Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη που μπήκε στο κατάστημά του στη Δράμα

Εικόνα

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας 79χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 79χρονος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα έναν 30χρονο όταν αντιλήφθηκε πως με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν το κατάστημά του.

Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε και ο 79χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

29/10/2017
Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/2017/10/29 ... 12800.html


οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Δράμα: «Ήμουν σε άμυνα», λέει ο 79χρονος που σκότωσε διαρρήκτη

Εικόνα

Ο ηλικιωμένος ισχυρίζεται ότι, όταν τον είδε ο διαρρήκτης έστρεψε εναντίον του όπλο που είχε κι εκείνος πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε - Είχε ξανασκοτώσει διαρρήκτη το 1996 και είχε αθωωθεί


Συγκλονισμένη, όσο και διχασμένη, είναι η τοπική κοινωνία στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, μετά το φονικό που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ένας 79χρονος τραυμάτισε θανάσιμα 30χρονο Ρομά που επιχείρησε να διαρρήξει το αργυροχρυσοχοείο που διατηρούσε στην περιοχή.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα σε συνεργασία με τουλάχιστον έναν συνεργό διέρρηξαν το κατάστημα, ο δράστης αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και από το μπαλκόνι του πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 30χρονο, σκοτώνοντάς τον. Οι περίοικοι που άκουσαν τον κρότο του πυροβολισμού και βγήκαν από τα σπίτια τους, είδαν τον ηλικιωμένο να κρατάει ακόμη το όπλο.

Εικόνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o 79χρονος ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 29χρονο. «Ήμουν σε άμυνα, οι διαρρήκτες είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο το οποίο το έστρεψαν εναντίον του» είπε ο δράστης απολογούμενος στους αστυνομικούς.

Αρκετοί είναι εκείνοι που στηρίζουν την αυτοδικία στην οποία προχώρησε ο δράστης, τονίζοντας μάλιστα ότι με τόσες διαρρήξεις και με την αστυνομία να μην μπορεί να αντεπεξέλθει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τους κατοίκους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ο 79χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 79χρονος αργυροχρυσοχόος είχε πέσει θύμα απόπειρας κλοπών και στο παρελθόν, με χαρακτηριστικότερο το περιστατικό απόπειρας κλοπής που έγινε σε βάρος της οικογένειάς του το 1996, όταν ευρισκόμενος ενώπιον διαρρηκτών είχε πυροβολήσει και πάλι τον δράστη σκοτώνοντάς τον. Για την υπόθεση εκείνη αθωώθηκε διότι θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Εικόνα

Αναλυτική η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα έχει ως εξής:

Συνελήφθη 79χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη στις 29-10-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 79χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, ένας 30χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν το κατάστημα του 79χρονου. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον 79χρονο, ο οποίος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

30/10/2017
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article ... diarrikti/
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από rasPUTIN »


http://www.youtube.com/watch?v=tmND0VlVojA
79χρονος ιδιοκτήτης χρυσοχοείου πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη



http://www.youtube.com/watch?v=FG-yTe3Rkaw
«Ημουν σε άμυνα - Δεν ήθελα να σκοτώσω» η κατάθεση του 79χρονου (Ε, 30/10/17)
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Κάποιος «ἔξυπνος» θὰ βρεθεῖ νὰ πεῖ ὄτι ἡ ζωὴ εἶναι πολυτιμότερη ἀπὸ τὰ ὐλικὰ ἀγαθά. Λοιπόν, θὰ πῶ τὸς ἐξής; τὰ κοσμήματα ποὺ εἶχε ὁ συμπολίτης μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ κάποια ὐλικὰ ἀγαθά, κατώτερα τῆς ἀνθρωπίνου ζωῆς. ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ. Ὁ ἄνθρωπος γιατὶ δούλευε μιὰ ζωή; Γιὰ νὰ ἔρθουν δυὸ τσογλάνια καὶ νὰ τοῦ ἀρπάξουν σὲ μιὰ ὤρα ὅτι αὐτὸς ἔφτιαξε σὲ μιὰ ζωή; Ἐργαζόταν μισὸ αἰῶνα γιὰ νὰ πεθάνει ἄφραγκος;
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6638
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από MacPap »

Συμφωνώ με Haridimos.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από Johnny »

Και εγω θα συμφωνήσω με τον Haridimos. Θα συμπληρώσω οτι οταν κάποιος φθάνει στο σημείο να μην σέβεται τον κόπο και την περιουσία καποιου αλλου και αποφασίσει να πραξει ληστεία, τότε ειναι αποφασισμένος για ολα ακόμα και για θάνατο. Αυτός που αιφνιδιάζεται ειναι αμυνόμενος και θα επρεπε να τον προστατεύει ο νόμος και οχι να τον κατηγορεί για το ενδεχόμενο να σκοτώσει κάποιον οταν κινδυνεύει.
Μου αρέσει που βγήκαν οι συγγενείς του ληστή και τον κατηγορούσαν.

Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Το πρόβλημα δεν είναι πλέον οι ληστείες ή οι κλοπές ως κόστος. Μπορεί στον συγκεκριμένο να κόστιζε ακριβά, σε έναν άλλο φτηνά, σε άλλον λίγο περισσότερο. Τα αντικείμενα στην ζωή μας έχουν 3 είδη αξιών: α) πραγματική, β) χρηστική, γ) συναισθηματική. Είχα δώσει ένα παράδειγμα παλαιότερα λέγοντας για την σημαία. Πραγματική αξία 10€, όσο το πανί. Χρηστική αξία κοντά στο μηδέν. Το πολύ πολύ να την κάνεις σεντόνι να σκεπαστείς. Συναισθηματική αξία, όμως; Για άλλον μηδενική, για άλλον τεράστια. Η εγκληματικότητα πλέον χτυπάει, δυστυχώς, στην συναισθηματική αξία τους περισσότερους από εμάς. Και να μπεις στο σπίτι μου δεν θα βρεις τίποτε να κλέψεις, πραγματικά δεν έχω κάτι αξίας. Το γεγονός, όμως, ότι μπήκες, ότι είσαι παρείσακτος, ότι μου παραβιάζεις την οικογένεια, το άσυλό μου, την δική μου γωνιά μετράει περισσότερο κι από το κινητό που θα πάρεις ή την τηλεόραση που ενδεχομένως να βρεις. Το γεγονός ότι οι άλλοι έκαψαν με το σίδερο μια γυναίκα για 50-100€ μετράει περισσότερο, ακόμη κι από το αν έπαιρναν 1.000.000€ γιατί το να βρεις την μάνα σου καμμένη ή το άσυλό σου κατεστραμμένο σε σημαδεύει για ολόκληρη την ζωή σου. Το θράσος των εγκληματιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο γιατί τους προστατεύει ο νόμος*. Αλλά και προστασία να μην έχουν, έχουν την βεβαιότητα ότι θα είναι έξω σε λίγο, οπότε αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι οι περισσότεροι να αποδέχονται μοιρολατρικά τον ρόλο τους στην κοινωνία, που είναι αυτός του ανθρώπου που εργάζεται για να τον ληστέψει ο δυνατός και φίλος (βάσει της προστασία που του παρέχεται) των κρατούντων. Υπάρχουν, όμως, και μερικοί που δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση και αντιδρούν βίαια, έχοντας συνήθως και την τοπική κοινωνία πίσω τους. Αυτό έγινε στην περίπτωση της Δράμας και είναι πολύ πιθανόν, αν δεν αλλάξει κάτι, το φαινόμενο να γενικευτεί καθώς τελευταία παρατηρούνται εκπληκτικά και πρωτόγνωρα πράγματα για το κράτος μας: δολοφονίες για ελάχιστα ποσά, συμβόλαια θανάτου, ληστείες με βιαιοπραγίες για γελοία ποσά κτλ.

Ευχαριστώ.

* Στο σπίτι έχουμε κάμερες και συναγερμούς παντού. Έρχεται ο τύπος και αρχίζει να κόβει τις σωληνώσεις του αερίου κάπου στις 3:00. Ανάβουν αυτόματα τα φώτα, καταγράφουν οι κάμερες πρόσωπο, αυτός απτόητος και απαθής. Παίρνει τις σωληνώσεις και φεύγει. Έρχεται η ΕΛ.ΑΣ. και τον πιάνει στο από κάτω στενό με τις σωλήνες στην πλάτη. Μέσα ο κύριος. Περνάνε μερικοί μήνες και έρχεται 2ος, αυτή την φορά Έλληνας. Αρχίζει να κόβει κι αυτός, αλλά στο κάτω μέρος είναι κομμένες από τον προηγούμενο. Έτσι, φτάνει στον 1ο όροφο και χτυπάει ο συναγερμός στο μπαλκόνι. Η αδελφή μου παίρνει τα παιδιά και κλείνονται στην τουαλέτα. Ο γαμπρός μου παίρνει την καραμπίνα και τον περιμένει να μπει μέσα. Όλη την ώρα τον βλέπουν από την τηλεόραση (είπαμε, υπάρχουν κάμερες παντού) που κόβει τις σωληνώσεις. Έχουν ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ., αυτοί έρχονται μετά από μισή ώρα, αφού ο τύπος έχει φτάσει μέχρι το 2ο όροφο κόβοντας. Τον έπιασαν πάλι στο επόμενο στενό, όταν κουβαλούσε τους σωλήνες. Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά ο άνθρωπος ήταν γείτονας, έμενε στην επόμενη γωνία. Αφού κλέβουν όλοι, είπε, θα πάρω κι εγώ τα πάντα, ό,τι βρω το κλέβω, δεν με ενδιαφέρει τίποτε. Μέσα κι αυτός, αλλά τον βλέπουμε στην γειτονιά.
Πιάνει ο γαμπρός κουβέντα με τους αστυνομικούς. Του λένε: περίμενε να ανοίξει το παράθυρο και ρίξε του, δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Βγες στο μπαλκόνι ή κατέβα στην pilotis και ρίξε και θα μπεις εσύ μέσα. Βρε παιδιά, αυτός καβάλησε τις μάντρες, μπήκε μέσα, έφτασε στο μπαλκόνι μου, δεν είναι κοινόχρηστος χώρος (άντε η pilotis πες ότι είναι προσβάσιμη, κοινή για τους ενοίκους κτλ), έκοβε σίδερα 2m από τα παιδιά μου, τι να κάνω; Υπομονή και ψυχραιμία συνιστούν οι ειδικοί. Μέχρι πότε, όμως; Αυτό δεν το ξέρει κανείς.

Σημείωση: πραγματικά βαριέμαι να ανεβάσω τις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ από τα τοπικά μέσα, αλλά θυμάστε το βίντεο που ανέβασα με τους λαθραίους; Τους έπιασαν μετά από λίγο. Για πολλοστή φορά είχα δίκιο. Δεν έμαθα για ποιο λόγο, αλλά έμαθα ότι τους μάζεψαν καθώς είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα. Πιθανολογώ ότι τα σακίδια τα πέταξαν, οπότε δεν βρέθηκαν τα πειστήρια των υπολοίπων ανομιών.
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη

Δημοσίευση από rasPUTIN »

pipinos1976 έγραψε:Το πρόβλημα δεν είναι πλέον οι ληστείες ή οι κλοπές ως κόστος. Μπορεί στον συγκεκριμένο να κόστιζε ακριβά, σε έναν άλλο φτηνά, σε άλλον λίγο περισσότερο. Τα αντικείμενα στην ζωή μας έχουν 3 είδη αξιών: α) πραγματική, β) χρηστική, γ) συναισθηματική. Είχα δώσει ένα παράδειγμα παλαιότερα λέγοντας για την σημαία. Πραγματική αξία 10€, όσο το πανί. Χρηστική αξία κοντά στο μηδέν. Το πολύ πολύ να την κάνεις σεντόνι να σκεπαστείς. Συναισθηματική αξία, όμως; Για άλλον μηδενική, για άλλον τεράστια. Η εγκληματικότητα πλέον χτυπάει, δυστυχώς, στην συναισθηματική αξία τους περισσότερους από εμάς. Και να μπεις στο σπίτι μου δεν θα βρεις τίποτε να κλέψεις, πραγματικά δεν έχω κάτι αξίας. Το γεγονός, όμως, ότι μπήκες, ότι είσαι παρείσακτος, ότι μου παραβιάζεις την οικογένεια, το άσυλό μου, την δική μου γωνιά μετράει περισσότερο κι από το κινητό που θα πάρεις ή την τηλεόραση που ενδεχομένως να βρεις. Το γεγονός ότι οι άλλοι έκαψαν με το σίδερο μια γυναίκα για 50-100€ μετράει περισσότερο, ακόμη κι από το αν έπαιρναν 1.000.000€ γιατί το να βρεις την μάνα σου καμμένη ή το άσυλό σου κατεστραμμένο σε σημαδεύει για ολόκληρη την ζωή σου. Το θράσος των εγκληματιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο γιατί τους προστατεύει ο νόμος*. Αλλά και προστασία να μην έχουν, έχουν την βεβαιότητα ότι θα είναι έξω σε λίγο, οπότε αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο.
Αὐτὸ εἶναι τὸ σημαντικότερο ὅλων, τὸ σπίτι ἑνὸς εῑναι τὸ κάστρο του, τὸ βασίλειό του. Μπορεῖ ὁ Haridimos νὰ εἶναι ἕνας βλάκας καὶ μισός, ἕνας τιποτένιος. Στὸ σπίτι του εἶναι βασιλεὺς κι ἀφέντης. Ὁφείλεται ἄπαντες νὰ τοῦ τὸ ἀναγνωρίσετε καὶ νὰ τὸ σεβαστεῖτε.

Ὁ καθένας μας θὰ πρέπει ἐντὸς οἰκείας νὰ αἰσθάνεται ἀφέντης, ἰσχυρὸς καὶ ἀσφαλής.

pipinos1976, συμφωνῶ 100%.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”