Υπερπολυτελή περιπολικά και καμουφλαρισμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ: «Όσο γρήγορος και αν είναι, θα ακινητοποιηθεί»

Έχετε να κάνετε παράπονα προς τις αρχές? Εδώ είναι ο χώρος γι'αυτό...
Post Reply
pipinos1976
Posts: 1194
Joined: 08 Apr 2011, 23:52

Υπερπολυτελή περιπολικά και καμουφλαρισμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ: «Όσο γρήγορος και αν είναι, θα ακινητοποιηθεί»

Post by pipinos1976 »

Δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε όχι αντιδραστήρια και πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό, αλλά ούτε ξύδι και φιάλες για τα γκαζάκια, ούτε μπαταρίες και μελάνι για τους μαρκαδόρους. Οι Δντες ζητάνε να πληρώσω από την τσέπη μου μνήμη για το laptop, νέο Λ.Σ. για τον υπολογιστή και όλα τα παρελκόμενα του εργαστηρίου για τα απλά πειράματα Γυμνασίου. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. συντηρεί Mercedes και BMW για να πιάσει 1 παράνομο την εβδομάδα που πηγαίνει πιο γρήγορα από τα Peugeot ή τα Hyundai ή ακόμα και τα Octavia που έχουν. Μήπως ξεφεύγουμε από το μέτρο σε κάποια στιγμή; Αξίζουν όλα αυτά τα έξοδα για τα αποτελέσματα που φέρνουν; Μάλλον όχι και αυτό έχει δείξει το παρελθόν με την κατάργηση της ομάδα Σ. Και πάλι, όμως, υπάρχει χρήμα για ξόδεμα, αν φάνε οι δικοί μας...

Και το γράφει και το ίδιο το άρθρο. Έκαναν σήμα με συμβατικό, ο άλλος δεν σταμάτησε (και καλά έκανε γιατί δεν γράφει πουθενά στον ΚΟΚ ότι σταματάς σε ένα κανονικό αυτοκίνητο με μια μπλε σειρήνα) και τον σταμάτησε πιο κάτω κανονικό περιπολικό (σε αυτό σταμάτησε). Τι κατάφεραν, λοιπόν, τα θηρία με τα 300 και τα 500 άλογα; Απολύτως τίποτα. Απλά πληρώνουμε την μόστρα για να μην έχουμε κιμωλίες στα σχολεία. Αλλά πού να ξυπνήσουν οι καθηγητές και να δουν την πραγματικότητα; Πού να καταλάβουν πώς πρέπει να κινηθούν για να κάνουμε 2-3 κινήσεις; Αν πουλούσαν αυτά τα οχήματα (που σίγουρα είναι από κατάσχεση) ΟΛΑ τα σχολεία του Πειραιά θα είχαν πλήρη εργαστήρια. Ας κάνουμε, λοιπόν, κόντρες με BMW και ας αφήσουμε τα σχολεία και τους κακοποιούς στην ησυχία τους.

Υπερπολυτελή περιπολικά και καμουφλαρισμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ: «Όσο γρήγορος και αν είναι, θα ακινητοποιηθεί»
Υπερπολυτελή περιπολικά και καμουφλαρισμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ: «Όσο γρήγορος και αν είναι, θα ακινητοποιηθεί»

«Θηρία» της ΕΛΑΣ, που «οργώνουν» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και «κόβουν το βήχα» στους παραβάτες οδηγούς.

Τα τροχαία στην Κρήτη και ιδιαίτερα στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ), είναι πολλά και συνήθως θανατηφόρα και μάλιστα είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα.

Ωστόσο, το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ, έχει πλέον στην διάθεσή του, υπερπολυτελή περιπολικά και καμουφλαρισμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Για την ακρίβεια τα τρία είναι έγχρωμα, ενώ τα υπόλοιπα έξι τα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.
Αναλυτικά

Πρόκειται για τα supercars που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ και όλα μαζί ξεπερνούν τα 2.500 άλογα.

Τα τρία έγχρωμα περιπολικά είναι μια Mercedes Ε 280 CDI 177 hp, μια BMW 535 d 272hp και μια Mercedes E 420 CDI V8 314hp G – TRONIC.

Πρόκειται για τρία «θηρία» που «οργώνουν» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και «κόβουν το βήχα» στους παραβάτες οδηγούς μαζί φυσικά με τα αντίστοιχα τσουχτερά πρόστιμα.

Τέσσερα ακόμα πολιτικά supercars με ιπποδύναμη περισσότερα από 200 άλογα το καθένα, που όμως ακόμα και αν περάσετε δίπλα τους μπορεί να μην τα αναγνωρίσετε, βρίσκονται σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ σταθερά η εν κινήσει και είναι εξοπλισμένα με φωτογραφικό ραντάρ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων, κυκλοφορούν από Χανιά έως Λασίθι και επεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Πρόκειται για τα «κρυφά» αυτοκίνητα του τμήματος Τροχαίας του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, «φορτωμένα με 300 και 500 άλογα το καθένα, ελεύθερου χρωματισμού, που δεν τους ξεφεύγει το παραμικρό.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς του ΤΤ ΒΟΑΚ μάλιστα που οδηγούν τα πολύ γρήγορα αυτά οχήματα έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση οδήγησης και καταδίωξης σε υψηλές ταχύτητες και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τόσο ιδιαίτερων οχημάτων.

«Είμαστε σε διαδικασία προμήθειας και άλλων τέτοιων οχημάτων. Είναι αυτοκίνητα που μπορούν να σταθούν σε ένα δρόμο με την ιδιαιτερότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ΒΟΑΚ και είναι οχήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την τυχόν παραβατική συμπεριφορά ή οποιοδήποτε άλλο συμβάν που θα πρέπει να χειριστούμε», είπε στο zarpanews.gr ο διοικητής του ΤΤ ΒΟΑΚ, Αστυνομικός Yποδιευθυντής Χρήστος Παπαδάκης.

«Δηλαδή ακόμα και να κάνουμε μια ρύθμιση επάνω στο ΒΟΑΚ γιατί π.χ έχουν πέσει λάδια ή καύσιμα και πρέπει να κάνουμε το όχημα μας προστατευτικό, αλλιώς είναι να έχουμε ένα μικρό αυτοκίνητο και αλλιώς να έχουμε πχ μια Mercedes που και κάποιος να έρθει να πέσει πάνω γιατί υπάρχει για παράδειγμα ολισθηρότητα, όπως έχει συμβεί σε συνάδελφο, ένα μεγάλο, ογκώδες, βαρύ όχημα θα τον προστατεύσει καλύτερα, απ’ ότι κάποιο άλλο μικρότερου όγκου».

Για το αν υπάρχουν οδηγοί που δεν συμμορφώνονται: «Ήταν ένας γρήγορος οδηγός, που προσπέρασε με ταχύτητα συμβατικό όχημα της υπηρεσίας. Ο συνάδελφος έκανε σήμα με φάρο και σειρήνες αλλά ο οδηγός ανάπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Αμέσως δόθηκε σήμα σε ένα έγχρωμο περιπολικό από τα γρήγορα. Δύο χιλιόμετρα πιο κάτω ο οδηγός ακινητοποιήθηκε και του βεβαιώθηκε η σχετική παράβαση. Ο παραβάτης οδηγός μάλιστα είχε ένα γρήγορο αυτοκίνητο 400 ίππων. Όσο γρήγορος και αν είναι κάποιος οδηγός θα εντοπιστεί, θα ακινητοποιηθεί και θα του βεβαιωθεί παράβαση».
Ευχαριστώ.
Post Reply

Return to “Παράπονα προς τις αρχές...”