Νέες κάμερες καταγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας και το χρώμα του ΙΧ

Ότι άλλη τεχνολογία θα αλλάξει τη ζωή μας και δεν το ξέρουμε...
Post Reply
Johnny
Posts: 2280
Joined: 14 Jul 2010, 20:23
Location: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Νέες κάμερες καταγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας και το χρώμα του ΙΧ

Post by Johnny »

Νέες κάμερες καταγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας και το χρώμα του ΙΧ


Image


Ο νέος τύπος κάμερας που μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα τις πινακίδες κυκλοφορίας βοηθά στις έρευνες της αστυνομίας σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Κολοράντο, η Ιντιάνα, το Οχάιο και το Μίσιγκαν.
Βέβαια, οι νέου τύπου κάμερες όχι μόνο καταγράφουν την πινακίδα κυκλοφορίας, αλλά αποθηκεύουν και περιγραφή του τύπου (SUV-sedan) αλλά και του χρώματος. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει εάν ένα όχημα έχει κλαπεί ή ανήκει σε καταζητούμενο ύποπτο, ή είναι ανασφάλιστο, «χτυπώντας» ταυτόχρονα συναγερμό στο σύστηνα της αστυνομίας.

Όπως σημειώνεται στον επίσημο ιστότοπο, αυτές οι κάμερες μπορούν να καταγράφουν οχήματα που ταξιδεύουν έως και 160 χλμ./ώρα και έως και 22,9 μ. μακριά, μέρα και νύχτα.

Πριν από λίγους μήνες, το αστυνομικό τμήμα του Πλέινφιλντ στην Ιντιάνα αγόρασε δώδεκα αυτοματοποιημένες συσκευές ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας από τη Flock Safety για 27.000 δολάρια. Το Indianapolis Star αναφέρει ότι οι συσκευές αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμες, βοηθώντας πρόσφατα την αστυνομία να εντοπίσει ένα κλεμμένο όχημα με ένα μωρό έξι μηνών μέσα. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από την αστυνομία του Ντένβερ και της Αουρόρα στο Κολοράντο και πιθανότατα θα επεκταθεί σε περισσότερες τοποθεσίες στο εγγύς μέλλον.
Πηγή:Γιώργος Παλληκάρης-zougla.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Image
Post Reply

Return to “Αλλες νέες τεχνολογίες...”