Τράκαρα με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες - Τι γίνεται;

Χώρος συζητήσεων που αφορούν Νομικά & Διαδικαστικά θέματα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3505
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Τράκαρα με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες - Τι γίνεται;

Δημοσίευση από Johnny »

Τράκαρα με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες - Τι γίνεται;

Τράκαρα με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες - Τι γίνεται;

Ένα αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει πινακίδες λόγω ακινησίας, όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε ατύχημα αν ο οδηγός το μετακινήσει ή είναι παρκαρισμένο στον δρόμο. Τι γίνεται, λοιπόν, τότε;

Ένα τρακάρισμα ή ένα ατύχημα γενικά, είναι μια κατάσταση στην οποία δεν θέλουμε να βρεθούμε. Ωστόσο, είναι μία πιθανότητα η οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο καλά κι αν οδηγούμε.

Υπό κανονικές συνθήκες αν συμβεί ένα ατύχημα, συμπληρώνονται τα απαραίτητα έγγραφα και οι ασφαλιστικές αναλαμβάνουν να δώσουν τις απαραίτητες αποζημιώσεις στους κατόχους των οχημάτων που ενεπλάκησαν.

Νέος νόμος για το τρακάρισμα με όχημα που έχει καταθέσει πινακίδες

Φυσικά, όταν το ένα αυτοκίνητο δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας, τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς είναι αυξημένες οι πιθανότητες να μην καλύπτεται το όχημα από κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Στις 10 Μαΐου ανέβηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση της οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκίνητων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2022/858».

Τι κάνουμε σε προκύψει ατύχημα με όχημα χωρίς πινακίδες;

Σε αυτό το νομοσχέδιο στο άρθρο 4, αναφέρεται ξεκάθαρα η περίπτωση που εξετάζουμε. Σύμφωνα με αυτό, το ατύχημα με όχημα χωρίς πινακίδες λογαριάζεται ως ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, οπότε ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο, η ασφαλιστική βγαίνει αυτόματα εκτός κάδρου και το άλλο ή τα άλλα οχήματα που ενεπλάκη(σαν) στο ατύχημα, θα αποζημιωθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Πηγή:Σωτήρης Χάλλας-gocar.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συζητήσεις περί Νομικών & Διαδικαστικών Θεμάτων...”