Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Προτροπές και συμβουλές για ασφαλή οδήγηση...
Απάντηση
xrisa
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 17:45

Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Δημοσίευση από xrisa »

Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (και της Ελλάδας) και μπροστά μας η Σταύρωση, η Ταφή και το Μεγάλο Σάββατο της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και Κυριακή το Άγιο των Ελλήνων Πάσχα.
Θα ξεχυθούμε άλλοι χαρούμενοι τζίτζικες και άλλοι εργαζόμενοι μέρμηγκες (με τέτοια επίπεδα ανεργίας άραγε πόσοι μείνανε), όπως πάντα χωρίς αίσθηση πειθαρχίας, ανέμελοι οι μεγαλύτεροι στην ηλικία αλλά και οι νεώτεροι Έλληνες και Ελληνίδες οδηγοί στις εθνικές και επαρχιακές μας οδούς και χρονιάρες μέρες ....όποιον πάρει ο Χάρος!
Τι κρίμα, αλήθεια!
Το πρόβλημα ΔΕΝ το εντοπίζω στις σταθερές συνιστώσες της Άνοιξης που μας γλύκανε με τις πρώιμα ζεστές ημέρες υπενθύμισης του ελληνικού καλοκαιριού που μεθά τους πάντες με την θαλασσινή αλμύρα, αντανακλώντας το πεντελικό λευκό και το ανεπανάληπτο στον πλανήτη γαλάζιο του ουρανού, ακτινοβολώντας με κάθε εισπνοή την πρόκληση πόθου και πάθους για έρωτα και ζωή!
Δεν θα εγκλωβίσω τη σημερινή μου πίκρα στις ευπρόσδεκτες προκλήσεις της άνοιξης και του ελληνικού καλοκαιριού που μας έρχεται με βήματα γοργά. Κάθε άλλο, αλλά να Πράσινες και μπλε «λαμογιές» και καθυστερήσεις διατηρούν «ζωντανές» τις....εθνικές καρμανιόλες στο Μαλλιακό, τη Χαλκιδική, την Κοζάνη, την εθνική Αθηνών-Πάτρας στην όμορφη και δύσμοιρη Ελλάδα μας…
Είχα αναφερθεί και παλιότερα στην μαυροφορεμένη γυναίκα που στάθηκε απέναντί μου τις προάλλες και μου ζήτησε να της δώσω μια λογική απάντηση στο φαινομενικά απλό ερώτημά της ενός “γιατί“ που τελικά αποδείχθηκε να είναι ανάμεσα στα πλέον αμείλικτα “γιατί“ που έχω αντιμετωπίσει εδώ και πολλές δεκαετίες επαγγελματικής ζωής ξεκινώντας από τη Βοστόνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη μας.
«Γιατί ΜΟΝΟ το δικό της παιδί, το δικό της σπλάχνο, να βρεθεί νεκρό μετά από ένα, με επιεική χαρακτηρισμό, ηλίθιο ατύχημα» όπου ο οδηγός της παρέας φρόντισε να κατεβάσει αρκετά ποτηράκια για να «φτιαχτεί» και να οικοδομήσει...μεθοδικά την ψυχοσυναισθηματικά αποφορτισμένη κατάσταση που στα Μικρασιάτικα ελληνικά αποκαλείται «τσακίρ κέφι», Θεέ μου, ρώτησε η μάνα, ΓΙΑΤΙ;
Μη βιαστείτε να σκεφθείτε, «γιατί μήπως θα μετριαζόταν ο πόνος της χαροκαμένης γυναίκας αν, όπως συχνά συμβαίνει επίσης, είχαν σκοτωθεί ΟΛΑ τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο ίδιο όχημα;»
Δεν διέκρινα ούτε ίχνος τέτοιας χαιρέκακης πρόθεσης στο αμείλικτο ερώτημα μιας από τις σχεδόν δυο χιλιάδες ακαριαία χαροκαμένες σε ετήσια βάση ελληνίδες μάνες ( προσθέστε και μερικές ακόμη χιλιάδες μετά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας...)
Διέκρινα την άδολη επιθυμία της χαροκαμένης μάνας να περάσω κάποια μηνύματα από τα αγαπημένα μου blogs και….Το κάνω!
Αγάπη σημαίνει σεβασμός για τον άλλο, ευθύνη του οδηγού σημαίνει αγάπη για τους επιβάτες του, έρωτας είναι η επιθυμία να επιμηκύνεις την εφήμερη ύπαρξή μας δίνοντάς της σπουδαία νοήματα, το οδήγημα είναι χαρά και απόλαυση όχι μέσο εκτόνωσης του μίσους για τον συνάνθρωπο ίσως ακόμη και της έλλειψης επιθυμίας να συνεχίσουμε τη δική μας ζωή..
Υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας, επιστήμονες αλλά και απλοί άνθρωποι που οδηγούνται στη σκέψη ότι χρειάζεται κάποιες φορές να δούμε το ατύχημα ακόμη και ως ...φόνο εκ προμελέτης ή εξ αμελείας.
Εάν υπάρχει η επιθυμία τερματισμού μιας άχαρης ζωής χωρίς νοήματα τότε άτομα με τέτοιον ψυχισμό ας επισκεφθούνε έναν ψυχολόγο γιατί, ειλικρινά, εμείς ως συνεπιβάτες στο δικό του όχημα ή ως οδηγοί που ερχόμαστε από την απέναντι λωρίδα του επαρχιακού ή εθνικού δρόμου πού ακριβώς φταίμε ώστε να απολήξουμε ως στατιστικό στοιχείο καθώς κατά την ελληνική συνήθεια θα βάψουμε και πάλι Πασχαλιάτικα όχι μόνο κόκκινα τα αυγά αλλά και με κόκκινο αίμα την ελληνική άσφαλτο;
Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 11:31 π.μ.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot


xrisa
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 17:45

Re: Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Δημοσίευση από xrisa »

«Τσουγκρίστε αυγά, όχι αυτοκίνητα!!!»

Με αφορμή την παραδοσιακή πασχαλινή έξοδο των εκδρομέων, οι άνθρωποι του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης...
ΑΝΑΠΛΑΣΗ και του φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ με χιούμορ και αγάπη μας υπενθυμίζουν και μας συμβουλεύουν για όλα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε, πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας και όταν οδηγούμε. «Δεν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ως ασθενείς μας», επισημαίνουν στο καλαίσθητο έντυπο που διένειμαν σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου.
Στόχος της κοινωνικής αυτής παρέμβασης είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την οποία, όπως επισημαίνουν, θεωρούν την καλύτερη θεραπεία!
Δυστυχώς είναι γνωστή, λίγο ή πολύ σε όλους μας, η δυσάρεστη ή και τραγική εμπειρία ανθρώπων που υπέστησαν εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων και χάρη στις ιατρικές και θεραπευτικές υπηρεσίες του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, κατάφεραν να επανενταχθούν οικογενειακά, επαγγελματικά και κοινωνικά. Ατυχήματα που μπορούν να αποφύγουν, όσοι ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:

Πριν ξεκινήσετε:
1) Ελέγξτε την γενική κατάσταση του αυτοκινήτου σας.
2) Δέστε τις ζώνες ασφαλείας.
3) Βάλτε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα ή στο ειδικό κάθισμα , πάντοτε με ζώνη ασφαλείας.
4) Φορέστε το κράνος σας όταν οδηγείτε δίκυκλο.

Όταν οδηγείτε:
1) Μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας.
2) Μην κάνετε επικίνδυνα προσπεράσματα.
3) Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας.
4) Μην καταναλώνετε οινοπνευματώδη.

Με τις ευχές για «Καλό Ταξίδι, Καλό Πάσχα και Καλή Επιστροφή», το φυλλάδιο αυτό βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ http://www.anaplasi-rehab.gr και μπορεί καθένας να το εκτυπώσει ή/και να το μοιράσει ηλεκτρονικά στους φίλους του.
Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 10:30 μ.μ.
tro-ma-ktiko.blogspot
DELPIERO1981
Δημοσιεύσεις: 397
Εγγραφή: 05 Φεβ 2011, 17:48
Τοποθεσία: ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Re: Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Δημοσίευση από DELPIERO1981 »

Ναι βρε παιδιά, τσουγκρίστε αυγά, όχι ζωές...
ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΔΙΌΔΙΑ;... ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΌ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;
trip73p
Δημοσιεύσεις: 390
Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 20:35
Επικοινωνία:

Re: Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Δημοσίευση από trip73p »

Ασχετο---μερικα κεφαλια φιλων ηθελα να τσουγκρισω το πασχα αλλα δεν τους βρηκα!!!---

Πάντος αν εξαιρέσουμε το οτι δεν ξερουμε να οδηγάμε γενικοτερα,ειναι φυσικο κάποιος που πιέζεται από τα καθημερινά του προβληματα μολις του δοθεί η ευκαιρια να πάει 1 εκδρομή με το αυτοκινιτο του να σκεσκάσει,να το πατήσει λίγο παραπάνω,ειναι το αισθημα ελευθεριας ισως.
Eίμαι ο εφιάλτης μέσα στις νύχτες μου!
...και δηλώνω σαλταρισμένος!!!!
enias
Δημοσιεύσεις: 2050
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010, 16:46

Re: Αναίμακτο Πάσχα; Προσοχή στο Τιμόνι!...

Δημοσίευση από enias »

trip73p έγραψε:ειναι φυσικο κάποιος που πιέζεται από τα καθημερινά του προβληματα μολις του δοθεί η ευκαιρια να πάει 1 εκδρομή με το αυτοκινιτο του να σκεσκάσει,να το πατήσει λίγο παραπάνω,ειναι το αισθημα ελευθεριας ισως.
Εκτόνωση λέγεται... και είναι λάθος τρόπος εκτόνωσης. Αυτός που το κάνει, ας βρει πιο ασφαλές τρόπο ή μέρος να εκτονωθεί (πχ πίστα κάρτ). Στο δρόμο υποχρεούται να συμπεριφέρεται με κάποιους κανόνες.
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οδική Ασφάλεια...”