Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Post Reply
pipinos1976
Posts: 1049
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Post by pipinos1976 »

Άλλη μία είδηση την οποία είχα ξεχάσει να ανεβάσω. Κλασσικά πράγματα πάντως: αλλοδαποί εργάτες που δουλεύουν 24/7 για να βοηθήσουν στην ανακαίνιση των σπιτιών μας και την αγορά να κινηθεί. Η ΑΛ.ΑΣ. και η δικαιοσύνη ΔΕΝ πάνε καλά, το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Όπως βλέπουμε, όμως, δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο. Πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια που τα λέω και πάνω από 15 χρόνια που τα γράφω. Ο λαός, δυστυχώς, έχεις αποφασίσει να αυτοκτονήσει, οπότε μόνος μου τα λέω, μόνος μου τα ακούω.

Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί διαρρήκτες της συμμορίας Vor V Zakone -«Χτυπούσαν» σε σπίτια στην Αττική
Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί διαρρήκτες της συμμορίας Vor V Zakone -«Χτυπούσαν» σε σπίτια στην Αττική

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τις φωτογραφίες των συλληφθέντων Γεωργιανών που κατηγορούνται για σωρεία διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλλήψεις των Γεωργιανών έγιναν στις 4 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, που δημοσιοποίησε και εικόνες από τα κλοπιμαία τους, η συμμορία είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 24 διαρρήξεις σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Βύρωνα, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Γαλάτσι, Αλιμο, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Ζωγράφου Αμπελόκηποι, Ίλιον και Κηφισιά.

Οι συλληφθέντες είναι πέντε άνδρες, ηλικίας 33, 22, 24, 40 και 28 ετών και 46χρονη γυναίκα που είναι η μητέρα τους. Πέρα από αυτούς, ωστόσο, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες δυο ασύλληπτων μελών της οργάνωσης.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:
 • (επ) BITSADZE ή JANELIDZE ή JANELIKI ή PETROSIANI (ον) SIMONI ή SOSO ή IOSEB του VLADIMERI ή IVANE και της TSIRA ή LAMZIRA ή KAJA , γεννηθέντα την 26-5-1987 ή 29-5-1987 ή 16-2-1993 στο Ουζμπεκιστάν ή στη Γεωργία.
 • (επ) JANELIDZE (ον) TSEZAR του IVANE και της LAMZIRA , γεννηθέντα την 20-10-1998 στη Γεωργία.
 • (επ) JANELIDZE (ον) GIORGI του IVANE και της LAMZIRA , γεννηθέντα την 26-3-1996 στη Γεωργία.
 • (επ) LOMIDZE ή BELTADZE ή GOCULI ή GOZULIA ή KOBADZE ή DSINDSIBADZE (ον) OTARI ή GACHA ή KACHA του BESIKI ή TEMURI και της NUNU ή NYNY , γεννηθέντα την 26-6-1980 ή 20-6-1983 στην Γεωργία.
 • (επ) BOTCORISHVILI ή GOGISVANIDZE ή PERANIDZE ή DADIANI (ον) IOANE ή ONISE ή NIKA του LEVANI και της MADONA ή LEILA , γεννηθέντα την 17-5-1992 στη Γεωργία.
 • (επ) PETROSIANI (ον) LAMZIRA του TAMAZI και της SIRANA , γεννηθέντα την 18-1-1974 στη Γεωργία.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1049
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Post by pipinos1976 »

Το βάζω εδώ γιατί αυτοί, αν και εμφανίζονται σαν ημεδαποί, είναι στην πραγματικότητα παράσιτα της κοινωνίας, Ρομά (τουρκόγυφτοι), πυ ουδεμία σχέση έχουν με την Ελλάδα, εκτός από την υπηκοότητα.

Κλέφτες «σήκωναν» χρήματα και κοσμήματα αφού έκαναν τους ενοικιαστές
Κλέφτες «σήκωναν» χρήματα και κοσμήματα αφού έκαναν τους ενοικιαστές

Κλέφτες «σήκωναν» χρήματα και κοσμήματα αφού έκαναν τους ενοικιαστές

Από τους έξι κλέφτες οι τέσσερις έχουν συλληφθεί και οι δύο αναζητούνται.

Η σπείρα χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς (ghost phones ), επικοινωνούσαν με υποψήφια θύματα που είχαν καταχωρήσει αγγελίες για υπό ενοικίαση σπίτια και προσποιούνταν τους ενοικιαστές.

Όταν έμπαιναν στο σπίτι αφού απασχολουσαν τους ιδιοκτήτες έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες :
 • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Δημητρίου και της Ελισάβετ, γεννηθέντα την 1-9-1987 στην Αθήνα,
 • ΜΑΚΡΗ Παναγιώτη του Συμεών και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-7-1996 στην Αθήνα,
 • ΒΕΛΗ Μιχαήλ-Χαράλαμπο του Νικολάου και της Γιαννούλας, γεννηθέντα την 6-12-1993 στην Αθήνα και
 • ΛΑΖΟ Σωτήριο του Λαζάρου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 16-7-1991 στην Αθήνα
και τους μη συλληφθέντες:
 • ΒΕΛΙΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Αιμιλίας, γεννηθέντα την 14-5-1991 στην Αθήνα,
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Βασίλειο του Ευαγγέλου και της Πελαγίας, γεννηθέντα την 15-2-1977 στα Άνω Λιόσια.
Χαρακτηριστικό του mondus operandi ήταν ότι χρησιμοποιούσαν για την κάθε περίπτωση κλοπής δύο οχήματα με σκοπό το δεύτερο όχημα που ακολουθούσε το πρώτο να τους καλύπτει ώστε να μη μπορούν να γίνονται αντιληπτοί, λαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Παράλληλα φρόντιζαν να χωρίζονται σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά αποστολή. Η πρώτη υποομάδα αναλάμβανε την τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα και τους απασχολούσε, δημιουργώντας παράλληλη και πρόσβαση στην οικία. Η δεύτερη υποομάδα ήταν αυτή που έψαχνε τους χώρους και έκανε την κλοπή ενώ η τρίτη υποομάδα παρείχε κάλυψη ως οδηγοί των αυτοκινήτων διαφυγής.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 8 τέτοιες κλοπές.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1049
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Post by pipinos1976 »

Άλλο ένα δικό μας παιδί, που αξίζει να μας μεταφέρει τον πολιτισμό του. Απορώ γιατί δεν τον υποστηρίζουμε περισσότερο...

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ φωτογραφίες αλλοδαπού που λήστευε οδηγούς ταξί
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ φωτογραφίες αλλοδαπού που λήστευε οδηγούς ταξί

Πώς δρούσε - Σε βάρος του, εκκρεμούν και δύο εντάλματα σύλληψης

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 20-10-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, κατηγορούμενος για ληστεία και κλοπές κατ' εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς επιβιβαζόταν ως πελάτης σε ταξί και αφού κάθονταν πάντα στη θέση του συνοδηγού, ζητούσε τη μετάβαση του σε κοντινή απόσταση με χαμηλό κόμιστρο και έχοντας τοποθετήσει στα πόδια του, ως μέσο κάλυψης, ένα σακίδιο πλάτης, αφαιρούσε με αστραπιαίες κινήσεις από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το περιεχόμενο τους (πορτοφόλια, χρήματα, τσαντάκια, πιστωτικές κάρτες, τηλεφωνικές συσκευές κλπ). Σε μία δε των περιπτώσεων, που έγινε αντιληπτός από τον οδηγό τον απώθησε βίαια και εξαφανίστηκε.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής μία ληστεία και 12 κλοπές.

Σε βάρος του, δράστη, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Πρόκειται για τον MOHARARBI Arbi του Mustafa και της Fadina, γεννηθέντα το 1987 στην Παλαιστίνη ή (επ) MOHARABBI (ον) Arbi του Mustafa και της Fadina, γεννηθέντα την 1-1-1987 στην Παλαιστίνη ή (επ) FAILE (ον) Marwane του Liosa και της Matk, γεννηθέντα την 28-11-1980 στη Γαλλία ή (επ) MICHEL (ον) Adam του Aosi και της Aua, γεννηθέντα την 18-11-1983 στο Βέλγιο ή (επ) SAROLI (ον) Lopez του Mida και της Morin, γεννηθέντα την 10-1-1985 στην Αλγερία ή (επ) SARUL (ον) Lopez του Mida και της Moran, γεννηθέντα την 10-1-1985 στη Γαλλία ή (επ) LOPEZ (ον) Saroli του Sadr και της Jtas, γεννηθέντα την 10-1-1985 στη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις παρόμοιων άδικων πράξεων σε βάρος οδηγών ταξί, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο της σύλληψης χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 23-4-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.
Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 1049
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Re: Μετανάστες αδέρφια μας, πολυπολιτισμός

Post by pipinos1976 »

Μία αυτοκινητιστική είδηση. Την αναφέρω εδώ γιατί δεν είναι καθάρα για αυτοκίνητα, αλλά για μια σπείρα που έκλεβε καταλύτες. Επίσης, επειδή η σπείρα αυτή από ημεδαπούς αποτελείται από τουρκόγυφτους, γνωστούς ως Ρομά/Ρομ. Αυτο-προσδιοριζόμενοι κι αυτοί... Έλληνες, πάντως, δεν είναι, ό,τι κι αν γράφει η ταυτότητα.

Εξιχνιάστηκε σπείρα που ρήμαζε την Κορινθία
Εξιχνιάστηκε σπείρα που ρήμαζε την Κορινθία

Οι δύο από τους πέντε εγκληματίες συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομίας, λίγο αφότου είχαν προσπαθήσει να κλέψουν έναν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα στο Κιάτο.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Κιάτο και στην Κόρινθο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 17.4.2021 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο και στο Ζευγολατιό Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 31 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 27 και 34 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στις 17.4.2021, στο Κιάτο Κορινθίας, οι ανωτέρω προσπάθησαν να αφαιρέσουν καταλύτη σταθμευμένου οχήματος, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων και στη θέα αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εντόπισαν και συνέλαβαν, τον 24χρονο και 31χρονο, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρικό εργαλείο κοπής, δύο μπαταρίες για το ηλεκτρικό εργαλείο κοπής, τρεις λάμες κοπής, ένα κατσαβίδι, ένα ζευγάρι γάντια και σκούφος, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκε ένας καταλύτης, ο οποίος είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.4.2021 έως και την 17.4.2021, στο Κιάτο και στην Κόρινθο Κορινθίας, είχαν διαπράξει ακόμη 10 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, καθώς και μια απόπειρα κλοπής καταλύτη οχήματος.

Τέλος, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων. Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Ευχαριστώ.
Post Reply

Return to “Ότι περισσεύει...”