Ζητούνται 3€, αλλιως νέο δίπλωμα γιοκ.

Έχετε να κάνετε παράπονα προς τις αρχές? Εδώ είναι ο χώρος γι'αυτό...
Post Reply
thanos
Posts: 670
Joined: 15 Jul 2010, 21:28

Ζητούνται 3€, αλλιως νέο δίπλωμα γιοκ.

Post by thanos »

Μια απίστευτη ταλαιπωρία, βιωνω εδώ και λίγες μέρες με το ελληνικό δημόσιο που λέγεται Υπουργείο Μεταφορών, Διεθυνση Συγκοινωνιών και με την τράπεζα Πειραιώς.

Λοιπόν έχουμε και λέμε :
---Πριν λίγο καιρό, έχασα το δίπλωμα μου.
Ξεκίνησα τις προβλεπομενες διαδικασίες μέσω ψηφιακής πλατφόρμας για επανεκδοση άδειας οδήγησης λόγω απώλειας. Συμπλήρωσα φόρμες, έστειλα φωτογραφίες και υπογραφή μέσω email, πλήρωσα e-παράβολο κοκ.
Μετά από 3 βδομάδες περίπου λαμβάνω email στο οποίο λέει πως μετά από 5 εργάσιμες μέρες μπορώ να μεταβώ στην αρμόδια για την περιοχή μου διεύθυνση συγκοινωνιών και να το παραλάβω.
Αντι για 5 περίμενα και πέρασαν 10 μέρες και πήγα στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Πηγαίνω στο κατάλληλο γκισέ δίνω το όνομα, βρίσκει η υπάλληλος το σχετικό κίτρινοπό φάκελο με το νέο μου δίπλωμα και μου κάνει την ερωτηση: τα 3€ για το ανταποδοτικό τέλος τα πληρώσατε;
Η απάντηση μου φυσικά ήταν ΟΧΙ, αφού πουθενά δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση πχ μέσω email. ΠΟΥΘΕΝΆ.
Α μου λέει τα τραπεζικά στοιχεία είναι αναρτημένα στο τζάμι του γκισέ όπου όντως ήταν γραμμένα. Η πληρωμή αυτή γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΌΝΟ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Μεταβαινω την επόμενη εργάσιμη στην Τράπεζα Πειραιώς για να πληρώσω αυτό το ρημάδι το 3€ ώστε να μπορέσω να παραλάβω το δίπλωμα μου.
Αμ δε!
Στην συγκεκριμενη τράπεζα ή συγκεκριμένη συνναλαγη γίνεται πλέον μόνο σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμής.
Και, για να μπορέσεις να κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια στο μηχάνημα ενεργεια πληρωμής πρεπει να βάλεις μια κάρτα της τράπεζας, ναι κάρτα μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας.
Δηλαδή όποιος πολίτης δεν είναι πελάτης της συγκεκριμένης τράπεζας δεν μπορεί να κάνει την συγκεκριμένη συναλλαγή.
Πρέπει ο πολίτης είτε να γίνει νέος πελάτης της τράπεζας, είτε πρέπει να βρει από το συγγενικό η φιλικό του περιβάλλον άτομο να τον εξυπηρετήσει με κάποιο τρόπο, είτε ερχόμενος μαζί του στην τράπεζα, είτε να κάνει για λογαριασμό του την σχετική πληρωμή.
Επειδή ακόμη δεν έχω καταφέρει να βρω το κατάλληλο άτομο, το δίπλωμα είναι.... παρκαρισμένο στη Διεθυνση συγκοινωνιών έως ότου καταφέρω να πληρώσω με τον έναν ή άλλο τρόπο το ανταποδοτικό τέλος των 3€.

Η ταλαιπωρία όπως καταλαβαίνετε απίστευτη.
Γιατί;
Γιατί
1ον. Δεν ενημερώθηκα μέσω email περί πληρωμής 3€ εξτρα
2ον Η υποχρεωτική πληρωμή του τέλους να γίνεται ΜΌΝΟ στην Πειραιώς και όχι και σε οποιαδήποτε τράπεζα όπως πχ γίνεται με το παράβολο
3ον η διαδικασία της τράπεζας να μην δέχεται κανέναν άλλον τρόπο ταυτοποίησης πέραν της χρήσης κάρτας της τράπεζας για πληρωμή του τέλους. Αφού δεν είμαι πελάτης της τράπεζας και αφού είναι υποχρεωτική η πληρωμή μόνο στη συγκεκριμένη κωλοτραπεζα θα έπρεπε να δέχονται τον πολίτη να πληρώνει στο γκισέ.
:astrakia :astrakia
MacPap
Posts: 6447
Joined: 08 Jul 2010, 03:00

Re: Ζητούνται 3€, αλλιως νέο δίπλωμα γιοκ.

Post by MacPap »

:astrakia :astrakia

Που να δεις τι τραβάω εγώ που θέλω να μεταβιβάσω ένα σπίτι εδώ και 2½ χρόνια...
Είναι στιγμές που πιστεύω πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπάρχει απλώς για να μας θυμίζει πως πριν δεν υπήρχε γραφειοκρατεία.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Ένα νεκρό χωριό από τροχαία, το χρόνο, φτάνει! Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.
Αν ξέρεις το σωστό και παρ'όλα αυτά πράττεις το λάθος, ή αναίσθητος είσαι ή βλάκας.
thanos
Posts: 670
Joined: 15 Jul 2010, 21:28

Re: Ζητούνται 3€, αλλιως νέο δίπλωμα γιοκ.

Post by thanos »

Θα είχε ενδιαφέρον τι τραβάς ώστε να ξέρουμε τι μας περιμένει.
Ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα υποφόρουμ με τον τίτλο κατοικείν ώστε να μην είμαστε off topic 😁
Post Reply

Return to “Παράπονα προς τις αρχές...”