilton πήγε στην πρώτη θέση με το τιμόνι του στριμένο προς τα δεξιά θέλοντας να προφυλαχτεί στην εκκίνηση από τον team mate του.

Τα φώτα έσβησαν και ο Lewis Hamilton έκανε μία εκκίνηση τόσο καλή όσο χρειαζόταν, για να κρατήσει την πρώτη θέση. Ο Kimi Raikkonen αντίθετα, ξεκίνησε πολύ άσχημα και τα δυο Williams, πετάχτηκαν κατευθείαν στην 3η και 4η θέση, με τον Valtteri Bottas να δείχνει ότι μπορεί να παραμείνει εκεί. Ο Φινλανδός της Ferrari, διόρθωσε το λάθος του πριν το τέλος του πρώτου γύρου επιστρέφοντας πίσω από τον Sebastian Vettel στην 4η θέση.

Στο τέλος του πρώτου γύρου ο Lewis Hamilton είχε ήδη δημιουργήσει μία διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον ομόσταβλό του. Ακολούθησαν 3 ταχύτεροι γύροι από τον Nico Rosberg, ενώ από τον πέμπτο γύρο και μετά ο Lewis Hamilton, άρχισε και αυτός να κατεβάζει το χρόνο θέτοντας το ρυθμό και πάλι. Σε αυτούς του πρώτους γύρους, παρακολουθήσαμε την αδυναμία της McLaren να έχει ρυθμό, με τον Fernando Alonso να αδυνατεί να πλησιάσει τον Daniil Kvyat. Παρακολουθήσαμε επίσης ενδιαφέρουσες μάχες μεταξύ των Marcus Ericsson - Max Verstappen και Pastor Maldonado – Felipe Nasr.

Στον 10ο γύρο ο Nico Hulkenberg “πάρκαρε” την Force India του, λέγοντας στην ομάδα από τον ασύρματο πως “κάτι πολύ κακό συνέβη, μάλλον έχασα το κιβώτιο ταχυτήτων μου”.

Στον 11ο γύρο μπήκε και άλλαξε τα ελαστικά του ο Felipe Nasr και έναν γύρο μετά, οι Pastor Maldonado και Sergio Perez. Ακολούθησαν οι Romain Grosjean και Max Verstappen. Στον 14ο γύρο, ο Sebastian Vettel έκανε τη δική του αλλαγή ελαστικών. Έβαλε καινούργιο σετ μαλακά ελαστικά και επέστρεψε στην πίστα πέμπτος. Ακολούθησαν οι Alonso, ο οποίος άλλαξε γόμα και Hamilton ο οποίος έβαλε νέο σετ μαλακών ελαστικών και επέστρεψε στην πίστα τρίτος. Το χορό των πρώτων αλλαγών έκλεισε ο Nico Rosberg. Μετά και τη δική του επίσκεψη στα pits, η κατάταξη επέστρεψε στα ίδια, με τον Vettel να είναι πιο κοντά στα “ασημί βέλη”, έχοντας προλάβει να γράψει δύο ταχύτερους γύρους. Ο Carlos Sainz δεν σταμάτησε με τους υπόλοιπους, δείχνοντας ότι προσπαθεί να ολοκληρώσει τον αγώνα με ένα pit stop.

Στον 16ο γύρο, μέσα σε ένα σύννεφο λευκού καπνού, o Daniil Kvyat εγκατέλειψε λέγοντας στους ανθρώπους της ομάδας του, ότι πήρε φωτιά το μονοθέσιό του.

Ο μηχανικός του Nico Rosberg προσπαθούσε να εμψυχώσει τον οδηγό του, λέγοντας πως o Lewis Hamilton πηγαίνει πιο αργά. Την ίδια στιγμή, ζητούσαν στον πρωταθλητή να ανεβάσει ρυθμό. Ο Raikkonen ενημερωνόταν από τη Ferrari πως οι Mercedes μάλλον προσπαθούν να διαχειριστούν τα ελαστικά τους θέλοντας να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση πριν το επόμενο pit stop.

Μπαίνοντας στον 25ο γύρο, οι πρώτοι 3 οδηγοί βρίσκονταν σε μία απόσταση κάτω από 4 δευτερόλεπτα. Ο Raikkonen κατέβαζε συνεχώς το χρόνο του, δείχνοντας πως σύντομα θα πλησίαζε και εκείνος αρκετά.

Στον 29ο γύρο, οι άνθρωποι της Mercedes και της Ferrari, ζήτησαν στους Hamilton και Vettel αντίστοιχα να ανεβάσουν το ρυθμό τους. Ο πρωταθλητής αποκρίθηκε πως έχει πολλούς γύρους μπροστά του με τα ίδια λάστιχα. Ο Vettel είπε πως δεν μπορεί να πάει πολύ πιο γρήγορα, καθώς ένιωθε πως ήταν ήδη στο όριο. Ο Nico Rosberg, μίλησε στον ασύρματο λέγοντας πως το εμπρός αριστερό του ελαστικό του δημιουργούσε πρόβλημα.

Στον 31ο γύρο, ο Sebastian Vettel μπήκε στα pit για να βάλει τη μεσαία γόμα ελαστικών. Επέστρεψε στην τέταρτη θέση, την ώρα που οι άνθρωποι της Mercedes, ενημέρωναν τον Nico Rosberg πως έπρεπε να πιέσει καθώς στον επόμενο γύρο, έπρεπε να αλλάξει και εκείνος ελαστικά. Ο Γερμανός επέστρεψε στην πίστα 3ος μπροστά από τον Vettel που τώρα ήταν πολύ πιο κοντά του. Ο Kimi Raikkonen ενημερωνόταν από τον μηχανικό του, πως στόχος είναι να πάει όσο πιο μακριά μπορεί πριν το δεύτερο δικό του pit stop. Ο Romain Grosjean έκανε τη δεύτερη του αλλαγή ελαστικών, στον 34ο γύρο. Ακολούθησε ο Lewis Hamilton. Σε αυτό το σημείο τον αγώνα οδηγούσε ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari.

Στον 34ο γύρο ο Pastor Maldonado έχασε το δρόμο πηγαίνοντας προς τα pit, ενώ αμέσως μετά ο Kimi Raikkonen μπήκε για να πραγματοποιήσει τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας στη Ferrari του άλλο ένα σετ μεσαίας γόμας ελαστικών. Ο πρωταθλητής του 2007, δεν κατάφερε τελικά να πάει πολύ μακριά και επέστρεψε και εκείνος στην τέταρτη θέση. Στον επόμενο γύρο, άλλαξε ελαστικά και ο Felipe Massa, ενώ ακολούθησε στον γύρο 36 και ο Valtteri Bottas.

Έναν γύρο μετά, άλλαξαν ελαστικά οι Fernando Alonso και Daniel Ricciardo.

Από τις πιο ευχάριστες νότες του αγώνα, ήταν η εκπληκτική εμφάνιση του Max Verstappen, ο οποίος αργά και σταθερά κέρδιζε θέσεις, χωρίς να κάνει λάθη απειρίας τα οποία σαφώς θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Στον 42ο γύρο, ο Kimi Raikkonen ενημερώθηκε από την ομάδα του, ότι ο ρυθμός που είχε στο κυνήγι του ομόσταβλού του, ήταν πολύ καλός με την μεταξύ τους απόσταση να πέφτει και από τα 3 δευτερόλεπτα.

Φοβερό θέαμα συνέχισαν να προσφέρουν οι Daniel Ricciardo και Marcus Ericsson, μαχόμενοι μεταξύ τους πλάι-πλάι για την 10η θέση.

Μετά από πολλές αλλαγές θέσεων και φοβερές μάχες μεταξύ των Button και Maldonado, στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού, οι δυο τους τράκαραν κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Στον επόμενο γύρο ο Βενεζουελάνος μπήκε στο γκαράζ της ομάδας του και εγκατέλειψε.

4 γύρους μετά, άλλη μία μονάδα ισχύος της Renault παρέδωσε πνεύμα. Ήταν εκείνη του Max Verstappen στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Πολύ κρίμα για τον 17χρονο νεαρό, ο οποίος έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του και ο αγώνας θα ολοκληρωνόταν πίσω του.

Ο Lewis Hamilton πήρε την καρό σημαία. Ακολούθησαν οι Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Felipe Nasr, Daniel Ricciardo, Marcus Ericsson.
Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, το grand prix στο Μπαχρέιν το οποίο πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου.
Πηγή:msfree.gr



Εικόνα



Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Μπαχρέιν – Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη



Εικόνα




Χωρίς διάλειμμα η Formula1 συνεχίζει στο τέταρτο GP για το 2015 στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας υπό προβολείς. H Ελλάδα έχει τις ίδιες ώρες με το Μπαχρέιν και έτσι ο Alpha θα δείξει για πρώτη φορά φέτος, τον αγώνα ζωντανά την Κυριακή.

Το πρόγραμμα του 3ημέρου έχει ως εξής:

Gulf Air Bahrain Grand Prix
Bahrain International Circuit, Sakhir


Παρασκευή 17 Απριλίου
Δοκιμαστικά – 1η Περίοδος: 14:00-15:30
Δοκιμαστικά – 2η Περίοδος: 18:00-19:30

Σάββατο 18 Απριλίου
Δοκιμαστικά – 3η Περίοδος: 15:00-16:00
Προκριματικά: 18:00

Κυριακή 19 Απριλίου
Αγώνας: 18:00

Live όλες οι περίοδοι δοκιμαστικών, προκριματικών και ο αγώνας από την OTE-TV και σε HD.

Για τον Alpha που έχει αναλάβει την ελεύθερη μετάδοση, ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 (με εκπομπή που θα ξεκινήσει στις 17:00).
Πηγή:f1fan.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Μπαχρέιν



Εικόνα


Εικόνα



Ο πρώτος βραδινός αγώνας της χρονιάς, ολοκληρώθηκε με νικητή τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Kimi Raikkonen και ο Nico Rosberg. Ακολούθησαν, Bottas, Vettel, Ricciardo, Grosjean, Perez, Kvyat και Massa.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και Hamilton έκανε πολύ καλή εκκίνηση. Για τη δεύτερη θέση κονταροχτυπήθηκαν οι δύο οδηγοί της Ferrari με το Nico Rosberg. Τη δεύτερη θέση τελικώς, κράτησε ο Sebastian Vettel ακολουθούμενος από τους Raikkonen και Rosberg. Ο Pastor Maldonado είχε επαφή με τον Max Verstappen. Ο Βενεζουελάνος έμεινε για λίγο εκτός πίστας και πήρε ποινή πέντε δευτερολέπτων για το συμβάν. Ο Felipe Massa εκκίνησε από το pitlane, λόγω θέματος στο μονοθέσιό του. Ο Jenson Button δεν βρέθηκε καν στο grid καθώς τα χθεσινά προβλήματα της MP4-30, δεν μπόρεσαν να επιλυθούν.

Τα pitstop, ξεκίνησαν στον 11ο γύρο. Ο Nico Rosberg καθυστερήθηκε από τους μηχανικούς του, και ο Kimi Raikkonen βρέθηκε μπροστά του, έχοντας διαφορετικά από τους υπόλοιπους επιλέξει την μέση γόμα. Ο Felipe Massa, είχε φτάσει μέχρι τη δέκατη θέση και σε αυτό το σημείο ο Nico Rosberg, ξεκίνησε να λαμβάνει προειδοποιήσεις από την ομάδα του, για πρόβλημα στα φρένα.

Στον 25ο γύρο, έκαναν το δεύτερο pit stop τους, οι Nast, Maldonado και Massa. Πρόβλημα αντιμετώπισε ο Marcus Ericsson στη δική του αλλαγή, το οποίο δεν αποδείχθηκε ικανό να τον θέσει εκτός μάχης.

O Alonso, είχε φτάσει μέχρι την 11η θέση. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το επίτευγμά του, καθώς οι Hulkenberg, Massa και Nasr, τον προσπέρασαν εύκολα και σύντομα.

Στον 31ο γύρο, ο αγώνας του Carlos Sainz, ολοκληρώθηκε.

Στον 33ο γύρο, οι οδηγοί ξεκίνησαν και πάλι να μπαίνουν στα pit. Πρώτος ήταν ο Sebastian Vettel, ο οποίος έβαλε τη μέση γόμα. Επόμενος, ήταν ο Lewis Hamilton και στο γύρο 35 ο Nico Rosberg ο οποίος και καθυστέρησε. Ο Γερμανός έχασε προς στιγμήν τη θέση του από τον Sebastian Vettel, αλλά ο οδηγός της Ferrari έκανε λάθος, με αποτέλεσμα ο Rosberg να κρατηθεί μπροστά του. Το λάθος του Vettel, τον ανάγκασε σε δεύτερο συνεχόμενο pitstop για να αλλάξει η εμπρός αεροτομή του.

Σε αυτό το σημείο εγκατέλειψε τον αγώνα ο Max Verstappen και 43ο γύρο ο Pastor Maldonado, λόγω απώλειας ισχύος.

Ο Sebastian Vettel, προσπάθησε να διεκδικήσει τη θέση του Valtteri Bottas σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα κάτι το οποίο δεν κατάφερε. Ο πιο γρήγορος σε αυτό το σημείο ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος είχε ξαναβάλει τη μαλακή γόμα στη Ferrari του. Ο Φινλανδός, κέρδιζε 2 δευτερόλεπτα ανά γύρο από το Nico Rosberg. Ο Γερμανός στον 56ο γύρο έκανε ένα λάθος που έδωσε στο Raikkonen τη δυνατότητα να του κλέψει τη δεύτερη θέση.

Ο πρώτος βραδινός αγώνας της χρονιάς, ολοκληρώθηκε με νικητή το Lewis Hamilton, ο οποίος επί της ουσίας δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Kimi Raikkonen και ο Nico Rosberg. Ακολούθησαν οι Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Sergio Perez, Daniil Kvyat και Felipe Massa.
Πηγή:msfree.gr




Εικόνα




Τελικά Αποτελέσματα GP Μπαχρέιν
1. Hamilton Mercedes 35:05.8
2. Raikkonen Ferrari 3.38
3. Rosberg Mercedes 6.033
4. Bottas Williams 42.957
5. Vettel Ferrari 43.989
6. Ricciardo Red Bull +1:01.751
7. Grosjean Lotus +1:24.763
8. Perez Force India +1 γύρος
9. Kvyat Red Bull +1 γύρος
10. Massa Williams +1 γύρος
11. Alonso McLaren +1 γύρος
12. Nasr Sauber +1 γύρος
13. Hulkenberg Force India +1 γύρος
14. Ericsson Sauber +1 γύρος
15. Maldonado Lotus +1 γύρος
16. Stevens Manor +2 γύροι
17. Mehri Manor +3 γύροι

Εγκατέλειψαν

18. Verstappen Toro Rosso +23 γύροι
19. Sainz Jr. Toro Rosso +28 γύροι



Βαθμολογία Πιλότων
1. Hamilton Mercedes AMG Petronas 93
2. Rosberg Mercedes AMG Petronas 66
3. Vettel Scuderia Ferrari 65
4. Raikkonen Scuderia Ferrari 42
5. Massa Williams Martini Racing 31
6. Bottas Williams Martini Racing 30
7. Ricciardo Infiniti Red Bull Racing 19
8. Nasr Sauber F1 Team 14
9. Grosjean Lotus F1 Team 12
10. Hulkenberg Sahara Force India F1 6
11. Verstappen Scuderia Toro Rosso 6
12. Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso 6
13. Perez Sahara Force India F1 5
14. Ericsson Sauber F1 Team 5
15. Kvyat Infiniti Red Bull Racing 4
16. Alonso McLaren Honda 0
17. Button McLaren Honda 0
18. Mehri Manor Marussia F1 Team 0
19. Stevens Manor Marussia F1 Team 0
20. Maldonado Lotus F1 Team 0
21. Magnussen McLaren Honda 0

Βαθμολογία Ομάδων
1.Mercedes AMG Petronas 159
2. Scuderia Ferrari 107
3. Williams Martini Racing 61
4. Infiniti Red Bull Racing 23
5. Sauber F1 Team 19
6. Lotus F1 Team 12
7. Scuderia Toro Rosso 12
8. Sahara Force India F1 11
9. McLaren Honda 0
10. Manor Marussia F1 Team 0
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

Δηλώσεις Σαββάτου GP Ισπανίας



Εικόνα



Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης ολοκληρώθηκαν με άλλη μία απόλυτη κυριαρχία της Mercedes και οι πρωταγωνιστές μίλησαν για τις εντυπώσεις τους

Ferrari

Kimi Raikkonen – 7ος: Ως τώρα το Σαββατοκύριακο ήταν πιο δύσκολο από αυτό που θα ήθελα και σήμερα ακόμα δυσκολευόμουν. Για κάποιο λόγο το μονοθέσιό μου γλιστρούσε. Μετά από μια δύσκολη Παρασκευή αποφασίσαμε μαζί με την ομάδα να επιστρέψουμε στο παλιό πακέτο γιατί ήθελα να είμαι σίγουρος πως θα είχα καλό μονοθέσιο. Ξέραμε πως θα ήταν ένα ρίσκο και ίσως δύσκολο, αλλά δεν νομίζω πως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν τόσο κακό όσο το σημερινό. Στο Q2 ήμουν αρκετά καλά, αλλά στο Q3 πάλι ήταν δύσκολα. Δεν είχα πολύ πρόσφυση και έκανα έναν κακό γύρο. Είναι ένα από αυτά τα Σαββατοκύριακα στα οποία τα πράγματα δεν πάνε καλά και σήμερα επίσης έχασα ένα σετ μεσαίων ελαστικών λόγω μιας φωτιάς στο κάλυμμα. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα και ο αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία, προφανώς θα εκκινήσουμε σε θέση όχι τόσο ιδανική, αλλά έχουμε ένα καλό πακέτο. Αν κάνουμε καλή εκκίνηση μπορούμε να συνεχίσουμε από εκεί και είμαι σίγουρος πως έχουμε την ταχύτητα για έναν καλό αγώνα.

Sebastian Vettel – 3ος: Δεν είναι σπουδαία θέση το να βρίσκομαι πίσω από τον Nico και τον Lewis, αλλά πιστεύω πως ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα, οπότε είμαι χαρούμενος με τις κατατακτήριες. Νομίζω πως το Σαββατοκύριακο ήταν δυσκολότερο σε σχέση με τα δύο τελευταία από πλευράς ισορροπίας και της αίσθησης του μονοθεσίου. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο. Έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο, αλλά οι συνθήκες της πίστας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι λίγο δύσκολες. Ο άνεμος είναι πολύ θυελλώδης το οποίο ρίχνει δεξιά και αριστερά το μονοθέσιο συν τα ελαστικά είναι μάλλον λίγο περισσότερο σκληρά και δεν δουλεύουν σωστά. Φαίνεται πως η Mercedes δυσκολεύεται λιγότερο και η διαφορά φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη. Ελπίζουμε να βρούμε μια καλή στρατηγική, έχουμε εξασφαλίσει ένα σετ καινούριων ελαστικών για αύριο, όπως έκανε και η Mercedes. Ελπίζω επίσης να μπορέσουμε να παραμείνουμε κοντά τους για πολύ ώρα. Υπάρχει χώρος για βελτίωση και τέλος ελπίζω οι συνθήκες αύριο να είναι υπέρ μας και να είμαστε περισσότερο δυνατοί. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό όπως πάντα.



McLaren

Fernando Alonso – 13ος: Αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι δύο McLaren πέρασαν στο Q2 αυτή τη σεζόν, οπότε σίγουρα ξεκλειδώνουμε όλο και περισσότερο τις δυνατότητες του μονοθεσίου και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα στους επόμενους αγώνες. Παρόλα αυτά είναι ένα ακόμα βήμα μπροστά και ελπίζω να μπορέσουμε να παλέψουμε για βαθμούς αύριο. Θα εκκινήσουμε από την 13η θέση και η διαχείριση των ελαστικών μας φαίνεται αρκετά καλή, και έτσι νομίζω πως είναι ρεαλιστικό το ότι κοιτάμε να βρεθούμε στους 10 πρώτους, αλλά θα πρέπει να επιτεθούμε στον αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, το να κερδίσουμε ένα ή δύο βαθμούς δεν είναι αυτό που θέλουμε ως ομάδα, αλλά είναι καλό κίνητρο για όλους αν συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε απτά αποτελέσματα – οπότε οι βαθμοί θα είναι ένα καλό βήμα.

Jenson Button – 14ος: Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί βάλαμε καινούρια φρένα για τις κατατακτήριες και κάθε φορά που φρέναρα στην 1η στροφή το μονοθέσιο τραβούσε προς τ’ αριστερά. Στον τελευταίο μου γύρο στο Q2 η ομάδα μου είπε να θερμάνω τα φρένα μου με διαφορετικό τρόπο, που σήμαινε πως δεν είχαν θερμανθεί τελείως μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησα τον τελευταίο μου γύρο και έτσι είχα μπροστινό μπλοκάρισμα στις 3 πρώτες στροφές. Ήταν λίγο περίεργα και πρέπει να μάθουμε το λόγο. Ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο. Σημειώνουμε σταθερή πρόοδο – φέραμε και τα δύο μονοθέσια στο Q2, χωρίς κάποιο μονοθέσιο μπροστά μας να έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα για όλη την ομάδα. Εχθές ο ρυθμός μας στις μεγάλες αποστάσεις ήταν καλός – πολλές ομάδες ανεβάζουν τον κινητήρα για τις κατατακτήριες και στη συνέχεια τον κατεβάζουν για τον αγώνα, αλλά εμείς δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό και έτσι ίσως να πάμε στον αγώνα με λίγο περισσότερες δυνατότητες από κάποια άλλα μονοθέσια μπροστά μας.



Marussia

Will Stevens – 19ος: Είμαι σχετικά ικανοποιημένος με τις κατατακτήριές μου σήμερα. Μπόρεσα να βελτιωθώ στην πρώτη μου δοκιμή παρά το μικρό λάθος που έκανα, αλλά το μονοθέσιο έχει καλή απόδοση και ανυπομονώ για τον αγώνα.

Robert Merhi – 20ος: Απογοητευτικές κατατακτήριες για μένα. Είχα καλό πρώτο γύρο και ήμουν άνετος με το μονοθέσιο. Μετά από αυτό με κάλεσαν για ζύγισμα, αλλά είχαμε λάθος συναγερμό στο σύστημα ERS. Όταν επιστρέψαμε το μονοθέσιο στο γκαράζ μας τελείωσε ο χρόνος και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε. Το πλήρωμα του μονοθεσίου μου πίεσε πολύ ώστε να μπορέσω να κάνω άλλο έναν γύρο χάρη σ’ αυτούς. Είναι κρίμα ου δεν είχα την ευκαιρία να βελτιώσω τον χρόνο μυ, αλλά ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα στην πατρίδα μου.



Red Bull

Daniil Kvyat
– 8ος: Έκανα το καλύτερο δυνατό οπότε δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με την 8η θέση. Ίσως δεν έχουμε πάρει το μέγιστο από τις αναβαθμίσεις ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος πως η ομάδα μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Τουλάχιστον αυτό το Σαββατοκύριακο, είχαμε μια καθαρή περίοδο ελεύθερων δοκιμών και κατατακτηρίων και βήμα – βήμα θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Παρόλα αυτά, αύριο είναι η μέρα που μετράει, εκεί που όλοι παλεύουμε και τα πάντα παίζονται, οπότε μπορώ σίγουρα να στοχεύσω σε βαθμούς εκκινώντας από τη θέση που βρίσκομαι στο grid.

Daniel Ricciardo – 10ος: Πιστεύω πως η 10η θέση πρέπει να είναι η χειρότερη θέση κατατακτηρίων από τότε που βρέθηκα στην ομάδα, έτσι δεν ήταν η καλύτερη μέρα. Ήμουν απογοητευμένος κυρίως στο3ο sector. Στο 1ο και 2ο μέρος των κατατακτηρίων είχα την αίσθηση πως ήταν το πιο δυνατό μου sector, αλλά στο τέλος έχασα ίσως μισό δευτερόλεπτο ή περισσότερο σ’ εκείνο το σημείο. Και δεν έχω πραγματικά κάποια εξήγηση για το τι συνέβη. Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, καθώς ήλπιζα τουλάχιστον για την 7η ή 8η θέση. Από τις δοκιμές των μεγάλων αποστάσεων που έκανα στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών το πρωί, το μονοθέσιο είχε σταθερή απόδοση και η ισορροπία ηταν καλή, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε εντάξει με τα ελαστικά αύριο. Δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι στις ευθείες, οπότε χρειαζόμαστε μια καλή εκκίνηση και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι με τη στρατηγική.



Williams

Valteri Bottas – 4ος: Πάντα είναι ωραία η αίσθηση να χωρίζεις τις Ferrari. Ξέραμε πως αν κάναμε τα πάντα σωστά θα μπορούσαμε να είμαστε κοντά και αυτό συνέβη. Κάναμε το μέγιστο που μπορούσαμε σήμερα. Αν έχουμε καλή εκκίνηση και καλή στρατηγική ίσως τότε να καταφέρουμε να επαναλάβουμε τον αγώνα του Μπαχρέιν και να κρατήσουμε μία παό τις Ferrari πίσω μας. Έχουμε βελτιώση των αγωνιστικό ρυθμό τους τελευταίους αγώνες, αλλά ξέρουμε πως η Ferrari είναι πολύ δυνατη στις μεγάλες αποστάσεις, οπότε είναι στο χέρι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να παραμείνουμε μπροστά.

Felipe Massa – 9ος: Είμαι απογοητευμένος γιατί έκανα ένα λάθος στην 3η στροφή στον τελευταίο μου γύρο στο 3ο μέρος των κατατακτηρίων, βγαίνοντας εκτός πίστας το οποίο μου κόστισε αρκετό χρονο. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω δύο σετ ελαστικών στο 2ο μερος των κατατακτηρίων ώστε να διασφαλίσω τη θέση μου και έτσι στο γύρο μου στο 3ο μέρος έπρεπε να ήταν και ο καλός. Χωρίς αυτό το λάθος θα μπορούσα να βρίσκομαι στους 5 πρώτους. Ο ρυθμός του μονοθεσίου στις μεγάλες αποστάσεις φάνηκε σταθερός εχθές και με την προϋπόθεση μιας καλής εκκίνησης ίσως να καταφέρω να ανέβω μπροστά, και γι’ αυτό όλα παίζονται αύριο όπως και ένας μεγάλος αριθμός βαθμών.



Force India

Nico Hulkenberg – 17ος: Η Βαρκελώνη είναι πάντα ένα μεγάλο τεστ της κάθετης δύναμης και της ισορροπίας του μονοθεσίου και σ’ αυτά είναι που δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμη. Για να είμαι ειλικρινής ήλπιζα για κάτι περισσότερο από την 17η θέση γιατί βρισκόμουν στην 12η στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά είχε περισσότερη ζέστη και αέρα το απόγευμα, τα οποία δεν μας βοήθησαν. Ο τελευταίος μου γύρος δεν ήταν τέλειος, αλλά δεν είναι εύκολο όταν το μονοθέσιο δουλεύει σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Η απόδοση στις μεγάλες αποστάσεις εχθές φάνηκε υποσχόμενη, οπότε θα ήθελα να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις Sauber και McLaren αύριο.

Sergio Perez – 18ος: Δεν ήταν ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα, ακόμα και αν πάντα ξέραμε πως αυτή θα ήταν μια από τις πιο αδύναμες πίστες για μας για τις κατατακτήριες. Απλά δεν έχουμε την απόδοση στο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή σε μια πίστα με τόσες πολλές στροφές μεγάλης ταχύτητες που μας επηρεάζει το χρόνο. Παρόλα αυτά, παραμένουμε αισιόδοξοι για τον αγώνα. Ίσως να εκκινούμε από τις χαμηλές θέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε και ξέρουμε πως ο αγωνιστικός μας ρυθμός είναι πιο ανταγωνιστικός. Θα είναι δύσκολα, αλλά είναι ένας μεγάλος αγώνας και θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα.



Lotus

Romain Grosjean
– 11ος: Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με το που βρισκόμαστε στις κατατακτήριες. Μετά από το πρωί δεν πιστεύαμε πως θα περάσουμε στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων, αλλά σημειώσαμε καλή πρόοδο από το FP3.Η 11η θέση είναι αρκετά καλή θέση, στην καθαρή πλευρά του grid και θα έχουμε πολλά νέα ελαστικά για τον αυριανό αγώνα. Φυσικά είμαι αθλητής αγώνων και πάντα θέλω περισσότερα, το οποίο μερικές φορές μου κοστίζει λίγο, αλλά είναι καλό να μπορείς να παλεύεις το απόγευμα μετά από μένα τόσο περίπλοκο ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου. Ελπίζουμε σε βαθμούς αύριο, όπως κάναμε στους τελευταίους δύο αγώνες. Μπορεί να υπάρξουν μερικές καλές ευκαιρίες προσπέρασης την Κυριακή ακόμα και αν είναι δύσκολο εδώ στη Βαρκελώνη.

Pastor Maldonado – 12ος: Οι κατατακτήριες στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο άσχημες, αλλά αν σκεφτείς το πού βρισκόμασταν εχθές και σήμερα το πρωί, καθώς δουλεύαμε πολύ σκληρά για να βρούμε την ισορροπία στο μονοθέσιο. Τρέχουμε μια διαφορετική στρατηγική για τις κατατακτήριες, εφόσον είδαμε πως ο ρυθμός του ενός γύρου δεν υπήρχε και έτσι κοιτάξαμε προς τον αγώνα και την στρατηγική μας ώστε να ανέβουμε θέσεις, ιδίως με ένα επιπλέον σετ νέων ελαστικών σε σχέση με τους αντιπάλους μας.



Sauber

Marcus Ericsson – 16ος: Συνολικά ήταν λίγο απογοητευτικά. Θα εκκινήσουμε τον αγώνα σε πιο κάτω θέσεις από ότι ελπίζαμε. Ο πρώτος γύρος στο Q1 ήταν καλός. Μπορέσαμε να κάνουμε μερικές βελτιώσεις όταν βγήκαμε για με το δεύτερο σετ ελαστικών, αλλά δεν ήταν αρκετό για να περάσω στο Q2. Πρέπει να το αναλύσουμε και να καταλάβουμε το λόγο γιατί συνέβη αυτό. Αύριο θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό από τις θέσεις που έχουμε.

Felipe Nasr – 15ος: Μετά το FP3 ένιωθα καλά με τις αλλαγές που κάναμε για τις κατατακτήριες. Στον τελευταίο μου γύρο στο Q2 ήμουν λίγο παραπάνω επιθετικός με αποτέλεσμα να έχω μεγάλη υπερστροφή. Τα πίσω ελαστικά είχαν υπερθερμανθεί όταν οδήγησα το μονοθέσιο στο όριο. Δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας για μας, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας για τους βαθμούς.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ισπανίας


Ο πρώτος φετινός αγώνας της F1 στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε με νικητή τον Nico Rosberg. Στο βάθρο μαζί του, ανέβηκαν οι Hamilton και Vettel. Ακολούθησαν οι Bottas, Raikkonen, Massa, Ricciardo, Grosjean, Sainz και Kvyat.

Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της Βαρκελώνης, με όλους τους οδηγούς να έχουν επιλέξει τη μεσαία γόμα. Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Rosberg κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση με σχετική άνεση. Ο Vettel έστριψε 2ος έχοντας προσπεράσει το Hamilton, ενώ πιο πίσω ο Raikkonen είχε ήδη περάσει και τις 2 Toro Rosso και βρισκόταν στην πέμπτη θέση. Ο Daniil Kvyat είχε χάσει αρκετές θέσεις στην εκκίνηση και ήδη βρισκόταν στη δωδέκατη θέση.

Όταν το DRS έγινε διαθέσιμο για τους οδηγούς, ο Rosberg είχε ήδη διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα ο Vettel να μην μπορεί να τον απειλήσει άμεσα.

Στον πέμπτο γύρο ακούσαμε για πρώτη φορά τον Lewis Hamilton. Έλεγε στο μηχανικό του ότι είναι αδύνατο να πλησιάσει τον Sebastian Vettel. Παρόλα αυτά στον 7ο γύρο, είχε μπει στη ζώνη DRS του Γερμανού, κάτι το οποίο δεν κράτησε αρκετά με αποτέλεσμα να τον ειδοποιήσουν από το team radio πως “θα περάσουν στο εναλλακτικό σχέδιο”. Παρόλα αυτά, ο Hamilton έγινε πρωταθλητής επειδή ήταν πάντα επίμονος. Ο Βρετανός κυνηγούσε κατά πόδας τον Vettel κρατώντας την αγωνία στα ύψη.

Η μάχη για το Hamilton, τελείωσε επί του παρόντος μετά την απόφαση της ομάδας να τραβήξει τον πρωταθλητή στα pits, όπου και καθυστέρησε λόγω του πίσω αριστερά τροχού. Αλλαγή ελαστικών είχαν ήδη κάνει οι Hulkenberg, Kvyat, Button, Ricciardo. Λίγο μετά τον πρωταθλητή, ο Vettel είχε μία απροβλημάτιστη και πολύ γρήγορη αλλαγή. Μέχρι και τον 19ο γύρο, όλοι είχαν αλλάξει ελαστικά. Τελευταίος έμεινε ο Fernando Alonso, ο οποίος άλλαξε ελαστικά στον 22ο.

Η Ferrari έδειχνε ότι προσπαθεί να αλλάξει τη στρατηγική της, επιλέγοντας να βάλει στον Raikkonen σκληρά ελαστικά. Αυτό σήμαινε ότι ο Φινλανδός θα έπρεπε να κάνει το τελευταίο stint του με μαλακά.

Μετά από όλα αυτά, επιστρέψαμε στο κυρίως μενού του αγώνα, το οποίο ήταν από την αρχή η μάχη του Vettel με τον Hamilton για την δεύτερη θέση.

Στον 28ο γύρο ο Fernando Alonso, δεν κατάφερε να φρενάρει σωστά στα pit, δείχνοντας να έχει αστοχία στα φρένα. Στον προηγούμενο γύρο, ο Ισπανός δεν μπόρεσε να πάρει σωστά την πρώτη στροφή, άρα ίσως ούτως ή άλλως πήγαινε στο γκαράζ έτσι ώστε να εγκαταλείψει, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του στο Sky Sports, μετά την εγκατάλειψή του

Στον 32ο γύρο ο Hamilton έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας τα σκληρά ελαστικά. Το ίδιο έκανε και ο Massa αμέσως μετά. Ο πρωταθλητής χρειάστηκε λιγότερο από 4 γύρους για να φέρει τα νέα του ελαστικά σε απόλυτη απόδοση. Με έναν φοβερό χρόνο κατάφερε να μειώσει την απόστασή του από τον Vettel, ακριβώς στη διάρκεια ενός pitstop και λιγότερο. Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της Ferrari έλεγαν στον Γερμανό, πως θεωρούσαν πως ο Hamilton είναι σε στρατηγική τριών αλλαγών. Ο οδηγός της ιταλικής εταιρείας, έχανε σε αυτό το σημείο, σχεδόν δυόμιση δευτερόλεπτα ανά γύρο από τον πρωταθλητή.

Στον 40ο γύρο ο Sebastian Vettel το pitstop του και γύρισε στην πίστα 4ος. Λίγο μετά, ήταν η σειρά των Grosjean και Raikkonen.

Ένας αρκετά επεισοδιακός αγώνας για τους ανθρώπους των pit crew, που κρατούν τον μπροστινό γρύλο. Μετά από εκείνον της McLaren που επέδειξε τρομερά αντανακλαστικά και απέφυγε το μονοθέσιο του Alonso, ήταν η σειρά εκείνου της Lotus ο οποίος έπεσε προς στιγμήν αλλά κατάφερε να σηκωθεί. Το pitstop του Grosjean, ο οποίος δε σταμάτησε στο σωστό σημείο, ολοκληρώθηκε μεν, πολύ καθυστερημένα δε. Κανένας από τους δύο δεν τραυματίστηκε.

Μετά το δεύτερο και τελευταίο pitstop για το Nico Rosberg, ο πρωταθλητής βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Οι μηχανικοί του Γερμανού, του είπαν να μην ανησυχεί καθώς δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να ρίσκαραν να πάνε τον Hamilton έως το τέλος με τα ίδια ελαστικά.

Στον γύρο 51, έγινε η τελευταία αλλαγή ελαστικών του Βρετανού. Βγήκε στη δεύτερη θέση, απέχοντας κάτι λιγότερο από 19 δευτερόλεπτα από τον ομόσταβλό του που οδηγούσε και πάλι τον αγώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Hamilton άρχισε να γράφει τον ένα γρήγορο γύρο μετά τον άλλον.

Την ίδια στιγμή ο Sebastian Vettel, μιλούσε συνεχώς στον ασύρματο παραπονούμενος για τα πιο αργά μονοθέσια που έβρισκε μπροστά του και του δημιουργούσαν πρόβλημα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν παρέδιδε τα όπλα με τίποτα. Ζητούσε από τους ανθρώπους της ομάδας να τον ενημερώνουν συνεχώς για το ρυθμό του teammate του, και συνέχιζε να μη σηκώνει το πόδι του από το γκάζι. Σε κάθε περίπτωση ο ρυθμός με τον οποίο πλησίαζε τον Rosberg ο Hamilton, έδειχνε πως δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι.

Λίγο πιο πίσω ο Raikkonen είχε μία φοβερή μάχη με τον Bottas. Ο οδηγός της Ferrari, ήταν πολύ κοντά στον οδηγό της Williams, σαφώς εντός ζώνης DRS και περίμενε το σωστό σημείο για να κάνει την κίνησή του. 5 γύρους πριν το τέλος οι δύο Φινλανδοί, είχαν την πιο κλειστή μάχη που είδαμε φέτος στη Βαρκελώνη.

Στον γύρο 64 ο Carlos Sainz “έκλεψε” τους βαθμούς του Max Verstappen, μπαίνοντας στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο για τις τελευταίες θέσεις τον βαθμών, καθώς Grosjean, Kvyat, Verstappen και Sainz ήταν εντός 5 δευτερολέπτων.

Σε αυτό το σημείο ο Lewis Hamilton, έδειξε να εγκαταλείπει το κυνήγι της νίκης, με μόνο δυο γύρους να απομένουν για την καρό σημαία. Ο Raikkonen αντίθετα έδειχνε πως θα επιμείνει στη μάχη του με τον Bottas, ίσως και έως και το τελευταίο μέτρο του αγώνα.

Ο Nico Rosberg πήρε την καρό σημαία στην Ισπανία με τον Lewis Hamilton να τον ακολουθεί. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel. Ακολούθησαν οι Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Carlos Sainz και Daniil Kvyat.
Πηγή:msfree.gr


Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

Δηλώσεις Κυριακής GP Ισπανίας



Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και μιας ακόμα νίκης για τη Mercedes, οι πρωταγωνιστές μίλησαν για τις εντυπώσεις τους. Σε αυτό το θέμα θα μπορείτε να διαβάσετε συγκεντρωμένες τις δηλώσεις τους.

Mercedes

Nico Rosberg – 1ος: Είχαμε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο εδώ στην Ισπανία. Έχουμε ένα φανταστικό μονοθέσιο και όλοι έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά στο διάλειμμα, οπότε ευχαριστώ την ομάδα για όλα. Η εκκίνησή μου ήταν φανταστική για πρώτη φορά φέτος. Από εκεί και ύστερα μπόρεσα να ελέγξω το ρυθμό και ποτέ δεν ένιωσα πως κινδύνευα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη νίκη. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, οπότε είναι καλό που μειώνω τη διαφορά από τον Lewis. Θα συνεχίσω να πιέζω – ξεκινώντας στον εντός έδρας αγώνα για μένα στο Μονακό.

Lewis Hamilton – 2ος: Δεν έκανα καλή εκκίνηση, με πολύ σπινάρισμα και έπρεπε να παλέψω για να κρατήσω την 3η θέση. Από εκεί και έπειτα ήταν συνέχεια δύσκολα, καθώς δεν είναι εύκολο να τρέχεις πίσω από άλλο μονοθέσιο και ακόμα πιο δύσκολο να προσπεράσεις. Κατάφερα να παραμείνω κοντά στον Seb πριν το πρώτο pitstop αλλά δυστυχώς χάσαε λιγο χρόνο εκεί. Στο τέλος, διαλέξαμε στρατηγική τριών pitstop για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Αυτή η απόφαση έγινε αρκετά νωρίς γιατί ήταν σαφές πως δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε έξω για τόσο πολύ και για μια ακόμη φορά η προσπέραση στην πίστα ήταν σχεδόν αδύνατη. Ευτυχώς είχαμε το ρυθμό για να το κάνουμε να δουλέψει. Ο Nico ήταν 22 δευτερόλεπτα μπροστά με 15 γύρους να απομένουν, το οποίο ήταν μεγάλη διαφορά. Πίεσα πολύ για να μειώσω μέχρι 6 γύρους πριν το τέλος, αλλά κέρδιζα μόνο ένα δευτερόλεπτο το γύρο, το οποίο δεν ήταν αρκετό. Αλλά είμαι ευτυχής που κατάφερα να κερδίσω μερικούς βαθμούς για την ομάδα.



Ferrari

Sebastian Vettel – 3ος: Συνολικά, πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε με το ρυθμό που έχουμε. Δεν νομίζω πως έγινε κάτι λάθος, πιστεύω πως ίσως να μην ήταν το καλύτερο τέλος για μας από άποψη ανταγωνιστικότητας, αλλά νομίζω πως ίσως έχει να κάνει περισσότερο με τις συνθήκες και όχι γιατί κάτι δεν πάει καλά με το μονοθέσιο. Για κάποιους λόγους δεν βρήκαμε τον ίδιο ρυθμό με τους προηγούμενους δύο αγώνες, αλλά είμαι σίγουρος πως σε λίγους αγώνες θα επιστρέψουμε δυνατοί. Από πλευράς στρατηγικής, αποφασίσαμε δύο pitstop γιατί σκεφτήκαμε πως θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον αγώνα. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι κα να αποδεχτούμε το γεγονός πως η Mercedes ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα. Πιστεύω πως οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξέρουμε πως υπάρχει διαφορά, αλλά παλεύουμε για να τη μειώσουμε. Δυστυχώς δεν κάναμε ένα μεγάλο βήμα στον αγώνα, αλλά είμαι σιγουρος πως θα το κάνουμε σύντομα.

Kimi Raikkonen – 5ος: Συνολικά ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά όχι καταστροφικό και μάθαμε αρκετά. Στον αγώνα σήμερα κερδίσαμε μερικές θέσεις, αλλά δεν ήμουν άνετος με το μονοθέσιο καθώς γλιστρούσε παντού. Πέρα απ’ αυτό μπορούμε να φτάσουμε τις Williams αλλά είναι πολύ δύσκολο να τους προσπεράσουμε. Είναι πολύ γρήγοροι στις ευθείες και μόλις βρισκόμαστε πίσω τους το μονοθέσιό μας δεν μπορούμε να το χειριστούμε εύκολα και πολύ περισσότερο όταν ακολουθείς άλλα μονοθέσια που τους έχεις ρίξει γύρο. Σχετικά με αυτή την επιλογή του να επιστρέψουμε στο παλιό πακέτο, πιστεύω πως ήταν καλό για όλους μας , ώστε να μπορέσουμε να τα συγκρίνουμε στην πίστα και ήμουν έτοιμος να το ρισκάρω. Ίσως να ήταν καλύτερα με το νέο, και μάλλον θα ήταν, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρουμε γι’ αυτό. Έτσι για τους επόμενους αγώνες, πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα και να έχουμε πιο καθαρά Σαββατοκύριακα, χωρίς προβλήματα, ούτε ένα μικρό, ώστε να είμαστε σίγουροι πως όλα δουλεύουν. Ξέρουμε πού πρέπει να βελτιωθούμε.



Force India

Sergio Perez – 13ος: Λαμβάνοντας υπόψη το πού βρισκόμουν στις κατακτήριες, προφανώς πήραμε το μέγιστο στον αγώνα σήμερα. Ίσως μια στρατηγικών τριών pitstop να ήταν λίγο καλύτερη, αλλά δεν θα είχε κάνει τη μεγάλη διαφορά στο τέλος. Το τελευταίο μου stint ήταν στο όριο – σχεδόν 30 γύροι με το ίδιο σετ μεσαίων ελαστικών – αλά τα διαχειριστήκαμε καλά και μπόρεσα να ελέγξω τον Ericsson που με πίεζε. Για μια ακόμη φορά δείξαμε πως το μονοθέσιό μας είναι καλύτερο τις Κυριακές, οπότε αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε το ρυθμό των κατατακτηρίων σίγουρα θα παλεύουμε για τους βαθμούς στους επόμενους αγώνες.

Nico Hulkenberg – 15ος: Έτσι και αλλιώς θα ήταν δύσκολο να πετύχουμε βαθμούς σήμερα, ιδίως σε μια πίστα που δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις. Είχα κολλήσει πίσω από άλλα μονοθέσια και ακόμα και με καλύτερο ρυθμό χάνεις πολύ απόδοση τρέχοντας στον βρώμικο αέρα. Η στρατηγική των τριών pitstop ήταν η πιο επιθετική προσέγγιση, αλλά δεν είχαμε καλή θέση ώστε να την εκμεταλλευτούμε. Ίσως τα πράγματα να είχαν δουλεψει καλύτερα αν είχαμε τρέξει σε καθαρό αέρα, αλλά οι βαθμοί ήταν πολύ μακριά σήμερα. Ελπίζω να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί στο Μονακό. Συχνά είναι ένας ασυνήθιστος αγώνας και θα έχουμε τελείως διαφορετικές γόμες ελαστικών, ο οποίος θα μας ταιριάξει καλύτερα.



Lotus

Romain Grosjean – 8ος: Ήταν ένας δύσκολος και επεισοδιακός αγώνας. Πρώτον, είμαι ευτυχής που κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο pitstop. Τα πίσω ελαστικά είχαν μεγάλη φθορά και απλά δεν μπόρεσα να σταματήσω εγκαίρως. Ήταν μια πραγματικά τρομακτική στιγμή για μένα, αλλά μάλλον περισσότερο τρομαχτική για το πλήρωμα. Έλεγξα πως όλοι είναι εντάξει και σίγουρα τους οφείλω μερικές μπύρες. Στον αγώνα, έχασα την τέταρτη ταχύτητα κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά είναι καλό που είμαι στους βαθμούς για Τρίτη φορά συνεχόμενη και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε σήμερα.

Pastor Maldonado – εγκ/ψε: Είχαμε έναν φανταστικό αγώνα στην αρχή και η στρατηγική μας δούλευε καλά, αλλά τότε η ζημιά στο μονοθέσιό μου με ανάγκασε να κάνω ένα επιπλέον pitstop και ο αγώνας μου καταστράφηκε. Σίγουρα είχαμε το ρυθμό στο μονοθέσιο και σε κάθε αγώνα έχουμε δείξει τις δυνατότητες για να είμαστε στους βαθμούς, οπότε είναι θέμα χρόνου να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ανυπομονώ για το Μονακό.



Williams

Valtteri Bottas – 4ος: Ένιωσα καλά που χώρισα τις δύο Ferrari για δεύτερο αγώνα στη σειρά και αυτοί ήταν καλοί βαθμοί για την ομάδα. Η ζωή των ελαστικών ήταν καλυτερη από ότι περιμέναμε και ως αποτέλεσα αλλάξαμε τη στρατηγική από τρία pitstop σε δύο, η οποία ήταν καλή απόφαση από την ομάδα γιατί μου επέτρεψε να κρατήσω πίσω μου τον Raikkonen. Το μεγάλο θετικό σήμερα είναι πως ήμασταν πιο κοντά στους πρώτους από ό,τι παλιότερα στη σεζόν. Αυτό μου δίνει μεγάλες ελπίδες, γιατί έχουμε δείξει πως οι αναβαθμίσεις που φέρνουμε βελτιώνουν την απόδοσή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα εδώ και στο Grove που μου έδωσαν ένα σπουδαίο μονοθέσιο για να αγωνιστώ και επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Mercedes HPP που συνεχίζει να πιέζει για την μονάδα ισχύος ώστε να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας κοντά.

Felipe Massa – 6ος: Ήταν ένας καλός αγώνας για την ομάδα, κερδίζοντας 20 βαθμούς, μη χάνοντας πολύ από τη Ferrari, αλλά επίσης πήραμε πολλά περισσότερα από ό,τι η Red Bull που είναι πραγματικά σημαντικό και θετικό για τη θέση μας στο πρωτάθλημα. Κατάφερα να προσπεράσω μονοθέσια στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια πάλεψα με τον Kimi (Raikkonen) για αρκετή ώρα, το οποίο ήταν κακό για τα ελαστικά. Λόγω της επιπλέον φθοράς ένας αγώνας με τρία pitstop ήταν καλύτερος για μένα σήμερα, αλλά έτσι οι άλλοι ήταν πολύ μακριά. Τερματίσαμε με ένα μονοθέσιο μπροστά από μια Ferrari, οπότε έχουμε δείξει πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μ’ αυτούς και ανυπομονούμε για το Μονακό, το οποίο θα είναι μια πολύ διαφορετική δοκιμασία για το μονοθέσιο.



Red Bull

Daniel Ricciardo – 7ος: Είμαι περισσότερο ικανοποιημένος σήμερα, γιατί κάναμε ότι μπορούσαμε και η 7η θέση ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να πάρουμε από το μονοθέσιο. Υπήρξαν μερικά σημεία στον αγώνα που ήταν ενθαρρυντικά, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από εκεί που θέλουμε να είμαστε, αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Ήρθαμε εδώ με αναβαθμίσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν μας έδωσαν αυτό που περιμέναμε και έτσι αυτό είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε. Είμαστε λίγο πίσω από τις Williams αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω πως έχουμε μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά περισσότερο στο Μονακό.

Daniil Kvyat – 10ος: Δεν είχαμε αρκετό ρυθμό σήμερα. Είχα ένα μέτριο πρώτο γύρο, πέφτοντας μερικές θέσεις και από εκεί και έπειτα αυτό μου χάλασε τον αγώνα. Γιατι εδώ σ’ αυτή την πίστα, αν χάσεις θέσεις στην εκκίνηση, σχεδόν έχει τελειώσει ο αγώνας, καθώς είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσεις τόσο πολύ για να προσπεράσεις. Είχα μια καλή μάχη με τον Sainz προς το τέλος, αλλά τώρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα πούνε οι αγωνοδίκες για το πώς τελείωσε. Πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο σε κάθε τομέα. Από θετικής πλευράς και τα δύο μονοθέσια τερμάτισαν τον αγώνα, κάτι που είναι καλό από πλευράς αξιοπιστίας. Αυτή ήταν μια άσχημη μέρα για μένα, οπότε τώρα απλά θέλω να κοιτάξω στον επόμενο αγώνα στο Μονακό με την ελπίδα πως θα είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί εκεί.



Marussia

Will Stevens – 17ος: Είναι καλό που τερματίσαμε και με τα δύο μονοθέσια στον αγώνα. Από πλευράς στησίματος και ισορροπίας μονοθεσίου, αυτός προφανώς ήταν ο καλύτερος αγώνας ως τώρα, οπότε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Δεν είχα την καλύτερη εκκίνηση και ήμουν πίσω από τον Roberto για τους πρώτους 12 γύρους. Αφού τον προσπέρασα, πίεσα όσο μπορούσα. Ανυπομονώ για το Μονακό τώρα, η πίστα του οποίου πιστεύω πως θα ταιριάξει στο μονοθέσιό μας λίγο περισσότερο.

Roberto Merhi – 18ος: Είμαι ικανοποιημένος που πετύχαμε ακόμα έναν τερματισμό και με τα δύο μονοθέσια για την ομάδα. Η αξιοπιστία του μονοθεσίου είναι προφανώς πολύ καλη, αλλά πρέπει να βρούμε περισσότερη απόδοση. Είχα καλή εκκίνηση και κατάφερα να βρεθώ μπροστά από τον Will και να παραμείνω εκεί για 12 γύρους, αλλά ήμασταν σε διαφορετική στρατηγική διαχείρισης ελαστικών. Με το δεύτερο σετ ελαστικών, το ένα από αυτά έσκασε και επειδή το stint ήταν μεγάλο μου κόστισε αρκετό χρόνο. Είμαι χαρούμενος που τερμάτισα τον πρώτο μου αγώνα εντός έδρας και για το καλό αποτέλεσμα για την ομάδα.
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”