Κάντε το GPS σας πιο γρήγορο

Ο χώρος για ότι έχει σχέση με ηλεκτρονική πλοήγηση...
Απάντηση
enias
Δημοσιεύσεις: 2050
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010, 16:46

Κάντε το GPS σας πιο γρήγορο

Δημοσίευση από enias »

Το ιστορικό:
Έχω ενα GPS απο την MLS, το μοντέλο 3900 που είναι περίπου 2 ετών. Αυτός ο πλοηγός ήρθε με τo λογισμικό -καινούργιο τότε- Destinator 7. Ο πλοηγός ήταν αρκετά αργός με την έκδοση 7 ειδικότερα στη λειτουργία του επαναϋπολογισμού διαδρομής (για όσους δεν γνωρίζουν, γίνεται σε περίπτωση που πάς σε λάθος δρόμο απο αυτόν που σου υποδυκνύει το μηχάνημα), ενώ με την πρεηγούμενη έκδοση, Destinator 6 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.

Το πρόβλημα:
Τελευταία, μάζι με τον καινούργιο χάρτη, βγήκε και μια ενημέρωση του λογισμικού πλοήγησης Destinator 7 προσθέτοντας του νέες δυνατότητες, κυρίως θέματα που είχαν γίνει αντικείμενο παραπόνων αυτά τα δύο χρόνια απο τους χρήστες του, στα fora του internet, και που έδω δεν αναφέρω γιατί δεν είναι της παρούσης. Το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι με τη νέα έκδοση ο πλοηγός έγινε απελπιστικά αργός σε σημείο που να δυσκολεύεσαι να κάνεις zoom στην οθόνη. :?

Η λύση:
Κάτι που είχα ακουστά έδω και καιρό αλλα δεν ασχολήθηκα: Αλλάγη κάρτας SD με μια γρηγορότερης ταχύτητας. Οι πρώτες SD είχαν ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής γύρω στα 6 ΜΒ/sec. Τώρα πλεόν έχουν βγεί και γρηγορότερες. Δοκίμασα λοιπόν μια SD Class 4, που έχει ταχύτητες τριπλάσιες απο αυτήν που ανέφερα πρεηγουμένως, ήτοι 15 MB/sec.

Άνοιξα λοιπόν αυτό το θέμα για να πληροφορήσω όλους σας οτι αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ταχύτητα του πλοηγού, δοκιμάστε μια αλλαγή της κάρτας μνήμης με μια γρηγορότερη. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Η αύξηση της ταχύτητας του πλοηγού είδικα οσον αφορά τον επαναϋπολογισμό διαδρομής είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Το κόστος αγοράς μια τέτοιας κάρτας σήμερα (21-10-2010) μεγέθους 2GB είναι κοντα στα 10-11€


Αινείας
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4845
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Κάντε το GPS σας πιο γρήγορο

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Τόσο εὔκολο;

Αὐτὸ προϋποθέτει ὄτι ὁ δίαυλος ἐπικοινωνίας μεταξὺ συσκευὴς καὶ κάρτας ὐποστηρίζει τὴν ὐψηλὴ ταχύτητα.
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6637
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Κάντε το GPS σας πιο γρήγορο

Δημοσίευση από MacPap »

Συμφωνώ διότι έχω μια κάρτα 4Gb που χρησιμοποιεί η κάμερα και στον ένα reader (συσκευή ανάγνωσης) πάει σφαίρα ενώ στο άλλο σέρνεται (Η ΙΔΙΑ ΚΑΡΤΑ).

Συνεπώς ειναι ΚΑΙ θεμα reader.

Φιλικά Κώστας
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias
Δημοσιεύσεις: 2050
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010, 16:46

Re: Κάντε το GPS σας πιο γρήγορο

Δημοσίευση από enias »

Κάτι σχετικό μου είπε το παλικάρι στο κατάστημα, αλλά τελικά η class 4 λειτουργεί. Υπήρχε και η class 10, αλλά δεν το ρίσκαρα γιατί κόστιζε και περισσότερο.
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “GPS & ηλεκτρονικοί χάρτες...”