Formula 1 2015

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Μονακό



Εικόνα





Ο Nico Rosberg κέρδισε στο Μονακό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ακολούθησαν οι Vettel, Hamilton, Kvyat, Ricciardo, Raikkonen, Perez, Button, Nasr και Sainz.

Στην εκκίνηση του Μονακό παρατάχθηκαν 19 μονοθέσια. Ο Carlos Sainz βρισκόταν στο pit lane και ο αγώνας του θα ξεκινούσε από εκεί.

Όταν έσβησαν τα πράσινα φώτα, ο Hamilton έφυγε αρκετά καλά με τον team mate του να τον ακολουθεί. Πιο πίσω είχαμε σύγκρουση του Fernando Alonso με τον Nico Hulkenberg. Οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν αμέσως πως θα εξεταστεί το συμβάν.

Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Felipe Massa, ο οποίος μαζί με τον Hulkenberg μπήκαν στα pits.

Ο Fernando Alonso, θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σύγκρουση με τον Γερμανό και του δόθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων. Ο Pastor Maldonado, μετά από σύγκρουση με τον Max Verstappen, είχε αστοχία στα φρένα του και εγκατέλειψε στον όγδοο γύρο.

Οι περισσότεροι οδηγοί ξεκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών. Διαφορετική επιλογή έκαναν οι Alonso, Hulkenberg, Stevens, Bottas και Merhi.

Ο Carlos Sainz , μπήκε πρώτος στα pits στο 15ο γύρο και έβαλε την μαλακή γόμα. Ακολούθησαν οι Bottas και Ericsson.

Στο μεταξύ, συνεχείς εκκλήσεις από την ομάδα του για προσοχή στα φρένα, είχε ο Lewis Hamilton ο οποίος ζητούσε περισσότερες εξηγήσεις. Την ίδια στιγμή οι μηχανικοί του Rosberg, του έλεγαν να πατήσει γκάζι και να κυνηγήσει τον team mate του.

Ο χορός των pitstop συνεχίστηκε με τον Romain Grosjean, ενώ ακολούθησε και ο Felipe Nasr.

Στον 21ο γύρο οι άνθρωποι της Mercedes είπαν στον πρωταθλητή πως το θέμα με τα φρένα του, έδειξε να λύνεται. Οι Rosberg, Vettel και Kvyat πλησίαζαν και ο Hamilton, έριξε το χρόνο του γύρου, κάτω από το 1:20.000.

Σε αυτό το σημείο ο Sebastian Vettel, ήταν τρίτος και απείχε κάτω από δύο δευτερόλεπτα από τον Γερμανό της πρωταθλήτριας.

Λίγο αργότερα οι πρωτοπόροι συνάντησαν τους τελευταίους. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν σε κίνηση. Σε αυτό το σημείο ο Γερμανός της Ferrari μπήκε στη ζώνη DRS του συμπατριώτη του.

Λίγο πιο πίσω ο Raikkonen είχε πλησιάσει τον Daniel Ricciardo σε απόσταση αναπνοής για την τέταρτη θέση.

Στον 29ο γύρο, μπήκε στα pits ο Daniil Kvyat, ενώ λίγο μετά ο Max Verstappen είδε τα όσα έχτισε να γκρεμίζονται. Έχοντας μπει για αλλαγή ελαστικών από την ένατη θέση, οι μηχανικοί του τον καθυστέρησαν πολύ με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πίστα 13ος. Κρίμα για τον 17χρονο.

Στον 33ο γύρο, ο Fernando Alonso μπήκε στα pit, εξέτισε την ποινή του, άλλαξε ελαστικά και επέστρεψε ένατος. Με τον Jenson Button να βρίσκεται δύο θέσεις μπροστά του, η McLaren μπορούσε να ελπίζει στους πρώτους της βαθμούς για το 2015.

Ο Kimi Raikkonen, συνέχιζε να παραμένει πολύ κοντά στον Daniel Ricciardo κυνηγώντας την 4η θέση.

Στον 36ο γύρο, άλλαξε ελαστικά και ο Jenson Button ενώ στον επόμενο ήταν η σειρά των Vettel και Ricciardo. Και οι τρεις τους είχαν απροβλημάτιστα pit stop.

Ο Nico Rosberg μπήκε στα pit στον 38ο γύρο. Την ίδια στιγμή μπήκε ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari. Ο Γερμανός κράτησε τη θέση του μπροστά από τον Vettel, ενώ και ο πρωταθλητής είχε ακόμα μία αλλαγή ελαστικών και επέστρεψε στην πίστα πρώτος.

Στον 43ο γύρο ο Fernando Alonso είδε τις ελπίδες του για τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς να εξανεμίζονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός, έχει δει την καρό σημαία μόνο δύο φορές φέτος. Πληροφορίες λένε πως ο οδηγός πήρε εντολή να εγκαταλείψει, αφού ανέφερε πρόβλημα στο κιβώτιο των ταχυτήτων.

Τρεις γύρους μετά, ο Max Verstappen, μπήκε στα pits για μία δεύτερη αλλαγή ελαστικών επιστρέφοντας στην πολύ μαλακή γόμα.

Ο Valtteri Bottas παραπονέθηκε στην ομάδα του πως χάνει όλο και περισσότερο το πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Ρώτησε την ομάδα πότε μπορεί να ξαναμπεί στα pit. Η απάντηση της ομάδας ήταν πως θα ήθελαν να πάνε μέχρι το τέλος χωρίς άλλη στάση, αλλιώς θα εγκατέλειπαν τις ελπίδες τους για οτιδήποτε άλλο. Στον 58ο γύρο ο νεαρός μπήκε και άλλαξε ελαστικά.

Ο Kimi Raikkonen για ακόμη μία φορά έβαλε τις φωνές στο team radio για ένα πιο αργό μονοθέσιο που αργούσε να κάνει στην άκρη.

Ο Max Verstappen είχε κολλήσει πίσω από τον Sebastian Vettel έτσι ώστε να επωφεληθεί από το επερχόμενο ντουμπλάρισμα στον Romain Grosjean. Η Lotus είχε επιστήσει την προσοχή στο Γάλλο, ο οποίος όπως προβλεπόταν άφησε τον Γερμανό να περάσει και κράτησε τη θέση του από τον Verstappen. Εκπληκτικά όμορφο στιγμιότυπο.

Στον 64ο γύρο ο 17χρονος Ολλανδός ο οποίος συνέχιζε να ακολουθεί κατά πόδας τον Γάλλο χτύπησε στο πίσω μέρος του, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στην μπαριέρα. Ευτυχώς δεν χτύπησε και βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα και οι περισσότεροι οδηγοί έτρεξαν να φρεσκάρουν τα ελαστικά τους για την τελευταία φάση του αγώνα. Ο Hamilton βρέθηκε τρίτος μετά την αλλαγή. Κανένας δεν κατάλαβε για ποιο λόγο η Mercedes αποφάσισε να τραβήξει τον πρωταθλητή που ηγούνταν κατά 21 δευτερόλεπτα, στα pit.

Το replay της σύγκρουσης, έδειξε τον Grosjean να φρενάρει νωρίτερα από ότι θα περίμενε ο Verstappen. Ευτυχώς και οι δύο τους είναι καλά.

Στον 68ο γύρο, τα μονοθέσια που ήταν ένα γύρο πίσω προσπέρασαν το SC. Ο αγώνας θα συνεχιζόταν σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της επισκευής της μπαριέρας.

Στον 70ο γύρο το safety car αποσύρθηκε και ο αγώνας συνεχίστηκε. Ο Rosberg οδηγούσε τον αγώνα με ελάχιστο χρόνο να απομένει στον πρωταθλητή να διεκδικήσει τη νίκη που μέχρι πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας, έδειχνε να του ανήκει δικαιωματικά.

O Daniel Ricciardo προσπέρασε τον Kimi Raikkonen για την πέμπτη θέση και στη συνέχεια τον Daniil Kvyat για την τέταρτη. Η κίνηση που έκανε ο Αυστραλός για να προσπεράσει τον οδηγό της Ferrari έμοιαζε πολύ με εκείνη του Alonso, που οδήγησε τον Ισπανό σε ποινή. Παρόλα αυτά ο Daniel Ricciardo συνέχιζε να τρέχει, με το race control να λέει πως “ήταν αγωνιστικό συμβάν” και ο Hamilton απειλούνταν να πέσει ακόμα πιο πίσω καθώς ενώ ο οδηγός της Red Bull πλησίαζε ο Vettel ξεμάκραινε.

Λίγο πριν την καρό σημαία, ο Ricciardo έδωσε τη θέση του πίσω στον team mate του, γιατί θεωρήθηκε ότι δε την είχε πάρει νόμιμα και ο αγώνας ολοκληρώθηκε.

Ο Nico Rosberg κέρδισε στο Πριγκιπάτο του Μονακό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ακολούθησαν οι Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Sergio Perez, Jenson Button, Felipe Nasr, Carlos Sainz.

O Γερμανός οδηγός της Mercedes είναι μόλις ο τρίτος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος ο οποίος καταφέρνει να κερδίσει αυτό τον αγώνα τρεις φορές στη σειρά.
Πηγή:msfree.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Καναδά



Εικόνα






Μεγάλος νικητής στον αγώνα του Μόντρεαλ αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Rosberg και Bottas. Ακολούθησαν οι Raikkonen, Vettel, Massa, Maldonado, Hulkenberg, Kvyat και Grosjean.

Τα μονοθέσια έκαναν το γύρο σχηματισμού και παρατάχθηκαν στην εκκίνηση. Όταν τα φανάρια έσβησαν, ο Hamilton έφυγε καλά και κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Rosberg. Ο Γερμανός, έδειξε να έχει σοβαρές πιθανότητες να χάσει τη θέση του από τον Kimi Raikkonen, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Ο Button στο τελείωμα του πρώτου γύρου εξέτισε ποινή διέλευσης από τα pit. Την ίδια στιγμή ο Fernando Alonso με την άλλη McLaren, ήταν στην 11η θέση.

Στον όγδοο γύρο ο Sebastian Vettel, άλλαξε ελαστικά. Οι άνθρωποι της Ferrari τον καθυστέρησαν πολύ. Ο Γερμανός, επέστρεψε στην πίστα 17ος.

Μεγάλες μάχες έδωσε ο Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος ο οποίος ξεκίνησε 17ος, στο τέλος του 14ου γύρου, ήταν κιόλας εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

Την ίδια στιγμή, ο Lewis Hamilton συνέχισε να γράφει τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλον.

Στον 18ο γύρο έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα pits ο Pastor Maldonado.

Οι άνθρωποι του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία οι Massa και Vettel. Ξεκίνησαν από τις θέσεις 15 και 16 και εκείνη τη στιγμή, βρισκόντουσαν ήδη στις 7 και 11 αντίστοιχα.

Στο γύρο 24 ο Daniel Ricciardo άλλαξε ελαστικά. Επέστρεψε στον αγώνα 16ος.

Στον 27ο γύρο, ο Kimi Raikkonen μπήκε στα pit και έχασε μόνο μία θέση. Το pit crew της Ferrari αυτή τη φορά, κατάφερε να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον οδηγό της. Η αντίδραση των ανθρώπων της Mercedes ήταν άμεση. Μίλησαν στον Nico Rosberg και του είπαν ότι ο Raikkonen είχε μόλις μπει στα pits, οπότε έπρεπε να πιέσει.

Λίγο μετά ο Φινλανδός έχασε την έξοδο σε πολύ αργή γωνία και αμέσως μίλησε στον ασύρματο φωνάζοντας κάτι του τύπου «πάλι τα ίδια όπως πέρσι». Φωνές είχαμε και λίγους γύρους πριν, με τον Alonso να παραπονιέται στην ομάδα ότι δε σκοπεύει να μειώσει το ρυθμό του, ακόμα και αν μείνει από καύσιμα. Η ομάδα είχε ζητήσει στον Ισπανό, να κόψει ρυθμό για να καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό.

Στον 29ο γύρο μπήκε στα pit ο Valtteri Bottas. Έκανε ένα πολύ αργό pit stop. Παρόλα αυτά με τα προβλήματα του Raikkonen είχε ακόμα ευκαιρία απέναντι στη Ferrari. Στη συνέχεια μπήκε ο Lewis Hamilton. Η Mercedes έκανε την αλλαγή σε 2.6 δευτερόλεπτα και ο Hamilton βγήκε άνετα ξανά μπροστά από τον team mate του.

Ακολούθησαν οι Rosberg και Alonso και στον 39o γύρο ο Felipe Massa ο οποίος επέστρεψε ένατος πίσω από τον Kvyat.

Την ίδια στιγμή ο Hulkenberg ενημερώθηκε από το μηχανικό του πως ο Vettel δε θα κάνει άλλο pitstop.

Στον 41ο γύρο επισκέφτηκαν το γκαράζ της ομάδας τους οι Verstappen και Raikkonen.

Στον 42ο γύρο ο Hamilton ενημερώθηκε πως ο Rosberg ήταν σε καλύτερη κατάσταση όσο αφορά το καύσιμό του, και χειρότερη όσο αφορά τα φρένα του. 1 γύρο μετά ο Rosberg είχε πλησιάσει τον team mate του στα 1.1 δευτερόλεπτα.

Στη μάχη η οποία μαινόταν μεταξύ των Vettel και Hulkenberg, οι δυο τους ακούμπησαν. Ή έτσι φάνηκε τουλάχιστον. Ο Vettel έσπευσε να πει στον ασύρματό του πως δεν ακούμπησαν, κάτι που φάνηκε και στο replay. Ο Nico Hulkenberg μπήκε στα pit.

Στον 46ο γύρο ο Button μπήκε να αλλάξει ελαστικά. Ο Fernando Alonso ανέφερε απώλεια ισχύος και λίγο μετά εγκατέλειψε για τρίτο αγώνα στη σειρά.




Εικόνα





Στον 50ο γύρο ο Romain Grosjean έστριψε προς τα αριστερά σα να μην υπήρχε μονοθέσιο εκεί, χτυπώντας τον Roberto Merhi. Το καλύτερο είναι πως στη συνέχεια μίλησε στον ασύρματο λέγοντας «με χτύπησε».

Οι αγωνοδίκες, ανακοίνωσαν πως ο Γάλλος, θα πάρει 5 δευτερόλεπτα ποινή στον τελικό του χρόνο.

Ο μηχανικός του Bottas του είπε ότι αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, ο Raikkonen δε θα μπορέσει να τους προλάβει σε αυτό τον αγώνα τουλάχιστον.

Ο Vettel προσπέρασε τον Maldonado και μπήκε στην πρώτη πεντάδα. Ο επόμενος που έπρεπε να προλάβει ήταν ο team mate του.

Ακόμα ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο για τη McLaren. Οι μηχανικοί κάλεσαν τον Button να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η Lotus ενημέρωσε τον Grosjean πως πρέπει να προσπεράσουν τον Kvyat. Προφανώς από την ομάδα, προσπαθούσαν να κάνουν περιορισμό της ζημιάς που τους προκάλεσε η απερίσκεπτη κίνηση του οδηγού τους.

Στον 63ο γύρο, εγκατέλειψε τον αγώνα και ο Roberto Merhi. Ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Ισπανού για τη φετινή σεζόν.

Ο αγώνας στον Καναδά, ολοκληρώθηκε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, να παίρνει την πρώτη νίκη για τη Mercedes στο Μόντρεαλ. Ο Lewis Hamilton κέρδισε τον συγκεκριμένο αγώνα για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Nico Rosberg και Valtteri Bottas. Ακολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Felipe Massa, Pastor Maldonado, Nico Hulkenberg, Daniil Kvyat και Romain Grosjean.


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Επόμενη στάση του πολύχρωμου τσίρκου της Formula 1, είναι στις 19-21 Ιουνίου, στην Αυστρία.
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Αυστρίας






Εικόνα








Ο Nico Rosberg ήταν ο νικητής του grand prix της Αυστρίας. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Hamilton και Massa. Ακολούθησαν οι Vettel, Bottas, Hulkenberg, Maldonado, Verstappen, Perez και Ricciardo

Η θερμοκρασία στην πίστα ήταν 14 βαθμοί και στο οδόστρωμα 28. Οι πιθανότητες εμφάνισης βροχής ήταν 30%. Όλα τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στη γραμμή εκκίνησης και οι μόνοι που ξεκινούσαν με τη μαλακή γόμα, ήταν οι Ricciardo, Raikkonen, Perez και Maldonado.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Rosberg ξεκίνησε καλύτερα, καταφέρνοντας να στρίψει πρώτος μπροστά από τον Lewis Hamilton. Πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος, οι Alonso και Raikkonen, συγκρούστηκαν προκαλώντας την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Κανένας από τους δυο τους δεν έπαθε τίποτα. Από ότι φάνηκε ο οδηγός της Ferrari έχασε το μονοθέσιο του τραβώντας εκτός πίστας και τον Ισπανό. Στη συνέχεια, είχαμε την εγκατάλειψη και του Stevens.

Το safety car αποσύρθηκε στον 7ο γύρο και ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι.

Σχεδόν αμέσως μετά, είχαμε μία επαφή των Sainz και Grosjean στην τρίτη στροφή.

Στον δέκατο γύρο, έγινε ότι πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε μόνιμο πια για τη McLaren. Ο Button ειδοποιήθηκε, πήγε στο γκαράζ της ομάδας του και εγκατέλειψε.

Σε αυτό το σημείο ο Rosberg συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά του από τον Hamilton, ο οποίος με τη σειρά του απομακρυνόταν από τον Vettel.

Στη συνέχεια ο Ericsson πήρε ποινή διέλευσης για άκυρη εκκίνηση. Επέστρεψε στην πίστα τελευταία.

Η μάχη μεταξύ των οδηγών της Mercedes έδινε και έπαιρνε με την απόσταση να αυξομειώνεται συνεχώς.

Βγαίνοντας από τα pit η Sauber του Ericsson σταμάτησε για λίγο και ξαναξεκίνησε αμέσως. Ο νεαρός εξήγησε πως είχε απώλεια ισχύος για μία στιγμή.

Ο Nico Rosberg άνοιγε σταθερά την απόστασή του και οι επισκέψεις στα pit άρχισαν. Στον 24ο γύρο ο Grosjean και στη συνέχεια ο Maldonado. Ακολούθησαν οι Hulkenberg και Sainz. Στον 27ο γύρο και ο Bottas.

Ο Carlos Sainz θα πάρει ποινή 5 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο. Ο νεαρός υπερέβη το όριο ταχύτητας του pitlane.

Ο Hamilton κέρδισε 1 δευτερόλεπτο σε 2 γύρους. Στη συνέχεια ο Rosberg μπήκε στα pits και βγήκε 4ος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε έξω μέχρι τον γύρο 35. Μετά από ένα πολύ καλό pitstop, κατάφερε να επιστρέψει πίσω από τον team mate του. Στο μεταξύ είχε κάνει αλλαγή ελαστικών και ο Massa.

Ακολούθησε ένα πολύ κακό pistop για τον Vettel. Ο Γερμανός καθυστέρησε πολύ και έχασε τη θέση του από τον Massa. Κόλλησε ο πίσω δεξιά τροχός του.

Σε αυτό το σημείο εγκατέλειψαν οι Grosjean και Sainz.

Στον 38ο γύρο ο Hamilton, είδε τις ελπίδες του για νίκη να σβήνουν καθώς πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων, διότι πάτησε τη λευκή γραμμή στην έξοδο των pits.

Στη συνέχεια ο Kvyat μπήκε για δεύτερη αλλαγή ελαστικών και έναν γύρο μετά ο Ericsson μπήκε για τρίτη φορά.

Στον 51ο γύρο ο Ricciardo έκανε την αναγκαστική αλλαγή ελαστικών του, μαζί με την ποινή του. Επέστρεψε στην πίστα 11ος.

Προς το τέλος του αγώνα όλοι οι οδηγοί, ανάμεσά τους και ο πρωτοπόρος Rosberg παραπονιόντουσαν για τρομερές αναταραχές λόγω των ελαστικών τους. Ο Γερμανός της Mercedes ακουγόταν πραγματικά πανικοβλημένος. Η ομάδα τον ηρεμούσε σε κάθε ευκαιρία.

Ο Nico Rosberg, χωρίς να απειληθεί ποτέ και για κανέναν λόγο κέρδισε στην Αυστρία. Μαζί του στο βάθρο ο team mate του, που ίσως χωρίς το λάθος του στην έξοδο από τα pit θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει το κάτι παραπάνω και ο Felipe Massa ο οποίος ναι μεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Ferrari, αλλά μπόρεσε στα ίσια, έστω και οριακά να κρατηθεί μπροστά από τον Sebastian Vettel. Ακολούθησαν οι Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg, Pastor Maldonado, Max Verstappen, Sergio Perez και Daniel Ricciardo.
Πηγή:msfree.gr





Εικόνα


Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

2015 FORMULA 1 BRITISH GRAND PRIX
Silverstone



Εικόνα





Εικόνα




Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα της Βρετανίας, που ολοκληρώθηκε σε βρεγμένο οδόστρωμα. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Rosberg και Vettel. Ακολούθησαν οι Massa, Bottas, Kvyat, Hulkenberg, Raikkonen, Perez και Alonso.

Οι οδηγοί παρατάχθηκαν στην εκκίνηση. Όλοι φορούσαν τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, με εξαίρεση τον Max Verstappen ο οποίος χρησιμοποίησε τη σκληρή.

Τα φανάρια έσβησαν και ο Massa έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση που τον έφερε στην πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε ο team mate του, αλλά για λίγο καθώς ο Lewis Hamilton πίεσε και ξαναπήρε τη δεύτερη θέση.

Ο Button βρέθηκε εκτός πίστας την ώρα που ο Grosjean έλεγε πως μία Red Bull τον χτύπησε. Το safety car μπήκε στην πίστα και οι δυο τους εγκατέλειψαν. Επίσης ο Fernando Alonso μπήκε στα pits για να αλλάξει το εμπρός ρύγχος του.

Ο Pastor Maldonado σταμάτησε στην ευθεία των pits όταν η ομάδα του είπε να σβήσει το μονοθέσιο. Και οι 2 Lotus εκτός αγώνα.

Στα replay είδαμε σύγκρουση μεταξύ Lotus και Red Bull. Η πρώτη σύγκρουση δημιούργησε το ατύχημα μεταξύ των Lotus. Οι McLaren ακολουθούσαν. Domino στην πίστα του Σίλβερστοουν. Παρόλα αυτά δεν έγινε αντιληπτό το πώς ενεπλάκη ο Jenson Button στη σύγκρουση. Οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν το συμβάν μετά το τέλος του αγώνα.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας, έφυγε από την πίστα στον 4ο γύρο. Ο Hamilton επιτέθηκε αλλά έχασε τη θέση του από τον Bottas, μετά από μπλοκάρισμα. Ο πρωταθλητής ανέφερε στην ομάδα ότι η πρόσφυση δεν είναι καθόλου καλή.

Στον πέμπτο γύρο τελείωσε ο αγώνας του Verstappen, ενώ δυο γύρους μετά ο Raikkonen έβαλε τις φωνές στη Ferrari ότι αδυνατεί να μείνει κοντά στους αντιπάλους του καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει χαμηλή θερμοκρασία στα φρένα του.

Στους επόμενους γύρους ακούσαμε πολλές συζητήσεις μεταξύ των οδηγών και των pit crew της Williams. Το μήνυμα ξεκάθαρο: «κρατήστε το fair play, κάντε καθαρές κινήσεις μεταξύ σας. Κατά τα άλλα αγωνιστείτε ελεύθερα».

Στο 12ο γύρο μπήκε στα pits ο Daniel Ricciardo. Λίγο μετά ο Kimi Raikkonen που επέστρεψε δέκατος. Στη συνέχεια οι Vettel, Alonso και Kvyat. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Lewis Hamilton. Η τακτική βοήθησε και ο πρωταθλητής επέστρεψε στην πίστα πρώτος.

Η Mercedes ενημέρωσε τον Lewis Hamilton πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βροχής εντός μισαώρου. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα συμβεί εντός του αγώνα. Όσο οι γύροι περνούσαν ο ουρανός σκοτείνιαζε. Η βροχή αναμενόταν και όλες οι ομάδες ενημέρωναν τους οδηγούς τους.

Ο Nico Rosberg βρισκόταν στην τέταρτη θέση και ο Lewis Hamilton στην πρώτη. Η ομάδα του είπε «να τα δώσει όλα». Αν ο Γερμανός παρέμενε σε αυτή τη θέση, το πρωτάθλημα θα δυσκόλευε και πάλι πολύ γι αυτόν. Με τη βροχή να αναμένεται, η ομάδα προσπάθησε να τον πείσει να κερδίσει ότι μπορεί με την πίστα στεγνή.

Στον 33ο γύρο οι κίτρινες σημαίες βγήκαν και πάλι. Ο Carlos Sainz βγήκε εκτός πίστας, εγκατέλειψε και μπήκαμε σε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Το σημείο ήταν δύσκολο και επικίνδυνο.

Στον 35ο γύρο το vsc αποσύρθηκε και έκανε την εμφάνισή της «πολύ απαλή βροχή», όπως είπαν στον ασύρματο οι Kvyat και Bottas. Ο οδηγός της Williams μάλιστα, ζήτησε να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά. Η Ferrari είπε στους οδηγούς της πως είναι νωρίς για pit stop και όλοι περιμέναμε να δούμε ποιος και εάν θα σταματήσει πρώτος.

Στον 38ο γύρο και μπαίνοντας στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, ο Nico Rosberg δεν μπόρεσε να κρατήσει το μονοθέσιο του στην πίστα. Ευτυχώς η έξοδός του, δεν είχε ιδιαίτερη σημασία ή διάρκεια.

Σταμάτησαν για ελαστικά οι Merhi, Stevens, Alonso, Ericsson και Raikkonen. Όλοι τους έβαλαν τα ενδιάμεσα.




Εικόνα




Λίγο μετά ο Nico Rosberg κατάφερε και πέρασε μπροστά από τον Valtteri Bottas, ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια που κρατούσε πολλούς γύρους. Στον 41ο γύρο προσπέρασε και τον Felipe Massa. Οι Mercedes βρέθηκαν στο 1-2 και απέμεναν μόλις 11 γύροι για το τέλος του αγώνα. Ο Γερμανός έγραφε ταχύτερους χρόνους από τον ομόσταβλό του, που κατά περιπτώσεις έφταναν ακόμα και το 1,5 δευτερόλεπτο.

H βροχή είχε σταματήσει και τα team radios σε σχέση με την επιστροφή της άρχισαν να πληθαίνουν.

Ο πρωταθλητής μπήκε ξανά στα pits για ενδιάμεσα ελαστικά και βγήκε τρίτος. Το ίδιο έκαναν οι Vettel και Ericsson. Ο άτυχος οδηγός της Sauber έκανε 2 pitstop σε δύο γύρους, καθώς πήρε το ρίσκο να αλλάξει σε σλικ και αναγκάστηκε να ξαναμπει όταν η βροχή ξεκίνησε ξανά.

Μετά τον πυρετό των pitstop, την πιο σωστή χρονικά επιλογή για το πότε θα τα βάλουν φάνηκε να έχουν κάνει οι Hamilton και Vettel στον γύρο 43.

Ο Kimi Raikkonen επέστρεψε στο γκαράζ της Ferrari για ένα φρέσκο σετ ενδιάμεσων ελαστικών, την ώρα που η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να κερδίζει και πάλι έδαφος έναντι του team mate του στην κούρσα του πρωταθλήματος. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Nico Rosberg και Sebastian Vettel. Ακολούθησαν οι Felipe Massa, Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Nico Hulkenberg, Kimi Raikkonen, Sergio Perez και Fernando Alonso.
Πηγή:msfree.gr



Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

FORMULA 1 PIRELLI MAGYAR NAGYDÍJ 2015
Hungaroring


Εικόνα



GP Ουγγαρίας



Εικόνα



Νικητής στο επεισοδιακότατο grand prix Ουγγαρίας αναδείχθηκε ο Sebastian Vettel. Στο βάθρο μαζί του ανέβηκαν οι Daniil Kvyat και Daniel Ricciardo. Ακολούθησαν οι Verstappen, Alonso, Hamilton, Grosjean, Button, Rosberg και Ericsson.

Η ατμόσφαιρα στην πίστα του Ουγκαρόρινγκ συνέχιζε να είναι πολύ βαριά. Η απώλεια του Jules Bianchi έχει σημαδέψει πολύ ομάδες και οδηγούς.

Φτάνοντας στα μισά του φετινού πρωταθλήματος, τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού. Η εκκίνηση ακυρώθηκε λόγω λάθους πλασαρίσματος του Felipe Massa, με αποτέλεσμα να έχουμε δεύτερο γύρο σχηματισμού.

Οι οδηγοί παρατάχθηκαν και περίμεναν τα κόκκινα φώτα να σβήσουν, έτσι ώστε να αγωνιστούν για τελευταία φορά πριν την καλοκαιρινή διακοπή.

Καιρό είχαμε να δούμε τόσο επεισοδιακή εκκίνηση. Οι Mercedes δεν ξεκίνησαν καλά ενώ αντίθετα οι Ferrari έδειξαν πολύ έτοιμες. Μετά τις πρώτες στροφές, ο Sebastian Vettel βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα με τον Raikkonen στη δεύτερη θέση και τον Rosberg στην τρίτη. Ο Lewis Hamilton έμεινε στην τέταρτη θέση αλλά για πολύ λίγο, καθότι λίγο μετά βγήκε εκτός πίστας και ξαναμπήκε στη δέκατη θέση.

Ποινή πέντε δευτερολέπτων για το πρώτο του pitstop πήρε ο Felipe Massa, για τη λάθος τοποθέτηση του μονοθεσίου του μετά τον πρώτο γύρο σχηματισμού.

Ο Lewis Hamilton παραπονέθηκε στην ομάδα πως ο Nico Rosberg «του έκλεισε το δρόμο», τη στιγμή που πήγε να τον προσπεράσει και έτσι βρέθηκε εκτός πίστας. Συγκεκριμένα, θεώρησε πως ο team mate του έκανε δύο κινήσεις για να υπερασπιστεί τη θέση του, ενώ ο κανονισμός λέει ξεκάθαρα πως έχει το δικαίωμα για μία. Στα replay που είδαμε δε φάνηκε κάτι τέτοιο.

Στον 10ο γύρο, η Mercedes είπε στον παγκόσμιο πρωταθλητή πως έπρεπε να προσέξει τα φρένα του. τα οποία ήταν στα όριά τους. Λογικά λόγω του μεγάλου διαστήματος κατά το οποίο είχε κολλήσει πίσω από τον Felipe Massa, τον οποίο και προσπέρασε λίγο μετά την προειδοποίηση από την ομάδα.

Εκνευρισμός στον ασύρματο της Mercedes. Κάτι προσπάθησαν να πουν στον Nico Rosberg. Ο Γερμανός ζήτησε να μη του το ξαναπούν. Το μήνυμα είχε σχέση με τη μείωση της απόστασης από τον Raikkonen. Οι οδηγοί της Ferrari γυρνούσαν την πίστα σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον Γερμανό της Mercedes.

Το χορό των pitstop, άνοιξαν οι Bottas και Kvyat στον 14ο γύρο. Ακολούθησαν ο Massa, ο οποίος είχε και την ποινή και στη συνέχεια οι Verstappen, Button, Grosjean και Nasr. Στη συνέχεια, οι Hulkernberg, Sainz και Alonso. O Perez είχε μείνει από τους τελευταίους στον γύρο 17.

Στο μεταξύ ο Lewis Hamilton έχοντας κάνει φοβερά θεαματικές προσπεράσεις βρισκόταν στην πέμπτη θέση, πλησιάζοντας τον Ricciardo με ρυθμό σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο.

Μετά από ένα άγαρμπο πέρασμα του Kimi Raikkonen από το kerb έχασε κομμάτι από το εμπρός ρύγχος του.

Λίγο μετά είχαμε σύγκρουση των Perez και Maldonado. Ο Μεξικανός φώναζε στο team radio πως έδωσε στον οδηγό της Lotus όσο χώρο χρειαζόταν. Οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή διέλευσης στον Βενεζουελάνο, όπως ήταν πολύ λογικό. Είχε σχεδόν όλη την πίστα για να αποφύγει τη σύγκρουση αλλά προτίμησε να στριμώξει τον οδηγό της Force India προφανώς για να κρατήσει τη θέση του, χωρίς να σκεφτεί καθόλου την επικινδυνότητα του εγχειρήματός του.

Ακολούθησε αλλαγή ελαστικών του Lewis Hamilton ο οποίος κατάφερε να βγει στην ίδια θέση.

Ακολούθησαν αλλαγές για τους Rosberg, Vettel και Ricciardo. Χωρίς αλλαγή έτρεχε ακόμα ο Raikkonen ο οποίος μπήκε στο γύρο 23. Τελικώς δεν άλλαξαν το εμπρός ρύγχος του.

Ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Romain Grosjean για μη ασφαλή αποδέσμευση από τα pit. Ο Γάλλος βρέθηκε τροχό με τροχό με τον Felipe Massa στην έξοδό του στην ευθεία των pit, με τους μηχανικούς των υπόλοιπων ομάδων να κινδυνεύουν ξεκάθαρα από το παραμικρό λάθος.

Στον 29ο γύρο ο Lewis Hamilton ανέβηκε στην τέταρτη θέση αφού προσπέρασε τον Daniel Ricciardo. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε την τεράστια ικανότητα του για άλλη μία φορά. Του πήρε μόλις 29 γύρους για να βρεθεί λίγο πριν το βάθρο και ο αγώνας είχε ακόμα συνέχεια.

Στον 33ο γύρο ο Felipe Nasr μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών. Ακολούθησε ο Daniil Kvyat.

Η προσοχή όλων στράφηκε στο κυνήγι του Lewis Hamilton στον ομόσταβλό του. Ο Βρετανός κέρδιζε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στον κάθε γύρο από τον Nico Rosberg. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ελαστικά του να φθείρονται πιο σύντομα. Την ίδια στιγμή η ομάδα έλεγε στον Rosberg να βρει το ρυθμό του και να μείνει στην πίστα περισσότερο. Στόχος ήταν το επόμενο pitstop του να καθυστερήσει, εφόσον φαινόταν σίγουρο πως ο Hamilton θα μπει πιο νωρίς.

Απώλεια πίεσης στο πίσω ελαστικό του Alonso οδήγησε σε μη προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών. Ο Ισπανός έβαλε τη μέση γόμα.

Στο γύρο 41 ο Kimi Raikkonen είπε πως ακούει έναν περίεργο θόρυβο στο όχημά του και πως νιώθει απώλεια ισχύος. Η διαφορά του από τον Nico Rosberg μειώθηκε πολύ.

Στον 43ο γύρο ο Nico Hulkenberg με μπλοκαρισμένους τροχούς έπεσε πάνω στα ελαστικά της πρώτης στροφής. Οι κίτρινες σημαίες και το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή. Ευτυχώς ο οδηγός έκανε αμέσως νόημα πως είναι καλά και βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο. Έναν γύρο μετά βγήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο replay είδαμε το εμπρός ρύγχος του Γερμανού να μπαίνει κάτω από το μονοθέσιο. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποια επιπλέον σύγκρουση. Ο Valtteri Bottas ήταν πολύ κοντά.

Στον 49ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας αποσύρθηκε. Στην επανεκκίνηση έγινε χαμός. Ο Lewis Hamilton είχε επαφή που του στοίχισε το εμπρός ρύγχος του. Φοβερές μάχες. Ο Valtteri Bottas είχε κλατάρισμα το οποίο οφειλόταν στο ότι ο Daniel Ricciardo τον ακούμπησε. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην έβδομη θέση και είχε ακόμα 18 γύρους για να ανακάμψει.

Μετά την επανεκκίνηση και τους πρώτους πολύ επεισοδιακούς γύρους, τον αγώνα οδηγούσε ο Vettel. Ο Rosberg βρισκόταν πίσω του σε απόσταση πολύ κοντινή στη ζώνη DRS. Ακολουθούσε ο Ricciardo ο οποίος κατάφερε να κάνει την κίνησή του στην αδύναμη Ferrari του Kimi Raikkonen. Ο Φιλανδός μπήκε στο 53ο γύρο για ένα pitstop το οποίο δε χρονομετρήθηκε καν. Μπορεί να κράτησε 40-50 δευτερόλεπτα.

Στον γύρο 54 ο Nico Rosberg μπήκε στη ζώνη DRS του Sebastian Vettel. Την ίδια στιγμή δόθηκε στον Lewis Hamilton ποινή διέλευσης καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουσή του με τον Daniel Ricciardo. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εξέτισε την ποινή του άμεσα και βγαίνοντας από το pitlane βρισκόταν στην 13η θέση.

Ποινή διέλευσης και για τον Max Verstappen ο οποίος υπερέβη το όριο ταχύτητας ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα.

Στον 57ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα ο Kimi Raikkonen. Πολύ κρίμα για τον Φιλανδό. Έκανε εκπληκτικό αγώνα, αλλά τον πρόδωσε το μονοθέσιό του.

Δεύτερη ποινή διέλευσης για τον Pastor Maldonado, ο οποίος υπερέβη το όριο ταχύτητας στο pitlane. Βγαίνοντας, οι αγωνοδίκες μας είπαν πως ερευνούν και το ενδεχόμενο να προσπέρασε ενώ βρισκόντουσαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Τρεις ποινές σε έναν αγώνα;

Σύγκρουση μεταξύ των Rosberg και Ricciardo σε μάχη τους για τη δεύτερη θέση. Αρκετά πιο πίσω ο Hamilton έγραφε ταχύτερο γύρο. Οι δύο τους μπήκαν στα pits. O Γερμανός καθυστέρησε πολύ, λόγω του κατεστραμμένου ελαστικού του.

10 δευτερόλεπτα θα προστεθούν στον τελικό χρόνο του Daniil Kvyat, καθότι βγήκε εκτός πίστας και απέκτησε πλεονέκτημα στην προσπέρασή του επί του Lewis Hamilton.

Ο Pastor Maldonado, τελικώς έκανε το hat trick παίρνοντας 10 δευτερόλεπτα ποινή για προσπέραση υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Sebastian Vettel πήρε την πρώτη του νίκη στην Ουγγαρία, οδηγώντας σχεδόν όλο τον αγώνα μετά την εκπληκτική εκκίνησή του. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι οδηγοί της Red Bull, Daniil Kvyat και Daniel Ricciardo. Ακολούθησαν οι Max Verstappen, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Romain Grosjean, Nico Rosberg, Jenson Button και Marcus Ericsson.
Πηγή:msfree.gr & formula1.com



Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Βελγίου


Ο ενδέκατος αγώνας του πρωταθλήματος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς με τον Nico Hulkenberg να παραπονιέται για απώλεια ισχύος.

Θυμίζουμε ότι είναι ο πρώτος αγώνας που εφαρμόστηκε νέος κανονισμός για την εκκίνηση. Ο συμπλέκτης, θα είναι από εδώ και πέρα στα χέρια των οδηγών, χωρίς καμία βοήθεια από την ομάδα στο pitwall.

Επίσης πριν την εκκίνηση η Williams έδωσε μία πληροφορία πως υπήρχε πιθανότητα βροχής προς το τέλος του αγώνα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της πίστας, έδωσε πιθανότητα 30%.

Όταν ξεκίνησε ο γύρος σχηματισμού, ο Hulkenberg ενημέρωσε την ομάδα του πως δεν είχε καθόλου ισχύ. Ο μηχανικός του απάντησε να μπει στα pit, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Ο Γερμανός δεν μπόρεσε να εκκινήσει άρα δόθηκε δεύτερος γύρος σχηματισμού. Ο οδηγός της Force India πάρκαρε στο γκαράζ. Εγκατέλειψε επίσης και ο Carlos Sainz, ο οποίος αντιμετώπισε παρόμοιο ζήτημα.

Όλοι οι οδηγοί θα εκκινούσαν με τη μαλακή γόμα, εκτός των Nasr, Alonso και Button.

Τα φανάρια έσβησαν και ο αγώνας ξεκίνησε. Ο Rosberg, δεν έφυγε καλά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πέμπτη θέση. Πολύ καλά έφυγε ο Perez ο οποίος βρέθηκε δεύτερος και πλησίασε πολύ τον Hamilton. Ο Βρετανός του έκοψε κάθε ελπίδα για προσπέρασμα. Πίσω τους οι Ricciardo και Bottas.

Στον τρίτο γύρο ο Sainz ξαναμπήκε στον αγώνα. Ο Lewis Hamilton βρισκόταν ήδη λίγο παραπάνω από ενάμιση δευτερόλεπτο μπροστά από τον Perez. Λίγο μετά εγκατέλειψε τον αγώνα ο Pastor Maldonado, από την έβδομη θέση.

Φανταστικό αγώνα είχε μέχρι στιγμής ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός της Ferrari, προσπερνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Με τα πρώτα pitstop να αναμένονται στον 15ο γύρο, ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στον όγδοο, ο Ricciardo άλλαξε ελαστικά. Την ίδια στιγμή ο Jenson Button έλεγε στην ομάδα ότι είχε απώλεια ισχύος «σα να ξεχάσαμε να συνδέσουμε τη μπαταρία». Του απάντησαν ότι το βλέπουν στα δεδομένα και το ερευνούν.

Ακολούθησαν σε αλλαγή ελαστικών οι Perez, Bottas, Grosjean, Kvyat, Massa, Verstappen Alonso και Ericsson. O Bottas βγήκε από τα pits φορώντας διαφορετικό ελαστικό στον πίσω δεξί τροχό. Ο νεαρός έπρεπε να σταματήσει ξανά και σαφώς θα αντιμετώπιζε άμεσα κάποια ποινή.

Ακολούθησαν σε pitstop οι Nasr, Raikkonen, Rosberg και Hamilton. Ο Bottas πήρε ποινή διέλευσης για το λάθος ελαστικό.

Ο Vettel μπήκε για αλλαγή ελαστικών και οι μόνοι που δεν είχαν αλλάξει ελαστικά ήταν οι οδηγοί της Marussia.

Ο Felipe Nasr προσπέρασε τον Alonso για τη 13η θέση, χωρίς καμία δυσκολία.

Σε αυτό το σημείο ο Nico Rosberg, γυρνούσε πιο γρήγορα από τον Lewis Hamilton, ενώ λίγο πιο πίσω οι Kvyat, Massa και Raikkonen βρισκόντουσαν όλοι εντός 1,2 δευτερολέπτων.

Ο Grosjean ολοκλήρωσε μία φανταστική μάχη που έδινε απέναντι στον Ricciaro για την τέταρτη θέση. Ο οδηγός της Lotus, είχε έναν φοβερό αγώνα. Οι άνθρωποι της Force India ειδοποίησαν τον Sergio Perez ότι ο Γάλλος τον πλησιάζει και έχει πολύ καλό ρυθμό. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο βάθρο του, ήταν στο Αμερικανικό Grand Prix το 2013.

Στον 21ο γύρο ο Ricciardo εγκατέλειψε από την τέταρτη θέση στο Bus Stop. Το δύσκολο σημείο υποχρέωσε τους αγωνοδίκες να ενεργοποιήσουν το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Στα pit βούτηξαν απευθείας οι Grosjean, Massa, Raikkonen και Verstappen. Όλοι έβαλαν τη μεσαία γόμα με μισό αγώνα να απομένει.

Έναν γύρο μετά το VSC αποσύρθηκε και ο αγώνας ξεκίνησε ξανά.

Τα σύννεφα έδειχναν να πλησιάζουν και όλοι είχαν το νου τους στην πιθανότητα να εμφανιστεί η βροχή λίγο πριν το τέλος του αγώνα και τα ανακατέψει όλα.

Σε αυτό το σημείο του αγώνα βλέπαμε τον Daniil Kvyat να δυσκολεύεται με τα ελαστικά του, τα οποία φορούσε από τον ένατο γύρο. Μπήκε στα pit, τα άλλαξε και βγαίνοντας έγραψε ταχύτερο γύρο. Αξίζει να δούμε τι θα καταφέρει ο Ρώσος, καθώς τα μονοθέσια μπροστά του, σκόπευαν να προσπαθήσουν να πάνε έως το τέλος.

Λίγο πιο πίσω, ο Fernando Alonso ανέβηκε στην 11η θέση.

Στον 30ο γύρο ο Hamilton μπήκε έβαλε ξανά τα μαλακά ελαστικά και βγήκε στην πίστα δεύτερος. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Rosberg, ο οποίος άλλαξε και εκείνος σε μαλακά και το pitstop του ήταν μόλις κατά ένα δέκατο πιο αργό από εκείνο του team mate του. Επέστρεψε στην πίστα 2ος.

Ο Vettel ενημερώθηκε πως τα ελαστικά του είναι σε πολύ καλή κατάσταση, για να φτάσει έως το τέλος. Την ίδια στιγμή από τη McLaren είπαν στον Alonso, ότι η βροχή πλησιάζει. Ο Ισπανός στη συνέχεια, μπήκε στα pits.

Στον γύρο 36, οι μηχανικοί της Toro Rosoo είπαν στον Sainz να επιστρέψει στο γκαράζ, για να εγκαταλείψει.

Πιο μπροστά ο Grosjean, πλησίαζε τον Vettel. Η απόστασή τους τώρα, ήταν στα 2.2 δευτερόλεπτα.

Στον 37ο γύρο, ο Daniil Kvyat προσπέρασε τον Raikkonen και ανέβηκε στην έβδομη θέση. 3 γύρους μετά έκανε το ίδιο με τον Massa για να βρεθεί στην έκτη θέση και ακολούθησε σχεδόν αμέσως ο Sergio Perez. Ο νεαρός της Red Bull, ξεκίνησε 12ος.

Στον 42ο γύρο, το πίσω δεξί ελαστικό του Sebastian Vettel, σχεδόν ανατινάχθηκε. Ο Γερμανός, όχι απλά έχασε το βάθρο αλλά και όλο του τον αγώνα, καθώς θα βρισκόταν εκτός βαθμών.
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ιταλίας





Εικόνα






Τα μονοθέσια ξεκίνησαν το γύρο σχηματισμού. Θυμίζουμε ότι στο πίσω μέρος του grid θα εκκινούσε ο Verstappen, ο οποίος δεν πήρε χρόνο εχθές στις κατατακτήριες. Επίσης θα έπρεπε να μπει στα pit, στους πρώτους 3 γύρους, για εκτίσει ποινή διέλευσης λόγω του συμβάντος κατά το οποίο έχασε το κάλυμμα της μονάδας ισχύος του, το Σάββατο.

Στο πίσω μέρος του grid, βρέθηκαν μετά από ποινές λόγω αλλαγής σε διάφορα σημεία της μονάδας ισχύος τους και οι Ricciardo, Kvyat και Sainz.

Οι περισσότεροι οδηγοί αναμένεται να ακολουθήσουν στρατηγική ενός pitstop. Εκτός των Alonso, Ricciardo, Kvyat και Sainz, όλοι οι υπόλοιποι θα εκκινούσαν με τη μαλακή γόμα της Pirelli.

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν ο Raikkonen έμεινε ακίνητος. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο ατύχημα, καθώς ο Rosberg και ο Bottas κατάφεραν να προσπεράσουν τη «σβηστή» Ferrari . Ο Γερμανός της Mercedes έχασε αρκετά στην εκκίνηση, καθώς 2 Williams και μία Force India βρέθηκαν μπροστά του.

Ο Raikkonen βρέθηκε στη 18η θέση ενώ ο Rosberg στην 6η. Μετά από πολύ λίγο ο Romain Grosjean εγκατέλειψε. Στη συνέχεια και ο team mate του, o Maldonado.

Ο Sainz βρισκόταν ήδη στη δέκατος θέση έχοντας κερδίσει ήδη 7 θέσεις. Σχεδόν αμέσως βρέθηκαν κοντά του και οι Raikkonen και Ricciardo.

Ο Hamilton ήταν ήδη αρκετά μπροστά από τον Vettel, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Massa.

Στον Sainz δόθηκαν 5 δευτερόλεπτα ποινή, καθώς οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως σε κάποια έξοδο του πήρε πλεονέκτημα. Εκτός από την ποινή διέλευσης, άλλαξε και ελαστικά.

Στη συνέχεια ο Hulkenberg ενημέρωσε τη Force India πως άκουγε έναν περίεργο θόρυβο, πιθανώς από την εξάτμιση του.

Ο Rosberg προσπαθούσε για πολλούς γύρους να προσπεράσει τον Bottas, χωρίς να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το χορό των pitstop άνοιξε ο Rosberg. Ακολούθησαν οι Hulkenberg και Massa. Οι μηχανικοί της Williams καθυστέρησαν σε αυτή την αλλαγή, όσο χρειαζόταν η Mercedes. Ο Γερμανός βρέθηκε μπροστά. Αυτός ήταν ο στόχος.

Οι αλλαγές ελαστικών συνεχίστηκαν με τους Verstappen και Ericsson. Λίγο αργότερα οι Bottas, Perez, Vettel, Button και Hamilton.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε, άλλαξε ελαστικά σε 2,7 δευτερόλεπτα και βγήκε στην πίστα παραμένοντας πρώτος.

Ο Raikkonen βρισκόταν στην 4η θέση και είχε μάχη τροχό με τροχό με τον Rosberg. Ο Φινλανδός δεν είχε σταματήσει για ελαστικά. Μπήκε στον 29 γύρο. Παραλίγο να είχαμε και άλλο ατύχημα στην είσοδο του οδηγού της Ferrari, ο οποίος πήγαινε πολύ αργά και ανάγκασε τον Merhi, που ερχόταν ακριβώς πίσω του, σε φρενάρισμα πανικού.

Στο γύρο 31 ο Ricciardo άλλαξε ελαστικά. Θυμίζουμε ότι ο οδηγός της Red Bull ξεκίνησε με τη μέση γόμα γι’ αυτό το λόγο άργησε τόσο πολύ.

Μετά το pitstop του ο Raikkonen, συνέχισε να προσπερνάει το ένα μονοθέσιο μετά το άλλο. Βρισκόταν στη θέση 7 στον γύρο 34.

Η Mercedes ενημέρωσε τον Rosberg ότι τα ελαστικά του Vettel στο προηγούμενο stint έφτασαν σε σημείο μεγάλη φθοράς πολύ νωρίτερα από το κανονικό, άρα ανέμεναν ότι κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε και τώρα. Η συμβουλή του μηχανικού; «Μείνε κοντά, περίμενε και θα επιτεθούμε. Η δεύτερη θέση είναι ακόμα υπαρκτή πιθανότητα».

Πολύ μεγάλος αγώνας και από τον Verstappen. Ο νεαρός, μέχρι τον γύρο 40 είχε κερδίσει 7 θέσεις, έχοντας κάνει τρία pitstop και έχοντας εκτίσει ποινή.

O Hulkenberg έκανε παράπονα στην ομάδα του πως δεν είχε πρόσφυση και δεν ένιωθε γενικά καλά με το μονοθέσιό του. Ο Γερμανός καταδιωκόταν από τον Ericsson για αρκετούς γύρους, και ο οδηγός της Sauber ήταν σχετικά εύκολα εντός ζώνης DRS.

Πιο μπροστά ο Rosberg, έκλεινε τη διαφορά του από τον Vettel με έναν ρυθμό ο οποίος οριακά μπορεί να μας έδινε μάχη για τη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στον 50ο γύρο, εγκατέλειψε τον αγώνα ο Alonso, ο οποίος είχε πολύ καλό ρυθμό σε αυτό το σημείο. Λίγο μετά ο Raikkonen κατάφερε να προσπεράσει τον Perez.

Στον γύρο 51 εγκατέλειψε τον αγώνα και ο Rosberg. Ο Γερμανός πίεζε έτσι ώστε να βρεθεί σε θέση βολής από τον Vettel. Η μονάδα ισχύος του την οποία φορούσε από τον Καναδά, παρέδωσε πνεύμα.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να παίρνει τη νίκη ξεκάθαρα. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Sebastian Vettel και Felipe Massa. Ακολούθησαν οι Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen, Sergio Perez, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Marcus Ericsson και Daniil Kvyat.
Πηγή:msfree.gr - formula1.com


Επόμενος αγώνας στάση του πρωταθλήματος, το grand prix στη Σιγκαπούρη υπό το φως των προβολέων που πραγματοποιείται το τριήμερο, 18-20 Σεπτεμβρίου.


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Σιγκαπούρης 2015



Εικόνα



Μεγάλος νικητής του GP στη Σιγκαπούρη, το οποίο διήρκεσε λίγο πάνω από δύο ώρες, ήταν ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel κάνοντας μία άψογη εμφάνιση. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με Red Bull, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen, επίσης με Ferrari, με τους τρεις πρώτους να τερματίζουν ακριβώς όπως ξεκίνησαν.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα ήταν παρόμοιες με αυτές των προηγούμενων ημερών, με την θερμοκρασία στον αέρα να είναι 30 βαθμοί Κελσίου και 37 βαθμοί στο οδόστρωμα, δύο περισσότεροι από εχθές.

Μετά το πράσινο φως της εκκίνησης, η πρώτη εξάδα οδηγών δεν άλλαξε καμία θέση. Η μοναδική ατυχία στην εκκίνηση ήταν η αδυναμία του Max Verstappen να εκκινήσει την Toro Rosso του, με αποτέλεσμα οι κριτές να μεταφέρουν το μονοθέσιο του στα pit και να εκκινεί μετέπειτα από εκεί.

Μη έχοντας περάσει τρεις γύροι ο Sebastian Vettel είχε ήδη πάρει τρία δευτερόλεπτα διαφορά, από τον δεύτερο Ricciardo και τέσσερα από τον τρίτο Kimi Raikkonen, με τον ρυθμό του Γερμανού να ήταν καταιγιστικός. Από την άλλη ο Lewis Hamilton παρέμενε στην πέμπτη θέση όντας 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Daniil Kvyat. Μία θέση πίσω από τον Βρετανό πρωταθλητή ήταν ο Nico Rosberg, ο οποίος περισσότερο νοιαζόταν τι κάνει ο έβδομος, Valtteri Bottas, παρά ο Lewis Hamilton και αυτό γιατί ο Φιλανδός ήταν μόλις 0.7 δευτ. πίσω του.

Ο ρυθμός του Sebastian Vettel ήταν τέτοιος που θύμιζε εποχές Red Bull, καθώς η διαφορά του με τον δεύτερο ήταν στον έκτο γύρο στα 5,2 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να έχει την δυνατότητα να κάνει μία μικρή συντήρηση ελαστικών, καθώς ο δεύτερος Ricciardo μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργός περίπου τον γύρο από τον Γερμανό πρωταθλητή της Ferrari.


Αθόρυβο αγώνα μέχρι εκείνο είχε κάνει ο Kimi Raikkonen, o οποίος με σταθερό ρυθμό είχε φτάσει στο 1,4 πίσω από τον δεύτερο Ricciardo έχοντας βλέψεις για κάτι περισσότερο. Μπαίνοντας στον 10ο γύρο η πρώτη δεκάδα ήταν με την σειρά η εξής: Vettel, Ricciaedo, Raikkonen, Kvyat, Hamilton, Rosberg, Bottas, Massa, Hulkenberg και Rerez.

Πολύ νωρίς και μόλις στον 10ο γύρο ο Romain Grosjean με την Lotus ανοίγει τον χορό των pit stop. Οι υπόλοιποι αναμένονται όπως ανέφερε η Pirelli σε tweet της στον 16-17 γύρο. Παρά όμως την ενημέρωση αυτή, οι Maldonado, Alonso, Sainz μπαίνουν άμεσα στα pit με τον Ισπανό να προσπερνά τους άλλους δύο στα pit.

Φτάνοντας στον 13ο γύρο, και μετά την έξοδο του Felipe Massa από το καθιερωμένο του pit stop, o Βραζιλιάνος στην στροφή 2 χτύπησε με τον Nico Hulkenberg, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο Γερμανός οδηγός. Oι αγωνοδίκες εφάρμοσαν τον Virtual Safety Car, με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να μπουν άμεσα στα pit για τη πρώτη τους αλλαγή ελαστικών

H κατάταξη μετά το VSC και έχοντας μπει στον 14 γύρο ήταν με την σειρά Vettel, Ricciaedo, Raikkonen, Hamilton, Rosberg, Kvyat, Bottas, Nasr και Massa. Κερδισμένοι του VSC ήταν οι δύο πιλότοι της Mercedes οι οποίο κέρδισαν μία θέση με τον Daniil Kvyat να χάνει δύο θέσεις.


Έναν γύρο αργότερα οι αγωνοδίκες βγάζουν το κανονικό Safety Car στην πίστα εξαιτίας των πολλών θραυσμάτων που υπήρχαν στην πίστα. Οι διαφορές μεταξύ όλων των οδηγών εκμηδενίστηκαν και ο αγώνας ουσιαστικά ξεκίνησε και πάλι από την αρχή.

To αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε εκτός πίστας στον 18ο γύρο, με τον Vettel να διατηρεί εύκολα την θέση, όπως και οι υπόλοιποι οδηγοί, δείχνοντας ότι κανένας δεν ήθελε να ρισκάρει, με τα ελαστικά τους να είναι σε μη επιθυμητή θερμοκρασία. Με την επανέναρξη του αγώνα ο Carlos Sainz είχε προβλήματα με το κιβώτιο του, με αποτέλεσμα να πέσει στην τελευταία θέση. Ο Lewis Hamilton ειδοποιήθηκε από την ομάδα του να διαφυλάξει τα ελαστικά του μήπως και κάνει ένα pit stop λιγότερο, με τους τρεις πρώτους (Vettel, Ricciardo και Raikkonen) να είχαν σχηματίσει ένα τραινάκι και τον Hamilton να αναφέρει στην ομάδα του ότι ο Γερμανός οδηγός της Ferrari καθυστερεί τον Daniel Ricciardo.

Κάπου εκεί, οι αγωνοδίκες θεώρησαν υπεύθυνο για το ατύχημα που συνέβη μεταξύ Massa και Hulkenberg, τον δεύτερο και εξαιτίας αυτού του έδωσαν ποινή τριών θέσεων για το επόμενο GP το οποίο θα γίνει την άλλη εβδομάδα στην Ιαπωνία.

Έχοντας κάνει 25 από τους 61 γύρους ο Vettel φαίνεται να μην έχει τον ρυθμό αγώνα που είχε πριν το SC. Ταχύτερος εκείνη την στιγμή ήταν ο Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να μειώνει σιγά σιγά την διαφορά του από τον τρίτο Kimi Raikkonen. Στην ενδέκατη θέση είχε βρεθεί ο Fernando Alonso o οποίος είχε ευνοηθεί από τo SC και αυτό διότι είχε μπει νωρίτερα στα pit.


Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε και αναφέρομαι στον Lewis Hamilton, ο οποίος σε team radio ενημέρωσε την ομάδα του ότι έχανε δύναμη από τον κινητήρα του. Ο Βρετανός οδηγός εξαιτίας αυτού έχασε αρκετές θέσεις με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει από την 4η θέση στην 10η μέσα σε ένα γύρο. Την ίδια στιγμή ο Sebastian Vettel πάτησε το πόδι στο πάτωμα με αποτέλεσμα η διαφορά του με τον δεύτερο Daniel Ricciardo να ανοίξει στα 4 δευτερόλεπτα.

Στον 29ο γύρο ήρθε η στιγμή να κάνουν το δεύτερο pit stop τους οι Maldonado και Alonso, με τους δύο οδηγούς να φορούν την μαλακή γόμα. Ο 31ο γύρος ήταν και ο τελευταίος για τον Felipe Massa ο οποίος εγκατέλειψε πιθανόν από κιβώτιο (έμπαινε νεκρά χωρίς να το θέλει σε πολλά διαστήματα του γύρου).

Εξαιρετικά φαίνεται να τα πηγαίνουν μέχρι τον 32ο γύρο οι δύο McLaren με τον Alonso και Button να είναι στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Οι οδηγοί της Βρετανική ομάδας έκαναν ένα μοναχικό αγώνα εκείνη την στιγμή, μιας και ο 8ος Felipe Nasr ήταν 2,5 δεύτερα μπροστά από τον Ισπανό, με τη διαφορά των δύο teammate ήταν 2 δεύτερα και η διαφορά του Jenson Button με τον 10ο στα 7 δευτερόλεπτα.

Ο 34ος γύρος χαρακτηρίστηκε ως ο γύρος εγκαταλείψεων μιας και ο Hamilton δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα με τον κινητήρα του. Επίσης εγκατέλειψε, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση, ο Fernando Alonso, και μετέπειτα έγινε γνωστό ότι εγκατέλειψε λόγο υπερθέρμανσης του κιβωτίου ταχυτήτων.


Στον 37ο γύρο είχαμε ίσως το περιστατικό του αγώνα με το SC να βγαίνει εξαιτίας της ανενόχλητη εισόδου ενός θεατή στην πίστα. Άμεσα οι ομάδες έκαναν το δεύτερο pit stop τους, με την Ferrarri να βάζει τους δύο οδηγούς της τον ένα πίσω από τον άλλο, φορώντας τους την μαλακή γόμα. Κερδισμένος των pit stop ήταν ο Valtteri Bottas ο οποίος από 6ος, ανέβηκε μία θέση κερδίζοντας την 5η από τον Daniil Kvyat.

Έχοντας κάνει το δεύτερο pit stop τους όλοι οι οδηγοί διαφαίνονταν ότι όσοι φορούσαν την μαλακή γόμα ότι θα έφταναν μέχρι το τέλος του αγώνα χωρίς να κάνουν άλλη στάση στα pit. Το αυτοκίνητο ασφαλείας επέστρεψε στα pit στον 41ο γύρο με την κατάταξη να μην αλλάζει, όμως είχαμε ένα νέο περαστικό. Οι Maldonado και Button συγκρούστηκαν, με τον Βρετανό να χτυπάει την αεροτομή του το πίσω μέρος του οδηγού της Lotus και να χάνει μέρος της εμπρός αεροτομή. Ο Βρετανός δεν εγκατέλειψε καθώς ήταν κοντά στα pit καταφέρνοντας να αλλάξει την πτέρυγα φορώντας ταυτόχρονα την πολύ μαλακή γόμα.

Η μάχη είχε εστιαστεί στο τέλος της δεκάδας μιας και οι δύο Toro Rosso των Verstappen και Sainz φορούσαν την πολύ μαλακή γόμα κάτι που τους επέτρεπαν να κινούνται ταχύτερα από τον Romain Grosjean, που ήταν στην 8η θέση. Τον Γάλλο οδηγό κατάφερε να περάσει στον 47ο γύρο ο νεαρός Ολλανδός κάτι που πέτυχε και ο Sainz στις αρχές του επόμενου, με τον Ολλανδό να κάνει άλλον ένα εξαιρετικό αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, ο Sebastian Vettel είχε σταθερή διαφορά τριών δευτερολέπτων με τον Daniel Ricciardo για την μάχη της πρώτης θέσης, με τον Αυστραλό να είχε επίσης διαφορά τριών δευτερολέπτων με τον τρίτο Kimi Raikkonen.

Ο Max Verstappen εκμεταλλευόμενος τα ελαστικά του, αλλά το νεανικό του πάθος, είχε πλέον κολλήσει πίσω από τον Sergio Perez γλυκοκοιτάζοντας την 7η θέση του Μεξικανού. Η δεύτερη εγκατάλειψη για την McLaren ήρθε στον 54ο γύρο, με τον Jenson Button να εγκαταλείπει και αυτός από κιβώτιο ταχυτήτων. Άλλη μία απογοητευτική εμφάνιση για την δεύτερη ιστορικότερη, βάση αποτελεσμάτων, ομάδα της F1. Πρόβλημα στο κιβώτιο και για τον Veltteri Bottas, με την Williams να του εφιστά την προσοχή.

Έχοντας μπει στον τελευταίο γύρο η ομάδα της Toro Rosso έδωσε οδηγία στον Max Verstappen να αφήσει τον Carlos Sainz να περάσει και να πάρει την 8η θέση κάτι που όμως δεν έκανε ποτέ. Η καρό σημαία έπεσε με τον Sebastian Vettel να κερδίζει τον αγώνα και την Ferrari να κάνει και πάλι το 1-3 όπως εχθές στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.
Πηγή:Autoblog.gr


Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ιαπωνίας


Νικητής στο grand prix της Σουζούκα αναδείχθηκε ο Hamilton. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Rosberg και Vettel. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Raikkonen, Bottas, Hulkenberg, Grosjean, Maldonado, Verstappen και Sainz.

Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στην γραμμή εκκίνησης τερματισμού της, για άλλη μία μέρα, κατάμεστης πίστας της Σουζούκα. Από τα pit θα εκκινούσε ο Kvyat, μετά το χθεσινό του ατύχημα.

Τα φανάρια έσβησαν και η εκκίνηση δόθηκε. Οι Mercedes έφυγαν πολύ καλά και οδήγησαν τροχό με τροχό για αρκετό διάστημα. Νικητής της εσωτερικής μονομαχίας, ήταν ο Hamilton.

Πιο πίσω συγκρούστηκαν ελαφρά οι Massa και Ricciardo. Ελαφρά μεν, αρκετά δε ώστε να έχουν και οι δύο κλατάρισμα και να μην φτάσουν εύκολα μέχρι τα pits.

Ο Perez βρέθηκε κατευθείαν στην 18η θέση έχοντας εμπλακεί σε τζαρτζάρισμα το οποίο τον έβγαλε προς στιγμήν, εκτός πίστας.

Παρά το ότι οι δύο McLaren έφυγαν καλά, έδειχναν να υποφέρουν στην ευθεία. Πανεύκολη υπόθεση για τους Sainz και Nasr-Verstappen, να προσπεράσουν τους Alonso και Button αντίστοιχα, στον έκτο γύρο. Ο Ισπανός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μοιράστηκε την πίκρα του από τον ασύρματο της McLaren με όλους μας: «Είναι σαν να οδηγώ στον πάγο. Με προσπέρασαν στις ευθείες σαν να είμαστε GP2. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ…»

Κατά τα άλλα, από τη Mercedes ζήτησαν από τον Nico Rosberg, να κάνει κράτει στην προσπάθειά του να προλάβει τον Bottas, λόγω υψηλών θερμοκρασιών στη μονάδα ισχύος του.

Στο γύρο 9 ο Kvyat μπήκε στα pit και έβαλε τα σκληρά ελαστικά. Λίγο μετά, οι Alonso και Verstappen. Στη συνέχεια, οι Nasr, Button, Bottas, Grosjean, Maldonando και Vettel. Ακολούθησαν οι Ericsson, Raikkonen και Sainz.

Μετά το pitstop του Rosberg, αποδείχθηκε πως η απόφαση της Williams να τραβήξει τον Bottas για αλλαγή ελαστικών νωρίς, ήταν σωστή. Λίγο μετά τον Γερμανό, άλλαξε ελαστικά και ο Hamilton. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, επέλεξε τη μεσαία γόμα της Pirelli, σε αντίθεση με τον team mate του και τον Vettel.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι της Ferrari ενθάρρυναν τον Vettelο οποίος άνοιξε τη διαφορά του από τον Rosberg στα 2.3 δευτερόλεπτα.

Ο Verstappen προσπέρασε πολύ εύκολα τον Alonso, ο οποίος συνέχισε να φωνάζει στο team radio.

Ο Carlos Sainz άφησε ένα μεγάλο κομμάτι από το εμπρός ρύγχος του εντός της πίστας. Το σημείο ήταν δύσκολο, αλλά εκτός αγωνιστικής γραμμής.

Ο Rosberg, μπήκε στα pit, έβαλε καινούργια σκληρά ελαστικά όπως και ο Vettel λίγο μετά. Η στρατηγική δούλεψε εδώ για τη Mercedes. Ο Γερμανός, βρέθηκε μπροστά από τον Vettel.

Ο Hamilton, έκανε ένα pitstop αστραπή, ενώ ο team mate του έγραφε τον ταχύτερο γύρο.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τον Stevens για υπέρβαση ορίου ταχύτητας στο pitlane και πήρε πέντε δευτερόλεπτα ποινή.

Ο Kvyat είπε πως δεν έχει καθόλου φρένα στα chicane, ενώ στον 51ο γύρο εγκατέλειψε ο Nasr.

Ο Lewis Hamilton πήρε την καρό σημαία χωρίς επι της ουσίας να ενοχληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα. Μαζί του στο βάθρο, ανέβηκαν οι Nico Rosberg και Sebastian Vettel. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Pastor Maldonado, Max Verstappen και Carlos Sainz.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2015

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ρωσίας


Εικόνα


Νικητής του επεισοδιακού αγώνα της Ρωσίας, αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Vettel και Perez. Ακολούθησαν οι Massa, Raikkonen, Kvyat, Nasr, Maldonado, Button, και Alonso

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του ρωσικού grand prix στην πίστα του Σότσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Carlos Sainz θα εκκινήσει κανονικά. Ο Fernando Alonso θα εκκινήσει τον 250ο αγώνα της καριέρας του, ενώ η Mercedes μπορεί να κλειδώσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αρκεί να πάρει 3 βαθμούς περισσότερους από τη Ferrari.

Όλοι οι οδηγοί της δεκάδας παρατάχθηκαν με την πολύ μαλακή γόμα. Το race control, δίνει 10% πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αναμένεται οι περισσότεροι οδηγοί να τρέξουν με στρατηγική ενός pitstop, γεγονός που δεν αναιρεί την πιθανότητα κάποιοι να πάνε σε δύο.

Μετά το γύρο σχηματισμού όλα είναι έτοιμα.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Rosberg έφυγε καλά. Σύγκρουση μεταξύ των Hulkenberg και Ericsson στη δεύτερη στροφή. Κίτρινη σημαία και safety car. Τα replay μας έδειξαν πως ο οδηγός της Force India έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, έκανε τετακέ και οι Ericsson και Verstappen που ακολουθούσαν δεν είχαν καθόλου χώρο για να τον αποφύγουν.

Μεγάλος κερδισμένος στην εκκίνηση ο Raikkonen. Βρέθηκε στην τρίτη θέση αμέσως.

Ο Grosjean έδειχνε να έχει πρόβλημα. Μπήκε στα pit. Πολύ αργή αλλαγή σε μαλακά για το Γάλλο. Λίγο μετά μπήκε και ο Verstappen, μετά από κλατάρισμα που είχε κατά το συμβάν. Αλλαγή εμπρός ρύγχους και μαλακά ελαστικά και για τον οδηγό της Red Bull.

Στον 4ο γύρο ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά με τον Bottas να παίρνει το slipstream από τον Raikkonen και να τον προσπερνά κατευθείαν για την τρίτη θέση.

Λίγο μετά ο Rosberg είπε στο team radio πως έσπασε το πετάλι του γκαζιού του. Λίγο μετά από φοβερά γρήγορη μείωση της απόστασης από τον ομόσταβλό του που ακολουθούσε, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε μπροστά. Σε χρόνο ρεκόρ, ο Rosberg έχασε άλλες τρεις θέσεις, από τους Bottas, Raikkonen και Vettel. Ο Γερμανός επέστρεψε στο γκαράζ του και εγκατέλειψε τον αγώνα στον όγδοο γύρο.

Μετά από οδηγία της ομάδας στον ασύρματο του Hamilton, ότι το θέμα εξοικονόμησης καυσίμου πηγαίνει καλά, ο πρωταθλητής άνοιξε κατευθείαν τη διαφορά του.

Οι κίτρινες σημαίες και το αυτοκίνητο ασφαλείας έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στην πίστα στον δωδέκατο γύρο. Ο Grosjean χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα στον τοίχο, στη στροφή 3. Ευτυχώς παρά την καταστροφή του μονοθεσίου, ο Γάλλος βγήκε από το κόκπιτ απευθείας.

Οι Perez, Ricciardo, Sainz και Button βούτηξαν κατευθείαν στα pit. Λίγο μετά, οι Alonso, Merhi και Stevens..

Οι άνθρωποι των ομάδων, ενημέρωναν συνεχώς τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στο σημείο του ατυχήματος.

Στο γύρο 17 το SC αποσύρθηκε. Καλή επανεκκίνηση από τον Hamilton, ενώ πιο πίσω η μάχη μεταξύ των οδηγών της Ferrari είχε πάρει φωτιά. Ακόμα πιο πίσω ο Perez επιτέθηκε απευθείας στον Maldonado.

Ο Vettel πλησίαζε τον Bottas, ο οποίος παραδεχόταν απώλεια ταχύτητας σε κάθε γύρο. Η Ferrari λέει στο Γερμανό να πιέσει. Λίγο μετά ο Bottas μπήκε στα pit. Επέστρεψε ενδέκατος.

5 γύρους μετά και ενώ ο Bottas είχε μπλέξει σε κίνηση και είχε κερδίσει μόλις μία θέση, ο Vettel μπήκε στα pit. Επέστρεψε 6ος.

Λίγο μετά ο Hamilton μπήκε, άλλαξε ελαστικά, βγήκε. Η πρωτιά του, δεν απειλήθηκε ποτέ. Την ίδια στιγμή, ο Kvyat βρισκόταν στη δεύτερη θέση, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει ελαστικά.

Στον 34ο γύρο ο Button ενημέρωσε την McLaren, πως αντιμετωπίζει προβλήματα στις αλλαγές των ταχυτήτων. Στη συνέχεια είπαν στον Alonso πως ο αγώνας του είναι εναντίον του Massa. «Μου αρέσει το χιούμορ σας», απάντησε ο Ισπανός.

O Massa σε 3 γύρους Προσπέρασε αμφότερους τους οδηγούς της McLaren και βρέθηκε στην ένατη θέση.

Ο Hamilton έκανε ακόμα έναν ταχύτερο γύρο, γράφοντας ρεκόρ γύρου για την πίστα. Ο Βρετανός είχε ξεκάθαρη διαφορά 12.9 δευτερόλεπτα από τον Vettel.

Μάχη τροχό με τροχό από τους Bottas και Raikkonen. Ο οδηγός της Williams κατάφερε να παραμείνει μπροστά, όχι με ιδιαίτερη ευκολία.

Μετά από τετακέ του Sainz στην στροφή 10, ο Sainz επέστρεψε στην πίστα οδηγώντας πολύ αργά. Λίγο μετά, πάρκαρε και εγκατέλειψε. 2 γύρους μετά, ο Ricciardo επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του, αφού ενημέρωσε πως τα φρένα του τελείωσαν.

Μία επαφή του Raikkonen με τον Bottas στη στροφή 4, βοήθησε τον Perez να ανέβει στην τρίτη θέση.

Χωρίς άλλα ζητήματα ο αγώνας έφτασε στο τέλος του. Ο Lewis Hamilton, κέρδισε στο Σότσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μαζί του στο βάθρο, ανέβηκαν οι Sebastian Vettel και Sergio Perez.

Τη δεκάδα, συμπλήρωσαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat, Felipe Nasr, Pastor Maldonado, Jenson Button και Fernando Alonso.

Μετά από ποινή που δόθηκε στον Kimi Raikkonen μετά το τέλος του αγώνα, λόγω του συμβάντος στον 53ο γύρο, η Mercedes πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Πηγή:msfree.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”