Ο τόπος δεν σώζεται (Τέμπη 2023)

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4526
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Ο τόπος δεν σώζεται (Τέμπη 2023)

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – 48 για νοσηλεία ο νεότερος απολογισμός
Για την ώρα έχουν ταυτοποιηθεί 24 σοροί θυμάτων.
Σε 57 ανέρχονται έως τώρα οι επιβεβαιωμένα νεκροί από τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης στην κοιλάδα των Τεμπών, όπως ενημέρωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

«Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ. στον κατάλογο των 56 αγνοουμένων. Τονίζεται το “μέχρι στιγμής”, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς» διευκρίνισε η αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Για νοσηλεία είναι τώρα 48 τραυματίες, εκ των οποίων 6 σε ΜΕΘ. Μία σοβαρά εγκαυματίας διακομίσθηκε στην ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται. Για την ώρα, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ταυτοποιηθεί 24 σοροί, εκ των οποίων 20 με ανάλυση DNA, δύο με ανάλυση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και δύο μόνο με δακτυλικά αποτυπώματα. Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από σορούς, 52 από συγγενείς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση, θα ενημερώνονται από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.

Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων τεσσάρων οικογενειών.

Στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, στον τόπο του δυστυχήματος η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού συνεχίζεται.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β΄ θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες, καθώς κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, όπως και αύριο Παρασκευή. Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί.


Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 19:29
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/144 ... ologismos/


οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4526
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Ο τόπος δεν σώζεται (Τέμπη 2023)

Δημοσίευση από rasPUTIN »


https://www.youtube.com/watch?v=Yiw2m9kCWNM
Όλα τα Πούλιτζερ που αξίζει η ελληνική δημοσιογραφία μετά τα Τέμπη | Luben TV
οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι
Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”