Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ξεκινάω αυτό το topic για να συγκεντρωθεί λίγο η κουβέντα και να μην χανόμαστε μέσα σε έναν κυκεώνα θεμάτων και δημοσιεύσεων. Σε αυτό το topic, αν επιθυμείτε κι εσείς, θα ανεβάζουμε θέματα που αφορούν στο εξωτερικό, στην διεθνή σκηνή, ασχέτως αν αυτά σχετίζονται ή όχι με την χώρα μας.

Η παρουσίαση απόψεων και δεδομένων με επιστημονικό τρόπο, ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης, αλλά με τρόπο και σε χώρο που να το επιτρέπει χωρίς λογοκρισία και επιθέσεις, είναι κάτι που λείπει στο ελληνικό διαδίκτυο.

Ευχαριστώ.


pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Π. Ήφαιστος: Το παζλ της Ανατολικής Μεσογείου και η Αλλαγή Στρατηγικής στο Κυπριακό

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ξεκινώ από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη / διάλεξη στην οποία παρουσιάζονται όλα τα θέματα σχετικά με την Αν. Μεσόγειο, μαζί με τις βασικές έννοιες και ορισμούς της γεωπολιτικής και των διεθνών σχέσεων. Πραγματικά, είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρει κάποιος Έλληνα πολιτικό, πόσο μάλλον χρήστη του διαδικτύου (βλ. petrolheads), που να αναλύει τα θέματα με επιστημονικό ορθολογισμό.



Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ένα ενδιαφέρον άρθρο με νέα από την Τουρκία.

Πώς οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις «βλέπουν» μέχρι... Πίνδο - Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ελέγχουμε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο»

Με λίγα λόγια, αυτό που αναγράφεται είναι πως σταθερά προχωρούν προς την δημιουργία μιας τρομερής υπεροπλίας, προς την πραγματοποίηση του στόχου τους, που είναι ο έλεγχος όλης της Αν. Μεσογείου. Ταυτόχρονα, με την αναισθησία και την αδιαφορία που μας διακρίνει, εμείς θα περιθωριοποιηθούμε ως κράτος και θα αναγκαστούμε γρήγορα ή αργά να παραδώσουμε κυριαρχία και εδάφη, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα προτιμήσει να αντιδράσει ή - όπως θεωρώ εγώ εδώ και χρόνια - έχει αποδεχθεί την μοίρα μας και, απλά, θα διαχειρίζεται την κατάσταση κρατώντας για τον εαυτό του την εξουσία και τις απολαβές που αυτή προσφέρει.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6631
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από MacPap »

:biritses
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Θα παραθέσω ορισμένα βίντεο που παρακολούθησα τις τελευταίες ημέρες. Έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είτε γιατί περιγράφουν ιστορικά γεγονότα, είτε γιατί μας δίνουν επιστημονικές πληροφορίες και έναν τρόπο σκέψης πιο ορθολογικό και εκτός αυτού που ζητούν οι κυβερνώντες.

Ι. Μάζης : Άλλο Γεωπολιτική και άλλο γεωστρατηγική
Για να μαθαίνουμε μερικούς όρους που εν πολλοίς είναι άγνωστοι ή χρησιμοποιούνται λανθασμένα.
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και γεωπολιτικός αναλυτής, παρουσίασε σήμερα στον 98.4 τις θεμελιώδεις διαφορές γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής , σημειώνοντας ότι η πρώτη ως ψυχρή ανάλυση δεδομένων, δεν ευθύνεται για τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται επί αυτής, πράξη που είναι γεωστρατηγική.
Παράλληλα ο Ιωάννης Μάζης με αφορμή την συζήτηση για την ΑΟΖ και την επήρεια του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου, ταυτιζόμενος με την άποψη του Θεόδωρου Καρυώτη, ότι άλλο η συνεκμετάλλευση και άλλο η συνδιαχείριση , επέστησε την προσοχή στο ενδεχόμενο η Τουρκία με την χρήση ορολογίας περί συνεκμετάλλευσης , να εννοεί στη ουσία νομικά την συνδιαχείριση στο Αιγαίο μοιράζοντας το με όριο τον 25ο μεσημβρινό


Militaire.gr: Το εφιαλτικό σενάριο για το Αιγαίο! Ο Ι.Μάζης το αναλύει


Χρ. Μηνάγιας : Το βάθος της στρατηγικής «Γαλάζια Πατρίδα»
Ο γεωπολιτικός αναλυτής και ειδικός στην ανάλυση χαρτών της Τουρκίας , ταξίαρχος ε.α. Χρήστος Μηνάγιας, εξήγησε μιλώντας στον 98.4 με παραπομπές σε έγγραφα και αναλύσεις των εμπνευστών της στρατηγικής της «Γαλάζιας Πατρίδας» στη Τουρκία, από το 2002 , πως αυτό το αφήγημα πλέον αποτελεί συστατικό στοιχείο της Τουρκικής πολιτικής , τόσο προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου , όσο και προς τους μεγάλους γεωπολιτικά παίκτες.
Αναφερόμενος στη μεγάλη τουρκική άσκηση που αυτές τις μέρες ταυτίζεται με την στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας», έδωσε έμφαση στις εξελίξεις των τουρκικών γεωτρήσεων, υποστηρίζοντας ότι εκτός των προκλήσεων στη Κυπριακή ΑΟΖ, θέλει προσοχή στην Ελλάδα ο διακηρυγμένος στόχος της Τουρκίας για γεωτρήσεις και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου μέχρι το φθινόπωρου, γιατί εκεί η πρόκληση μπορεί να περιλαμβάνει και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Π. Ήφαιστος : Ο Κατευνασμός είναι ήττα χωρίς μάχη
Έρχεται «Ανανισμός» σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο
Ο καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών., στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος, ειδικός σε θέματα Διεθνούς Πολιτικής – Κρατικής Θεωρίας / Στρατηγική Θεωρίας, μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του ο κατευνασμός ως πολιτική επιλογή, έναντι μιας αναθεωρητικής δύναμης όπως η Τουρκία, είναι ήττα χωρίς μάχη . Η πολιτική ηθική είπε είναι μηδενική στις διεθνείς σχέσεις, όπου το κρατοκεντρικό σύστημα είναι η βάση όλων των χωρών και όχι το θολό τοπίο εννοιών όπως η παγκοσμιοποίηση.
Κατά τον Παναγιώτη Ήφαιστο, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο κλίμα «Ανανισμού» σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για την Ελλάδα από την φραστική «ουδετεροποίηση» του Αιγαίου, επιχειρείται η επισημοποίηση του δόγματος και με εσωτερικές διαιρέσεις στην Ελλάδα, γεγονός που αυτόματα οδηγεί σε άμεσους κινδύνους και για την θεώρηση της κατάστασης στη Κυπριακή Δημοκρατία.


Β.Βιλιάρδος : Παγκόσμια αδιέξοδα στην οικονομία
Ο οικονομικός πόλεμος σε όλα τα μέτωπα και η Ελλάδα
Ο αναλυτής σε θέματα πολιτικής οικονομίας και επικεφαλής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος, μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί η οικονομία παγκόσμια εισέρχεται σε μεγάλα αδιέξοδα, όπου αν δεν υπάρξει από τους μεγάλους παίκτες μια συνεννόηση από τις «φούσκες» και το «χρέος» μέχρι τις σχέσεις εξάρτησης το πιο αδύναμων χωρών, η κατάληξη μπορεί να είναι και δραματική για όλο τον πλανήτη.
Ο Βασίλης Βιλιάρδος, εξήγησε γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το παράδειγμα προς αποφυγή για την Γερμανική οικονομική πολιτική σε όλη την Ε.Ε. και ταυτόχρονα παρέθεσε γιατί το Brexit , είναι ουσιαστικά με όρους μέχρι σήμερα υπέρ της Γερμανίας, παρότι στο άμεσο μέλλον και αυτή αρχίζει να χάνει το τρένο στη παραγωγή τεχνολογίας αιχμής.


Militaire.gr: Ο Παν.Θεοδωρακίδης εξηγεί πως λειτουργεί η τουρκική προπαγάνδα


Στ. Λυγερός : Η ύποπτη δήλωση Κοτζιά για την ΑΟΖ
Το πραγματικό νόημα του αφηγήματος "νόμος και τάξη"
Ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός , μίλησε σήμερα στον 98.4 για την τουλάχιστον ύποπτη δήλωση Κοτζιά , στο Συνέδριο των Δελφών, για την ΑΟΖ και το παράδειγμα του Καστελόριζου, που όπως είπε δεν μπορεί να έχει πλήρη επήρεια, σημειώνοντας ότι πίσω από ένα τέτοιο θολό τοπίο , ανοίγει θέμα συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία , για το οποίο περίεργα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σιώπησαν.
Παράλληλα ο Σταύρος Λυγερός, ανέλυσε το πραγματικό νόημα του αφηγήματος "νόμος και τάξη με μηδενική ανοχή", που όπως τόνισε κανένα πολιτικό κόμμα μέχρι σήμερα, δεν το εννοεί στη πράξη, γιατί αυτό θα σήμαινε "κανονικό πόλεμο" με απώλειες εκατέρωθεν σε μια τέτοια σύγκρουση.


Άγγελος Συρίγος : Τα ενεργειακά κοιτάσματα, η Κύπρος και η ΑΟΖ
Η «Γαλάζια Πατρίδα» και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο και υποψήφιος στην Α΄Αθηνών Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί σε αυτή τη φάση ο ενεργειακός πλούτος στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν συνιστά, άμεσης προτεραιότητας θέμα προς επίλυση του Κυπριακού, έστω κατά τα δικά της συμφέροντα, για την Τουρκία, αλλά πόλος μόχλευσης διαρκώς προκλήσεων. Την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και η Ελλάδα, θα έπρεπε να αναζητούν μία συζήτηση στη βάση κατάλυσης της παραδοξότητας, η Τουρκία να μιλάει για δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας επί των ενεργειακών στη Κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που δεν αποδέχεται την ύπαρξη καν της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Κατά τον κ,. Συρίγο, η μεγάλη άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων “Γαλάζια Πατρίδα” αναζωπύρωσε την ένταση στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Όχι μόνο λόγω του σχεδιασμού της, αλλά και λόγω της ρητορικής που την συνόδευσε και η οποία στράφηκε ευθέως εναντίον της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίδικο για τον ίδιο είναι μια ενδεχόμενη πρόκληση περισσότερο στη Κυπριακή ΑΟΖ και ολιγότερο στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.


Militaire.gr: "Οτζαλάν η παράδοση ενός συμμάχου"! Ο Α.Ναξάκης μιλά για όσα έζησε


Militaire.gr: "Εγώ Γενίτσαρος δεν θα γινόμουν ποτέ"! Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά για τον Οτζαλάν


Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Π. Ήφαιστος : Στρατηγικές και Ανακατανομές Ισχύος στον Πλανήτη

Μια εκπληκτική συνέντευξη - μονόλογο θα το έλεγα - που αποτελεί μάθημα για το πώς λειτουργεί η παγκόσμια σκακιέρα. Ρεαλισμός, γνώση, επιστήμη σε δράση.
Η υπερδύναμη στρατιωτικά των ΗΠΑ, η αναδυόμενη Κίνα, το «Γερμανικό Πρόβλημα» και η σχέση Ρωσίας με Γερμανία, η γεωπολιτική πίσω από το Brexit , ο ρόλος της Γαλλίας και η αξία της Ευρασιατικής ζώνης , αλλά και η άνοδος του Αρκτικού κύκλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάλυσης του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κορυφαίου στα ζητήματα στρατηγικής, Παναγιώτη Ήφαιστου, στον 98.4 . Ο κ. Ήφαιστος εξήγησε γιατί σπάνια πλέον οι μεγάλοι παίκτες ισχύος που είναι και πυρηνικές δυνάμεις θα εμπλακούν σε απευθείας αναμέτρηση μεταξύ τους και γατί αυτό σημαίνει ρευστότητα και περισσότερες συγκρούσεις περιφερειακά, με ανάδυση χωρών με επιθετικό ρόλο όπως δυστυχώς και η Τουρκία.


Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Πριν ανεβάσω ορισμένα άρθρα και συνεντεύξεις, τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά για τις εξελίξεις σήμερα, θα ήθελα να γράψω ένα προσωπικό κομμάτι, απλά για να καταγραφεί η λογική με την οποία κινούμαι στην ζωή μου και πώς ορισμένες φορές, αυτή η λογική, με βάζει σε προβλήματα, που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Γενικότερη αρχή μου στην ζωή είναι να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω, είτε αυτό είναι η δουλειά μου, είτε κάποια ενασχόληση ελεύθερου χρόνου (π.χ. γυμναστήριο, διάβασμα κτλ). Έτσι, λοιπόν, προτιμώ να μαθαίνω κάτι καλά, να το κάνω καλά, για να περνάω κι εγώ καλά στην συνέχεια. Εκτός κι αν είναι κάτι εντελώς περιστασιακό, οπότε, πάλι θα το ευχαριστηθώ, αλλά θα είναι για μικρό χρόνο, οπότε δεν με απασχολεί να εμβαθύνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ξεκινάμε, λοιπόν, την διήγηση.

Όταν είχε φτάσει η ώρα να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία, οι επιλογές, από την δική μου πλευρά, ήταν δύο: είτε θα πήγαινα στο σώμα των Διαβιβάσεων, λόγω σπουδών μπορούσα να προσφέρω πολλά, είτε θα πήγαινα στο πεζικό και θα ήμουν μάχιμος, δηλαδή χρήσιμος για το κράτος (ή πατρίδα, ή έθνος, ή όπως αλλιώς θέλει να το πει ο καθένας) και όχι αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος. Η λύση των Ειδικών Δυνάμεων δεν ήταν προσιτή, αφενός λόγω ηλικίας και αφετέρου λόγω φιλοσοφίας (δεν μου αρέσουν οι φωνές και το ύφος που υπάχουν εκεί). Αρνούμενος, λόγω φιλοσοφίας, να χρησιμοποιήσω μέσον (αν και είχα), ήταν φυσιολογικό για εμένα να πάω στο πεζικό. Έτυχε, όμως, να μιλήσω με την Δκτη της στρατολογίας, όταν πήγα να κόψω την αναβολή, αυτός με έβαλε για διαβιβάσεις, παρουσιάστηκα εκεί, αλλά περίμενα πότε θα με διώξουν. Πράγματι, μετά την ορκωμοσία ήρθε η μετάταξη στο Πεζικό, στα πολυβόλα, ΕΛΔΥΚ, ΛΥΒ κτλ. Κόβοντας την ΕΛΔΥΚ με μια δήλωση (στην συνέντευξη που παίρνουν) που ήταν λίγο προκλητική (δεν αφορά και κανέναν τί είπα), έμεινα στην Ελλάδα και με έστειλαν όσο πιο βόρεια μπορούσαν να με στείλουν (αν υπήρχε Ελληνική Δύναμη Βορείου Πόλου θα ήμουν εκεί). Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το μετά. Στο τάγμα στο οποίο υπηρέτησα, λόγω χαρακτήρα, εργασίας, εργατικότητας, ειδικότητας (και στρατιωτικής και πολιτικής ζωής), έγινα αναντικατάσταστος (τρόπος του λέγειν) και με ήξεραν όλοι, οπότε είχα και τις "καβάτζες" μου, δηλαδή καμία πίεση από ανωτέρους, το ελεύθερο να κοιμάμαι όποτε θέλω, καινούργια ρούχα και σεντόνια κτλ. Ταυτόχρονα, όμως, όταν ο Δκτης με ρώτησε αν ήθελα να πάω σε γραφείο (λόγω ηλικίας και σπουδών) τού απάντησα ότι επιθυμώ να είμαι μάχιμος και στις ασκήσεις συνέχεια, αφού είχα μπουχτίσει μπροστά σε ένα γραφείο μια ζωή. Είχα την τύχη, λοιπόν, να κάνω ό,τι άσκηση κάνει το ελληνικό πεζικό κι ακόμα περισσότερα, αφού με είχαν στείλει σε εκπαιδεύσεις με το Μηχανικό για ναρκοπόλεμο, με τους Καταδρομείς για ανορθόδοξο πόλεμο (στα πλαίσια της αποστολής του τάγματος), στα Τεθωρακισμένα, με είχαν βάλει ομαδάρχη, διμοιρίτη, πήγα βοηθός εκπαιδευτή σε σχολείο πολυβόλων (αφού πέρασα 3 συνολικά με γραπτές εξετάσεις στο ένα από αυτά και αποτέλεσμα 100%, μόνος από όλη την εκπαιδευόμενη σειρά) και γενικά έκανα πολλά πράγματα, όντας καθημερινά έξω (π.χ. περίπολα στο ποτάμι, όπως αυτοί που τους έπιασαν οι Τούρκοι) ασκούμενος και τρέχοντας σαν τον Βέγγο, κάτι που μου άρεσε πολύ.

Πάμε, τώρα, στο ενδιαφέρον της υπόθεσης, μιας και πρόκειται για μια ιστορική καταγραφή. Από τις ασκήσεις που κάναμε στην μονάδα μου, είχα βγάλει ένα γενικό συμπέρασμα της αποστολής μας, αλλά και των σχεδίων των Τούρκων που καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε. Έχοντας τελειώσει, λοιπόν, με την θητεία μου (θα ήταν κάπου 1-2-3 χρόνια μετά), έτυχε, σε ένα συγκεκριμένο θέμα στο forum των 4Τροχών, να αναφερθούν για το Ελλάδα - Τουρκία. Έγραψα, λοιπόν, μια δημοσίευση, βασιζόμενος στις ασκήσεις που είχαμε κάνει εμείς. Επαναλαμβάνω ότι, επειδή είχα πάρει μέρος σε ΟΛΕΣ, είχα σαφέστατη εικόνα του μετώπου εκεί. Άθελά μου, λοιπόν, περιγράφοντας την αποστολή του Τάγματός μου, περιέγραψα, χωρίς να το γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος, το σχέδιο "Βαριοπούλα", όπως αυτό είχε φτιαχτεί από τους Τούρκους για το βόρειο κομμάτι του Έβρου. Μάλιστα, την ίδια σχεδόν στιγμή που ανέβασα το κείμενο δημόσια, μου ήρθε ένα προσωπικό μήνυμα από έναν στρατιωτικό που έλεγε μέσες άκρες τα εξής: σβήσε αμέσως την δημοσίευση, γιατί οι απέναντι έχουν πράκτορες που τα κοιτάνε αυτά, είμαι στρατιωτικός, ασχολούμαι με τέτοια, κάνεις κακό στην πατρίδα. Πράγματι, αμέσως έσβησα το μήνυμα και άφησα ελάχιστα στοιχεία, που ουδεμία πληροφορία έδιναν σχετικά με τις επιχειρήσεις αυτές. Αυτό το έκανα περισσότερο για να μην υπάρχουν γκρίνιες, παρά γιατί πίστευα ότι δημιουργούσα πρόβλημα. Περνάνε τα χρόνια, λοιπόν, και σε κάποια φάση δημοσιεύεται το σχέδιο "Βαριοπούλα", οπότε αποδεικνύεται ότι αυτά που είχα γράψει ήταν, όχι απλά σωστά, αλλά 100% τα τουρκικά σχέδια για τον Β. Έβρο.

Έκτοτε απέφευγα να γράφω για τέτοια θέματα. Πριν 1-2 χρόνια, λοιπόν, ακριβώς πριν αποχωρήσω από το petrolheads.gr, έγραψα για μια πληροφορία που κυκλοφορούσε στο ΥΠΕΘΑ για τουρκική επιχείρηση σε μικρό ελληνικό νησί (μετά η πληροφορία δημοσιεύθηκε και σε διάφορες ιστοσελίδες). Το έκανα για τον λόγο που μου είχε γράψει ο στρατιωτικός στους 4Τροχούς: επειδή κάποιοι τα παρακολουθούν, οπότε, ανεβάζοντας την πληροφορία αυτή, τους καις την επιχείρηση. Αυτό που πήρα ήταν χλευασμός, επιθέσεις, ειρωνείες κτλ. Τους έγραψα, τότε, το περιστατικό στους 4Τροχούς και το πώς έλαβα το μήνυμα και τι ζητούσε αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι από δυσπιστία μέχρι χλευασμός. Άλλο ένα λιθαράκι στην πορεία προς την έξοδο, λοιπόν, και, μάλιστα, ο ακρογωνιαίος λίθος, μιας και είχε γίνει κατανοητό, πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον, ότι η παραμονή μου εκεί δεν είχε κανένα νόημα για τους εξής λόγους:
ό,τι έγραφα δεν το διάβαζε κανείς καλοπροαίρετα
το forum είχε πλέον 100% πολιτική τοποθέτηση προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την ίδια την διαχείριση
αρνούνταν, λόγω πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, να λειτουργήσουν αντικειμενικά, ακόμη και σε θέματα που δεν σχετίζονταν με την πολιτική
εφόσον είχα κάψει το χαρτί της χρησιμότητάς μου (να τους δίνω πληροφορίες για αντίμετρα), η παρουσία μου εκεί ήταν πλήρως περιττή και προσπαθούσαν να με διώξουν, χωρίς να φανεί ότι εμπλέκεται η καμμένη διαχείριση (είχα δημοσιεύσει το προσωπικό μήνυμα του ιδιοκτήτη, που έλεγε ότι δεν θα με διαγράψει ποτέ)

Αυτά τα ολίγα και σκόρπια, ως ιστορική αναφορά σε μια σειρά περιστατικών, όπως τα έζησα εγώ. Το συγκεκριμένο θέμα ταιριάζει με την εξωτερική πολιτική κυρίως και γι' αυτό το ανέβασα εδώ, ώστε να υπάρχει ως αναφορά του τρόπου λειτουργίας ορισμένων ανθρώπων ή ομάδων ανθρώπων και το πόσο βλάπτουν την πολιτική της χώρας.

Ευχαριστώ.
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4673
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Τι ασκήσεις κάνατε σαν πεζικάριοι που σου επέτρεψαν να καταλάβεις όλο το σχέδιο των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλα και των Τουρκικών;
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

UltiMo_ έγραψε: 08 Δεκ 2019, 02:55 Τι ασκήσεις κάνατε σαν πεζικάριοι που σου επέτρεψαν να καταλάβεις όλο το σχέδιο των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλα και των Τουρκικών;
Δεν θα σου περιγράψω τα πάντα, για τους λόγους που ήδη ανέφερα, αλλά θα σου δώσω ένα δείγμα.

Έστω ότι κάνουμε 10 ασκήσεις για άμυνα και απαγκίστρωση στο ποτάμι. Εύκολα καταλαβαίνεις ότι θα δεχθούμε κατά μέτωπο επίθεση. Αν κατά την "αντεπίθεση" περνάμε σε 2-3-4 χαρακτηριστικά σημεία (π.χ. συγκεκριμένου τύπου υδάτινα κολλήματα), εντελώς άκυρα για προέλαση (π.χ. ασκήσεις με φορά προς τα Δυτικά), που τα βλέπεις, όμως, στην απέναντι πλευρά (προς Ανατολή, εντός της Τουρκίας), καταλαβαίνεις ότι σκοπός της επίθεσης ή αντεπίθεσης θα είναι εκείνη η περιοχή (άρα και η συγκεκριμένη πόλη). Έστω ότι βλέπεις συγκεκριμένες πορείες, με συγκεκριμένη κατεύθυνση δηλαδή, καταλαβαίνεις ότι θα υπάρχει κίνηση προς τα εκεί. Αν κάνεις καταδρομικές επί 15 μέρες με συγκεκριμένου είδους στόχους, ενώ είσαι πεζικό, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ενέργειας που, προφανώς, θα υπάρξει σε περίπτωση αποκοπής από την εχθρική επίθεση (μιας και το πεζικό δεν αναλαμβάνει καταδρομικές επιθέσεις υπό κανονικές συνθήκες). Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες τουλάχιστον 4-5 ασκήσεις που κάναμε συνέχεια, που φωτογραφίζουν, αν τις βάλεις όλες μαζί, ότι οι δικοί μας γνώριζαν το σχέδιο "Βαριοπούλα" και μας προετοίμαζαν κατάλληλα.

Θα περιγράψω μέχρι αυτό το σημείο. Αρκεί. Ελπίζω να κατάλαβες πώς συνδύασα τις ασκήσεις με το είδος της επιθέσεως που θα δεχόμασταν και, μάλιστα, τις δύο παραλλαγές αυτής, όπως περιγραφόταν στο σχέδιο "Βαριοπούλα", όπως αυτό διέρρευσε στα ΜΜΕ μερικά χρόνια αργότερα. Προφανώς, ξέρω και τον τρόπο αντίδρασης, αφού έχω κάνει κάπου 15 μέρες σχετικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις ως αρχηγός πληρώματος (σε ΤΑΜΣ) και άπειρες άλλες στην καθημερινή εκπαίδευση της μονάδας.

Ευχαριστώ.

Σημείωση: Πριν κάτι μήνες, μέσα στο καλοκαίρι νομίζω, άλλαξε η πλατφόρμα στους 4Τροχούς. Μπήκα και τους είπα ότι έχουν πρόβλημα γιατί φαίνομαι ενεργός χρήστης και τους ζήτησα να με διαγράψουν ξανά, όπως είχαν κάνει. Βασικός λόγος για τον οποίο έκανα την δοκιμή, αν μπορώ να μπω δηλαδή, ήταν για τα προσωπικά μου μηνύματα. Δεν δούλευαν, όμως, τότε, οπότε τους ζήτησα διαγραφή και τέλος. Μετά, όμως, έβγαλαν μια δημόσια ανακοίνωση κατά την οποία ενημέρωναν τους χρήστες για το ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν τα προσωπικά μηνύματα και όποιος χρήστης επιθυμούσε θα μπορούσε να ζητήσει την αποστολή τους, πριν αυτά διαγραφούν τελείως. Έστειλα, λοιπόν, mail - αφού δεν ήμουν ενεργός χρήστης για να στείλω προσωπικό μήνυμα - στην διαχείριση και τους ζήτησα τα προσωπικά μου μηνύματα, που θα ήταν για εμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αφού μέσα εκεί υπήρχε και το προσωπικό μήνυμα που περιέγραψα πιο πάνω (από τον στρατιωτικό που μου ζητούσε να σβήσω το κείμενο με το σχέδιο). Προφανώς, απάντηση δεν πήρα και ούτε θα πάρω ποτέ. Ο Realzeus, που, όπως λένε στο petrolheads, είναι διαχειριστής στους 4Τροχούς, δεν θα βοηθούσε ποτέ στο να ξεφτιλίσω όλους τους αριστερούς (ο ίδιος είναι δηλωμένος ΚΚΕ) φίλους του στο petrolheads, κάτι εύκολο, αν είχα στα χέρια μου το σχετικό μήνυμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pipinos1976 την 08 Δεκ 2019, 09:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Εξωτερική Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα γεωπολιτικά της χώρας. Επιτέλους, το 2019, κατάλαβαν οι αναλυτές ότι πρόκειται περί αντικατάστασης πληθυσμού, κάτι για το οποίο γράφω πάνω από 10 χρόνια*, κατάλαβαν σχετικά με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και τις γενικότερες προθέσεις της Τουρκίας. Παρακολουθήστε την συνέντευξη, έχει πολύ ενδιαφέρον.
Η Τουρκία θα εμφανιστεί "προστάτιδα" της Λιβυκής ΑΟΖ
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και εκτελεστικός διευθυντής του ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Γιώργος Φίλης , μιλώντας σήμερα στον 98.4 για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης στη Τρίπολη της Λιβύης, σημείωσε με νόημα ότι ναι μεν δεν αποτελεί οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ τους , όμως αν η Ελλάδα δεν κάνει αποφασιστικά βήματα, ιδίως προς την κυβέρνηση της Τρίπολης, τότε πολύ σύντομα θα δούμε το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας , νοτίως της Κρήτης, στο όνομα της προστασίας της ΑΟΖ της Λιβύης , μπλοκάροντας έτσι ακόμη και τις έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης.


Ευχαριστώ.

* Υπάρχει μια πολύ ωραία στιχομυθία στους 4Τροχούς, όπου περιγράφω, πριν ακόμη καταλάβουμε την κρίση, κάπου το 2009, τι θα γίνει και γιατί γίνονται όλα αυτά. Μάλιστα, τους έλεγα για μισθούς 650€ στους καθηγητές (τώρα ο 1ος είναι κάπου 670€), για μαθήματα στα αγγλικά και σταδιακή απόσυρση της ελληνικής γλώσσας και διάφορα άλλα. Προφανώς, κι αυτή έχει σβηστεί ανάμεσα στα άλλα για να μην υπάρχουν στοιχεία από αυτά που έγραψα. Όλως τυχαίως παραμένουν οι δημοσιεύσεις για τα αντίμετρα, ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και οι Αρχές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτικό καφενείο...”