Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με το Ελληνικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου

Δημοσίευση από Johnny »

Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου


Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών αναμένεται να φιλοξενήσει το 2017 η Ρόδος. Πρόκειται για την αναβίωση του ιστορικού σιρκουί στους δρόμους της πόλης που έχει να διεξαχθεί από το 1971.

Ο αγώνας της Ρόδου θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου 2017 - Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Ήδη το σωματείο «Διέλπις ΠερίΑγώνων» έχει πραγματοποιήσει μελέτη σχετικά με τον αγώνα και έχει συναντηθεί με ανθρώπους της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και φορείς του νησιού (ξενοδόχους κ.λπ.). Σκοπός της διοργάνωσης είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας υψηλού επιπέδου και να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές, όπως και την αφρόκρεμα οδηγών από την Ελλάδα αλλά και ορισμένους από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, το σιρκουί πόλης θα διεξαχθεί γύρω από το Κάστρο, με το μήκος της διαδρομής να αγγίζει σχεδόν τα 4.7 χιλιόμετρα. Ένα από τα στοιχεία που έχει δοθεί μεγάλη έμφαση αφορά την ασφάλεια, οδηγών και θετών και αυτός είναι και ο λόγος που θα γίνουν αρκετές τροποποιήσεις συγκριτικά με τον αγώνα του παρελθόντος.

Δείτε πλάνα από παλαιότερους αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο...


youtube:Αγώνες Ταχύτητας Ρόδος 1971-1978-1979

Στόχος η πίστα!
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει ιδιαίτερη αξία για την Ρόδο. Το νησί έχει μεγάλη ιστορία, πολλούς λάτρεις και γνώστες του αντικειμένου. Είναι μια συζήτηση που γίνεται αρκετά χρόνια. Στόχος μας είναι η Ρόδος να αποκτήσει το δικό της αποτύπωμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Για την επίτευξή του προχωράμε βήμα – βήμα, σοβαρά και μεθοδικά. Ξεκινάμε από το σιρκουί της Ρόδου, την αναβίωσή του με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και κανόνες, για να φτάσουμε στον πιο μακρινό και πιο φιλόδοξο στόχο, να αποκτήσει η Ρόδος μια πίστα για διεθνείς αγώνες ταχύτητας».

Σάρκα και οστά...
Από την μεριά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος μας, μετά από πολλά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά. Πιστεύω ακράδαντα ότι, όταν κάποιοι θέλουν, μπορούν.

Και η βούληση της Περιφέρειας είναι δεδομένη Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε επιτυχία. Τα οφέλη θα είναι μεγάλα για την Ρόδο , την Δωδεκάνησο και τη χώρα συνολικά».

Πάνω από όλα η ασφάλεια
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου Διέλπις ΠερίΑγώνων Θανάση Παπαθεοδώρου ο οποίος τόνισε: «Πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης βασισμένο στην παλαιά διαδρομή με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις και διαφορές τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που απαιτεί ένας τέτοιος αγώνες, δηλαδή μπάρες, ελαστικά κ.λπ.

Η Περιφέρει αναλαμβάνει να τροποποιήσει και βελτιώσει σημεία της πόλης που αφορούν την διαδρομή. τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και τις κατηγορίες των αγωνιστικών οχημάτων που θα λάβουν μέρος».

Το δυστύχημα
Αγώνας στη Ρόδο έχει να διεξαχθεί από το 1971. Εκείνη τη χρονιά και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μεϊμαρίδης, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Μαύρος» σκοτώθηκε με Alfa Romeo όταν έπεσε πάνω στο τοίχοι κάστρο της πόλης. Ο Μεϊμαρίδης καταγόταν από εύπορη και γνωστή οικογένεια, που είχε στην ιδιοκτησία της την εταιρεία «Άκρον-Ίλιον-Κρυστάλ». Το δυστύχημα αυτό ήταν και η αφορμή να σταματήσουν από την επόμενη χρονιά οι αγώνες πόλεων.
Πηγή:zougla.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Τὰ μέτρα ἀσφαλείας νὰ δοῦμε. Μὴν τύχει σὲ κανέναν θεατὴ νὰ τοῦ ἔρθει «τὸ ἀμάξι καπέλο».
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου

Δημοσίευση από Johnny »

Rhodes Circuit : Να γιατί βρίσκεται σε άλλη διάσταση η εκδήλωση

Κερδίζει τις εντυπώσεις η οργανωτική επιτροπή της αναβίωσης του Rhodes Circuit που έχει αγκαλιάσει έξυπνα η τοπική αυτοδιοίκηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο.

Συγκριμένα οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με την οργανωτική επιτροπή και τους Ρόδιους οδηγούς διοργανώνουν μια εκδήλωση το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου στη διαδρομή του αγώνα.

Μάλιστα έχουν προσκαλέσει και τα μέλη SpeedSector για το test event, όπως το ονομάζουν.

Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά, που οδηγοί super sars όπως Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Maserati θα οδηγήσουν στο ιστορικό Rhodes Circuit.

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, 14-15 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν με την είσοδο ιππέων του Ιππικού Ομίλου Ρόδου Κάδμος. Η εμφάνιση των ιππέων λίγο πριν την είσοδο των ισχυρών αυτοκινήτων θα σηματοδοτήσουν και την έναρξη του test event, με έντονο μάλιστα μεσαιωνικό χρώμα που θα χαρούν οι επισκέπτες του νησιού.

Τα δυνατά και γρήγορα αυτοκίνητα, θα πραγματοποιήσουν μετά από μισό αιώνα το γύρο της θρυλικής διαδρομής, δίνοντας αγωνιστικό χρώμα στο πανέμορφο Μεσαιωνικό Κάστρο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Mετά το γύρο στην ιστορική διαδρομή τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν σε ειδικό χώρο στην πλατεία δημαρχείου όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να τα θαυμάσουν από κοντά.

Να αναφέρουμε επίσης οτι τα αυτοκίνητα θα διασχίσουν τους δρόμους της Παλαιάς Πόλης και θα περάσουν από την πλατεία που βρίσκεται το Παλάτι των Ιπποτών και θα συνεχίσουν μέχρι την αρχόντισσα της Ρόδου, τη Λίνδο.

Να λοιπόν γιατί αυτό το σιρκουί της Ρόδου δεν θα είναι ίδιο με ότι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει κέφι, μεράκι, όρεξη και όραμα στην όλη οργάνωση.
Πηγή:του Γιάννη Σταυρόπουλου - motori.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνικό Πρωτάθλημα...”