Ποιο είναι το πρόστιμο για κίνηση στη Λ.Ε.Α.;

Θέλετε να δώσετε συγχαρητήρια για κάτι που είδατε να γίνεται κάντε το εδώ...
Post Reply
Johnny
Posts: 2280
Joined: 14 Jul 2010, 20:23
Location: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Ποιο είναι το πρόστιμο για κίνηση στη Λ.Ε.Α.;

Post by Johnny »

Ποιο είναι το πρόστιμο για κίνηση στη Λ.Ε.Α.;

Μια κακή συνήθεια πολλών οδηγών, ειδικά όταν είναι μποτιλιαρισμένοι στην κίνηση, είναι να κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης τη γνωστή μας Λ.Ε.Α.!
Μια συνήθεια, όπου πέρα από κακή, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές, αφού ως γνωστόν στη Λ.Ε.Α. επιτρέπεται να κινούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης που συνδράμουν σε περίπτωση ατυχήματος, όπως το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική κι η Τροχαία, αλλά και τα ειδικά οχήματα ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας. Αυτό ορίζεται επακριβώς από το άρθρο 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αναφέρει: «Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση της ΛΕΑ, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, απαγορεύεται». Σαφώς στην Λ.Ε.Α. μπορείτε να κάνετε στάση στις εξής περιπτώσεις:

1)Αν το όχημά σας πάθει κάποια βλάβη
2)Σε έκτακτη ανάγκη, όπως μια ξαφνική αδιαθεσία για παράδειγμα
3)Σε τυχόν τροχονομικό έλεγχο
Βαριά ποινή!

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παράβαση της Λ.Ε.Α. γίνεται επί τόπου αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για διάστημα 2 μηνών (60 ημέρες). Να σημειώσουμε πως δεν προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε μια προσπάθεια να τονισθεί το κοινωνικό μήνυμα για μια σωστή κι ασφαλή οδική συμπεριφορά, εξ ου κι η ποινή που είναι παραδειγματικού χαρακτήρα και όχι χρηματικής τιμωρίας. Βέβαια αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως σε περίπτωση υποτροπής εντός 6 μηνών από την πρώτη σας παράβαση, τότε το δίπλωμα αφαιρείται και πρέπει να δώσετε ξανά εξετάσεις για να το αποκτήσετε!
Πηγή:autogreeknews.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Image
Post Reply

Return to “Τα εύσημα μας...”