Formula 1 2020

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

Belgian Grand Prix 2020
Spa-Francorchamps


Εικόνα

Εικόνα



Η πολυπόθητη βροχή δεν ήρθε ποτέ, και ούτε η εντυπωσιακή πίστα του Spa-Francorchamps ήταν ικανή να προσφέρει κάτι διαφορετικό τη φετινή σεζόν, και ο Lewis Hamilton πρόσθεσε μια ακόμα πανεύκολη νίκη στο βιογραφικό του, καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του Βελγικού GP. Πίσω του βρέθηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε ποτέ, με τον Max Verstappen να ολοκληρώνει το podium, σε ένα μοναχικό αγώνα.

Μετά την κυρίαρχη pole position του το Σάββατο, ο Hamilton αμύνθηκε σωστά στον πρώτο γύρο μην επιτρέποντας στον Bottas να εκμεταλλευτεί το slipstreaming, και διατήρησε το προβάδισμα του σε όλον τον αγώνα. Αυτή ήταν πέμπτη νίκη του Βρετανού στους επτά αγώνες φέτος, καθώς και η τέταρτη στην πίστα του Spa.

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τη Renault και τους δύο οδηγούς της, καθώς τερμάτισαν οι Ricciardo και Ocon στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Στο πέσιμο της καρό σημαίας, ο Αυστραλός ήταν λιγότερο από 3,5 δευτ. πίσω από τον Verstappen, καθώς στους τελευταίους γύρους του αγώνα ήταν εξαιρετικά γρήγορος. Αντίστοιχα, ο Esteban Ocon προσπέρασε τη Red Bull του Alex Albon στον τελευταίο γύρο, για να πάρει την πέμπτη, με τον Albon να τερματίζει στην έκτη θέση και να κρατά πίσω του τη McLaren του Lando Norris.



Εικόνα



Ο Pierre Gasly ήταν εκπληκτικός για ακόμα έναν αγώνα, καθώς κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της όγδοης θέσης με την AlphaTauri, με τους δύο οδηγούς της Racing Point να ολοκληρώνουν τη βαθμολούμενη δεκάδα, με τον Lance Stroll και Sergio Perez να τερματίζουν στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Οι δύο οδηγοί της Ferrari θα θέλουν να ξεχάσουν άμεσα τον φετινό αγώνα στο Βέλγιο, καθώς καθόλη τη διάρκεια του πάλευαν για τις τελευταίες θέσεις, με τον Ferrari Sebastian Vettel να περνά την καρό σημαία όντας 13ος και ο Charles Leclerc να τερματίζει μια θέση πίσω του, στην 14η.

Ο Carlos Sainz της McLaren δεν μπόρεσε να εκκινήσει τον αγώνα εξαιτίας ενός προβλήματος στην εξάτμιση του μονοθεσίου του. Η σοβαρή έξοδος του Antonio Giovinazzi και ο ανεξέλεγκτος τροχός της Alfa Romeo που έπεσε στη Williams του George Russell ήταν η αιτία για να βγει στον 11ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους οδηγούς.

Οδηγός του αγώνα

Ήταν ο μόνος οδηγός που ξεκίνησε με τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli και στη συνέχεια επέλεξε να μείνει εκτός όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η οδήγηση του Pierre Gasly εντυπωσίασε τους θεατές, και τερματίζοντας στην 8η θέση -εκκινώντας από την 12η- του χάρισαν το βραβείο του οδηγού του αγώνα. Ο Γάλλος απέσπασε το 18,9% των ψήφων, για να τον ακολουθήσουν οι Daniel Ricciardo (18,7%), Lewis Hamilton (9,5%), Max Verstappen (7,6%) και Lando Norris (7,3%).

Επόμενος αγώνας

Χωρίς κανένα διάλειμμα, η Formula 1 μεταφέρεται στην Ιταλία για τον πρώτο από τους τρεις φετινούς αγώνες στην γειτονική χώρα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα, 4-6 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται το Ιταλικό GP στο “ναό της ταχύτητας”, στην πίστα της Monza.
Πηγή:autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FI 2020 (ΥΠΟΛΟΙΠΟ)

Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

Italian Grand Prix 2020
Monza

Εικόνα

Εικόνα


Εικόνα



Σε έναν αγώνα που μέχρι τα μέσα του έδειχνε να ήταν ένας ακόμα βαρετός της φετινής χρονιάς και ο Lewis Hamilton να κατακτά μια πολύ εύκολη νίκη, το σοβαρό ατύχημα του Charles Leclerc μας έδωσε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και ανατρεπτικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων.

Θριαμβευτικός νικητής, μετά από μεγάλη πίεση του Carlos Sainz, ήταν ο Pierre Gasly, ο οποίος βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τερμάτισε ο Ισπανός οδηγός της McLaren, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Lance Stroll.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Gasly στην -σύντομη- καριέρα του στην Formula 1, και η πρώτη ενός Γάλλου οδηγού από το 1996, όταν ο Olivier Panis είχε κερδίσει στο Μονακό. Επιπλέον, αυτή είναι και η πρώτη νίκη της AlphaTauri στην F1, με την ομάδα από την Faenza της Ιταλίας να είχε κερδίσει ξανά το GP της Ιταλίας στην Monza το 2008, με οδηγό τον Sebastian Vettel και τα χρώματα της Scuderia Toro Rosso.

Εικόνα

Το ιταλικό Grand Prix κρίθηκε από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, όταν η Haas του Kevin Magnussen εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα και σταμάτησε λίγο πριν την είσοδο του pit lane. O Hamilton ήταν άνετα πρώτος εκείνη τη στιγμή, και μπήκε άμεσα για αλλαγή ελαστικών, όπως έκανε και ο Antonio Giovinazzi.

Ωστόσο, το pit lane ήταν κλειστό, ώστε να μεταφερθεί το μονοθέσιο της Haas σε ασφαλές σημείο, και έτσι ο Βρετανός οδηγός της Mercedes και ο Ιταλός της Alfa Romeo πήραν ποινή στάσης στα pits 10 δευτ.

To σφοδρό ατύχημα του Charles Leclerc





Μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Charles Leclerc είχε μια σοβαρή έξοδο στη Parabolica, που ήταν η αφορμή να βγει η κόκκινη σημαία και να διακοπεί ο αγώνας για περίπου 25 λεπτά. Με την επανεκκίνηση του αγώνα, στον 28ο από τους 53 γύρους, ο Hamilton εξέτισε την ποινή του και έπεσε στην τελευταία θέση.

Αυτό έφερε επικεφαλής τον Gasly, ο οποίος είχε ανέβει στην κατάταξη αφού είχε μπει στα pits πριν από την έξοδο του Safety Car. O 24χρονος Γάλλος κατάφερε να κρατήσει λαμπρά πίσω του τον Sainz και να μας χαρίσει έναν εντυπωσιακό αγώνα, παίρνοντας τη νίκη στην έδρα της AlphaTauri.

Ο Lando Norris τερμάτισε στην τέταρτη με τη δεύτερη McLaren, κρατώντας πίσω του με εκπληκτική άμυνα για 26 γύρους τον Valtteri Bottas. Ο αγώνας του Φιλανδού ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς έκανε κάκιστη εκκίνηση, που τον έριξε στην έκτη θέση στο τέλος του 1ου γύρου, έχοντας εκκινήσει από την δεύτερη.


Εικόνα


Ο Ricciardo πήρε τους βαθμούς της έβδομης θέση, με το Lewis Hamilton να τερματίζει πίσω του, καθώς μετά την έκτιση της ποινή του ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στην πίστα της Monza, και από την 17η θέση κατάφερε να τερματίσει στην 7η.

Πίσω του, η δεύτερη Renault του Esteban Ocon, με την δεκάδα να ολοκληρώνεται από τη δεύτερη AlphaTauri του Daniil Kvyat και τη Racing Point του Sergio Perez. Και οι δύο οδηγοί της Ferrari εγκατέλειψαν στον εντός έδρας αγώνα τους, καθώς το μονοθέσιο του Sebastian Vettel εμφάνισε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, μόλις στον έκτο γύρο του αγώνα.

Τέλος, ο Max Verstappen εγκατέλειψε στον 31ο γύρο, καθώς η ομάδα είδε στην τηλεμετρία ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με το power unit της Honda. Αυτό σημαίνει ότι το Ιταλικό GP θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη φορά στην turbo hybrid εποχή που κανένα μονοθέσιο της Mercedes, Red Bull και Ferrari δεν κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο.

Τα highlights



2020 Italian Grand Prix: Race Highlights


Ταχύτερος γύρος

O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:22.746 και πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό. Τον ακολούθησε ο Carlos Sainz με 1:23.882, ο Lance Stroll με 1:23.897, ο Daniel Ricciardo με 1:23.898 και ο Valtteri Bottas με 1:23.961.
Οδηγός του αγώνα

Για το δεύτερο Grand Prix στη σειρά, ο Pierre Gasly ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα, αλλά αυτή τη φορά ήταν και νικητής, μετά από ένα απόγευμα υψηλού δράματος στη Monza. Ο Γάλλος απέσπασε το 28% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Carlos Sainz (24,5%), ο Lewis Hamilton (12,8%), ο Kimi Raikkonen (5,5%) και ο Lando Norris (5,3%).

Επόμενος αγώνας

Χωρίς κανένα διάλειμμα, η Formula 1 μεταφέρεται λίγο πιο νότια στην Ιταλία, καθώς πάμε από τη Monza και το Μιλάνο, στο Mugello, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Φλωρεντία.

Ο αγώνας ονομάζεται GP Τοσκάνης και θα είναι ο δεύτερος από τους τρεις φετινούς αγώνες στην γειτονική χώρα, και θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, 11-13 Σεπτεμβρίου, στην πίστα του Mugello, η οποία ανήκει στην Ferrari και φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνα της F1. Το συγκεκριμένο GP θα είναι το 1.000στο για την Ferrari.
Πηγή:autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

Εικόνα
Εικόνα

Σε έναν αγώνα που συνολικά διήρκεσε 2 ώρες και 20 λεπτά, εξαιτίας πολλών ατυχημάτων και των δύο κόκκινων σημαιών, ο Lewis Hamilton προσέθεσε μια ακόμα νίκη στο βιογραφικό του, την πρώτη του στην πίστα του Mugello. Στην δεύτερη θέση του podium ανέβηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος προσπάθησε στην αρχή του αγώνα να κλέψει τη νίκη από τον teammate του, αλλά η πρώτη επανεκκίνηση του στέρησε ότι είχε κερδίσει μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων της έναρξης τους αγώνα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Alex Albon, ο οποίος ανέβηκε στο podium μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή και η 90η στην καριέρα του, και πλέον ο Hamilton βρίσκεται μόλις μια πίσω από το απόλυτο ρεκόρ του Michael Schumacher. Με τη συγκεκριμένη νίκη και τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου, η διαφορά του Hamilton από τον Bottas αυξήθηκε στους 55 βαθμούς, έχοντας ολοκληρώσει τους εννιά από τους 17 αγώνες που θα διεξαχθούν τη φετινή σεζόν.

Ο αγώνας ήταν άκρως επεισοδιακός στον πρώτο γύρο, καθώς με το σβήσιμο των και μόλις στην δεύτερη στροφή της πίστας είχαμε ένα μεγάλο ατύχημα που έθεσε εκτός αγώνα το νικητή του προηγούμενου αγώνα, Pierre Gasly, και τον Max Verstappen. Μετά από αρκετούς γύρους πίσω από το -κόκκινο, ελέω 1.000στού αγώνα της Ferrari- αυτοκίνητο ασφαλείας, η εν κινήσει επανεκκίνηση στον 7ο γύρο ήταν η αφορμή για σφοδρή καραμπόλα μεταξύ των Carlos Sainz, Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen και Nicholas Latifi, ενώ ο Esteban Ocon εγκατέλειψε εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα πέδησης του μονοθέσιου της Renault.

Η μεγάλη καραμπόλα κατά την επανεκκίνηση


Dramatic Multi-Car Crash At Mugello | 2020 Tuscan Grand Prix


Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από το συμβάν, αλλά ήταν η αιτία να βγουν οι κόκκινες σημαίες και να διακοπεί για περίπου 25 λεπτά ο αγώνα, ώστε να καθαριστεί η πίστα. Στην -από στάση- επανεκκίνηση, ο Hamilton, ο οποίος είχε χάσει την θέση του από τον Bottas στην εκκίνηση, κατάφερε να πάρει την θέση του πίσω και να διατηρήσει έκτοτε εύκολα την πρωτοπορία.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ricciardo, ο οποίος έχασε το πρώτο του βάθρο με τη Renault στους τελευταίους γύρους από τον Albon. Πίσω του, στην πέμπτη θέση, τερμάτισε ο ο Sergio Perez, με τον teammate του στη Racing Point, Lance Stroll, να εγκαταλείπει εξαιτίας μιας αποτυχίας του ελαστικού του μονοθέσιου του στον 45ο γύρο, που είχε σαν αποτέλεσμα ένα αρκετά σφοδρό ατύχημα και κατ’επέκταση να βγουν για δεύτερη φορά οι κόκκινες σημαίες.

Με μόλις 12 οδηγούς να παίρνουν την καρό σημαία του τερματισμού, ο Lando Norris ήταν έκτος μαζεύοντας σημαντικούς βαθμούς για τη McLaren. Ο νεαρός Βρετανός βρέθηκε μπροστά από την AlphaTauri του Daniil Kvyat, με τον Charles Leclerc της Ferrari να κατατάσσεται όγδοος στο 1000ο Grand Prix της ιταλικής ομάδας.

Ο Kimi Raikkonen πήρε τους πρώτους του φετινούς βαθμούς με την Alfa Romeo, καθώς τερμάτισε στην ένατη θέση, μετά την ποινή των 5 δευτ., καθώς πάτησε τις άσπρες γραμμές κατά την είσοδο του στο pitlane. Στην τελευταία βαθμολογούμενη θέσης βρέθηκε η δεύτερη Ferrari του Sebastian Vettel, ολοκληρώνοντας την πρώτη 10άδα. Ο Γερμανός κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον George Russell, ο οποίος έφτασε κοντά στην “πηγή”, αλλά τελικά τερμάτισε στην 11η με τη Williams του. Τελευταίος τερμάτισε η Haas του Romain Grosjean.
Ταχύτερος γύρος

O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:18.833 και πήρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τον έναν επιπλέον βαθμό. Τον ακολούθησε ο Valtteri Bottas με 1:19.432, ο Alexander Albon με 1:20.039, ο Daniel Ricciardo με 1:20.426 και ο Sergio Perez με 1:20.632.

Οδηγός του αγώνα

Ο Daniel Ricciardo ήρθε πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο για τη Renault, και το πρώτο δικό του μετά το GP του Μονακό το 2018, αλλά τελικά τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μετά από μια -άνιση- μάχη με την Red Bull του Alex Albon. Ωστόσο, η συνολική απόδοση του Αυστραλού ήταν η αιτία για να ψηφιστεί ο οδηγός του αγώνα, αποσπώντας το 23,9% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Alex Albon (18,6%), ο George Russell (13,2%), ο Lewis Hamilton (8,9%) και ο Charles Leclerc (5,6%).

Επόμενος αγώνας

Μετά από τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα με δράση στην F1 (Spa, Monza και Mugello), η Formula 1 κάνει ένα μικρό διάλειμμα μιας εβδομάδας, καθώς ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου, στην πίστα του Sochi για το Ρωσικό GP. Αυτός θα είναι ο δεύτερος αγώνας της σεζόν που θα έχει φιλάθλους στις κερκίδες, καθώς στο σημερινό GΡ της Τοσκάνης βρέθηκαν στην πίστα του Muegello περίπου 2.880 άτομα.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

Εικόνα

Εικόνα


Ο αγώνας στην πίστα του Sochi κρίθηκε πριν καν ξεκινήσει, καθώς ο Lewis Hamilton έκανε δύο δοκιμαστικές εκκινήσεις σε λανθασμένα σημεία της πίστας, που του απέφεραν δύο ποινές των 5 δευτ. Έτσι, παρότι ο Βρετανός κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Valtteri Bottas στο τέλος της ευθείας μετά την εκκίνηση, αλλά και μετά την επανεκκίνηση εξαιτίας του safety car, όταν ο Hamilton μπήκε για το pit stop του εξέτισε και την ποινή του, κάτι που τον έριξε αρκετά πίσω.

Από την άλλη, ο Bottas προσπέρασε τον Verstappen με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων και ακολουθώντας την ενδεδειγμένη στρατηγική -έχοντας επιλέξει τα σωστά ελαστικά- δεν απειλήθηκε ποτέ. Ο Φιλανδός κατέκτησε μια αρκετά εύκολη νίκη, σε έναν αγώνα που δεν θα μείνει στην ιστορία ως τους πιο θεαματικούς. Αυτή ήταν η ένατη νίκη στην καριέρα του 31χρονου Φιλανδού και η δεύτερη στην πίστα του Sochi, καθώς στη συγκεκριμένη πίστα πήρε την πρώτη νίκη στην καριέρα του το 2017. Μαζί με τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου μείωσε την διαφορά του από τον Hamilton στον πρωτάθλημα οδηγών στους 44 βαθμούς.

Το μόνο που ίσως θα μείνει από τον φετινό αγώνα στη Ρωσία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Carlos Sainz έπεσε πάνω στον τοίχο, καταστρέφοντας τον αγώνα του, που παράλληλα επέφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στον πρώτο γύρο του αγώνα. Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes βρέθηκε ο Max Verstappen, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Bottas, κατακτώντας το μέγιστο που μπορούσε να πάρει από το σημερινό αγώνα.

Πίσω από τις θέσεις για το βάθρο, ένας ήσυχος αλλά αποτελεσματικός αγώνας για τον Sergio Perez μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς της τέταρτης θέσης για τον εαυτό του αλλά και για την Racing Point. Πίσω του και παρά την ποινή πέντε δευτερολέπτων για τον τρόπο επανεισόδου στην πίστα στη στροφή 3, ο Daniel Ricciardo φάνηκε ότι είχε αρκετό ρυθμό για να διατηρήσει την πέμπτη θέση με το πέσιμο της καρό σημαίας. Έτσι, κράτησε τη θέση του μπροστά από τη Ferrari του Charles Leclerc, που τερμάτισε στην έκτη θέση.

Ο Esteban Ocon προσπέρασε τον teammate του στη Renault στην αρχή του αγώνα, ανεβαίνοντας στην 4η θέση, αλλά τελικά τερμάτισε πίσω του, στην έβδομη θέση, από όπου ξεκίνησε τον αγώνα, με τον Γάλλο να μην δείχνει ικανός να κινηθεί στον ίδιο ρυθμό με τον Αυστραλό. Γι’αυτό και η ομάδα του έδωσε εντολή να δώσει τη θέση του στον Ricciardo, ώστε να επιτεθεί ο τελευταίος στον Leclerc.

Τα highlights


2020 Russian Grand Prix: Race Highlights

Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο τοπικός ήρωας, Daniil Kvyat, εκμεταλλευόμενος άψογα την στρατηγική της ιταλικής ομάδας, η οποία ήταν αντίθετη με τη πλειοψηφία του grid. Ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα, στην ένατη θέση βρέθηκε το δεύτερο μονοθέσιο της AlphaTauri, με τον Pierre Gasly να προσπερνά στους τελευταίους γύρους -έχοντας φρέσκα ελαστικά- τους Alex Albon και Lando Norris. Ο Ταϊλανδός για έναν ακόμα αγώνα δεν εντυπωσίασε και πήρε τον ένα βαθμό της 10ης θέση, έχοντας εκκινήσει από την 15η θέση, αφού έλαβε ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιο του.

Ταχύτερος γύρος

O Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:37.030 και πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό, κατακτώντας τα μέγιστα από το GP της Ρωσίας. Τον ακολούθησε ο Pierre Gasly με 1:37.231, ο Max Verstappen με 1:37.332, ο George Russell με 1:37.352 και ο Lando Norris με 1:37.377.

Οδηγός του αγώνα

Το έκανε ξανά. Ναι, οι ποινές για τον Lewis Hamilton βοήθησαν, αλλά για άλλη μια φορά ο Max Verstappen κατάφερε να βάλει το μονοθέσιο της Red Bull μεταξύ της πανίσχυρης Mercedes. Η συνολική απόδοση του Ολλανδού ήταν η αιτία για να ψηφιστεί ο οδηγός του αγώνα, αποσπώντας το 13,7% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Charles Leclerc (11,3%), ο Lewis Hamilton (10,5%), ο Valtteri Bottas (10%) και ο Daniel Ricciardo (9%).

Επόμενος αγώνας

Μετά τον αγώνα στη Ρωσία ακολουθεί ένα ακόμα διάλειμμα μιας εβδομάδας, καθώς ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 9-11 Οκτωβρίου στην πίστα του Nurburgring για το Eiffel GP. Η Formula 1 επιστρέφει στην διάσημη πίστα της Γερμανίας για πρώτη φορά μετά το 2013 και είναι πιθανό να διεξαχθεί κάτω από βροχή, όπως συνέβη στον 24ωρο αγώνα που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι διοργανωτές του αγώνα στο Nurburgring αναμένουν ότι στις κερκίδες της πίστας θα βρεθούν 20.000 θεατές για τον αγώνα της F1.
Πηγή:autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

Eifel Grand Prix 2020
Nürburgring


Εικόνα



O Lewis Hamilton πήρε μια ακόμα νίκη, την 91η στην καριέρα του, την οποία ο μόνος λόγος για να την θυμάται είναι γιατί ισοφάρισε το ρεκόρ των νικών του μεγάλου Michael Schumacher. Πλέον, ο Βρετανός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του έβδομου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην F1 (ισοφαρίζοντας και αυτό το ρεκόρ του Γερμανού), καθώς ο teammate του, Valtteri Bottas εγκατέλειψε μετά από -φαινομενικά- μηχανικό πρόβλημα στο power unit του μονοθέσιου του.

Στην δεύτερη θέση του podium ανέβηκε ο Max Verstappen, ο οποίος ήταν μεν κοντά στον πρωτοπόρο, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να απειλήσει, έχοντας -κατά βάση- έναν μοναχικό αγώνα. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε o Daniel Ricciardo, το οποίο είναι το πρώτο της Renault από τη Μαλαισία του 2011 και το πρώτου Αυστραλού από το Μονακό του 2018.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Hamilton δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Bottas, αλλά πέρασε τον Φιλανδό στο 13ο γύρο (από τους 60), όταν ο Bottas έκανε ένα λάθος στην πρώτη στροφή της πίστας, μπλοκάροντας τους τροχούς του. Ωστόσο, έξι γύρους αργότερα, το μονοθέσιο του Bottas εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα, εμφανίζοντας απώλεια δύναμης και ο Bottas αποσύρθηκε. Αυτή ήταν η πρώτη εγκατάλειψη της Mercedes για το 2020.

Από εκεί και πέρα, ο Hamilton κρατούσε με σχετική άνεση την πρώτη θέση, ακόμα και μετά την επανεκκίνηση που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας, παίρνοντας εύκολα την καρό σημαία. Λίγο πριν την απονομή του βραβείου στο podium, o γιος του Michael Schumacher, Mick, έδωσε στον Hamilton ένα κράνος του πατέρα του.

Ο Verstappen δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, και κατάφερε να πάρει τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Ωστόσο, τα μεγαλύτερα χαμόγελα στα paddocks αυτό το σαββατοκύριακο είναι στο στρατόπεδο της Renault, με τον Ricciardo να παίρνει το πρώτο βάθρο της ομάδας από τότε που επέστρεψε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως εργοστασιακή ομάδα από το 2016. Αυτό το βάθρο θα οδηγήσει τον επικεφαλής της ομάδας της Renault, Cyril Abiteboul, να κάνει το πρώτο του τατουάζ, σύμφωνα με το στοίχημα που είχε βάλει πριν την έναρξη της σεζόν με τον Ricciardo.

Ο Ricciardo κατάφερε να κρατήσει πίσω του την Racing Point του Sergio Perez, ο οποίος κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς της τέταρτης θέσης, μπροστά από τον μοναδικό εναπομείναντα οδηγό της McLaren, Carlos Sainz. Ο Pierre Gasly είχε έναν ακόμα λαμπρό αγώνα με την AlphaTauri, για να τερματίσει στην έκτη θέση, αφού προσπέρασε στο τέλος του αγώνα τον Charles Leclerc της Ferrari. Ο Μονεγάσκος κατάφερε να συγκρατήσει πίσω του τη δεύτερη Racing Point, αυτή του Nico Hulkenberg, ο οποίος έκανε άψογη δουλειά στη θέση του Lance Stroll, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση, παρότι εκίνησε από την τελευταία.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε από τη Haas του Romain Grosjean, με τους βαθμούς της ένατης θέσης να είναι οι πρώτοι του στην τρέχουσα σεζόν. Πίσω του βρέθηκε ο Antonio Giovinazzi, ο οποίος καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τη Ferrari του Sebastian Vettel, πήρε έναν ακόμα βαθμό για τον εαυτό του και την Alfa Romeo.

Εκτός από τον Bottas, μηχανικά προβλήματα εμφάνισαν και τα μονοθέσια του Alex Albon (Red Bull), του Esteban Ocon (Renault), του Norris (McLaren), που οδήγησαν σε αντίστοιχες εγκαταλείψεις. Ο George Russell εγκατέλειψε εξαιτίας της επαφής με τον Kimi Raikkonen στην πρώτη στροφή της πίστας, που προκάλεσε αρκετές ζημιές στο μονοθέσιο της Williams, ενώ επέφερε ποινή 10 δευτ. στο Φιλανδό.



HAMILTON & MICK SCHUMACHER - A very special gift to celebrate a landmark victory 🎁

Ταχύτερος γύρος

O Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον τελευταίο γύρο, “κλέβοντας” τον επιπλέον βαθμό από τον Lewis Hamilton. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:28.139, σπάζοντας το ρεκόρ πίστα που ίσχυε από το 2004, όταν ο Michael Schumacher είχε γράψει 1:29.468 με την F2004. Τον ακολούθησε ο Lewis Hamilton με 1:28.145, ο Daniel Ricciardo με 1:29.584, ο Sergio Perez με 1:29.700 και ο Pierre Gasly με 1:30.110.

Εγκαταλείψεις

Ο George Russel εγκατέλειψε τον αγώνα στον 16ο γύρο, μετά από εκτεταμένη ζημιά στο μονοθέσιό του, λόγω της επαφής του με τον Kimi Raikkonen.

O Valtteri Bottas εγκατέλειψε τον αγώνα στον 19ο γύρο, μετά από αστοχία στον κινητήρα του.

O Esteban Ocon εγκατέλειψε τον αγώνα στον 23ο γύρο, πιθανότατα μετά από αστοχία στα υδραυλικά, αφού παραπονιόταν πως δεν λειτουργούσαν τα φρένα του και διάφορες άλλες λειτουργίες της κινητήριας μονάδας του.

Ο Alexander Albon εγκατέλειψε τον αγώνα στον 25ο γύρο, έχοντας διαλύσει τα ελαστικά του λόγω μπλοκαρισμάτων. Πιθανότερη αιτία φαίνεται να είναι διάφορες αστοχίες στην κινητήρια μονάδα της Honda.

O Lando Norris εγκατέλειψε τον αγώνα στον 44o γύρο, λόγω αστοχίας στην κινητήρια μονάδα της Renault. Ο Βρετανός αντιμετώπιζε για αρκετή διάρκεια πρόβλημα με τον κινητήρα του, με τον μηχανικό του να μην μπορεί να το λύσει. Γεγονός είναι ότι ο Lando Norris “φόρεσε” καινούρια κινητήρια μονάδα πριν τον αγώνα.

Ποινές

Ο Kimi Raikkonen τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων για την επαφή του με τον George Russel.
O Alexander Albon τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων για την επαφή του με τον Pierre Gasly, εξαιτίας της οποίας ο Γάλλος έχασε την εμπρός αεροτομή του.


Εικόνα



Ρεκόρ

Ο Kimi Raikkonen έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες εκκινήσεις σε αγώνα, ρεκόρ που κατείχε ο Rubens Barichello, εκκινώντας τον 323ο αγώνα της καριέρας του.

Ο Lewis Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του Michael Schumacher πετυχαίνοντας την 91η νίκη της καριέρας του.



Εικόνα


Οδηγός του αγώνα

Μπορεί να τερμάτισε “μόνο” όγδοος, αλλά έχοντας εκκινήσει από την τελευταία -20η- θέση, καθώς και η -τελευταίας στιγμής ενημέρωση- αντικατάσταση του άρρωστου Lance Stroll, ήταν αρκετά για να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Nico Hulkenberg απέσπασε το 34,7% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Daniel Ricciardo (17.6%), ο Lewis Hamilton (8.4%), ο Charles Leclerc (7,4%) και ο Max Verstappen (5,6%).

Επόμενος αγώνας

Μετά τον αγώνα στη Γερμανία ακολουθεί ένα ακόμα διάλειμμα μιας εβδομάδας, καθώς ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 23-25 Οκτωβρίου στην πίστα του Portimao για το Πορτογαλικό GP. Η εκπληκτική πίστα του Portimao κατασκευάστηκε το 2008, με τις McLaren και Toyota να πραγματοποιούν δοκιμές εξέλιξης το 2009, χωρίς ωστόσο να έχει φιλοξενήσει ποτέ αγώνα της F1.
Πηγή:autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

GP Πορτογαλίας 2020


Σε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα της επαγγελματικής του καριέρας, ο Lewis Hamilton κέρδισε και το GP Πορτογαλίας, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομα του στο βιβλίο της ιστορίας, καθώς πήρε την 92η του νίκη και έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της F1.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε -για ακόμα μια φορά- ο teammate του, Valtteri Bottas, ο οποίος έχασε την πρωτοπορία από τον Hamilton περίπου στο 1/3 του αγώνα και έκτοτε δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Βρετανό. Στην τρίτη θέση του podium ανέβηκε ο Max Verstappen, ολοκληρώνοντας για έβδομη φορά τη φετινή σεζόν τη συγκεκριμένη διάταξη στο βάθρο.

Εκκινώντας από την pole position, η νίκη του Hamilton αρχικά δεν φαινόταν πιθανή μετά από έναν δραματικό πρώτο γύρο, με τον τον Bottas και τον Carlos Sainz να τον προσπερνούν. Ένα γύρο αργότερα, ο Sainz πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Bottas, καθώς οι δύο οδηγοί της Mercedes προσπάθησαν να φέρουν στο σωστό παράθυρο λειτουργίας -από πλευράς θερμοκρασίας- τα μεσαία ελαστικά της Pirelli.

Όταν αυτά ήρθαν στη σωστή θερμοκρασία, η Mercedes του Bottas πέρασε γρήγορα και εύκολα τον Sainz, ενώ ο Hamilton μπόρεσε να προσπεράσει τον Bottas στον 20στό γύρο (από τους 66) για να πάρει το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Βρετανός “χάθηκε”, κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα, ώσπου πέρασε τη γραμμή τερματισμού και άφησε πίσω του τον Michael Schumacher στη λίστα νικών όλων των εποχών.

Ο Verstappen είχε και αυτός ένα δραματικό πρώτο γύρο, καθώς είχε επαφή με τον Sergio Perez και έστειλε τον Μεξικάνο στην τελευταία θέση του grid, αναγκάζοντας τη Racing Point να κάνει νωρίς το pit stop της. Και οι δύο οδηγοί ανέκαμψαν γρήγορα, με τον Verstappen να ανεβαίνει στο βάθρο μετά από έναν άνετο αγώνα, ενώ ο Perez κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση. Ωστόσο, οι Pierre Gasly και Carlos Sainz προσπέρασαν τον Μεξικανό στους τελευταίους 3 γύρους του αγώνα.


Τα Highlights



2020 Portuguese Grand Prix: Race Highlights


Ο Charles Leclerc έφερε και πάλι τα χαμόγελα στα pit της Ferrari, καθώς κατάφερε να υποστηρίξει την εκπληκτική τέταρτη θέση που πήρε στις κατατακτήριες, τερματίζοντας στην ίδια θέση στον αγώνα. Με την ενθαρρυντική απόδοση του Μονεγάσκου, η Ferrari φαίνεται να έχει λύσει τα πρόσφατα προβλήματα στον ρυθμό του αγώνα. Ο Leclerc τερμάτισε μπροστά από την AlphaTauri του Gasly, με τον Γάλλο να έχει έναν εξαιρετικό αγώνα κερδίζοντας τη μάχη του mid-field με τον Sainz και τη McLaren.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι δύο οδηγοί της Renault, με τον Esteban Ocon και τον Daniel Ricciardo να τερματίζουν στην 8η και 9η θέση του αγώνα, ενώ τον τελευταίο βαθμό πήρε ο Sebastian Vettel. Ο Lance Stroll είχε ίσως τον χειρότερο αγώνα στην καριέρα του, καθώς εκτός από την σύγκρουση του με τον Lando Norris στα φρένα για την πρώτη στροφή της πίστας, με αποτέλεσμα να λάβει ποινή πέντε δευτ. πήρε άλλη μια ποινή πέντε δευτερολέπτων για τις συνεχείς παραβιάσεις των ορίων της πίστας. Έτσι, η Racing Point αποφάσισε να αποσύρει τον Καναδό, χωρίς κάποιο μηχανικό πρόβλημα, με την εγκατάλειψη του Stroll να ήταν η μοναδική του αγώνα.

Ταχύτερος γύρος

O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 63ο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό, φεύγοντας με το “μέγιστο” από την Πορτογαλία. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:18.750, για να τον ακολουθήσει ο Valtteri Bottas με 1:19.345, ο Lando Norris με 1:19.360, ο Max Verstappen με 1:19.854 και ο Alexander Albon με 1:19.890.

Οδηγός του αγώνα

Μετά το περιστατικό στον πρώτο γύρο με τον Max Verstappen, ο Sergio Perez έπεσε στην τελευταία θέση, ενώ παράλληλα έκανε πολύ νωρίς και το πρώτο του pit stop. Ωστόσο, το μονοθέσιο της Racing Point και η εκπληκτική οδήγηση του Μεξικανού ήταν ικανά για να ανακάμψει και να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς της έβδομης θέσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Perez απέσπασε το 18,2% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Charles Leclerc (13,6%), ο Pierre Gasly (11,5%), ο Kimi Raikkonen (10,3%) και ο Lewis Hamilton (9,8%).

Επόμενος αγώνας

Μετά τον αγώνα στην Πορτογαλία ακολουθεί στο “καπάκι” ο αγώνας στην θρυλική πίστα της Imola για το GP Εμίλια-Ρομάνια, καθώς θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου. Η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari ήταν το 2006. Ο αγώνας στην Imola θα είναι ο τρίτος που θα διεξαχθεί στην Ιταλία, μετά τη Monza και το Mugello, με το GP στην θρυλική πίστα της Imola να παίρνει το όνομα της περιοχής που βρίσκεται η πίστα, ήτοι Emilia Romagna.

Ο αγώνας στην Imola θα είναι διήμερος, αντί για τριήμερος, όπως είναι κανονικά. Αυτό θα γίνει προκειμένου να δοθεί στις ομάδες περισσότερος χρόνος για να μεταφερθούν από το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου βρίσκονται αυτό το σαββατοκύριακο, μιας και η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι σχεδόν 2.400 χλμ. Αναπόφευκτα αλλάζει και η δομή των ελεύθερων δοκιμών και τα δυο 90λεπτα FP της Παρασκευής μαζί με το ωριαίο του Σαββάτου να αντικαθίστανται από μόνο μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών το Σάββατο, διάρκειας 90 λεπτών.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του αγώνα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου μεταξύ 11:00 και 12:30 θα γίνουν οι ελεύθερες δοκιμές, ενώ οι κατατακτήριες θα διεξαχθούν μεταξύ 15:00 έως 16:00. Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14:10, και -λογικά- κατά τις 15:45 ο Lewis Hamilton θα πανηγυρίζει άλλη μια νίκη. Οι παραπάνω είναι ώρες Ελλάδας.
Πηγή:autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

GP Imola (Emilia Romagna) 2020


O Lewis Hamilton προσέθεσε ακόμα μια νίκη στην καριέρα του, καθώς είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα της Imola για το GP της Emilia Romagna. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas δίνοντας στη Mercedes τους απαραίτητους βαθμούς για την διασφάλιση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Η γερμανοαγγλική ομάδα έχει 100% επιτυχία από την στιγμή που η Formula 1 εισήλθε στην περίοδο της υβριδικής εποχής. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν ο Daniel Ricciardo, αφού κράτησε πίσω του τον Daniil Kvyat, ο οποίος πήρε μια πολύτιμη -για το μέλλον του στην F1- τέταρτη θέση. Οι βαθμοί του Αυστραλού κάνουν τη μάχη στο mid-field για το ποιος θα τερματίσει στην τρίτη θέση ακόμα πιο στενή.

Η εγκατάλειψη του Verstappen



Ferstappen Crashes Out of Podium Position After Right Rear Failure | 2020 Emilia Romagna Grand Prix

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχαμε δράματα, καθώς ο Max Verstappen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όντας στη δεύτερη θέση, αφού είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του. Αυτό έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας και πρακτικά οδήγησε στο τέλος την αγωνία για τον αγώνα.

Για ακόμα έναν αγώνα, ο Bottas έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα από την pole position, όντας πρώτος μετά τη δεύτερη στροφή, καθώς ο Χάμιλτον έχασε μια θέση από τον Verstappen στην στροφή Tamburello στον πρώτο γύρο και έπεσε στην τρίτη θέση.

Αλλά η απόφαση της Mercedes να αφήσει τον Hamilton για περισσότερους γύρους στην πίστα κατά το πρώτο stint, της βγήκε σε καλό όταν ο Esteban Ocon σταμάτησε το μονοθέσιο της Renault στο πλάι της πίστας στον 29ο γύρο. Το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας επέτρεψε στον Hamilton να πάρει το προβάδισμα, καθώς ο Bottas και ο Verstappen είχαν μπει στα pits νωρίτερα στον αγώνα. Έκτοτε, ο Βρετανός διατηρήστε την πρώτη θέση και πήρε την 93η της καριέρας του.

Τα highlights



2020 Emilia Romagna Grand Prix: Race Highlights


Αλλά με 12 γύρους να απομείνουν, η εγκατάλειψη του Verstappen στη στροφή Villeneuve έφερε ξανά το αυτοκίνητο ασφαλείας, που είχε σαν αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι διαφορές των οδηγών.

Ο Charles Leclerc έφερε τη Ferrari του στην πέμπτη θέση, κρατώντας πίσω του τη Racing Point του Sergio Perez, ο οποίος ρίσκαρε κάνοντας το pit stop υπό το Safety Car. Οι δύο οδηγοί της McLaren, Carlos Sainz και Lando Norris τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, ενώ ήταν μια φανταστική μέρα για την Alfa Romeo, η οποία πήρε τους πρώτους της διπλούς βαθμούς τη τρέχουσα σεζόν, με τον Kimi Raikkonen να τερματίζει μπροστά από τον Antonio Giovinazzi, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Οδηγός του αγώνα

Μετά από ένα stint 49 γύρων, που τον βοήθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το αυτοκίνητο ασφαλείας, o Kimi Raikkonen τερμάτισε στην ένατη θέση και ψηφίστηκε ο οδηγός του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φιλανδός απέσπασε το 18,6% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen (13,9%), ο Lewis Hamilton (10,6%), ο Daniel Ricciardo (10,5%) και ο Daniil Kvyat (7,3%).

Ταχύτερος γύρος

O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 63ο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό, φεύγοντας με το “μέγιστο” από την Ιταλία. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:15.484, για να τον ακολουθήσει ο Valtteri Bottas με 1:15.902, ο Alexander Albon με 1:16.177, ο Daniel Ricciardo με 1:17.552 και ο Max Verstappen με 1:17.637.

Επόμενος αγώνας

Μετά από δύο συνεχόμενα GP, η F1 κάνει ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, καθώς ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 12-15 Νοεμβρίου στην πίστα Istanbul Park, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.
Πηγή:autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2020

Δημοσίευση από Johnny »

GP Τουρκίας 2020


Εικόνα


Σε έναν άκρως ανατρεπτικό αγώνα που μέχρι το μέσο του ο Lewis Hamilton βρισκόταν αρκετά μακριά από την κορυφή, τελικά κατάφερε να πάρει μια ακόμα νίκη εξασφαλίζοντας παράλληλα τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του μεγάλου Michael Schumacher.

H στιγμή που ο Hamilton κατακτά τον 7ο τίτλο του


Lewis Hamilton Celebrates Winning His SEVENTH World Title | 2020 Turkish Grand Prix

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sergio Perez, ακολουθώντας την στρατηγική του νικητή καθώς δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών και κράτησε τα ενδιάμεσα από τον 10ο γύρο. Χιλιοστά του δευτ. πίσω από τον Μεξικανό τερμάτισε ο Sebastian Vettel, με τον Γερμανό να επιστρέφει στο βάθρο μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, ενώ λίγο έλειψε να προσπεράσει στο τέλος του αγώνα και τον Perez.

Αυτή ήταν η δέκατη φετινή νίκη του Hamilton, η τέταρτη συνεχόμενη και η 94η στην καριέρα του. Ο Βρετανός ξεκίνησε τον αγώνα από την έκτη θέση, ανέβηκε στην τρίτη στα μέσα του πρώτου γύρου και στη συνέχεια έπεσε πάλι στην έκτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου μετά από ένα λάθος του στην στροφή 9.


Εικόνα


Αλλά η απόφαση του βάλει στο σωστό σημείο τα ενδιάμεσα και να τα κρατήσει μέχρι το τέλος, ήταν αρκετά για να “χτίσει” μια διαφορά πάνω από 25 δευτερόλεπτα από τον Perez.

Ο Valtteri Bottas, ο μόνος οδηγούς που θα μπορούσε να σταματήσει τον Hamilton να κερδίσει τον τίτλο σήμερα, είχε έναν καταστροφικό αγώνα, καθώς έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του τουλάχιστον τέσσερις φορές και τελικά τερμάτισε στην 14η θέση.

Μόλις μισό δευτ. πίσω από τον Leclerc τερμάτισε στην πέμπτη θέση η McLaren του Carlos Sainz, ενώ οι δύο οδηγοί της Red Bull δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από την έκτη και έβδομη θέση, με τον Max Verstappen και τον Alex Albon, παρότι σε αρκετά σημεία του αγώνα φάνηκε να έχουν το καλύτερο μονοθέσιο.

Στην όγδοη θέση βρέθηκε η δεύτερη McLaren του Lando Norris, ο οποίος προσπέρασε στο τέλος την δεύτερη Racing Point του Lance Stroll που οδήγησε εξαιρετικά μεγάλο μέρος του πρώτου μισού του αγώνα, όντας άνετα στην πρώτη θέση. Ωστόσο, η απόδοση του Καναδού έπεσε απότομα όταν τοποθέτησε τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo, παίρνοντας τον μοναδικό βαθμό για τη Renault, καθώς ο Esteban Ocon τερμάτισε πίσω του στην 11η θέση.

Εικόνα


Οδηγός του αγώνα

Αν ένας οδηγός έχει δύσκολη σεζόν φέτος, αυτός είναι σίγουρα ο Sebastian Vettel. Στον αγώνα της Τουρκίας, ο Γερμανός εκκίνησε από την 11η θέση του grid, και λίγοι θα είχαν προβλέψει ότι θα έπαιρνε το πρώτο του βάθρο της χρονιάς.

Αλλά στην Κωνσταντινούπολη ο Vettel μας υπενθύμισε γιατί είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, και σωστά το κοινό τον ανταμείψατε με τις ψήφους του. Πιο συγκεκριμένα, ο Vettel απέσπασε το 25,8% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Charles Leclerc (20,3%), ο Lewis Hamilton (16,7%), ο Sergio Perez (8,2%) και ο Carlos Sainz (6.1%).

Ταχύτερος γύρος

O Lando Norris σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 58ο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:36.806, για να τον ακολουθήσει ο Valtteri Bottas με 1:38.193, ο Max Verstappen με 1:38.431, ο Carlos Sainz με 1:38.754 και ο Alexander Albon με 1:39.099.


Εικόνα


Επόμενος αγώνας

Μετά από έναν εντυπωσιακό GP στην Τουρκία, η F1 κάνει ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, καθώς ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 26-29 Νοεμβρίου στην πίστα του Sakhir, στο Bahrain για τον πρώτο από τους δύο αγώνες που θα διεξαχθούν εκεί, με τον δεύτερο να έχει διαφορετική χάραξη.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”