Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
-
- Δημοσιεύσεις: 4673
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
- Τοποθεσία: Βόλος
Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Καφεδάκι made by Ultimo_ , Gaggia Classic και ascaso i2
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
- MacPap
- Δημοσιεύσεις: 6652
- Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00
-
- Δημοσιεύσεις: 4673
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Κοιτάξτε υψηλά στάνταρ καφέ σε παραγαγωγη - δειγματοληψία το 1954! και σήμερα ο κόσμος πίνει φραπέ!
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
- MacPap
- Δημοσιεύσεις: 6652
- Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Λοιπόν παραδόξως αυτό το video με έκανε και αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Χωρίς λόγο
-
- Δημοσιεύσεις: 4673
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Γιατι?
Γιατι εκμεταλλευόμαστε τους πολίτες των τρίτων χωρών για να απολαύσουμε εμείς ένα φλυτζάνι?
Ή γιατι δεν ήσουν ποτέ τόσο απαιτητικός στον καφέ που πίνεις?
Εγώ πάντως παρατήρησα οτι αν ο καφές είναι φρεσκοκαβουρδισμένος και φρεσκοκομμένος (δευτερόλεπτα πριν φτιάξεις τον καφέ σε αντίθεση με τον προαλεσμένο απο το μάρκετ που είναι ΟΛΟΙ τους μπαγιάτικοι) το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα!
Γιατι εκμεταλλευόμαστε τους πολίτες των τρίτων χωρών για να απολαύσουμε εμείς ένα φλυτζάνι?
Ή γιατι δεν ήσουν ποτέ τόσο απαιτητικός στον καφέ που πίνεις?
Εγώ πάντως παρατήρησα οτι αν ο καφές είναι φρεσκοκαβουρδισμένος και φρεσκοκομμένος (δευτερόλεπτα πριν φτιάξεις τον καφέ σε αντίθεση με τον προαλεσμένο απο το μάρκετ που είναι ΟΛΟΙ τους μπαγιάτικοι) το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα!
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
- MacPap
- Δημοσιεύσεις: 6652
- Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Μαλλον γιαυτο το απροκαλυπτο της διαφήμισης οπως ήταν το 50. Δηλαδή που την έδωσε οταν θεώρησε φοβερό επιτευγμα πως τα παιδιά εχουν σχολέιο.
Φυσικά και είναι.
Φυσικά και είναι.
-
- Δημοσιεύσεις: 1880
- Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Ο φραπέ που κολλάει?????UltiMo_ έγραψε:Κοιτάξτε υψηλά στάνταρ καφέ σε παραγαγωγη - δειγματοληψία το 1954! και σήμερα ο κόσμος πίνει φραπέ!
- Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
-
- Δημοσιεύσεις: 4673
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
εννοώ οτι ο φραπές είναι μια προχειρότητα με τόσο πολύ επεξεργασία που το τελικό αποτέλεσμα, ελάχιστα θυμίζει αληθινό καφέ. Είναι μια ευκολία που την απαιτούν οι σύγχρονοι βιαστικοί ρυθμοί ζωής που βάζουν τον χρόνο πάνω απο την ποιότητα. Καμμία σχέση με την επιμονή στην τελειότητα όπως βλέπεις στο βίντεο, και τον φρεσκοκαβουρδισμένο και φρεσκοκομμένο καφέ που βλέπεις στο πρώτο βίντεο.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
-
- Δημοσιεύσεις: 1880
- Εγγραφή: 03 Αύγ 2010, 09:54
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
δεν διαφωνω αλλα θεωρω πως τα παραππανω ισχυουν για ολους τους συσκευασμενους....
- Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
-
- Δημοσιεύσεις: 4673
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Την καλημέρα μου με ένα σπιτικό καπουτσινάκι!
Σίγουρα ο αλεσμένος προ μηνών και χοντροκομμένος espresso που δίνουν στο μάρκετ με ημερομηνία λήξης ενός έτους είναι πολύ χειρότερος γευστικά.
Αλλα στον φραπέ που τον βράζουν, τον στεγνώνουν, τον καταψύχουν, τον ξαναματαστεγνώνουν υπο πίεση και δεν ξέρω και γω τι άλλο του κάνουν πριν τον συσκευάσουν, είναι πολλές κλάσεις χειρότερος.
Και είναι και απο ποικιλίες robusta, τους οποίους οι παραγωγοί espresso τους έχουν για πέταμα και είναι και πάμφθηνος. Στη χειρότερη να βρεις χαρμάνι espresso me 20% robusta (για έξτρα κρέμα και έξτρα πικράδα) αλλα συνήθως είναι το γνωστό 100% arabica το οποίο αν το φτιάξεις σωστά, πίνεται άνετα και σκέτο (χωρίς ζάχαρη) και έχει άρωμα που σε στέλνει αδιάβαστο.
Σε σύγκριση με την ευκολία στην παρασκευή του βέβαια, μια χαρά αποτέλεσμα έχει και το φραπεδάκι, γευστικότατο. Αλλα με αληθινό καφέ δεν συγκρίνεται.
Αλλα στον φραπέ που τον βράζουν, τον στεγνώνουν, τον καταψύχουν, τον ξαναματαστεγνώνουν υπο πίεση και δεν ξέρω και γω τι άλλο του κάνουν πριν τον συσκευάσουν, είναι πολλές κλάσεις χειρότερος.
Και είναι και απο ποικιλίες robusta, τους οποίους οι παραγωγοί espresso τους έχουν για πέταμα και είναι και πάμφθηνος. Στη χειρότερη να βρεις χαρμάνι espresso me 20% robusta (για έξτρα κρέμα και έξτρα πικράδα) αλλα συνήθως είναι το γνωστό 100% arabica το οποίο αν το φτιάξεις σωστά, πίνεται άνετα και σκέτο (χωρίς ζάχαρη) και έχει άρωμα που σε στέλνει αδιάβαστο.
Σε σύγκριση με την ευκολία στην παρασκευή του βέβαια, μια χαρά αποτέλεσμα έχει και το φραπεδάκι, γευστικότατο. Αλλα με αληθινό καφέ δεν συγκρίνεται.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕