Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Άλλο ένα κλασσικό παράδειγμα της κοινωνίας μας. Για όλα αυτά, βέβαια, φταίμε εμείς και κανείς άλλος.

Αλλοδαπή με δύο παιδιά παντρεύτηκε Ελληνα συνταξιούχο, της έγραψε τα ακίνητα και τον εγκατέλειψε
Αλλοδαπή με δύο παιδιά παντρεύτηκε Ελληνα συνταξιούχο, της έγραψε τα ακίνητα και τον εγκατέλειψε

Ελληνας συνταξιούχος παντρεύτηκε 41χρονη αλλοδαπή με δύο παιδιά. Εκείνη, αφού φρόντισε να έρθουν στο όνομά της τα ακίνητα και τα λεφτά του, όταν αυτός αρνήθηκε να της δώσει κι άλλα, η Αλβανίδα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία και συνήψε σχέση με Ελληνογερμανό. Ο Αρειος Πάγος διέγνωσε «βαριά αχαριστία» και την υποχρέωσε να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι

Ακόμη και ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στίβεν Σπίλμπεργκ θα ήθελε να γυρίσει κινηματογραφική ταινία τη «βαριά αχαριστία» που απέδωσαν οι αρεοπαγίτες σε 41χρονη αλλοδαπή, διαζευγμένη με δύο παιδιά, καθώς αφαίμαξε όλες τις οικονομίες του Ελληνα 69χρονου συζύγου της, που δεν ήταν ακαταφρόνητες, ενώ οι εξωσυζυγικές σχέσεις που είχε με Ελληνογερμανό οδήγησαν τον Αρειο Πάγο να την υποχρεώσει να επιστρέψει ό,τι καρπώθηκε από τον γάμο της με τον Ελληνα συνταξιούχο. Σε ηλικία 67 ετών, αφού πήρε τη σύνταξή του από τη Γερμανία που είχε πάει μετανάστης και εργαζόταν ως μηχανικός, επέστρεψε σε νησί του Ιονίου Πελάγους που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του, έτσι ώστε να μπορεί να χαρεί τα δύο παιδιά που είχε. Εκεί εκμεταλλευόταν ατομική επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων, αλλά άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό προσέλαβε 41χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία η οποία ήταν διαζευγμένη και είχε αφήσει στη γείτονα δύο παιδιά.

Σύντομα δημιουργήθηκε μεταξύ τους ερωτική σχέση. Ετσι, τον Μάιο του 2001 και ενώ διένυε πλέον το 69 έτος της ηλικίας του, παντρεύτηκε «την κατά πολύ νεότερή του, ηλικίας μόλις 41 ετών» Αλβανίδα οικιακή βοηθό, όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες. Δύο χρόνια μετά, το 2003, με συμβολαιογραφική πράξη τής δώρισε σπίτι 231 τ.μ. επί οικοπέδου 462 τ.μ., με μελλοντική δυνατότητα δόμησης ακόμη 184 τ.μ., ενώ ο ίδιος κράτησε εφ’ όρου ζωής την επικαρπία.

Στο συμβόλαιο περιελήφθη όρος ότι η δωρεά γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από λόγους ευπρέπειας και ότι δεν θα μπορεί να ανακληθεί εκτός από τις περιπτώσεις: 1) Εγκατάλειψης συζυγικής στέγης, 2) παράλειψης φροντίδας και περιποίησης, 3) απαίτησης για παραχώρηση με δωρεά και άλλου περιουσιακού στοιχείου, 4) για τις αιτίες που αναφέρονται στα άρθρα 505 και 506 Α.Κ. και 5) σε περίπτωση διαζυγίου από υπαιτιότητα της συζύγου.

Στη συνέχεια ο Ελληνας συνταξιούχος εισήγαγε συνάλλαγμα 150.000 ευρώ από τη Γερμανία και έβγαλε οικοδομική άδεια στο όνομα της συζύγου του προκειμένου με δικά του χρήματα να ανεγείρει στο υπόλοιπο του οικοπέδου τριώροφη οικοδομή. Από εκεί και πέρα άρχισαν οι πιέσεις από την πλευρά της 41χρονης.

Ετσι, όπως σημειώνουν οι αρεοπαγίτες, «προκειμένου πάντα να την ευχαριστεί, παραχώρησε το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου για την εγκατάσταση των δύο παιδιών της από τον πρώτο γάμο της στην Αλβανία και παράλληλα την εκμετάλλευση και είσπραξη του μισθώματος από τα δύο μικρά διαμερίσματα του ισογείου», ενώ ο ίδιος συντηρούσε τα παιδιά της. Ο πρώην μετανάστης εισήγαγε από τη Γερμανία και πάλι συνάλλαγμα, αυτή τη φορά ύψους 400.000 ευρώ, ενώ πούλησε και το πατρικό του σπίτι αντί 290.000 ευρώ. Η σύζυγός του συνέχισε να του ασκεί πιέσεις για περισσότερες χρηματικές παροχές και παράλληλα «εκδήλωσε βλέψεις προς την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του ηλικιωμένου συζύγου της».

Οι συνεχείς πιέσεις προκαλούσαν τη δυσφορία και οργή του επαναπατρισθέντα, ενώ συνεχώς αυξάνονταν οι μεταξύ τους προστριβές. Σιγά-σιγά εκείνη άρχισε να εγκαταλείπει τη συζυγική κατοικία και να διαμένει στο διαμέρισμα που της είχε δωρίσει όπου έμεναν τα δύο παιδιά της, επιστρέφοντας ανά δεύτερη – τρίτη ημέρα στο σπίτι όπου διέμενε ο σύζυγός της. Από το 2010 εγκατέλειψε πλήρως τη συζυγική εστία και εγκαταστάθηκε μόνιμα με τα παιδιά της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνέχισε τις πιέσεις για νέες οικονομικές παροχές προς εκείνη. Κάτω από το βάρος των οικονομικών πιέσεων που δεχόταν και προς συμμόρφωσή της, κάποια στιγμή ο Ελληνας συνταξιούχος την προειδοποίησε ότι θα χωρίσουν και εκείνη αμέσως τον απείλησε λέγοντάς του: «Θα δεις τι θα πάθεις αν με χωρίσεις, θα σε κανονίσουν οι Αλβανοί, θα σε βρουν σε χαντάκι». Σε έναν από τους καβγάδες τους ο 80χρονος πλέον σε ηλικία συνταξιούχος την έδιωξε από το σπίτι και εκείνη κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και απειλές (τελικά η εναντίον του δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής). Η «βαριά αχαριστία» δεν σταματά εδώ. Τον «πίεζε να της γράψει ένα οικόπεδό του», αλλά εκείνος της έλεγε ότι δεν έχει τις 6.000 ευρώ που χρειαζόταν για τη μεταβίβαση και τότε άρχισε να εκστομίζει κατάρες λέγοντάς του ότι «όποιος και να τα πάρει, να μη ζήσει να τα χαρεί», υπονοώντας τα παιδιά του.

Μάλιστα δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αλλά διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με άνδρα ελληνογερμανικής καταγωγής που έμενε μόνιμα στο νησί, κάτι που είχε γίνει ευρύτατα γνωστό στη μικρή κοινωνία του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον υπερήλικα πλέον σύζυγό της τον κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς ο εραστής της γυναίκας του τον κατήγγειλε ότι «τον συκοφαντεί επειδή του ζήτησε να διακόψει την παράνομη ερωτική σχέση με τη γυναίκα του»!

Τελικά το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι η αλλοδαπή υπέπεσε στο «βαρύ παράπτωμα της αχαριστίας» κατά τον Αστικό Κώδικα, που δικαιολογεί την ανάκληση της δωρεάς και την επιστροφή του δωρηθέντος ακινήτου.
Ευχαριστώ.


pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Κλασσικά πράγματα στην επόμενη είδηση. Αλβανός με μακρύ μαλλί είχε σχέσεις με ελληνίδα. Όταν χώρισαν αυτή βρήκε άλλον σύντροφο, ελληνικής καταγωγής. Ο Αλβανός τους έκανες επιθέσεις, εξυβρίσεις και ό,τι άλλο του ερχόταν. Σε κάποια φάση, έστησε παγίδα και, παρέα με άλλα 2-3 άτομα, χτύπησαν τον Έλληνα μέχρι που αυτός έμεινε παράλυτος. Η ΕΛ.ΑΣ. (ΑΛ.ΑΣ., όπως την έχω ονομάσει) έκανε 3 χρόνια να τον πιάσει. Αφού τον έπιασε, τον κατηγόρησαν για τις πράξεις του και η δίκη έγινε το 2020. Στο ενδιάμεσο, ο Αλβανός δράστης πρόλαβε και πήρε υπηκοότητα, έκανε οικογένεια και δύο παιδιά, άνοιξε δικό του μαγαζί, ενώ προλάβαινε και να απειλεί τους μάρτυρες στις δίκες, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του. Τελικά, όταν έγινε η δίκη, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, ποινή που αντιστοιχεί σε 4 χρόνια (νόμος Παρασκευόπουλου), αλλά αυτός θα πάει σε αγροτικές φυλακές και θα βγει σε 2 χρόνια. Ο δικαστής, αμερόληπτος καθώς ήταν, δεν ήθελε να παρανομήσει, οπότε η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, που είχε δεχθεί αρχικά ο Αλβανός δράστης, ακυρώθηκε, αφού, σύμφωνα με τον νέο νόμο, δεν υπάρχει τέτοια ποινή. Οπότε, τώρα περιμένουμε 2 χρόνια για να βγει στην κοινωνία το νέο μέλος της καθαρό και αμόλυντο, ενώ στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει για να μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας από τους Τούρκους (συμμάχους των Αλβανών).

Ο παράλυτος συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά του μόνος πλέον, αφού και η σύντροφός του τον παράτησε. Τώρα, άραγε, θα πήγαινε να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις ξανά; Προσωπικά, για το ελληνικό κράτος, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, πιστεύω ότι πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης χτες... με μερίδιο της ευθύνης να βαρύνει και τους συμπολίτες μας, όχι μόνο τους πολιτικούς.

Το γράφω ξανά, όπως το έχω γράψει και στο παρελθόν, δηλαδή ήδη από το 2005. Όποιος θέλει να σωθεί φεύγει για άλλο κράτος, όπου οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μεγαλύτερες στο μέλλον. Θα μου πεις υπάρχει και η Σομαλία, αλλά μπορει να υπάρξει και Καμπότζη υπό τον Πολ Ποτ. Ακόμα κι εκεί, οι πιθανότητες επιβίωσης ενός Έλληνα είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχει εντός της χώρας του.

Άρειος Πάγος: Το ερωτικό πάθος Αλβανού για 22χρονη Ελληνίδα έστειλε τον αντίζηλό του στο αναπηρικό καροτσάκι
Άρειος Πάγος: Το ερωτικό πάθος Αλβανού για 22χρονη Ελληνίδα έστειλε τον αντίζηλό του στο αναπηρικό καροτσάκι

Οργάνωσε «σχέδιο εξόντωσης» του αντικαταστάτη του!

Το ερωτικό πάθος και η ζήλια Αλβανού μηχανικού μοτοσικλετών και οδηγού-αναβάτη αγώνων μοτοσικλετών, για μια 22χρονη Ελληνίδα του θάμπωσε το μυαλό όταν διαλύθηκε η σχέση τους και μόλις πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα της ζωής του σύναψε σχέσεις με άλλον, οργάνωσε «σχέδιο εξόντωσης» του αντικαταστάτη του, σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα, μετά από ανηλεή ξυλοδαρμό, να κινείται πλέον με αναπηρικό καροτσάκι...

Ο μακρυμάλλης αλλοδαπός -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις δικαστική απόφαση- ονόματι Μ., εργαζόταν αρχικά στον Πειραιά σε συνεργείο επισκευής μοτοσυκλετών και στη συνέχεια άνοιξε δικό του συνεργείο, ενώ συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλετών. Παράλληλα, είχε ερωτική σχέση με την 22χρονη Μ.Κ., αλλά η σχέση αυτή διακόπηκε. Όταν πληροφορήθηκε ότι η πρώην φίλη του είχε συνάψει σχέση με τον Π.Ο., άρχισε να τις τηλεφωνεί και να την βρίζει.

Δέκα μέρες αφού η 22χρόνη σύναψε σχέσεις με τον Π.Ο., είχε πάει ένα βράδυ του Μαρτίου του 2005 με το νέο σύντροφό της στο ισόγειο διαμέρισμα ενός φιλικού ζευγαριού στην Αθήνα για φαγητό. Γύρω στα μεσάνυχτα ο αλλοδαπός άρχισε να παίρνει στο τηλέφωνο τον Π.Ο., να τον βρίζει και να τον απειλεί, ενώ του είπε «βγες έξω, να σε δω». Κάποια στιγμή ο Π.Ο. βγήκε έξω από το διαμέρισμα μόνος του, αφήνοντας ανοικτή, την κεντρική πόρτα εισόδου του διαμερίσματος.

Πριν προλάβει να καταλάβει οτιδήποτε, ο «πρώην» του επιτέθηκε μαζί με δυο άλλους και μ' ένα μεγάλο σιδερένιο λοστό άρχισε να τον χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι υπόλοιποι οι οποίοι ήταν μέσα στο διαμέρισμα δεν μπορούσαν να βγουν, καθώς ένας από τους τρεις κρατούσε την πόρτα από την έξω πλευρά, έτσι ώστε να μην μπορεί να ανοίξει.

Όπως περιγράφεται στην αρεοπαγιτική απόφαση «αφού τον έριξαν κάτω τον χτυπούσαν στο κεφάλι με τα χέρια, με τα πόδια και με ένα μεγάλο σιδερένιο λοστό, που είχαν μαζί τους, ο οποίος άλλαζε χέρια και τον χτυπούσαν και οι τρεις άνδρες».

Τον άφησαν αιμόφυρτο στο πάτωμα και έφυγαν, ενώ εκείνος απήγαγε την πρώην φιλενάδα του, έτσι ώστε να μην καταθέσει στην ΕΛΑΣ, δίνοντας στοιχεία για τους δράστες και για το περιστατικό.

Ο ξυλοκοπηθείς -που είχε μάλιστα υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις- μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό. Εκεί διασωληνώθηκε, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν «γενικευμένο εγκεφαλικό οίδημα, μικρό κάταγμα κροταφικού και κεφαλαιοματώματος, συλλογή (ορ) ιγμορείου - αιμοιγμορείου, ωτορρογία και κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, σε επανειλημμένες απόπειρες, αποσωλήνωσης, εμφάνιζε έντονα συγχυτικοδιεργετικά φαινόμενα», ενώ ένα μήνα μετά αποσωληνώθηκε.

Από το νοσοκομείο εξήλθε σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ «δεν είχε αίσθηση του χώρου, δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, διότι δεν είχε ισορροπία, είχε πτώση της ακοής από το ένα αυτί σε ποσοστό 50%, δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι του και να περπατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο ερωτευμένος δράστης εντοπίστηκε από την Αστυνομία περίπου τρία χρόνια μετά το επεισόδιο. Πριν την δίκη του, όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, απειλούσε τους μάρτυρες να μην καταθέσουν την αλήθεια σχετικά με το περιστατικό, ενώ κάποιοι άλλοι μάρτυρες, στην δίκη έδιναν αόριστες απαντήσεις ή δήλωναν ότι δεν ενθυμούνται λόγω της παρόδου μεγάλου διαστήματος. Παρουσίαζαν οι μάρτυρες φαινόμενα «απροθυμίας λόγω φόβου», όπως αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση.

Ενδεικτικά μάρτυρας ανέφερε: «Φοβάμαι, γιατί ό,τι έκαναν στον Π., μπορεί να το κάνουν και σε μένα, μπορεί για εκδίκηση να έρθουν να χτυπήσουν και εμάς, έχω δύο παιδιά».

Πάντως, ενώ εκκρεμούσε η δίκη του και αφού είχαν παρέλθει τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, παντρεύτηκε άλλη γυναίκα και απέκτησε μια κόρη και ένα γιο.

Καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε κάθειρξη 10 ετών για κακουργηματική απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τους δικαστές, «ο κατηγορούμενος κινούμενος από ερωτική ζήλια οργάνωσε σχέδιο εξόντωσης του Π.Ο.». Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι «οι τρεις δράστες, εγκατέλειψαν τον παθόντα, που κείτονταν σοβαρά τραυματισμένος στο δάπεδο, ο οποίος δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και από τα αυτιά του έτρεχαν αίματα, δίχως να του παράσχουν κάποια βοήθεια, με μοναδικό στόχο να εξαφανισθούν γρήγορα και να μην γίνουν αντιληπτοί από τρίτους».

Στην συνέχεια ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση για έλλειψη της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά απορρίφθηκε το αίτημά του ως αβάσιμο.

Αντίθετα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ΜΟΔ, καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει μικρότερες ποινές για το επίμαχο αδίκημα. Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι πρέπει να διαγραφεί η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 έτη που του επιβλήθηκε, καθόσον η εν λόγω ποινή έχει πλέον καταργηθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Έχω να γράψω πολλά, οπότε απλά, σήμερα, θα ανεβάσω ένα link σχετικά με τις φωτιές στην Μόρια. Διαβάστε και δείτε πού έχουμε μπλέξει.

Φωτιά στη Μόρια: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους έξι κατηγορούμενους
Φωτιά στη Μόρια: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους έξι κατηγορούμενους

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ενός εξ΄ αυτών.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δικογραφίας για το πώς το ΚΥΤ της Μόριας κάηκε εν μία νυκτί.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία κανένας εκ των έξι Αφγανών δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό στη Μόρια, ενώ αρνούνται κάθε κατηγορία.

Στην δικογραφία υπάρχουν αναφορές για έναν 17χρονο ανήλικο που οι μάρτυρες τον αναφέρουν ως τον άτυπο αρχηγό των παιδιών, ενώ ένας άλλος χαρακτηρίζεται ως διοικητής της Μόριας.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζει το protothema.gr, ο νεαρός που έφτασε μόνος του στη Λέσβο από το Αφγανιστάν πριν από περίπου ένα χρόνο αμέσως μετά την πυρκαγιά με προγραμματισμένη πτήση έφυγε για την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για δομή ανηλίκων στην Πιερία όπου και συνελήφθη.

Τι ισχυρίζεται ο 17χρονος για τη φωτιά

Ο 17χρονός που κατονομάζεται ως ο αρχηγός της ομάδας των ανηλίκων στην κατάθεση του περιγράφει πως έγινε όλο το σκηνικό, όμως αρνείται πως ο ίδιος έχει οποιαδήποτε σχέση.

«Στις 08-09-2020 το βράδυ βρισκόμουν στην σκηνή μου η οποία βρίσκεται στον τομέα ανηλίκων. Ήξερα ότι υπήρχε μια ένταση από άλλα άτομα που είχε σχέση με την μεταφορά όσων ήταν θετικοί στο COVID -19 όμως δεν γνώριζα κάτι περισσότερο. Κάποια στιγμή το βράδυ και ενώ βρισκόμουν μέσα στην σκηνή μου, άκουσα φωνές και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει, νόμιζα όμως ότι επρόκειτο για κάποια σύρραξη και όχι ότι έχει μπει φωτιά. Είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος και να μαζεύει τα πράγματά του διότι υπήρχαν φωτιές. Οι φωτιές αυτές γρήγορα εξαπλώθηκαν από σκηνή σε σκηνή και έτσι και εγώ έπραξα ότι έπραττε και ο υπόλοιπος κόσμος, δηλαδή ξεκίνησα να μαζεύω τα προσωπικά μου αντικείμενα με σκοπό να φύγω μακριά από τις φωτιές που πλησίαζαν. Ουδέποτε ξεκίνησα κάποια φωτιά εγώ, ούτε βρισκόμουν σε συνεννόηση με κάποιον άλλο. Έχασα ό,τι είχα σε αυτό το μέρος και δεν είχα κανέναν λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Εξάλλου γνώριζα ότι θα φύγω για άλλη δομή εκτός Λέσβου συνεπώς δεν είχα κανένα κίνητρο να βάλω φωτιά στο Κ.Υ.Τ της Μόριας. Έχω αιτηθεί άσυλο και δεν είχα λόγο να πράξω κάτι τέτοιο. Σε κάποια στιγμή οι φωτιές με πρόλαβαν και άρχισε να καίγεται και η δική μου σκηνή. Τότε προσπάθησα να βγάλω κάποια πράγματα μήπως τα σώσω από την φωτιά όμως τα περισσότερα είχαν ήδη αρχίσει να καίγονται. Ίσως για αυτό να νόμισε κάποιος ότι είμαι από αυτούς που βάζουν τις φωτιές καθότι προσπαθούσα να βγάλω αναμμένα αντικείμενα εκτός της σκηνής ώστε να μην καούν και τα υπόλοιπα όμως δεν είχα κανένα αποτέλεσμα».

Ο “διοικητής” της Μόριας

Ο 17χρονος ανέφερε όμως πως αυτός που τον κάρφωσε έχει το παρατσούκλι «διοικητής της Μόριας».

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Όσον αφορά την κατάθεση του συμπατριώτη μου, ο οποίος με κατονομάζει ψευδώς ως έναν εκ των εμπρηστών, προτίθεμαι να κινηθώ νομικά εναντίον του, καθότι τα όσα αναφέρει τουλάχιστον ως προς εμένα είναι απολύτως ψευδή. Ο ίδιος είχε καταφέρει σε έναν βαθμό να “διοικεί” τον τομέα των Αφγανών και να είναι ο “αρχηγός” τους. Ψευδώς μου προσδίδει την ιδιότητα του αρχηγού των ανηλίκων. Όσοι δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό τους, τους κακολογούσε και τους δημιουργούσε προβλήματα. Είναι Παστούν και έχει προβληματικές σχέσεις με όσους από τους Αφγανούς δεν είναι. Θέλει να τα πηγαίνει καλά με τις αρχές και με τους ανθρώπους των Μ.Κ.Ο. που δρουν στο Κ.Υ.Τ. Μόριας και για αυτό προφανώς βρήκε ευκαιρία να εμπλέξει κάποιους από αυτούς που δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό τους και παράλληλα να φανεί καλός και συνεργατικός με τις αρχές του νησιού».

Από που και πως ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια

Στη συνέχεια περιγράφει από που και πως ξεσπάσουν οι φωτιές: “Όσον αφορά άλλωστε τις φωτιές θέλω να τονίσω ότι και ο ίδιος ο ‘αρχηγός” αλλά και λοιποί μάρτυρες αναφέρουν ότι οι φωτιές ξεκίνησαν στις ζώνες 8 και 9, εγώ διαμένω στην ζώνη των ανηλίκων και ότι οι σύρραξη και οι φωτιές προκλήθηκαν από 500 περίπου άτομα τα οποία κατά την οπισθοχώρησή τους έβαζαν φωτιές. Εν συνεχεία άλλος μάρτυρας αναφέρεται σε άλλα 200 άτομα τα οποία έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας. Εγώ βρισκόμουν όλο αυτό το διάστημα στην σκηνή μου και δεν είχα καμία συμμετοχή στα όσα συνέβησαν με τους Πυροσβέστες και τους Αστυνομικούς. Από κανέναν άλλον μάρτυρα δεν αναφέρομαι ως υπεύθυνος για τις φωτιές οι οποίες ξεκίνησαν από άλλο μέρος από αυτό που βρισκόμουν εγώ. Δεν είναι δυνατόν με τόσες μαρτυρίες Αστυνομικών και Πυροσβεστών να μην με είδε κανείς να διαπράττω τα όσα μου αποδίδονται. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να είμαι από αυτούς που όπως κατηγορούμαι “έκαψα το Κ.Υ.Τ της Μόριας”.

Πυροσβέστης: Η αρχική πυρκαγιά ήταν έξω από το ΚΥΤ της Μόριας

Επίσης όπως αναφέρει και ο πυροσβέστης, στην κατάθεσή του, «η αρχική πυρκαγιά ήταν έξω από το ΚΥΤ. (προφανώς στους τομείς 8-9 όπως πασίδηλα αναφέρουν όλοι), αφορούσε λίγα ξηρά χόρτα και δεν ήταν επικίνδυνη. Εν συνεχεία ο ίδιος μάρτυρας κάνει αναφορά σε χιλιάδες άτομα που βρίσκονταν στον δρόμο. Εξάλλου από την πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων, ουδείς με τοποθετεί σε κάποια από τις συμπλοκές, στις οποίες αναφέρονται άλλοτε 200, άλλοτε 500 και άλλοτε χιλιάδες άτομα και σε περιοχές μακριά από την σκηνή μου.

Δεν προκύπτει επομένως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας η εμπλοκή μου στους εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθώ για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, επί τη βάσει μιας μαρτυρίας ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος πάντα μου δημιουργούσε προβλήματα επειδή δεν αποδεχόμουν την αρχηγική του αυτοδιάθεση και έχοντας και διαφορετική φυλετική ταυτότητα από εμένα (εκείνος είναι Παστούν όπως τόνισε εξ αρχής της κατάθεσής του) και οποίος προφανώς διείδε μια ευκαιρία για να φανεί καλός και συνεργάσιμος με τις αρχές ώστε να εδραιώσει την θέση του αρχηγού των Αφγανών εντός του Κ.Υ.Τ. Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω από το νησί όσο διαρκέσει αυτή η υπόθεση και προτίθεμαι να μεταστεγαστώ στην νέα δομή που δημιουργείται στον Καρά Τεπέ”.

Τι λέει ο δικηγόρος του Αφγανού για τη φωτιά στη Μόρια

Ο δικηγόρος του ανήλικου Αφγανού που κατηγορείται πως ήταν ο αρχηγός των έξι που έκαψαν τη Μόρια Γεώργιος Πετρέλης αναφέρει: «Οι κατηγορίες σε βάρος του εντολέα μου είναι άδικες και αστήρικτες. Πρόκειται για έναν ανήλικο Αφγανό χωρίς προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά, ο οποίος στοχοποιήθηκε ως υπεύθυνος μιας καταστροφής για την οποία ευθύνονται άλλοι. Η εμπλοκή του με την υπόθεση είναι ανύπαρκτη, βασίζεται δε σε μία εντελώς αναξιόπιστη μαρτυρία και πουθενά αλλού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι Αφγανοί ενώ πιστεύω ότι η φυλή στην οποία ανήκει έχει παίξει ρόλο. Θεωρώ ότι η σαθρότητα των εις βάρος του στοιχείων, θα αποτελέσουν την στέρεα βάση της αθώωσής του στις δικαστικές αίθουσες».
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Αυτά που επιθυμούσαμε, αυτά και φέραμε στην χώρα. Το μέλλον φαίνεται πολύ ενδιαφέρον με προοπτική να γίνει θαυμάσιο εντός ολίγου.

Καταγγελία - σοκ σε hot spot: Νεαρός Αφγανός βίασε 7χρονο στις Σέρρες
Καταγγελία - σοκ σε hot spot: Νεαρός Αφγανός βίασε 7χρονο στις Σέρρες

Συνελήφθη ο 25χρονος - Ο 7χρονος οδηγήθηκε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο των Σερρών

Αντιμέτωποι με ένα φρικτό περιστατικό ήρθαν οι αστυνομικοί στις Σέρρες, στο οποίο εμπλέκεται μετανάστης από το Αφγανιστάν.

Ο 25χρονος Αφγανός φέρεται να βίασε 7χρονο παιδί στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο Κλειδί του Δήμου Σιδηροκάστρου.

Την καταγγελία φέρεται να έκανε συγγενής του παιδιού με αποτέλεσμα να συλληφθεί αμέσως ο 25χρονος, ενώ ο 7χρονος οδηγήθηκε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο των Σερρών.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον 25χρονο να είχε προχωρήσει σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και στο παρελθόν εις βάρος του 7χρονου.

Πηγή: diktyotv
Είναι αναμενόμενο ότι δεν τους θέλει και κανείς. Ο καθένας βάζει προϋποθέσεις ή βρίσκει δικαιολογίες, ώστε να μην αλλάξει τίποτα.

H Σουηδία δεν θέλει πρόσφυγες από Μόρια: Δεν έχουμε αίτημα από την Κομισιόν, λένε

Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Και, φυσικά, αυτά που γνωρίζουμε εδώ και καιρό, τα λέμε εμείς και άλλοι, αλλά η δικαιοσύνη είναι τυφλή... λέμε τώρα...

Τα λεφτά είναι πολλά για να λειτουργήσει το σύστημα και, όταν οι ποινές είναι ελάχιστες, τότε θα συνεχίζεται το εμπόριο ανθρωπισμού. Οι ΜΚΟ, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αυτό που κάνουν είναι να φέρνουν ανθρώπους για εκμετάλλευση και τίποτα παραπάνω. Όσο περισσότερο είναι αυτοί εξαρτώμενοι από αυτές, τόσο τις βολεύει. ΚΑΜΙΑ ΜΚΟ δεν επιθυμεί να έρθει ελεγχόμενος αριθμός που θα περνάει καλά και θα ενσωματωθεί. Θέλουν άτακτες ορδές που θα ζουν σε άθλιες συνθήκες και θα στηρίζοντες σε αυτές για την επιβίωσή τους.

Μεταναστευτικό: Βρήκαν πολυεθνικό κύκλωμα δουλεμπορίας από τέσσερις ΜΚΟ στη Μυτιλήνη
Μεταναστευτικό: Βρήκαν πολυεθνικό κύκλωμα δουλεμπορίας από τέσσερις ΜΚΟ στη Μυτιλήνη

Γερμανοί, Αυστριακοί, Ισπανοί και Ελβετοί ανάμεσα στους 35 για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που ξεκίνησε τη δράση του τον περασμένο Ιούνιο

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία για 33 μέλη των ΜΚΟ - ανάμεσά τους Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι, Ισπανοί, Αυστριακοί και Νορβηγοί
- έναν Ιρανό και έναν Πακιστάνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον περασμένο Ιούνιο και για την ώρα και εκτιμάται ότι τις τουλάχιστον 32 φορές που οργάνωσε δρομολόγια ελπίδας στην Ελλάδα πέρασε στη χώρα μας περισσότερους από 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κλειστές ομάδες και εφαρμογές στο διαδίκτυο για να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τα σημεία από τα οποία θα έφευγαν και θα έφταναν οι βάρκες, παρέχοντας ενημέρωση ακόμα και λεπτομέρειες για το ΚΥΤ της Μόριας.

Αυτό που αναζητούν πλέον οι αστυνομικοί είναι ο τζίρος του κυκλώματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται (35) συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα (33) μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και (2) υπήκοοι τρίτων χωρών.

Χρονικά, η δράση του οργανωμένου κυκλώματος προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi) οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως:

· τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο,
· τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο,
· τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων,
· τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης),
· λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Επιπρόσθετα, μέσω εκτεταμένης χρήσης συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε - με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε - τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε (32) τουλάχιστον περιπτώσεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.


Μηταράκης: Δεν γίνονται ανεκτές ΜΚΟ με παράνομη δράση

Σε δήλωσή του για την υπόθεση ο υπουργος Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν γίνονται ανεκτές ΜΚΟ με παράνομη δράση».

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Η μείωση των ροών και ο ρόλος ορισμένων ΜΚΟ απετέλεσε εδώ και μήνες βασική προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων αρχών. Συνεργαζόμαστε με πολλές οργανώσεις που έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Όμως δεν γίνονται ανεκτές ΜΚΟ με παράνομη δράση. Η ολοκλήρωση του Μητρώου ΜΚΟ θα βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη κατεύθυνση. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Εγώ είμαι με τους μετανάστες πάντως. Αφού τους φέρνουμε και τους θεωρούμε πιο πολιτισμένους από εμάς, ας μας μεταδώσουν τον δικό τους πολιτισμό και ας μην έχουμε παράπονα μετά. Τους έκανε εντύπωση που οι περαστικοί απλά κοιτούσαν; Μα τα πράγματα είναι απλά: όταν τον περαστικό τον βρίζεις και τον θεωρείς κατώτερο του μετανάστη, πολύ απλά, δεν θα ασχοληθεί μαζί σου. Γιατί; Μα γιατί, αν ασχοληθεί, πάλι θα του επιτίθεσαι στο τέλος.

Στρασβούργο: Φοιτήτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού... επειδή φορούσε κόκκινη φούστα
Στρασβούργο: Φοιτήτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού... επειδή φορούσε κόκκινη φούστα

Φορούσε φούστα κυκλοφορώντας στους δρόμους του Στρασβούργου γεγονός που... σκανδάλισε τρεις αλλοδαπούς - Το αποτέλεσμα ήταν να της επιτεθούν με μπουνιές - Κοιτούσαν χωρίς να αντιδράσουν οι περαστικοί

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια συνέβη στο Στρασβούργο, παρουσία 15 ατόμων... που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Απλώς κοίταζαν...

Η πολυπολιτισμικότητα έρχεται σε αντίθεση με την περιγραφή της φοιτήτριας, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αλλοδαπούς…

«Ο ένας με έπιασε από το μπράτσο, ο άλλος από το χέρι και ο τρίτος μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο», όπως λέει η νεαρή φοιτήτρια Ελιζαμπέτ, ενώ αφηγείται την τραυματική εμπειρία της στο γαλλικό δίκτυο «RTL».

Αφού της έριξαν μπουνιές, στη συνέχεια, οι τρεις αλλοδαποί έφυγαν. «Συνέβη τόσο γρήγορα που καταλαβαίνω ότι κανείς δεν μπόρεσε να παρέμβει. Τη στιγμή που έσπευσαν κάποιοι να με βοηθήσουν, είχε τελειώσει. Αλλά αυτό που με σοκάρει είναι ότι οι άνθρωποι δεν τηλεφώνησαν στην αστυνομία, δεν με ρώτησαν αν είμαι καλά... Οι άνθρωποι απλώς με κοίταζαν...», λέει στο γαλλικό δίκτυο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φοβάμαι να ανοίξω το στόμα μου. Να ζω με το φόβο. Kάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθημερινά. Αλλά είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Πρέπει να το συζητήσουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να καταλαβαίνουν, οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι υπάρχει εκεί έξω κίνδυνος» τόνισε η φοιτήτρια και συνέχισε: «Υπάρχει μια ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, το «Strasdéfense», που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας και όχι μόνο. «Κόβει» βόλτες στους δρόμους του Στρασβούργου για να βοηθήσει υποψήφια θύματα. Την ίδια φούστα την έβαλα την επόμενη μέρα. Είναι η αγαπημένη μου φούστα. Δεν πρόκειται να σταματήσω να ζω επειδή κάποιοι βλάκες αντέδρασαν έτσι».

Η Ελιζαμπέτ κατέθεσε μήνυση κατά των τριών αλλοδαπών.

Στο Στρασβούργο, λιγότερο από το 10% των γυναικών που πέφτουν θύματα σεξιστικής επίθεσης τολμούν να καταφύγουν στην Δικαιοσύνη.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Τι να γράφουμε τώρα; Ο πακιστανός είχε κρατήσει στο διαμέρισμα δύο ανήλικες. Τα υπόλοιπα είναι περιττά: ναρκωτικά, βιασμός, ξύλο κτλ κτλ που όλοι περιμένουμε.



Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Μία δημοσίευση από αυτές που είχα κρατήσει για να ανεβάσω (πρέπει να έχω υλικό για 2-3 χρόνια). Κλασσική βλακώδης διεθνιστική προπαγάνδα: να μπαίνουν όλοι, να δούμε τι θέλουν, να κάνουν αίτηση ασύλου και μετά βλέπουμε αν δικαιούνται ή όχι. Και όλα αυτά επειδή το επιβάλλει το διεθνές δίκαιο. Το οποίο ξεχνάμε, όμως, όταν πρόκειται για μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, δηλαδή που δεν βρίσκονται στην γειτονική τους χώρα. Το οποίο, επίσης ξεχνάμε, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως "μη ασφαλή" χώρα λόγω καθεστώτος, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε συνομιλίες και λύση στο κυπριακό με αυτή την χώρα που έχει δικτατορικό καθεστώς. Ένας πολτός ιδεών, αντιφατικών μεταξύ τους, που σκοπό έχουν να πλήξουν την Ελλάδα και μόνο. Βρε μπας και τα παίρνουν άμεσα ή έμμεσα από τους απέναντι; Λες να γίνονται τέτοια;

Για το δίκτυο φαντάρων Σπάρτακος δεν το συζητώ. Έχουν ξεχάσει τα βασικά ζητήματα, βολεμένοι (ως βύσματα που είναι) στις θεσούλες τους, κρίνοντας τους υπόλοιπους που τρέχαμε 24/7 για να διορθώσουμε ή να καλύψουμε την έλλειψη ενδιαφέροντος των Αξκων, την απύθμενη βλακεία των καραβανάδων (ΕΜΘ, ΕΠΥ, ΕΠΟΠ) και τα βύσματα που λούφαραν συνεχώς.

Το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων - μεταναστών από τον ελληνικό στρατό
Το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων - μεταναστών από τον ελληνικό στρατό

13.02.2020, 20:17

Την προηγούμενη εβδομάδα, είδαμε να βρίσκει το φως της δημοσιότητας μια καταγγελία που αφορούσε τον ξυλοδαρμό ενός δεκατετράχρονου Αφγανού πρόσφυγα σε φυλάκιο της Αλεξανδρούπολης από έναν αστυνομικό της ομάδας φύλαξης. Αυτά τα σκηνικά όχι μόνο δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά συνιστούν την καθημερινότητα πολλών από αυτούς που καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα στον Εβρο και δεν πετιούνται στο ποτάμι. Ο Εβρος έχει γεμίσει με τέτοιου είδους ιστορίες, που δυστυχώς πολύ δύσκολα καταγγέλλονται και ως εκ τούτου δεν δημοσιοποιούνται. Μάλιστα, η κατάσταση στα σύνορα, όπως την είχαμε περιγράψει στο προηγούμενο γράμμα, ολοένα και χειροτερεύει, αφού αναβαθμίζουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν κατά των προσφύγων - μεταναστών.

• Σε αυτό το πλαίσιο, η αστυνομία έχει κάνει αρκετά πίσω και ο στρατός έχει πλέον τον βασικό ρόλο στο κυνήγι, στην επαναπροώθηση και στη σύλληψη των προσφύγων - μεταναστών, με τα περίπολα που διεξάγει.

• Εκτός από τα περίπολα (είτε πεζά είτε με τζιπάκι), που τα είχαμε περιγράψει, απογειώνονται ελικόπτερα, τα οποία περιπολούν όλο το μήκος του Εβρου, συμβάλλοντας στην αύξηση της πολεμικής έντασης που καλλιεργείται έναντι των προσφύγων - μεταναστών.

• Τέλος, ο στρατός, για να βρει πρόθυμο προσωπικό να φέρει εις πέρας το παραπάνω σχέδιο, τάζει στους φαντάρους που θα συμμετέχουν στις ενέδρες (έτσι ονομάζεται η οκτάωρη υπηρεσία του περιπόλου στα σύνορα) τιμητικές άδειες.

Ολοι όσοι έχουμε βρεθεί στα στρατόπεδα του Εβρου (φαντάροι και στελέχη) γνωρίζουμε αφενός ότι στα σύνορα γίνονται καθημερινά παράνομες επαναπροωθήσεις και αφετέρου τον τρόπο που αυτές πραγματοποιούνται. Είναι «κοινό μυστικό» ότι όλα όσα διεξάγονται στον Εβρο γίνονται κατόπιν διαταγών από τους ανωτέρους και ότι ενορχηστρωτές του σχεδίου αυτού είναι το ΓΕΣ, το υπουργείο και η κυβέρνηση. Οι ίδιοι που νομοθετούν τοποθετούν τους φαντάρους σε ρόλο χωροφύλακα και τους διατάζουν να διεξάγουν παράνομες επαναπροωθήσεις. Εμείς λέμε σε όλους τους συναδέλφους φαντάρους να μην ανταλλάξουν καμία άδεια με την αξιοπρέπειά τους. Να μη συμμετέχουν στο απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων - μεταναστών, ανθρώπων, δηλαδή, όπως εμείς, που βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες διακυβεύεται η ελευθερία τους και η ίδια τους η ζωή.

Αυτές τις μέρες, στον Εβρο διεξάγεται ένας ιδιότυπος πόλεμος κατά προσφύγων και μεταναστών, τμήμα του κοινωνικού πολέμου που διεξάγεται καθημερινά στο όνομα της «ανάπτυξης και της ασφάλειας», και έχει και στρατιωτικό σκέλος. Πρόκειται για σχέδιο που έχει καταστρωθεί εδώ και καιρό από την κυβέρνηση.

Η Επιτροπή Φαντάρων Κομοτηνής σημειώνει: «Η παραπάνω κατάσταση δεν είναι ούτε φυσιολογική ούτε ο λόγος για τον οποίο κληθήκαμε να υπηρετήσουμε τη θητεία μας. Μάλιστα, πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν συνάδει με το Σύνταγμα και τον στρατιωτικό κανονισμό». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ρατσισμός απέναντι στους πρόσφυγες αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας στις μονάδες από τις πρώτες μέρες κατάταξης. Μάλιστα, παρουσιάστηκαν και διάφορα σενάρια επίθεσης μεταναστών και ομάδων «μπαχαλάκηδων» στα στρατόπεδα, καθώς και οι μέθοδοι αντίδρασης! Ταυτόχρονα, στήνεται ένας πρωτοφανής κοινωνικός αυτοματισμός, σύμφωνα με τον οποίον για τις παραπάνω υπηρεσίες, τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τους συναγερμούς και την επιφυλακή φταίνε οι… μετανάστες. Ανάλογο κλίμα φαίνεται να επικρατεί και σε νησιά της παραμεθορίου.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε μία πρωτοφανή πρόκληση. Για πρώτη φορά υπάρχει με τέτοια ένταση συμμετοχή φαντάρων σε επιχειρήσεις του στρατού εναντίον προσφύγων και μάλιστα όχι σε ρόλο υποστήριξης αλλά στην πρώτη γραμμή των περιπολιών μαζί με την αστυνομία. Είναι, βέβαια, προφανές πως όλα τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με την ευρύτερη κατάσταση και τα «θερμά επεισόδια» που ετοιμάζονται. Αλλωστε, Ελλάδα - Ε.Ε. και Τουρκία πολλές φορές έχουν χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως όπλο διαπραγμάτευσης. Η ταξική απάντηση στον πόλεμο, λοιπόν, δεν περιορίζεται σε θέσεις και ανακοινώσεις. Αντίθετα, οι επιλογές ορίζουν σταυροδρόμια. Κάθε φαντάρος, κάθε εργαζόμενος, κάθε συλλογικότητα πρέπει να πάρει θέση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Αυτό που ανεβάζω εδώ μπορεί να μπει και στην "Έννομη Τάξη" και στην "Εξωτερική Πολιτική" και στην "Εσωτερική Πολιτική" καθώς τα περιλαμβάνει όλα. Ας το βάλουμε, όμως, εδώ, ώστε να έχουμε μια αναφορά σχετικά με τα θέματα των μεταναστών.

Τα πράγματα είναι απλά. Κάποιες ΜΚΟ, οι οποίες αποτελούνται από άτομα που ζουν από το δουλεμπόριο (απλά έχουν το προσωπείο του ανθρωπιστή για να μην "παρανομούν" σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις), αλλά - ταυτόχρονα - βοηθούν και κάποια κράτη στην εξωτερική τους πολιτική, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περάσουν "μετανάστες" στην Ελλάδα. Άλλοτε τους έκρυβαν στα βουνά, άλλοτε ειδοποιούσαν το Λ.Σ., ώστε να τους μαζέψει, άλλοτε ειδοποιούσαν, ασκώντας και πιέσεις μέσω ζωντανής μετάδοσης και διαπόμπευσης της χώρας, για "σωτηρία", δηλαδή είσοδο στην Ελλάδα. Περιέργως μεν, η ΕΥΠ δούλεψε δε, οπότε τους αποκάλυψε. Μάλλον αυτοί δεν ήταν με το επίσημο δίκτυο διακίνησης ή δεν είχαν στάξει λάδι στην σαλάτα...

Μέλη ΜΚΟ έκρυβαν μετανάστες σε σπηλιές νησιών
Μέλη ΜΚΟ έκρυβαν μετανάστες σε σπηλιές νησιών

Εντυπωσιακά στοιχεία από τη νέα μυστική επιχείρηση «Αλκμήνη 2» της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ – Η παρείσφρηση σε κυκλώματα διακινητών της Τουρκίας και το ταξίδι της 3ης Φεβρουαρίου

Μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κρύβουν τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες πρόσφυγες σε παραθαλάσσιες σπηλιές και δάση των νησιών του Αιγαίου, προκειμένου να μην εντοπιστούν από το ελληνικό λιμενικό και έτσι να διευκολύνουν την παράνομη είσοδό τους στη χώρα μας.

Με παράλληλο κίνδυνο να υπάρξει, λόγω της μη καταγραφής τους και της λήψης υγειονομικών μέτρων, εξάπλωση της πανδημίας. Επιπλέον, είχαν δημιουργήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα για να μεταδίδουν σε ζωντανό χρόνο την άφιξη λέμβων στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ώστε να «πιέσουν» το Λιμενικό να μην εμποδίσει την είσοδό τους στη χώρα μας.


Καταγράφονται οι μεθοδεύσεις

Αυτά είναι τα συμπεράσματα δεύτερης μυστικής επιχείρησης – με τον κωδικό «Αλκμήνη 2» – της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της ΕΥΠ εναντίον ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα θαλάσσια σύνορά μας και την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», με την παρουσίαση και σχετικών ντοκουμέντων.

Με τις ελληνικές αρχές να έχουν «στρατολογήσει» αλλοδαπούς μετανάστες αλλά και διακινητές στην Τουρκία ώστε να καταγράφονται οι μεθοδεύσεις των ΜΚΟ που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο μεταναστών επιβαρύνοντας την κατάσταση του Προσφυγικού στη χώρα μας.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνονται στους υπευθύνους των ΜΚΟ είναι και εκείνη της «κατασκοπείας» σε βάρος της χώρας.

Η τωρινή έρευνα, που κορυφώθηκε με επιχείρηση στις 3 Φεβρουαρίου 2021, αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης μεγάλης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. – πάλι με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών –, που είχε αναδειχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε πάλι παρουσιάσει η εφημερίδα μας.


Η εφαρμογή «AlarmPhone»

Από την τότε έρευνα είχε διαπιστωθεί ότι 35 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ διευκόλυναν τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στη Λέσβο χρησιμοποιώντας «παράνομες μεθόδους και διαδικασίες».

Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, ενώ οι δύο από τις, υπό έρευνα, ΜΚΟ έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο, στην ίδια μάλιστα διεύθυνση. Από διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυπτε τότε ότι οι τέσσερις ΜΚΟ είχαν ενεργοποιήσει την εφαρμογή «AlarmPhone».

Εναν τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτου ανάγκης που απευθύνεται σε μετανάστες που διασχίζουν τη θαλάσσια περιοχή από τα παράλια της Τουρκίας έως τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και οι οποίοι το καλούν όταν είναι εν πλω.

Στη συνέχεια, τα μέλη των ΜΚΟ προχωρούσαν σε επικοινωνία με το Λιμενικό και ζητούσαν να υπάρξει άμεση περισυλλογή των αλλοδαπών.
Σε αντίθετη περίπτωση προχωρούσαν σε δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν φωτογραφίες και ηλεκτρονικούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνεται η ακριβής θέση σκαφών του Λιμενικού ή και πολεμικών πλοίων, που έπλεαν τότε στο Ανατολικό Αιγαίο υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.


«Ενόχλησε» η θωράκιση

Η νεότερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., για την οποία υπήρχε και ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, εντόπισε περαιτέρω μεθοδεύσεις και άλλων ΜΚΟ ώστε να «σπάσει» το φράγμα που έχει δημιουργήσει το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορά μας για να μη γίνονται μαζικές αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο και σε άλλα νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της εφημερίδας μας από τον Οκτώβριο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου έφτασαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 453 άτομα, όταν άλλες χρονιές αυτοί οι αριθμοί ήταν 100 φορές μεγαλύτεροι και ένας τέτοιος αριθμός αλλοδαπών εισέρχονταν στη χώρα μας σε μία μόνο ημέρα!

Ομως εντυπωσιακός είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα (το πεντάμηνο Οκτωβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021) ο αριθμός των αποτροπών άφιξης αλλοδαπών που αφορούσε 33 περιπτώσεις και περίπου 1.085 άτομα που τελικώς επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξαν συνολικά 14 περιπτώσεις αποφυγής εισόδου παράνομων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας (αφορούσαν την άφιξη 395 ατόμων), ενώ τον Οκτώβριο υπήρξαν επτά αποτροπές και τον Ιανουάριο έξι. Σε μια προσπάθεια του Λιμενικού αυτή η «θωράκιση» των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων να οδηγήσει σε αποθάρρυνση των κυκλωμάτων διακίνησης των αλλοδαπών.

Ομως στη διάρκεια της «Αλκμήνης 2» προέκυψε η δράση νέων ΜΚΟ, με άξονα έναν 49χρονο Νορβηγό και αρκετούς συνεργούς (σ.σ. τα σχετικά δεδομένα στη διάθεση της εφημερίδας).

Τα στοιχεία για τις νέες μεθοδεύσεις προέκυψαν από πρόσφατες διαρκείς παρακολουθήσεις, από συλλογή πληροφοριών αλλά και από τη «στρατολόγηση» αλλοδαπών – ένας εξ αυτών παρείσφρησε και σε κυκλώματα διακινητών – που εισήλθαν στις 3 Φεβρουαρίου σε λέμβο που «καθοδηγούνταν» από τα προαναφερόμενα μέλη των ΜΚΟ που βρίσκονταν στη Λέσβο.

Οπως αναφέρεται στα έγγραφα των ελληνικών αρχών, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Σμύρνης στη θαλάσσια περιοχή του Αϊβαλιού με προορισμό τα ελληνικά παράλια. Με τους «πράκτορες» των ελληνικών υπηρεσιών που βρίσκονταν μέσα στη λέμβο να καταγράφουν τι συνέβαινε στη διάρκεια του ταξιδιού προς την Ελλάδα. Οπως αναφέρουν οι ελληνικές υπηρεσίες «τα μέλη των ΜΚΟ είχαν δώσει διεθνή τηλεφωνικό αριθμό που λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και ζητούσαν από τους μετανάστες, μέσω των εφαρμογών Signal και Telegram, να μεταδίδουν «ζωντανά» την άφιξη των λέμβων κατά την εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών, επιδιώκοντας πίεση στα στελέχη του Λιμενικού που θα προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν την είσοδό τους στη χώρα μας».


Πιέσεις στο Λιμενικό σε… ζωντανή μετάδοση

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις είχε αναφερθεί ότι εκπρόσωποι ΜΚΟ επικοινωνούσαν με λιμενικούς και τους ανέφεραν ότι «οι κινήσεις τους είναι σε… ζωντανή-παγκόσμια μετάδοση και να μην εμποδίσουν την άφιξη των επιβατών της λέμβου».

Συνέχιζαν μάλιστα να δίνουν πληροφορίες για την κίνηση σκαφών του Λιμενικού κι άλλων, παρότι υπήρχε και η προγενέστερη έρευνα του φθινοπώρου.

Ακόμη τα μέλη των ΜΚΟ, όπως σημειώνεται στα έγγραφα των αρχών, «καθοδηγούσαν με τη χρήση Smartphones τους μετανάστες σε φυσικά καταλύματα, όπως σπηλιές ή χώρους σε δασικές περιοχές όπου υπήρχε υποδοχή από αυτούς».

Ετσι ώστε να αποφευχθεί προσπάθεια επιστροφής τους στη γειτονική χώρα και να εμφανισθούν μετά από ένα – δύο 24ωρα στις αστυνομικές αρχές ή στα ΚΥΤ ώστε να καταγραφούν σε δεύτερη φάση.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο, που δείχνει τον παραλογισμό μέσα στον οποίο ζούμε. Ούτε κουβέντα, βέβαια, για τους Τούρκους που έκαναν εισβολή, για τους φανατικούς ισλαμιστές που διέλυσαν την Συρία, για τους Δυτικούς, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να πραγματοποιηθούν τα προαναφερθέντα, για τα δεινά των Ελλήνων από Τούρκους, έστω και τα τελευταία 100-150 χρόνια, δεν θα ακούσετε ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρόταση.

Συριακή οργάνωση καταγγέλλει την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Συριακή οργάνωση καταγγέλλει την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (International Criminal Court) κατέφυγε την περασμένη Πέμπτη μια συριακή οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα την Ουάσινγκτον, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για φερόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα για κακομεταχείριση προσφύγων.

Το Συριακό Κέντρο Δικαιοσύνης και Λογοδοσίας επικαλούμενο μαρτυρίες και βίντεο, μιλά για κακομεταχείριση προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας και εντός των ασφυκτικά γεμάτων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Κάνει λόγο μάλιστα για περιστατικά κατά τα οποία δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν χρήση δακρυγόνων σε πρόσφυγες, ενώ αναφέρεται και στις άθλιες συνθήκες στους καταυλισμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αλ-Αμπντάλα, δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη νομική αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταχείριση των προσφύγων.

"Εάν αυτή η υπόθεση προχωρήσει, θα σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ναι μεν υπάρχουν σωστές πολιτικές σε κάποιες χώρες, αλλά σε άλλες όχι, όμως θα πρέπει να ισχύσει το διεθνές νομικό πλαίσιο και οι συνθήκες για το προσφυγικό, και όχι οι αποφάσεις των ξεχωριστών κρατών-μελών, ανέφερε ο Αλ-Αμπντάλα.

Οι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το AP, δήλωσαν πως θα εξετάσουν την υπόθεση πριν αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσουν μια έρευνα πλήρους κλίμακας, η οποία πιθανότατα θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

Η Συριακή οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά κακομεταχείρισης από τον Μάρτιο του 2016, και επεκτείνονται στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, όπου υπάρχουν καταγγελίες για σαμποτάζ προσφυγικών σκαφών από την ελληνική ακτοφυλακή και επαναπροωθήσεών τους στη θάλασσα. Τέτοια περιστατικά επαναπροωθήσεων θεωρείται ότι είναι αντίθετα στις διεθνείς συμφωνίες προστασίας προσφύγων, σύμφωνα με τις οποίες οι άνθρωποι δεν πρέπει να απελαθούν ή να επιστραφούν σε μια χώρα όπου η ζωή τους ενδέχεται να κινδυνεύει.

Σύμφωνα με το Κέντρο, η Frontex βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο ερευνών καθώς κατηγορείται πως συμμετείχε ή συνεργάστηκε με τις ελληνικές αρχές σε τέτοια περιστατικά.
Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”