Πόσο θα σας κοστίσει να πετάξετε με υδροπλάνο;

Περιγραφές, εμπειρίες και οδηγίες για ταξίδια στην Ελλάδα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3337
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Πόσο θα σας κοστίσει να πετάξετε με υδροπλάνο;

Δημοσίευση από Johnny »

Πόσο θα σας κοστίσει να πετάξετε με υδροπλάνο;

Εικόνα


Τα υδροπλάνα γίνονται από φέτος ένας νέος τρόπος μετακίνησης προς τα νησιά της Ελλάδας.

Έχουμε συνηθίσει, όσα χρόνια θυμάται κανείς τον εαυτό του, να ταξιδεύουμε με πλοίο και καμία φορά και με αεροπλάνο για να φτάσουμε στο νησί όπου έχουμε κλείσει τις διακοπές μας. Οι καιροί αλλάζουν όμως και το υδροπλάνο θα αποτελεί πλέον μια ακόμα επιλογή.

Και αυτό γιατί οι πτήσεις με υδροπλάνο ξεκινούν επίσημα στην Ελλάδα -η πρώτη της Hellenic Seaplanes έγινε στις 20 Ιανουαρίου από το Λαύριο με επιβάτες μεταξύ άλλων τον Υπουργό Υγεία Άδωνι Γεωργιάδη, την Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά- και ίσως αποδειχθούν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία.

Πρόκειται για ένα μέσο ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό, καθώς σε πολλά μέρη του κόσμου τα υδροπλάνα χρησιμοποιούνται σαν πυροσβεστικά μέσα -τα γνωστά μας Canadair είναι υδροπλάνα- ή σαν μέσα συγκοινωνίας μεταξύ θαλάσσιων προορισμών που ανήκουν σε αρχιπελάγη και απομακρυσμένες περιοχές. Για αυτό και τα γνωρίζουν καλά σε αρκετές χώρες. Τα υδροπλάνα είναι συνήθως μικρού μεγέθους αεροσκάφη με ικανότητα αποθαλάσσωσης και προσθαλάσσωσης σε υδάτινες επιφάνειες αλλά και για απογείωση και προσγείωση σε συμβατικά αεροδρόμια.

Για όσους πιθανότατα δεν γνωρίζουν, η διαδικασία επιβίβασης σε υδροπλάνο είναι σαφώς πιο απλή και λιγότερο χρονοβόρα για τους επιβάτες και για το προσωπικό. Θυμίζει περισσότερο επιβίβαση σε πλοίο παρά σε αεροπλάνο.

Ένα από τα πιο σημαντικά του προτερήματα, ειδικά εφόσον μιλάμε για Ελλάδα, είναι η ευκολία και το κέρδος σε χρόνο. Οι επιβάτες μπορούν μέσω της μετακίνησης με υδροπλάνο να βρεθούν μέσα σε λίγα λεπτά στο νησιωτικό προορισμό που έχουν επιλέξει.

Μένει να φανεί, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, τι απήχηση θα έχει στο κοινό, τόσο στους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της χώρα μας. Όσο για το κόστος των εισητηριών για την πτήση με τα υδροπλάνα έχουν δημοσιοποιηθεί ορισμένες ενδεικτικές τιμές για τα δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Εικόνα
Πηγή:newsauto.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταξίδια στην Ελλάδα...”