Formula 1 2021

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ιταλίας 2021


Εικόνα
Εικόνα

Για ακόμα μια χρονιά η πίστα της Monza μας επιφύλασσε έναν θεαματικό αγώνα, καθώς μεγάλος νικητής στο Ιταλικό GP ήταν ο Daniel Ricciardo. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα της McLaren από το GP της Βραζιλίας του 2012, ενώ ο Αυστραλός είχε να κερδίσει από το 2018 και το GP του Μονακό.

Επιπλέον, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο έτερος οδηγός της βρετανικής ομάδας, Lando Norris, κάτι που σημαίνει ότι η McLaren έκανε το “1-2”, όντας η μοναδική ομάδα -μέχρι στιγμής- που καταφέρνει κάτι τέτοιο την τρέχουσα σεζόν. Επιπλέον, αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της McLaren μετά από 11 χρόνια και το GP του Καναδά το 2010, με τους Jenson Button και Lewis Hamilon.

Το περιστατικό ανάμεσα στον Hamilton και στον Verstappen



Le crash Hamilton / Verstappen sous tous les angles


Το GP Ιταλίας σημαδεύτηκε και πάλι από μια έντονη μάχη μεταξύ των δύο διεκδικητών του φετινού τίτλου, με τους Lewis Hamilton και Max Verstappen να έρχονται σε επαφή στην πρώτη στροφή της πίστας, περίπου στα μισά του αγώνα. Αυτή η επαφή είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο οδηγοί.


Εικόνα


Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Hamilton έβγαινε από τα pit στον γύρο 26 του 53 όταν έφτασε στο πλευρό του Verstappen, με τους δύο οδηγούς να στρίβουν μαζί στην Variante del Rettifilo, αλλά κανένας από τους δύο οδηγούς δεν άφησε χώρο στον άλλον και είχαν επαφή, με τον Verstappen να “πετάει” στον αέρα και να πέφτει πάνω στο airbox της Mercedes. Το ευτυχές είναι ότι κανένας από τους δύο οδηγούς δεν τραυματίστηκε, με τους αγωνοδίκες να εξετάζουν το συμβάν μετά τη λήξη του Grand Prix.

Ο Ricciardo ήταν άξιος νικητής και με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων στην εκκίνηση πέρασε τον Verstappen και πήρε το προβάδισμα του αγώνα. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη καριέρας του Αυστραλού, με τον Norris να εξασφαλίζει τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την McLaren για την μάχη της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Valtteri Bottas, παρότι ξεκίνησε από την 19η θέση. Ο Φιλανδός τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Sergio Perez, αλλά ο οδηγός της Red Bull είχε ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς προσπέρασε την Ferrari του Charles Leclerc εκτός πίστας, με τον Μεξικανό να μην δίνει πίσω τη θέση.

Ο Perez τελικά τερμάτισε στην πέμπτη θέση πίσω από τον Leclerc, ενώ ο Carlos Sainz πήρε την έκτη θέση στην πρώτη του παρουσία με την Ferrari στη Monza. Ο Lance Stroll ήταν έβδομος, αλλά βρίσκεται υπό έρευνα για παράβαση κίτρινης σημαίας, με τον Fernando Alonso να φέρνει την Alpine στην όγδοη θέση, μπροστά από τη Williams του George Russell, και την δεύτερη Alpine του Esteban Ocon, που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Τα highlights



Race Highlights | 2021 Italian Grand Prix


Οδηγός του αγώνα

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Daniel Ricciardo ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα, όντας αλάνθαστος στη Monza.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αυστραλός συγκέντρωσε το 34,5% των ψήφων των θεατών. Ακολούθησε ο Valtteri Bottas με 28,6%, ο Lando Norris με 8,5%, ο Sergio Perez με 5,1% και ο Max Verstappen με 4,6%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Daniel Ricciardo σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τον έναν επιπλέον βαθμό.

Ο Αυστραλός σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1:24.812, για να τον ακολουθήσουν ο Valtteri Bottas με 1:24.827, ο Lando Norris με 1:24.971, ο Sergio Perez με 1:25.156 και ο Max Verstappen με 1:25.173.

Επόμενος αγώνας

Μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς διακοπή, η Formula 1 κάνει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων, καθώς ο επόμενος αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πίστα του Sochi για το GP της Ρωσίας, στις 24 με 26 Σεπτεμβρίου.
Πηγή:autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

Ποινή 3 θέσεων στο Ρωσικό GP για τον Verstappen

Ο Max Verstappen τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων στο Ρωσικό Grand Prix, λόγω του ατυχήματος που είχε σήμερα με τον Lewis Hamilton κατά τη διάρκεια του ιταλικού GP στη πίστα της Monza.
Οι αγωνοδίκες έκριναν ως υπαίτιο για το ατύχημα τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull, και έτσι αυτός θα εκκινήσει στο Ρωσικό GP, 3 θέσεις πιο χαμηλά από την θέση που θα καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές.
Εκτός από την ποινή τριών θέσεων στο Σότσι, ο Verstappen πήρε και δύο βαθμούς ποινής στην άδειά του. Αυτοί είναι οι πρώτοι βαθμοί ποινής που παίρνει ο Verstappen τους τελευταίους 12 μήνες.
Πηγή:autoblog.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

Russian Grand Prix 2021

Sochi Autodrom

Εικόνα
Εικόνα



Ένας αγώνας που φαινόταν να ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Lando Norris, η έντονη βροχή που έπεσε τους τελευταίους γύρους και το ρίσκο που πήρε ο ίδιος και η ομάδα του να μείνουν στην πίστα -θεωρώντας ότι η βροχή δεν θα γίνει πιο έντονη- ήταν ο λόγος που ο Lewis Hamilton κατάφερε να κατακτήσει την 100η νίκη στην καριέρα του.

Στην δεύτερη θέση του podium ανέβηκε ο Max Verstappen, που έκανε έναν μεστό αγώνα τακτικής μέχρι να ξεκινήσει η βροχή, και σε εκείνο το σημείο μπήκε στα pits για να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά την κατάλληλη στιγμή, κερδίζοντας αρκετές θέσεις και τους πολύτιμους βαθμούς της δεύτερης θέσης. Η δεύτερη θέση είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα, αν σκεφτούμε ότι ο Ολλανδός εκκίνησε από την 20η -τελευταία- θέση του grid.


Εικόνα



Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Carlos Sainz, ο οποίος με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων έστριψε πρώτος στην 1η στροφή της πίστας του Sochi Autodrom, αλλά η στρατηγική της Ferrari και η έντονη φθορά των ελαστικών, τον έριξε αρκετά πίσω στο μέσο του αγώνα. Ωστόσο, στο τέλος του αγώνα, έκανε την επίθεση του και με τα ενδιάμεσα ελαστικά κατάφερε να κερδίσει θέσεις.



Εικόνα



Από την αρχή του αγώνα, ο αγώνας ήταν άκρως συναρπαστικός καθώς υπήρχε ένας συνδυασμός οδηγών με τη μεσαία και σκληρή γόμα των ελαστικών μεταξύ όλων των οδηγών, αλλά και των πέντε πρώτων. Ο Norris από την pole, ο Sainz από την δεύτερη, ο Russell από την τρίτη, ο Hamilton από την τέταρτη και ο Ricciardo από την πέμπτη θέση ήταν με τη μεσαία γόμα, ενώ οι Fernando Alonso (6ος), Sergio Perez (8ος), Pierre Gasly (11ος), Bottas (16ος), Antonio Giovinazzi (7ος), Leclerc (19ος) και Verstappen (20ος) ξεκίνησαν με την σκληρή γόμα.

Παρόλο που έπεσε στην έβδομη θέση μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο ρυθμός του Hamilton ήταν αρκετά ανταγωνιστικός με τα μεσαία ελαστικά και άντεξε μέχρι τον 27ο γύρο για να βάλει τα σκληρά, που θα τον έφερναν μέχρι το τέλος. Ο Norris μπήκε στα pits ένα γύρο αργότερα, και έχοντας όλοι τα pitstops του μέχρι τον 38ο γύρο, ο Norris ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα, έχοντας σε μια ασφαλή απόσταση τον Hamilton. Ο τελευταίος έφτασε να ήταν μόλις ένα δεύτερο πίσω από τον νεαρός οδηγό της McLaren, αλλά δεν μπορούσε να τον προσπεράσει.

Και κάπου εκεί, 5 γύρους πριν την καρό σημαία ήρθε η βροχή. Σε εκείνο το σημείο, οι Norris και Hamilton έμειναν στην πίστα, παρότι όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί έμπαιναν ο ένας πίσω από τον άλλο στα pits για τα ενδιάμεσα ελαστικά. Τελικά, η Mercedes είπε στον οδηγό της να μπει στα pits, αλλάζοντας τα ελαστικά του μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Από την άλλη, ο Norris επέμεινε να μείνει εκτός, θεωρώντας ότι η βροχή δεν θα χειροτερεύσει, και έκανε ό, τι μπορούσε για να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά, με τη βροχή να δυναμώνει, τελικά ο οδηγός της McLaren έμεινε εκτεθειμένος. Έπειτα, κατάφερε να μπει στα pits, χάνοντας πολλές θέσεις, και τερμάτισε τελικά στην 7η θέση.

Ο Valtteri Bottas ξεκίνησε 16ος, αλλά τερμάτισε στην πέμπτη θέση έχοντας μπει στα pits για τη μεσαία γόμα, αμέσως μετά τον Verstappen, ενώ ο Fernando Alonso ξεκίνησε έκτος και τερμάτισε στην ίδια θέση, κάνοντας ένα μεγάλο πρώτο stint με τα σκληρά ελαστικά. Ο Kimi Raikkonen διατήρησε την ψυχραιμία του και κέρδισε αρκετές θέσεις στις υγρές συνθήκες στο τέλος του αγώνα και τερμάτισε όγδοος, αφήνοντας τους Sergio Perez και George Russell να πάρουν τους τελευταίους βαθμούς της πρώτης δεκάδας.

Οδηγός του αγώνα

Έκανε έναν σχεδόν άψογο αγώνα, ξεκινώντας από την pole, χάνοντας αλλά επανακτώντας το προβάδισμα και στη συνέχεια ελέγχοντας έναν Lewis Hamilton που τον πίεζε στα τελευταία στάδια του αγώνα. Παρότι πήρε λάθος απόφαση και έμεινε με τα στεγνά ελαστικά όταν ήρθε η βροχή, η εξαιρετικά εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Lando Norris δικαίως αναγνωρίστηκε και ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός συγκέντρωσε το 33,9% των ψήφων των θεατών. Ακολούθησε ο Max Verstappen με 13,9%, ο Lewis Hamilton με 9,9%, ο Sergio Perez με 6,5%, και ο Carlos Sainz με 5,9%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lando Norris σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τον έναν επιπλέον βαθμό.

Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:37.423, για να τον ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με 1:37.575, ο Valtteri Bottas με 1:38.216, ο Pierre Gasly με 1:38.279 και ο Max Verstappen με 1:38.396.

Επόμενος αγώνας

Μετά τον συναρπαστικό αγώνα στο Sochi της Ρωσίας, ακολουθεί ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, με την Formula 1 να μεταφέρεται στο Istanbul Park και την γειτονική χώρα για το Τουρκικό GP, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 8-10 Οκτωβρίου.
Πηγή:autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

Turkish Grand Prix 2021


Εικόνα


Εικόνα




Εικόνα


O Valtteri Bottas ήταν ο νικητής στο Τουρκικό GP, καθώς ήταν αλάνθαστος καθόλη την διάρκεια του αγώνα στη νωπή και ενίοτε βρεγμένη άσφαλτο της πίστας του Istanbul Park. Ο Bottas σημείωσε την πρώτη του νίκη, μετά το GP της Ρωσίας του 2020, με μια άψογη εμφάνιση, ενώ με τον ταχύτερο γύρο πήρε τον επιπλέον βαθμό, φεύγοντας από τη γειτονική χώρα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen, με τον Ολλανδό να μην παίρνει ρίσκα και να ανταμείβεται με αύξηση της διαφοράς στην βαθμολογία από τον Lewis Hamilton στους έξι βαθμούς, καθώς ο τελευταίος είδε πέμπτος την καρό σημαία. Τρίτος ήταν ο teammate του Verstappen, Sergio Perez, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο μετά από το GP της Γαλλίας, την περασμένη άνοιξη.

Ο Bottas έκανε καλή εκκίνηση και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, με τον Verstappen να βρισκόταν πίσω του. Μέχρι τον 11ο γύρο, ο Hamilton είχε καταφέρει να μπει στη πρώτη πεντάδα, παρότι εκκίνησε από την 11η θέση, έχοντας περάσει τον Pierre Gasly. Ο διεκδικητής του πρωταθλήματος ανέβηκε μέχρι και την τέταρτη θέση, όταν ο Sergio Perez έκανε το pit stop του στον 38ο γύρο.

Ο “χορός” των pit stops ξεκίνησε στον 35ο γύρο, καθώς ο Lando Norris ήταν ο πρώτος που επέλεξε να τοποθετήσει νέα ενδιάμεσα ελαστικά, με τον Verstappen να τον ακολουθεί στο 37ο γύρο, όντας δεύτερος. Με τη σειρά του, ένα γύρο αργότερα, μπήκε και ο Bottas. Ο Charles Leclerc πήρε την πρωτοπορία του αγώνα, και για αρκετούς γύρους αυτός και η ομάδα του αμφιταλαντεύονταν για το αν θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι την καρό σημαία, χωρίς να αλλάξουν ελαστικά.

Το ίδιο σενάριο αντιμετώπιζε και ο Lewis Hamilton, αλλά τελικά ο Μονεγάσκος αποφάσισε να μπει στον 48ο γύρο (από τους συνολικά 58), καθώς η ομάδα έκρινε ότι το στοίχημα να μην σταματήσει για pit stop δεν θα αποδώσει. Ο Βρετανός πρωταθλητής μπήκε για το δικό του pit stop στον 51ο γύρο, κάτι που ανέβασε τον Leclerc ξανά στην τρίτη θέση.

Ωστόσο, ο τελευταίος έχασε γρήγορα τη θέση του από τον Perez στον 52ο γύρο, και τελικά ο Leclerc τερμάτισε 4ος, καθώς ο Hamilton δεν μπόρεσε να πιάσει τον οδηγό της Ferrari στους τελευταίους γύρους. Ο Βρετανός κατέκρινε -εκ των υστέρων- ανοιχτά την απόφαση για την αλλαγή των ελαστικών, μέσω της ενδοεπικοινωνίας με την ομάδα του. Ο Hamilton τελικά τερμάτισε -με δυσκολία- στην 5η θέση, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Pierre Gasly, παρότι σε ένα σημείο φάνηκε να απειλεί τον Leclerc για την 4η θέση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Gasly πήρε την έκτη θέση, με τον οδηγό της AlphaTauri να παίρνει ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση του 1ου γύρου που οδήγησε εκτός πίστας τον Fernando Alonso. Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Lando Norris, ενώ ο Carlos Sainz ήταν εξαιρετικός, και κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση, παρότι εκκίνησε από την 19η θέση, εξαιτίας των ποινών για αλλαγή όλων των μερών του power unit της Ferrari του. O Ισπανός, ίσως, θα μπορούσε να τερματίσει και πιο ψηλά αν δεν έκανε ένα αργό pit stop, το οποίο διήρκεσε 8,1 δευτ.

Ο Lance Stroll τερμάτισε στην 9η θέση, έχοντας ξεκινήσει όγδοος, και ανέβηκε μια θέση χάρη στο προσπέρασμα του επί της Alpine του Esteban Ocon, με πέντε γύρους να απομένουν. Ο Ocon ξεκίνησε 12ος, αλλά τερμάτισε δύο παραπάνω, καθώς ο Alonso και ο Yuki Tsunoda έχασαν θέσεις από δικά τους λάθη. Επιπλέον, ο Γάλλος ήταν ο μοναδικός οδηγός που δεν άλλαξε ελαστικά, καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οδηγός του αγώνα

Ο Carlos Sainz έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα στην πίστα της Κωνσταντινούπολης, οδηγώντας επιδέξια τη Ferrari του.

Η εξαιρετικά εντυπωσιακή εμφάνιση του δικαίως αναγνωρίστηκε, με τον Ισπανό να συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Sergio Perez με 14,8%, ο Charles Leclerc με 10,6%, ο Valtteri Bottas με 10,5% και ο Lewis Hamilton με 10.3%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τον έναν επιπλέον βαθμό.

Ο Φιλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.432, για να τον ακολουθήσει ο Carlos Sainz με 1:31.921, ο Lando Norris με 1:32.446, ο Sergio Perez με 1:32.459 και ο Kimi Raikkonen με 1:32.586.

Επόμενος αγώνας

Μετά τον αγώνα στην γειτονική χώρα, ακολουθεί ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, με την Formula 1 να μεταφέρεται στις Η.Π.Α., και πιο συγκεκριμένα στο Austin του Τέξας και την πίστα Circuit of the Americas. To Αμερικάνικο GP είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 22-24 Οκτωβρίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP Austin 2021


Εικόνα
Εικόνα



Άλλο πράγμα να φτάσεις τον Verstappen, άλλο πράγμα να τον προσπεράσεις. Αυτό έμαθε με τον πιο επώδυνο τρόπο ο Lewis Hamilton, καθώς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Ολλανδό, παρότι οδήγησε εκπληκτικά καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα στην απαιτητική πίστα του Circuit of the Americas.

Η Mercedes επέλεξε μια διαφορετική στρατηγική για τον Βρετανό, βάζοντας τον για αλλαγή ελαστικών και στα δύο pits (το πρώτο στον 14ο γύρο, και το δεύτερο στον 38ο) αρκετά αργότερα από την Red Bull του Verstappen (το πρώτο στον 11ο γύρο, και το δεύτερο στον 29ο), κάτι που τελικά δεν μετουσιώθηκε σε νίκη.

Ο Hamilton, εκκινώντας από την δεύτερη θέση, έκανε καλύτερη εκκίνηση και προσπέρασε τον poleman Verstappen, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το πρώτο pit stop του δεύτερου. Εκεί, όμως, η Mercedes προτίμησε να μην απαντήσει στο undercut της Red Bull, χάνοντας πρακτικά το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας.

Όταν ολοκλήρωσαν και οι δύο οδηγοί τα pit stops τους, ο Hamilton ήταν στην δεύτερη θέση με 8,7 δευτ. διαφορά από την κορυφή και είχε μπροστά τους 20 γύρους για να φτάσει και να διεκδικήσει τη νίκη. Κάτι που δεν τα κατάφερε.



Εικόνα



Έτσι, σε μια πίστα που η Mercedes είχε μόνο νίκες από το 2014, ήτοι την έναρξη της υβριδικής turbo εποχής στην F1, εκτός του 2018, όπου είχε κερδίσει ο Kimi Raikkonen με Ferrari, ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής και διπλασίασε την διαφορά του από τον μεγάλο του αντίπαλο, αφού κέρδισε την μονομαχία με τον Lewis Hamilton. Με αυτή του τη νίκη, ο Verstappen αύξησε την διαφορά του στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 12 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Sergio Perez, κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα, καθώς την στιγμή που πέρασε την καρό σημαία ήταν 42 δευτ. πίσω από τους δύο πρωτοπόρους. Παράλληλα, με την τρίτη θέση του Perez, η Red Bull κερδίζει έδαφος στη μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς ο έτερος οδηγός της Mercedes δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 6η θέση.

Ο Charles Leclerc οδήγησε θαυμάσια και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς της 4ης θέσης, μειώνοντας την διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Ferrari από την McLaren στους μόλις 3,5 βαθμούς. Ο Μονεγάσκος κράτησε πίσω του τον Daniel Ricciardo στην αρχή του αγώνα, με τον Αυστραλό να κερδίζει μια θέση εις βάρος του Carlos Sainz στους πρώτους γύρους.

Ωστόσο, 8 γύρους πριν το τέλος του τέλος του αγώνα, ο Sainz προσπάθησε να προσπεράσει τον Ricciardo, με τους δύο οδηγούς να είχαν μια μικρή επαφή. Εξαιτίας αυτής προκλήθηκε μια μικρή ζημιά στην εμπρός αεροτομή της Ferrari του Ισπανού, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς χρόνο και τελικά να τον προσπεράσει ο Valtteri Bottas, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας εκκινήσει από την 9η θέση.

Ο teammate του Ricciardo στη McLaren, Lando Norris, δεν έκανε τον καλύτερο του αγώνα και πήρε την όγδοη θέση, έχοντας χάσει μια θέση από τον Bottas, μετά το δεύτερο pit stop. Πίσω από τον Norris ήταν ο Yuki Tsunoda, στην 9η θέση, με τον Ιάπωνα rookie -που ξεκίνησε 10ος με μαλακά ελαστικά- να ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και χειρίστηκε αριστοτεχνικά τα ελαστικά του, κερδίζοντας μια θέση καθώς ο teammate του στην AlphaTauri, Pierre Gasly εγκατέλειψε με πρόβλημα στην ανάρτηση του μονοθέσιου του.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε από τον Sebastian Vettel, με τον οδηγό της Aston Martin να παίρνει τον τελευταίο βαθμό, παρότι εκκίνησε 18ος μετά από την ποινή για αλλαγή του power unit του. Οι δύο οδηγοί της Alpine δεν είδαν την καρό σημαία, με τον Esteban Ocon να εγκαταλείπει στον 42ο γύρο, με τον Alonso να ακολουθεί με πέντε γύρους να απομένουν, αναφέροντας ένα πρόβλημα στην πίσω αεροτομή.
Οδηγός του αγώνα

Μπορεί να έχασε το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα, αλλά ο Max Verstappen δεν φάνηκε σε κανένα σημείο να θέλει να χάσει τη νίκη στο Austin, ακόμα και όταν ο Lewis Hamilton τον πιέσε στους τελευταίους γύρους. Ο Ολλανδός άντεξε την πίεση και διεύρυνε δεόντως το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα, και γι’αυτό ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα.

Ο Max Verstappen ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα, αφού συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων των θεατών. Τον ακολούθησε ο Lewis Hamilton με το 17,1% των ψήφων, με τον Daniel Ricciardo να παίρνει το 8,7%. Στη τέταρτη θέση βρέθηκε ο Sergio Perez με 8,2% και στη πέμπτη ο Charles Leclerc συγκεντρώνοντας το 7,2% των ψήφων.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τον έναν επιπλέον -πολύτιμο- βαθμό.

Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:38.485, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen με 1:39.096, ο Charles Leclerc με 1:39.303, ο Sergio Perez με 1:39.566, και ο Fernando Alonso με 1:40.067.

Επόμενος αγώνας

Μετά τον αγώνα στις Η.Π.Α., ακολουθεί ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, με την Formula 1 να μεταφέρεται στο συνορεύων Μεξικό, και πιο συγκεκριμένα στην Πόλη του Μεξικό και την πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez. To GP του Μεξικό είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 5-7 Νοεμβρίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP Mexico City 2021


Εικόνα
Εικόνα


Ο Max Verstappen κάνοντας μια θριαμβευτική εμφάνιση ήταν ο νικητής του φετινού αγώνα στην Πόλη του Μεξικό, καθώς με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων κατάφερε να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή και έκτοτε δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Έτσι, ο Ολλανδός αύξησε σημαντικά την διαφορά του στην βαθμολογία των οδηγών από τον κύριο διεκδικητή του τίτλου, Lewis Hamilton, o οποίος δεν είχε το μονοθέσιο για να μπορέσει να πάρει κάτι παραπάνω από τον αγώνα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο τοπικός ήρωας, Sergio Perez, με τον τελευταίο να γίνεται ο πρώτος Μεξικανός οδηγός που ανέβηκε στο βάθρο της Formula 1 στον εντός έδρας αγώνα του. Ο Perez προσπάθησε σκληρά για αρκετούς γύρους στο τέλος του αγώνα να προσπεράσει τον Hamilton, αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτή ήταν η ένατη φετινή του Max Verstappen και η τρίτη στην πίστα του Autodromo Hermanos Rodriguez του Μεξικό, με την διαφορά από τον Hamilton να είναι πλέον στους 19 βαθμούς και απομένουν τέσσερις αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η χαρά του Valtteri Bottas για την χθεσινή pole position δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Verstappen πέρασε και τους δύο οδηγός της Mercedes από την εξωτερική στην πρώτη στροφή στον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια, ο Daniel Ricciardo εμβόλισε τον Bottas στη 2η στροφή της πίστας, για να ακολουθήσει ένα ατύχημα μεταξύ Yuki Tsunoda και Mick Schumacher, που έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αυτό έμεινε στην πίστα μέχρι τον 5ο γύρο, με την επανεκκίνηση να μην δημιουργεί “δράματα”.



Εικόνα



Ο ρυθμός του Verstappen με τη μεσαία γόμα των ελαστικών ήταν ανώτερος από αυτόν του Hamilton στο πρώτο stint. Με τον Βρετανό να χάνει χρόνο από τον Ολλανδό και τον Perez, μπήκε στα pits στον 30ο γύρο για να βάλει τη σκληρή γόμα, ενώ ο Verstappen ακολούθησε στον 34ο γύρο, βγαίνοντας δεύτερος. Σε εκείνο το σημείο και για λίγους γύρους, ο Perez έγινε ο πρώτος Μεξικανός που ηγήθηκε στον εντός έδρας αγώνα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε σχετικά άνετα ο Pierre Gasly, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι έχει την ταχύτητα τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Ferrari, με τον Charles Leclerc και τον Carlos Sainz στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, που σε συνδυασμό με την πολύ κακή απόδοση των οδηγών της McLaren, βοήθησαν την Ferrari να ανέβει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Ο Sebastian Vettel πήρε την έβδομη θέση για την Aston Martin, μπροστά από τον Kimi Raikkonen, που τερμάτισε 8ος.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Fernando Alonso, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα -έχοντας εκκινήσει από την 12η θέση, αλλά ένα αργό pit stop στον 40ο γύρο του στέρησε την ελπίδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Στην 10η θέση τερμάτισε Lando Norris, έχοντας εκκινήσει από την 18η θέση.

Οδηγός του αγώνα

Σίγουρα θα προτιμούσε να βρίσκεται ο ίδιος στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο εντός έδρας αγώνα, αλλά ο Sergio Perez έφτασε πολύ κοντά στο να ανέβει στο δεύτερο, πιέζοντας τον Lewis Hamilton σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση. Αυτή του η εμφάνιση αναγνωρίστηκε και γι’αυτό ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Perez συγκέντρωσε το 36,9% των ψήφων των θεατών. Τον ακολούθησε ο Max Verstappen με το 13,5% των ψήφων, ο Pierre Gasly με το 7,4%, ο Lewis Hamilton με 6,5%, και ο Lando Norris με το 5,9%

Ταχύτερος γύρος

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, αλλά δεν θα κατακτήσει τον επιπλέον βαθμό, καθώς τερμάτισε εκτός βαθμολογούμενης 10άδας.

Ο Φινλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:17,774, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen με 1:18,999, ο Sergio Perez με 1:19,468, ο Lewis Hamilton με 1:19,820 και ο Carlos Sainz με 1:20,081.

Επόμενος αγώνας

Μετά τον αγώνα του Μεξικό, δεν υπάρχει διάλειμμα μιας εβδομάδας, καθώς η Formula 1 μεταφέρεται αμέσως στη Βραζιλία και στην πίστα του Autódromo Jose Carlos Pace, στο Σάο Πάολο. To GP της Βραζιλίας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 12-14 Νοεμβρίου.
Πηγή: Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP Brazil 2021

Εικόνα

Ο Lewis Hamilton έδειξε γιατί είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, δηλώνοντας παρών, καθώς μεγαλούργησε στην πίστα του Autodromo Jose Carlos Pace. Παρότι εκκινούσε από την 10η θέση, ο Βρετανός κατάφερε και είδε πρώτος την καρό στο GP Βραζιλίας.

Ωστόσο, πάλεψε πολύ σκληρά για αυτό, κυνηγώντας για αρκετούς γύρους τον Max Verstappen, για να τον προσπεράσει 12 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Στην τρίτη θέση του podium ανέβηκε ο Valtteri Bottas, βοηθώντας την ομάδα του να διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Hamilton έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση από το 10η θέση στο grid και μέσα σε μόλις πέντε γύρους είχε φτάσει πίσω από τον Valtteri Bottas, ο οποίος είχε πέσει στην 3η θέση.

Ο Φιλανδός, εκκινώντας από την pole, έχασε την πρώτη θέση αμέσως μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων από τον Max Verstappen, καθώς και από τον teammate του Ολλανδού, Sergio Perez. Ωστόσο, όντας στην 3η θέση, επιβράδυνε και άνοιξε την “πόρτα” στον Hamilton, για να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Max Verstappen.

Στη συνέχεια, ο Hamilton πέρασε τον Perez, σε μια μονομαχία που ξεκίνησε στον 17ο γύρο και κορυφώθηκε με την προσπέραση στον 19ο γύρο, στην στροφή 4. Οι πρώτες επισκέψεις στα pits για αλλαγές ελαστικών ξεκίνησαν γύρω στον 25ο γύρο, αλλά η δράση έφτασε σε ένα καταπληκτικό κρεσέντο, όταν ο Verstappen μπήκε για το δεύτερο pit stop του στον 41ο γύρο, ενώ ο Hamilton στον 44ο γύρο.



Εικόνα


Ο οδηγός της Mercedes βγήκε πίσω από τον Verstappen και στον 48ο γύρο οι δύο τους βγήκαν εκτός πίστας στην στροφή 4. Οι αγωνοδίκες δεν θεώρησαν ότι υπήρχε κάτι μεμπτό και η μάχη συνεχίστηκε για αρκετούς γύρους.

Ο Hamilton δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε ξανά στον 58ο γύρο, για να συναντήσει ξανά επίμονη άμυνα. Έναν γύρο αργότερα ήρθε το νικητήριο πέρασμα με τη βοήθεια του DRS στη στροφή 4, καθώς αυτή τη φορά ο Verstappen δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραχωρήσει τη θέση του.

Ο Hamilton ήταν σαφώς πιο γρήγορος, καθώς τερμάτισε με διαφορά 10,4 δευτ. από τον Verstappen, μειώνοντας το προβάδισμα του Ολλανδού στο πρωτάθλημα από 21 βαθμούς σε 14.

Ο Bottas, έχοντας πέσει στην τέταρτη θέση, μπήκε για το πρώτο του pit stop κατά τη διάρκεια του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, το οποίο βγήκε στον 30στό γύρο, εξαιτίας θραυσμάτων στην πίστα. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να βγει στην 3η θέση μπροστά από τον Perez.

Ο τελευταίος, ξεκίνησε τέταρτος, ανέβηκε μέχρι δεύτερος, αλλά έχασε δύο θέσεις από τους οδηγούς της Mercedes. Ο Μεξικανός, ωστόσο, έκανε τον ταχύτερο γύρο στον τελευταίο γύρο του αγώνα, αφού έβαλε τη μαλακή γόμα των ελαστικών στον προτελευταίο γύρο, “κλέβοντας” τον επιπλέον βαθμό, που μέχρι εκείνο το σημείο κατείχε ο Hamilton.

Οι δύο οδηγοί της Ferrari ακολούθησαν στρατηγική δύο στάσεων, κάτι που τους “βγήκε” καθώς ο Charles Leclerc τερμάτισε στην πέμπτη θέση και ο Carlos Sainz -ο οποίος έχασε τρεις θέσεις λόγω κακής εκκίνησης αλλά και της επαφής με τον Lando Norris στην εκκίνηση- στην έκτη θέση.

Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε την ευκαιρία στην ιταλική ομάδα να αυξήσει σημαντικά τη διαφορά της από την McLaren για την μάχη της 3η θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς η βρετανική ομάδα ήταν απογοητευτική.

Ο Pierre Gasly τερμάτισε στην 8η θέση, παρότι έκανε δύο pit stops, με τον Γάλλο να βάζει τα σκληρά ελαστικά στον 50στό γύρο. Αυτό, τον ώθησε να προσπεράσει τις δύο Alpine, πρώτα τον Esteban Ocon και μετά τον Fernando Alonso. Οι δύο οδηγοί της γαλλικής ομάδας τερμάτισαν στην 8η και 9η θέση, με τον Ocon και Alonso, αντίστοιχα.

Ο Norris, με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, προσπάθησε να προσπεράσει τον Sainz από την εξωτερική, αλλά χτύπησε το πίσω αριστερό ελαστικό του στο εμπρός δεξί του Ισπανού, κάτι που οδήγησε στο κλατάρισμα του ελαστικού του Βρετανού.

Ωστόσο, βάζοντας τη σκληρή γόμα των ελαστικών, κατάφερε να οδηγήσει πολύ μεθοδικά και πήρε τον τελευταίο βαθμό της 10ης θέσης. Ο έτερος οδηγός της McLaren εγκατέλειψε, καθώς το power unit της Mercedes εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα.

Ο Sebastian Vettel έχασε τον βαθμό για -μόλις- ένα δευτερόλεπτο από τον Norris και τερμάτισε 11ος, έχοντας εκκινήσει την 9η θέση. Ο teammate του στην Aston Martin, Lance Stroll, εγκατέλειψε εξαιτίας των προβλημάτων που είχε από την επαφή με τον Yuki Tsunoda.

Οδηγός του αγώνα

Τι σαββατοκύριακο ήταν αυτό για τον Lewis Hamilton στη Βραζιλία. Αποκλεισμός από τις κατατακτήριες, τιμωρία πέντε θέσεων για αλλαγή κινητήρα, αλλά μετά με κάποιο τρόπο κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, εκκινώντας από την 10η θέση και να διατηρήσει ζωντανή την πρόκληση του φετινού τίτλου. Έτσι, δεν είναι περίεργο που ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Hamilton συγκέντρωσε το 36,8% των ψήφων των θεατών. Τον ακολούθησε ο Max Verstappen με το 21,6% των ψήφων, ο Lando Norris με το 6,4%, ο Nikita Mazepin με το 5,3% και ο Pierre Gasly με το 3,4%.

Ταχύτερος γύρος


Ο Sergio Perez σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την ομάδα του.

Ο Μεξικανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:11.010, για να τον ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με 1:11.982, ο Max Verstappen με 1:12.486, ο Valtteri Bottas με 1:12.526 και ο Kimi Raikkonen με 1:12.621.

Επόμενος αγώνας

Μετά από δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, η δράση στην Formula 1 δεν σταματά, καθώς το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο μεταφερόμαστε στο Κατάρ. Το GP του Κατάρ θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου, με το συγκεκριμένο GP να αντικαθιστά ουσιαστικά το GP της Αυστραλίας, που ακυρώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19 που ίσχυαν στη χώρα των καγκουρό.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη πίστα Losail International Circuit, μήκους 5,38 χλμ και 16 στροφών. Μάλιστα στη συγκεκριμένη πίστα θα διεξάγεται κάθε χρόνο GP της Formula 1 από το 2023 έως το 2032, λόγω της συμφωνίας που έχει υπογράψει η Formula 1.
Το Κατάρ γίνεται η τέταρτη χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά από το Μπαχρέιν, το Αμπού Ντάμπι και τη Σαουδική Αραβία, που θα φιλοξενήσει Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP Qatar 2021

Εικόνα
Εικόνα

O Lewis Hamilton κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, στην πιο κρίσιμη καμπή του, με την Red Bull να μην δείχνει ικανή -για έναν ακόμα αγώνα, μετά από αυτόν στη Βραζιλία- να έχει την ταχύτητα και την δυναμική να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, κάνοντας “damage limitation”. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου -μετά το GP της Ουγγαρίας του 2014- ανέβηκε ο εκπληκτικός Fernando Alonso, ο οποίος έκανε έναν φανταστικό αγώνα.

Μετά από μια “καθαρή” εκκίνηση από την pole position, ο Hamilton μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό όντας στην πρώτη θέση, και έφτασε σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Εξίσου εντυπωσιακός, όμως, ήταν και ο Verstappen, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από την 7η θέση, εξαιτίας της ποινής που πήρε στις χθεσινές κατατακτήριες.

Ωστόσο, ο Verstappen με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ανέβηκε στην 4η θέση, πίσω από τον Gasly, για να φτάσει γρήγορα δεύτερος, ακολουθώντας τον Hamilton. Μαζί με τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου, ο Ολλανδός περιόρισε τη ζημιά στο προβάδισμα του τίτλου του, που τώρα ανέρχεται στους οκτώ βαθμούς.



Εικόνα



Πίσω από τον Alonso, τερμάτισε ο Sergio Perez, o οποίος ανέκαμψε αξιοπρεπέστατα, δεδομένου ότι ξεκίνησε από την 11η θέση και παραλίγο να ανέβαινε στο βάθρο, αν δεν έβγαινε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ώστε οι άνθρωποι της πίστας να μαζέψουν το μονοθέσιο του Latifi, ο οποίος είχε παρκάρει το μονοθέσιο του στην άκρη της πίστας, μετά από κλατάρισμα του ελαστικού του.

Μιλώντας για το τελευταίο, κλατάρισμα είχε και ο Valtteri Bottas, όπως επίσης και ο George Russell, ενώ η McLaren έβαλε στα pits και τον Lando Norris, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν στην 4η θέση, καθώς είδε πως το εμπρός αριστερό ελαστικό του έχανε πίεση. Να σημειωθεί πως ο Bottas εγκατέλειψε λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, λόγω των ζημιών που υπέστη το μονοθέσιό τους εξαιτίας του κλαταρίσματος.

Στην 5η θέση βρέθηκε η δεύτερη Alpine του Esteban Ocon, με τον Lance Stroll να παίρνει την 6η για την Aston Martin. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Ferrari των Carlos Sainz και Charles Leclerc, στην 7η και 8η θέση.

Ο Lando Norris πήρε τελικά τους δύο βαθμούς της 9ης θέσης, καθώς ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα. Ο Pierre Gasly δεν κατάφερε να κάνει την στρατηγική των δύο pit stops να δουλέψει, πέφτοντας από την 2η θέση που ήταν στην εκκίνηση, στην 11η. Αυτό επέτρεψε στην Alpine να προσπεράσει την AlphaTauri στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Οδηγός του αγώνα

Η τρίτη θέση του Fernando Alonso του έδωσε και το βραβείο του οδηγού της ημέρας, με τον Ισπανό να συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων. Τον ακολούθησε ο Sergio Perez με 16,6%, ο Lewis Hamilton με 13,7%, ο Max Verstappen με 13,5% και ο Lando Norris με 5,6%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, στον τελευταίο γύρο του αγώνα, φορώντας τα μαλακά ελαστικά, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την ομάδα του.

Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:23.196, για να τον ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με 1:25.084, ο Sergio Perez με 1:25.613, ο Lando Norris με 1:25.746 και ο George Russell με 1:25.768.

Επόμενος αγώνας

Μετά από δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, η δράση στην Formula 1 σταματά για μια εβδομάδα, καθώς το επόμενο GP, αυτό της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP Saudi Arabian city of Jeddah 2021.



Εικόνα



Εικόνα

Μάχες στην πίστα, σοβαρά ατυχήματα, δύο διακοπές (κόκκινη σημαία), αμέτρητες φορές που είδαμε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, αποφάσεις αγωνοδικών και οδηγών που θα συζητηθούν, και πολλά άλλα ολοκληρώνουν την εικόνα ενός άκρως αμφιλεγόμενου αγώνα στο πρώτο GP στη Σαουδική Αραβία.

Αυτός που σίγουρα πανηγυρίζει είναι ο Lewis Hamilton, κατακτώντας την 102 νίκη στην καριέρα του και την τρίτη συνεχόμενη στο φετινό πρωτάθλημα, που μαζί με τον επιπλέον βαθμό που πήρε λόγω του ταχύτερου γύρου, ισοβαθμεί πλέον στη βαθμολογία οδηγών με τον Max Verstappen, με το πρωτάθλημα να κρίνεται την επόμενη Κυριακή, στην πίστα της Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι, στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν.

Σίγουρα αυτό που θα συζητηθεί είναι η συμπεριφορά και η επικίνδυνη οδήγηση του Max Verstappen, καθώς επίσης και ο Michael Masi που μαζί με τους αγωνοδίκες ήταν “στα χαμένα”, κάνοντας “παζάρια” με τις ομάδες για τις ποινές.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, οι Hamilton και Bottas έκαναν την ιδανική εκκίνηση και μέχρι τον 10ο γύρο οι δύο οδηγοί της Mercedes έλεγχαν τον αγώνα. Τότε, ο Mick Schumacher είχε έξοδο με μεγάλη ταχύτητα στην στροφή 22, καταστρέφοντας το μονοθέσιο του. Αμέσως βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και σχεδόν η πλειοψηφία των οδηγών μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη στο γκαράζ της Red Bull, καθώς η αυστριακή ομάδα άφησε εκτός τον Max Verstappen για να έχει το πλεονέκτημα της θέσης στην πίστα. Ωστόσο, στον 15 γύρο ο Michael Masi αποφάσισε το αυτοκίνητο ασφαλείας να μετατραπεί σε κόκκινη σημαία, με όλους τους οδηγούς να σταθμεύουν τα μονοθέσια τους στα pits, με τις ομάδες να έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα ελαστικά στα μονοθέσια. Αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για τον Verstappen.

Με την επανεκκίνηση, ο Hamilton έκανε εξαιρετική εκκίνηση και από δεύτερος έστριψε πρώτος, αλλά o Verstappen τον έσπρωξε εκτός πίστας στο πρώτο σικέιν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Hamilton να πέσει στην 3η θέση, με τον Esteban Ocon να είναι δεύτερος και στην πρώτη θέση ο Ολλανδός.

Ωστόσο, λίγο πιο πίσω υπήρξαν δύο ξεχωριστά περιστατικά, από τα οποία ο Sergio Perez είχε επαφή με τον Charles Leclerc και ο Nikita Mazepin έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πίσω από τον George Russell, ο οποίος είχε κόψει ταχύτητα για να αποφύγει τον Perez. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγει η δεύτερη κόκκινη σημαία, διακόπτοντας ξανά τον αγώνα.

Ακολούθησε μια κακοφωνία διαπραγματεύσεων από τα pitwalls της Red Bull και της Mercedes και η επανεκκίνηση του αγώνα στον 17ο γύρο, είδε τον Ocon να ξεκινά από την 1η θέση, τον Hamilton από την 2η και τον Verstappen από την 3η, σε μια προσπάθεια του Masi να μην πάει το περιστατικό μεταξύ των δύο διεκδικητών στους αγωνοδίκες.

Στην δεύτερη επανεκκίνηση, ο Ολλανδός έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και προσπέρασε τους δύο οδηγούς από την εσωτερική στο πρώτο σικέιν. Ο Hamilton έπεσε τρίτος, πίσω από τον Ocon, αν και προσπέρασε τον οδηγό της Alpine έναν γύρο αργότερα. Ακολούθησαν τρεις περίοδοι εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας από τον 28ο έως τον 36ο γύρο, με τον Hamilton να κυνηγά να “μπει” στο DRS του Verstappen.

Το περιστατικό ανάμεσα στους Verstappen και Hamilton



Lewis Hamilton And Max Verstappen Collide! | 2021 Saudi Arabian Grand Prix


Ο οδηγός της Mercedes επιχείρησε ένα προσπέρασμα στον 36 γύρο στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, αλλά ο Ολλανδός φρέναρε πολύ αργά, βγάζοντας και τους δύο οδηγούς εκτός πίστας στη στροφή 2, αλλά διατηρώντας το προβάδισμα. Του δόθηκε η εντολή να δώσει πίσω την πρώτη θέση στον Hamilton και στον 37ο γύρο ο οδηγός της Red Bull επιβράδυνε σημαντικά και ο Hamilton για αδιευκρίνιστο λόγο πιάστηκε απροετοίμαστος, και έπεσε στο πίσω μέρος του αντιπάλου του, προκαλώντας ζημιά στο δεξιά μέρος της εμπρός αεροτομής του.

Οι αγωνοδίκες σημείωσαν το περιστατικό και είπαν πως θα αποφανθούν μετά το τέλος του αγώνα. Εν τέλει, ο οδηγός της Mercedes προσπέρασε τον οδηγό της Red Bull στον 43ο γύρο, με τους αγωνοδίκες να του δίνουν ποινή πέντε δευτερολέπτων για τη προηγούμενη παράβαση. Μετά το προσπέρασμα, ο Ολλανδός -που είχε τη μεσαία γόμα των ελαστικών- έχανε συνεχώς ρυθμό και τελικά τερμάτισε σχεδόν 12 δευτ. πίσω από τον νικητή.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η δεύτερη Mercedes, με τον Valtteri Bottas να προσπερνά τον Esteban Ocon ακριβώς στη γραμμή της καρό σημαίας, με την μεταξύ τους διαφορά να ήταν μόλις 0,102 δευτ. Αυτό έφερε τον οδηγό της Alpine στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Daniel Ricciardo της McLaren, ο οποίος ξεκίνησε 11ος.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Pierre Gasly, ο οποίος έχασε θέσεις στην εκκίνηση, αλλά τις κέρδισε στην δεύτερη επανεκκίνηση, με τον Γάλλο να κρατά πίσω του τις Ferrari του Charles Leclerc και του Carlos Sainz, που τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση, αντίστοιχα. Ο Antonio Giovinazzi εκκίνησε 10ος, αλλά τερμάτισε 90ς μπροστά από τον Lando Norris, ο οποίος ξεκίνησε με τα μαλακά, αλλά έκανε το πρώτο του pit stop στο πρώτο Safety Car και τερμάτισε τον αγώνα με τα σκληρά ελαστικά.

Οδηγός της ημέρας


Δύο επανεκκινήσεις, ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, πολλά εικονικά αυτοκίνητα ασφαλείας, μια ποινή πέντε δευτερολέπτων και επαφή με τον αντίπαλό του για το πρωτάθλημα. Οι θεατές έκριναν πως ο πιλότος της Red Bull ήταν ο καλύτερος της ημέρας.

Ο Ολλανδός συγκέντρωσε το 26,7% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με 24,6%, ο Esteban Ocon με 12,9%, ο Daniel Ricciardo με 6,6%, και ο Kimi Raikkonen με 4,1%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, στον 47ο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την ομάδα του.

Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.734, για να τον ακολουθήσει ο Valtteri Bottas με 1:31,408, ο Max Verstappen με 1:31,488, ο Charles Leclerc με 1:31.601 και ο Fernando Alonso με 1:31,633.

Τα highligths του αγώνα



Race Highlights | 2021 Saudi Arabian Grand Prix


Επόμενος αγώνας

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ρίχνει αυλαία το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η F1 δεν κάνει διάλειμμα και από τη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας μεταφέρεται στο Abu Dhabi. Ο αγώνας στην πίστα της Yas Marina, η οποία έχει υποστεί αλλαγές, θα διεξαχθεί μεταξύ 10 και 12 Δεκεμβρίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2021

Δημοσίευση από Johnny »

GP ABU DHABI 2021

Yas Marina Circuit


Εικόνα


Σε έναν αγώνα που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε το πιο τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Max Verstappen κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, προσπερνώντας τον Lewis Hamilton στον τελευταίο γύρο του GP του Abu Dhabi. Ο αγώνας και προφανώς το φετινός τίτλος ολοκληρώθηκε μετά από ένα σπριντ ενός γύρου, που έκοψε την ανάσα σε όλους, καθώς μια έξοδο του Nicholas Latifi πέντε γύρους πριν το τέλος, κράτησε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας για τέσσερις γύρος ώστε να καθαριστούν τα θραύσματα.

Ο αγώνας ήταν αμφισβητούμενος από τον πρώτο γύρο, με τον Hamilton να προσπερνά εύκολα τον Verstappen με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, παρότι ο πρώτος είχε τη μεσαία γόμα των ελαστικών και ο δεύτερος την μαλακή. Στην 6η στροφή της πίστας, όμως, οι δύο διεκδικητές του τίτλο είχαν μια αμφισβητούμενη μάχη, με τον Ολλανδό να “βουτά” στα φρένα από την εσωτερική για να προσπεράσει τον Βρετανό. Ο τελευταίος, θέλοντας να αποφύγει την επαφή βγήκε εκτός πίστας, και κατά την επανείσοδο του διατήρησε την θέση του, κάτι που εξόργισε τη Red Bull και τον Verstappen.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην εξετάσουν το περιστατικό, και έτσι όλοι συνέχισαν τον αγώνα τους. Το παράθυρο για το πρώτο pit stop άνοιξε όταν ο Verstappen μπήκε στον 13ο γύρο, με τον Hamilton να ακολουθεί έναν γύρο αργότερα, καθώς απολάμβανε μια άνετη διαφορά, που είχε χτίσει ο Βρετανός. Ο Sergio Perez δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών, με την Red Bull να αφήνει τον Μεξικανό στην πρωτοπορία, ώστε να καθυστερήσει τον Hamilton.

Ο Perez έκανε ακριβώς αυτό, και στους γύρους 20-21 μείωσε την διαφορά του Verstappen από τον Hamilton από τα 6,5 δευτ. στο 1 δευτ., με τον Ολλανδό να αποκαλεί τον teammate του “θρύλο”. Το βάθρο για τον Μεξικανό φαινόταν σίγουρο, μέχρι που εγκατέλειψε στον 56ο γύρο υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο είχε βγει για τον Latifi.

Αυτό το αυτοκίνητο ασφαλείας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Verstappen μπήκε στα pits για να βάλει τα μαλακά ελαστικά, άφησε μόλις έναν μόνο γύρο μέχρι να πέσει η καρό σημαία, δημιουργώντας μια άλλη αξέχαστη στιγμή σε αυτήν την επική σεζόν. Ο Verstappen προσπέρασε του Hamilton με μια αποφασιστική κίνηση στην 5η στροφή, ενώ ο Hamilton προσπάθησε να επιστρέψει προς στην κορυφή στη στροφή 9, γράφοντας ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Ολλανδός που πήρε πρωτάθλημα.

Ο Carlos Sainz ανέβηκε στην τελευταία θέση του βάθρο, μπροστά από τον Yuki Tsunoda του και τον Pierre Gasly, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην AlphaTauri, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να τερματίσουν στην 5η θέση στην μάχη της ιταλικής ομάδας με την Alpine. Ο Valtteri Bottas δυσκολεύτηκε να φτάσει στην 6η θέση, καθώς έπεσε μέχρι την όγδοη θέση και έχασε μια πιθανή θέση στο βάθρο, όταν έπεσε από την τέταρτη στην έκτη θέση υπό το τελευταίο αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η Alpine πήρε βαθμούς με τον Fernando Alonso και τον Esteban Ocon στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, με τον Charles Leclerc της Ferrari να ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”