Ποιοί είναι οι υπερήλικες «αυτοφοράκηδες»;

Είδατε κάτι στραβό και ανάποδο και θέλετε να το πείτε? Εδώ μπορείτε...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Ποιοί είναι οι υπερήλικες «αυτοφοράκηδες»;

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Όταν διαβάζω για "απίστευτο κι όμως ελληνικό" μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Όταν στην Γαλλία (βλ. παλιά δημοσίευση στο bloka) εμφανιζόταν γιαγιά να έχει περάσει έξω από κλαμπ με 200 στις 3:00 το πρωί δεν έγραψε κάποιος ότι είναι "απίστευτο κι όμως ελληνικό". Το απίστευτο κι όμως ελληνικό είναι ότι θέλουν πρόσβαση στις ιατρικές πράξεις, ώστε να χάνεις το δίπλωμα όταν παίρνεις φάρμακα, έστω και προσωρινά. Γι' αυτό και το έγραψα στο στραβά κι ανάποδα. Αντί να κοιτάνε να φτιάξουν κανέναν δρόμο, αντί να βάλουν κανένα όριο στην απόκτηση οχημάτων και να αρχίσουν να γράφουν τους τύπους που παρατάνε τα αμάξια μήνες ακίνητα και κλείνουν δρόμους, ή που φτιάχνουν ανοίγματα σε πολυκατοικίες 10 φορές αυτό που επιτρέπει ο νόμος, θέλουν να παρακάμψουν το ιατρικό απόρρητο, δήθεν για την ασφάλεια των ανθρώπων. Γιατί δεν το παρακάμπουν, λοιπόν, για τους βουλευτές; Για τους αστυνομικούς; Για τους δικαστές που δικάζουν έχοντας χρησιμοποιήσει φάρμακα; Για τους καθηγητές που διδάσκουν και κοιμούνται όρθιοι από τα αντισταμινικά; Ας μην γράψω άλλα τώρα, γιατί η βλακεία στην χώρα δεν έχει όριο.

Ποιοί είναι οι υπερήλικες «αυτοφοράκηδες»;
Ποιοί είναι οι υπερήλικες «αυτοφοράκηδες»;

Τραγικά περισταστικά καταγράφονται καθημερινά στις Διευθύνσεις Μεταφορών όπου άτομα με ηλικίες ακόμη και άνω των 90 ετών ανανεώνουν τα διπλώματά τους.

Απίστευτο και όμως Ελληνικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι υπερήλικα άτομα αιτούνται ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης όχι για να μπορούν να… οδηγούν αλλά για να… εξυπηρετούν τα παιδιά τους ή κάποιους γνωστούς έναντι αμοιβής!

Ο λόγος για τους γνωστούς «αυτοφοράκηδες» παππούδες και γιαγιάδες οι οποίοι κατέχουν άδειες οδήγησης σε ισχύ αλλά παρά το αυξημένο της ηλικίας τους εξακολουθούν να αιτούνται ανανεώσεις όχι για να οδηγούν οι ίδιοι αλλά για να εξυπηρετούν τα παιδιά τους ή γνωστούς τους έναντι αμοιβής σε περίπτωση που τους καλέσουν στην Τροχαία για κάποια παράβαση υπερβολικής ταχύτητας που έχει καταγραφεί από κάμερα.

Το θέμα ήδη έχει φτάσει στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών αλλά και Δημόσιας Τάξης και εξετάζουν διάφορες λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που πλέον έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Άλλωστε οι φωτογραφίες από τις κάμερες εστιάζουν στην πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος οπότε ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν οδηγούσε εκείνος αλλά κάποιος άλλος. Η Τροχαία από την άλλη μεριά θέλει απλά να επιβάλλει το πρόστιμο και να αφαιρεθεί κάποια άδεια οδήγησης οπότε το δίπλωμα κάποιου υπερήλικα που είναι σε ισχύ αλλά δεν χρησιμοποιείται αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους πραγματικούς παραβάτες οδηγούς.

Όσοι δεν έχουν ηλικιωμένους γονείς με δίπλωμα είναι πολύ πιθανό να «εξυπηρετηθούν» από κάποιον άλλον ηλικιωμένο γνωστό τους έναντι αμοιβής ώστε να μην χρειαστεί να καταθέσουν τη δική τους άδεια οδήγησης.

Οι «αυτοφοράκηδες» παππούδες και γιαγιάδες φαίνεται ότι έχουν εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας ενώ κάποιες «παράγκες» έξω από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών βρίσκουν για τους παραβάτες οδηγούς ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τις δικές τους άδειες οδήγησης στην Τροχαία έναντι αμοιβής η οποία κυμαίνεται από 300 ευρώ ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ αν οι παραβάσεις είναι πολύ σοβαρές…

Η λύση του… νεκρού

Μια άλλη λύση που ουσιαστικά αποτελεί επίσης λύση για κάποιους παραβάτες οδηγούς είναι η λύση που προέρχεται μέσω… Γραφείων Τελετών!

Ναι σωστά διαβάσατε. Κάποια Γραφεία Τελετών που έχουν άμεση πρόσβαση σε πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ή της θανόντος χρησιμοποιούν τα στοιχεία των νεκρών ώστε να γλιτώσουν από τα πρόστιμα οι παραβάτες οδηγοί έναντι βέβαια κάποια αμοιβής!

«Αγκάθι» τα προσωπικά δεδομένα

Η χρήση φαρμάκων από ηλικιωμένους ή νεότερους που συστήνεται στους ασθενείς να μην οδηγούν αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία προσπαθούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στις συνταγογραφήσεις των ασφαλισμένων και ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ακυρώσουν έστω και προσωρινά τις άδειες οδήγησής τους.

Ωστόσο τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν ένα τεράστιο «αγκάθι» το οποίο προσπαθούν να ξεπεράσουν ώστε να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση και να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ποιοι ασθενείς μπορούν να οδηγούν ή όχι.
Ευχαριστώ.


Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Ποιοί είναι οι υπερήλικες «αυτοφοράκηδες»;

Δημοσίευση από MacPap »

:applause :biritses
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στραβά και ανάποδα...”