Δείτε το απίστευτο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Εδώ θα βρείτε ότι έχει σχέση με την ηλεκτροκίνηση...
Post Reply
Johnny
Posts: 2194
Joined: 14 Jul 2010, 20:23
Location: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Δείτε το απίστευτο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Post by Johnny »

Δείτε το απίστευτο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Image


Με χρήση μεταποιημένων μοτέρ της Tesla και ένα πολύ αεροδυναμικό σχήμα, το όχημα της Team Vesco έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο με ηλεκτρική ενέργεια.

Καθώς προχωράμε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης στα καθημερινής χρήσης αυτοκίνητα, τόσο θα πληθαίνουν και οι προσπάθειες για νέα ρεκόρ ταχύτητας με χρήση ηλεκτροκινητήρων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ομάδα Team Vesco 444 reVolt Systems, με ένα ειδικής κατασκευής όχημα που το ονομάζουν “Little Giant” κατάφερε να σημειώσει το ταχύτερο πέρασμα για ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ξηρά.ImageΤο ρεκόρ καταγράφηκε στην γνωστή περιοχή Βonneville Salt Flats με τον “Μικρό Γίγαντα” να έχει ένα πέρασμα στα 574,4 χλμ/ώρα, η οποία ήταν και η υψηλότερη ταχύτητα που καταγράφηκε. Η μέση ταχύτητα που σημειώθηκε επίσημα ήταν στα 568 χλμ/ώρα προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ο οδηγός του ήταν ο Εric Ritter ο οποίος κατέβηκε ενθουσιασμένος μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, λέγοντας πόσο εντυπωσιάστηκε από την ροπή και την δύναμη που είχε το όχημα καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειας, μέχρι την τελική του ταχύτητα. Και έβαλε καινούργιο στόχο να ξεπεράσουν τα 400 μίλια την ώρα δηλαδή τα 643,7 χλμ/ώρα.

Η ομάδα Team Veso που έχει την έδρα της στην Γιούτα των ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την εταιρία reVolt από την Καλιφόρνια για να εξελίξει το ηλεκτρικό σύστημα. Κάτω από το συνθετικών υλικών “αμάξωμα” βρίσκονται 1.152 modules μπαταριών, τα οποία γέμισαν από έναν μεγάλο ηλιακό φορτιστή και κινείται από ένα σετ ηλεκτροκινητήρων της Tesla οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές μετατροπές για την αύξηση της ισχύος.

Δείτε το εντυπωσιακό in-car video από την προσπάθεια που καταγράφηκε το ρεκόρ και ακούστε τον απόκοσμο ήχο των ηλεκτρικών μοτέρ και της απίστευτης ταχύτητας που πιάνει αυτό το κατασκεύασμα, και αναλογιστείτε την κατάσταση του οδηγού και τους κινδύνους που διατρέχει κυνηγώντας μία εφήμερη δόξα.
Πηγή:newsauto.grNEW NATIONAL ELECTRIC VEHICLE RECORD 353mph!!
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Image
MacPap
Posts: 6407
Joined: 08 Jul 2010, 03:00

Re: Δείτε το απίστευτο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Post by MacPap »

Αν και πιστεύω πως παρ' όλες τις εξαγγελίες είμαστε πολύ μακρυά ακόμα από την πλήρη χρήση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ήταν εντυπωσιακό!!!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.
Post Reply

Return to “Ηλεκτρικά αυτοκίνητα...”